Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Δυο ξένοι στο …. ίδιο κόμμα .


Όταν ξεφεύγεις από το γνωστό «γρήγορα ναι , πρόχειρα όχι», και το καθιστάς … «γρήγορα ναι , πρόχειρα και πάλι …ναι» έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Από την ίδρυση του ΠαΣοΚ και εντεύθεν η θέση του Γραμματέα του κόμματος ήταν η πλέον ισχυρή μετά απ` αυτή του προέδρου.

Σήμερα όμως η θέση η οποία αποτελούσε άλλοτε την κινητήρια δύναμη του ΠαΣοΚ μοιάζει να παίζει πλέον διακοσμητικό ρόλο, ενώ οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα.

Ο σημερινός γραμματέας κ. Ραγκούσης φαίνεται να είναι μια πολύ κακή επιλογή αφού λειτουργεί ως επί το πλείστον πρόχειρα και γρήγορα δημιουργώντας ένα χάος μέσα στο κόμμα του.

Ο χαρακτηρισμός άχρωμος, άοσμος και άγευστος γίνεται περισσότερο από εμφανής στο πρόσωπό του, αφού υπάρχουν ακόμη και στελέχη του Κινήματος τα οποία με δυσκολία φέρνουν το όνομά του στο στόμα τους, όταν ερωτώνται …..ποιος είναι ο γραμματέας του ΠαΣοΚ.

Εάν δε ρωτήσουμε τους απλούς πολίτες και ανένταχτους στους κομματικούς μηχανισμούς , πολλοί το αγνοούν και θεωρούν γραμματέα του ΠαΣοΚ τον ….κ. Παπακωνσταντίνου.

Η σχέση των δύο ανδρών έχει περάσει από πολλές διακυμάνσεις. Το σίγουρο είναι πως ο καθένας μπορεί να διακρίνει ότι ανάμεσά τους υπάρχει ένας ανταγωνισμός.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ο κ. Παπακωνσταντίνου «παίζει» στις τηλεοράσεις πολύ περισσότερο απ’ ότι ο κ. Ραγκούσης. Κάτι που θεωρείται… ενοχλητικό! «Δεν είναι δυνατόν αυτός (σ.σ.: o κ. Παπακωνσταντίνου) να είναι η βιτρίνα του κόμματος και όλη η… λάντζα να γίνεται από το γραμματέα», φέρονται να υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του κ. Ραγκούση.

Από την πλευρά του κ. Παπακωνσταντίνου , οι άνθρωποι του ομιλούν για «έλλειψη βοήθειας από τον γραμματέα σε σημείο που πολλές φορές να τον αφήνει εκτεθειμένο (τον κ. Παπακωνσταντίνου) και να γεννούνται ερωτήματα εάν επιθυμεί την …..αντικατάσταση του» .

Η αλήθεια είναι (όπως πάντα) κάπου στην μέση. Το σίγουρο είναι η υπόθεση Πάπιστα έχει δρομολογήσει εξελίξεις , αφού όπως εκτιμούν διάφορα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης , ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει πει όλη την αλήθεια και φοβούνται (στο εγγύς μέλλον) αποκαλύψεις που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την Χαριλάου Τρικούπη.

Εκτός, όμως, από την αντιπαλότητα των δύο υπάρχουν και πολλά ακόμη στελέχη τα οποία καταλογίζουν σοβαρές ευθύνες στο γραμματέα για θέματα οργανωτικά.

Από τις μικρές τοπικές οργανώσεις του Κινήματος μέχρι και τα κορυφαία στελέχη, κανείς δεν φαίνεται να υπολογίζει τον κ. Ραγκούση, αλλά κάνουν όλοι «του κεφαλιού» τους.

Ο κ. Ραγκούσης έχει στο ενεργητικό του μάλλον μόνο αποτυχίες. Μία από τις πλέον… πατεντάτες ήταν ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση της ….«νοθείας» στη Βουλή.

Αυτός είχε το επικοινωνιακό πρόσταγμα της όλης ιστορίας, η οποία παραλίγο να γίνει μπούμερανγκ για το ΠαΣοΚ. Και σα να μην έφτανε αυτό ο γραμματέας ήταν ένα από τα «πράσινα» στελέχη το οποίο παρέστη πριν από λίγες ημέρες στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σημίτη, όπου ο πρώην πρωθυπουργός είχε -και πάλι, έναν… κακό λόγο για τον κ. Παπανδρέου.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΠΑΣΠ και η συμπεριφορά της στο θέμα της σημαίας του Πολυτεχνείου.

Ενώ είχε δημοσιοποιηθεί ότι θα παραδιδόταν στον πρόεδρο της Βουλής παρουσία και του κ. Παπανδρέου, οι οργανωμένοι «πράσινοι» φοιτητές δεν έδωσαν καμία σημασία, ακόμη και στην….. επιστολή του γραμματέα, και την κράτησαν «δική τους» σα να ήταν κάποιο κειμήλιο …..από τον μπαμπά τους. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να πουν ότι η σημαία αυτή δεν χαρίζεται αλλά… κατακτιέται με αγώνες.
Πόσοι άραγε, όμως, απ` αυτούς γνωρίζουν τι σημαίνει ….αγώνες ; Πιθανών …κανείς !
Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι δεν… κατακτήθηκε σε κάποιον αγώνα που έδωσε η φοιτητική παράταξη του Κινήματος;
Πόσοι άραγε - συμπεριλαμβανομένου και του κ. Ραγκούση- θυμούνται ότι η σημαία δόθηκε απλά για φύλαξη (και όχι κατοχή) στην ΠΑΣΠ ως πλειοψηφούσα παράταξη του 1980 στις φοιτητικές εκλογές ;

Τέλος πάντων για τον συγκεκριμένο θέμα θα αναφερθώ σε ξεχωριστό άρθρο μου.
Ας επανέλθω στον κ. Ραγκούση .Το θέμα, που τον απασχολεί εδώ και πολύ καιρό είναι άλλο.
Πού θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Μάλλον απομακρύνεται το ενδεχόμενο να εκτεθεί στις Κυκλάδες, αφού εκεί η δεύτερη έδρα του ΠΑΣΟΚ παίζεται κορώνα - γράμματα.

Αντιθέτως στη Β’ Αθηνών όλο…… και κάτι περισσότερο θα εισπράξει.

Πηγή : «paraskhnio»«ealon»

23 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι εάν τον συγκρίνουμε με άλλους γραμματείς του ΠΑΣΟΚ είναι λίγο λάιτ.
    Αυτό όμως δεν είναι και κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο στο άρθρο σου.Σαν παράδειγμα του πόλεμου μεταξύ των Ραγκούση- Παπακωνσταντίνου θα σου αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα.
    Ο Παπακωνσταντίνου δηλώνει σε συνέντευξή του CITY 99,5, 19.11.2008: «Κύριε Μαχαίρα, σας θυμίζω ότι εμείς είχαμε καταθέσει αίτημα για την Προανακριτική Επιτροπή, πριν ξεκινήσουν οι μαρτυρίες στην Εξεταστική, διότι είχαμε πειστεί... από συγκεκριμένα στοιχεία, ότι στοιχειοθετούνται ευθύνες και πρέπει να γίνει αυτή η Προανακριτική Επιτροπή.»
    Δυο ημέρες μετά ο Ραγκουσης τον ...αδειάζει και δηλώνει σε συνέντευξη στο Alpha Radio και σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν «από τα στοιχεία τα οποία έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής θα επανέλθει η πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή», απάντα:
    «Θα σας το πούμε στο τέλος αυτό ... Στο τέλος και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία... και στο τέλος εμείς θα πούμε τη γνώμη μας και επ' αυτής θα μας κρίνετε.»
    Κανονικό άδειασμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα «συντροφικά μαχαιρώματα» ζουν και βασιλεύουν και σήμερα στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε πολίτη αν μπορείς βάλε κανένα άρθρο για τις συσπειρώσεις των κομμάτων. Τόσες πολλές δημοσκοπήσεις έχουν να εμφανιστούν από την ανατροπή Μιλόσεβιτς. Εκεί βέβαια τις χρηματοδοτούσε ο soros.
    To ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να κερδίσει τις περασμένες εκλογές στηριζόμενο μόνο στα ομόλογα. Για 8 μήνες περίπου. Κι αυτή τη φορά θα πάρει την ίδια απάντηση, όταν γίνουν εκλογές. Στην ΝΔ έχουμε αποκτήσει αντανακλαστικά πλέον. Πολύ καπνός,πουθενά φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιλώντας με ένα φίλο πριν λίγες ημέρες μου ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Γραμματέα κ. Ραγκούση ότι την έχει δει μεγάλος και σαν αποκλειστικός εξ απορρήτων του προέδρου .
    Και σε αυτό συνετέλεσε επειδή παραβρέθηκε με τον κ. Παπανδρέου στα ραντεβού με διάφορους επιχειρηματίες και ειδικά με τον κ. Μπόμπολα».
    Την καλησπέρα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ραγκούσης - Παπακωνσταντίνου -«δύο αφεντικά στο ίδιο χώρο δεν μπορούν να συνυπάρξουν».
    Amon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει και άλλη μεγάλη κόντρα φίλε politi-gr στα ενδότερα του ΠΑΣΟΚ.
    Μέσα στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα υποβόσκει μία κόντρα ανάμεσα στον γραμματέα της παράταξης Γιάννη Ραγκούση και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και ισχυρό άνδρα του Οργανωτικού Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.
    Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από την στιγμή που ο τωρινός γραμματέας τα έβαλε με την ΠΑΣΠ και την νεολαία αλλά αυτό, όπως λένε οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ήταν μόνο η αφορμή. Κατά τους ίδιους η απαρχή της κόντρας τους έγινε όταν ο Ραγκούσης ήθελε να ελέγξει όλο το μηχανισμό του κόμματος, ειδικά τις κινητοποιήσεις στις οποίες έχει απόλυτο έλεγχο ο Παναγιωτακόπουλος και να δίνει αναφορά στον πρόεδρο. Από την άλλη το γεγονός ότι ο γραμματέας είναι ο μόνος που έρχεται σε τόσο συνεχή επαφή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχει ενοχλήσει τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο καθώς περίμενε άλλη αντιμετώπιση από τον κ. Παπανδρέου.
    Μάλιστα σε γνωστούς του συχνά πυκνά αναφέρεται με πικρία για την στάση της ηγεσίας απέναντι του την στιγμή που αυτός είχε κινητοποιήσει υπέρ της όλο τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ την εποχή της εσωκομματικής σύγκρουσης με τον Βενιζέλο.
    Μπορεί οι ευνοϊκή συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ να κρατά χαμηλούς τους τόνους αλλά πληροφορίες φέρνουν τον κ. Παναγιωτακόπουλο έτοιμο να τα πει έξω από τα δόντια όταν συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο ή αν βρει την ευκαιρία να μιλήσει με τον πρόεδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://giannaras.wordpress.com/2008/11/30/30_nov_2008/
    Αμείλικτος και ο Γιανναράς, προς πάσα κατεύθυνση...
    "Γιατί κάθε Ελληνας, νηφάλιας σκέψης και κρίσης, δεν μπορεί παρά να θεωρεί εφιάλτη την επανάκαμψη στην εξουσία, με πολλαπλασιασμένη πια θρασύτητα, του σοσιαλεπώνυμου αμοραλισμού ποδηγετούμενου, κατά τα ειωθότα, από τον αδίστακτο μηδενισμό των καριεριστών καπήλων της Αριστεράς. Εφιάλτης και πανικός για κάθε πολίτη που γεύτηκε στο πετσί του το κομματικό κράτος των «κλαδικών», την ιδεολογική τρομοκρατία ή ρεβάνς των ηττημένων συμπλεγματικών εξωραϊστών της εμφυλιοπολεμικής φρίκης"
    "προκειμένου να αποτραπεί και η άλλη απειλή: να τον διαδεχθούν στην αρχηγία οι ανατριχιαστικές μετριότητες, ανδρικού και γυναικείου φύλου, που καιροφυλαχτούν ως δελφίνοι. Ισως ποτέ άλλοτε σε κόμμα δεν συνωστίσθηκε για διεκδίκηση της διαδοχής του αρχηγού τόση άποια παρακατινάδα, τόσο χαμηλοί δείχτες πολιτικής ευφυΐας, τόσο προκλητικό πρακτοριλίκι"
    Δυστυχώς Πολίτη, το σύστημα ολιγαρχίας που στηρίζουμε δια της ψήφου μας μας αναγκάζει να είμαστε ρεαλιστές. Ναι στον Ρεγκούση και στον Παπακωνσταντίνου για τρία χρόνια, και μετά ναι στους μπακογιαννικούς ρεγκούσηδες και παπακωνσταντίνηδες για τρία χρόνια. Μέσα σε τρία χρόνια πόσο θα προλαβούν να διαβρωθούν; πάντως όχι όσο προλάβαν οι σημερινοί μέσα σε πέντε χρόνια. και πρέπει να πάνε όλοι σπίτι τους, νυν γαλάζιοι και πρώην πράσινοι. Μπορεί ο Καραμανλής στον ανασχηματισμό να μην έχει ούτε έναν πρώην υπουργό; τι έχει να χάσει; το μήνυμα του κρεμάσματός του το έχει ήδη πάρει. μπορεί ο Παπανδρέου στην κυβέρνηση του -γιατί και σε αυτόν έφθασε το μήνυμα...- να μην έχει κανέναν πρώην υπουργό; (πλην του Βενιζέλου για λόγους ηθικής τάξης;).
    Πάντως ο συγκεκριμένος είναι σίγουρο πως δεν θα κυβερνήσει με την διαπλοκή που θα κυβερνήσει ακολούθως η Κόρη. Αυτή είτε θα έχει, έίτε δεν θα έχει πρώην υπουργούς το ίδιο κάνει, το οικογενειακό σύστημα θα τους κάνει όλους πιόνια.
    Άιντε μπας και μετά από αυτή την εξαετία ξημερώσει μια καινούργια μέρα, και ποιός ξέρει νέος θα είναι και τότε ο "μικρός" άμα χωνέψει και εν τω μεταξύ τί του λέει ο Γιανναράς, ίσως έχει μια δεύτερη ευκαιρεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασιλική Σιάπκα είπε...
    "Εφιάλτης και πανικός για κάθε πολίτη που γεύτηκε στο πετσί του το κομματικό κράτος των «κλαδικών», την ιδεολογική τρομοκρατία ή ρεβάνς των ηττημένων συμπλεγματικών εξωραϊστών της εμφυλιοπολεμικής φρίκης"

    Αυτό τα λέει όλα. Σε εμάς που ζήσαμε τη δεκαετία του 80 και δεν τολμούσαμε να φανερώσουμε ούτε τι εφημερίδα διαβάζαμε. Αν έρθουν οι ανεπρόκοποι πάλι στην εξουσία θα πάμε χρόνια πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και η ΑΛΛΗ μεγάλη κόντρα είναι με το Βενιζέλο που είπε ότι διαφωνεί με την Προανακριτική.

    Δύο ερωτήματα:

    1. Γιατί διαφωνεί?
    2. Γιατί το θάβουν τα ΜΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ακουγε ο θεος τους κόρακες δεν θα υπηρχε ...γαιδαρος στο λιβαδι ζωντανος !!!!

    Με εκτιμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ότι είσαι δεξιός το ξέρουμε. ότι είσαι εμπαθής με τους ανθρώπους του ΓΑΠ εποίσης το γνωρίζαμε. ότι δεν χάνεις ευκαιρία να επιτεθείς στο ΠΑΣΟΚ σαν κίνημα επίσης το γνωρίζαμε. όταν θα κατλάβεις κάποια στιγμή πως η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη και πως ο ΓΑΠ θα κυβερνήσει, θα τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε βούλιαξε στην δεξιά προπαγάνδα σου.
    Υ.Γ
    πρέπει να παραδεχτώ πάντως πως τα διεθνή άρθρα σου είναι εμπεριστατωμένα και επαρκώς αναλυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 11:50, ........
    ......................
    Ευτυχώς τουλάχιστον που τα λίγα ελληνικά που γνωρίζεις, σε έκαναν να γράψεις "το ΠΑΣΟΚ σαν κίνημα", διότι "ΠΑΣΟΚ ως κίνημα" δεν υπάρχει.

    sorry.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν καταφερει η ΝΔ μεσα σε λιγα χρονια να φερει πισω το ΠΑΣΟΚ [με λιγη τσοντα τσιπρα] που ευθυνεται ολοκληρωτικα για τον απολυτο ξεπεσμο της Ελληνικης κοινωνιας απ το '81 και μετα και να κανει υπουργους τον Ραγκουση, τον Παπακωνσταντινου, τον ..Βαλιανατο και την σταλινοπουλα της Εκαλης Δαμανακη θα ειναι ιστορικο παραδειγμα πολιτικης ανικανοτητας στο διηνεκες. Αλλα τοσα χρονια ποιος κυβερνουσε στην πραγματικοτητα της καθημερινοτητας, η φοβισμενη εως αχρηστη ΝΔ 'η ο παρακρατικος μηχανισμος του Συριζα και ΣΙΑ που αλωσε Παιδεια κλπ. επι οκταετιας Σημιτη? Τα'γραψε ωραια ο Γιανναρας προσφατα για το ποσο αποθρασυμενο θα ειναι το ΠΑΣΟΚ αν ξανακυβερνησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επ, κύριε διαχειριστά! Δεν ήταν υβριστικό το 1ο μέρος του μυνήματός μου. Ίσα ίσα!Γιατί διεγράφη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Μάρκο
    Παρακαλώ ήρεμους τόνους και όχι προσωπικές αντιπαραθέσεις εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση ούτε εκτός θέματος. Θα προτιμούσα να απαντούσες σε αυτόν που σε βρίζει και να μην έκοβες το σχόλιο μου πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε πολίτη,
    καλό θα ήταν να μην ασχολείσαι τόσο πολύ με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με τη ΝΔ. Η κόντρα, αν υπάρχει ανάμεσα σε Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου, δεν είναι τίποτα μπροστά στα εσωκομματικά μαχαιρώματα της ΝΔ, Ντόρα-Αβραμό...
    Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει διαλέξει με πολύ μεγάλη προσοχή το επικοινωνιακό του επιτελείο και οι Παπακωσταντίνου-Ραγκούσης, είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων, με ωραίο πολιτικό λόγο και συμπαθείς. Καμία σχέση με τις εκάστοτε επιλογές του Κ. Καραμανλή... Δηλαδή αν αντιπαραβάλεις Αντώναρο-Παπακωστανίνου και Ραγκούση-Ζαγορίτη, η διαφορά είναι χαώδης.
    Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ αυτά τα 2 πρόσωπα τα αποδέχεται και θεωρεί ότι η ύπαρξή τους κάνει καλό στην παράταξη. Είναι λογικό να προσπαθείς να χτυπήσεις το ΠΑΣΟΚ με 1002 τρόπους με τις αναρτήσεις του αλλά εχεις διαλέξει τον λάθος τρόπο.
    Όλος ο κόσμος είχε κατανοήσει ότι η πε΄ριπτωση νοθείας στη Βουλή, ήταν όντως νοθεία και όχι ταρζανιές του ΠΑΣΟΚ... Όλος ο κόσμος εκτός από τους δεξιούς βολευτές που δε το ομολόγησαν και τις πληρωμένες δεξιές γραφίδες.

    Ο Παπακωσταντίνου σε σχέση με τον Παπιστα, έπραξε άριστα και αν διαφωνείς δες πως έχουν πράξει σε αντίστοιχες περιπτώσεις γαλάζια στελέχη (DVD, Βατοπέδι) και πάλι υποδεέστερη η ΝΔ.
    Όσο για την ΠΑΣΠ, αδυνατείτε να κατανοήσετε πως η ΠΑΣΠ τολμάει και έρχεται σε ρήξη με το ΠΑΣΟΚ, έχει τη δική της φωνή και δεν υπακούει σε καμία κομματική γραμμή, ούτε αποτελεί φερέφωνο του ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα κάνει η ΔΑΠ, η οποία αντλεί τεράστια χρηματικά ποσά από τις δωρεές επιχειρηματιών για τις εκδρομές και τα πάρτι της. ΟΙ φοιτητές της ΠΑΣΠ, από την τσέπη τους βάζουν τα χρήματα.
    Η σημαία δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται στη ΒΟυλή, ανήκει στους φοιτητές και φυσικά όχι στην ΠΑΣΠ. Η ΠΑΣΠ δε θέλει τη σημαία δική της, τη χρησιμοποιεί για να συγκληθεί και πάλι μετά από 28 χρόνια η ΕΦΕΕ. Και καλό θα ήταν να μας πεις γιατί ο δεξιός πρύτανης επέλεξε τώρα να τη ζητήσει.

    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βρε ανώνυμε, σοβαρολογείς;Με το ίδιο βλέμμα, με κάποια "τσαντίλα" όπως μιλάει,με τα γυαλάκια του, θυμίζει 1000% Ρουσόπουλο. Όσο για τον Ραγκούση, δεν υπάρχει προηγούμενο αιρετού να έχει παρατήσει τον τόπο του, την δήθεν ανεξάρτητη Τοπική Ατοδιοίκηση, για να γίνει ένας απλός κομματάρχης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αν σας πάρει κανείς στά σοβαρά,
    θά νομίσει πως εχει αντιστραφει η πραγματικότητα.
    Θέλετε στ, αλήθεια να μας πεισετε
    πως προβλημα ενοτητας καί συσπειρωσης, εχει τό Πασοκ, καί οχι η Ν.Δ ?
    Και πιστευετε πως ετσι προσφέρεται καλές υπηρεσιες, στην παράταξη
    σας??Δηλαδή οι δημοσκοπήσεις, δεν
    απηχουν τωρα, την πραγματικότητα της στιγμής? Πόσες μονάδες πρέπει να πάει μπροστά το Πασοκ, για να ανησυχήσετε?
    Οσο γιά τον Γιανναρα,εν τάξει,αν
    την πολιτική του αισθητική, την καλύπτει ο Γιακουματος, ο Μιχαλολιακος, ο Ψωμιάδης, ο Μαντουβαλος,ο Σημαιοφοριδης, καί
    η Κατερινα Παπακώστα, τον δικαιολογω.
    "Ου, γαρ ερχεται μόνον....

    ΙΣΚΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή