Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Σπέκουλα από τον Σπέκχαρντ !


Το θράσος του πρώην επικυρίαρχου αποικιοκράτη δεν έχει όρια. Ομιλώ για τον Αμερικανό πρέσβη κ. Σπέκχαρντ. Ο διπλωμάτης αυτός έχει απολέσει το μέτρο και βαδίζει όλο και σε πιο …προκλητικά μονοπάτια.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο του Economist με θέμα τη φαρμακευτική περίθαλψη, ο κ. Σπέκχαρντ απροκάλυπτα μας απείλησε και μας εκβίασε, ώστε να πάρουν τα λεφτά τους οι φαρμακευτικοί κολοσσοί, αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός ότι τόσα χρόνια κερδοσκοπούν ασύστολα μέσω του καρτέλ που έχουν συστήσει, με αποτέλεσμα την καταλήστευση των ασφαλιστικών Ταμείων.

Έλαβε βέβαια την πρέπουσα απάντηση από την κυβέρνηση η οποία ανέφερε ότι: «Θεωρούμε τους ισχυρισμούς άστοχους και …ατυχείς. Έχουμε προβεί σε μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες, που οδηγούν προς επίλυση, όλων των προβλημάτων.

Πάντοτε όμως, ξεκινώντας από μία βασική αρχή, που αποτελεί και την κεντρική στόχευση της πολιτικής μας για τα οικονομικά της υγείας, που είναι να επιτύχουμε να εγκαταστήσουμε ένα ΝΕΟ σύστημα, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια, τη χρηστή διαχείριση και θα χτυπάει τη σπατάλη, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά.

Υπάρχουν αντιδράσεις. Όμως δεν θα ακολουθήσουμε στη σημαντική αυτή πορεία, ούτε μικροκομματικές σκοπιμότητες και αμφίβολους εντυπωσιασμούς, ούτε εξυπηρέτηση συμφερόντων από …..οπουδήποτε και εάν αυτά εκδηλώνονται ή εκφράζονται…..!

Η νέα πλέον Επιτροπή Προμηθειών Υγείας θα είναι ο φορέας των απαραίτητων συνεννοήσεων. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με τους αντιπροσώπους των προμηθευτών, προκειμένου από τη μεθεπόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει πλέον η αποπληρωμή των οφειλών και των χρεών.

Μέχρι το τέλος του έτους ένα σημαντικότατο μέρος των χρεών θα έχει καταβληθεί και βεβαίως, θα έχει δρομολογηθεί η πλήρης εκκαθάρισή τους.

Εάν λοιπόν είχε ενημερωθεί (ο Αμερικανός πρεσβευτής), θα γνώριζε ότι οι οφειλές προς τις αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες έχουν ήδη διευθετηθεί και άμεσα αρχίζει η τακτοποίησή τους. Η ελληνική κυβέρνηση διευθετεί τα ζητήματα με τον καλύτερο τρόπο και ….δεν δέχεται οδηγίες από κανένα».

Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν ο Αμερικανός πρέσβης να μη το γνώριζε. Απλά η ομιλία του (η οποία είχε ….προωθηθεί αρμοδίως από την προηγούμενη ημέρα στα ελληνικά φερέφωνα του, τους διευθυντές των «νταβατζήδων» του Μπαϊρακτάρη) μοναδικό σκοπό είχε τη πολιτική και επικοινωνιακή σπέκουλα .

Όλως …τυχαίως βλέπετε συνέπιπτε με την υπογραφή μιας μεγάλης συμφωνίας μεταξύ της ανατέλλουσας υπερδύναμης, της Κίνας και της χώρας μας. Χρειαζόταν λοιπόν .....επικοινωνιακά αντίμετρα.

Αυτό είναι κάτι που οποιοσδήποτε παρατηρητής -που δεν κρύβεται πίσω από τον έωλο κομματικό εναγκαλισμό και την δύσοσμη κομματική πειθαρχεία που οδηγεί σε αδιέξοδα και εθνική καθίζηση- το διαπιστώνει … «δια γυμνού οφθαλμού».

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να προσέξει την …. «παράταιρη» δημοσιότητα που δόθηκε στην …ομιλία του κ. Σπέκχαρντ, σε αντίθεση με την απάντηση της κυβέρνησης.

Ως παράδειγμα φέρνω (στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν σχεδόν όλες) μεγάλη καθημερινή ….ελληνική (…) εφημερίδα που αρέσκεται να …ταυτίζεται ..με τον μεσαίο χώρο , η οποία αφιέρωσε άρθρο 300 λέξεων σπεκουλάροντας την ….σπέκουλα του Αμερικανού πρέσβη και την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης την «έθαψε» την επόμενη ημέρα μέσα σε ένα σχετικά μεγάλο άρθρο για το … AIDS, και της αφιέρωσε πέντε (5) …Ναι ! πέντε λέξεις : «ο υπουργός Υγείας τις χαρακτήρισε άσκοπες και ατυχείς» .

Βέβαια η συνέχεια της σπέκουλας δημιουργεί αρκετά ερωτήματα αλλά και διάφορους συνειρμούς αφού άμεσα έχουμε επίσημη ανακοίνωση του υπεύθυνου για θέματα Υγείας του ΠαΣοΚ, κ. Φλωρίδη. «Η εξαιρετικά ταπεινωτική για την Ελλάδα παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη, καθώς και οι ….φημολογούμενες (σ.σ πολύ φοριέται τελευταία η …λέξη) παρεμβάσεις και ….άλλων πρέσβεων, νομίζω ότι διασύρουν διεθνώς τη χώρα μας πια. Η κυβέρνηση με την συμπεριφορά της μας οδήγησε σ` αυτό το σημείο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Αμέσως δε κατατέθηκε ,εκ μέρους του κ. Παπανδρέου, στην Βουλή ….. ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ρωτά σχετικά: «Πότε νομίζει η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της, οι οποίες σήμερα απλώς αναδεικνύουν την αναξιοπιστία της;»

Τι είπατε ; Μεταξύ των διαφόρων …συνειρμών συμπεριλαμβάνεται ΚΑΙ το lobbing των Αμερικανών φαρμακοβιομηχάνων από τον κ. Γ. Παπανδρέου ;

Έχετε καμιά αμφιβολία για την ….«προοδευτική», …«εναλλακτική», … «αδέσμευτη» ,… «ανεξάρτητη» και πάνω απ` όλα … «πατριωτική» κυβερνητική λύση του κ. Γ. Παπανδρέου;

Έχετε καμία αμφιβολία ότι οι ….αγωγοί και τα ΟΧΙ ….πονάνε τους πέραν του Ατλαντικού ;

Έχετε καμιά αμφιβολία πως ακριβώς παίζεται αυτό το πολυπλόκαμο επικοινωνιακό παιχνίδι , με την σημαδεμένη τράπουλα ;

Έχετε καμιά αμφιβολία για το διαπλεκόμενο ριάλιτι σόου που παίζεται …..για εμάς αλλά χωρίς εμάς στο σκοτεινό παρασκήνιο, γιατί δεν αντέχει στο …καθάριο φως ;

31 σχόλια:

  1. Αλλοίμονο μας αν έρθει ο Bravo Giorgos! Αλλοίμονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φαρμακευτικες εταιριες εχουν το μεγαλυτερο ποσοστο κερδους απο καθε αλλη εμπορικη η' κατασκευαστικη δραστηριοτητα.Ειναι δε αδιστακτοι
    και αγωνιζονται να κρατησουν την προνομιακη τους θεση με καθε τροπο.Ο κρετινος στον οποιο αναφερεται ο πολιτης,ειναι ενα κλασικο παραδειγμα
    των μεσων που μεταχειριζονται.Πριν λιγα χρονια μαχονταν με νυχια και με δοντια να αποτρεψουν την παρασκευη generic φαρμακων εναντια στο AIDS.
    Καταδικαζοντας ετσι σε σιγουρο θανατο εκατομυρια φτωχων που δεν μπορουσαν να πληρωσουν τα πανακριβα original.Ευτυχως η Βραζιλια και η Ινδια τους εγραψαν εκει που επρεπε.
    Ολοι πρεπει να κερδιζουν αλλα οχι πινοντας αιμα και κερδοσκοποντας εις βαρος καποιων που δεν εχουν την δυνατοτητα εναλακτικης λυσης.
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ πολίτη έτσι ακριβώς παίζεται το επικοινωνιακό-πολιτικό παιχνίδι.
    Το ζήτημα είναι (εκ του αποτελέσματος)ότι "μασάμε" διαρκώς ότι μας σερβίρουν παντοιοτρόπως.
    Ρίξε μια ματιά γύρω σου . Πολλές φορές αναρωτιέμαι σερφάροντας στο διαδίκτυο εάν είμαστε λαός κοντόφθαλμος,χαμηλού IQ ή υπάρχει οργανωμένο κομματικό κύκλωμα στο χώρο.
    Ότι από τα δύο και να συμβαίνει ,απέχουμε πολύ από την ελεύθερη κοινωνική πλατφόρμα των blogs, που έρχεται για να ελέγξει την πολιτική και τα διάφορα διαπλεκόμενα της.
    Άρα αυτά αξίζουμε και για αυτό τα κάνουν.
    Έλληνες πολιτικοί ...λομπίστες φαρμακοβιομηχάνων και εμπόρων όπλων.
    Γενικά οι πολίτες αυτής της χώρας (και εγώ μέσα σε αυτούς, δεν εξαιρώ τον εαυτό μου)μου θυμίζουν την παροιμία "Το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται"
    Εύχομαι Καλό Απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δἐν ειχες γρἀψει τἠν 12η Νοεμβρἰου γιἀ συνεργασἰα Ελλἀδος-Ρωσσἰας στἠν φαρμακευτικἠ βιομηχανἰα,κοινἐς εταιρἰες καἰ παραγωγἠ φαρμἀκων;Καἰ αυτὀ θἀ τους πὀνεσε φαντἀζομαι.
    Ο Πρωθυπουργὀς ἐξω καλἀ τἀ πἀει τὀ μἐσα θἀ τὀν φἀει,δυστυχὠς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διάβασα το ποστ σου!
    Δεν συμφωνώ και το ξέρεις!
    Ο κάθε Σπέκουλας Σπέκχαρντ παίζει το παιχνίδι του ακριβώς γιατί δεν υπάρχει καθάριο φως!
    Χωρίς βέβαια να υπονοώ ότι θα υπάρξει ή υπήρξε καθάριο φως επί ΠΑΣΟΚ!
    Τέλος πάντων πέρασα για μία καλησπέρα... :))

    Υ.Γ. (δες το mail σου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε

    Είσαι ειδικός στην σπέκουλα…
    Από όλο το κυβερνητικό φιάσκο στον τομέα της Υγείας βρήκες μια φωτο του Μιστερ πρέσβη των ΗΠΑ από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο οποίο είχαν προσκληθεί πρεσβευτές πάνω από 4ο ξένων ο χωρών και μας το μοστράρεις …
    Τελικά όσα λες μάλλον σε αφελείς απευθύνονται αφού τους αποτρέπεις να ξεχάσουν την κυβερνητική αθλιότητα που βιώνουν τώρα και πέντε χρόνια στον τομέα της Υγείας…
    Οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι κάθε φορά το εμπόρευμα το τυλίγεις με περίτεχνο τρόπο…
    Άξιος ο μισθός σου….

    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμέσως με την απόφαση περί προστίμου στην Shell και BP συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, ο Ντάνιελ πήρε το όπλο και πυροβολεί.Μεταξύ μας όχι ότι το έχει αφήσει άκαπνο όλο αυτό τον καιρό, αλλά αυτό έκανε ...μπαμ! Το ίδιο (μπαμ !!) έκανε και το lobbing του ΓΑΠ που έρχεται για άλλη μια φορά μετά το lobbing για τα οπλικά συστήματα (F-16)που έκανε μετά το Βουκουρέστη! Τότε από το βήμα της βουλής είχε ....προειδοποιήσει τον Καραμανλή να μην εμπλέξει την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών με την εξωτερική πολιτική (εννοώντας Γαλλία-Ρωσία- Γερμανία).
    Άρα τι το συζητάμε ? Εδώ κάνει lobbing μέσα από την βουλή για άλλη μια φορά.
    ALEX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο καυγάς και οι αντιδράσεις του πρέσβη (και του Γ.Παπανδρέου)είναι για το πάπλωμα.
    Το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η Κοστολόγηση των φαρμάκων πλέον θα γίνεται από το υπουργείο Υγείας με δύο λίστες φαρμάκων, μία για τα ασφαλιστικά ταμεία και μία για νοσοκομειακά φάρμακα.
    Αυτό πονάει την φαρμακοβιομηχανία αφού ναι μεν δίνει μεγάλες πιστώσεις (πράγματικά 2-3 χρόνια αποπληρωμής)αλλά όποιος είναι στον χώρο ξέρει πολύ καλά ότι οι υπερτιμολογήσεις είναι το μεγάλο φαγοπότι.(από υπολογισμούς που έχουν γίνει κατά καιρούς μιλάμε για
    200 εκατ. ευρώ ετησίως χάσιμο για το ελληνικό δημόσιο)
    Αυτό τους πονάει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δουλεύει η δικαιοσύνη στην Ελληνική δημοκρατία.

    Ας πούμε ότι είμαι ένας ζάπλουτος μεγαλοαπατεώνας που έχω κλέψει δισεκατομμύρια από τους πελάτες μου και το χρηματιστήριο.

    Μία λύση για να μή με πιάσουν είναι να εξαφανιστώ σε κάποια Λατινοαμερικάνικη χώρα, κατά προτίμηση κάνοντας και μία πλαστική στο πρόσωπο.

    Στην Ελλάδα έχω και άλλη μία επιλογή. Αγοράζω ένα κανάλι και απειλώ την εκλεγμένη κυβέρνηση ότι εάν με στείλουν να δικαστώ θα τους κάνω συκοφαντικό πόλεμο και θα φέρω την αντιπολίτευση να κυβερνήσει.

    Καλό έ;

    (Και εγώ που νόμιζα ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, όπως λέει και το Σύνταγμα, μάλλον δεν είχα καταλάβει καλά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα φάρμακα είναι ισως η πιο κερδοφόρος βιομηχανία - για παράδειγμα, έγινα ξαφνικά απαραίτητο για όλους μας το εμβόλιο γρίππης (στις ΗΠΑ είναι απαραίτητο για να πανε τα παιδιά σχολείο - στις περισσότερες πολιτείες) - παλιότερα δηλαδή όλοι ήτανε σούπερμαν?
    το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι δε μας κυβερνάνε οι πολιτικοί αλλά τα οικονομικά συμφέροντα - όποιος πάει κόντρα τον τρώει ο μαύρος λύκος (βλέπε συμφωνίες με Ρωσσία κτλ)
    καιρός να ανοίξουμε τα μάτια μας και να βλέπουμε, και τα σωστά και τα λάθος γενώμενα και να κρίνουμε αντικειμενικά (@ babis)
    οι εποχές που πιστεύαμε στις αυταπάτες της υπόθεσης (πάνω σε θεωρητικές ουτοπίες - ανεξαρτήτου πολιτκής ιδεολογίας) ΄έχει περάσει. χρειάζεται αποφασιστική πολιτκή που έχει και το ανάλογο κόστος - η δανειολητπική - υποχωρητική "κοινωνική πολιτκή" (τουλάχιστον όπως εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση) οδηγεί στο μαρασμό (σε βάθος χρόνου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στά όπλα υπερτιμολογήσεις, στά φάρμακα τό ίδιο, στά δημόσια έργα επίσης, γενικά στίς κρατικές προμήθειες κάθε είδους ο χαμός.
    Αν συνυπολογίσουμε τά ελλείμματα τών ΔΕΚΟ καί τούς χαραμοφάηδες τού Δημοσίου, είναι ν' απορεί κανείς πώς δέν χρεοκοπήσαμε ήδη.
    Αν καί κοντεύουμε.
    Τό ότι γίνεται προσπάθεια νά μπεί μιά τάξη, φαίνεται από τίς σχεδόν υστερικές αντιδράσεις όλων όσων (εντός καί εκτός Ελλάδας) καλοπερνούσαν καί θησαύριζαν αδιαφορώντας γιά τό χρέος πού θ' αφήσουμε καί στά δισέγγονα μας.
    Τελικά πόσο νταβατζηλίκι έχει χρεωθεί αυτή η χώρα μέ τίς ευλογίες καί τή συνενοχή τών μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ φίλε

    Είσαι ειδικός στo να αναδεικνύεις το βρώμικο παιχνίδι που παίζει το πασοκ, ο Aμερικάνος πρόεδρός του, οι λασπολόγοι και οι παραπληροφορητές του. Σχολή μεγάλη το πασοκ στα οικοδομικά υλικά (Μαρούδας, Λαλιώτης, Καρχιμάκης).


    Από όλη τη λάσπη και τα ψέμματα που εκτοξεύει το πασοκ σε όλους τους τομείς, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς? Τους αργυρώνητους ψευδομάρτυρες, υποψήφιους με το πασοκ αλλά και εκλεγμένους (Παπακωνσταντίνου)? τα αρπακτικά βουλευτές και υπουργούς του? τις εθνικές προδοσίες με το Νταβός? Τα Ίμια? Την ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια? Τον Οτσαλάν? Τον Παπουτσή και το Σάμινα? Το Χρηματιστήριο?


    Τελικά όσα λες μάλλον σε σκεπτόμενους απευθύνονται αφού τους προτρέπεις να μην ξεχάσουν την αθλιότητα που σηματοδοτεί το πασοκ τώρα αλλά και είκοσι επτά χρόνια που ταλανίζει τη χώρα με τα καπρίτσια τις κλεψιές και τις προδοσίες του…


    Οφείλω όμως να σε ψέξω γιατί κάθε φορά θα έπρεπε να είσαι πιό δηκτικός…

    Χαρά στο κουράγιο σου να ξεβρακώνεις το πασοκ….

    Με εκτίμηση

    άλλος babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ φίλε «άλλος babis»

    Διακρίνω ένα εκνευρισμό….

    Από τα γραφόμενα σου αποδεικνύεις την τρικυμία στο κρανίο που σου έχει προκαλέσει η γυμνή αλήθεια που έχει στα μάτια του πλέον ο κάθε Έλληνας από το περιποιημένο ΤΙΠΟΤΑ που με περίτεχνη εμφάνιση το παρουσιάσατε ως δήθεν εναλλακτική λύση στο πρόβλημα διακυβέρνησης της πατρίδας μας..
    Όμως άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…
    Αυτοί είστε ανεκαθεν οι Δεξιοί. Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια… Μια « πτωχή , μικρή πλην τίμια Ελλάς» το δημιούργημα σας..
    Τα ίδια λέγατε από την εποχή του Εθνάρχη…Ένας είναι ο Εθνάρχης ε?
    Τα ίδια και τα ίδια…
    Αυτά δεν έκανε και δεν έλεγε ο ράθυμος χονδρομπουλης για να πάρει την εξουσία?
    Τα πέντε μαρτυρικά χρόνια που βιώνει ο λαός μας είναι γεμάτα ψέματα παραπληροφόρηση και εξαπάτηση και απάτη βοούν….
    Μια ζωή αμετανόητη δεξιά . Ρεμούλα, απάτη παραπληροφόρηση .Δίκαιο το σύνθημα που ακούγεται όλο και πιο συχνά πια . Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει η δεξιά.

    Αλήθεια έχεις διερωτηθεί τι ήταν οι Καραμανλήδες και οι Μητσοτάκηδες πριν από τον πόλεμο και ποια είναι η περιουσιακή των κατάσταση σήμερα? Ξέρεις ότι είναι οι πιο πλούσιοι Έλληνες?

    Οι μήνες σας είναι μετρημένοι. Γιαυτο διακρίνω ένα εκνευρισμό? Το ψέμα έχει κοντά ποδάρα. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και την κακή του μέρα..

    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για κοιτάτε ποιος μιλάει. Ξετινάξανε την διεθνή οικονομία και έχει το θράσος να μας την λέει κιόλας.

    Επίσης για όσους δεν γνωρίζουν, οι ΗΠΑ δεν έχουν δημόσια Υγεία, αλλά ολικά Ιδιωτική.
    Ο κάθε πολίτης είναι υποχρεωμένος να πληρώνει μια Ασφαλιστική Εταιρία, η οποία τον καλύπτει σε κάθε θέμα Υγείας. Κάνει πάρτι η βιομηχανία της ...υγείας.

    Και επειδή κάποια φορά την Αμέρικα την βλέπαμε αν τη γη της επαγγελίας ας δούμε τη συμβαίνει στην χώρα του Σπεκχαρντ.
    43 εκ. Αμερικανοί είναι σήμερα ανασφάλιστοι και αντίθετα μ' ό,τι νομίζουμε τα τρία τέταρτα είναι εργαζόμενοι και παιδιά και όχι άνεργοι. Δεν υπάρχει πλέον καμιά σύνδεση του δικαιώματος στην περίθαλψη και την εργασία. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν αστρονομικά ποσά για να δικαιούνται πλήρη περίθαλψη ενώ αντίθετα οι εργοδότες δεν παρέχουν παρά μηδενικές σχεδόν καλύψεις. Οι σοβαρές και μακροχρόνιες ασθένειες αποκλείονται από τα ασφαλιστικά πακέτα με αποτέλεσμα οι χρόνιοι ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση πουθενά.

    Ο μύθος της δυνατής οικονομίας που συνεπάγεται καλύτερη περίθαλψη έχει πλήρως καταρριφθεί δεδομένου ότι τα τελευταία 22 χρόνια και ειδικά στο μεγάλο μπουμ της δεκαετίας του 90 οι ανασφάλιστοι Αμερικανοί αυξήθηκαν κατά 20 εκ.

    Τα ποσοστά των ανασφάλιστων εργαζόμενων περιλαμβάνουν όλη τη γκάμα των επαγγελμάτων και είναι μηδενικά μόνο στους ....πολιτικούς εν ενεργεία.
    Από τις εργαζόμενες γυναίκες για παράδειγμα μόνο το 32% έχει δυνατότητα ιδιωτικής περίθαλψης, το 34% συνέχισε να υπάγεται στη δημόσια με ελάχιστες καλύψεις και το 33% είναι εντελώς ανασφάλιστες.
    nik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν είμαστε σοβαροί;;;
    Είπε ο Αμερικάνος πρέσβης ότι το Ελληνικό κράτος χρωστάει 4 δις δολλάρια σε Αμερικάνικες φαρμακοβιομηχανίες, και βγήκε ο υπουργός υγείας και τον ειρωνεύτηκε ότι εκπροσωπεί Αμερικάνικες επιχειρήσεις.
    Τι λέτε ρε; Καλά κάνει και διεκδικεί τα χρωστούμε για λογαριασμό των επιχειρήσεων της χώρας. Αυτή είναι η δουλειά ενός πρέσβη. Τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή, να βγάζει λογίδρια πέρι μεγάλου Αλεξάνδρου σε ακροατήρια εθνικοφρόνων ομογενών όπως κάνουνε κάποιοι Έλληνες πρέσβείς; ή να κάνει τουρισμό σε εξωτικά μέρη και να εισπράτει χειροκροτήματα από μια χούφτα ομογενείς όπως κάνει ο Κασσίμης;

    Έστω και ένα δολλάριο να χρωστάει μια κυβέρνηση σε επιχειρήσεις της χώρας σου σαν πρέσβης θα πρέπει να το βοηθήσεις στη διεκδίκησή του.

    Όσον αφορά το τάιμινκ, λες ότι συμπίπτει με τη συμφωνία με την Κίνα. Εγώ όμως σου λέω ότι συμπίπτει με τη στάση πληρωμής που έχουν κυρήξει τα Ελληνικά νοσοκομεία και θα πρέπει να πηγαίνεις στο νοσοκομείο με τις γάζες σου και τα οινοπνεύματά σου από το σπίτι. Παράλληλα με την παρέμβαση του Αμερικάνου πρέσβη και οι Έλληνες φαρμακοποιοι έχουν κόψει την πίστωση στο Ελληνικό σύστημα υγείας. ΚΑι αυτοί κομμάτι της διαβολικής συνωμοσίας;
    Έχεις δουλέψει ποτέ σου να δεις τι σημαίνει "μου ρίχνουν φέσι";

    Σοβαρευτείτε ρε, είσαστε κυβέρνηση μιαςε δυτικής χώρας. Δε μπορείτε να διασπείρετε σατανικά σενάρια μαζί με τον όψιμο σύμμαχό σας το ΚΚΕ.
    Μετά μας λέτε ότι δε σας θέλουνε οι Αμερικάνοι. Μα γιατί να σας θέλουνε; Επείδη διασπείρετε αντιαμερικάνικες μπαρούφες προκειμένου να καλύψετε τις ευθύνες σας;

    Αυτη είναι η κατάντια της παλαί ποτε φιλελεύθερης παράταξης που τελικά δεν κατάφερε να είναι φιλελεύθερη και διάλεξε τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού. Της παράταξης του "ανήκωμεν είς την δύσης" και που διαδίδει αντιδυτικές κοτσάνες μαζί με τον όψιμο σύμμαχό της το ΚΚΕ.
    Η παράταξη που κατάφερε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να διαψεύσει τόσες πολλές προσδοκίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλές οι πατριωτικές θέσεις που παίρνεις, αλλά η προσπάθειά σου (και όλων των κυβερνητικών γενικά) να παρουσιαστούν Καραμανλής, Αβραμόπουλος και άλλοι Αμερικανοθρεμμένοι γιάπηδες ως "επαναστάτες" που δεν διστάζουν να τα βάλουν με την αυτοκρατορία για το συμφέρον της "πατρίδας", είναι για γέλια.
    Είσαι προφανώς πανέξυπνος και γνώστης αρκετών θεμάτων που εμείς αγνοούμε. Μ' αυτές σου λοιπόν τις ιδιότητες, μπορείς να πληροφορήσεις τους αναγνώστες σου, ποιος/ποιοι ήταν ο πιο "φιλέλληνας-ες" (εννοώ διακριτικοί και καθόλου προκλητικοί) Αμερικανοί πρέσβεις στην Ελλάδα, μετά τη μεταπολίτευση και σε ποιου Έλληνα πρωθυπουργού ("όλως τυχαίως" του ίδιου) τη θητεία τούς τοποθέτησαν οι ΗΠΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα παρακαλούσα τα διάφορα "πράσινα" αμερικανάκια που ξαφνικά μαζεύτηκαν στο blog, να πάνε παρακάτω. Υπάρχει και το indymedia που υπερασπίζεται τον αμερικανό πρόξενο της Θεσσαλονίκης εδώ και μέρες. Πηγαίντε εκεί να γράψετε μωρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. AMA KLOISOUME KAMIA DOULIA ME TOUS AMERIKANOUS THA KSEXASOUNE OTI TOUS XPOSTAME.ALA TI NA KANOUME POU EINE O POUTIN STI MESI.TIN KALIMERA MOU POLITI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κοίτα να δεις πολίτη τι συμβαίνει. Τέτοια παράκρουση θράσους δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
    Όποιος τολμά να εκφράσει ελεύθερα μια άποψη που δεν βολεύει το ΠΑΣΟΚ και το «εκσυγχρονιστικό» παρακράτος, αμέσως στιγματίζεται σαν κλακαδόρος της Ν.Δ.
    Αν τολμήσει και κριτικάρει το βίο και την πολιτεία του ΠΑΣΟΚ και τον θλιβερό αμερικανοτσολιάδικο ρόλο του ,τότε ξεχύνεται πάνω του όλη τρομοκρατική αυθάδεια των γενίτσαρων του «εκσυγχρονισμού».
    Κρύβονται οι ίδιοι πίσω από το δάκτυλο τους και νομίζουν ότι αυτό κάνουμε και όλοι οι άλλοι Έλληνες.
    Είχαν μάθει να τα οικονομάνε με ρεμούλες στην πλάτη του κράτους(ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΛΑΤΗ)και τους κακοφαίνεται.
    Πια φαρμακεία και φαρμακοβιομηχανίες ρε μάστορα εσύ πιο επάνω (12.20). Εσύ δεν ξέρεις τίποτα για το έγκλημα;
    Δεν ξέρεις για τις συνταγές που τις εξαργυρώνεις στα φαρμακεία με τσοκαράκια (ορθοπεδικά παρακαλώ !) ή με κρέμες μαυρίσματος και σαμπουάν .Δεν ξέρεις για τα νοσηλευτικά εργαλεία που στην ελεύθερη αγορά στοιχίζουν 1χ Ευρώ και στα νοσοκομεία τα χρεώνουν (μέσω της παρακαταθήκης) 5χ Ευρώ;
    Δεν ξέρεις ότι αυτό το σύστημά είναι παρακαταθήκη από το ΠΑΣΟΚ αφού εφαρμόζεται εδώ και 15 χρόνια;
    Δεν ξέρεις ότι το 2004 (τουλάχιστον αυτό του ...ξέφυγε και το είπε ο Σπεκχάρντ)η ΝΔ ξεπλήρωσε 3 δις δολάρια χρωστούμενα στους Αμερικανούς φαρμακοβιομήχανους από την προηγούμενη τριετίας 2001-2004;
    Τέλος πάντων αδελφέ. Επειδή βλέπω ότι όσο νάναι ένα ζόρι το τραβάς, πες του πρέσβη να μας .....κάνει μήνυση :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. E.. ; όχι και σε αυτό να εμλέκεται Ο Παπανδρέου κ. Πολίτη....η μακακία σου σπάει πλέον καρύδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δουλεύει η δικαιοσύνη στην Ελληνική δημοκρατία.

    Ας πούμε ότι είμαι ένας ζάπλουτος μεγαλοαπατεώνας που έχω κλέψει δισεκατομμύρια από τους πελάτες μου και το χρηματιστήριο.

    Μία λύση για να μή με πιάσουν είναι να εξαφανιστώ σε κάποια Λατινοαμερικάνικη χώρα, κατά προτίμηση κάνοντας και μία πλαστική στο πρόσωπο.

    Στην Ελλάδα έχω και άλλη μία επιλογή. Αγοράζω ένα κανάλι και απειλώ την εκλεγμένη κυβέρνηση ότι εάν με στείλουν να δικαστώ θα τους κάνω συκοφαντικό πόλεμο και θα φέρω την αντιπολίτευση να κυβερνήσει.

    Καλό έ;

    (Και εγώ που νόμιζα ότι οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, όπως λέει και το Σύνταγμα, μάλλον δεν είχα καταλάβει καλά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

    Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη Ιωαννίνων εξασφάλισε με υπουργικές αποφάσεις τη διαχείριση των κληροδοτημάτων ευεργετών, αντί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως προβλέπουν οι νόμοι και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Τα κληροδοτήματα περιλαμβάνουν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, μεγάλο αριθμό ακινήτων και αρκετές εκτάσεις.

    Στο νέο «Βατοπέδι» εμπλέκονται οι πρώην υφυπουργοί Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς και Απόστολος Φωτιάδης καθώς και νομικός σύμβουλος του κράτους που γνωμοδότησε υπέρ της Μητρόπολης, όπως ακριβώς έκανε και στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    Τα έχουν δοκιμάσει όλα!

    Υπέκλεπταν τις συνομιλίες του, αναγνώρισαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία ΜΙΑ ημέρα μετά την εκλογή του, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την Τουρκία στο Κυπριακό, απειλούν για το θέμα των Σκοπίων, φωνάζουν για τους ρώσικους αγωγούς, κλπ.

    Πέντε χρόνια πλουσιοπάροχες αμοιβές στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση (με κάθε αθέμιτο μέσο και καθημερινό πόλεμο φθοράς) και αυτός ο ξεροκέφαλος ακόμη αντιστέκεται!

    Μετά την παντελή έλλειψη στοιχείων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας στο Βατοπέδι αλλά και την απρόσμενη αποκάλυψη της συνομωσίας του πασόκ (εκβιασμοί, Κουκουβίνος, Σωτηροπούλου, κλπ) χάθηκε και αυτή η ευκαιρία να σπιλωθεί ο Καραμανλής.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

    Η ψήφιση του προυπολογισμού είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία.

    Με πέντε-δέκα εκατομμυριάκια θα εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους κάποιοι πειναλέοι νεοδημοκράτες βουλευτές.

    Και θα βγαίνουν και στα κανάλια να λένε ότι ήταν για το καλό της χώρας, όπως ο Τατούλης.

    Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθεί η πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο αγαπητός ανώνυμος 8:11 είναι κλασσικό δείγμα αυτής της ΠΑΣΟΚικής ιδεολογίας. Ε, όχι και να είναι ο Γιωργάκης μπλεγμένος, αυτό έλλειπε. Ο Γιωργάκης είναι ενδεδυμένος με το φωτοστέφανο της αγνότητας. Δεν ήταν ποτέ υπουργός, δεν ξέρει τίποτα, και το κυριώτερο, δεν έχει καμια μα καμια σχέση με τις ΗΠΑ. Αυτό έλλειπε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάρκος ....
    Εμείς όμως τι φταίμε που με την ψήφο σας μας ρίξατε στα τάρταρα.

    27 Νοέμβριος 2008 1:25 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ευτυχώς για τους οπαδούς του πασοκ υπάρχει κι ο υποψήφιος βουλευτής του πασοκ Γιομπαζολιάς ο οποίος συσπειρώνοντας τις φράξιες του πασοκ εμπρός στην προοπτική της μάσας - ξανά - τους ενημερώνει "αντικειμενικά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε 1:25, δηλαδή το αντίθετο από τα τάρταρα που "σας" ρίξαμε με την ψήφο μας, ποιό ήταν; the american dream του Γιωργάκι; Στο τέλος τέλος αυτή είναι η Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @μάρκος


    η οποία όμως ΔΕΝ έχει καμμία σχέση με τη "Δημοκρατία" που ζήσαμε επί πασοκ.

    Η "Δημοκρατία" του πασοκ είναι η "Δημοκρατία" της επιβολής της γνώμης τους επί όποιου διαφωνεί μαζί τους. Η αποδόμηση και η καταστροφή της προσωπικότητας του έχοντος άλλη άποψη με τόνους λάσπη. Nεότερο και χαρακτηριστικότατο παράδειγμα: Καρχιμάκης.


    Δόγμα? "Θα σου επιβάλλουμε την άποψή μας κι αν συνεχίσεις να διαφωνείς θα σε καταστρέψουμε"


    Γνωστές τακτικές, τις έχουμε ζήσει στο πετσί μας πολύ έντονα - γιαυτό και τις αναγνωρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με λυπη μου παρατηρω αγαπητε πολιτη, οτι στο βλογ σου, μαζευτηκε πολυ ανεγκεφαλο λεφουσι, που δεν υπηρχε παλια.
    Φαινεται, οτι βλεποντας τις δημοσκοπησεις, βαλανε κι αλλους στα μισθολογια, για να κανουν αστεια προπαγανδα.
    Λυπαμαι, αλλα δεν θα ακολουθησω στον κατηφορο αυτο, δι ο και αποχωρω χωρις ταρατατζουμ.
    Λυπαμαι, γιατι το βλογ σου, εδειχνε διαφορετικο απο το Press.gr,απ οπου απεχωρησα, εδω και πολυ καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ta noumera tou press-gr είπε...
    "Η αποδόμηση και η καταστροφή της προσωπικότητας του έχοντος άλλη άποψη με τόνους λάσπη"
    ..."Θα σου επιβάλλουμε την άποψή μας κι αν συνεχίσεις να διαφωνείς θα σε καταστρέψουμε"


    Ανεγκέφαλη ερώτηση, ανεγκέφαλου λεφουσιού:

    Που να έμαθε άραγε το ΠαΣοΚ να εφαρμόζει τόσο επαγγελματικά αυτή τη μέθοδο;
    Να έχει τάχα καμιά σχέση με την -ακριβώς ίδια- μέθοδο που εφαρμόζει μονίμως η οργάνωση των Σαϊεντολόγων;
    Ανεγκέφαλες απαντήσεις, δεκτές. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή