Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Γάμος χωρίς …σφαχτά δε γίνεται.


Άρχισε η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του κ. Michel Josserand κορυφαίου στελέχους της γιγαντιαίας γαλλικής εταιρείας Thales Engineering and Consulting (TEAC),για πολλαπλές δωροδοκίες.

Την δυσοσμία από τα όσα ακούγονται στη δίκη δεν μπορούν ούτε τα ….φημισμένα γαλλικά αρώματα να καλύψουν.

Στην πρώτη του κατάθεση, πέραν των άλλων φρικαλέων είχε αναφερθεί και στην χώρα μας. Τόσο για το σύστημα ασφαλείας C4I των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και για το άλλο μεγάλο σκάνδαλο-έργο, αυτό του εκσυγχρονισμού των ελληνικών φρεγατών.

Για το πρώτο συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2002-2003 επισκέφθηκε την Ελλάδα πολλές φορές, οπότε και είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Thales Ελλάδος.

O πρόεδρος του είπε ότι έπρεπε να προβλέψει προμήθεια ύψους 7 με 10% για υψηλά ιστάμενους.

Το έργο διεκδικούσαν η εταιρεία του ,μετέχοντας στην TRS (Thales, Raytheon, AKTΩP κ.ά.), και η SAIC (Motorola, Siemens, Altec, ΔIEKAT κ.ά.).

Δυστυχώς ,όπως ανέφερε, η αμερικανική εταιρεία SAIC με την υποστήριξη του ίδιου του..... Nτικ Tσένι, εξασφάλισε το συμβόλαιο. Χάσαμε το συμβόλαιο είπε , επειδή «ποτίσαμε» πολύ χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί «στόχευσαν» ψηλά.

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Josserand, είχαν προκαλέσει την μήνη του κ. Παπαντωνίου ο οποίος είχε στραφεί με αγωγή κατά της εφημερίδας Liberation που τις είχε φιλοξενήσει.

Τώρα γιατί δεν είχε στραφεί κατά του ίδιου του κ. Michel Josserand, αυτό …..δεν το γνωρίζω.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο κ. Παπαντωνίου (υπουργός Άμυνας το επίμαχο διάστημα) είχε επιλέξει να τοποθετηθεί δημοσίως επί του θέματος με γραπτή του ανακοίνωση (το 2006 ) λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο τόσο στην υπόθεση του C4I όσο και στο δεύτερο ….έργο που είχε αναφερθεί ο κ. Josserand, αυτό του εκσυγχρονισμού των ελληνικών φρεγατών.

Ο εκσυγχρονισμός αυτός είχε αποφασισθεί το 2003 και αφορούσε έξι ολλανδικής κατασκευής φρεγάτες τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Για να παραταθεί η ζωή των σκαφών αυτών για 10 χρόνια, εκταμιεύθηκαν ...381 εκατ. ευρώ για την «αναβάθμισή» τους. Τα 128 εκατ. που είχαν τότε κατευθυνθεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έχουν κριθεί από την της Eurojust και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (ΟLAF) ως παράνομη επιδότηση.

Εάν προστεθούν σε αυτά και 45 εκατ. ευρώ των λεγόμενων «αντισταθμιστικών ωφελημάτων» το συνολικό κόστος εκτοξεύεται στα …….426 εκατ. ευρώ.

Οι αναβαθμίσεις που έγιναν, έχουν κριθεί από τους επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού ως ασύμφορες και ήδη γίνονται τροποποιήσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί όσο είναι δυνατόν το κόστος.

Το πρόβλημα και σε αυτή την περίπτωση είναι οι υπέρογκες προκαταβολές τις οποίες ……συνήθιζε να δίνει το Δημόσιο.

Μάλιστα μεταξύ των πέντε offsets (αντισταθμιστικά ωφελήματα), τα οποία ανέλαβε να φέρει σε πέρας το ολλανδικό παρακλάδι της Thales Eng. & Cons. περιλαμβάνεται και ένα περίεργο «πακέτο», καθώς σε αυτό δεν περιγράφεται με σαφήνεια το χρηματοδοτούμενο έργο.

Συγκεκριμένα ανατίθεται στην εταιρεία να προχωρήσει στην «άμεση επένδυση σε μορφή εκχώρησης κεφαλαιουχικού εξοπλισμού ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ».

Αυτά τα χρήματα δηλαδή προορίζονταν για την κατασκευή ενός έργου το οποίο …….δεν προέκυπτε από πουθενά.

Βέβαια ο κ. . Michel Josserand είχε προσθέσει στην πρώτη του κατάθεση ότι η εταιρεία κατέβαλε χρήματα, μεταξύ των άλλων, και για τη διεξαγωγή ενός σημαντικού κοινωνικού γεγονότος στη ζωή πρώην έλληνα υπουργού, ο οποίος είχε ……«βαρύ λόγο» στη διεκδίκηση συμβολαίων στον …..χώρο της Άμυνας.

Η εταιρεία είναι γαλλική. Έδρα …το Παρίσι. Κοινωνικό γεγονός ! Συνεστίαση εννοεί ο κ. Josserand ; Μήπως Βαφτίσια ; ….. ή μήπως κανένα …….γάμο ;

Τι να ψάχνεις τώρα που τα πάντα έχουν παραγραφεί !

21 σχόλια:

  1. Γιατί ρε Πολίτη άφησες απ, έξω τον Παπανδρέου ,δεν μας έχεις συνηθίσει...και αυτός φταίει ,άκου θέλει να γίνει πρωθυπουργός χωρίς να σε ρωτήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. τη χρήμα (οικονομικά συμφέροντα) κυβρνάει τον κόσμο - δεν είναι Ελληνικό φαινόμνο - υπάρχει παντού, και ως τέτοιο φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστέι - απλά πρέπει να κοιτάμε και εκτός Ελλάδος
    2. τέτοια γα.....κα από το Πασος θα τα πληρώνουμε πολλά χρόνια; πάντως είναι εντυπωσικό το ότι επι αυτών των κυβερνήσεων τα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν παράξενες "παραγράφους"
    και επι ΝΔ υπάχουν σίγουρα μιζες και συμφέροντα, μόνο οι υπερβολικά αφελεις θα πιστεύαν αλλιώς, αλλά τουλάχιστον γίνονται και αξιόλογες αγορές με αντίκτυπο στο πολεμικό ισοζύγιο στη μεσόγειο (βλ. Apache - μεγάλο τακτικό πλεονέκτημα της Ελλάδος, προσωπική επιτυχία Βαρβιτσιώτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού υπήρχαν ενδείξεις ή καί στοιχεία απιστίας, δωροδοκίας κακοδιαχείρισης, πάνω στά οποία η ΝΔ βασίστηκε προεκλογικά (2004), επικαλούμενη τήν κάθαρση τού δημόσιου βίου, γιατί όταν έγινε κυβέρνηση, "άφησε" τίς υποθέσεις αυτές νά βαλτώσουν ή καί νά παραγραφούν?
    Γιατί έδωσε η κυβέρνηση τό δικαίωμα σ' αυτούς, πού ακόμα καί οί ψηφοφόροι τους απηυδισμένοι από τή μπόχα τών σκανδάλων, τούς γύρισαν τήν πλάτη τό 2004 καί τό 2007, νά βγαίνουν σήμερα λευκές περιστερές από τήν κολυμβήθρα τής παραγραφής καί τής μή δίωξης καί μάλιστα (δικαιωματικά πιά) νά μιλούν γιά σκανδαλολογία καί παραπλάνηση εκ μέρους τής ΝΔ?
    Καί νά διεκδικούν σήμερα μέ αξιώσεις τήν επιστροφή τους, καταγγέλλοντας, μέ τή σειρά τους, καθημερινά τήν κυβέρνηση γιά σωρεία υπαρκτών ή ανύπαρκτων σκανδάλων διαφθοράς...

    Τελικά νά συμπεράνουμε ότι η μή δίωξη καί η παραγραφή οφείλεται σέ κομματικές συμφωνίες συμψηφισμού καί αλληλοκάλυψης?
    Ή μήπως τά φαινόμενα διαφθοράς επί ΠΑΣΟΚ ήταν ....απατηλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3.20
    4.28

    Συγχαρτηρια...
    Πολυ ωραια γραφη..

    Με εκτιμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιμένω, όλοι πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας.
    Μικροκομματικά συμφέροντα δεν βοηθούν πουθενά. για κάθε κίνηση, οποιασδήποτε κυβέρνησης, μπορείς να βρεις θετικές και αρνητικές εκδοχές.
    η ουσία είναι να να βλέπεις μακριά και καθαρά.
    Προφανώς πολλοί δεν μπορούν να ξεφυγούν από τον "φανατισμό" τους.

    Ακόμη πιστεύω ότι το "όλον" είναι καλύτερο του "μέρους" - μπορεί να πάρει πιο πολύ καιρό, αλλά θα κερδίσει.

    Τελειόνωντας:Ανοιξτε τα Μάτια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετα την αποτυχια στην ελλαδα οι κυριοι της Thales εμαθαν καλα το μαθημα τους.Ετσι οταν η Ν.Αφρικη ανακοινωσε τα σχεδια της για ανανεωση των οπλικων της συστηματων αφησαν την γλαστρα και στοχευσαν τον βασιλικο.Πιο ψηλα δεν μπορουσαν να πανε,κατευθειαν στο υπ'αριθμον 2 της κυβερνησης τον Jacob Zuma.Την βρωμοδουλεια την εφερε σε περας ο προσωπικος του οικονομικος συμβουλος,ο οποιος οταν πιαστηκε πηρε πανω του ολη την ευθυνη.Ο θορυβος ομως που δημιουργηθηκε ηταν η αιτια για την απομακρυνση του απο την κυβερνηση παρολη την κομματικη υποστηριξη που απολαμβανε.Η βρωμοδουλεια ηρθε στην επιφανεια απο τους αλλους συμμετεχοντες οταν ειδαν οτι οι μιζοπροσπαθειες τους δεν επιασαν τοπο.Τα νεα στο εμποριο οπλων δεν ειναι οι βρωμικες συμφωνιες αλλα οι καθαρες.Ακομη περιμενω να δω μια αλλα χωρις τυχη και τα'χω τα χρονακια μου.
    Η Ελλαδα ειναι μια φτωχη χωρα και δεν μπορει να σηκωσει το κοστος των χαμενων πορων που φουσκωνουν τους λογαριασμους της πανουκλας που κατατρωει τον τοπο μας επι σειρα ετων. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ πολίτη το Κινέζικο(Γιαπωνέζικο ;) στη φωτο δεν μπόρεσα να το αποκρυπτογραφήσω.
    Καμιά βοήθεια;
    Έχει σχέση; Όσο για τα σφακτά, αυτά συνοδεύουν τον γάμο όπως λες και στον τίτλο!
    Εύχομαι Καλό Βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ SIK
    To κινέζικο σημαίνει ..."λυπάμαι".
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tι βαφτίσια και συνεστίαση καλέ;;
    Αυτό κάνει μπαμ ότι προοριζόταν για γάμο στις Βερσαλλίες!!
    Χαχαχαχα!!! Αλλοίμονο είναι δυνατόν να γίνει γάμος χωρίς σφαχτά;;;
    Ο κόσμος τόχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι!!!
    Και άκου να σου πω: Και η παραγραφή θεσμός του δικαίου είναι κι αυτός!!
    Γιατί παραπονιέσαι;;;
    :)))
    Αντε και καλό Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλέπω μια εμμονή με τον συγκεκριμένο πολιτικό. Τον έχεις βγάλει στην σέντρα και άλλες δυο φορές.
    Απωθημένα?????
    Χ-ακις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ marianaonice
    Δεν παραπονιέμαι καλή μου @φίλη ! Απλά τα ....καταγράφω!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Χ-ακις
    Όχι καλέ, τι απωθημένα ;
    Αφού εκ των προτέρων δηλώνω ότι ...λυπάμαι(στα Κινέζικα, γιατί έχουν την σημασία τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως τελικά είσαι μέγας προβοκάτορας…
    Μεσουντος του Βατοπεδιου στο οποίο είναι μπλεγμένο το μισό υπουργικό συμβούλιο της αλήστου μνήμης σεμνής και ταπεινής επανίδρυσης του κράτους, γράφεις για μια περίπτωση που συνδέεται με ένα τέως Υπουργό του ΠΑΣΟΚ και για τον οποίο ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης πρώτος επέβαλε την κάθαρση πριν από πέντε χρόνια….
    Στην δική σου καμπούρα κοίταξε που ούτε την πολιτική ευθύνη δεν τολμούν να αναλάβουν και μιλάμε για το σήμερα…Φρέσκα κουλούρια λένε..

    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρε παιδιά όλα καλά αλλά αυτό το ¨ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης¨ και ¨εμείς οι προοδευτικοί¨ παραπάει λυπηθείτε μας , τη μία μου έπεσε ο καφές στο πληκτρολόγιο και την άλλη το άκουσα στο ράδιο όταν οδηγούσα και κόντεψα να τρακάρω... μη τα πετάτε έτσι είναι επικίνδυνο , με μέτρο με μέτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ¨λυπάμαι¨ για τον παχύ φάκελο και τον ¨Κινέζο¨ ?? :)))))
    -Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ gnik
    Καλημέρα φίλε. Όλα καλά; JD Ok ;
    Το "λυπάμαι"...ανθρώπινο , για τον ...γείτονα μου.
    Αύριο θα έχω και ...επισκέψεις!
    Όσο πάω τόσο και βελτιώνω τα ...Κινεζικά μου ;))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι να ψάχνεις τώρα που τα πάντα έχουν παραγραφεί !
    MENO STO TELEFTEO POU GRAFIS:OTI FAGAME KAI OTI ARPEKSE O ::::: TIN KALIMERA MOU POLITI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνέχισε έτσι politis και θα σε βγάλουμε πρώτο σε επισκεψιμότητα blog, όλοι εμείς που δεν αντέχουμε την παραπληροφόρηση της τηλεόρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΠΟΛΙΤΗ!! Ο κος ΜΠΡΟΥΜΕΛ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΨΩΝΙΟ,ΤΗΝ κυρία ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ!!ΕΞΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΗ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΤΑ ΨΩΝΙΑ..... ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΕΥΧΗΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ!

    ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - Η τελευταία προσπάθεια των αμερικανών να ΔΙΩΞΟΥΝ τον Καραμανλή και να εγκαταστήσουν κυβέρνηση μαριονέτα με το Γιωργάκη ή τη Ντορούλα.

    ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΛΑ!

    Υπέκλεπταν τις συνομιλίες του, αναγνώρισαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία ΜΙΑ ημέρα μετά την εκλογή του, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την Τουρκία στο Κυπριακό, απειλούν για το θέμα των Σκοπίων, φωνάζουν για τους ρώσικους αγωγούς, κλπ.

    Πέντε χρόνια πλουσιοπάροχες αμοιβές στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση (με κάθε αθέμιτο μέσο και καθημερινό πόλεμο φθοράς) και αυτός ο ξεροκέφαλος ακόμη αντιστέκεται!

    Μετά την παντελή έλλειψη στοιχείων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας στο Βατοπέδι αλλά και την απρόσμενη αποκάλυψη της συνομωσίας του πασόκ (εκβιασμοί, Κουκουβίνος, Σωτηροπούλου, κλπ) χάθηκε και αυτή η ευκαιρία να σπιλωθεί ο Καραμανλής.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

    Η ψήφιση του προυπολογισμού είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία.

    Με πέντε-δέκα εκατομμυριάκια θα εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους κάποιοι πειναλέοι νεοδημοκράτες βουλευτές.

    Και θα βγαίνουν και στα κανάλια να λένε ότι ήταν για το καλό της χώρας, όπως ο Τατούλης.

    Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθεί η πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και ο Καραμανλής ...είναι που αφήνει τους "αμερικάνους" γυφτοπασόκους και άλλους νεοταξίτες προπαγανδιστές ανέγγιχτους παντού, όρα κρατικά κανάλια, να τον ξεφτιλίζουν κι εμάς όλους μαζύ ως λαό χαζό και προσκυνημένο? Επίσης η πελώρια αρπαγή δημόσιας γής από τα μοναστήρια και παράλληλα το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αληταρχία με τη διαμεσολάβηση υπουργών του δε γίνονται ? Η αποδόμηση της ελληνικής παιδείας και η υποκατάστασή της από τα κωλοκολέγια με μαϊμουδοπτυχία δικό του έργο δεν είναι ? Αμ' το πάρτυ των πρακτόρων στις "δικές μας" υπηρεσίες ασφαλείας με δική του κάλυψη κι αδράνεια δεν συντελείται?
    Δηλαδή τι περιμένει να στέρξουν οι ρώσοι να έρθουν εδώ να καθαρίσουν το κράτος από τους εγγλέζους, να κλείσουν το Βρετανικό Συμβούλιο, όπως έκαναν στη Μόσχα για λογιαριασμό μας ? Εμείς τσίπα και κράτος δικό μας δεν οφείλουμε να έχουμε ?
    Τι πάει να πει μέσα στο Δεκέμβριο ? Θα κάνει αργοπορημένο πραξικόπημα, κάθαρση ως το κόκκαλο(τρομάρα μας) και εκλογές εντός τριμήνου ?

    29 Νοέμβριος 2008 6:06 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή