Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Με σημαδεμένη τράπουλα


Με την ανακοίνωση του νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων - σοκ, τα οποία αποδέχεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, ως αντάλλαγμα για να εγκριθεί από την τρόικα η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, η σημερινή μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο μαύρη μέρα του 2011.Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη.

Και μπορεί το ζήτημα αυτή την ώρα να είναι ότι τα νέα μέτρα καταδικάζουν την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια και παγιώνουν την ύφεση, ωστόσο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να επισημάνουμε ότι τα εγκλήματα, και μάλιστα .... εκ μελέτης, που έγιναν από τις κυβερνήσεις του Πασοκ είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα στις "δαγκάνες" του ΔΝΤ και τα οποία, αν δεν συνέβαιναν, δε θα υπήρχε σήμερα κανένα Μνημόνιο και η Ελλάδα δεν θα είχε μετατραπεί σε πειραματόζωο της Ευρώπης.

Είναι συνταρακτικές οι αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως σχετικά με το τεχνητό "φούσκωμα" του ελλείματος του 2009 το 15,4 που είχαμε ανακαλύψει από την αρχή.

Η χθεσινή κατάθεση του του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αφήνει έκθετη την κυβέρνηση για τη διάπραξη καραμπινάτης απάτης.

Γιατί, δεν ήταν μόνο η ομολογία ότι συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο της Γενικής Κυβέρνησης οι εισηγμένες ΔΕΚΟ και αναθεωρήθηκαν τα μεγέθη των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως αποκαλύφθηκε, έφτασαν στο σημείο να επιβαρύνουν το ελληνικό χρέος κατά 5,5 δις ευρώ ή 2,26 μονάδες βάσης χρησιμοποιώντας ακόμα και το αμαρτωλό swap της κυβέρνησης Σημίτη του 2001.

Με άλλα λόγια, οι λογιστικές αλχημείες Σημίτη του 2001 αθροίστηκαν στο έλλειμμα του 2009 από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Οι βαρύτατες κατηγορίες εγείρουν μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση και γι' αυτό είναι ανάγκη να διερευνηθούν όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες.
ET