Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς πυξίδα οδηγούν τη Χώρα στα βράχια


Είναι ολοφάνερο, μετά την αρνητική τροπή για τη χώρα μας που σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup στην Πολωνία, ότι η κατάσταση παίρνει δραματικέ;ς διαστάσεις και, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να τη διαχειριστεί η κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου.

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο και οι συνομιλίες με την τρόικα δεν οδηγούν παρά στη λήψη νέων επώδυνων μέτρων, τα οποία ανατροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Η κυβέρνηση άγεται και φέρεται από τους εκπροσώπους των ξένων ισχυρών, είναι εμφανώς αδύναμη να διαπραγματευτεί και είναι χαρακτηριστικό ότι το μόνο που επιτυγχάνει κάθε φορά που προσέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων, έστω και της τηλεδιάσκεψης, είναι να επιστρέφει με πρόσθετα μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παρά τις θυσίες , όμως η οικονομία βρίσκεται εκτός στόχων.

Η περίφημη ανάκαμψη που υποσχόταν ο πρωθυπουργός έχει αντικατασταθεί από τη βαθιά ύφεση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον και το 2012, αφού η κυβέρνηση δεν διαθέτει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Αντί για τις τομές στο φορολογικό σύστημα και δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής, έχουμε μόνο κοινωνικά άδικα φοροεισπρακτικά μέτρα, τη στιγμή που οι μεγαλοφοροφυγάδες αφήνονται να κοιμούνται ήσυχοι.

Και αντί για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο έχουμε καταργήσεις οργανισμών με το πιστόλι στον κρόταφο, με χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και μετατροπή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας σε ρουσφετολογική διαδικασία, στην προσπάθεια του Πασοκ να διασώσει τα «δικά» του παιδιά.

Οι απεγνωσμένες κινήσεις της κυβέρνησης αποκαλύπτουν ότι το καράβι ταξιδεύει χωρίς πυξίδα και οδηγείται στα βράχια.

Ακόμα και οι ίδιοι οι Υπουργοί δεν συμφωνούν με τους χειρισμούς και είναι σίγουρο ότι ούτε καν ο «τσάρος» της οικονομίας πιστεύει ότι μπορούν να εφαρμοστούν και να φέρουν αποτελέσματα τα όσα μας επιβάλει η Τρόικα.
ΕΤ