Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Άτολμοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι !


Η παταγώδης αποτυχία της πολιτικής του Μνημονίου και η αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με την Τροικα και να υλοποιήσει ακόμα και αυτά που υπογράφει στέλνουν και πάλι το λογαριασμό στον Έλληνα φορολογούμενο και ιδιαίτερα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που καλούνται να πληρώσουν το "μάρμαρο" της μη επίτευξης των στόχων, για την οποία είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται.

Η ηγεσία της κυβέρνησης δεν είχε το θάρρος να κοιτάξει στα μάτια το λαό και περιορίστηκε να ανακοινώσει τα πρωτοφανή μέτρα μέσω δελτίου Τύπου.

Είναι γνωστό, βεβαίως, ότι ο πρωθυπουργός είναι εδώ και πολύ καιρό εξαφανισμένος.

Αυτή τη φορά, δεν τόλμησε να εμφανιστεί ούτε ο "πολύς" αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να υπερασπιστεί δημόσια την περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των πολιτών.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου- Βενιζέλου δεν έχει το κουράγιο να δικαιολογήσει την επιδρομή προς τα μεσαία και χαμηλά, ακόμα και τα πιο υψηλά, πλην όμως δηλωθέντα, εισοδήματα.

Να εξηγηθεί στο μισθωτό και στο συνταξιούχο γιατί θα πρέπει να περικοπούν κι άλλο οι αποδοχές τους και να μη διεκδικηθούν τα δισεκατομμύρια των ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο για να καλυφθεί το έλλειμμα.

Αποφεύγει να εξηγήσει γιατί τιμωρεί ξανά και ξανά τους συνεπείς φορολογούμενους, ενώ απαλλάσσει προκλητικά τους φοροφυγάδες.

Να ψελλίσει, έστω, κάποιες λέξεις για την πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία που επιδεικνύει στερώντας από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού τη δυνατότητα να τα βγάλουν πέρα.

Να απολογηθεί γιατί δεν προχώρησε καμιά από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσει, αντί να υποχρεώνεται τώρα να προβεί σε μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και μάλιστα με κριτήρια "δικών μας" και "δικών σας" παιδιών.

Δυστυχώς η κυβέρνηση δείχνει 'οτι "το βαρέλι δεν έχει πάτο"
ΕΤ