Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

«Ω ωραία μου …(γ)ελλάδα , πόσοι ποθούν να σε αρμέξουν»


Το σενάριο « Ασθενής Μνήμη» από διετίας έτοιμο παρέμενε στα συρτάρια γνωστών και μη εξαιρετέων σκοτεινών κύκλων του εξωτερικού.

Όλοι περίμεναν τις εργασίες για την αποπεράτωση του σκηνικού. Όταν αυτές τελείωσαν (λίγο βιαστικά είναι η αλήθεια) το έργο ξεκίνησε.

Ένα έργο που απευθύνεται στο κυρίως υπόβαθρο μας , τη Μνήμη μας ! Εκείνο που πραγματικά όμως διαφοροποιεί το σημερινό σενάριο του έργου από τα αντίστοιχα παιγμένα της πρόσφατης ιστορίας μας , είναι το εξοργιστικό φαινόμενο της καθαρής πλέον υποτίμησης της….. νοημοσύνης μας.

Το έργο « Ασθενής Μνήμη» που κάλλιστα ο αείμνηστος Αλέκος Σακελλάριος , αν μπορούσε να μιλήσει από κει που βρίσκεται , θα το μετονόμαζε σε .. «Ω ωραία μου …(γ)ελλάδα πόσοι ποθούν να σε αρμέξουν», περιλαμβάνει δημοσιογραφικά και δημαγωγικά πυροτεχνήματα (εδώ), λαϊκισμούς (εδώ) και φαρισαϊσμούς (εδώ) , παραπολιτική (εδώ) και παραπληροφόρηση (εδώ) , δούρειους ίππους (εδώ) και νεοπλάσματα (εδώ), και φυσικά …..gallop therapy.

Πρωταγωνιστικούς ρόλους στη …..υποβιβάζουσα την νοημοσύνη μας «θεραπεία» , οι γνωστοί …νταβατζήδες του Μπαϊρακτάρη , που για ακόμη μια φορά υπηρετώντας ξένα συμφέροντα , προσπαθούν να …αρμέξουν και την τελευταία σταγόνα από την δύστυχη (γ)ελλάδα !

Εάν κοιτάξει κανείς τους ισολογισμούς ΟΛΩΝ των ΜΜΕ , μεγαλονταβατζήδων (παλαιών και νέων ), μικρονταβατζήδων (Ξανά μανά παλαιών και νέων φρούτων ), θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι είναι …..αρνητικοί ! Ελλειμματικοί !

Τα εγχώρια ΜΜΕ χρωστάνε (εκτός της ..Μιχαλούς) σε ότι ….κινείται και πετά συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ελληνικού κράτους.

Είναι απορίας άξιο και θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα ,εάν δεν θέλουμε να «βιάζεται» συνεχώς η νοημοσύνη μας , ΠΟΥ βρίσκουν τα χρήματα για τα (πανάκριβα) ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ …. gallop therapy, όταν βρισκόμαστε ΜΟΛΙΣ ένα χρόνο μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση και την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.

Ούτε καν στην μέση, της καθοριζομένης από το Σύνταγμα θητείας μιας κυβέρνησης.

Δανείζονται από τρίτους ; Και εάν Ναι , από ΠΟΙΟΥΣ ; Και με ποιο ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ; ……..«Ω ωραία μου …(γ)ελλάδα πόσοι ποθούν να σε (ξαν)αρμέξουν» , ….οι γνωστοί Εφιάλτες!

Ο Εφιάλτης κύριοι , με την πάροδο χιλιάδων ετών εξελίχθηκε και μεταλλάχτηκε. Πέρασε από διάφορα στάδια .Στα νεότερα χρόνια τον αντικρίσαμε με την μορφή του συνεργάτη των Γερμανών το 40΄ , του μαυραγορίτη που « άρμεξε» σταγόνα-σταγόνα την (γ)ελλάδα , αργότερα με την μορφή συνεργάτη της Στάζι , μετά ως νταβατζή των ΜΜΕ και μεγαλοεργολάβο που λυμαίνεται ότι κινείται στον χώρο των δημοσίων έργων. Ένας ποικιλόμορφος Εθνικός Εφιάλτης.

Εκεί πιθανόν είναι και το σφάλμα του κ. Καραμανλή , αλλά ΚΑΙ το δικό μας . Όταν ήλθε σε μετωπική σύγκρουση με τους νταβατζήδες (βασικός Μέτοχος) την προηγούμενη τετραετία, όντας κοινοβουλευτικά πανίσχυρος , αυτοί προστρέξανε στην ΕΕ με την «αγαστή» συνεργασία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. (εδώ)

Σε αυτό το σημείο είναι το δικό μας λάθος. Κοιτάγαμε …αλλού σφυρίζοντας αδιάφορα . Δεν τους τραβήξαμε το αυτί. Δεν τους ταρακουνήσαμε, όχι τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό που να το…. Αντιληφθούν ! Ας προσέχαμε!

Τελικά τα … αδιάφορα σφυρίγματα μας θα τα πληρώνουν και τα εγγόνια μας . Για μια ακόμη φορά στην μεταπολίτευση ,δεν σταθήκαμε στο ύψος μας ως συνειδητοποιημένοι (όπως θέλουμε αυτάρεσκα να …..χαρακτηριζόμαστε ) πολίτες.

Από την πλευρά , της τότε κυβέρνησης έγιναν και τα αντίστοιχα λάθη . Είχε νωπή λαϊκή και ισχυρή εντολή . Άνοιξε πόλεμο με τους νταβατζήδες , αυτή είναι η αλήθεια, αλλά …..τα εξήγησα …στην προηγούμενη παράγραφο.

Εκεί θα έπρεπε να προχωρήσει στη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ που θα μπορούσε να .. «ξεμπλοκάρει» και να ξεριζώσει αυτό το καρκίνωμα των νταβατζήδων.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ και απαγόρευση δια νόμου , του αντίστοιχου καρκινώματος που ονομάζεται …πίτα της …..ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ !

Ποιος ο λόγος να διαφημίζονται διάφορες υπηρεσίες , υπουργεία, και μονοπωλιακές κρατικές εταιρείες στον τύπο; Είναι ΑΤΟΠΟ ! Τελεία και Παύλα !

Σε εποχές διεθνούς οικονομικής κρίσης , όταν η τσέπη του Έλληνα ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ συνεχώς αδειάζει , είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ η …. αφαίμαξη του, από τους νταβατζήδες !

Τερματισμός των διαφόρων «διευκολύνσεων» και επιχορηγήσεων στον τύπο(εδώ).

Λειτουργία μέσα στα αυστηρά νομοθετικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος , όχι μόνο για τα δικαιώματα των ΜΜΕ , αλλά και για τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ προς το κοινωνικό σύνολο.

Που είναι ο διαθέσιμος, σύμφωνα με τον νόμο, χρόνος για τα κοινωνικά μηνύματα ; Και σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που διατίθεται σε ..ποια ζώνη ;

Δεν πάει άλλο ! Άμεσος έλεγχος από τα ειδικά κλιμάκια εφοριακών ΟΛΩΝ των ΜΜΕ . Προχθές έγραφα για τον έλεγχο της Libertas (εδώ) και πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα .

Σε αντίστοιχους ελέγχους στα ελληνικά ΜΜΕ και σε κάποιες άλλες εταιρείες που συνδέονται ΣΤΕΝΑ με αυτά ( …ξέρουν τι εννοώ), πιθανόν όχι θα πέσουμε απλώς από τα σύννεφα , αλλά θα ……γκρεμοτσακιστούμε κιόλας.

Ως πότε πια θα έχουμε Εφιάλτες ; Ως πότε θα τους πληρώνουμε … κιόλας ;

31 σχόλια:

  1. Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας?
    Ποιός δίνει τα δημόσια έργα στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ?
    εγώ?
    Ποιος δεν εφαρμόζει τους νόμους και τα αφήνει να λειτουργούν χωρίς άδεια?
    εγώ?
    Ποιός τους δίνει δημόσιο χρήμα? εγώ?
    Ποιος θάβει τα πορίσματα της ΥΠΕΕ για πλαστά τιμολόγια, φορολογικές παραβιάσεις κλπ?
    εγώ?
    Ποιος τους καθιστά ομοτράπεζους και συνομιλητές του?
    εγώ?
    ή μήπως η εκάστοτε κυβέρνηση χαριεντίζεται μαζί τους και όταν περάσει μπροστά από καθρέπτη και εμφανιστεί η γυμνή αλήθεια ανακαλύπτει συμφέροντα / πολέμιους κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολίτη,
    Τα σχετικά με τις δημοσκοπήσεις άστα, γιατί και εσύ έχεις σχολιάσει, όσο ήταν μπροστά η ΝΔ. Τώρα σε ενοχλούν και φωνάζεις για το που βρίσκουν τα λεφτά. Δεύτερον, μην τρελαθούμε κιόλας ότι φταίμε εμείς για τους νταβατζήδες. Οι κυβερνήσεις φταίνε! Τέλος. Άμα ήθελαν θα τους είχαν κόψει τα πόδια. Τι κάνουν όμως; Μοιράζουν έργα από εδώ και από εκεί, χωρίς σωστούς διαγωνισμούς.(τι έγινε με τον Θέμο, θυμάσαι;;) Τρίτον, τώρα κατάλαβες τι γίνεται με τις κρατικές διαφημίσεις; Και γι'αυτό εμείς φταίμε έτσι; Αυτοί που τα μοιράζουν δεν φταίνε. Συγγνώμη για τον απότομο τρόπο, αλλά μην τρελαθούμ κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ foititakos και ανώνυμο 3.36
    Ξεκαθαρίζω νομίζω καθαρά ΠΟΙΟ είναι το δικό μας λάθος και ποια του κ. Καραμανλή.
    Το ΔΙΚΟ μας γράφω (να διαβάζετε ):"Όταν ήλθε σε μετωπική σύγκρουση με τους νταβατζήδες (βασικός Μέτοχος) την προηγούμενη τετραετία, όντας κοινοβουλευτικά πανίσχυρος , αυτοί προστρέξανε στην ΕΕ με την «αγαστή» συνεργασία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. (εδώ)
    Σε αυτό το σημείο είναι το δικό μας λάθος. Κοιτάγαμε …αλλού σφυρίζοντας αδιάφορα . Δεν τους τραβήξαμε το αυτί. Δεν τους ταρακουνήσαμε, όχι τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό που να το…. Αντιληφθούν ! Ας προσέχαμε!"
    Αυτό είναι το δικό μας λάθος και αν διαφωνείτε δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο. Κρατάτε την γνώμη σας και εγώ την δική μου. Τόσο απλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως ας μας θυμίσει κάποιος πότε ξανά είχαμε εβδομαδιαία (εκτός προεκλογικής περιόδου) Γκάλοπ από 4-5 μέσα ενημέρωσης συγχρόνως?
    Ας κοιτάξουμε κατάματα το πρόβλημα! Ο άνθρωπος το φωνάζει , το λέει καθημερινά . Έχει σχέση με το φυσικό αέριο και τους αγωγούς. Ας ψηφίζει ο καθένας μας σύμφωνα με την θελησή του. Αυτό είναι δημοκρατία.
    Αλλά με την θέληση του και όχι με τη θέληση ξένων συμφερόντων.
    Όλα αυτά θα τα πληρώσουμε και εμείς και τα παιδιά μας.
    Φωνάζει για την μακεδονία μας και εμείς κοιτάμε συνεχώς την πάρτη μας και τον κομματισμό μας.
    Φωνάζει για την Θράκη και εμείς ανοίγουμε την TV για τα κουτσομπολίστικα.
    Προχθές συζητάγαμε για την παιδεία και ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του.
    Είμαστε ένα μάτσο χάλια ως πολίτες.
    Γι΄ αυτό και τραβάμε ότι τραβάμε.
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @politis
    Όντας κοινοβουλευτικά πανίσχυρος θα έπρεπε να προχωρήσει ο Καραμανλής, γιατί είχε ΝΩΠΗ τη λαική εντολή.

    Δε γίνεται να μιλάς λοιπόν για λάθος μας ή αδιαφορία μας, τη στιγμή που τον ΨΗΦΙΣΑΜΕ να προxωρήσει και αυτός ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση του φταίει, η οποία ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ στις εκλογές. Να κατανέμονται οι ευθύνες δίκαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα και γι'αυτό που κατηγορείς τον κόσμο είναι επειδή δεν έκανε πολύ φασαρία σε μια διάταξη του συντάγματος που παραβιάζει νόμους της ΕΕ. Ως γνωστό το κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει του εθνικού. Άρα τι;;; Οι νόμοι ισχύουν ναι ή όχι;; Και ακόμη, ο κόσμος έχει αρχίσει και απομακρύνεται από τις εφημερίδες και τα κανάλια, σε σχέση με παλιότερα. Το όλο θέμα που θίγεις είναι καθαρά των κυβερνήσεων και ο Καραμανλής τους στηρίζει εδώ και 4 χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλεος ! Δεν πρόλαβα να γράψω ο σχόλιο και επιβεβαιώνομαι 1000%.
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Foititakos
    Δεν θα μπω στην ουσία της ερώτησης σου, απλά μια επισήμανση.Γράφεις "Μα και γι'αυτό που κατηγορείς τον κόσμο", ενώ ο πολίτης γράφει " αλλά ΚΑΙ το δικό μας ".Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις την διαφορά.
    Στους αναγνώστες αφήνει μια εντύπωση όχι σωστής γραμματικής ή εμπάθειας.
    Τίποτα άλλο και συγνώμη που επεμβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχετε προσεξει τον Τραγκα, πριν απο καποιο καιρο, που δεν ειχε παρει τη διαφημα και μετα;
    Πριν, ολο γκρινια ηταν και χολή.Μολις ομως τα τσακωσε, αμεσως εγινε ολο χαμογελα.
    Και αυτα, για μια φυλλαδα, που πουλαει καποιες εκατονταδες φυλλα.
    Τι να πει κανεις;
    Και ολοι αυτοι οι αχρειοι, που μοιραζουν τα λεφτα μας, για να κανουν διαφημιση του εαυτου τους, το θελουν η δεν το θελουν το γιαουρτι τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Πολίτη.
    Προσυπογράφω με τα δύο χέρια την ανάλυση σου.
    Λάθος Καραμανλή?
    Έπρεπε να ζητήσει τη βοήθεια του Παπανδρέου(ο οποίος ακόμη υποφέρει από το γνωστό συγκρότημα των Πρετεντέρηδων) για το ξερίζωμα των νταβατζήδων ,προσέφυγε στη βοήθεια του Ρουσόπουλου που ήταν γέννημα θρέμα του συστήματος,ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ.
    ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εδώ έφτασαν να στηρίζουν τους Κουρήδες...την Αυριανή με 306 φύλλα
    και τον Μάκη με τα ψεύτικα γκάλοπ...κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολίτη,
    ...μπράβο για την ανάλυσή σου, συνέχισε και μη δίνεις σημασία στα κοματόσκυλα και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αγαπητέ πολίτη, η προσφυγή στην ΕΕ, είναι δικαίωμα κάθε πολίτη ή επιχείρησης που νομίζει ή που πράγματι αδικείται.
    Το τράβηγμα του αυτιού, πρέπει να γίνει στην εκάστοτε κυβέρνηση που:

    1. τους αφήνει να λειτουργούν χωρίς άδεια (υπάρχει άλλη επιχείρηση που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς άδεια?)
    2. που άμεσα τους επιδοτεί με χρήματα
    3. που έμμεσα τους επιδοτεί δίνοντάς τους Δημόσια έργα.
    4. που καλύπτει ή "θάβει" παρανομίες και παρατυπίες.

    Σε αντιδιαστολή με την πραγματικότητα εσύ προτείνεις "...Σε αυτό το σημείο είναι το δικό μας λάθος. Κοιτάγαμε …αλλού σφυρίζοντας αδιάφορα . Δεν τους τραβήξαμε το αυτί. Δεν τους ταρακουνήσαμε, όχι τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό που να το…. Αντιληφθούν ! Ας προσέχαμε!" για κάποιους που εισπράττουν χρήματα, χαριεντίζονται με τους πολιτικούς μας και θέτουν πρότυπα και στάσεις ζωής ενώ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ. ("...Λειτουργία μέσα στα αυστηρά νομοθετικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος , όχι μόνο για τα δικαιώματα των ΜΜΕ , αλλά και για τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ προς το κοινωνικό σύνολο.")

    ΥΓ

    ...λυπάμαι που σε στενοχωρούν με τις δημοσκοπήσεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ foititako
    Ειλικρινά από την μια εκπλήσσομαι και από τη άλλη θλίβομαι!
    Εκπλήσσομαι για το ύφος των ερωτήσεων σου και για την αλλαγή των λόγων μου.
    Από την άλλη θλίβομαι (και το λέω με την έννοια που θα αντιμετώπιζα και τα δικά μου παιδιά) για το ότι δεν διαβάζετε-μελετάτε ένα κείμενο , ένα άρθρο πολιτικού περιεχομένου, αλλά το διατρέχετε επί τροχάδην ωσάν να αφορά ένα κουτσομπολίστικο , άοσμο και άγευστο ,κειμενάκι που αναφέρετε στο τι φόρεσε ή το τι έφαγε ή το τι ..έκανε , η τάδε τσαχπινογαργαλιάρα φίρμα στα σκυλάδικα των παλαιών Εθνικών Οδών και σημερινά κέντρα ... διασκεδάσεων(?).
    Ένα άρθρο εάν του αλλάξουμε τον χρόνο ή την φωνή μίας και μόνο λέξεως, υπάρχει περίπτωση να αναποδογυρίσουμε αυτό το οποίο ο αρθρογράφος επιθυμεί να αποδώσει.
    Εάν θέλουμε να έχουμε ΓΝΩΣΗ ενός κειμένου, θα πρέπει να το εξετάσουμε με τη πρέπουσα σοβαρότητα και να επιδείξουμε την απαιτούμενη σπουδή στην σημειολογία του.
    Επαναλαμβάνω ότι αυτά(στην συγκεκριμένη περίπτωση ) θα έλεγα ΚΑΙ στα παιδιά μου.
    Συγνώμη εάν έγινα κουραστικός , αλλά το συγκεκριμένο θέμα το συναντώ συνεχώς μπροστά μου , από νέα ως επί το πλείστον παιδιά και με ...πονάει.Μέσω εσού απευθύνομαι, ευκαιρίας δοθείσης, σε πολλά νέα παιδιά. Σε πολλούς νέους Πολίτες.
    Επί της ουσίας της ερώτησής σου, θα σου αναφέρω το απόσπασμα από την παραπομπή μου (την οποία προφανώς δεν διάβασες , εάν κατάλαβα καλά). Γράφω λοιπόν στην παραπομπή:"Όλοι θυμόμαστε το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο . Νομοσχέδιο που πολέμησε με κάθε μέσον το ΠΑΣΟΚ συμπράττοντας με τους νταβατζήδες .
    Το αποτέλεσμα ήταν να μας ζητάνε και τα ρέστα από την ΕΕ , πράξη που δεν θα αποτολμούσαν εάν το σύνολο του κοινοβουλίου μας αισθανόμενο την πολιτική βαρύτητα του νομοσχεδίου το είχε αγκαλιάσει " .
    Φιλικά . Καλό Βράδυ !
    politis-gr
    ΥΓ. Μια υπενθύμιση μόνο. Το αποτέλεσμα ΠΟΤΕ δεν έρχεται μέσα από στείρα αντιπαράθεση , αλλά ΜΟΝΟ μέσα από την σύνθεση απόψεων και χωρίς προκαταλήψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα @ exarxos και @theodore ....

    @politis
    Πώς να μην συμφωνήσω με αυτά που γράφεις για την ¨κρατική διαφήμιση¨ και όλα τα υπόλοιπα.
    Έχω που έχω χαρακτηρισθεί σαν πιστός fan σου αλλά τι να κάνω δεν μπορώ να διαφωνήσω όταν τα πράγματα λέγονται με το όνομα τους.
    Πάντως πρέπει να παραδεχτείς ότι είμαστε προβληματισμένος λαός μέχρι ένα σημείο γιατί πολλοί ψάχνουν να βρουν γιατί τα λες και τι ύποπτο θέλεις να ¨περάσεις¨.
    Και απορώ αφού έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα γιατί συνεχίζουν την προσπάθεια αν δεν υπάρχει ¨λόγος¨ :))))

    -Από ηθικόν σήμερα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ gnik
    Είμαι καλύτερα σήμερα φίλε. Τουλάχιστον δεν έχω πυρετό όπως τις προηγούμενες ημέρες.
    Σε ευχαριστώ για το ειλικρινές ενδιαφέρον σου !
    Μια Αγκαλιά από μένα στον J.D !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ μου εγώ επιμένω και επανέρχομαι στην ερώτησή μου:

    ...ποια άλλη επιχείρηση μπορεί να λειτουργήσει χωρίς άδεια? (τα χρήματα που λαμβάνουν (άμεσα και έμμεσα) τα θεωρώ δευτερεύοντα θέματα, πάντα υπήρχε συνδιαλλαγή για ίδιο όφελος (εκατέρωθεν) σε αυτή τη χώρα)
    ...γιατί ο κάτοικος αυτής της χώρας να σκύβει το κεφάλι, να καταβάλλει αγόγγυστα τις υποχρεώσεις του και οι εκπρόσωποι του κράτους να θάβουν τις παρανομίες και παρατυπίες των ΜΜΕ?

    Μα πάνω από όλα έχω βαρεθεί να ακούω και να διαβάζω για σκοτεινούς κύκλους του εξωτερικού που επιβουλεύονται την εκάστοτε αθώα και τίμια Ελληνική Κυβέρνηση.
    (Δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι, απλά συμφέροντα και δουλειές.)


    ΥΓ

    Τόσο ...ΠΑΣΟΚ γίναμε μέσα σε 4 χρόνια διαχείρισης της εξουσίας?
    (ένας ρομαντικός ηλίθιος που ενστερνίζονταν τα ...ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα έως την Παρασκευή το μεσημέρι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατ' αρχήν διάβασα παραπάνω ότι είσαι πια καλύτερα και απύρετος! Μπράβο! Χαίρομαι! Σιδερένιος λοιπόν!!
    Τώρα για τα ΜΜΕ δεν το ξέρεις @φίλε ότι αυτά ανεβάζουν και κατεβάζουν τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα;; Όταν λοιπόν είναι αντιπολίτευση και κόπτονται για την εξουσία τότε κάνουν κολλεγιές μαζί τους και ανίερες συμφωνίες τις οποίες οφείλουν όταν ανέβουν στο θρόνο να τηρήσουν και να εξοφλήσουν τα γραμμάτια που υπέγραψαν!!!
    Με τι κότσια λοιπόν μετά θα τα "μαζέψουν";;
    Όσο για να στείλουν τους εφοριακούς, με συγχωρείς αλλά εδώ θα γελάσω!! Εδώ οι εφοριακοί παζαρεύουν τον έλεγχο στην οποιαδήποτε μικροεπιχείρηση και μάλιστα εκβιαστικά και εκεί που έχει ψωμί με την οκά, θα κάνουν έλεγχο;;
    Ο Ρουσσόπουλος κανονίζει για όλα αυτά!!
    Πολύ ρομαντικό σε βρίσκω πάντως!!
    Και νόμιζα ότι ήμουν η μόνη ...ρομαντική!!
    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ marianaonice
    Έλα καλή μου φίλη ! Μπορείς και καλύτερα. Τα ....Ρουσόπουλοι και γενικοί αφορισμοί , γενικώς και αορίστως , μόνο το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν μπορούν να φέρουν.
    Αφορισμοί κατά πάντων , αλλά ούτε μια πρόταση! Αφορισμοί ακόμη και για τις γενικώς αυτονόητες και παραδεκτές προτάσεις.
    Εννοείτε ότι όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο σοφοί γινόμαστε, τόσο αποστασιοποιούμαστε απο τα συναίσθημά μας και βλέπουμε τα πράγματα κάτω από το πρίσμα της λογικής.
    Εάν εμείς ακολουθούμε τα ...Ρουσόπουλοι, Γιωργάκης , Κωστάκης , κλπ χωρίς να προτείνουμε λύσεις , χωρίς προτάσεις , χωρίς ηρεμία , ΤΙ πρέπει να κάνουν ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ που το αίμα τους "βράζει" ;
    Μη ξεχνάς ότι ΕΜΕΙΣ φέρουμε την ευθύνη για το διαμορφωθέν πολιτικό σύστημα. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ !
    Θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε μάγισσες γενικώς και αορίστως , αποποιούμενοι των ευθυνών μας και διαλέγοντας ακόμα και ΤΩΡΑ κλισέ λαϊκιστικά, αφοριστικά , μηδενιστικά ή θα κάτσουμε κάτω να δούμε με πολιτικά , κοινωνικά και ιδεολογικά κριτήρια (βασιζόμενοι στην πείρα μας ΚΑΙ στα λάθη μας) τις οποιεσδήποτε λύσεις μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας;
    Μην ξεχνάς ότι "Το δις εξαµαρτείν ουκ ανδρός σοφού."
    Και μη πεις ότι αυτό αφορά μόνο εμένα σαν άνδρα και όχι εσένα Χαχαχα !!!!
    Καλό βράδυ @ φίλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε Πολίτη συμφωνώ
    με την ανάλυση σου
    και σίγουρα θα συμφωνούν
    πάρα πολλοί μαζί σου

    Τα χρήματα υπάρχουνε
    μα είναι για τους λίγους
    τους νταβατζήδες φίλε μου
    και όχι τους κολίγους

    οι κυβερνήσεις πάντοτε
    σαν όπλο τα κρατούνε
    πάντοτε ανεξέλεγκτα
    τα χρησιμοποιούνε

    μπορεί ο κόσμος σίγουρα
    αν θέλει ν΄αντιδράσει
    χρόνων πολύμορφα δεσμά
    θα πρέπει να τα σπάσει

    φανατισμοί υπερβολές
    μας έχουν κοιμισμένους
    σε άρματα πολύχρωμα
    μας έχουνε δεμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Ξημεράκης Φάνης
    Καλή σου ημέρα φίλε !
    Με την έξυπνη μαντινάδα σου μου έφτιαξες το κέφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ λέω ότι αν η μ@λ... ήταν εργόχειρο , θα είχαν κάνει προίκα..
    ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ...ΑΥΤΙΑ,ΠΑΠΑΔΑΚΗ,ΒΕΡΥΚΙΟ,
    ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ,ΛΥΡΙΤΖΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

    29 Σεπτέμβριος 2008 11:37 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΣΧΕΤΟ:
    Τι να σου κάνω;; :))
    Τουλάχιστον δεν τάγραψες πάλι στα ...ρωσικά!!
    Χαχαχαχα!!
    Μ' αρέσει πάντως ο διάλογος με επιχειρήματα! Τον θεωρώ πολύ επικοδομητικό!!

    Και σ' ευχαριστώ που μας έδωσες την ευκαιρία να το κουβεντιάσουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι «προοδευτικοί» ξανακτυπούν και πάλι.


    Από http://www.athenspride.eu/index.php?lang=gr

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
    «ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟΙ»


    Στις 2 Οκτώβρη εκδικάζεται στο πρωτοδικείο της Ρόδου η αγωγή ακύρωσης των γάμων των δυο ομόφυλων ζευγαριών.
    Σας καλούμε σε μια δημόσια εκδήλωση αλληλεγγύης για το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών και πολιτισσών στον πολιτικό γάμο την Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη έξω από τη Βουλή των Ελλήνων στις 18.00.

    Σας καλούμε να φωνάξουμε: «ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟΙ»

    ΠΑΡΤΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ για το δικαστικό αγώνα: Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13, 23.00

    ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

    Athens Pride - Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας - Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας - Καμπάνια για τον Πολιτικό Γάμο - Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας - Δίκτυο Υποστήριξης Ομοφυλόφιλων - Ερμής - Be positive Εθελοντές για θέματα Φύλου και Διακρίσεων - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό «Αντιγόνη» - Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι - Σύνθεση Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση για το ΗIV/AIDS - Κέντρο Ζωής - Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα - Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας - Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας - Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας - ΟΚΔΕ/Σπάρτακος - Κόκκινο - Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά - Διεθνιστική Εργατική Αριστερά - Πρωτοβουλία Γένοβα - Δημοτική Κίνηση Ανοιχτής Πόλης - Φιλελεύθερη Συμμαχία - Οικολόγοι Πράσινοι - Νεολαία Συνασπισμού - Ομάδα για τη Σεξουαλική Ταυτότητα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – Πρωτοβουλία Έλληνες Μπλόγκερς κατά των Διακρίσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Δε γ@... ολοι μαζι,ομου και ανταμα;
    Και τα ονοματα στο τελος, γιατι ταβαλες; Για να φοβηθουμε;
    Βρε ουστ. Ο γαμος σας ελειψε.
    Εδω καραβια χανονται,βαρκουλες αρμενιζουν.
    Ερχεται βροχη ερχεται μπορα και κλονιζονται τα παντα με κινδυνο να τα χασουμε ολα και οι ανωμαλοι,με τα κουσουρια τους, γουσταρουν γαμους.
    Αντε, με το καλο και το κωλοπαιδο,για να εισπραξετε το εκατομμυριο.

    29 Σεπτέμβριος 2008 10:32 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολίτη συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά τώρα μπόρεσα να μπω στο ιντερνετ και να διαβάσω την απάντησή σου. Για το ύφος έχεις δίκιο, και θα το πάρω αλλιώς. Για το δεύτερο σκέλος δεν έχεις όμως. Την παραπομπή σου την διάβασα, αλλά το επιχείρημα που θέτεις, ότι δηλαδή αν συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε πρόβλημα από την ΕΕ δεν ευσταθεί γιατί απλούστατα η ΕΕ έχει νόμους υπέρ πάντων και δεν θα δεχόταν νόμους ( ή έστω και συντάγματα) εθνικούς που παραβιάζουν αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού, το θεμέλιο της οικονομικής πολιτικής της ένωσης. Ακόμη, ζητάς από το σύνολο του κοινοβουλίου να πάει κόντρα σε ΝΟΜΟΥΣ της ΕΕ; Τους νόμους πρέπει να τους σεβόμαστε και να υπακούμε σε αυτούς, όπως έχεις τονίσει πολλές φορές.

    Συμφωνώ για την προχειρότητά μου, όχι όμως στην ανάγνωση αλλά στις απαντήσεις. Ας σου απαντήσω πιο προσεκτικά λοιπόν.

    Αρχικά να πω ότι περιμένω και εγώ την απάντηση που ζητά ο ανώνυμος σχετικά με τις άδειες, κάτι που δεν ρύθμισε ούτε αυτή η κυβέρνηση. Λες :"Σε εποχές διεθνούς οικονομικής κρίσης , όταν η τσέπη του Έλληνα ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ συνεχώς αδειάζει , είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ η …. αφαίμαξη του, από τους νταβατζήδες !" Δεν μας αφαιμάζουν, αλλά τους τα δίνει η κυβέρνηση, οπότε σε αυτή πρέπει να τα ρίξουμε και όχι στους νταβατζήδες, αυτοί κοιτάνε το συμφέρον τους, και εφόσον το επιτυγχάνουν ΝΟΜΙΜΑ, δεν μπορούμε να τα βάζουμε μαζί τους. Υπακούμε στο νόμο. Θα ήταν ηλίθιο εξάλλου να θεωρούμε αυτούς ένοχους μιας και άμα γυρνάγαμε σε μερικούς την πλάτη τότε θα ξεφύτρωναν άλλοι. Οπότε είναι στο χέρι της κάθε κυβέρνησης να καθορίσει την πολιτική της και όχι να τραβιέται από συμφέροντα. Άρα πάλι το πρόβλημα βρίσκεται στην κυβέρνηση.

    Άλλο ένα σημείο που θέτεις τους πολίτες, υποτίθεται, προ των ευθυνών τους είναι στο τέλος όπου λες :"Ως πότε πια θα έχουμε Εφιάλτες ; Ως πότε θα τους πληρώνουμε … κιόλας ;" Εδώ και πάλι δεν τους πληρώνουμε εμείς αλλά το κράτος( και μην μου πεις ότι εμείς είμαστε το κράτος, δεν το δέχομαι), και οι κυβερνήσεις. Και αφού γίνεται νόμιμα σημαίνει ότι πάλι η κυβέρνηση μου φταίει και όχι αυτοί. Υπάρχουν δύο λύσεις στο πρόβλημα, ή να μην δίνει λεφτά η κυβέρνηση ή να εκλέξουμε άλλη. Εάν δεν το κάνει λοιπόν, αναγκαστικά πρέπει να μαυρίσουμε τον Καραμανλή. Έτσι δεν είναι; Αφού αλλιώς δεν λύνεται το πρόβλημα.

    Σχετικά τώρα με το ότι δεν τους τραβήξαμε το αυτί σαν πολίτες, δεν θεωρώ ότι ισχύει. Δες εδώ http://www.eihea.gr/circulation_gr.asp τις κυκλοφορίες των εφημερίδων και πες μου. Οι πολίτες πριν την εκλογή του Καραμανλή είχαν γυρίσει την πλάτη στις εφημερίδες. Από στατιστικές επίσης μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται τα ΜΜΕ. Άρα; Εμείς μια χαρά ανταποκριθήκαμε, άλλοι τα δίνουν τα λεφτά. Αυτά τα λίγα από μένα. Καλημέρα πολίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ foititakos
    Καλημέρα φίλε μου !
    Για να ξεκαθαρίσω μία και καλή τα γραφόμενα στο άρθρο μου.
    Πιθανώς να φταίει το γράψιμο μου. Δεν γνωρίζω .
    Διαφωνώ για τα περί ΕΕ. Όποιος ξέρει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γνωρίζει ότι εάν κάποιο κράτος ΣΥΣΣΩΜΟ (χωρίς οποιαδήποτε ...διαρροή), θελήσει να κερδίσει μια υπόθεση ,....το επιτυγχάνει.
    Να καταλάβεις ότι και στο Ευρ. Κοινοβούλιο είναι μια ... "διπλωματική " συναλλαγή μεταξύ κρατών και των ευρωπαϊκών κομμάτων.
    Μου δίνεις σου δίνω. Με υποστηρίζεις σε υποστηρίζω. Έτσι παίζεται ανέκαθεν το παιχνίδι. Φυσικά δεν μιλάμε για κάτι παράνομο , αλλά για τα διάφορα παραθυράκια που μπορούν να νομοθετήσουν , προκειμένου να θέσουν φραγμό στην οποιαδήποτε χειραγώγηση των λαών.
    Και άλλα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν παρόμοιο πρόβλημα και να είσαι σίγουρος ότι εάν τα δικά μας κόμματα (επαναλαμβάνω καθότι είναι πολύ σπουδαίο , ΣΥΣΣΩΜΑ)ήθελαν να το πετύχουν θα είχαν βρει συμμάχους στο εσωτερικό του Ευρωκοινοβουλίου.
    Τέλος πάντων ας προσπαθούσαν, εάν είχαν την διάθεση! Η μη προσπάθεια και ειδικά ή "σύμπραξη" με τους νταβατζήδες, δεν νομίζω να συνακολουθούν με την θέληση των πολιτών.
    Εκεί ομιλώ περί τραβήγματος των αυτιών των κομμάτων , ώστε να καταλάβουν ότι ΕΜΕΙΣ οι πολίτες ΑΥΤΟ θέλουμε .Εκεί γράφω ότι σφυρίζαμε αδιάφορα ,όπως έχουμε κάνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις στην μεταπολίτευση.
    Πρέπει να κοιτάζουμε τα λάθη μας και να διδασκόμαστε από αυτά.
    Όσο αφορά τα υπόλοιπα, περί κυβέρνησης απλά να σου ξεκαθαρίσω ότι από το σημείο (περίπου στη μέση του άρθρου ) που γράφω "Από την πλευρά , της τότε κυβέρνησης έγιναν και τα αντίστοιχα λάθη . Είχε νωπή λαϊκή ...κλπ...." απευθύνομαι στην κυβέρνηση για τα λάθη της και για το ΤΙ επιθυμούμε να κάνει. Δηλαδή σχεδόν το μισό άρθρο.
    Από το σημείο αυτό και μέχρι το τέλος , ΟΛΑ αφορούν την κυβέρνηση.
    Ακόμα και ο επίλογος της τελευταίας φράσης ΕΚΕΙ απευθύνεται και ΟΧΙ στους πολίτες.
    Το σφάλμα το δικό μας το περιορίζω ΜΟΝΟ στο ΜΗ τράβηγμα του αυτιού στην χρονική στιγμή του "Βασικού μετόχου". πουθενά αλλού.
    Δεν ξέρω εάν έγινα κατανοητός και σε βοήθησα να καταλάβεις το πνεύμα μου!
    Καλή σου ημέρα και ...να διαβάζεις(τα μαθήματα σου εννοώ, μη βγάλεις πάλι ..πιστόλι χαχα. Μετά από κάποια χρόνια θα καταλάβεις το "αγαθό" της προτροπής μου )
    Να είσαι καλά !
    φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ε, το διάβασμα καλά πάει, αλλά η ευχαρίστηση του διαβάσματος βρίσκεται στα ενδιαφέροντα (και καλογραμμένα) βιβλία, κάτι που, δυστυχώς, δεν ισχύει για την πλειονότητα των βιβλίων της σχολής. Σου αφήνω ένα (ρητορικό;) ερώτημα για το τέλος.. αξίζει ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση που πληρώνει τους σύγχρονους εφιάλτες, με τα τόσα δεινά που φέρνουν στη χώρα, την ψήφο των πολιτών; Καληνύχτα πολίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Με άλλοθι τον προυπολογισμό, πήγε σε εκλογές με αποτέλεσμα να βρεθεί με την οριακή πλειοψηφία των 152 βουλευτών!
    Ε λοιπόν, αυτό ήταν αρκετό για να βρεθεί στο σημερινό αδιέξοδο. Oι υποθέσεις της Ζίμενς και του Ζαχόπουλου τον κλώνισαν και προσωπικά. Στη συνέχεια ήλθε και ο Αγιος Εφραίμ να τον στείλει αδιάβαστο.
    Αίφνης έγινε θρύψαλα το κέλυφος προστασίας που του παρείχε η αορατότητά του.
    Σήμερα όλοι γνωρίζουμε οτι ο Βασιλιάς είναι γυμνός και φοβισμένος-σε λίγο θα είναι μόνο φοβισμένος...ΑΝΤΙΟ ΚΩΣΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ Foititakos
    Οι Εφιάλτες δεν έχουν χρώμα. Τα έχω ζήσει , τα ζω και ελπίζω κάποια στιγμή για το καλό το δικό σας να σταματήσουμε να τα ζούμε!
    Όταν κύριο μέλημα μας θα καταστεί η υπεράσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων , ή υπεράσπιση της ελεύθερης και όχι ...χειραγωγημένης βούλησης μας , όταν επιτέλους μάθουμε από τα λάθη μας και πιστέψουμε στην Δημοκρατία και όχι στη ... "Δημιοκρατία" , ...θα έρθει και αυτή η μέρα !
    Ελπίζω να ζω για να την δω !!!
    Καλό μεσημέρι φίλε!!
    Φιλικά
    politis-gr
    YΓ. Και αυτό το βιβλίο που σου συνέστησε ο greekpoliticalreview είναι καλό. Να το διαβάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή