Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Ο Μπάρακ και ο …Γιώργος !


Ο άκρατος ενθουσιασμός που επικρατεί στους ανά την γη σοσιαλδημοκράτες με την εκλογή του Δημοκρατικού Μπάρακ Ομπάμα μοιάζει λίγο με «καθαρόαιμο αιθεροβάμονα».

Διακρίνοντας ένα άνεμο αλλαγής που φυσάει στις ΗΠΑ, οραματίζονται την επιστροφή τους στην εξουσία.

Το ίδιο ακριβώς αιθεροβατούν και στην χώρα μας . Ο θρίαμβος του Μπάρακ έχει προκαλέσει αισιοδοξία στον κόσμο του ΠαΣοΚ που αισθάνεται ότι ο άνεμος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα ταξιδέψει …ούρια και θα ανταμώσει την Χαριλάου Τρικούπη.

Είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός τους που αργά αλλά καθαρά μιλούν και παρουσιάζουν τον κ. Γ. Παπανδρέου με ….καθαρόαιμο πολιτικό άτι . Από την άλλη υπάρχουν και κάποιοι πιο λογικοί ,εκτός διευθυντηρίου Χαριλάου Τρικούπη , που διορθώνουν το άτι σε …άτη (στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία είναι η πνευματική τύφλωση που προκαλούν οι θεοί στον ήρωα του έπους ή της τραγωδίας , ώστε να οδηγηθεί μόνος του στην καταστροφή).

Αυτό που δεν υπολογίζει σωστά το περιβάλλον του κ. Γ. Παπανδρέου είναι ότι ο ούριος άνεμος από την Αμερική δεν είναι αρκετός για να τον φέρει στην εξουσία.

Σε αντίθεση με τον 72χρόνο Μακέιν και ο οποίος κουβαλούσε την «προίκα» του πλέον αντιδημοφιλή πρόεδρου στην ιστορία της Αμερικής κ. Τζωρτζ Μπούς, ο εγχώριος Γιώργος έχει να αντιμετωπίσει τον 52χρονο Κ.Καραμανλή , ο οποίος δεν κουβαλάει προηγούμενες «προίκες» από άλλους.

Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει καθώς ο κ. Γ. Παπανδρέου κουβαλάει το βαρίδι της διακυβέρνησης του κ. Σημίτη .

Μάλιστα το πολιτικό κόστος αυτού είναι αρκετά πιο βαρύ απ` ότι του κ.Μακέιν ο οποίος απλά περιοριζόταν στην συνύπαρξη στο ίδιο κόμμα με τον απερχόμενο πρόεδρο, ενώ ο κ. Γ.Παπανδρέου μετείχε επί σειρά ετών στη κυβέρνηση του ….βαριδιού του.

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν στο διευθυντήριο του ΠαΣοΚ είναι ότι όπως συνέβη στην Αμερική, έτσι και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν τα επόμενα 2-3 χρόνια θα κριθούν στο επίπεδο της οικονομίας.

Ο δρόμος προς την εξουσία, λοιπόν, δεν μπορεί να είναι απλά επικοινωνιακός.

Ο Μπάρακ Ομπάμα κέρδισε κυρίως λόγω της πληθωρικής προσωπικότητάς του. Την έχει ο κ. Γ.Παπανδρέου ;

Άγγιξε έναν κόσμο πνιγμένο κυριολεκτικά από την χρηματοπιστωτική φούσκα και τον έπεισε ότι θα φέρει την αλλαγή. Κινήθηκε όμως σε καθαρώς πολιτικά μονοπάτια . Με επιχειρήματα παρουσίασε ένα πρόγραμμα ελπίδας για τον Αμερικανικό λαό. Δεν έταξε ούτε χάιδεψε αυτιά και αποφεύγοντας τον λαϊκισμό κέρδισε τον μεσαίο χώρο από τους Ρεπουμπλικάνους.

Τον χώρο αυτόν που στην χώρα μας όταν ακούει και νοιώθει τον λαϊκισμό …παθαίνει αλλεργικό σοκ , μπορεί να τον κερδίσει ο κ. Γ. Παπανδρέου ;

Το μήνυμα λοιπόν που έρχεται σήμερα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλοι οι πολιτικοί ( και οι αιθεροβάμονες σοσιαλδημοκράτες) είναι ότι για να κερδίσουν πρέπει να παρουσιάσουν ένα καλά σχεδιασμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα διαχείρισης της οικονομίας και να επιμείνουν. Να πείσουν για την σοβαρότητά τους και να εμπνεύσουν.

Αυτό φαίνεται δεν το έχει καταλάβει ο κ. Γ.Παπανδρέου. Έτσι εν μέσω της χειρότερης οικονομικής συγκυρίας ,τόσο διεθνώς όσο και για την χώρα μας , έχει μετατραπεί σε …..διεθνή πολιτικό τουρίστα. Το τελευταίο δίμηνο ζήτημα είναι εάν έχει βρεθεί στην χώρα μας τον …..μόλις ένα μήνα.

Η εντύπωση που έχει αποκομίσει ο απλός πολίτης είναι ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου κοιτά περισσότερο την προσωπική διεθνή προβολή του (τι ξέρει επ` αυτού η κα. Μαργαρίτα ;), παρά τα προβλήματα από το χρηματοπιστωτικό τσουνάμι που άρχισε να πλήττει και την πραγματική οικονομία της χώρας μας.

Έτσι εκτός των ταξιδιών του που είναι ήδη προγραμματισμένα σχεδιάζει και νέα επίσκεψη στην Ουάσιγκτον προκειμένου να αποκομίσει την πολυπόθητη(γι` αυτόν αλλά και για ….επικοινωνιακούς λόγους και πολιτικά οφέλη) φωτογραφία με τον Μπάρακ που του αρνήθηκαν (λίγο …άκομψα είναι η αλήθεια ) πριν 40 ημέρες που βρέθηκε στην Αμερική όπως και την περασμένη Παρασκευή όπου μίλησε σε πάνελ στη Ν. Υόρκη και το οποίο διοργάνωσε το αμερικάνικο πανεπιστήμιο New School. (σήμερα είναι στο ……Μεξικό....!!)

Μάλιστα το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου έχει προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις στον κ. Α.Γιαννούλια (προσωπικού φίλου του Μπάρακ και υπουργού Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόις), με τη φορτικότητα και τις σπασμωδικές προσπάθειες που καταβάλλουν τις τελευταίες ημέρες .

Η προσπάθεια από το περιβάλλον αποσκοπεί ,από ότι πληροφορούμε, έστω και μόνο στην φωτογράφηση μιας χειραψίας αφού το πρόγραμμα του Μπάρακ είναι αρκετά βαρύ.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί . Την επόμενη ημέρα η φωτογραφία θα δημοσιευτεί στον ελληνικό Τύπο με τη λεζάντα να γράφει: «Ο κ. Παπανδρέου ενώ εξηγεί τα εθνικά μας θέματα στον κ. Ομπάμα καθώς και τις λύσεις για την οικονομική ύφεση».

Αφού δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες του ….περιβάλλοντος του κ. Γ. Παπανδρέου , μήπως θα έπρεπε να στραφούν προς την παραδοσιακή τεχνική ;

Ποια ; Μα στο στήσιμο του …. καρτεριού και της ...τυχαίας συνάντησης! Θα ήταν μια λύση !

22 σχόλια:

  1. "Τον χώρο αυτόν που στην χώρα μας όταν ακούει και νοιώθει τον λαϊκισμό …παθαίνει αλλεργικό σοκ"

    Ευσεβής πόθοι αγαπητέ πολίτη ?

    Μακάρι να ταν έτσι αλλά φοβάμαι πως ο συγκεκριμένος χώρος εκτός ενός ποσοστού όχι ανώτερου του 10% είναι κι ο πιο επιρρεπείς στον λαικισμό .

    Μη ξεχνάμε πως όποιες κυβερνήσεις κι αν βγήκαν από τη μεταπολίτευση και μετά , από αυτόν τον χώρο βγήκαν . Και εάν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος μάλλον παραπλανήθηκαν από όλες ανεξαιρέτως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα του την στήσει ο Γιώργος του Μπαρακ σε καμιά γωνία και ο Καρχιμάκης θα εκτελεί χρέη φωτογράφου
    και κομιστή της φωτογραφίας και προώθησης της στην Ελλάδα με τίτλο...

    Na tos,na tos o Prothipourgos (γράφω σε greeklish για να το καταλάβουν στο Πασοκ).

    Τον βλέπω μετά από αυτό μαζί με τις επερωτήσεις και τις ...καταθέσεις που στέλνει να επισυνάπτει και την φωτογραφία.

    Τόσα χρόνια τέτοιου είδους κόλπα τα έχουν σπουδάσει οι άνθρωποι.

    Ακοστολόγητοι σε όλα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Για να κερδίσουν πρέπει να παρουσιάσουν ένα καλά σχεδιασμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα διαχείρισης της οικονομίας και να επιμείνουν. Να πείσουν για την σοβαρότητά τους και να εμπνεύσουν."

    Το πρόγραμμά τους δεν είναι ρεαλιστικό, δεν είναι πιστικό.
    Πρέπει να προσπαθήσουν ακόμα πολύ.
    Ο Obama δεν θα φέρει τη νίκη.
    Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και να κάνουν σοβαρή και όχι στείρα αντιπολίτευση.
    Μια ισχυρή αντιπολίτευση στη Δημοκρατία μας είναι ότι το αποτελεσματικότερο για τον έλεγχο και την αποτελεσματικότητα της εξουσίας.Ο δρόμος είναι μακρύς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δρέπει τους καρπούς των κυβνερνήσεων του Αντρέα και του Σημίτη. Με την "κοινωνική πολιτική" και τον ασύδοτο δανείσμο "κατέστρεψαν¨την ελληνική κοινωνία.
    Ακόμη υπάρχει ελπίδα - αν βγεί ο Γιωργάκης δεν θέλω όυτε να σκέφτομαι τι θα επακολουθήσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο «λαός» του λαϊκιστή είναι ο «πελάτης» του.

    («Πελααάτες μου!» που φωνάζει ο Βέγγος). Η σχέση του λαϊκιστή με το ακροατήριό του είναι πελατειακή. Προσφεύγει στο λαό, περιμένοντας να αποκομίσει οφέλη - να κερδίσει. Γι’ αυτό και υπακούει στο παλιό εμπορικό αξίωμα: <«Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο».
    Το ζήτημα είναι ότι οι πελάτες είναι οι ...προοδευτικοί.
    Αντίθετα οι παλιοσυντηριτικοί δεν είναι εύκολοι πελάτες.
    Τι Οξύμωρο. Οι εξυπνάκηδες είναι και το μεγάλο μέρος των θυμάτων του λαϊκισμού των πολιτικών..
    Δεν αναφέρομαι φυσικά στις εξαιρέσεις που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Και ένα παράδειγμα για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ λαικισμός μπορούμε να το δούμε μπροστά στα μάτια μας σήμερα.
    Είναι ποτέ δυνατόν να έχει κάποιος στα ταμεία του κράτους λεφτά και να μη τα δίνει στον λαό;Είναι τόσο ...μαζόχας και θέλει να βρεθεί στην αντιπολίτευση;
    Αντίθετα ο λαϊκιστής υπόσχεται τα πάντα και όταν βρεθεί στην εξουσία καταχρεώνει και τις επόμενες γενιές προκειμένου να είναι αρεστός και να μη χάσει την εξουσία.
    Πχ.Το ΚΚΕ ή ο ΣΥΝ ζητάνε ο κατώτατος μισθός να πάει στα 1000Ευρώ.
    Ρωτάνε όμως αν το κράτος έχει να πληρώσει αυτά τα χρήματα. Ρωτάνε αν ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας θα αντέξει με αυτούς τους μισθούς για να τα βγάλει πέρα ή θα κλείσει το μαγαζί του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ήθελα μόνο να του κάνουν την εξής ερώτηση οι δημοσιογράφοι.
    -Εάν κύριε Παπανδρέου τώρα που οι περιστάσεις απαιτούν σηκωμένα μανίκια και δουλειά 24 ώρες το 24ωρο ,προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και να μη τους πνίξει η μεγαλύτερη οικονομική κρίση τα τελευταία 70 χρόνια , εσείς απουσιάζατε από την Ελλάδα για δικούς σας προσωπικούς λόγους και όχι για ζητήματα της χώρας μας, Τι θα γίνει εάν π.χ σε δύο τρία χρόνια είσαστε πρωθυπουργός και η κρίση έχει ξεπεραστεί;
    Θα μεταφέρετε το ....πρωθυπουργικό γαφείο στο εξωτερικό.
    Θα πρωθυπουργεύετε μέσω του laptop από τα διάφορα lobby των ξενοδοχείων.
    Και μια δεύτερη ερώτηση.Αληθεύει ότι οι αναφορές των διαφόρων συμβούλων σας είναι όλες γραμμένες στα Αγγλικά γιατί τους είπατε ότι προτιμάτε την μητρική σας γλώσσα , όπως αναφέρει συγκεκριμένο έντυπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας εξηγήσει κάποιος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι οφείλει να συμπεριφέρεται ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ως αρχηγός ενός από τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα και όχι ως κάποιος λιγούρης που επιζητά έστω και μια φωτογραφία με τον Ομπάμα, η οποία τη στιγμή αυτή δε θα έχει κανέναν ουσιαστικό αντίκτυπο στα ζωτικά θέματα της χώρας μας. Η μόνη συνέπεια που μπορεί να υπάρξει είναι να απογοητεύσουμε τους ελληνοαμερικανούς με την επιπολαιότητά μας και έτσι να απωλέσουμε εν τη γενέση τους τα όποια ερείσματα μπορούμε να αποκτήσουμε στη νέα αμερικανική κυβέρνηση. Και μετά θα μας φταίει πάλι η κακιά Αμερική που υποστηρίζει τους Τούρκους και οι κακοί Ευρωπαίοι που μας έχουν πάρει στο ψιλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σημίτης -μιας και αναφέρθηκε στο άρθρο- δεν υπήρξε λαικιστής ούτε "χαίδεψε" τα αυτιά των ψηφοφόρων. Κατά γενική ομολογία νοικοκύρεψε την οικονομία και τυγχάνει αναγνώρισης ακόμα και σε μερίδες ψηφοφόρων αντίπαλων παρατάξεων.

    Γιατί αυτός ο "αναθεματισμός" του μόνου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης που κατάφερε και "ξέφυγε" από τις δαγκάνες των μεγάλων δυναστειών (Καραμανλής/Παπανδρέου/Μησοτάκης) και που πρόσφερε κάποιο έργο;

    Τη σέβομαι την κριτική προς τον Παπανδρέου αλλά ας μιλήσουμε για "βαρίδια" γενικότερα. Δεν κουβαλάει ο Καραμανλής το όνομα του θείου του; Ρωτήστε τους πατεράδες/παπούδες σας οι νεότεροι να σας πουν λεπτομέρειες για το τι εστί Καραμανλής ο "αείμνηστος". Δεν κουβαλάει επίσης την πρώτη τετραετία διακυβέρνησής του; Δεν κουβαλάει το -μεγαλύτερο ίσως αυτή τη στιγμή- βαρίδι που λέγεται Αλογοσκούφης με τις απαράδεκτα άστοχες επιλογές του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. o simitis mporei(isos) gia ta oikonomika, na eixe skopo na noikokirepsei logistika tin ellada meta tis "ipervoles" tis dekaetias tou 80, alla stin prospatheia tou na meinei stin exousia,paredose anef oron meros tis, sta ekdotika simferonta tou kommatos tou, pou apo tote eginan parasitika kai kratikodiaita, kai den afinoun ton megalo astheni - to kratos - na anoixei kan ta matia tou, apo to krevati pou nosilevetai..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα δύο ταξίδια του Παπανδρέου τουλάχιστον δικαιολογούνται φίλε πολίτη.
    Εννοώ στο Λονδίνο που μπορεί να μη πήγε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ούτε όμως ως τουρίστας.
    Εκανε τα ταξίδια ως πατέρας για να εγκαταστήσει την κόρη του Μαργαρίτα στο καινούριο της σπίτι και στη νέα φοιτητική ζωή της. Η νεαρά κυρία Παπανδρέου θα σπουδάσει στο φημισμένο βρετανικό πανεπιστήμιο Imperial, Μοριακή Βιολογία.
    Ως πρώην υπουργός παιδείας κάτι θα ξέρει για τα δικά μας πανεπιστήμια και δεν τα εμπιστεύεται.
    Όμως μην τον αδικείς.Γυρίζοντας από το δεύτερο ταξίδι του έκανε αμέσως δήλωση για τα νοικοκυριά που δεν έχουν πλέον ούτε το φαγητό τους, ούτε καν το εσπρέσο τους.
    Ρομπέν των φτωχών. Μη τον αδικείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκεινο που με διαολιζει, ειναι αυτος ο καθωσπρεπισμος των συμπατριωτων μου, που πιανονται απο τις λεξεις και χανουν την ουσια.
    Σιγα μη σταξει η ουρα του γαιδαρου.
    Αυτα τα γραφω, γιατι η διαχειριση, εκοψε ενα σχολιο, που ειχα κανει.
    Το ζητημα ειναι, να μην υπαρχουν τα προβληματα.Οχι να μιλαμε γι αυτα, με κομψα λογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως παίδες ο Ομπάμα έχει προκαλέσει ρίγη σε όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα . Ακόμα και η αξιοσέβαστη Χιλαρική Ντόρα (λέει η χθεσινή Ελευθεροτυπία) παρακαλούσε για μια φωτό . Και για τον Στυλιανίδη γράφει . Φαντάζομαι πως κι ο Μπουμπούκος που ναι στη New York αυτές τις μέρες κάνει τις ... επαφές του .

    χαχαχα

    Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας εξ απ ανέκαθεν . "yes sir" κι άγιος ο θεός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. KΑΛΗΜΕΡΑ!! ΠΟΛΙΤΗ! ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΤΙ ΜΠΕΙΤ, ΤΩΝ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. Ο Κος Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, όπως τα Ατίθασα Νειάτα που βλέπανε οι γιαγιάδες!

    Μία απλή χρονική παράθεση των στοιχείων που δημοσιοποιούνται για το Βατοπέδι τον τελευταίο καιρό (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1998-2003).

    ΠΡΟΛΟΓΟΣ:
    Αρχές καλοκαιριού 2008 η δικαιοσύνη παραπέμπει τον ασφαλιστή Κοντομηνά για οικονομικές ατασθαλίες με ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (αρχές Νοεμβρίου έγιναν ΔΕΚΑ).

    1. Ο Κοντομηνάς πάει το δεκαπενταύγουστο στη Μεγίστη Λαύρα στο Αγιο Όρος
    2. Από αρχές Σεπτέμβρη και σχεδόν επί τρίμηνο ο ALPHA (ιδοκτησίας Κοντομηνά) ξοδεύει το 80% των ειδήσεών του κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει μεροληπτήσει υπέρ του Βατοπεδίου, ουσιαστικά προσφέροντας της κρατική ακίνητη περιουσία. Κύριοι κατήγοροι τηλε-δημοσιογράφοι είναι ένας αριστερο-δεξιών καταβολών εκδότης (Κύρτσος), και ένας πρώην αρθρογράφος/διευθυντής του Ριζοσπάστη (Βερύκιος).
    3. Ο Γιωργάκης και δεκάδες στελέχη του πασόκ παρελαύνουν καθημερινά από τον ALPHA, μιλώντας για το σκάνδαλο του αιώνα.
    4. Κύριος στόχος των τηλε-ηθοποιών του Κοντομηνά είναι ο Ρουσόπουλος και κύριος πολιτικά ωφελημένος είναι το πασόκ.
    5. Αρχίζουν να βγαίνουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν να πέφτει η Ν.Δ. και να ανεβαίνει το πασόκ
    6. Μοναχοί της Μεγίστης Λαύρας, αντίπαλο μοναστήρι του Βατοπεδίου, βγαίνουν στον ALPHA και ψιθυρίζουν υπονοούμενα, φήμες και σενάρια για την υπόθεση, χωρίς να λένε τίποτε συγκεκριμένο (άκουσα, συζητείται, δεν είμαι σίγουρος, κλπ)
    7. Ο οδηγός του Εφραίμ (Αποστολίδης) λέει ότι πήγα τους καλόγερους στα υπουργεία και μία φορά στο σπίτι του Ρουσόπουλου.
    8. Η ακίνητη περιουσία και τα δάνεια του Ρουσόπουλου είναι πεντακάθαρα (όχι μόνο το έσχες αλλά και το πόθεν).
    9. Υπό την πίεση των τηλεοράσεων γκρινιάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. και παραιτείται ο Ρουσόπουλος για να μην πέσει η κυβέρνηση.
    10. Αρχίζει εξεταστική. Κάποια κυρία Σωτηροπούλου (δικηγόρος ακτημόνων της Ραιδεστού) καλείται από το πασόκ για μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας ότι ο νομάρχης Ψωμιάδης της είπε ότι έχει εντολές άνωθεν. Η Β.Πατουλίδου του πασόκ επιβεβαιώνει τη Σωτηροπούλου και λέει στα κανάλια ότι το γράφουν και τα πρακτικά.
    11. Δημοσιοποιούνται τα πρακτικά όπου δεν αναγράφονται τέτοια πράγματα και η Πατουλίδου του πασόκ λέει ότι εννοούνται (έτσι το ερμηνεύει αυτή).
    12. Δημοσιοποιείται βίντεο του συζύγου της Σωτηροπούλου Κοκοβίνου που τον δείχνει να ζητάει τεράστια μίζα για να μην χαλάσει τη δουλειά, ρίχνοντας τους ακτήμονες της Ραιδεστού.
    13. Η σύζυγός του δικηγόρος λέει εγώ δεν έχω σχέση με αυτά που κάνει ο Κουκουβίνος και η μαρτυρία μου εναντίον του Καραμανλή είναι αληθινή.
    14. Ο Κουκουβίνος είχε διορισθεί από τον Κοντομηνά σαν μέλος του Δ.Σ. του Άρη Θεσσαλονίκης.
    15. Ο οδηγός Αποστολίδης λέει ότι γνώριζε τον Πρόεδρο της ΚΕΔ Παπαγεωργίου. Του ζήτησαν να τον περιγράψει και είπε ότι ήταν 40 χρονών και έχει 1.80 ύψος ( ο πραγματικός Παπαγεωργίου είναι 70 ετών και έχει 1.70 ύψος)
    16. Την ώρα που κατέθετε ο Αποστολίδης πιάστηκε από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής να διαβάζει την κατάθεσή του από Fax που είχε σταλεί από τον ALPHA του Κοντομηνά.
    17. Ο μάρτυς κυρία Κανά που υποτίθεται ότι θα επιβεβαίωνε τα λεγόμενα της Σωτηροπούλου λέει ότι είναι όλα ψέμματα και μάλιστα ότι μαγνητοφώνησε τηλεφωνική επικοινωνία που η Σωτηροπούλου την προέτρεπε να πεί ψέμματα.
    18. Την προηγούμενη της κατάθεσης στην εξεταστική ο Κουκουβίνος μπαίνει στο νοσοκομείο ισχυριζόμενος ότι έχει ζαλάδες και αρρυθμίες (Θυμίζει μήπως άλλο πράσινο δικηγόρο της ΓΣΕΕ πριν από λίγους μήνες;).
    19. Το πασόκ που είχε προκαλέσει την εξεταστική μετά τις μεθοδεύσεις Κοντομηνά, αλλάζει κουβέντα και αρχίζει να μιλάει για την ακρίβεια και τη διεθνή οικονομική κρίση.
    20. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες, τα πασοκικά blogs και τα κανάλια εξαφανίζουν το τεράστιο αυτό θέμα από την επικαιρότητα.

    Κατά τα άλλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΥΝΕΝΟΗΣΗ Κοντομηνά και Γιωργάκη (όχι πως δεν έχουν γίνει επικοινωνιακές ηλιθιότητες από τον Καραμανλή)

    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ!

    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάπως έτσι, ή μάλλον ακριβώς έτσι.
    Αύριο το νεώτερα.
    Τελικά ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ η υπόθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε πολίτη σεμνά... τόση χολή για τον Γιώργο γιατί ?
    Στο άρθρο σου κάλλιστα μπορείς να αλλάξει ρόλους και όπου Γιώργος να βάλεις Κώστας...
    μην ξεχνάς ότι και ο Κώστας επικοινωνιακά δουλεύει όσο καιρό αλλά εκεί τσιμουδιά,
    δεν λεμε τίποτα για τον εθνοπατέρα που κουβαλάει τα βαρίδια της δικιάς του πενταετούς πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Το έργο το έχουμε ξαναδεί . Την επόμενη ημέρα η φωτογραφία θα δημοσιευτεί στον ελληνικό Τύπο με τη λεζάντα να γράφει: «Ο κ. Παπανδρέου ενώ εξηγεί τα εθνικά μας θέματα στον κ. Ομπάμα καθώς και τις λύσεις για την οικονομική ύφεση». Τάδε έφη politis, σε στιγμή οίστρου. Ας δούμε κάτι παρόμοιο που έγραψε ο Παπαχελάς στην Καθημερινή την Κυριακή.

    (Βουλευτής παρακαλάει τον Τζωρτζ Στεφανόπουλο, για μια φωτογραφία και ο Παπαχελάς περιγράφει το γεγονός)

    "Ο βουλευτής μη ομιλών την αγγλική ρώτησε «Good?», ο κ. Στεφανόπουλος με τα φτωχά ελληνικά του απήντησε «Καλά» και εκεί τελείωσε ο διάλογος. Την επόμενη εβδομάδα η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στον ελληνικό Τύπο με τη λεζάντα να γράφει: «Ο κ. βουλευτής ενώ εξηγεί τα εθνικά μας θέματα στον κ. Στεφανόπουλο»."

    Και νόμιζα ότι ήταν τόσο γνωστό το έργο politis που δεν θα χρειαζόταν να κάνεις copy paste από τον Αλέξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργακη άσε τον πολίτη να φωνάζει.
    Εσύ ακάθεκτος αγόρι μου «Ζήσε το μύθο σου ».
    Όσο πιο πολύ απουσιάζεις από την χώρα μας τόσο το καλύτερο για εμάς τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε δεν κοιτάτε τα χάλια σας?
    Που κάνατε τη χώρα κωλοχανείο σε 3 χρόνια.
    Κάνετε και κριτική στους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή