Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Κυβέρνηση «γερακιών».


Στις αρχές Απριλίου είχα λάβει ένα e-mail από το επιτελείο του Μπάρακ Ομπάμα , το οποίο μεταξύ άλλων εξέθετε και τις απόψεις του σχετικά με τον πόλεμο του Ιράκ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε : «Φίλε, πριν από πέντε χρόνια , ο πρόεδρος G. Bush ξεκίνησε έναν πόλεμο που δεν έπρεπε να είχε γίνει, βασισμένος σε λανθασμένες εκτιμήσεις και σε εσφαλμένες πληροφορίες.

Ο πόλεμος αυτός έχει ήδη διάρκεια μεγαλύτερη από τον Α΄ Παγκόσμιο, τον Β΄ Παγκόσμιο ή τον Εμφύλιο πόλεμο των ΗΠΑ.

Περίπου 4.000 Αμερικανοί σκοτώθηκαν και …..μπλα ….μπλα ……μπλα …»

Υποψιασμένος έγραφα ότι κάπου στο τέλος, για κάποιον που διαβάζει πίσω από τις λέξεις, κρύβεται και το μυστικόΤώρα είναι η ώρα ,για μία ακόμη φορά , η Αμερική να ηγηθεί».Τι εννοεί ο …ποιητής ;;;; ….. αναρωτιόμουν.

Τότε εν μέσω άκρατης ελληνικής «Μπαρακομανίας» κολύμπαγα κόντρα στο ρεύμα και δήλωνα (εδώ)ότι «ας μη ξεγελιόμαστε , η αυτοκρατορική νοοτροπία των ΗΠΑ δεν αλλάζει και συνεχίζεται με οποιοδήποτε ….κάτοικο του Λευκού Οίκου ! Μας τα είπαν κι` άλλοι .Δώσαμε , δώσαμε».

Μετά παρέλευση μόλις οκτώ μηνών δικαιώθηκα πλήρως. Ο Ομπάμα νωρίς –νωρίς ανακοινώνοντας τα μέλη της κυβέρνησης του, αποδεικνύεται ότι είναι απλά η βιτρίνα του αμερικανικού συστήματος, που «εξελέγη» με μοναδικό σκοπό την βελτίωση της πληγείσας εικόνας των ΗΠΑ , τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας του.

Ήδη φρόντισε να γεμίσει την κυβέρνησή του με τα αιμοσταγή νεοσυντηρητικά στοιχεία των κυβερνήσεων Μπους και με μακροχρόνιους θαμώνες της Ουάσιγκτον.

Είχε ταχθεί κατά του πολέμου του Ιράκ και της κατοχής του αλλά η παραμονή του πρώην διευθυντή της CIA και νυν υπουργού Άμυνας που είχε διορίσει ο... Τζορτζ Μπους Ρεπουμπλικανού (….) Ρόμπερτ Γκέιτς, στην ηγεσία του Πενταγώνου δίνει το στίγμα της …..συνέχειας.

Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας διόρισε άλλο γνωστό γεράκι, τον απόστρατο στρατηγό των πεζοναυτών και πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ Τζέιμς Τζόουνς.

Γενικά το υπουργείο Άμυνας θα εξακολουθήσει να κυριαρχείται από τα αιμοσταγή νεοσυντηρητικά στοιχεία που με τις «γερακίσιες» απόψεις τους δεν περιορίζονταν στον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά επεκτείνονταν και σε μια σειρά άλλων σημαντικών θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής.

Εκεί που η επιλογή της αγαπημένης του εβραϊκού λόμπι Χίλαρι Κλίντον ως υπουργού Εξωτερικών «δένει το γλυκό», αφού είχε ψήφισε υπέρ του πολέμου, αλλά και παρά τις πιέσεις ουδέποτε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δήλωσε ότι μετάνιωσε για την ψήφο της.

Αν σκεφτούμε δε και τις δηλώσεις της ότι «θα εξαφανίσει το Ιράν με πυρηνικά όπλα», τότε θα πρέπει να ανησυχούμε σοβαρά για την διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης.

Υπόψη ότι η Χίλαρι Κλίντον, κατά δήλωση της , προέτρεψε η ίδια τον Πρόεδρο Κλίντον για τους βομβαρδισμούς της Σερβία από το ΝΑΤΟ, πράξη που την είχε χαρακτηρίσει ως στρατηγική αναγκαιότητα προκειμένου να σταματήσει η .... «γενοκτονία» των Αλβανών Κοσσοβάρων. Μόνο που όπως αποδείχτηκε (εδώ) δεν υπήρξε ποτέ καμιά τέτοια «γενοκτονία»!

Όπως βλέπεται η κεντρική ιδέα της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα , που ήταν ότι ο πόλεμος δεν ήταν νόμιμος, έχει αλλάξει με το που πάτησε ,έστω και ως σημερινός επισκέπτης και αυριανός πρόεδρος ,το πόδι του στον Λευκό Οίκο.

Σίγουρα κανείς από όσους τον ψήφισαν δεν θα φανταζόταν, ότι τόσο γρήγορα θα γκρέμιζε το όραμα της ....«Αλλαγής» που τους υποσχέθηκε και ότι θα σχημάτιζε μια κυβέρνηση, αποτελούμενη αποκλειστικά από ανθρώπους που πρεσβεύουν τα εντελώς αντίθετα από όσα ο ίδιος τους υποσχέθηκε προεκλογικά.

Αλλαγή υποσχέθηκε και …… εναλλαγή βλέπουμε !

Πηγή: «e-tipos» «ethnos» «greeknews»

29 σχόλια:

  1. Πληρης απογοητευση...ειθελα να'ξερα πως αντιδρουν στα τεκταινωμενα οι ψηφοφοροι του Ομπαμα..αλλα και ΤΙ θα τους πει ΑΝ τολμησει κανεις να του πει οτι τους καταδικασε εσαει..γιατι τον περιμεναν σαν Μεσσια ,ειδικα η νεγρικη φυλη και οχι μονο βεβαια,που εχουν ζησει αιωνες τον ρατσισμο στην "πλατη " τους.

    @@... ΤΗ ΧΙΛΑΡΥ;;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί οι αμερικανοί είναι ... βιαστικοί!!! Όλο λάθη κάνουν!!! Τη μια βομβάρδισαν την Σερβία, για την δήθεν γενοκτονία των Αλβανών. Την άλλη το Ιράκ για τα δήθεν χημικά και πυρηνικά. Καλά για τόσο αφελείς μας έχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ πολίτη εάν κάνεις μια βόλτα στις αναρτήσεις των blogs την επόμενη ημέρα της εκλογής Obama , θα σε πιάσουν τα γέλια.
    Εύχομαι Καλό Βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την μεγαλύτερη απογοήτευση πρέπει να πήραν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια δεν πήγαιναν να ψηφίσουν, και το έκαναν τώρα γιατί πίστεψαν στο 'CHANGE' του Μπάρακ Ομπάμα.
    Θα κάνουν χρόνια να ξαναψηφίσουν.Στις επόμενες εκλογές των ΗΠΑ η αποχή θα ξαναγυρίσει στα γνώριμα επίπεδα. Δηλαδή πάνω από 50%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και η επιλογη αυτων των ατομων δεν φαίνεται ιδανικη καλύτερα να περιμενουμε λίγο πριν αποφασίσουεμ.
    Ένα από τα καλά του Αμερικάνικου συστήματος είναι ότι δεν υπάρχουν πρόωρες έκλογες - ο Ομπάμα θα έχει 4 χρόνια να δείξει τι μπορεί να κάνει.
    Όποιος πίστευε σε ριζικές αλλαγές, βασικά ονειροπολούσε - το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
    Σκεφτείτε μόνο αν ερχόταν, ο νεαρός "μαύρος", στην γηραιά - λευκοκρατούμενη - Ουάσιγκτον και τα άλλαζε όλα μονομιάς - δε θα έκλεινε χρόνο (και επειδή δεν υπάρχουν προώρες εκλογές μπορείτε να σκεφτείτε ποια είναι η εναλλακτική λύση).
    Οι προσδοκίες μας πρεπει να είναι λογικές - και ας περιμένουμε λίγο πριν τον καταδικάσουμε - α, σκεφτειτε΄ και τι θα γινόταν αν έβγαινε ο ΜακΚεην -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Dimitris D
    "α, σκεφτειτε΄ και τι θα γινόταν αν έβγαινε ο ΜακΚεην ". Τι θα γινόταν φίλε μου;
    Τα ίδια πρόσωπα θα ήταν και πάλι στην κυβέρνηση τους. Τα γεράκια και οι καουμπόηδες της τελευταίας 8ετιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ego tha protina os alagi na kita3oume emeis thn dikia mas esoteriki kai exoteriki politiki kai oxi ton alon giati an den kita3is monos sou to spiti sou den tha erthi o gitonas na to prosexi !!!

    barethikame pia na sxoliazoume tous alous kai edo sta dikamas na bolebomaste me ena ellada einai kai oti edo panta tetia ginonte!!!

    epitelous prepi na paroume apofasi oti prepi na apetisoume perisotera apo tous politikous mas kai tous men kai tous den!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Μια «κυβέρνηση αρίστων» που αποτελείται από κορυφαίους πολιτικούς και τεχνοκράτες επέλεξε ο Μπαράκ Ομπάμα για να τον πλαισιώσουν στο δύσκολο έργο της ανόρθωσης της οικονομίας και της αποκατάστασης της εικόνας της Αμερικής στον κόσμο. Το υψηλό επίπεδο των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τον Λευκό Οίκο και το υπουργικό συμβούλιο φέρνει στη μνήμη τις αντίστοιχες επιλογές προσωπικοτήτων από τον Κένεντι και τον Ρούζβελτ"
    Ποιος τα λέει όλα αυτά τα ...ωραία;
    Μα ο ανταποκριτής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στις ΗΠΑ ...κύριος Αθαν. Ελλις !
    Καλύτερα πλέον ο k.Αλαφούζος να αλλάξει το τίτλο της εφημερίδας του σε ...papaxelas times .
    Και για οικονομία καλύτερα να εκδίδεται μέσα από την ..πρεσβεία.
    Τι λέτε κ. Αριστείδη; Δεν είναι καλή η ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακτιβιστές σαν την Ντάφερτι -σημαντικοί εταίροι της κοινωνικής συμμαχίας που έφερε τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο- φοβούνται πως απομακρύνεται από τις αντιπολεμικές πεποιθήσεις της προεκλογικής εκστρατείας του.
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...με άλλα λόγια "Τι Ομπάμα, τι Αντρέας"...


    αυτό το post πρέπει να σταλεί σε όλους όσοι (κατά συντριπτικό ποσοστό 99%) υμνούσαν την "Αλλαγή" του Ομπάμα και προέβλεπαν / προσέβλεπαν (όνειρα...) (σ)την "Αλλαγή" του γιωργάκη, παίζοντας καντρίλλιες με τη συνθηματολογία (πάγια τακτική του πασοκ) και να εξαναγκαστούν να το διαβάσουν μέχρι αποστηθίσεως (γιατί να το καταλάβουν ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ), είτε οπαδοί είναι είτε "δημοσιογράφοι"


    Για εμάς τους υπόλοιπους ας αποτελέσει απλώς μία υπενθύμιση του τι μας περιμένει στην περίπτωση που (φτού κακά) εκλεγεί ο νεοταξίτης γιωργάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η καλη η μερα απο το πρωι φαινεται.
    Αλλα δεν εχουμε να χασουμε και κατι αν περιμενουμε,μηπως μπορουμε να κανουμε και κατι αλλο?εκτος απο το να φυλαμε τα ρουχα μας φυσικα.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας κάνουν ότι θέλουν....εμείς
    Βότκα και ξερό ψωμί... άντε και λίγο ρύζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ gnik
    Επειδή των Φρονίμων τα παιδιά πριν ....πεινάσουν μαγειρεύουν, μαζί με αυτά και λίγο ...κάρυ θα έλεγα εγώ. Τα επόμενα χρόνια θα έχει πολλή ..."πέραση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ το ξέχασα....και ¨δένει¨ με όλα.

    Вчера ПОЧТА

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καμμία έκπληξη.Εγώ προσωπικά το περίμενα.Να δείτε ότι θα είναι χειρότερος από τον Μπους.Απλά τον έβαλαν για να ηρεμήσουν το πόπολο,να του χρυσώσουν το χάπι και να συνεχίσουν ανενόχλητοι την πολιτική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι "έκπληξη" - ο εκλεκτός των ΜΜΕ (και γενικότερα ενός μεγάλου μέρους της άρχουσας τάξης) δε φαίνεται τελικά να φέρνει την "αλλαγή"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποια αλλαγή και πράσινα άλογα ρε παιδιά?
    Υπουργός Εμπορίου η μεγαλοεπιχειρηματίας από το Σικάγο, οικογενειακή φίλη των Ομπάμα και οικονομική υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας, Πένι Πρίτσκερ.

    Η Πρίτσκερ ήταν η αρχιτέκτων της πρωτοφανούς στα αμερικανικά χρονικά εκστρατείας συγκέντρωσης ενισχύσεων για την υποψηφιότητα Ομπάμα. Παράλληλα είναι μία εκ των τριών εξαδέλφων που διοικούν σήμερα την οικονομική αυτοκρατορία των Πρίτσκερ, στην οποία περιλαμβάνονται η αλυσίδα ξενοδοχείων «Χαγιάτ», καζίνο και πολλές άλλες επιχειρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ούτε ένας -μα κυριολεκτικά ούτε ένας!- προοδευτικός Δημοκρατικός δεν συμπεριλαμβάνεται στους υπουργούς που έχει ανακοινώσει και ήδη έχει καλύψει όλα τα σημαντικά πόστα. Αυτά που απομένουν είναι άνευ σημασίας. Οι επιλογές του είναι ανατριχιαστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. politi AN SINEXISOUME DILADI ME VOTKA KAI RIZI KAI LIGO KARI TA EINAI KALO GIA TIN ELADA h TA MAS BLEKSOUNE SE TIPOTA ALO H KAOUBO I DES.TIN KALIMERA MOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μόνο και μόνο η επιλογή της "κερατούς" χίλαρι, η οποία πανηγύριζε όταν το ισραήλ βομβάρδιζε παιδάκια στον Λίβανο, φτάνει και περισσεύει.Περαστικά στους λογής λογής..."προοδευτικούς" της χώρας μας.Και να μας πουν ποιά θα είναι η επόμενη χώρα που θα βομβαρδιστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΠΟΛΙΤΗ!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ U.S ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΡΤΕΛ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΟΠΕΚ ΤΟ ΠΕΤΡΟΔΟΛΛΑΡΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ Η ΚΟΛΕΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩ!! ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΠΟΣΟ ΣΟΦΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή