Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Ανοίγουν στόματα για τις μίζες.


Τουλάχιστον τρεις Έλληνες, ο ένας πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΟΤΕ επί ΠαΣοΚ και οι δύο άλλοι πρώην στελέχη της Siemens Hellas, εκ των οποίων το ένα χαρακτηρισμένο ως εκ των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» για την Ελλάδα, φαίνεται ότι «συνδέονται» με δύο στελέχη της μητρικής εταιρίας στη Γερμανία που στο τέλος Νοεμβρίου θα δικαστούν στο Μόναχο για το σκάνδαλο.

Με το φόβητρο της καταδίκης και μάλιστα με ποινές φυλάκισης, δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα στόματά τους και να προβούν σε αποκαλύψεις για την ελληνική πτυχή της υπόθεσης.

Οι Βόλφγκανγκ Ρούντολφ (Wolgang Rudolph) και Χάιντζ Κέιλ Βον Τζάγκεμαν (Heinz Keil Von Jagemann), ως «βοηθοί» του κύριου διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της Siemens, Σίκατσεκ, έστειλαν, από το 1999 έως και το 2004, χρηματικά ποσά που προορίζονταν για μίζες στην Ελλάδα και που σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα διοχετεύθηκαν μέσω λογαριασμών, offshore εταιριών ή και σε ρευστό. Όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζονται άλλα μεγάλα ποσά, τα οποία, ναι μεν εστάλησαν από τα ίδια πρόσωπα και τις εταιρίες, αλλά οι τελικοί παραλήπτες τους, προς το παρόν, παραμένουν άγνωστοι.

Όπως επίσης και ποσά τα οποία διοχετεύθηκαν στην Ελλάδα μέσω άλλων προσώπων που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της γερμανικής Δικαιοσύνης.

Σημαντικό τμήμα αυτών των χρημάτων προοριζόταν για μίζες, προκειμένου η εταιρία να διασφαλίσει μεγάλες «δουλειές» στον ΟΤΕ, αλλά και σε άλλους τομείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και για το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4i.

Για το τελευταίο έργο, ύψους 280 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε αναλάβει η αμερικανική (εδώ) SAIC,( εκπροσωπούμενη από τον …μπαινοβγαίνοντα στα γραφεία του ΠαΣοΚ κ. Γ. Τρεπεκλή και προσωπικό φίλο του κ. Γ. Παπανδρέου) με υπεργολάβο τη Siemens υπολογίζεται ότι διοχετεύθηκαν, μέσω offshore εταιριών, πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε το αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Debevoise&Plimpton, που δουλεύει για λογαριασμό της Siemens, χρηματικά ποσά από λογαριασμούς των Ρούντολφ και Τζάγκεμαν εστάλησαν το 1999, το 2000, το 2001 και το 2002 προς λογαριασμούς ο οποίοι αποδίδονται στο πρώην στέλεχος της Siemens Hellas κ. Πρόδρομο Μαυρίδη, καθώς και στο έτερο πρώην στέλεχός της, κ. Αλέξανδρο Αθανασιάδη.

Ποσά από λογαριασμούς του Β. Ρούντολφ, σύμφωνα με το γραφείο, φαίνεται ότι εστάλησαν το 2000-2001 και σε λογαριασμό που αποδίδεται στον αντιπρόεδρο του ΟΤΕ επί ΠαΣοΚ, κ. Γ. Σκαρπέλη.

Ακόμα, το 1998 και το 1999 εστάλησαν προς τους δύο επιχειρηματίες, κυρίους Πιταούλη και Βόγια, από ένα εκατ. μάρκα.

Οι δυο τους φέρονται να έδωσαν τα χρήματα στον κ. Θ. Τσουκάτο ο οποίος υποστήριξε ότι έδωσε τα χρήματα στο ΠαΣοΚ.

Συγχρόνως ύποπτους λογαριασμούς που σχετίζονται με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens αναζητούν οι ελληνικές δικαστικές αρχές και σε τράπεζες της Αμερικής.

Το άνοιγμα λογαριασμών σε τράπεζες της Αμερικής που συνδέονται με πρόσωπα τα οποία είναι ήδη γνωστά στην ανάκριση είναι έτοιμος να ζητήσει μέσω της οδού της δικαστικής συνδρομής ο 4ος ειδικός ανακριτής της υπόθεσης, κ. Ζαγοριανός.

Πρόθεση του ανακριτή είναι να ισχυροποιήσει μέσω και αυτών των στοιχείων τις ενδείξεις που υπάρχουν στη δικογραφία, ειδικά για πρόσωπο το οποίο φέρεται να συνδέεται με .....μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ώστε να είναι σε θέση στη συνέχεια κατά τη σύνταξη των κατηγορητηρίων να προσωποποιήσει αδίκημα και σε βάρος του συγκεκριμένου εμπλεκόμενου.

Πηγή : "enet" "e-typos"

10 σχόλια:

  1. Αγαπητε πολιτη οποιος δεν διδασκεται απο την ιστορια θα την ξαναζησει.
    Επι Αντρεα Siemens σημαινε Ιντρακομ ισον εργολαβιες απο τον ΟΤΕ.
    Οσο βγηκε η αληθεια για τα ψηφιακα κεντρα,αλλα και για τα Mirage και βεβαιως για τα βληματα Magic αλλο τοσο θα βγη η αληθεια για το τωρινο θεμα της Siemens.
    Αν εβγαινε η αληθεια δεν θα συνεφερε τις ξενες υπηρεσιες γιατι στο μελλον θα δυσκολευε πολυ η στρατολογηση πρακτορων μεσω μιζας.
    Για τον ιδιο λογο δεν ενδιαφερεται κανεις για το απορρητο των Ελβετικων Τραπεζων οπου χρησιμοποιηται σαν την κολυμπηθρα του Σιλωαμ.
    Βεβαια καλα κανεις και το αναφερεις για να θυμομαστε γιατι ο Ελληνικος λαος αν αληθευουν τα γκαλοπς δεν πρεπει να εχει και πολυ δυνατη μνημη.
    Τον Ροκο και τα αδελφια του αυτη την μαυροασπρη ταινια μαλλον την ξεχασαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω απολυτα με τον 3.44 οσο και να παω πισω στον χρονο δεν μπορω να βρω καποιον σημαντικο πρωταγωνιστη σκανδαλου να εχει πληρωσει για τις ανομες πραξεις του.Ουτε καν ο τελευταιος τροχος της αμαξας,κανα ρουλεμαν ισως αλλα ιθυνων νους ποτε.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ πολίτη, όσο και να αντιδρούν μερικοί σ` αυτά που γράφεις περί ελλιπούς μνήμης , αλλά και πνευματικής ανικανότητας του λαού μας ή συμφεροντολογικής αντιμετώπισης των πολιτικών αλλά και κοινωνικών πεπραγμένων , δεν έχεις καθόλου άδικο.
    Πάρε παράδειγμα το σκάνδαλο της Ζίμενς.
    Έχουμε τον Τσουκάτο και άλλα στελέχη από το λογιστήριο του Πασοκ ,που παραδέχονται ότι τα πήραν και τα έβαλαν στο ταμείο του κόμματος, και το θέμα αφου απασχόλησε για ΜΙΑ μόλις εβδομάδα την επικαιρότητα , ..... θάφτηκε.
    Στην αντίθετη πλευρά για άλλες περιπτώσεις μείζονος σημασίας , έχει ξεσηκωθεί επί μήνα ολόκληρο όλο το τηλεδικαστήριο.
    Και εμείς ως άβουλά πλάσματα ...παρακολουθούμε!
    Αυτά μας αξίζουν και δεν θα πρέπει να έχουμε δικαίωμα ....να ομιλούμε.
    Τέτοιοι είμαστε και στοιχηματίζω ότι τα μεγάλα κεφάλια του σκανδάλου της Ζίμενς δεν θα αποκαλυφθούν.
    Τόσα χρόνια στο παιχνίδι της ρεμούλας και της μίζας έχουν γίνει επιστήμονες.
    Αυτά !!.... δυστυχώς!
    Σου εύχομαι Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκείνος ο ROCCOS τι γίνεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο το ζουμί είναι στο προηγούμενο άρθρο σου του Ιουλίου."Άραγε οι ειδικοί της Debevoise & Plimpton LLP θα πάρουν καταθέσεις και από τους ανθρώπους της αμερικανικής SAIC που κέρδισε τη σύμβαση για το C4I καθώς και από τον αντιπρόσωπο τους εδώ κ. Τρεπεκλή ο οποίος έλαβε ως αμοιβή το ποσόν των ( κρατηθείτε…) δύο δισεκατομμυρίων δραχμών για το αμαρτωλό C4I .

    Θυμίζω χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα, απλώς πληροφοριακά , ότι ο κ. Τρεπεκλής , γαμπρός του μακαρίτη Α. Τρίτση , διετέλεσε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου από το 81` έως το 85` , είναι φίλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και κατά δήλωση του επισκεπτόμενος αρκετές φορές το 2004 το προεκλογικό στρατηγείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Μαυρομιχάλη.

    Στη δε SAIC διευθυντικά στελέχη είναι πρώην αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, πρώην διευθυντές Έρευνας του Πενταγώνου και ,στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

    Όποιος μελετήσει τον κατάλογο εκείνων που κατά καιρούς έχουν διατελέσει στελέχη της SAIC σχηματίζει την εντύπωση ότι .....μελετά τον αντίστοιχο των ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

    Μακ. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολίτη σε ευχαριστούμε για την ανάλυση αλλά το διαβάσαμε προχθές στην ΑΥΡΙΑΝΗ ,ξέρεις αυτή που γκρέμισε τον Καραμανλισμό.
    Κατάντια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τρεπεκλής ρε παιδιά δεν ήταν αυτός που είχε δηλώσει ότι απλά στις εκλογές βρισκόταν στα γραφεία του Πασοκ , απλά γιατί ήταν φίλος του ο Παπανδρέου?
    Αυτός δεν ήταν που εμφανιζόταν στο ΥΠΕΞ επί υπουργίας του Παπανδρέου?
    Αυτός δηλαδή οικονόμησε αυτά τα ΔΙΣ?
    Θα τρελαθούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παΐδια μέσα βάλανε κανένα η έτσι λέμε κουβέντες στον αέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδή από το 2004 και μετά οι μίζες σταμάτησαν...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @haris
    Μα φυσικά! Επίσης έκαναν και μια "παύση" την περίοδο 90-93 :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή