Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Το χειρότερο είναι να συνηθίσεις στη θέα του τέρατος.


Έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα (εδώ) ότι είναι φύσει παράλογο τόσο από νομικής όσο και από ηθικής άποψης, τα πρακτικά των καταθέσεων της Εξεταστικής επιτροπής για τη υπόθεση Βατοπαιδίου, να δίδονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην δημοσιότητα και να μη παραμένουν μυστικά μέχρι το πέρας της (ανακριτικής) Εξεταστικής.

Παρόμοια αντίδραση ήρθε προχθές και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ελλάδος όπου με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα κάνει λόγο για ακύρωση της μυστικότητας των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής .

Η επιστολή του κ. Παξινού προς τον πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής: «Παρατηρείται πρόσφατα το γεγονός, ότι μέλη της ειδικώς συσταθείσας κατά τον κανονισμό της Βουλής, Εξεταστικής Επιτροπής (άρθρα 114 επ. του κανονισμού της) εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπου εκφράζουν απόψεις επί της διεξαγόμενης έρευνας, πολλές φορές μάλιστα αναφέρονται και σε έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις της διαδικασίας.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν ιδίως το άρθρο 145 του Κανονισμού της Βουλής, που παρέχει στις Εξεταστικές Επιτροπές όλες τις αρμοδιότητες και τα συναφή καθήκοντα των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών, φρονούμε, ότι οι προαναφερθείσες ενέργειες και συμπεριφορές είναι παντελώς ασυμβίβαστες προς τη φύση της υφιστάμενης λειτουργίας και διασύρουν και ευτελίζουν τον θεσμό και το έργο της επιτροπής.

Πέραν δε τούτου, με τις άνω συμπεριφορές ακυρώνεται παντελώς η μυστικότητα των συνεδριάσεων των επιτροπών, που αποτελεί αναγκαίο στοιχείο της προδικασίας και επιπλέον μπορούν οι εκφραζόμενες δημόσια απόψεις να θεωρηθούν ως εκπεφρασμένες γνώμες, που μπορούν να χαρακτηρίσουν και προκατειλημμένη την ψήφο τους κατά την σύνταξη του σχετικού πορίσματος της επιτροπής, κατ' άρθρο 148 του Κανονισμού της Βουλής».

Βέβαια ο κ. Παξινός αναφέρεται με πολύ …τακτ στα έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις της διαδικασίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μέσω του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Καρχιμάκη και μέλος της Εξεταστικής επιτροπής.

Πολλά από αυτά μου έχουν σταλεί (με e-mail) και εμένα από τον κ. Καρχιμάκη και διερωτώμαι εάν υπάρχει πλέον θεσμός ο οποίος δεν έχει ποδοπατηθεί από τον συγκεκριμένο βουλευτή.

Επανειλημμένα μέσα από αυτό εδώ το blog έχω αναφερθεί στον πρωταγωνιστή του «Γκαιμπελισμού» και του βιασμού του Κοινοβουλίου.

Τα … «πολιτικά» ανδραγαθήματα του πολλά. Τι ερωτήσεις με ….πλαστές επιστολές…, τι ερωτήσεις με επιστολή ….αγνώστου για δήθεν σκάνδαλο, τι ερωτήσεις για ….ανύπαρκτες υποθέσεις που φυσικά διαψεύδονται από τους εμπλεκόμενους σε αυτές , τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Μέχρι και ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης μαζί με άλλους 13 συναδέλφους του από το ΠαΣοΚ με την οποία κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι ήρε 37 καταδίκες …….κάποιου…… επιχειρηματία προκειμένου να τον διορίσει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου μεγάλου δημόσιου οργανισμού .
Έτσι όπως το διαβάζετε, …κάποιου…. γενικά και αόριστα χωρίς να αναφέρουν κάποιο όνομα .

Βέβαια όλα αυτές οι φασιστικές πρακτικές επέφεραν αγωγές εις βάρος του «Κλουζό» του ΠαΣοΚ κ.. Καρχιμάκη, ύψους 3 εκατ. ευρώ περίπου.
Όμως το ζήτημα παραμένει και η συμπεριφορά του είναι συνεχώς αρνητικά επιταχυνόμενη σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών μας.

Μέσω του συγκεκριμένου βουλευτή ο φασισμός έχει εισχωρήσει στον ιερό χώρο του Κοινοβουλίου και ο «γκαιμπελισμός» σε μια εξελιγμένη μορφή του έλαβε θέση στα έδρανα του.

Όλη αυτή η «βιομηχανική μηχανή» ανερυθρίαστου εμπαιγμού των Ελλήνων πολιτών, φέρνει στο νου το άρθρο 65 του Φασιστικού Ποινικού Κώδικά της Ιταλίας του Ντούτσε, σύμφωνα με το οποίο διασφαλιζόταν το κοινωνικό συμφέρον με τον ανασκολοπισμό των …εχθρών της φασιστικής ιδεολογίας και προστατεύονταν με το ακαταδίωκτο οι πρωτεργάτες αυτής της …. «διαδικασίας».

H ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ όπως φαίνεται ούτε μπορεί , ούτε θέλει (αφού δεν αντιδρά) να ξεφύγει από το παρελθόν του «σκληρού ροκ» και του ανεύθυνου λαϊκισμού.

Με παρόμοιες ενέργειες πιστεύει αλήθεια κανείς ότι το ΠαΣοΚ έδινε την «μάχη» για την μεταβίβαση του φακέλου στην Βουλή και για την επένδυση δικαστικής τηβέννου προς αναζήτηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ ή προς άγρια άγρευση του οποιοδήποτε υλικού για κομματικές σκοπιμότητες και πολιτικά συμφέροντα ;

Όσο για τα ΑΤΟΦΙΑ έγραφα των καταθέσεων(μέσω των e-mail του κ. Καρχιμάκη) είναι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει και έχει υποχρέωση να προστατέψει τους Δημοκρατικούς και Κοινοβουλευτικούς μας θεσμούς.

Γιατί όπως έλεγε και ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκης «Αν συνηθίσεις στη θέα του Τέρατος και δεν αντιδράς στην αγριότητά του με κάθε τρόπο που διαθέτεις, τότε γίνεσαι κι΄εσύ μέρος του Τέρατος, σάρκα από την σάρκα του»

30 σχόλια:

  1. συνχαρητιρια για το αρθρο σου.συμφωνω απολυτα μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι χούντα και τρίχες! Εδώ μιλάμε για τον σούπερ φασισμό κι όποιος δεν τον καταλαβαίνει προφανώς δεν θέλει να τον καταλάβει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε πολίτη και αγαπητοί σχολιαστές στο μπλόκ.
    Αν δεν κατανοήσουμε πλήρως ότι η ιστορία κάνει κύκλους στην διαδρομή της, πολύ φοβάμαι ότι το τέρας του Φασισμού θα δαγκώσει και την δικιά μας γενιά.
    Στην διαδρομή η ιστορία μας παρουσιάζει πώς πολλές φορές κατά το παρελθόν ο έρπων φασισμός είχε κοιμίσει γλυκά την κοινωνία με παρόμοιους τρόπους πριν επιτεθεί. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
    Κοιτάτε γύρω σας .
    Θα μου πείτε δημοκρατία έχουμε μπορεί να λέει και να κάνει ο καθένας ότι θέλει.
    Αλλά αυτό το επιχείρημα συγνώμη αλλά στην ουσία , επωάζει το αυγό του Φιδιού.
    Κάποτε πρέπει να αντιδράσουμε. Όλοι μαζί, ασχέτως ιδεολογιών και κομματικών τοποθετήσεων.
    Ας προσέξουμε βρε παιδιά. Κοιτάω το μικρό παιδί μου και ...ανατριχιάζω σκεπτόμενος τον κόσμο που του ετοιμάζουμε για να ζήσει(αν αυτό που έρχεται το ονομάσουμε ζωή).
    Εύχομαι σε όλους καλό Βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου sik. Το ζήτημα είναι πώς όλοι εμείς θα μπορούσαμε να εμποδίσουμε την εξάπλωση αυτού του επερχόμενου φασισμού?
    Mania

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι φασισμός και πράσινα άλογα, το τέρας είναι ξεκάθαρα η Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού που θα συνεχίσει να εκμαυλίζει τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας για 6-7 δεκαετίες ακόμη (γιατί 6-7; γιατί μέχρι τότε θα τα έχω σίγουρα τινάξει και έτσι αποκλείεται να δω τη διάψευση της πρόβλεψής μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Πάσχουμε από αδυναμία παραγωγής Πολιτικής .
    Αφού λοιπόν είναι ανίκανοι να παράγουν πολιτική προσφεύγουν στον αστερισμό του Καρχιμάκη.
    Είναι κρίμα γιατί μέσα στο Πασοκ υπάρχουν και αξιόλογα άτομα , που δυστυχώς τα παίρνει και αυτά η μπάλα του εξευτελισμού της δημοκρατίας , των νόμων και των θεσμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Me απογοητευεις σιγα σιγα.Βλεπω οτι γλυστρας σε μια υποστηριξη φουλ της κυβερνησεως, χωρις λογο, και χωρις να το αξιζει.
    Για το λαικισμο, ειναι γεγονος, οτι το Πασοκ, ειναι ο ηγετης, μαζι βεβαια και με τα διαφορα ΚΚ και τας παραφυαδας των,αλλα πιστευεις στ αληθεια, οτι η ΝΔ δεν ανηκει στο κλαμπ;
    Τι ακριβως εκανε πχ για το ασφαλιστικο, οταν ο καυμενος ο Σημιτης, προσπαθησε να κανει πολυ περισσοτερα, αλλα δεν τον αφησαν ουτε οι ΝΔκρατες τοτε;
    Αλλα και για ολα τα χρονιζοντα ζητηματα, χειροτερα απο το Πασοκ πολιτευτηκαν και βεβαια, ο κοσμος τους καταλαβε,εστω και αργα.
    Και διοριζουν χιλιαδες, ενω το δημοσιο χρεος αυξανεται συνεχως, και εκει που χρειαζεται ο κοσμος, δεν υπαρχει.Δηλαδη, γιατροι και νοσοκομες.
    Και σε λιγο, ουτε φαρμακα δε θα μπορουμε να αγορασουμε, μετα την καταργηση της λιστας και την καθυστερηση στην πληρωμη των φαρμακειων.
    Για ξαναδες τα λοιπον και ανοιξε αλλη σελιδα, γιατι αυτη που εχεις μπροστα σου, γεμισε.Και μαλιστα με κουμπαρους και με Εφραιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ένα κόμμα που δηλώνει έτοιμο να κυβερνήσει είναι απαράδεκτη η ανοχή που δείχνει στο συγκεκριμένο πρόσωπο και τις ενέργειες του.
    Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί.
    Δηλαδή αν ο συγκεκριμένος ήταν υπουργός τι ακριβώς θα έκανε στον τομέα του όταν δεν υπολογίζει τους θεσμούς και την σοβαρότητα της δουλειάς που κάνειτώρα.
    Μήπως είναι ένα είδος εκβιασμού για να κλείσουν την υπόθεση όπως όπως.
    Τελικά όλος ο αγώνας να την φέρουν στην βουλή ήταν για να την χρησιμοποιήσουν για κομματικό όφελος από ότι φαίνετε.
    Τότε γιατί δεν την βγάζουν σε απευθείας μετάδοση να δούμε και κανέναν άλλο να πεθαίνει σε ζωντανή μετάδοση.
    Καημένη Ελλάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Αγαπητέ μου φίλε theodore.
    Όπως πολύ καλά γνωρίζεις ανοίγω ένα -ένα θέμα.
    Για το σημερινό (που αναφέρεται το άρθρο μου )μπορείς να μου πεις την γνώμη σου;
    Δεν μπορούμε να παίζουμε σε ένα τραπέζι ..ξερή και εσύ να θέλεις να παίξεις ... Θανάση. Πόσο μάλιστα όταν στο καφενείο υπάρχουν και αρκετά άλλα τραπέζια που παίζουν ....Θανάση που επιθυμείς.
    Θα σε παρακαλούσα να σχολιάζεις στο θέμα του εκάστοτε άρθρου και να μη ξεφεύγουμε απο την συζήτηση.
    Στην αντίθετη περίπτωση αυτή δεν υπάρχει συζήτηση , αλλά ένας αχταρμάς και οδηγούμαστε με ταχύ βήμα το μονοπάτι του φασισμού.
    Για το συγκεκριμένο θέμα αμφιβάλεις ότι είναι έξω από την ισχύουσα νομολογία, τους ηθικούς φραγμούς της κοινωνίας μας και ευτελίζει τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία;
    Έχεις δει πρακτικά μιας ανάκρισης να κυκλοφορούν από τους ανακριτές μέσω e-mail ;
    Πιστεύεις αλήθεια ότι το ΠαΣοΚ έδινε την «μάχη» για την μεταβίβαση του φακέλου στην Βουλή και για την αναζήτηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ ή προς άγρια άγρευση του οποιοδήποτε υλικού για κομματικές σκοπιμότητες και πολιτικά συμφέροντα ;
    Γιατί στην αντίθετη περίπτωση δεν θα κυκλοφορούσαν τα πρακτικά κατά το δοκούν .
    Ας υποθέσουμε ότι έχω λάθος εγώ στις Δημοκρατικές μου ανησυχίες, ο ....Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος που ισχυρίζεται τα ίδια με εμένα είναι λάθος και αυτός;
    Θα κλείσω με αυτό πού ανέφερε πιο πάνω ο SIK:"Θα μου πείτε δημοκρατία έχουμε μπορεί να λέει και να κάνει ο καθένας ότι θέλει.
    Αλλά αυτό το επιχείρημα συγνώμη αλλά στην ουσία , επωάζει το αυγό του Φιδιού."
    Μήπως αγαπητέ theodore, μήπως...!!!
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσα περισσότερα ψέματα, τόσο περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθούν ξανά οι πολίτες.
    Αρπαχτικά του δημόσιου χρήματος ενωθείτε.
    Μπορούν να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες!
    ΑΠΑΤΗ - ΨΕΜΑ - ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΡΕΜΟΥΛΑ - ΔΙΑΠΛΟΚΗ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
    Εμπρός στο δρόμο της ρουφιανιάς, της λάσπης και της συκοφαντίας που χάραξε ο Καρχιμάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να δούμε τι είναι ο φασισμός και πως κάποιοι ήδη τον ακολουθούν , έστω και εν αγνοία τους.
    Ο Φασισμός δεν ταυτίζεται μόνο με τον εθνικισμό (όπως νομίζουν κάποιοι ...προοδευτικοί) ή με φασίζουσες αναρχικές συσπειρώσεις. Ο φασισμός είναι η λογική του παρανοϊκού παραλογισμού, των παραληρημάτων,της λασπολογίας και της παραπληροφόρησης.
    Κτυπάει τόσο αριστερά όσο και δεξιά. Υπάρχουν Πασοκοφασίστες όπως και φασίστες εθνικιστές, υπάρχουν τόσοι φιλελεύθεροι συμμαχίτες φασίστες όσοι και Κνίτες.
    Ο φασισμός είναι ένας τρόπος σκέψης ένας τρόπος αντίδρασης απέναντι στην οδό της δημοκρατίας.
    Ο φασισμός είναι μια αρρώστια που μπορεί να κολλήσει κάθε πολιτικός οργανισμός όσο αριστερά ή δεξιά και αν βρίσκεται.
    Την ίδια αρρώστια εννοείτε ότι μπορούμε εύκολα να την κολλήσουμε και εμείς.
    Και βέβαια μη ξεχνάμε (αφού ο politis-gr ανέφερε τον ΜΕΓΑΛΟ Μάνο Χατζηδάκη) ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τον Φασισμό της σαχλαμάρας.
    Αυτός είναι και ο πιο επικίνδυνος φασισμός ! Γιατί ενώ τις άλλες μορφές φασισμού μπορείς να τις αντιμετωπίσεις με δημοκρατικές ιδέες και επιχειρήματα , στην περίπτωση του φασισμού της σαχλαμάρας αυτό δεν ισχύει.
    Ρίξτε μια ματιά γύρω σας, στα κανάλια, στα περιοδικά , στο διαδίκτυο.
    Τι βλέπουμε ? ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ να μας έχει σφιχταγκαλιάσει !
    Αυτό βλέπουμε κύριες και κύριοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολίτη δε ξέρω αν το έχεις προσέξει.
    Στο έγγραφό του κ. Καρχιμάκη που σου έστειλε(όπως λες)Το Γεωργία είναι με άλλο γραφικό χαρακτήρα και τα υπόλοιπα με άλλο γραφικό χαρακτήρα.
    Δηλαδή κάποιος έχει γράψει πρώτα το Γεωργία σαν να είναι κάποιο φιλικό του πρόσωπό και πριν το στείλουν με e-mail κάποιος άλλος προφανώς αντελήφθη την πατάτα και συμπλήρωσε τα υπόλοιπα.
    Για κοίτα το!
    Για να αποκαλεί κάποιος μια δικαστικό με το μικρό της όνομα σημαίνει ότι γνωρίζονται καλά.
    Μήπως η συγκεκριμένη μάρτυρας πέρασε πρώτα από εντατικά Καρχιμάκια μαθήματα πριν πάει να καταθέσει και με αυτόν τον τρόπο αποκτήθηκε και η ...οικειότητα να την αποκαλούν σκέτο ...Γεωργία;
    Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά μου φαίνεται αρκετά ...περίεργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχεις δίκιο Πολίτη. Απαράδεκτος ο Καρχιμάκης από ηθικής και νομικής πλευράς. Κάποιος πρέπει να του τα "ψάλλει" εκεί στη Χαρ. Τρικούπη.

    Όταν όμως η Ντόρα Μπακογιάννη διέρευσε στη δημοσιότητα το έγγραφο με την πρόταση Νίμιτς ήταν για λόγους "εθνικής στρατηγικής"; Μήπως κρίνουμε με 2 μέτρα και 2 σταθμά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα τι είναι αυτά που συγκρίνεις βρε george.
    Το ένα γίνεται καθαρά για κομματικές σκοπιμότητες και πολιτικά συμφέροντα , και το άλλο για εθνικούς λόγους και εθνικά συμφέροντα .
    Συγκρίνονται αυτά τα δύο μεταξύ τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε george

    Μην προσπαθείς να χρυσώσεις το χάπι ...
    Μην βλέπεις ακόμη και τώρα με τα κομματικά-χρωματιστά σου γυαλιά που τα τόσες φορές σου έχει προτείνει να τα βγάλεις επανειλημμένα ο πολίτης.

    "Κάποιος πρέπει να του τα "ψάλλει" εκεί στη Χαρ. Τρικούπη....?????"

    Το θέμα πρέπει να το εξετάσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς παρεμβάσεις και όχι μόνο το κόμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα συμφωνούσα εάν τα παραπάνω του "Κώδικα Ποινικής Δικονομίας" ίσχυαν και στην προανακριτική του βρώμικου 1989. Δύο μέτρα και δύο σταθμά ;

    Νομίζω ότι η αλήθεια είναι αλλού και αυτό λέγεται αποκλειστικότητα και διαφήμιση των ΜΜΕ. Ο λαός ένα για ένα τέτοιο θέμα θα έπρεπε να ενημερώνεται κατευθείαν από τη τηλεόραση της βουλής. Έτσι και αλλιώς τίποτα ΔΕΝ θα γίνει. Το πολύ να δούμε 5 διαφορετικά πορίσματα, ένα από κάθε κόμμα και στην συνέχεια υπάρχουν και οι πρόωρες εκλογές και οι παραγραφές.

    Αλίμονο στους Έλληνες που ανέχονται και εμπιστεύονται αυτές τις μεθοδευσεις,

    Τελικά έχουμε τη κυβέρνηση που μας αξίζει . . . και συμφωνώ με τη ρήση Μάνου.

    Νάσος.
    http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/11/blog-post_6567.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειδή κάποιοι εξακολουθούν να πιπιλίζουν την καραμέλα του "βρώμικου '89", να υπενθυμίσω απλώς ότι όλες οι παραπομπές των υποδίκων στο Ειδικό Δικαστήριο, έγιναν με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή. Δηλαδή, τους τότε ΠΑΣΟΚους υπόδικους Πέτσο,Τσοβόλα, Μένιο,Ανωμερίτη και ων ουκ έστι αριθμός, τους έστειλαν στο Ειδικό Δικαστήριο και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μόνο τον Ανδρέα Παπανδρέου φυσικά ήταν κότες και δεν ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mια Φεβρωνία και ένα Αγοραστό τους ξεχάσατε....;μήπως θυμάστε στη αναθεώρηση του Συντάγματος έναν Σταύρου και ένα Τραγάκη;
    Αχ ρε Πολίτη ,στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
    Ρώτα και τον Σαμαρά τον φίλο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
    Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη Ιωαννίνων εξασφάλισε με υπουργικές αποφάσεις τη διαχείριση των κληροδοτημάτων ευεργετών, αντί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως προβλέπουν οι νόμοι και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
    Τα κληροδοτήματα περιλαμβάνουν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, μεγάλο αριθμό ακινήτων και αρκετές εκτάσεις.
    Στο νέο «Βατοπέδιο» εμπλέκονται οι πρώην υφυπουργοί Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς και Απόστολος Φωτιάδης καθώς και νομικός σύμβουλος του κράτους που γνωμοδότησε υπέρ της Μητρόπολης, όπως ακριβώς έκανε και στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε 2:31, όπως βλέπεις και από τα άλλα σχόλια εδώ, το blog είναι για μη σουρωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μάρκο από τη σελίδα σου που με παραπέμπει το όνομά σου διάβασα την αξιοπιστία σου και
    κατάλαβα την εγκυρότητά σου.

    "Καμιά δουλειά ΔΕΝ είναι ντροπή" που είπε και ο Βενιζέλος για τον Ρέλο.

    Αν θέλεις να αντιπαραθέσουμε με στοιχεία, στη διάθεσή σου. λ.χ για το βρώμικο 1989, ο ίδιος ο Μητσοτάκης το αποκήρυξε και ανέλαβε τις ευθύνες τους για το άδικο της παραπομπής. Το αποτέλεσμα της δίκης δικαίωσε περίτρανα το ΠΑΣΟΚ.

    Αλλά για πες μου για τις διώξεις που βαρύνανε τον Μητσοτάκη και τη μεγαλοψυχία του αείμνηστου Ανδρέα να πάψουν οι διώξεις το 1994 τις ξεχάσατε ;

    Στα σημερινά τώρα:

    Τα "σεμνά και ταπεινά", συνάδουν με το σημερινό μπάχαλο της πολιτικής μας ζωής ; είναι πολιτικός πολιτισμός αυτός ;

    Όταν ο ίδιος ο αρχηγός της Ν.Δ. έλεγε τον τότε Πρωθυπουργό Σημίτη "αρχιερέα της διαπλοκής" , σήμερα ο ίδιος που καλύπτει τις γιάφκες τω σκανδάλων, πως πρέπει να το αποκαλέσουμε ;

    Μέχρι τώρα λέγανε οι υποστηριχτές : "φέρτε αν έχετε στοιχεία στον εισαγγελέα" και όταν τα στοιχεία αυτά έρχονται, έστω και σαν ενδείξεις, αντί να τα υποστηρίξουν για να λάμψει η αλήθεια, λασπολογούν με την σοβαρότητα των μαρτύρων. Είναι και αυτά "όλα στο φως και η δικαιοσύνη θα κρίνει;"

    Γιατί αφού υπήρξαν αποχρώσεις έστω ενδείξεις ο κ. Σανιδάς προεξόφλησε τυχόν ανάμειξη πολιτικών και παράλληλα ο υπουργός της δικαιοσύνης μίλησε για παραπλάνηση υπουργών και οι ευθύνες στους κλητήρες του δημοσίου;

    Ανέχεσαι εσύ να βλάπτεται το λεγόμενο συμφέρον και να υποστηρίζεις μία ενδεχόμενη συγκάλυψη ;

    Τελικά με υποστηριχτές σαν και σένα, μας αξίζει η ακυβερνησία Καραμανλή για άλλα 15 χρόνια και βάλε . . . μέχρι οι ίδιοι οι δεξιοί να τον οικτίρουν . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Α ρε "Πλούταρχε" και εδώ ρεζίλι θα γίνεις . . .δεν σου εφτανε ο Λαβίθης και το κράξιμο στο ΣΚΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. νασο ποιο ακριβως σκανδαλο καλυψε ο καραμανλης?δεν εκανε εξαταστικη για το βατοπεδι και μαλιστα με συγκεκριμενο χρονοδιαγραμα για την αποπερατωση της?και μετα ολα τα ενδεχομενα ειναι ανοιχτα αναλογα με τα στοιχεια.το πασοκ αρνηθηκε ολες τις προτασεις για συσταση εξεταστικης επιτροπη.να σου θυμισω?χρηματιστηριο-καραμπιματο σκανδαλο που με τις νομοθετικες ρυθμισεις παραγραφησαν τα αδικηματα υπουργων-.αν θες και αλλα στην διαθεση σου.αυτο δεν ειναι συγκαληψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    14 Νοέμβριος 2008 6:01 μμ
    ======================================

    Για λόγους δεοντολογίας ΔΕΝ απαντώ σε "ανώνυμους" χρήστες. Τους θεωρώ θρασύδειλους και φερέφωνα άλλων.

    Είμαι στη διάθεση, στον οποιονδήποτε έχει το θάρρος της γνώμης του, επώνυμα, έντιμα, με αρετή και τόλμη.

    Αυτοί είναι οι τίμιοι και οι ελεύθεροι άνθρωποι, αυτοί αξίζουν το διάλογο και τα αγαθά της συνταγματικής μας δημοκρατίας.

    ΔΕΝ ισχυρίζομαι ότι έχω δίκιο και ούτε διεκδικώ το "αλάθητο του πάπα". Σε έναν καλόπιστο και εποικοδομητικό διάλογο, αντιπαρατίθενται επιχειρήματα και κατατίθενται αποδεικτικά στοιχεία.

    ΥΣ. Ζητώ τη κατανόηση των ανώνυμων φίλων και επιφυλάσσομαι να επανορθώσω τους χαρακτηρισμούς, σε περίπτωση άρσης της ατολμίας τους. (όταν βγάλουν τη μάσκα του "φλύαρου ανώνυμου.")

    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @nasosgr
    Νασος δεν έχεις δίκιο. Το blogging είναι εξ'ορισμού ανώνυμο, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των μπλογκερς. Η αντιπαράθεση γίνεται πάντα με βάση επιχειρήματα και όχι με βάση ονόματα. Εξάλου και ο οικοδεσπότης αυτού του μπλογκ που φιλοξενεί τις απόψεις σου είναι επίσης ανώνυμος.

    Επί του θέματος: Δε δέχομαι τον παρατήρησή σου, ανώνυμε 3:00 ότι ένα πόρισμα/πρακτικό μπορεί να δημοσιοποιηθεί όποτε "μας βολεύει". Εφόσον ο νόμος είναι ξεκάθαρος, και ο Καρχιμάκης έπραξε λανθασμένα μεν, αλλά και η Μπακογιάννη από την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ George.

    ΕΑΝ έκανες το κόπο να διαβάσεις παραπάνω, τις προηγούμενες αναρτήσεις μου εννοώ :

    ". . .Νομίζω ότι η αλήθεια είναι αλλού και αυτό λέγεται αποκλειστικότητα και διαφήμιση των ΜΜΕ. Ο λαός ένα για ένα τέτοιο θέμα θα έπρεπε να ενημερώνεται κατευθείαν από τη τηλεόραση της βουλής. Έτσι και αλλιώς τίποτα ΔΕΝ θα γίνει. Το πολύ να δούμε 5 διαφορετικά πορίσματα, ένα από κάθε κόμμα και στην συνέχεια υπάρχουν και οι πρόωρες εκλογές και οι παραγραφές. . ."

    ===================================

    Θα καταλάβαινες προφανώς ότι ΔΕΝ δικαιολογώ κανέναν πολιτικό.

    Η πίεση των ΜΜΕ να αποκλεισθούν οι απευθείας αναμεταδόσεις, για να μας δίνουν τα αποκλειστικά για να έχουν τηλεθέαση και οι πολιτικοί απ΄την άλλη να δημιουργούν τις δικές τους εντυπώσεις. ΕΑΝ γινότανε Live η αναμετάδοση θα είχαμε πιθανόν άλλη εικόνα ο καθένας από εμάς. Επέλεξαν λοιπόν να καταστρατηγήσουν, για μια ακόμη φορά τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν.

    Η δική μου τοποθετήση είναι :
    Ότι ο λαός μας σήμερα, είναι πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, σώφρων και συνετός, και με τη τη σιωπή του απαξιώνει αυτούς τους πολιτικούς και τη πολιτική των τελευταίων ετών στη χώρα μας.

    Δυστυχώς η σιωπή αυτή ΔΕΝ είναι πάντοτε καλή, διότι μπορεί να μεταβληθεί σε οργή, χωρίς κανένας να μπορέσει να τη σταματήσει.

    Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ακόμη ένα 40% που ΔΕΝ θέλει να πιστέψει ότι έκανε δύο φορές λάθος.

    Το ΠΑΣΟΚ ακόμη ΔΕΝ μπόρεσε να πείσει το εκλογικό σώμα ότι θα μπορέσει να είναι καλύτερο από τη Ν.Δ.

    Ότι ΔΕΝ πάμε γενικά καλά είναι αναμφισβήτητο γεγονός.

    Τι πρέπει να γίνει ;

    Όλοι το ξέρουμε . . . αλλά έχουμε ο καθένας μας τη δική του εκδοχή.

    Για αυτό μίλησα για διάλογο.

    ΥΣ. Είμαι υπέρμαχος της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.

    Αλλά ποιας ανωνυμίας ;

    - Αυτής που δίνεις ένα e-mail ή έχεις ένα blog, με τα στοιχεία σου (εννοώ το ip) και ΟΧΙ πιθανόν ως ανώνυμος από ένα (πιθανόν) ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ, υβρίζοντας τις περισσότερες φορές, το κάθε έναν που βγαίνει επώνυμος ή με ένα "ταυτοποιημένο" nick name.

    Ο οικοδεσπότης εδώ είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, ΔΕΝ τον γνωρίζω προσωπικά, μπορεί να διαφωνώ μαζί του, αλλά μου εμπνέει σεβασμό και εκτίμηση, και για αυτό γράφω στο blog του.

    Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία και θα χαρώ να γράψεις και στο δικό μου.

    Νάσος "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @nasos
    Δε διαφώνησα με τα λεγόμενά σου. Πιστεύω κι εγώ ότι θα έπρεπε κανονικά αυτές οι διαδικασίες να είναι ανοιχτές. Επίσης εσύ πιστεύεις ότι η "σιωπή" μερίδας του λαού μπορεί να μετατραπεί σε οργή μια μέρα. Μακάρι να γίνει αυτό, αλλά εγώ δυστυχώς βλέπω αυτή τη σιωπή να μετατρέπεται σε "αδράνεια", που είναι βούτυρο στο ψωμί των κυβερνώντων μας. Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ελα μωρε πανσοφε.Εσενα σε μαρανε η ανωνυμια.
    Ενταξει, οταν ξεφυγει απο καποια ορια, ενοχλει,οπως σε καποιο αλλο βλογ, οπου καποιοι απειλουσαν τη σωματικη ακεραιοτητα των συμμετεχοντων, οποτε βεβαια, απεχωρησα με ελαφρα, αφου ο ιδιοκτητης του βλογ, δεν ελαβε κανενα μετρο να τους βγαλει απ εξω.
    Εδω ομως, δε βλεπω να υπαρχει τετοιο προβλημα, οπότε, ασε τον κοσμο να γραφει οπως θελει.
    Και που ξερεις; Ισως αυριο, να τολμησει να γραψει και με ονομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Εδω", υπαρχουν διαφοροι περiεργοι τυποι ανα τα Εξαρχεια, ή αλλαχου, που εν ονοματι της επαναστατικοτητας,δερνουν, καινε και καταστρεφουν ο,τι βρουν.
    Υπαρχει κανενας λογος, να εκτιθεται ο καθε ενας στη μήνη του καθε προβληματικου και φασιστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή