Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Περί αξιοπιστίας ... ούτε λόγος !


Είναι συνήθης η τακτική του Πασοκ άλλα να λέει και άλλα να πράττει.

Οι άνθρωποι έχουν αναγάγει την πολιτική εξαπάτηση σε επιστήμη και τη χρησιμοποιούν ως εργαλείο δουλειάς.Αλλά να αυτοδιαψεύδονται με τέτοιο τρόπο μέσα σε 3 μέρες σχετικά με το περιεχόμενο των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινώσει, όπως στην περίπτωση της επιβολής του νέου ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Όχι μόνο διπλασιάζουν το χαράτσι για τους ιδιοκτήτες , σε σχέση με αυτά που είχε γνωστοποιήσει μόλις προχθές το υπουργείο οικονομικών.Αλλά επέκτειναν την εφαρμογή του και στους ανέργους και στους ανάπηρους και τις άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες πάρα τις διαβεβαιώσεις του κ.Βενιζέλου.

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων και για το εάν οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το χαράτσι ή όχι.

Όμως τα μέτρα που λαμβάνει δεν έχουν καμία λογική.Είναι προφανές ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μαζέψει άμεσα όσο γίνεται περισσότερα χρήματα για να καλύψει τις "μαύρες τρύπες".

Γι αυτό και ενσωματώνει στο το ειδικό τέλος στο λογαριασμό της ΔΕΗ, επισείοντας την απειλή να κοπεί το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώνει.

Το πως θα μπορέσει να πληρώσει το χαράτσι, για παράδειγμα κάποιος που έλαβε δάνειο για να αγοράσει σπίτι, αλλά τώρα είναι άνεργος και δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει ούτε τις δόσεις, ουδόλως απασχολεί τον "τσάρο".

Επιδεικνύοντας αυτή την πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία, η κυβέρνηση των κκ Παπανδρέου και Βενιζέλου δείχνει ότι έχει απολέσει και το τελευταίο ίχνος αιδούς που μπορεί να της είχε απομείνει έναντι του ελληνικού λάου.

Και βεβαίως, περί αξιοπιστίας ούτε λόγος.Τα ψεύτικα λόγια αποκαλύπτονται πλέον πολύ γρήγορα.
ΕΤ