Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβερνητικοί αυτοσχεδιασμοί και συνεχή .. "γονατογραφήματα"


Ο επιπόλαιος τρόπος με τον οποίο χειρίζεται αυτή η κυβέρνηση τα σοβαρά θέματα, από την υλοποίηση των επιμέρους μέτρων μέχρι τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου, είναι αποκαλυπτικός για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η Ελλάδα, και, παράλληλα, επικίνδυνος για τη χώρα και τους πολίτες της.

Πρώτη χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το μνημείο προχειρότητας με τους 151 Οργανισμούς που θα ενταχθούν στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Ω του θαύματος, λοιπόν, έχουν συμπεριλάβει στις ΔΕΚΟ διάφορα μουσεία και ιδρύματα, που καμία σχέση, φυσικά, δεν έχουν με τους φορείς της γενικής κυβέρνησης. Απόρησαν, και δικαίως οι άνθρωποι, όμως σημασία για τον κ. Βενιζέλο έχει ότι …η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα. Τώρα, σε πόσους από αυτούς τους φορείς μπορεί όντως να γίνει…εξυγίανση είναι ένα άλλο ζήτημα.

Αλλά μήπως και το θέμα με το χαράτσι που αποφασίστηκε να επιβληθεί στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αντιμετωπίστηκε με περισσότερη σοβαρότητα;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ουδόλως ενδιαφέρεται για τη σύγχυση και την αναστάτωση που προκάλεσαν σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες και ενοικιαστές οι αντιφατικές και… εξωπραγματικές ανακοινώσεις για το νέο φοροεισπρακτικό μέτρο και το μόνο που την απασχολεί είναι να συγκεντρώσει τα συγκεκριμένα έσοδα που έχει υπολογίσει. Ομως, και αυτό ακόμα δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Η απίστευτη προχειρότητα που διακρίνει την κυβέρνηση στο θέμα της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών και την αύξηση των κρατικών εσόδων χαρακτηρίζει και την προσπάθειά της να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά με την Τρόικα και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της… Από το…γονατογράφημα Βενιζέλου με τους…ιδιωτικούς φορείς μέχρι τις παλινωδίες και τους λεονταρισμούς, κυριαρχεί η ίδια αβάσταχτη ελαφρότητα.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους στόχους και έχει καταστεί παντελώς αναξιόπιστη σε διεθνές επίπεδο.
ΕΤ