Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Έκθεση … «νεφεληγερέτης 2025»


Mια νέα έκθεση (Global Trends 2025) που συντάχθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών (NIC) των ΗΠΑ , παραδόθηκε στον εκλεγέντα Πρόεδρο Μπαρακ Ομπάμα.

Όποιος την διαβάσει αμέσως καταλαβαίνει την σοφή εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή η χώρα μας .

Οι γεωπολιτικοστρατηγικές ανακατατάξεις τα επόμενα χρόνια θα είναι έντονες και μόνο όποιος βλέπει πραγματικά μπροστά και μακριά και έχει τοποθετηθεί καταλλήλως στο «ταρτάν» του παιχνιδιού θα βρεθεί από την πλευρά των κερδισμένων...

Η έκθεση αυτή, που συντάσσεται από ειδικούς αναλυτές των μυστικών υπηρεσιών, περιλαμβάνει μια μακροπρόθεσμη προοπτική για το μέλλον..

Προσφέρει μια νέα προσέγγιση στις κύριες παγκόσμιες τάσεις που θα αναπτυχθούν τα επόμενα 15 χρόνια και θα επηρεάσουν το παγκόσμιο οικονομικό και γεωστρατηγικό ντόμινο. Ας δούμε ένα –ένα τα διαφορετικά πεδία :

Σχετικά με την κυριαρχία των ΗΠΑ (US DOMINANCE) προβλέπει ένα μελλοντικό κόσμο που θα χαρακτηρίζεται από μειωμένη ισχύ και επιρροή των ΗΠΑ, τόσο σε οικονομικό όσο και πολιτικό επίπεδό.

Υποστηρίζει ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση στη Γουόλ Στριτ είναι η αρχή μιας παγκόσμιας επανεξισορρόπησης, ενώ ο ρόλος του αμερικανικού δολαρίου θα αποδυναμωθεί μέχρι του σημείου που θα γίνει ένα νόμισμα " μεταξύ ίσων".

Η πολιτική των ΗΠΑ ενδέχεται να εξαρτηθεί από εσωτερικές εξελίξεις σε μια σειρά βασικών κρατών, ιδίως την Κίνα και τη Ρωσία..

Η σημερινή τάση του παγκόσμιου πλούτου και οικονομικής εξουσίας που μετατοπίζεται σιγά-σιγά από τα δυτικά προς τα ανατολικά, (WEST v EAST) θα συνεχιστεί ,και όπως περιγράφεται «δεν θα έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία».

Θα υπάρξει ραγδαία μετατόπιση της βιομηχανίας και της παροχής υπηρεσιών προς την Ασία. Κύριοι πρωταγωνιστές η Κίνα και η Ινδία.

Στο θέμα της ενέργειας (ENERGY)η μετάβαση από τα παλιά στα νέα καύσιμα θα είναι αργή. Μέχρι το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί ή θα οδεύει προς την ολοκλήρωσή της η στροφή προς την ενέργεια που δεν θα βασίζεται στο πετρέλαιο.

Όσο αφορά το κεφάλαιο τρομοκρατία (TERRORISM) οι ανησυχίες είναι έντονες καθώς θα εξακολουθήσει να υπάρχει πάντα ο κίνδυνος χρησιμοποίησης βιολογικών όπλων ή ακόμη και πυρηνικών που θα προκαλέσουν μαζικές απώλειες.

Εκτός όμως της χρήσης πυρηνικών όπλων (NUCLEAR WEAPONS) από τρομοκράτες , θα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος απ` ότι σήμερα και από πιθανή αλλαγή καθεστώτων σε χώρες με πυρηνικά όπλα . (Β. Κορέα , Πακιστάν, Ιράν ).

Σχετικά με τα τρόφιμα και το νερό (FOOD AND WATER) , εκτιμά ότι η ζήτηση τροφίμων θα αυξηθεί κατά 50% έως το 2030, ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο δε αριθμός των χωρών που στερούνται πρόσβασης σε σταθερή προμήθεια νερού θα αυξηθεί από 21, (με συνολικό πληθυσμό 600 εκατομμύρια), σε 36 χώρες μέχρι το 2025 – (1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι).

Αυτό που επισημαίνει η έκθεση είναι ότι η τροφή και το νερό θα γίνει αιτία πολεμικών συρράξεων.

Η Αφρική (AFRICA) θα χρησιμοποιηθεί για να αποτελέσει βασικό παράγοντα των αγαθών της σίτισης που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, αλλά οι πληθυσμοί είναι απίθανο να ωφεληθούν οικονομικά, λόγω των διεφθαρμένων κυβερνήσεων τους που θα καρπωθούν τα κέρδη.

Το κεφάλαιο Παγκόσμια πανδημία (GLOBAL PANDEMIC) περιγράφεται με τον μελανότερο τρόπο ,αφού όπως εκτιμάται διάφορες λοιμώξεις εξαιρετικά μεταδοτικές της αναπνευστικής οδού θα προκαλέσουν παγκόσμια πανδημία.

Το πιο πιθανό σημείο εκκίνησης για μια πανδημία θα είναι κάπου με πολύ κόσμο και στενή επαφή με τα ζώα - όπως πολλά μέρη της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στη χειρότερη περίπτωση, δεκάδες έως εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ θα αρρωστήσουν και θα πεθάνουν δεκάδες εκατομμύρια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού θα εκδηλώσει την ασθένεια και θα πεθάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια.

Όσο αφορά το κλίμα του πλανήτη μας ….., ας μη παριστάνουμε τις σοκαρισμένες παρθένες. Αυτό δεν περιμέναμε να το μάθουμε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Παρά την συμμετοχή όλων μας στο συμβόλαιο της υποκρισίας ,στο πετσί του ο καθενός μας …νοιώθει την αλλαγή του κλίματος και η οποία τα επόμενα χρόνια θα πάρει την μορφή …τσουνάμι..

Όσο το τραίνο του χρόνου και της εξέλιξης του ανθρώπου προχωρά προς νέους σταθμούς , τόσο πιο έντονα θα αναζητούμε το σταθμό του αιώνα που αφήσαμε πίσω.

Την ολοκληρωτική γύμνια της εξέλιξης (…;;) και την ανθρώπινη μαστροπεία της Γης ,…..θα τη πληρώσουμε.

9 σχόλια:

  1. prolavenoume na kanoume kati kai den to kanoume h mipos den teloume na kanoume tipota giati etsi imaste oli volemeni .kai sto telos oli leme den paei sto diaolo ego ta takano ola .kai omos apo kapou prepi na arxisoume gaiti ta pari kai ta mas sikosi kamia mera olous mas .tin kalimera mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι τι μπρούν να πράξουν οι ενεργοί πολίτες της Ελλάδος ώστε τουλάχιστον να επιβιώσουμε των τρομακτικών αλλαγών εάν όχι να επωφεληθούμε ως κοινωνία.

    Η πολιτική Καραμανλή είναι άξια θαυμασμού σε ότι αφορά την προσέγγιση με μία σειρά χωρών όπως τη Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Ισραήλ, Ιταλία, Γερμανία, Ινδία, Κράτη του Κόλπου, Αίγυπτο, Σερβία, Αρμενία, Συρία, Αλγερία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βιετνάμ και Ιαπωνία.

    Οι παραπάνω χώρες ανήκουν στο ευρύτερο διπλωματικό σκάκι που ο Καραμανλής "εξετέλεσε" τη τελευταία τετραετία ενδυναμώνοντας την πολιτική ισχύ της χώρας στην Ευρασία που αποτελεί το κέντρο των εξελίξεων.

    Ατυχώς για όσους τον πολεμούν, εντός και εκτός Ελλάδος.. οι σύμβουλοί του και συνεργάτες του σε αυτές τις προσπάθειες δεν είναι μόνο τα γνωστά πρόσωπα (Παπούλιας, Μολυβιάτης, Στυλιανίδης, Βαληνάκης, Μπίτσιος, Αγγέλου, κτλ) αλλά πολλοί άλλοι εξαιρετικά ισχυροί Έλληνες και μη οι οποίοι προσβλέπουν σε αυτή τη χώρα ως κοιτίδα πολιτισμού και φραγμού ενάντια στη διαφαινόμενη βαρβαρότητα του 21ου αιώνα.

    Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος και έθνος που μπορεί να προσδώσει εκ νέου πνοή στο λεγόμενο Δυτικό πολιτισμό ο οποίος κινδυνεύει να επαναλάβει την πορεία της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, δηλαδή να εξαρθρωθεί απο "επιδρομές βαρβάρων" που στη σημερινή εποχή αποτελούνται απο τους περιβαντολλογικούς και οικονομικούς κινδύνους.

    Όσα σκάνδαλα και εαν δημιουργήσουν, θα τους γυρίσουν μπουμεράνγκ και η "Ελληνική πρόταση" θα επικρατήσει.



    Υ.Γ

    (1)Δεν ανήκω στη ΝΔ και ούτε προσδοκώ να με διορίσει κανένας "Μπλε ή Γαλάζιος", οι σκέψεις είναι εντελώς προσωπικές δίχως ίχνος κομματικής εκμετάλλευσης.


    (2) Οι προβλέωεις των στελεχών πληροφοριών των ΗΠΑ ήρθαν μάλλον αργά... έχουν ήδη προβλεφθεί αυτά εδώ και μερικά έτη κυρίως από Γάλλους διανοούμενους. Μάλλον πρέπει να αλλάξουν οι ΗΠΑ τις προβλέψεις από το 2025 στο 2015 και μάλλον θα πέσουν μέσα, με εξαίρεση το πετρέλαιο το οποίο τουλάχιστον για μια γενιά ακόμα (Μέχρι το 2040) θα είναι το πρώτο σε χρήση καύσιμο στην ανθρωπότητα, αλλά αυτό είναι μια άλη κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα πλέον αμέσως καταλαβαίνει κανείς την σοφή εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η χώρα μας επί πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή.
    Σε αντίθεση με την πολιτική του yes men επί Σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επιλογή από τον obama της Χίλαρυ Κλίντον για το υπουργείο Εξωτερικών είναι η ταφόπλακα της κυβέρνησης Καραμανλή...όλοι γνωρίζουν με ποιόν έχει στενές σχέσεις..πάντως την Ντόρα ούτε να την μυρίσουν δεν θέλουν.
    Εκλογές τον Μάρτιο και αλλαγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέλουν δεν θέλουν μερικοί, η Αμερική την επόμενη τετραετία μας ...τελείωσε.
    Μάλιστα θα σπάσει και το ...καλούπι και δεν θα ξαναυπάρξει με τη μορφή που την ξέραμε μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο.
    Μιλώ πάντα για την εξωτερική της πολιτική και την οικονομική της δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H έκθεση προβλέπει επίσης ότι η Τουρκία θα ισχυροποιηθεί και θα είναι από τα κομβικά κράτη το 2025.
    Φυσικά γιαυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλήθεια που τη βρήκες εσύ πολίτη αυτή την έκθεση; Αν είναι μυστική εσύ πως απέκτησες πρόσβαση; Αν δεν είναι πες μας που τη βρήκες να τη δούμε με τα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά φαίνεται πως βιάστηκα να μιλήσω, την βρήκα την έκθεση.

    Αλλά μου κάνει εντύπωση που τέτοιες εκθέσεις μπορεί να τις διαβάσει ο κάθε ένας. Πάντα πίστευα πως οι μυστικές υπηρεσίες κρατούν τις πληροφορίες τους για να επωφεληθεί η κυβέρνηση τους, όχι για να τις διαβάσουν ακόμα και ξένοι πολίτες...

    Δε θα έδινα και μεγάλη βάση σε όσα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι τίποτε σοφιες ούτε μυστικά.
    Λογικές προβλέψεις είναι με βαση τις σημερινές τάσεις.
    Αν στην Ελλάδα ασχολούμαστε με πραγματική διεθνή πολιτική και όχι παραφιλολογία θα ήταν κοινός τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή