Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Να τελειώνει η φαρσοκωμωδία !


Αυτό που διαδραματίζεται στην Εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Βατοπαιδίου τείνει να εξελιχθεί σε πλήρη ευτελισμό και καταρράκωση κάθε έννοιας περί Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτισμού.

Με την προτροπή πολιτικών κόμματων , αλλά και την ανοχή κάποιου άλλου έχει μετατραπεί η Εξεταστική σε «καφενείο» και φροντιστήριο εντατικών μαθημάτων ψευδομαρτυρίας και λασπολογίας , καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας.

Την περασμένη εβδομάδα ,με αφορμή τα όσα προκλητικά αντιφατικά κατέθεσε ο κ. Ξινίδης και τα οποία αποδείχτηκε τελικώς ότι ουδέποτε του τα είχαν πει τόσο ο Μητροπολίτης Παντελεήμονας όσο και ο Νομάρχης κ. Παυλίδης, προειδοποιούσα (εδώ) ότι από την στιγμή που δεν παραπέμπεται κανείς για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης τότε η Εξεταστική θα μετατραπεί σε …. «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε» !

Και δυστυχώς επαληθεύτηκα. Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε επίδειξη …. προοδευτικότητας εκ μέρους των «συνήθως υπόπτων» ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η μάρτυρας κυρία Ζαφείρη, πρώην προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης που συνέταξε την έκθεση για τη Βιστωνίδα το 2001, δήλωσε άλλα στην επιτροπή και …άλλα είχε δηλώσει προ μηνός σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ALPHA .

Όταν της προσκομίστηκε απομαγνητοφωνημένη η δήλωση της κατά την οποία έλεγε ότι «το υπουργείο τής είχε δώσει εντολή να μην προβάλει δικαιώματα» δεν διέψευσε τον διάλογο,(δεν θα μπορούσε άλλωστε) αλλά αγνοούσε, είπε, ……ότι ο δημοσιογράφος κατέγραφε την συνομιλία τους .

Όταν βουλευτής της ΝΔ ζήτησε το αυτονόητο , αυτό που επιτάσσει ο νόμος αλλά ΚΑΙ ο ηθικός κώδικας , δηλαδή να παραπεμφθεί για ψευδορκία , όπως θα συνέβαινε σε κάθε ευνομούμενο δυτικό κράτος , το ΠαΣοΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ φορώντας για άλλη μια φορά τον μανδύα της προοδευτικότητας ανέβασαν τους τόνους και ……απαίτησαν να μην ασκηθεί δίωξη στην μάρτυρα αλλά να αφεθεί να ….πάει στο καλό.

Σε μια άλλη περίπτωση αυτή του «οδηγού» του ηγούμενου Εφραίμ κ. Αποστολίδη, πρώην στελέχους της LADA HELLAS, εταιρείας των συμφερόντων του Φοίβου Χριστοδουλίδη, (επιχειρηματία που διατηρούσε στενή σχέση με τον γέροντα Εφραίμ), δεν οδήγησε σε περαιτέρω τεκμηρίωση των όσων ο μάρτυς είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του στον ALPHA και στην κατάθεση του στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.

Αντίθετα, έδωσε λαβή για έντονη αμφισβήτηση αφού παραδέχτηκε πως δεν θα είχε, , ανακινήσει το όλο θέμα……. «εάν δεν είχε απολυθεί καταχρηστικώς»… από τον πρώην εργοδότη του.

Εντύπωση προκάλεσε και ότι κάποιο fax που επιδείκνυε στους βουλευτές προερχόταν από το fax του τηλεοπτικού σταθμού ….ALPHA. Στο τέλος ο μάρτυρας ζήτησε την ……πολιτική κάλυψη του κ. Αλαβάνου.

Και ενώ νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα έρχεται και η μάρτυρας κυρία Σωτηροπούλου για να δώσει το τελειωτικό κτύπημα στους θεσμούς και την Δημοκρατία.

Η μάρτυρας με τα όσα κατέθεσε προσπάθησε να εμπλέξει τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Π. Ψωμιάδη , το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών αλλά και άλλους ψηλά ιστάμενους όπως …..είπε χαρακτηριστικά .

Όμως ενώ το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών στράφηκε με αγωγή εναντίον της, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν αποδεικνύεται ότι η μάρτυρας ψεύδεται , ήρθε εχθές το βράδυ στο φως της δημοσιότητας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ένα βίντεο –ντοκουμέντο το οποίο δημιουργεί όχι μόνο σοβαρά ερωτήματα για τη μαρτυρία της δικηγόρου κας Σωτηροπούλου αλλά έχει σαφώς και σοβαρές ποινικές προεκτάσεις.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο δικηγόρος κ. Κουκουβίνος -σύζυγος της κας. Σωτηροπούλου- να συνομιλεί στις 3 Ιουλίου 2007 με άγνωστο πρόσωπο και να δηλώνει ότι η αγωγή που κατέθεσε η σύζυγός του για λογαριασμό των κατοίκων της Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης , ήταν διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε .....να απορριφθεί.

Σε αντάλλαγμα ζητά ένα οικόπεδο αξίας 300.000 ευρώ και μετρητά 80.000 ευρώ, ώστε να .....εξυπηρετήσει τις ανταλλαγές.

Οι πλειονότητα των πολιτών έχουν πειστεί ότι τα όσα κωμικοτραγικά λαμβάνουν μέρος αυτές της ημέρες στην Εξεταστική βυθίζουν όλο και πιο βαθιά το μαχαίρι στην πλάτη της Δημοκρατίας.

Οι ευθύνες όσων διοργανώνουν και εκτελούν όλο αυτό τον τραγέλαφο είναι τεράστιες. Εκτρέφουν το Τέρας. Η ενέργειες τους αποδεικνύονται άστοχες πολιτικά, μυωπικές και κυρίως αυτοκαταστροφικές.

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι προσφέροντας «θύματα» στο Μολώχ του κομματικού φανατισμού , του γκαιμπελισμού και της πολιτικής μισαλλοδοξίας, τους πρώτους που θα δαγκώσει το Τέρας θα είναι ….οι ίδιοι.

Κάποιοι που δυστυχώς έχουν τον θεσμικό ρόλο να προστατέψουν τόσο εμάς όσο και την Δημοκρατία φόρεσαν το προσωπείο του Πόντιου Πιλάτου ,νίβοντας το ένα χέρι την στιγμή που με το άλλο ταΐζουν το Τέρας του Φασισμού.

Αντίθετα κάποιοι άλλοι αντικρίζουμε ήδη την φρικτή μορφή του , νοιώθουμε την ανάσα του να μας ακουμπά.

Όλοι μαζί θα πρέπει να τους ξεφωνίζουμε , ώσπου να ξυπνήσουν και να σκεφτούν πολιτικά , υπεύθυνα και κυρίως Δημοκρατικά .

Όχι μόνο αυτοί αλλά και οι …πέτρες.

16 σχόλια:

  1. Οδηγός μάρτυρας – Αποστολίδης –

    Περιγράφοντας τον Πρόεδρο της ΚΕΔ, Πέτρο Παπαγεωργίου, για τον οποίο είχε καταθέσει στον εισαγγελέα ότι τον γνώριζε, αφού κατά τους ισχυρισμούς του τον μετέφερε μαζί με μοναχούς σε διάφορες υπηρεσίες, έπεσε σε πολλές και συγκλονιστικές αντιφάσεις.

    α) Όταν ο κ. Αποστολίδης ρωτήθηκε να περιγράψει τον κ. Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα άτομο 40-45 ετών ενώ ο Πρόεδρος της ΚΕΔ είναι περίπου 60 ετών!

    Επίσης όταν κάποιο μέλος της επιτροπής τον ρώτησε για το ύψος του κου Παπαγεωργίου είπε ότι είναι περίπου 1,80. Τότε ο βουλευτής κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν κρατήθηκε και ευχαρίστησε τον μάρτυρα διότι, όπως είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., είναι ευχαριστημένος γιατί γίνεται και αυτός 1,80 αφού ο κ. Παπαγεωργίου έχει το ίδιο ύψος με τον Βουλευτή.

    β) Ο κ. Αποστολίδης κατά την διάρκεια της καταθέσεως του στην Εξεταστική Επιτροπή παρατηρήθηκε, ότι συνεχώς έσκυβε και διάβαζε κάποιο κείμενο. Ρωτήθηκε κάποια στιγμή να εξηγήσει τι είναι αυτό που διαβάζει. Ο μάρτυς είπε ότι διαβάζει το κείμενο της κατάθεσής του στον εισαγγελέα. Ευλόγως στη συνέχεια διατυπώθηκε η απορία, πως είναι δυνατόν να έχει στα χέρια του την κατάθεσή του και από το Προεδρείο του ζήτησαν να επιδείξει το χαρτί της κατάθεσης.
    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε ότι το χαρτί προήρχετο από φαξ γνωστού τηλεοπτικού σταθμού Φυσικά το έγγραφο κατατέθηκε στα πρακτικά της Επιτροπής.

    Από το http://nonpaper300.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος για να πιστεύει ότι 4-5 υπουργοί τυχαία κάνανε πάρανομες ενέργειες ώστε να χαριστεί δημόσια γή στη Μονή Βατοπεδίου και από εκεί να εκποιηθεί σε τρέχα γύρευε ποιόν.
    Σίγουρα πρέπει να υπήρχε συντονισμός μιας τέτοιας επιχείρησης, η οποια αλλιώς δε θα ήταν δυνατο να ολοκληρωθεί.

    Και τέτοιου είδους συντονισμός 4-5 υπουργών που "πετάγανε" για να διεκπεραιωθεί η υπόθεση, μόνο από το Μαξίμου μπορούσε να έχει γίνει. Από το Μαξίμου όπου ο Εφραίμ πλασαρότανε ως ο πνευματικός του Ρουσόπουλου, ο Καραμανλής που είχε επισκευτεί τη μονή σαν πρωθυπουργός.

    Άρα το διακύβευμα της εξεταστικής επιτροπής είναι αν θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους παρανομήσαντες υπουργούς ή ακόμα και στον ίδιο τον Καραμανλή.

    Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ήδη καταλογιστεί και βαρύνουν στο ακέραιο τη ΝΔ και προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή.

    Είναι ηλίθιοι όσοι πιστεύουν ότι δεν έχει ο Καραμανλής αναμίξη σε αυτό. Δε θα μπορούσε να είχε γίνει αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν νομίζω πια ότι υπάρχει έξοδος στο αδιέξοδο της ρεμούλας και της αρπαχτής που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια!!
    Και είναι ΟΛΟΙ υπεύθυνοι γι' αυτό!
    Mοναδικό τους μέλλημα ποιός θα πάρει τα περισσότερα και ποιός θα εκμεταλλευτεί κάθε κατάσταση για να γεμίσει τη δική του τσέπη!!!
    Και εγώ φοβάμαι ότι ήδη αρχίσαμε να ταϊζουμε το τέρας του φασισμού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμπτωση πρώτη .

    Στις 15 Αυγούστου ο κ. Κοντομηνάς μαζί με τον κ. Λάκη Λαζόπουλο επισκέπτονται το Άγιο Όρος και την Μονή Βατοπαιδίου.

    Δεν έμειναν όμως εκεί ! Επισκέφτηκαν και την Μονή Μεγίστης Λαύρας , οι μοναχοί της οποίας ήταν μόνιμα καλεσμένοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA για την γνωστή υπόθεση.

    Σύμπτωση δεύτερη

    Ο … «οδηγός» του Εφραίμ που κατέθεσε στην Εξεταστική επιτροπή , το Fax το οποίο είχε στα χέρια του και επιδείκνυε στα μέλη της ήταν από αριθμό fax του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

    Σύμπτωση Τρίτη

    Ο σύζυγός της κυρίας Σωτηροπούλου ο δικηγόρος κ. Μ. Κουκουβίνος , ήταν στο Δ.Σ του Άρη Θεσσαλονίκης επί εποχής Κοντομηνά.

    Τόσες περίεργες συμπτώσεις;

    Μήπως τελικά αποκαλύπτεται η σκευωρία;
    Μήπως τελικά φθάνουμε στα κυκλώματα και σ` αυτούς που πραγματικά κρύβονται πίσω από την υπόθεση;

    http://nonpaper300.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι αυτοί που καταθέτουν (εννοώ τους ψευδομάρτυρες)είναι βαλτοί από το σύστημα Πασοκ.
    Μη σε παραξενεύει που όταν θελήσει κάποιος να τους στείλει στον εισαγγελέα αρχίζουν τα πανηγύρια από τους βουλευτές αλλά και το υπόλοιπό σύστημα Πασοκ , δηλαδή κανάλια και εφημερίες.
    Έχουμε τρελαθεί όλοι? 'Εχουν καταλύσει κάθε έννοια περί δημοκρατίας και νομιμότητας.
    το ζήτημα είναι γιατί δεν αντιδρά το υγιές κομμάτι του Πασοκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @5:10
    Ενώ εσύ είσαι άλλου επιπέδου!!!!
    Δηλαδή το όλο πρόβλημα είναι να αποδειχθεί ότι φταίει ο πρωθυπουργός.
    Αύριο να βγάλουν μια παραπεμπτική για τον πρωθυπουργό και τελείωσε.
    Εσένα δεν σε νοιάζει από πού ξεκινάει η υπόθεση και που φτάνει.
    Αρκεί να τιμωρηθεί ο πρωθυπουργός να πέσει η κυβέρνηση και να πάμε μπροστά.
    Δηλαδή το Μαξίμου έδωσε την λίμνη??
    Όλοι αυτοί που λένε ψέματα δεν σε ενδιαφέρουν ??
    Ποιούς θέλουν να καλύψουν ούτε και αυτό σε ενδιαφέρει??
    Αρκεί να κλείσουμε φυλακή τον πρωθυπουργό και τελειώσαμε.
    Πάντως φίλε να ευχαριστείς τον politis που δίνει βήμα στους ¨ανώνυμους¨
    Εγώ δεν θα το έκανα και πες με ότι θέλεις......

    --------------------------

    Αχ Μαριάννα μας ξέχασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσες φορές και αν βάλει αλλιώς τα ρούχα του ο Μανωλιός ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και νέα από την κατάθεση του ..οδηγού Αποστολίδη που ....αυθορμήτως παρουσιάστηκε να καταθέσει ότι ήταν ..οδηγός (το μεγαλοστέλεχος της εταιρείας).

    Ο ίδιος, είχε παραλάβει μία φορά έναν φάκελο με φαξ που μόλις είχαν φθάσει από τη Θεσσαλονίκη στην Διευθύντρια Πολιτικής Γης, Σ. Μαντέλη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον μετέφερε στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

    Επ’ αυτού, ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Μπούγας, παρατήρησε πως ο κος Αποστολίδης δεν ανέφερε τις μεταφορές αυτές των εγγράφων στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα. «Δεν μπορώ να σας δώσω εξήγηση γι’ αυτό», απάντησε ο μάρτυς, ενώ έδειξε να μπερδεύει το επώνυμο του προέδρου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Γ. Παπαγεωργίου, (αρχικά συμφώνησε σε λαθεμένη υπόδειξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκη, ότι λεγόταν Γ. Ξηραδάκης) και..... δεν θυμόταν αν έφερε μουστάκι ή μούσι.
    Σαλάτα τα έκανε ο οδηγός .
    Nύχτα τον εκπαιδεύσανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. En meso pagosmias krisis allh douleia den eixan oi 300?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. to "fagito" tis exetastikis mirise kai den trogete..

    to mono pou mporoun -kai mallon tha kanoun- oi mageires, einai na rixoune mpoliki "magioneza" kai na to serviroun ston lao os exei..kai opoios to faei..esto kai (m)me to zori..palia tous texni koskino..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να γιατί θέλανε ..αμελλητί να πάει ο φάκελoς στην βουλή.
    Αν ήταν σε εισαγγελέα θα τόλμαγαν να ψευδομαρτυρήσουν;
    Που είναι τώρα όλοι αυτοί που στα διάφορα μπλόκια (και στα σχόλια του δικού σου) είχαν σηκώσει την παντιέρα του ....αμελλητί;
    Που είναι αυτοί οι "δημοκράτες" πολίτες;
    Άν μπεις στα μπλόκια τους τώρα , όλα αυτά τα κάνουν γαργάρα και τα ...καταπίνουν, και επιβραβεύουν τα αυγά κατά του κ. Αλογοσκούφη και τα γιαούρτια κατά του κ. Αντώναρου.
    Οι ..."δημοκράτες" και οι ...¨"δημοκράτησες".
    Ρίξτε μια ματιά στα μπλόκια τους για να διδαχτούμε τι εστί ..."δημοκρατία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το μαχαιρι ..μπηκε βαθια μαλλον σε δημοσια γη κι ο εφραιμ πουλαει μαιζονετες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα πρέπει να φαινόμαστε ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΙ!
    Να δούμε τα ψυχρά δεδομένα.
    Αρχές καλοκαιριού η δικαιοσύνη παραπέμπει τον ασφαλιστή Κοντομηνά για οικονομικές ατασθαλίες με ΕΞΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (αρχές Νοεμβρίου έγιναν ΔΕΚΑ).
    1. Ο Κοντομηνάς πάει το δεκαπενταύγουστο στη Μεγίστη Λαύρα στο Αγιο Όρος
    2. Από αρχές Σεπτέμβρη και σχεδόν επί τρίμηνο ο ALPHA (ιδοκτησίας Κοντομηνά) ξοδεύει το 80% των ειδήσεών του κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει μεροληπτήσει υπέρ του Βατοπεδίου, ουσιαστικά προσφέροντας της κρατική ακίνητη περιουσία. Κύριοι κατήγοροι τηλε-δημοσιογράφοι είναι ένας αριστερο-δεξιών καταβολών εκδότης (Κύρτσος), και ένας πρώην αρθρογράφος/διευθυντής του Ριζοσπάστη (Βερύκιος).
    3. Κύριος στόχος του Κοντομηνά είναι ο Ρουσόπουλος και κύριος πολιτικά ωφελημένος είναι ο Γιωργάκης.
    3. Μοναχοί της Μεγίστης Λαύρας, αντίπαλο μοναστήρι του Βατοπεδίου, βγαίνουν στον ALPHA και ψιθυρίζουν υπονοούμενα, φήμες και σενάρια για την υπόθεση, χωρίς να λένε τίποτε συγκεκριμένο (άκουσα, συζητείται, δεν είμαι σίγουρος, κλπ)
    4. Ο οδηγός του Εφραίμ (Αποστολίδης) λέει ότι πήγα τους καλόγερους στα υπουργεία και μία φορά στο σπίτι του Ρουσόπουλου.
    5. Η ακίνητη περιουσία και τα δάνεια του Ρουσόπουλου είναι πεντακάθαρα (όχι μόνο το έσχες αλλά και το πόθεν).
    6. Υπό την πίεση των τηλεοράσεων γκρινιάζουν τα στελέχη της Ν.Δ. και παραιτείται ο Ρουσόπουλος για να μην πέσει η κυβέρνηση.
    5. Αρχίζει εξεταστική. Κάποια κυρία Σωτηροπούλου (δικηγόρος ακτημόνων της Ραιδεστού) καλείται από το πασόκ για μάρτυρας κατηγορίας λέγοντας ότι ο νομάρχης Ψωμιάδης της είπε ότι έχει εντολές άνωθεν. Η Β.Πατουλίδου του πασόκ επιβεβαιώνει τη Σωτηροπούλου και λέει στα κανάλια ότι το γράφουν και τα πρακτικά.
    6. Δημοσιοποιούνται τα πρακτικά όπου δεν αναγράφονται τέτοια πράγματα και η Πατουλίδου του πασόκ λέει ότι εννοούνται (έτσι το ερμηνεύει αυτή).
    7. Δημοσιοποιείται βίντεο του συζύγου της Σωτηροπούλου Κοκοβίνου που τον δείχνει να ζητάει τεράστια μίζα για να μην χαλάσει τη δουλειά, ρίχνοντας τους ακτήμονες της Ραιδεστού.
    8. Η σύζυγός του δικηγόρος λέει εγώ δεν έχω σχέση με αυτά που κάνει ο Κουκουβίνος και η μαρτυρία μου εναντίον του Καραμανλή είναι αληθινή.
    9. Ο Κουκουβίνος είχε διορισθεί από τον Κοντομηνά σαν μέλος του Δ.Σ. του Άρη Θεσσαλονίκης.
    10. Ο οδηγός Αποστολίδης λέει ότι γνώριζε τον Πρόεδρο της ΚΕΔ Παπαγεωργίου. Του ζήτησαν να τον περιγράψει και είπε ότι ήταν 40 χρονών και έχει 1.80 ύψος ( ο πραγματικός Παπαγεωργίου είναι 60 ετών και έχει 1.70 ύψος)
    11. Την ώρα που κατέθετε ο Αποστολίδης πιάστηκε από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής να διαβάζει την κατάθεσή του από Fax που είχε σταλεί από τον ALPHA του Κοντομηνά.
    12. Το πασόκ που είχε προκαλέσει την εξεταστική μετά τις μεθοδεύσεις Κοντομηνά, αλλάζει κουβέντα και αρχίζει να μιλάει για την ακρίβεια και τη διεθνή οικονομική κρίση.
    13. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες, τα πασοκικά blogs και τα κανάλια εξαφανίζουν το τεράστιο αυτό θέμα από την επικαιρότητα.
    Κατά τα άλλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΥΝΕΝΟΗΣΗ Κοντομηνά και Γιωργάκη

    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ!

    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kala εσεις δεν παιζεστε.
    Δηλαδη, δεν πηρε τα οικοπεδα ο παπας;Και πως τα πηρε;Ποιος του ταδωσε;
    Και ηταν τοσο χαζος, ωστε να του τα δωσει;
    Για μενα, η υποθεση αυτη, ειναι δυο επιπεδων.
    Απο τη μια, ηταν καποιοι ανεγκεφαλοι θρησκοι, που ο παπας τους εφερε βολτα με την πονηρια του,και απ την αλλη ηταν καποιοι, οι οποιοι μυριστηκαν ψητο και πεσανε να φανε, οπερ και εκαναν.
    Σιγουρα καποιοι απο την κυβερνηση, ηταν στο κολπο, αλλα δεν ξερω ποιοι ηταν απο τη μια μερια,(των χαζων), και ποιοι απο την αλλη, (των απατεωνων).
    Κι εσεις, σιγα μη σταξει η ουρα του γαιδαρου.
    Ωρες ειναι να μας πειτε οτι δεν υπηρξαν κουμπαροι, η οτι δεν υπηρξαν ιστοριες με τα ομολογα.
    Γιαυτο,και λεω εγω, λαγός την φτερην εσειε, κακο της κεφαλης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΩΡΑΙΑ, κατά το ΠΑΣΟΚ φταιει η ΝΔ !

    Αν το 1995 κάποιος γλυκοκοίταζε το σπίτι σου και αμφισβητούσε την ιδιοκτησία σου , εσύ θα δεχόσουν να πας στα δικαστήρια για να αποδείξεις το αυτονόητο ή θα του έριχνες καμιά σφαλιάρα να συνέλθει ο άθλιος διεκδικητής; ΓΙΑΤΙ το ΠΑΣΟΚ άρχισε τη συζήτηση; και γιατί δεν την έκλεισε αμέσως αλλά άφησε να κυλάει χρόνος και να δημιουργούνται αμφιβολίες ; Βρε, μήπως και το σπίτι δεν είναι δικό μου; Αφού είναι του Δημοσίου ας δω τι μπορώ να πάρω και για πάρτυ μου. Τώρα αρχίζουν να φωνάζουν στηριζόμενοι σε πληρωμένα κατακάθια. Οταν δεν έχεις πολιτικό λόγο, προστρέχεις στα κουτσομπολιά και τις αοριστολογίες. Γιατι, δεν μπορείτε να πείσετε οτι το κυνήγι μαγισσών είναι πολιτική όταν μάλιστα συμβαίνουν τόσα πολλά γύρω μας. Αργόσχολοι κενοί, αφήστε τη πολιτική να λειτουργήσει , δεν είναι παιχνίδι


    kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα ποσοτική και ποιοτική έρευνα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάσθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο Athens Plaza Hotel.
    Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον επιστημονικό τρόπο πόσο κατευθυνόμενα είναι τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών σταθμών.
    Σε ότι αφορά την προβολή πολιτικών προσώπων μέσω των καναλιών, τα πρωτεία κρατά ο κ. Γ. Παπανδρέου με μόλις …...πέμπτο τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.
    Σε ότι αφορά τη θεματολογία, υπερτερούν τα θέματα καθημερινότητας (π.χ ποσό κάνει το αγγουράκι ή το λαχανάκι Βρυξελλών) και κοινωνικής πολιτικής, και οι υπεύθυνοι του… «παραμυθιού των οκτώ» θεωρούν ήσσονος σημασίας ότι συμβαίνει στο εξωτερικό, όσο σημαντικό και εάν είναι.
    Τα κανάλια «στην αγωνία τους για τηλεθέαση ΔΙΑΝΕΜΟΥΝ αντί για ειδήσεις, ....ΑΠΟΨΕΙΣ. Και, μάλιστα, τις πρωτογενείς απόψεις διαμεσολαβούμενες.
    Δηλαδή, δεν έχει και τόση σημασία ποια άποψη θα σχηματίσει ο θεατής τους παρακολουθώντας μία συζήτηση, για παράδειγμα, αλλά επιχειρούν με τους σχολιαστές τους (και την βοήθεια ενίοτε προσκεκλημένων "ειδικών" και μη) ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, από την παρακολούθηση της συζήτησης.
    Αυτή η τακτική οδηγεί και στην παραβίαση μιας- που μέχρι πριν μερικά χρόνια, εθεωρείτο ακρογωνιαία- αρχή της δημοσιογραφίας: ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.
    Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι ειδήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό χρωματισμένες. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές αρνητικά και επικριτικά.
    Το φαινόμενο της Κομματικής δημοσιογραφίας ενδημεί στον ελληνικό τύπο δεκαετίες τώρα, ΑΠΟΡΌΛΟ ΠΟΥ το σύνταγμα απαιτεί από τα κανάλια αντικειμενικότητα (κι όχι από τις εφημερίδες). Και το φαινόμενο υπάλληλοι κομμάτων να εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι - σχολιαστές δεν έχει προηγούμενο.
    Το σχέδιο είναι η «ιταλοποίησης» του πολιτικού μας συστήματος και το ξεπέταγμα μέσα από τις στάχτες του … «Φοίνικα». Γιατί πίσω από την ψευδαίσθηση της τηλεοπτικής (ιδιωτικής) δημοσιογραφίας ενεδρεύει ο φασισμός.
    Ένας φασισμός του χειρίστου είδους όπως τον χαρακτήριζε ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκης. Ο φασισμός της σαχλαμάρας του Μακιαβέλι, χωρίς ηθικούς φραγμούς στο βωμό της κατατρόπωσης του αντίπαλου με οποιοδήποτε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή