Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ο …τηλεοπτικός φασισμός


Μια πολύ ενδιαφέρουσα ποσοτική και ποιοτική έρευνα του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάσθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Athens Plaza Hotel.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον επιστημονικό τρόπο αυτά που σε διάφορα άρθρα μου εκφράζω για τα …. «άρρωστα», κατευθυνόμενα και γεμάτα παθογένεια τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων της χώρας μας.

Πριν αναφερθώ αναλυτικότερα στα συμπεράσματα της έρευνας θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν τρία είδη δημοσιογράφων στην χώρα μας.

Οι δήθεν «καθωσπρέπει» που εκμεταλλευόμενοι το προσωπείο τους τάσσονται στον εξωραϊσμό των συμφερόντων τόσο του …..αφεντικού τους ,όσο και μεμονωμένων ύποπτων και εξωθεσμικών παραγόντων.

Οι «δημοσιογράφοι» του κιτρινισμού που αναλόγως την χρονική στιγμή και τα συμφέροντα τους σερβίρουν ακαθαρσίες …ala carte και επιμένουν στην αξίωση να τους …..ηρωοποιούμε και από επάνω.

Και το τρίτο είδος (και απειλούμενο προς εξαφάνιση),….. Οι Δημοσιογράφοι !

Επειδή όμως η κοινή γνώμη σπανίως ξεχωρίζει τα χλωρά από τα ξερά , μέσα στον γενικό αφορισμό περιλαμβάνει αδίκως και τους τελευταίους.
Μετά την μικρή διευκρίνιση μου ας επανέλθουμε στην έρευνα που παρουσιάστηκε και στα συμπεράσματά της.

Σύμφωνα με αυτή χαϊδεμένο παιδί των καναλιών μοιάζει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Στον αντίποδα το ΚΚΕ είναι το κόμμα που προβάλλεται σχετικά λιγότερο.

Σε ότι αφορά την προβολή πολιτικών προσώπων μέσω των καναλιών, τα πρωτεία κρατά ο κ. Γ. Παπανδρέου με μόλις …..πέμπτο τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή.

Σε ότι αφορά τη θεματολογία, υπερτερούν τα θέματα καθημερινότητας (π.χ ποσό κάνει το αγγουράκι ή το λαχανάκι Βρυξελλών) και κοινωνικής πολιτικής, και οι υπεύθυνοι του… «παραμυθιού των οκτώ» θεωρούν ήσσονος σημασίας ότι συμβαίνει έξω και δίπλα από τα εθνικά μας σύνορα.

Τα κανάλια όπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΙΟΜ κ. Ροδόλφος Μορώνης, «στην αγωνία τους για τηλεθέαση διανέμουν αντί για ειδήσεις, ....απόψεις. Και, μάλιστα, τις πρωτογενείς απόψεις διαμεσολαβούμενες.

Τι εννοώ: Δεν έχει γι’ αυτά και τόση σημασία ποια άποψη θα σχηματίσει ο θεατής τους παρακολουθώντας ένα debate, για παράδειγμα, αλλά επιχειρούν με τους σχολιαστές τους (και την βοήθεια ενίοτε προσκεκλημένων ειδικών και μη) να πουν στο κοινό …..τι πρέπει να καταλάβει ….από την παρακολούθηση του debate.

Αυτή η τακτική οδηγεί και στην παραβίαση μιας- που μέχρι πριν μερικά χρόνια, εθεωρείτο ακρογωνιαία- αρχή της δημοσιογραφίας: το διαχωρισμό της είδησης από το σχόλιο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι ειδήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό χρωματισμένες. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές αρνητικά και επικριτικά.

Ίσως εδώ είναι απαραίτητη μια παρένθεση. Όπως ανέφερε στο διεθνές σεμινάριο που οργάνωσε το ΙΟΜ πριν δέκα ημέρες ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Stanford Shanto Iyengar, στις ΗΠΑ έχει ανατείλει μια νέα εποχή ….κομματικής δημοσιογραφίας.

Το φαινόμενο ενδημεί στον ελληνικό τύπο δεκαετίες τώρα. Η διαφορά βέβαια, είναι ότι το σύνταγμα απαιτεί από τα κανάλια αντικειμενικότητα κι όχι από τις εφημερίδες.
Και το φαινόμενο υπάλληλοι κομμάτων να εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι - σχολιαστές δεν έχει προηγούμενο.

Ο χρωματισμός των ειδήσεων, λοιπόν, μας οδηγεί σ’ ένα συμπέρασμα.

Τη γενική τελικώς διακίνηση αρνητικής και απαξιωτικής εικόνας που μεταφέρεται μέσα από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων , για τους πολιτικούς και την πολιτική».

Είπαμε …κοντά στα χλωρά καίγονται και τα ξερά , μόνο που στην περίπτωση των δελτίων ειδήσεων αυτό δεν γίνεται ασυνείδητα όπως συμβαίνει στον λαό , αλλά συνειδητά και βάσει οργανωμένου σχεδίου.

Το σχέδιο της «ιταλοποίησης» του πολιτικού μας συστήματος και το ξεπέταγμα μέσα από τις στάχτες του … «Φοίνικα». Γιατί πίσω από την ψευδαίσθηση της τηλεοπτικής(ιδιωτικής) δημοσιογραφίας ενεδρεύει ο ….φασισμός.

Ένας φασισμός του χειρίστου είδους όπως τον χαρακτήριζε ο μεγάλος Μάνος Χατζηδάκης. Ο φασισμός της σαχλαμάρας, ο απολιτικός, ο χωρίς ηθικούς φραγμούς στην καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων.

Ο …τηλεοπτικός φασισμός!

24 σχόλια:

  1. Πολύ έυστοχος πολίτη. Ας σκεφτούμε όλοι την φράση σου:
    Τα κανάλια .... διανέμουν αντί για ειδήσεις, ....απόψεις. Και, μάλιστα, τις πρωτογενείς απόψεις διαμεσολαβούμενες.
    και το χειρότερο - δείτε ποιοι είναι αυτοί που φέρουν ή υποστρηρίζουν τις απόψεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ακόμη μια μέρα εξαιρετικος!
    Ο φασισμός και η βλακεία δεν κρύβονται,η σαχλαμάρα κομματικών σχολιαστών -όχι δημοσιογράφων- υποδύεται την σοβαρότητα και το ήθος. Η έλλειψη επιχειρημάτων στα δελτια ειδήσεων έχει κάνει προφανέστατη την υποκινούμενη "ιταλοποίση" όπως ορθά την αναφέρεις του πολιτικού και κοινωνικού ιστού της Χώρας μας.Φαινόμενα παθογένειας, σημάδι των καιρών η' σχέδιο αποπροσανατολισμού?Μάλλον και τα 3 ισχύουν.Με ποιά σειρά όμως?
    Συνέχισε να τους εκθέτεις , μήπως και καταλάβει κανένας νεοέλληνας τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα , πίσω από τα μεγάλα λόγια και τισ πράξεις...πανικού τους(τον τελευταιο καιρό, βλ. Τατουλη,Δαιλάκη,Μακεδονικό κα).
    Φιλικά
    Α.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο στόχαστρο για τα καλά τους έβαλες πολίτη σήμερα.Το κακό σε αυτό τον χώρο των blogs, είναι πως έχουν παρεισφρήσει πολλοί εξ Αυτών και αυτοδιαφημίζονται ως πρώτοι, δεύτεροι , τρίτοι κτλ.
    Ο κόσμος πλέον δεν τους εμπιστεύεται αλλά το κακό είναι ότι δεν μπορεί από το να τους βλέπει και να τους ακούει καθημερινά.
    Ως άλλοι Γκεμπελίσκοι έχουν εισβάλει στο σπίτι μας , στη ζωή μας, στο μυαλό μας και διαμορφώνουν την κριτική μας και τις εκάστοτε επιλογές μας.
    Μακάριοι οι μη έχοντες χρόνο για τηλεόραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ πολίτη, συμφωνώ απόλυτα!
    Το καθεστώς των ΜΜΕ είναιπλέον μια δικτατορία.
    Δικτατορία του ψέματος , της παραπληροφόρησης και της αμάθειας.
    Αυτή η δικτατορία, ιδιαίτερα των καναλιών, έχει αποκοπεί εντελώς από τα προβλήματα της κοινωνίας , αλλά και των εθνικών μας θεμάτων.
    Κάποιος την είχε ονομάσει «νεκροταφείο της σκέψης».
    Και πραγματικά μόνο έτσι μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε!
    Εύχομαι Καλό απόγευμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα καλά και άγια βρε παιδιά. Συμφωνώ και με τον politi όσο και με εσάς.
    ΑΛΛΑ ποιοί παρακολουθούν την τηλεόραση;
    Σε ποιων τα σπίτια παίζει από το πρωί έως το βράδυ;
    Ποιοι αυτό που θα ακούσουν από το «νεκροταφείο της σκέψης»(όπως έγραψε ο SIK ), το σηκώνουν σαν σημαία, εξυπηρετώντας και αυτοί με την σειρά τους τα προσωπικά τους συμφέροντα;
    Ποιοι τσακώνονται στα καφενεία (KAI στα διαδικτυακά καφενεία) για το αμάσητο χόρτο που τους σερβίρανε το προηγούμενο βράδυ τα «παραμυθία των οκτώ»(όπως τα χαρακτηρίζει δίκαια ο politis);
    Όλοι οι προαναφερόμενοι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Χωρίς την δικιά μας προσοχή και παρακολούθηση δεν μπορεί να σταθεί αυτή η Δικτατορία της μπουρζουαζίας.
    Μήπως λοιπόν αφού όλοι το αποδεχόμαστε θα πρέπει και οργανωμένα να αντιδράσουμε.
    Μήπως θα έπρεπε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ τα blogs συνεχώς να πρωτοστατούν στην παρακμή της τηλεόρασης και να απαιτούν, συμπαρασύροντας και τους απλούς ταξιδιώτες του διαδικτύου στην απελευθέρωση από την δικτατορία των ΜΜΕ;
    Κάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα εδώ με πιάνεις αδιάβαστο
    Κανονικές ειδήσεις απογευματοβραδυνές έχω να παρακολουθήσω πάνω από 7-8 χρόνια. Και πριν βέβαια δεν ήμουν fan.
    Επειδή οι περισσότεροι που τους το αναφέρω όταν γίνεται κουβέντα για το θέμα με κοιτάνε με συμπόνια, άρχισα να προβληματίζομαι μήπως πράγματι έχω πάθει κάποια μετάλλαξη.
    Και έτσι τον τελευταίο καιρό το μεσημέρι την ώρα που τρώμε ανοίγω μια τηλεόραση στην κουζίνα και βλέπω ειδήσεις στην ΝΕΤ.
    Βέβαια οι ειδήσεις είναι ¨ξεδιαλεγμένες¨ αλλά αυτό που μου αρέσει καλύτερα είναι που στις λένε με σύστημα να τις εμπεδώσεις.
    Μία φορά στο αναλύει η παρουσιάστρια όλο το ¨συμβάν¨ μετά σε κάνει πάσα στην ρεπόρτερ που είναι στημένη στο παράθυρο και αφού σε χαιρετάει σου ξαναλέει ακριβώς τα ίδια και μετά επεμβαίνει πάλι η παρουσιάστρια και σου λέει ότι τώρα είναι η ώρα να δεις και το βίντεο με τον ¨δράστη¨ να σου ξανά απαγγέλει πάλι τα ίδια.
    Ομολογώ ότι την καταβρίσκω !!!!!
    Πάντως η άποψη μου είναι ότι η τηλεόραση είναι για να βλέπεις ταινίες και ντοκιμαντέρ και κανένα σπόρ.
    Αν μπορέσει κάποιος και κόψει ¨Των οκτώ¨ τις ενημερωτικές στυλ Πρετεντέρη – Ευαγγελάτου – Μάκη – Χ΄΄νικολάου κ.λ.π. Είναι τόσο μεγάλο βήμα σαν να έχει κόψει το κάπνισμα.
    Γιατί μην αμφιβάλετε ότι είναι ¨εξάρτηση¨.
    Έχω πολλούς γνωστούς που αν δεν δουν δεν ¨ολοκληρώνονται¨.
    Υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι τρόποι να ¨ενημερωθεί¨ όποιος πράγματι ενδιαφέρεται.

    @politis
    Η λειτουργία του ¨πιλότου¨ είχε εντοπισθεί στην ανάρτηση της 8/11
    Χαιρετίσματα από το jd.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν η έρευνα αυτή αποτυπώνει την πραγματική άποψη των πολιτών τότε πρέπει να ανησυχήσουμε ακόμα περισσότερο διότι ο αλαζονικός φασισμός των ΜΜΕ, δεν επιτρέπει καμία αισιοδοξία για τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία! Είναι πραγματικά εγκληματικό, όταν είναι σε εξέλιξη ο "παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος", όλοι αυτοί οι "πρακτορίσκοι" ΜΜΕδες να δρουν διχαστικά και αποσταθεροποιητικά...
    Γιατί εγώ, τώρα, βλέπω δοσίλογους στην άλλη πλευρά και με άλλα όπλα;
    Πάντως αποκλείεται να ονειρεύομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ gnik
    Στην ψυδοπεποίθηση του ατομικού συμφέροντος ο σκοπός αγιάζει κάθε μέσο.
    Έτσι και με τους παρακολουθούντες τα ΜΜΕ.Όταν δοθεί το "σύνθημα"
    αυτόματα όλοι ξεθάβουν την «δημοκρατική τους ευαισθησία» και μετατρέπονται στο "σέντερ φορ" των νταβατζήδων μετέχοντας στην ουσία στον παρακρατικό αυτό μηχανισμό.
    Σ` ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και τις ευχές σου σε προηγούμενο άρθρο. Άλλο ένα ταξίδι μέχρι τα Χριστούγεννα και ...τέρμα.Καιρός για νέους :)))
    Κάλο βράδυ φίλε μου!
    ΥΓ. Η πρώτη κουβέντα της γυναίκας μου όταν την ρώτησα τι ..γίνεται , ήταν ..."Όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια ":))))

    @ Sik
    «Nεκροταφείο της σκέψης»! Τα είπες όλα με δύο λέξεις !!!!!!!!
    Καλό βράδυ!

    @ Κάτια
    Blogs ; Μα εμείς φίλη μου έχουμε μετατραπεί σε .....περίπτερα των εφημερίδων και των θέσεών τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Ο ελληνικός λόγος είναι πραγματικά θανατηφόρος», έγραψε ο Χέντερλιν αναφερόμενος στην τραγωδία και στην λέξη που γίνεται ενέργημα, στο λόγο που δεν δημιουργεί τον κόσμο μα τον σκοτώνει. Φαίνεται πως κάτι τέτοιο, μα με κακή έννοια και δίχως δυνατότητα κάθαρσης, ισχύει και για κάποιους και κάποιες στα κανάλια μας.
    Λιάνα Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Έλληνες υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου από τα μισελληνικά ΜΜΕ.
    Τα καθεστωτικά ΜΜΕ αποτελούν την έτσι και αλλιώς αιχμή του δόρατος της θεσμικής και συστημικής διαφθοράς. Μία διαφθορά που παρουσιάζεται όχι ως παθογένεια του συστήματος αλλά ως κύριο συστατικό της λειτουργίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι φυσικό να προβάλουν τον Παπανδρέου γιατί πάει φούλ για Πρωθυπουργός.
    Ακριβώς το ίδιο έκαναν πριν από 5 χρόνια στη "βασιλοπούλα" κατά Τατούλη, Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η χιτλερική δικτατορία διέφερε σ’αυτό το θεμελιώδες σημείο από όλες τις δικτατορίες που προηγήθηκαν στην Ιστορία.Στάθηκε η πρώτη δικτατορία η οποία,αφού επιβλήθηκε στην τεχνολογική εποχή μας,εκμεταλεύτηκε στο έπακρο όλα τα μέσα που η τεχνική έθετε στη διάθεση της για να ισχυροποιήσει την κυριαρχία της στη χώρα.
    Με τα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής μας όπως το ραδιόφωνο και το μεγάφωνο,80 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν το δικαίωμα σε κάθε προσωπική σκέψη.Κι έτσι έγινε κατορθωτό να υποταχθούν στην θέληση του ενός.
    Στην τεχνολογική εποχή μας,το κάθε ολοκληρωτικό σύστημα μπορεί να δράσει μόνο του,από την κορυφή.Μόνο τα μέσα μαζικής επικοινωνίας ενεργοποιούν τα κατώτερα στελέχη.`Ετσι δημιουργείται ένας νέος τύπος ανθρώπου που είναι έτοιμος να εκτελεί την παραμικρή εντολή χωρίς να επιτρέπει στον ευατό του την παραμικρή κριτική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η παθογένεια των ΜΜΕ στην Ελλάδα ξεκινά από τον πολύ μεγάλο αριθμό τους σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας μας.
    Για να μπορούν να επιβιώνουν αυτά τα ΜΜΕ πρέπει να στηρίζονται 1)στην κρατική διαφήμιση
    2)ή οι ιδιοκτήτες τους να είναι ΚΑΙ, ώστε να καλύπτουν από εκεί την χασούρα από τα ΜΜΕ
    3)τρίτη μέθοδος ενισχύσεως των ΜΜΕ είναι .... ο εκβιασμός.
    Το τρίτο αποτελεί και την παλαιοτέρα μέθοδο "βιοπορισμού" τους.
    Και δεν αναφέρομαι μόνο στον πολιτικό εκβιασμό , αφού στην μέθοδο περιλαμβάνονται επιχειρήσεις, ροζ ιστορίες κλπ.
    Αγγελικός κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγνώμη συμπλήρωση - διόρθωση.
    Στο 2) ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τωρα,γιατι τα λες αυτα, αγαπητε;
    Η "κυβερνηση", δεν εχει τη δυναμη, να τους βαλει σε ταξη;
    Ετσι κι αλλοιως, στο χερι τους εχει, μιας και κανεις τους, δεν εχει αδεια.
    Τι καθεται λοιπον και γκρινιαζει και παιρνεις κι εσυ τη σκυταλη μετα;
    Η εναι κυβερνηση, ή να παει σπιτι της. Ετσι κι αλλοιως, η φυση, απεχθανεται το κενο.
    Και στο φιναλε, δεν εχει και τρια ολοκληρα δικα της καναλια, συν καποιους αλλους ραδισταθμους;
    Αν ηθελε να φτιαξει τα πραγματα, θα ανεβαζε το επιπεδο τους, και τοτε αρκετος κοσμος, θα στρεφοταν εκει.
    Αλλα φαινεται, οτι δε θελει αυτο.Τον ελεγχο θελει απλως.
    Γι αυτο, παιρνει τελικα, το μπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποια τρία κανάλια>?
    Τι λες ρε φίλε?
    Κοροιδεύεις τον εαυτό σου.
    Θα λάβω το σχόλιο σου ως χιουμοριστικό και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ orner
    Όταν φίλε άνθρωποι αμφισβητήσιμου ήθους και αμφιβόλου παρελθόντος αντί να βρίσκονται στον Κορυδαλλό , είναι εδώ και αρκετά χρόνια εντός του χώρου των ΜΜΕ,αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.
    Σήμερα διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και εκβιάζουν το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.
    Δυστυχώς η ομηρία της πολιτικής ζωής από την ανέλεγκτη μιντιακή εξουσία καλύπτει όλους τους χώρους. Οι συναλλαγές και οι εκβιασμοί είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου μιας διαρκούς και σκανδαλώδους σχέσης της εκτελεστικής με την αποκαλούμενη τέταρτη εξουσία.
    Πάρε παράδειγμά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Εμφάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ (απο τις κατευθυνόμενες "δημοσκοπήσεις")με ποσοστά 16-18% προκειμένου να πάρουν από το ΠΑΣΟΚ αυτές τις παραχωρήσεις και τις διαβεβαιώσεις που ήθελαν.
    Όταν το deal Παπανδρέου, νταβατζήδων και πρεσβείας(μια είναι η πρεσβεία) επιτευχθεί, ανέβηκε στα γκάλοπ το ΠΑΣΟΚ και ξαναγύρισε σε φυσιολογικά επίπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Κοινοί εκβιαστές που δυστυχώς φαίνεται να βρίσκουν και τον ...άνθρωπό τους από τον πολιτικό χώρο που δεν έχει κανένα εθνικό ενδοιασμό.Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ποιον εννοώ.
    Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μόνο η καταγγελία των νοσηρών φαινομένων. Χρειάζεται η πάταξή τους από μια συσπείρωση όλων των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Deals με τα πανίσχυρα ΜΜΕ πιθανότατα συνάπτουν όλοι οι μελλοντικοί πρωθυπουργοί , όχι μόνο στην Ελλάδα. Δεν είναι κάτι το καινούριο. Πιθανόν τέτοιο deal να σύναψε και ο Καραμανλής. Το θέμα είναι ποιος και κατά πόσο "τηρεί" αυτό το deal όταν έρχεται στην εξουσία, αντισταθμίζοντας το καλό της χώρας του. Αν ο ΓΑΠ σύναψε όντως τέτοιο deal -και το τηρήσει αν κάποτε γίνει πρωθυπουργός- αυτό θα φανεί.

    Επίσης, δεν είδα καμία συζήτηση να γίνεται εδώ για τις περιπτώσεις Πούτιν και Μπερλουσκόνι. Αμφότεροι ελέγχουν τα ΜΜΕ των χωρών τους με "φασιστικό" τρόπο. Η μήπως όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. den einai toso eykolo na valeis filaki enan ekdoti/kanalarxi pou paranomei.
    oxi mono giati exei sinithos desmous me oles tis exousies,
    alla an einai oikonomika isxiros, opos oi perissoteroi simerinoi, apilei me genikeymenes metafores kefalaion ektos elladas kai me kleisimo epixiriseon pou exei i pou elegxei meso triton kai metafora tous se geitonikes xores..

    ara gia na ta valeis me enan ekdoti, i prepei na einai poli ektethimenos, i na exeis tin simfoni gnomi olou tou politikou sistimatos..

    to deytero einai anekdoto stin ellada..
    ara to mono pou mas "sozei" einai, eite i allazonia eite i sigkrousi simferonton, na ferei kapoion apo tous ekdotes pou xrisimopoioun ta mme gia politiko elegxo, se dismeni thesi..
    mexri tote sto idio ergo theates..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ουσία είναι άλλη: ότι τα ΜΜΕ φυσικά, έθαψαν την έρευνα αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή