Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Τα τζαμιά ως κέντρα εκτουρκισμού !



Στην καθημερινή εφημερίδα της Κομοτηνής «O Χρόνος» δημοσιεύτηκαν τον προηγούμενο μήνα δύο άρθρα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα τζαμιά της Θράκης λειτουργούν ως κέντρα προπαγάνδας για τον εκτουρκισμό των μουσουλμάνων Ελλήνων υπηκόων της περιοχής .

Καλό θα ήταν τα διάφορα …. «προοδευτικά» μυαλά που κατοικοεδρεύουν και συναγελάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, να τους έριχναν μια ματιά μήπως και ξυπνήσουν από τον πολυφασικό ( ή πολυαφασιακό αν προτιμάτε ) ύπνο τους. (ύπνος = η περιοδική κατάσταση κατά την οποία οι φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού ενός ανθρώπου ή ζώου επιβραδύνονται και το πνεύμα έχει μειωμένη …..συνείδηση του εαυτού του και μειωμένη ……επαφή με το περιβάλλον).

Στο πρώτο άρθρο (2.10.2008) ο Σεμπαετίν Καραχότζα αναφέρεται στον ρόλο των χοτζάδων της περιοχής που έχουν μετατρέψει τα τζαμιά από χώρους τέλεσης θρησκευτικών καθηκόντων σε χώρο προπαγάνδας εκτουρκισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων.

Αναφέρεται δε στην πιο πρόσφατη ανάλογη εμπειρία του στις 30.09.2008, όπου «μέσα σε ένα τζαμί γεμάτο από μουσουλμάνους παράλληλα με την προσευχή που έγινε αναγκάστηκαν να ακούσουν τον χότζα σε μια ομιλία του δήθεν θρησκευτικού χαρακτήρα να τους αποκαλεί «Τούρκους» μουσουλμάνους. Συγκεκριμένα ακουστήκαν οι φράσεις bütün bati Trakianin müslüman Türklere (στους Τούρκους μουσουλμάνους ολόκληρης της δυτικής Θράκης) και Yünanistanin Türk müslüman kardeshlere (στα αδέλφια μας ,τους Τούρκους μουσουλμάνους της Ελλάδας), καθώς και πολλές ακόμα παρόμοιες φράσεις. Για την ακρίβεια η ομιλία αυτή του χότζα ήταν ουσιαστικά ανάγνωση ενός κειμένου που είχε μπροστά του κάτι που καθιστά ακόμα πιο τραγική την όλη κατάσταση αφού φαίνεται πως οι γνωστοί προξενικοί κύκλοι μοίρασαν παρόμοια κείμενα σε όλα τα τζαμιά.»

Στο δεύτερο άρθρο (17.10.2008) της Μελαχροινής Μαρτίδου αποκαλύπτεται μέσω και του βίντεο πώς οι γνωστοί υπεύθυνοι (χοτζάδες , προξενείο κλπ) με μια περίεργη ανοχή από την πλευρά της πολιτείας, δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχές των μουσουλμανοπαίδων στα τζαμιά , με ποιήματα και κείμενα αναγκάζοντας τα (ασυνείδητα) να νοιώθουν μίσος στον τόπο που ζουν…

Στο σχετικό βίντεο εμφανίζονται (παρουσία ψευτομουφτήδων, εκπροσώπων της ….αυτοδιοίκησης , αλλά και του ίδιου του γενικού πρόξενου της Τουρκίας) τα μικρά μουσουλμανόπαιδα με τα λευκά καλπάκια τα αγοράκια και τις άσπρες φορεσιές τα κοριτσάκια, να τραυλίζουν σε άθλια τουρκικά τα λόγια που πρέπει να πουν για να εισπράξουν το χειροκρότημα των μεγαλυτέρων, αφού έκτος από τις σούρες του κορανίου πρέπει να πουν με άνεση το παρακάτω κείμενο που δεν μπορεί παρά να εξοργίσει τον μέσο πολίτη με όσα αναφέρει.

Το παραθέτω απλά , αν και θα έπρεπε να το αναπαράγω σε εκατοντάδες αντίτυπα και να το μοιράζω στα γνωστά στέκια Da Capo, JK , Jimmys κλπ της πλατείας Κολωνακίου και της οδού Βαλαωρίτου.

Θα επιχειρήσω βέβαια να το στείλω και προσωπικά στον κ. Αλαβάνο και τον κ. Παπανδρέου, αν και το παρελθόν μου έχει αποδείξει ότι το υπερπροστατευτικό ….περιβάλλον τους (για αυτό τον λόγο άλλωστε δημιουργήθηκε από τους ίδιους) αποδεικνύεται …Σινικό Τείχος σε τέτοιου είδους …….επικοινωνία .

Το παραθέτω λοιπόν μέσω του blog , που ως αποίκιλτη μορφή έκφρασης και επικοινωνίας δεν απολεπίζεται και δεν υφίσταται τους φραγμούς που έχουν επιβάλει στην Χαριλάου Τρικούπη και στην Κουμουνδούρου.

«Εσένα σε αγαπώ όμορφή μου Τουρκία.

Με σένα θα κλαίω, με σένα θα γελάσω.

Θα υψώσω την ημισέληνο σημαία πιο ψηλά.

Αν χρειαστεί θα πεθάνω με όλη την θέλησή μου.

Είμαι ερωτευμένος μαζί σου, όμορφη Τουρκία μου.

Να ακούσουν την ιστορία και να φοβηθούν τα τσακάλια.

Μην ανακατεύονται μαζί μας και μην μας ρίχνουν κουβέντες.

Να ζητήσουν μετάνοια και να αναζητήσουν φίλους.

Θα σε δείξω εγώ, ω όμορφη Τουρκία μου.

Αχ το τουρκικό έθνος δεν μπορεί να σηκώσει την προδοσία.

Αν υπάρχει κανείς που δεν αγαπά αυτόν τον τόπο να τον εγκαταλείψει.

Αυτή η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.

Αυτοί που ζουν στα ορεινά, οι χωρικοί, αυτοί που είναι από κάμπο και από τα βουνά,

όλοι είναι αδέρφια, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι.

Αχ αυτοί που κάνουν προπαγάνδα διάσπασης πρέπει να ξέρουν ότι αυτή

η πατρίδα είναι δικιά μας, η δυτική Θράκη είναι δικιά μας.

Ω προδότες, μην μας κάνετε να τελειώσει η υπομονή μας

Μην νομίζετε ότι η δυτική Θράκη είναι αδιεκδίκητη.

Μην μας κάνετε να εκνευριστούμε – τσατιστούμε και να μην μας ζορίζετε»…

Αυτό ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ να απαγγέλλουν όλα τα μουσουλμανόπαιδα .«H δυτική Θράκη είναι δικιά μας.Μην νομίζετε ότι η δυτική Θράκη είναι αδιεκδίκητη.» Ακούει κανείς ;;

18 σχόλια:

  1. Καἰ εγὠ απαντὠ σἐ αυτὀ τὀ τραγουδἀκι...Μἠ νομἰζετε πὠς ἠ Μικρἀ Ασἰα εἰναι αδιεκδἰκητη,γιατἰ ἠ Μικρἀ Ασἰα εἰναι δικἠ μας,καἰ μἠ τἀ πἀρουμε στὀ κρανἰο καἰ μπουκἀρουμε μἐσα καἰ σἀς πἀμε π------ας μἐχρι τἠν Καππαδοκἰα καἰ πἀρα πἐρα,διὀτι ΚΑΙ ἠ Καππαδοκἰα Ελληνικἠ εἰναι...Αφἠστε μερικοὐς τενεκἐδες νἀ λἐνε ὀτι δἐν διεκδηκοὐμε τἰποτα,τὀν λαὀ νἀ ρωτἀτε καἰ θἀ λἀβετε τἰς σωστἐς απαντἠσεις.Αλλωστε,ὀπως λἐει καἰ ὀ ποιητἠς..ἀν εἰναι νἀ πεθἀνουμε γιἀ τἠν Ελλἀδα,θεἰα εἰναι ἠ δἀφνη,μιἀ φορἀ κανεἰς πεθαἰνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα οι πολιτικοί μας δεν το βλέπουν;
    Αλλά τους έφαγε ο πεζόδρομος της Βαλαωρίτου.
    Οι γείτονες πάντα βαδίζουν βάσει οργανωμένου σχεδίου. Το έργο είχε ξεκινήσει από το 1998 και ολοκληρώθηκε με διάφορες κινήσεις του ΥΠΕΞ Γ.Παπανδρέου.
    Δεν είναι τυχαία η κουβέντα του τότε Τούρκου ΥΠΕΞ , ότι : " Με τον GIORGO κάναμε βήματα που 40 ολόκληρα χρόνια δεν τα είχαμε κάνει"
    Εννοούσε προφανώς την συμφωνία για το Αιγαίο που κανείς δεν μιλάει φανερά , και τις επίσης μυστικές συμφωνίες για την Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξ οσων γνωρίζω δεν κυβερνά ούτε ο Γιωργος ούτε ο Αλαβάνος.
    Εκτός και αν δεν κυβερνά κανείς.
    Ολοι είμαστε αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη ασχολείσαι πολίτη αφού κανείς δεν ασχολείται σ` αυτήν τη χώρα με τέτοια θέματα.

    Τα γνωστά ΜΜΕ παίζουν το νταβατζήδικο βιολί τους, το διαδίκτυο ασχολείται με κόντρες μεταξύ διαπλεκόμενων δημοσιογράφων, και η μάνα μου με το βελονάκι της.
    Παράτατα ....!!!!!!
    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς 7.07
    Δεν κυβερνούν (και αλίμονο άν μας κυβερνήσουν), αλλά αυτοί είναι οι εσωτερικοί ....προοδευτικοί σύμμαχοι των σχεδίων της Άγκυρας(και όχι μόνο).
    Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 7.07

    αφού δεν κυβερνά κανείς, πες μας σε παρακαλώ...

    για την ενδιάμεση συμφωνία του '95 με τα Σκόπια που υπέγραψε ως υπεξ τότε ο Παπούλιας και μας έδεσε χειροπόδαρα, τι έχεις να πείς?

    ούτε θυμάσαι το Φεβρ 88 στο Νταβός που εκχωρήσαμε το διακίωμα άντλησης των Ελληνικών πετρελαίων, υπογράφοντας ο Παπανδρέου τα 6 μίλια της υφαλοκρηπίδας....

    αυτός είναι ο άνθρωπός σας λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ πολίτη. Τι θα μπορούσαμε να λέγαμε σ` αυτή την περίπτωση όταν ερωτηματικά πλανώνται με το ποιες ακριβώς θέσεις υποστηρίχθηκαν από την ελληνική πλευρά ενώπιον του δικαστηρίου των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων(σχετικά με την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»).
    Νομίζω δεν είναι απόρρητες και θα έπρεπε να υπάρξουν και κάποιες εξηγήσεις επ’ αυτού. Π.χ η διάταξη του καταστατικού για παρακολούθηση φρονημάτων, που υπάρχει στο καταστατικό της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», (πολύ δεν το γνωρίζουν αυτό), προβλέπει επιτροπές που με εντολή του διοικητικού συμβουλίου θα παρακολουθούν τα φρονήματα των μελών της μειονότητας.
    Κάτι που ως γνωστό απαγορεύεται με το 9Α του συντάγματος στις αρχές του ελληνικού κράτους.
    Δεν έχει δικαίωμα κανείς να παρακολουθεί τα φρονήματα (πλέον) σε αυτή την χώρα.
    Είναι πολλά τα ζητήματα που αφορούν την Θράκη και καλό θα ήταν να γίνει κάποια φορά μια γενική διαδικτυακή συζήτηση επ` αυτού.
    Όσες γνώμες και πληροφορίες ακουστούν μαζεμένες, τόσο το καλύτερο για να καταστούμε γνώστες του θέματος.
    Έχω την εντύπωση ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15 ετών δεν μας έχουν πει την πλήρη αλήθεια.
    Εύχομαι Καλό Βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η παρεα γκιοργκο-αλαβανο-τσιπρα εχουν βουλωμενα τα αυτακια τους με το κερι της ανεξελεγκτης 'ελληνοποιησης' ολων των παιδιων των λαθρομεταναστων ωστε να παρουν και το δικαιωμα ψηφου. Αδικα σκοτιζεσαι για αυτους, αλλοιμονο στα παιδια μας που θα συγκυβερνησουν, απο κατωτερες βεβαια θεσεις, την 'ελληνοειδη' συνομοσπονδια του 2043 με τα παιδια των πακιστανων. Καλα κρασια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9.29 εκ του 7.07
    Προυποθέτεις ότι στηρίζω το ΠΑΣΟΚ πράγμα που δεν συμβαίνει.
    Στο ιστολογιο αυτό εμφανίζονται διάφορα κακώς κείμενα αλλά η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται ως φορέας εξουσίας όπως είναι αλλά ως βαλλόμενος παρατηρητής.Πολλοί που ψηφίσαμε ΝΔ δυσφορούμε με τη νοοτροπία αυτή "περιορισμένης εξουσίας".
    Παραδείγματα :
    1. Υπήρχε ποστ για το Βαλλιανάτο και το ΕΠΣΕ.Ερώτηση : Χρηματοδοτείται ακόμη το ΕΠΣΕ από χρήματα των φορολογουμένων;O Βαλλιανάτος είπε ότι χρηματοδοτείτο και επί Μολυβιάτη.Συνεχίζεται αυτό;
    Γιατί χρηματοδοτείται και δεν καταγγέλλεται μία οργάνωση που κάνει ανθελληνική προπαγάνδα;

    2. Yπήρχε ποστ για αναρχικούς.Ερώτηση : Ποιος διοικεί την αστυνομία;Ποιος έχει την ευθύνη για την καταστροφή περιουσιών και μαγαζιών;Ο Αλαβάνος με τα λόγια ή ο έχων την εξουσία;

    3. Yπήρχε ποστ για τον Κινεζοαμερικανό πρόξενο Θεσσαλονίκης.Τη λέξη persona non grata την έχουν ακούσει στην κυβέρνηση;Εστω διάβημα έχουν κάνει;

    4. Yπήρχαν ποστ για τα αντικυβερνητικα πράγματι κανάλια.
    Είναι όλοι αυτοί ταμειακώς εντάξει;Εχουν όλοι πληρωσει φόρους,ΙΚΑ κλπ.;Δυσκόλεψε σε κάτι το βίο και την πολιτεία των πρασινοδιαπλεκομένων η κυβέρνηση;

    H απάντηση του πολίτη είναι συνήθως ότι δεν απολογείται για την κυβέρνηση.Ναι αλλά για τα κακώς κείμενα ευθύνεται η εξουσία εφ όσον δεν λαμβάνει μέτρα.
    Λειτουργεί η κυβέρνηση ως φορέας εξουσίας ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @11.12
    Νομίζεις ότι είναι σχετικό με το θέμα?
    Μετά παραπονιέσαι όταν σε αναφέρουν ως τρολλ και μάλιστα κολλημένο.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ?
    Είσαι Έλληνας? Εάν ναι, πες μας την άποψη σου για το θέμα, και άσε στην άκρη το κάθε μπλόκ.
    Η ουσία των άρθρων μας ενδιαφέρει.
    Τι είναι ο πολίτης , ο gnik , η Μαριάννα, ο Sik , o GT apo CT, o Mάρκο τ και τόσοι άλλοι δεν μας ενδιαφέρει. ;
    Έχεις κολλήσει στην κυβέρνηση. Μη νομίζεις βέβαια ότι μασάμε κουτόχορτο.
    Ισα - ίσα αυτό που επιχειρείς συνέχεια υποβιβάζει την άποψη σου και όπως καταλαβαίνεις και εσένα.
    Ειδικά για εθνικά θέματα.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ή για οποιοδήποτε ΕΘΝΙΚΟ θέμα δεν έχω δει ΠΟΤΕ τίποτα στο μπλοκ σου. Σύμπτωση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν εχω μπλογκ.Εάν θέλεις να σου πω την αποψή μου περι Θρακης ευχαρίστως.
    1) Δεν μπορεί να γίνει καμμία δίωξη κανενός ανθρωπου ,μειονοτικού ή άλλου που κάνει ανθελληνική προπαγανδα.Και αυτό γιατί η κάθε είδους προπαγανδα προστατευεται από το Ευρωπαικό Δικαστηριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εάν διωχθούν οι μουφτηδες και οι ιμάμηδες θα προσφυγουν και θα δικαιωθούν.
    2) Μπορεί όμως να προστατευθεί ο Καραχότζα και οι μη-τουρκοποιημενοι Πομάκοι πάλι με βαση τα ανθρωπινα δικαιωματα.Ο Καραχότζα έχει συντάξει με χρηματοδοτηση Εμφιετζόγλου ελληνοπομακικό λεξικό.
    Το ελληνικό κρατος μπορεί να αρχίσει επίσημη διδασκαλία της πομακικής για όσα παιδιά ενδιαφέρονται.Αυτό όμως θα δυσαρεστήσει τον κουμπάρο Ερντογαν.
    Εχουν το θάρρος να το κάνουν;
    3) Aν το ΕΔΑΔ προστατευει κάθε ελευθερία λόγου Ευρωπαίων πολιτών δεν προστατεύει ξένους προξένους εφ όσον επιδιδονται σε ¨"δραστηριοτητες ασυμβιβαστες με τα καθηκοντα τους".Εxουν το θάρρος να κάνουν μία απέλαση;
    4) Κανείς δεν υποχρέωσε την Τράπεζα της Ελλάδος να επιτρέψει το άνοιγμα τουρκικών τραπεζών στη Θράκη όπως της Ziraat bank που οδηγεί και σε οικονομική διείσδυση της Τουρκίας.
    Φυσικά όταν θέλεις να αγοράζεις εσύ τουρκικές τράπεζες (βλ. Εθνική) δεν μπορείς να μην αφήσεις τους Τούρκους να έλθουν εδώ. Μόνο που δεν υπάρχει πια ελληνική μειονότητα στην Τουρκία και η οποιαδηποτε επέκταση ελληνικής τράπεζας στην Τουρκία δεν έχει πολιτικά αποτελέσματα πραγμα που δεν συμβαίνει αντίστοιχα.
    5) Οι Τούρκοι θέλουν διακαώς να ανοιξουν πανεπιστήμιο.Το αλβανικό πανεπιστήμιο και στο Κοσοβο και στα Σκόπια ήταν μοχλός εθνικιστικής προπαγάνδας και η μεγαλύτερη τουρκική πόλη με τα μεγαλύτερα τουρκικά πανεπιστήμια είναι πολύ κοντά.Οταν η κυβέρνηση επιδιωκει την αναθεώρηση του αρθρου 16 για να επιτραπούν ιδιωτικά πανεπιστήμια γνωρίζει ότι θα ιδρυθούν παραρτηματα τουρκικών στη Θράκη;
    O Στυλιανίδης το ξέρει;
    Σου ανέφερα 5 σημεία-υπάρχουν και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. OSO TELIS VRODA STOU KOUFOU TIN PORTA.TIN KALIMERA MOU ELINA POLITI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. (kai) gia psifothirikous logous ta kommata paizoun to paixnidi tis agkiras stin thraki..an den kathisoun na simfonisoune ta kommata se mia koini grammi kai drasi, den tha lisoume kanena provlima stin perioxi..o enas tha katigorei ton allo kai sto telos tha gelane oi tourkoi..

    alla fenete den exoun oloi tin idia atzenta..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολλά λέγονται και γράφονται από αποκαλυπτικό δημοσιογράφο σε γνωστό blog...

    Κάποιοι φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει τα όρια της δημοσιογραφίας.

    Στον μπαξέ της δημοσιογραφίας υπάρχουν (κι όχι πάντοτε ευδιάκριτα) τα... εύοσμα άνθη: Προκλητικά “βαποράκια” της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, τα αποκαλούμενα και ως “παπαγαλάκια” , τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων, χυδαίοι εκβιαστές που λειτουργούν ως θεραπαινίδες της αποκάλυψης , πράκτορες και χαφιέδες...

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένονται σύντομα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ σχετικά με την σχέση αποκαλυπτικού δημοσιογράφου με συγκεκριμένα ΜΜΕ και κέντρα εξουσίας.

    http://nonpaper300.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΠΟΛΙΤΗ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ , ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΦΤΑΙΕΙ ΜΕΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ,ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΕΝΩ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΩ . -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. TI ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΛΟΙ ΨΗΛΟ ΓΑΖΙ? ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ, ΑΝ ΠΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΣΑΦΩΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!ΑΛΛΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ HELLO!!!!!!!!!KAI ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΤΟ 1821 ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ?ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ?ΑΠΟ ΠΟΥ? ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΦΥΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?ΚΑΘΕ ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ '21 ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΑΣ!ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΒΟΡΙΓΙΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΕΛΑΝΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ,ΜΕΓΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙ-ΓΕΝΗΣ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΓΕΝΗ! ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΟ! ΑΝΑΤΡΕΧΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΑ!(ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΣΑΡΟΥΣ)ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΤΕ(ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ)ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.Ο ΚΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ! ΚΟΙΤΑΞΤΕ...ΚΑΙ ΓΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΤΡΩΩ ΣΤΗ ΜΑΠΑ?ΕΦΥΓΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΣΚΟΡΠΙΣΑΜΕ ΤΟΝ 'ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ'ΣΤΗ ΔΥΣΗ!!!ΠΟΥΘΕΝΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟ.ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ!ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ!ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1Ο ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.ΕΚΕΙ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @20/11/08 9:41
    KΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ! ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ.ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΑΝ ΕΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, Η ΠΡΑΓΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΕΡΑΙΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΡΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΓΕΝΗ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διγενής Ακρίτας
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

    Σελίδα από το «Έπος του Διγενή Ακρίτα», χειρόγραφο Αθηνών-ΆνδρουΟ Βασίλειος Διγενής Ακρίτας είναι ο γνωστότερος από τους ήρωες των ακριτικών τραγουδιών και πρωταγωνιστής ενός έμμετρου αφηγηματικού έργου του 11ου-12ου αι., το οποίο είναι γνωστό ως Διγενής Ακρίτης ή Έπος του Διγενή Ακρίτη[1]. Σύμφωνα με τον μύθο ήταν ένας από τους Ακρίτες, τους φρουρούς των Βυζαντινών συνόρων και είχε το προσωνύμιο Διγενής εξαιτίας της εθνικής καταγωγής του: η μητέρα του ήταν κόρη βυζαντινού στρατηγού και ο πατέρας του εμίρης από την Συρία
    Σύριοι

    Οι κάτοικοι της Συρίας (εβραϊκά Αράμ). Χώρα της ανατολικής Μεσογείου που εκτείνεται από τον ποταμό Ευφράτη μέχρι τα βόρεια όρια της Παλαιστίνης. Η έκταση της ήταν διαφορετική κατά εποχές. Συνήθως με το όνομα Συρία δηλώνεται η ευρύτερη περιοχή με κέντρο τη Δαμασκό. Στην Παλαιά Διαθήκη, η Συρία ήταν η περιοχή που κατοικούνταν από τους Αραμαίους. Στη Καινή Διαθήκη ήταν ρωμαϊκή επαρχία με πρωτεύουσα την Αντιόχεια στον Ορόντη.

    Την εποχή του Δαβίδ και του Σολομώντα, η Συρία αποτελείτο από μικρά βασιλεία, της Δαμασκού, της Ρεώβ, της Σωβά, της Μααχά, και της Γεσσούρ (Α' Βασιλέων 10:29, Β' Βασιλέων 7:6, Α' Χρονικών 19:6). Επί εποχής Δαβίδ ήρθαν σε σύγκρουση μαζί του (Β' Σαμουήλ 8:3,5,13). Αργότερα, όταν οι Αμμωνίτες ήρθαν σε πόλεμο με τον Δαβίδ, ζήτησαν την βοήθεία τους και αυτοί έστειλαν 20.000 πεζούς από τη Σεβά και 13.000 από τη Ρεώβ, Ις-τωβ και Μααχά (Β' Σαμουήλ 10:6-8). Η συμμαχία των Αμμωνιτών και των Συρίων νικήθηκε από τον Ιωάβ, αλλά ο βασιλιάς Αδαρέζερ κατάφερε να μεταφέρει τους Σύριους που κατέφυγαν στη Μεσοποταμία, στη πατρίδα τους (Β' Σαμουήλ 10:16). Αργότερα και Τρίτη προσπάθεια του βασιλιά Αδαρέζερ απέτυχε, με αποτέλεσμα την υποταγή της Συρίας μέχρι την εποχή βασιλείας του Σολομώντα (Α' Βασιλέων 4:21). Το μόνο τμήμα της Συρίας που χάθηκε επί Σολομώντα ήταν αυτό της Σωβά που κυβερνιόταν από τον Ρεζών (Α' Βασιλέων 11:23-25). Επί βασιλείας Αχαάβ οι Σύριοι προσπάθησαν να εισβάλουν στον Ισραήλ δύο φορές, απωθήθηκαν όμως, την πρώτη στη Σαμάρεια (Α' Βασιλέων 8:1-21) και τη δεύτερη στην Αφέκ (Α' Βασιλέων 20:26-34). Ακολούθησαν τρία χρόνια ειρήνης με τη Συρία, και μετά ο Αχαάβ, συμμαχώντας με τον Ιωσαφάτ του Ιούδα, δοκίμασε να επανακτήσει τη Ραμώθ-Γαλαάθ, στη μάχη όμως, σκοτώθηκε. Επί βασιλείας Ιηού, ο Αζαήλ κατέλαβε την περιοχή ανατολικά του Ιορδάνη (Β' Βασιλέων 10:32-33), ενώ επί βασιλείας Ιωάζαχ, νίκησε τον Ισραήλ και κατέλαβε πολλές πόλεις, τις οποίες όμως, ανακατέλαβε ο Ιωάς, γιος του Ιωάχαζ (Β' Βασιλέων 13:25). Γύρω στο 735 π.Χ., ο Ρεσίν της Συρίας και ο Φεκά του Ισραήλ για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της Ασσυρίας, συμμάχησαν και επιτέθηκαν εναντίον της Ιερουσαλήμ (Β' Βασιλέων 16:5, Ησαΐας 7:1). Δεν μπόρεσαν όμως να νικήσουν.

    Οι Πέρσες αργότερα κυρίευσαν τη Συρία για να έρθει τελικά κάτω από την κυριαρχία του Μέγα Αλέξανδρου, το 331 π.Χ.. Την εποχή αυτή η Συρία σημείωσε μεγάλη πρόοδο. Το 64 π.Χ. επί Καίσαρα Αυγούστου, υποτάχθηκε στους Ρωμαίους και μαζί με την Κιλικία αποτέλεσε ρωμαϊκή επαρχία (Λουκάς 2:2). Το 634 μ.Χ. καταλήφθηκε από τους μωαμεθανούς, και στη συνέχεια έγινε στόχος πολλών βαρβάρων. Το 1517 μ.Χ. έγινε τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Συρία έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1941 μ.Χ.

    Κάποιες από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Συρίας ήταν η Αντιόχεια, η Δαμασκός, η Απάμεια, η Σελεύκεια, η Πάλμυρα, η Λαοδίκεια, κ.α.

    Οι αναφορές που υπάρχουν στην Αγία Γραφή για τη Συρία, είναι αρκετές. Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία: Η χώρα ήταν γύρω από τη Δαμασκό (Β' Σαμουήλ 8:6), η οποία ήταν πρωτεύουσά της (Ησαΐας 7:8). Οι Αβάνα και Φαρφάρ ήταν ποταμοί της (Β' Βασιλέων 5:12). Κυβερνιόταν από βασιλείς (Α' Βασιλέων 22:31, Β’ Βασιλέων 5:1). Οι κάτοικοί της αναφέρονται Σύριοι (Β' Σαμουήλ 10:11), και Σύριοι της Δαμασκού (Β' Σαμουήλ 8:5). Μιλούσαν τη αραμαική γλώσσα (Β' Βασιλέων 18:26). Ήταν ειδωλολάτρες (Κριτές 10:6, Β' Βασιλέων 5:18) και πολεμοχαρείς (Α' Βασιλέων 20:23,25). Επίσης ήταν εμπορικός λαός (Ιεζεκιήλ 27:18).

    Αρκετές προφητείες γράφηκαν για τη Συρία: το κράτος της θα παρακμάσει και θα παύσει να είναι βασίλειο (Ησαΐας 17:1-3), οι κάτοικοί της θα αιχμαλωτιστούν (Αμώς 1:5) και θα αφανιστούν (Ιερεμίας 48:26), η Δαμασκός θα καταστραφεί με φωτιά (Ιερεμίας 48:27, Αμώς 1:4), η αμαρτία και η αποστασία της θα φέρουν τιμωρία και συμφορά (Αμώς 1:3).

    Στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται ότι επί Καίσαρα Αυγούστου, όπου η Συρία ήταν ρωμαϊκή επαρχία, έπαρχος της ήταν ο Κυρηναίος (Λουκάς 2:2). Αναφέρεται επίσης πως κηρύχθηκε το ευαγγέλιο και ιδρύθηκαν εκκλησίες στη Συρία (Πράξεις 15:23,41). Αυτό έγινε από χριστιανούς που διέφυγαν στην Αντιόχεια και σε άλλες περιοχές, εξ αιτίας του διωγμού που ακολούθησε μετά το λιθοβολισμό του Στέφανου (Πράξεις 11:9), αλλά και από τον απ. Παύλο (Γαλάτας 1:21). Συμπεραίνεται δε από τα γραφόμενα, ότι η εκκλησία της Αντιόχειας είχε μεγάλη πνευματική πρόοδο (Πράξεις 13:1, 15:23,35).

    ΑπάντησηΔιαγραφή