Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Ντοπαρισμένη …..ευαισθησία !


Εδώ και ένα εξάμηνο μέσα στην φαρέτρα της παραπληροφόρησης , της προπαγάνδας , του λαϊκισμού και της πολιτικής παρακμής , αλλά και των ποικιλόμορφων αντιποίνων (Απρίλιος 2008 ! …..τα γνωστά τα έχω αναφέρει ουκ ολίγες φορές από τότε), συνεχώς αναφερόταν ο … «αποκλεισμός» της χώρας μας από το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Όλο αυτό το διάστημα κάποιοι παράγοντες, κάποια κόμματα, ορισμένες οικολογικές οργανώσεις , ορισμένοι διαδικτυακοί ταξιδευτές και το σύνολό σχεδόν των ΜΜΕ έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια να διαστρεβλώσουν πλήρως την πραγματικότητα.

Το θέμα παρουσιάστηκε ως «εθνική καταστροφή», βασιζόμενο στο απολύτως συκοφαντικό αλλά και εθνικά επιζήμιο ότι …. «Η Ελλάδα αποβλήθηκε από το πρωτόκολλο του Κιότο» .

Μερικοί από τους ανωτέρω μη έχοντας λάβει την Ελληνική παιδεία αγνοούσαν το «Σύν όχλω αμαθία πλείστον κακόν». (Αμάθεια που υποστηρίζεται από τον όχλο είναι μεγάλη πληγή) του Ευριπίδη .

Κάποιοι άλλοι ενώ το γνώριζαν , για μικροπολιτικούς λόγους το αγνόησαν και συνέχισαν τα ψεύδη και τους αφορισμούς.

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά δείγματα. Καταρχάς σε όλα τα ΜΜΕ οι τίτλοι κινήθηκαν μεταξύ …..του « Εθνική ντροπή για την αποβολή από το Κιότο» και του…. « Να παραιτηθεί ο υπουργός».

Κάποιοι προχώρησαν και λίγο παραπέρα και έφθασαν στα … « Να παραιτηθεί ο ανίκανος Πρωθυπουργός» ή « Δεν μπορούν ! …εκλογές τώρα».

Βλέπετε όλα αυτά κινούντο επάνω στο επίπεδό της Κινέζικης παροιμίας «Ένας θα πει ψέμα, δέκα θα το επαναλαμβάνουν ως αλήθεια».

Από την πλευρά των κομμάτων ακολουθήθηκε η ίδια …τεχνική.

Το ΠαΣοΚ μέσω επισήμων ανακοινώσεων του, αλλά και πληρωμένων καταχωρήσεων του στον τύπο , ομιλούσε όλο αυτό το εξάμηνο για « ανικανότητα της κυβέρνησης» και έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαστρεβλωθεί πλήρως η πραγματικότητα..

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω διάφορων δηλώσεων εκπροσώπων του κινδυνολογούσε με τερατολογίες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με επίσημες ανακοινώσεις τους επικεντρώνονταν στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και ζητούσαν …..αμελλητί την παραίτηση του , καθώς .. «Αδυνατεί να ανταποκριθεί στον πολιτικό του ρόλο και να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη» που «φαίνεται να μην τα κατανοεί πλήρως και να σκέφτεται με όρους δεκαετίας του '50 και του '60».

Είχαμε μάλιστα και κάποιες..... περίεργες ανακοινώσεις οργανώσεων που μέχρι πριν λίγο καιρό τις θεωρούσα γνώστες των θεμάτων και de facto…. «ιεραποστολικών» οικολογικών προθέσεων.

Ο κ.Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς δήλωνε ότι : «ο αποκλεισμός της χώρας υποδηλώνει ότι δεν είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε ούτε στις στοιχειώδεις περιβαλλοντικές μας υποχρεώσεις , ενώ η Greenpeace ανέφερε ότι :«Η σημερινή απόφαση αποδεικνύει περίτρανα ότι η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν διαθέτει την ικανότητα και την πολιτική βούληση για να οδηγήσει τη χώρα στον παγκόσμιο αγώνα για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών».

Οι δύο ανωτέρω σκληρές και αφοριστικές δηλώσεις, μου προξένησαν εντύπωση με αποτέλεσμα να αρχίσω να κάνω μια εμπεριστατωμένη έρευνα περί των ανωτέρω …οικολογικών οργανώσεων.

Το αποτέλεσμα με έκανε να αναθεωρήσω ανεπιφύλακτα τα περί …«ιεραποστολικών» οικολογικών προθέσεων και σύντομα θα αποτελέσουν θέμα ενός άρθρου μου.

Επί της ουσίας τώρα πριν λίγες ημέρες η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΟΗΕ αποφάσισε ομόφωνα ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στους ευέλικτους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Αναλυτικότερα, στην απόφασή της, η Επιτροπή του ΟΗΕ, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει ότι: «Η Ελλάδα έχει τις απαραίτητες θεσμικές, διοικητικές και οργανωτικές ρυθμίσεις, ώστε το εθνικό σύστημα απογραφών των αερίων του θερμοκηπίου να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Όσο αφορά τελευταίες απογραφές των εκπομπών που κατέθεσε η Ελλάδα, σε εφαρμογή του νέου συστήματος, είναι σαφώς βελτιωμένες, σε σχέση με αυτές των παλαιοτέρων ετών».

Άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα στις βιομηχανίες μας που συμμετέχουν στο σύστημα εμπορίας ρύπων.

Το πρόβλημα κυρίως ανέκυψε από τα λανθασμένα στοιχεία που έδωσε η Ελλάδα το 1995 στον ΟΗΕ, για το έτος βάσης 1990 και τις απαράδεκτες καταγγελίες του τότε υπεύθυνου για τις απογραφές, εναντίον της χώρας του.

Εν τω μεταξύ τον Οκτώβριο δημοσιεύθηκε και η ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με αυτή η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών κρατών για την κλιματική αλλαγή και ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Συγκεκριμένα βρίσκεται μεταξύ των μόλις τεσσάρων χωρών που βρίσκονται ΗΔΗ μέσα στο στόχο του Κιότο μέχρι το 2012, με το πρόγραμμα που εφαρμόζουν, χωρίς να λάβουν πρόσθετα μέτρα. (φωτο).

Από όλα αυτά διαπιστώνουμε με ευκρίνεια τον λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση που έχει βρει πρόσφορο έδαφος στην χώρα μας.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο χρόνος είναι σοφός και αδιάψευστος μάρτυρας. Αρκεί να ταξιδεύουμε μαζί του και όχι…… πριν από αυτόν.

13 σχόλια:

  1. Λοιπόν έχεις δίκιο ότι κάτι τρέχει με την WWF.
    κοίτα τι δήλωσε τώρα ο Καραβελας:«Το WWF Ελλάς χαιρετίζει την έκθεση των ειδικών του ΟΗΕ και την ανταπόκριση στις υποδείξεις τους από τις αρμόδιες εθνικές αρχές και φορείς για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

    Όπως όλα δείχνουν, η έκθεση των ειδικών θα μας βγάλει σύντομα από την ντροπιαστική κατάσταση στην οποία είχαμε περιέλθει, όντας η πρώτη και μοναδική χώρα του κόσμου που αποκλείστηκε (;;;)από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο»

    «Αφού διορθώσαμε, έστω και αργά, το διαδικαστικό πρόβλημα της καταγραφής των ρύπων, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με δράσεις πραγματικής μείωσης των εκπομπών» καταλήγει ο κ. Καραβέλλας.
    Καλά ο διρυθυντής μιας τόσο μεγάλης οργάνωσης την έκθεση που αναφέρεις και που υπάρχει εδώ και ένα μήνα δεν την γνωρίζει;
    Αφου η έκθεση λέει ότι χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο είμαστε μέχρι το 2012 μέσα στα όρια του πρωτοκόλου.
    Για γράψε το συντομότερο δυνατόν τι τρέχει με αυτούς της WWF.
    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου ρε Πολίτη...και εδώ η ΝΔ τα κατάφερε καλύτερα...
    Γιατί ρε γαμώτο να είμαστε 4 μονάδες πίσω αφού μας είχαν πει για 20 χρόνια εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ πολίτη. Το άρθρο σου το διάβαζα μαζί με την γυναίκα μου. Ξαφνικά πετάγεται και μου λέει.
    "Φωνάζειο πολίτης για παραπληροφόρηση και έχει απόλυτο δίκιο" και με οδηγεί εδώ http://fe-mail.gr/pages/posts/greece_europe_world/greece_europe_world3744.php?id=3744
    Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του Τμήματος Επιβολής του ΟΗΕ (CC-2007-1-10/Greece/EB) που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα......
    Ημερομηνία του άρθρου τους ....22Οκτωμβρίου.
    Δηλαδή μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Επιτροπής του ΟΗΕ.
    Δεν παίζονται οι άνθρωποι! Φιλοξενεί και δήλωση του WWF με τα γνωστά ...."Η συνέχιση, όμως, του αποκλεισμού της χώρας υποδηλώνει μπλα μπλα..."
    Σου εύχομαι Καλό Βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το (πολύ καλό) άρθρο -ο politis παραθέτει γεγονότα για τα οποία φυσικά δεν είναι υπεύθυνος - απεικονίζει με μεγάλη ακρίβεια τη νοοτροπία των Ελληνικών Κυβερνήσεων κατά τη δεύτερη τετραετία: Οι αριθμοί ευημερούν, στα χαρτιά όλα είναι εντάξει, τυπικά και όμορφα. Θυμάστε επί Σημίτη; Η οικονομία πετούσε! Οι άνθρωποι όμως υποφέρουν. Στα χαρτιά δεν υπάρχει διαφθορά, ρύπανση ή πρόβλημα με το Κυότο. Στην πραγματικότητα όμως, στον σκληρό πυρήνα της ζωής μας, όλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και τη ρύπανση και το δηλητήριο που σιγά-σιγά καταπίνουμε. Ποιο χαρτί και ποια απόφαση της Ε.Ε. θα αποτιμήσουν τη μεγάλη καταστροφή της χώρας μας εξαιτίας της αδιαφορίας των υπευθύνων και της Κυβέρνησης πέρσι το καλοκαίρι; Μετρήσαμε το οξυγόνο που θα μας λείψει; Τις τόσες επιπτώσεις -ακόμη και στο ασφαλιστικό εξαιτίας των πνευμονολογικών ασθενειών- σε βάθος χρόνου; Ποιος θα μετρήσει την ποιότητα ζωής μας που υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα στην πρωτεύουσα αλλά και στην επαρχία; Το βλέπουμε και το νιώθουμε. Όπως νιώθουμε και την παγερή και πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησης και την αλαζονεία της. Γιατί τι άλλο εκτός από στυγνή αλαζονεία είναι να κουνάς ένα επίσημο χαρτί που λέει ότι όλα είναι εντάξει μπροστά στο πρόσωπο ενός παιδιού που αναπνέει και ζει σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον. Κρίμα για την επένδυση σε συναίσθημα και ελπίδα σε μια Κυβέρνηση που ξεκίνησε με "μηδενισμένο" κοντέρ και τελικά κατέληξε λαίλαπα για τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Zoudas
    Τώρα γίνεσαι γραφικός.Kρίμα γιατί σε θεωρούσα σοβαρό αν και διαφωνώ με πολλές από τις απόψεις σου.
    Το σημερινό σχόλιο όμως στερήται σοβαρότητας.
    Κρίμα. Αν ήξερες την πληθώρα μετρήσεων , στοιχείων και παραμέτρων που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να βγάλει την Ετήσια Εκθεση της , νιμίζω ότι θα ανακαλούσες.
    Βέβαια δεν ξέρω εάν σε προηγούμενα σχόλια σου στο ιστό , ανέφερες την "αποβολή" της χώρας μας από το Πρωτόκολλο του Κιότο ως επιχείρημα.
    Δεν θα ασχοληθώ όμως αφού όπως ανέφερα στην αρχή το σημερινό σου σχόλιο στερήται σοβαρότητας.
    Άστοχο! Δεν μπορούμε όταν κάτι δεν μας αρέσει ( ή συμφέρει ) να γινόμαστε μηδενιστές και να αγκαλιάζουμε τον λαικιστό.
    Τέτοιου είδους σχόλια μόνο στον Αυτιά. Eκεί όμως απευθύνεται σε γιαγιάδες και νοικοκυρές. Εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα φίλε.
    Ελπίζω να κατάλαβες το άστοχο του σχόλιου σου.
    Επαναλαμβάνω μη καταφεύγουμε στον μηδενισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο σοβαρός αναγνώστης καταλάβαινε από την άνοιξη ότι δεν υπήρξε ουσιαστική αποβολή (καθαρά τυπικό το θέμα) - πολύ εύστοχο και σχετικό άρθρο από τον Άλκιμο (http://alkimosarchive-archive.blogspot.com/2008/11/blog-post_1227.html)
    @ zoubas - τα δεινά της Ελλάδας άρχισαν επί Αντρέα (απαξιωση της κοινωνικής ζωής, υπερβολικό εξωτερικό χρέος) - ανα ξαναγυρίσουν... Η τωρινή κυβέρνηση είναι πολύ πιο σοβαρή από τις προηγούμενες (προσοχή δεν λέω ότι έιναι η καλυτερη δυνατη, αλλά συγκριτικά ειναι η καλυτερη). Η κυβερνήσης πρέπει να πράττουν με γνώμονα το πρακτικά δυνατό και όχι το θεωρητικά ιδανικό.
    WWF & Greenpeace - και οι 2 οργανώσεις εξυπηρετούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα - μια αναζήτηση για τους χορηγούς τους θα φανερώσει και την επιλεκτικά "οικολογική" συνείδηση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποικιλόμορφων αντιποίνων Απρίλιος 2008 ! …..τα γνωστά .
    Και τα ...άγνωστα θα συμπλήρωνα εγώ. Τουλάχιστον για την μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας.
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η greenpeace ειναι πολυεθνικη επιχειρηση που εμπορευεται τους φοβους και την αγωνια του κοσμου για τον μελλον του πλανητη.Ισως ειχαν ξεκινησει με υψηλα ιδανικα αλλα οπως φαινεται καπου "γλυκαθηκαν" στον δρομο,γιατι ειναι "πολλα τα λεφτα Αρη μου" και αυτη την στιγμη κανουν μπιζνες.Το πρασινο ειναι το χρωμα της φυσης αλλα και του δολαριου.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιά WWF ρε παιδιά, σοβαρά μιλάμε; Αυτοί έκαναν γαργάρα ολόκληρη οικολογική καταστροφή στα Βαλκάνια από το απεμπλουτισμένο ουράνιο του Αδόλφου Κλίντον και του ΝΑΤΟ, και μας το παίζουν ακόμη οικολόγοι; Με τον Ευθυμιόπουλο που τον είχε κάνει ο Λλιώτης και υφυπουργό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είλικρινά φίλε πολίτη μου προξενεί
    θλίψη καί απαγοήτευση ό τρόπος πού αντιμετωπίζεις εσύ καί μερικοί άλλοι καλοπροαίρετοι φίλοι τίς ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ
    ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ τής νέας έποχής.
    Σέ παλιότερο σχόλιό μου στίς είχα άναφέρει καί όφειλες νά ψάξεις νά δείς τί συμβαίνει μ' αύτές.
    Θά σέ στενοχωρήσω αλλά οί παγκόσμιες γιορτές, οί παγκόσμιες τράπεζες, τό ΔΝΤ, οί κεντρικές τράπεζες σχεδόν όλων τών χωρών άνείκουν στούς πλουτοκράτες τύπου Σόρος πού κυβερνάνε τόν κόσμο. Τό
    FED άλωσε τήν αμερικάνικη οίκονομία
    τό 1913, τότε δημιουργήθηκε καί άμέσως μετά έγινε ό 1ος παγκόσμιος
    γιά νά φάνε τά δολλάρια τών άμερικάνων καί νά αρχίσει ή ύπερχρέωση μιάς άνεξάρτητης, αύτόνομης καί άκμάζουσας οικονομίας
    πού άπετέλεσε τό ''άλλο πρότυπο''.
    Αύτοί λοιπόν πού έλέγχουν τά πάντα
    έβαλαν σέ έφαρμογή τό 1975 τήν νέα έποχή τή νέα τάξη πραγμάτων. Στήν πραγματικότητα έκαναν φανερή τή ΝΕ
    διότι μέχρι τότε λειτουργούσε συνομωτικά ώς Θεοσοφική Εταιρεία,
    τή έκαναν δέ φανερή διότι θεωρούν τό σχέδιο ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ. Μάλιστα.
    Απλωσαν από τότε τά πλοκάμια διαφόρων ''όργανώσεων'' μετωπικές, ΜΚΟ, μυστικές, κοινωνικές, για τή φύση γιά τή μητέρα γή ένα συρφετό όργανώσεων μέ άπώτερο στόχο τήν σύγχυση, τά νέα πρότυπα πού πολεμάνε άξίες αιώνων καί πάει λέγοντας ύπάρχουν τόσα βιβλία άμερικάνων καί άλλων άπό τήν δεκαετία τού 80, απορώ πώς δέν είσαι ένήμερος. Σ' αύτό τό δίκτυο
    άνήκουν όλοι όσοι ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΘΝΟΣ. Ακόμη καί ή κατά κόρον προβολή γεγονότων τύπου Faith
    πού προβάλεις αύτό ύπηρετούν τή ΝΕ.
    Δέν είσαι λοιπόν οσο ύποψιασμένος χρειάζεται. Μέ αδελφική άγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολίτη με όλο τα θάρρος και φιλικά πάντα θέλω τη γνώμη σου για το ότι αυτή την "απάντηση" στα του ΠΑΣΟΚ " Το ΠαΣοΚ μέσω επισήμων ανακοινώσεων του, αλλά και πληρωμένων καταχωρήσεων του στον τύπο , ομιλούσε όλο αυτό το εξάμηνο για « ανικανότητα της κυβέρνησης» και έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαστρεβλωθεί πλήρως η πραγματικότητα.." την διαβάζουμε από σένα και όχι από το ΥΠ.ΑΝ στην ΝΕΤ ή σε κάποιο άλλο μέσο πληροφόρησης.Ο Υπουργός σε τόση "δικαιολογημένη" λάσπη δεν θα μπορούσε να απαντήσει με όλα αυτά τα τεκμήρια που μας παρουσίασες και ακόμη περισσότερα για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.Η γυναίκα του καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται ενημερωμένη...και πάντα στο σωστό timing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. an thimame kala o ipourgos eixe pei oti einai ena lathos aytou pou edose ta lanthasmena stoixeia to 1995 kai tha diorthonotan molis stelname tis sostes..

    tora an enas ipourgos pou exei kai kales sxeseis me ta simferonta pou einai giro(kai piso) apo ton xoro tou pasok den mporei na perasei sta mme tis theseis tou pou dikaiothikan telika, mporei na katalavei kaneis se ti perivalon mediofasismou zoume..

    ΑπάντησηΔιαγραφή