Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Μετανάστες στην ίδια μας την χώρα !


Καθημερινά παρακολουθούμε από τα αστυνομικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ σκηνές …«απείρου κάλλους» με πρωταγωνιστές παράνομους μετανάστες.

Πριν λίγες ημέρες στα πλαίσια τακτικού χάους και τρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών ,αλλοδαποί αλληλοσφάζονταν με απίστευτη αγριότητα για τον έλεγχο της πιάτσας ναρκωτικών στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδος ,κραδαίνοντας ….τσεκούρια και σπαθιά Σαμουράι.

Ανάστατοι οι κάτοικοι, με τον φόβο να τους έχει κυριεύσει , έλεγαν ότι ούτε η αστυνομία δεν τολμά να επέμβει.

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους , τις γειτονιές που μεγάλωσαν και φεύγουν για άλλες συνοικίες, ως σύγχρονοι και μεταμοντέρνοι εσωτερικοί μετανάστες.

Τα …«τσουνάμι» των παράνομων μεταναστών στις κεντρικές παραδοσιακές συνοικίες της πρωτεύουσας τείνουν να το μετατρέψουν σε γκέτο , κατά το πρότυπο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκεί που όταν στις αρχές της δεκαετίας του 80` έτυχε ως …«άφρων» και ελαφρώς χαμένος επισκέπτης να περιδιαβαίνω, με …«περιμάζεψε» με ιδιαίτερη βιασύνη -για την ασφάλεια μου - «ειδικό» αστυνομικό περιπολικό , έχοντας ….εξωτερικό πλέγμα σε όλα τα τζάμια του.

Επί χρόνια το συζητούσα με διαφόρους φίλους και όλοι συμφωνούσαμε ότι τέτοια «status» είναι έξω από το πνεύμα της χώρας μας και ουδέποτε παρόμοια «σενάρια» θα μπορούσαν να «πάρουν σάρκα και οστά». Αλλά φευ !!

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Δημογραφικό Μέλλον της Ευρώπης» οι μετανάστες στην Ελλάδα το 2007 ανέρχονται σε 1.070.000, ενώ εικάζεται ότι θα φτάσουν τα 2.049.000 το 2030 και το 2050 οι μετανάστες «πρώτης» και «δεύτερης γενιάς» θα ανέρχονται σε 2.750.000..

Αν δεν το καταλάβατε καλά να το επαναλάβω. ….. 2.750.000 ! ....Σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού της χώρας μας.

Η πολυπολιτισμική Ελλάδα έρχεται , αν δεν …έφθασε ήδη , αφού τα νούμερα της μελέτης αμφισβητούνται έντονα από διαφόρους οργανισμούς και οργανώσεις , που μιλούν για πολύ μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, αφού η παράμετρος «παράνομοι μετανάστες» δεν ελήφθη υπόψη για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Επιμένω να γράφω « παράνομοι μετανάστες» και όχι …. «παράτυποι μετανάστες», που εντέχνως προσπαθούν να μας …..καθιερώσουν μέσω της οδού «επαναλαμβανομένης φράσεως», γνωστής και ως πλύσης ….εγκεφαλικών κυττάρων.

Αρχής γινομένης από τον κ. Παπανδρέου (εδώ), τον κ. Αλαβάνο , τον ..κ. Δημητρά του «Παρατηρίου του Ελσίνκι»(εδώ), μέχρι και ορισμένους … «πεφωτισμένους» πανεπιστημιακούς όπως η κ. Βάσω Αρτινοπούλου Αν. καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας του …..Παντείου Πανεπιστημίου (με άρθρο της πριν λίγες ημέρες στον Ε.Τ) και ή κ. Άννα Τριανταφυλλίδου στην έρευνα «Ελληνική Μεταναστευτική Πολιτική: Προβλήματα και Κατευθύνσεις, ΕΛΙΑΜΕΠ 2005» την οποία επικαλέστηκε προ ημερών η «Καθημερινή».

Προλαβαίνω την ερώτηση σας . Ναι !! ΚΑΙ η κ. Τριανταφυλλίδου προέρχεται από την …. «πεφωτισμένη» γειτονιά του ….Παντείου Πανεπιστημίου.

Οι ανωτέρω (ως δείγμα απλώς) καταβάλουν προσπάθειες να παραποιήσουν την ελληνική γλώσσα και την ..νοημοσύνη μας.

Παράνομος είναι ο μετανάστης που εισέρχεται σε μια χώρα παραβιάζοντας τους ισχύοντες νόμους και τα σύνορα της.

Τον όρο παράτυπος μετανάστης μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για κάποιον που π.χ έχει κάποια ατέλεια στις προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα μας ή σε κάποιο έγγραφο του .

Επειδή οι ανωτέρω παίζοντας με τις λέξεις επικαλούνται τους αγγλικούς όρους undocumented immigrants (μετανάστες χωρίς χαρτιά ) ή irregular immigrants (αντικανονικοί μετανάστες) να τους θυμίσω ότι στην Αγγλική δεν υπάρχουν μόνο αυτοί οι όροι , αλλά και οι …. illegal immigrants( παράνομοι μετανάστες) , illegal aliens ( παράνομοι αλλοδαποί).

Μια προσπάθεια στο Google θα σας παρουσιάσει χιλιάδες έγγραφα που χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους..

Την επόμενη φορά που δίκαια θα αγανακτήσετε ως ….εσωτερικοί μετανάστες ή… κλειδαμπαρωμένοι στα διαμερίσματα σας ως φοβικοί «μεταμοντέρνοι φυλακισμένοι» , να θυμηθείτε ότι ….. δεν υπάρχει «παρθενογένεση».

Βάλαμε και βάζουμε όλοι το χεράκι μας και …..την εξαργυρωμένη ψήφο μας.


ΥΓ. Προ ημερών ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ως υπεύθυνος του αντίστοιχου τομέα του ΠαΣοΚ ζήτησε να θεσμοθετηθεί …..Συνήγορος του μετανάστη …!

Όχι του εσωτερικού μετανάστη , του άλλου …του παράνομου μετανάστη !

Να τονίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι δεν είμαι κατά της νόμιμης μετανάστευσης , αλλά κατά της … «κατά σωρηδόν» και ανεξέλεγκτης παράνομης μετανάστευσης και …..όποιον πάρει ο χάρος.

22 σχόλια:

  1. Αυτό ήταν... δεν έχει σχέση αν έχεις απόλυτο δίκιο, μόλις αυτοανακηρύχθηκες "φασίστας". Τέτοιες απόψεις είναι απαγορευμένες στα ΜΜΕ την εποχή μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ώρα που η κοινωνία βογγάει πάνω στη Θεσσαλονίκη, η Ζαχαρέα ωρύεται γιατί της επιτίθενται δίκαια κάποιοι, ο Βουλγαράκης εκτίθεται με όσα λέει απολογούμενος σ΄ όλα τα ΜΜΕ κι οι συνεργάτες του παραιτούνται, ο Τατούλης και τι δε λέει, η διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή μοιάζει να μην είναι και τόσο φούσκα, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ που μας ΚΥΒΕΡΝΑ... ο Πολίτης.gr πετάει τη μπάλα έξω από το γήπεδο και μας καλεί να συζητήσουμε για τους λαθρομετανάστες.
    ΕΛΕΟΣ φίλε μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την πολυπολιτισμική κοινωνία, το "πολύ" το βλέπουμε (το λέει άλλωστε και το πόρισμα της ΕΕ) , αλλά όχι τον "πολιτισμό".
    Εκτός κι αν είναι "πολιτισμός" το θέαμα που έδειχνε προ ημερών η κάμερα στα γεγονότα στην Αθήνα ή ας έλθει κάποιος στην Πάτρα να δει και τον "πολιτισμό" στις συμπεριφορές των χιλιάδων λαθρομεταναστών που έχουν μαζευτεί γύρω απο το λιμάνι.
    Μάλλον έχει ξεφύγει η μπάλα από τα χέρια μας ή αν κρίνω και από το παραπάνω σχόλιο , κάποιοι ηθελημένα όχι απλώς την πετάνε εκτός γηπέδου αλλά την κρύβουν κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσους πια χωράει αυτός ο τόπος? Είναι δυνατόν να έχουμε τόσους πολλούς και ειδικά από όμορες χώρες? Σε λίγα χρόνια θα μιλάνε για καταπιεσμένες μειονότητες και αυτοί.
    Σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου εφαρμόζουν αυστηρότατους κανόνες, εμείς εδώ τι κάνουμε?
    Κανείς δεν σκύβει πάνω στο πρόβλημα και δυστυχώς ούτε σημερινή κυβέρνηση.
    Που θα πάει αυτό το βιολί δεν τους νοιάζει καθόλου?
    Το θέμα είναι πρωτίστως Εθνικό.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σσσσσουτ!!! μη μιλάτε για μετανάστες, πόσοι χωράνε κτλ γιατί σε λίγο θα πείτε ότι αγαπάτε και την ελλάδα και τελιώσατε μετά φασίστες θα είστε....εκεί καταντήσαμε να ντρέπεσε να πεις ότι αγαπάς την χώρα σου...μόνο οι αμερικάνοι είναι πατριώτες όλοι οι άλλοι είναι εθνικιστές ΥΓ δεν έχω θέμα με τους μετανάστες αλλά με τον ΑΡΙΘΜΟ τους! φτάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ευρώπη οφείλει να στηρίξει τις φτωχές χώρες για να μπορέσουν να κρατήσουν τους ανθρώπους τους στο έδαφός τους. Να ενημερώνει αυτές τις χώρες, ποιοι είναι οι όροι μετανάστευσης στην Ευρώπη, για να μπορούν να έρχονται νομίμως. Θα πρέπει όμως και να ωθήσει τις τρίτες χώρες να υπογράψουν τις Συμφωνίες επανεισδοχής με την Ε.Ε. και να τις εφαρμόσουν.
    Αυτή είναι η επίσημη άποψη της κυβέρνησης.
    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι απόψεις των άλλων κομμάτων.
    Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε πως σημειώνονται μεγάλες υπερβάσεις του κράτους σε βάρος των μεταναστών και ζήτησε όπως αναφέρεις και εσύ , να θεσμοθετηθεί Συνήγορος του Μετανάστη.
    Το ΚΚΕ μιλά για "απανθρωπιά" και "υποκρισία" εκ μέρους της Ε.Ε. καθώς, όπως λέει, «βρίσκονται ως εισβολείς στο Αφγανιστάν και διαμαρτύρονται για τους αφγανούς πρόσφυγες. Ποιος δημιουργεί τους πολέμους, αν όχι η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ;».
    Ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εναντίον της πολιτικής της κοινής ευρωπαϊκής φύλαξης των συνόρων (FRONTEX), υποστηρίζοντας πως «τέτοιου είδους επιλογές και ιεραρχήσεις είναι και απάνθρωπες, τελικά, ανεξαρτήτως προθέσεων".
    "Πρόκειται για υποκρισία της Ε.Ε., να αναπτύσσει προγράμματα καταστολής, αντί συστηματικών προγραμμάτων για χτύπημα των αιτιών. Ακόμα και τα δηλητηριώδη ηλιέλαια είναι ελεύθερα να κυκλοφορούν και όχι οι άνθρωποι.
    Ο ΛΑΟΣ δια μέσου του k. Γεωργιάδη έκρινε το θέμα ότι είναι οικονομικής υφής. Συγκεκριμένα ανέφερε:«αν έχουμε στην Ελλάδα μετανάστες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ας μας πληρώσει η Ε.Ε., να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας»
    Νομίζω ότι θέτοντας όλες της απόψεις των κομμάτων ο καθένας φίλος μπορεί να αποκομίσει και τα δικά του συμπεράσματα.
    Συγνώμη για το μακροσχελές του σχολίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Noμίζω πλέον ότι έχουμε υπερβεί κάθε όριο σαν κράτος!!
    Στην Αγιάσο έχουν μετατρέψει το παλιό Σανατόριο (νοσοκομείο για φυματικούς) που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα περίπου έξω από το χωριό, σε ίδρυμα για εγκατάσταση παράνομων λαθρομεταναστών! Τους σωρεύουν εκεί κατά δεκάδες κάθε φορά που τους μεταφέρουν με την κλούβα, και τους αμολάνε ελεύθερους και το βράδυ τους βλέπεις κατά ομάδες να κυκλοφορούν φοβισμένοι και ρακένδυτοι! Επιβιώνουν με την ελεημοσύνη των χωριανών που ο καθένας βάζει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει! Το κράτος μόνο τους σωρεύει και μετά τους αφήνει στο έλεος του Θεού!!
    Στη βόλτα μας τους συναντούσαμε και πραγματικά ένοιωθα αυτό που λένε: "Ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό το Γιάννη". Προσπαθούν να δείχνουν φιλικοί και φιλήσυχοι, μας χαιρετούσαν και μάλιστα μας συστήνονταν με σπασμένα Αγγλικά και ένα "geia sou" στα ελληνικά!!
    Δεν μπορώ να καταλάβω τι πολιτική είναι αυτή και που οδηγεί την Ελλάδα! Τι θα τους κάνουν;; Εκεί θα μείνουν εσαεί;; Σαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως! Δυστυχείς και αυτοί δυστυχείς και φοβισμένοι και εμείς στην ίδια μας τη Χώρα!!
    Γιατί άνθρωποι πεινασμένοι χωρίς δουλειά δεν μπορεί παρά να παρανομήσουν για να επιβιώσουν!
    Και τότε αλλοίμονό μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΘΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ,ΥΠΕΡΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟΙ, ΒΑΣΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΙ, SS, ΝΑΖΙ , ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ , ΒΕΛΖΕΒΟΥΛ, ΦΟΝΙΑΔΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΖΟΜΠΙ,

    Φοβάστε τους μετανάστες! ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ,ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ !

    Γίνετε φιλάνθρωποι σαν εμένα να αγαπάτε τους μετανάστες όπως εγώ!

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΠΟΥ ΜΕΝΩ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΜΟΥ ΧΑΛΝΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΟΥ.

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΠΑ.


    "Διεθνιστής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έμεινα στη Νέα Υόρκη για σπουδές και εργασία περί τα 7 έτη μεταξύ '85 και 1992. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι οι πλέον ήσυχες (Πολυπολιτισμικές ή μη γειτονιές) ήταν αυτές στις οποίες υπη΄ρχε αυτό που στην Ελλάδα λέμε μαφία ή συνδικάτο του εγκλήματος.
    Σε αυτές τις περιοχές κυρίως στο Κούινς αλλά και στο Μπρούκλιν οι Ιταλοί κυρίως φρόντιζαν οι ίδιοι για την ασφάλεια της γειτονιάς τους και δεν τολμούσε κανείς να βγάλει.. χατζάρες και λοιπά αντικείμενα και να σκοτωθεί με άλλους.

    Το ίδιο συμβαίνει σε όλο το κόσμο όπου η κάθε λογής τοπική μαφία σε συνργασία με την αστυνομία εξασφαλίζει ησυχία τάξη και ασφάλεια.

    Στην ίδια την Αθήνα η οδός Ευριπίδου και οι παράδρομοι είναι βόθρος παρανομίας και εξαιρετικά επικύνδυνοι να τους διαβείς αλλά μόλις μερικά μέτρα παρακάτω στη γειτονιά των νυκτερινών μπαρ του Ψυρρή οι "Μπράβοι" και τα τοπικά μαφιόζικα κυκλώματα δεν αφήνουν να διαταραχθεί η καλοπέραση των πελατών τους... οι οποίοι θα δηλώνουν και διεθνιστές σε πολλές περιπτώσεις!

    Άρα, ασ ελπίσουμε ότι θα φτιαχτούν μαφίες στις γειτονιές μας μπας και μπορούμε να περπατήσουμε ελεύθερα το βράδυ.

    Υ.Γ Βέβαια προς το παρόν η μεγαλύτερη "μαφία" στην Ελλάδα είναι η αστυνομία, άλλα είναι καιρός να υπάρξει μία ιδιωτικοποίηση και σε αυτόν το τομέα γιατί οι άνθρωποι που υπηρετούν εκεί προσεγγίζουν σε πολλές περιπτώσεις το επίπεδο ευσυνειδησίας των υπαλλήλων του ΟΣΕ... Ενώ ο ιδιωτικός μαφιόζος είναι παντοτε στη διαθεσή σας με το ανάλογο αντίτιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τον Παυλοπουλο δεν μας είπες τίποτε.
    Ξέρεις πολλοί ψηφίσαμε ΝΔ για να κάνει κάτι για το θέμα αυτό.
    Η εξαπάτηση στο ζήτημα αυτό είναι πολυ μεγάλη και μην αρχίσεις δικαιολογίες για Ευρωπαική Ένωση και τρίχες.Με Σαρκοζύ στη Γαλλία και Μπερλουσκόνι που βγάζει το στρατό στους δρόμους υπάρχει αρκετή καλυψη για την Ελλάδα για να τους κυνηγήσει.
    Άσε την αριστερά και το Δημητρά και πες τι κάνει η κυβερνηση.Εκτός αν τους φοβαται και τους γλύφει συνέχεια.Είναι αλήθεια ή όχι ότι η οργάνωση του Δημητρά επιχορηγείται από το ελληνικό κράτος δηλαδή από τους φόρους μας για να κάνει ανθελληνική προπαγάνδα;
    Bέβαια ξέρω που βασίζεσθε-στη λογική της χαμένης ψήφου.Ότι και να κάνουμε δεν θα πάνε στο ΛΑΟΣ γιατί φοβούνται ότι ο Γιώργος είναι πολύ χειρότερος.
    Είναι όμως;Με τα καμώματα του Παυλοπουλου αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ marianaonice
    Τα πράγματα στα χωριά είναι πολύ ...λάιτ, καθότι είναι πολύ "κλειστές" κοινωνίες και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.
    Στα μεγάλα αστικά κέντρα τα πράγματα είναι σε πλήρη αντιστροφή.
    Επικρατεί η ζούγκλά π.χ Αθήνα -Αγ. Παντελεήμονας, Πλατεία Βικτωρίας, Κάτω Πατήσια, Πλ. Βάθης , Πλ. Κουμουνδούρου , Ευριπίδου και πέριξ, αλλά και στην Πάτρα.
    Ας ζητήσουμε από τα κόμματα και την πολιτεία τις ευθύνες τους, αλλά ας αναλογιστούμε και τις δικές μας.
    Υπ`όψιν ότι το γκέτο είναι σαν την φωτιά. Όσο είναι μακριά από εμάς απλώς το συζητούμε, το αναλύουμε κοινωνικά , ανθρωπιστικά , ....αμπελοφιλοσοφικά !
    Όταν κτυπήσει την δικιά μας γειτονιά τα πράγματα ...αλλάζουν.
    Τότε φταίει το κράτος, λες και αυτό το "καταραμένο" είναι κάτι το απρόσωπο και όχι εμείς οι ίδιοι και οι ...επιλογές μας!!!!
    Καλό Βράδυ @φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από το
    STRATEGY-GEOPOLITICS.blogspot.com

    Το έγκριτο γερμανικό Spiegel δημοσίευσε στις 10.11.2003 το παρακάτω άρθρο για εξέγερση των Αλβανών στην Ελλάδα

    Η Εξέγερση των Σκιπετάρων
    Στην Βόρεια Ελλάδα οπλισμένοι Αλβανοί ετοιμάζονται για μάχη. Ο διακηρυγμένος στόχος τους: «Η δημιουργία μιας Mεγάλης Αλβανίας»

    Ο Άχμετ φοβάται. Σπουδάζει Οικονομικά στην Θεσσαλονίκη αλλά παράλληλα ασχολείται με αυτό που οι Έλληνες αποκαλούν «τρομοκρατία». Ο Άχμετ πολέμησε με τον UCK στο Κόσσοβο και είναι μέλος μιας μυστικής οργάνωσης. Στόχος τους είναι να οργανώσουν ένα ένοπλο δίκτυο αντίστασης στην Βόρεια Ελλάδα, μέχρι την άνοιξη του 2004, πριν την Ολυμπιάδα. Τότε, λέει ο Άχμετ, κάθε Αλβανός στα χωριά της Βόρειας Ελλάδας, θα μπορεί να οπλιστεί μέσα σε λίγα λεπτά.
    Το γεγονός ότι οι αρχιτέκτονες της Μεγάλης Αλβανίας έχουν και την Ελλάδα στο στόχαστρό τους, είναι πια γνωστό. Τα ελληνικά ΜΜΕ προειδοποιούν ήδη για το κίνδυνο μιας εξέγερσης. Αν γίνει το Κόσοβο ανεξάρτητο, λέει ο πρώην Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ, τότε «είναι πιθανός ένας πόλεμος στα Βαλκάνια».(...) Η αλβανική μειονότητα στην Βόρεια Ελλάδα αριθμεί περίπου 500.000 ανθρώπους. Μάλλον είναι παραπάνω γιατί πολλοί Αλβανοί περνάνε τα σύνορα πολύ εύκολα προς την Ελλάδα. (...)
    Δεν είναι όλοι οι Αλβανοί ενθουσιασμένοι με την ιδέα της Μεγάλης Αλβανιάς. Από το δρόμο για Έδεσσα περνάει ο δρόμος για την Φλαμουριά. Εδώ υπάρχουν πολυτελείς βίλες, φοίνικες και καλοφροντισμένοι κήποι. Οι κάτοικοι φοβούνται: «Ούτε μέσα στα σπίτια μας δεν μιλάμε αλβανικά» λέει ένας γέρος. «Οι Έλληνες μας αφομοιώσανε, δεν έχουμε ούτε σχολεία. Αλλά μια επανάσταση;» Κουνάει το κεφάλι του και λέει: «Τότε θα τα χάσουμε όλα και θα μας διώξουν». Είναι αγώνας «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
    Ο Ιλίρ, υπεύθυνος για τον οπλισμό των μελλοντικών ανταρτών, περιμένει να πέσει η νύχτα. Τότε θα έρθει ένα φορτηγό από τα Σκόπια με κρυμμένα όπλα. Υποστηρικτές υπάρχουν αρκετοί, λέει ο Ιλίρ , έχοντας 5 πλαστά διαβατήρια στην τσέπη του. Τον Ιούνιο 2003 έγινε μια μεγάλη αγορά στην Κροατία μέσα Ιουνίου από την αλβανική διασπορά. 2000 Καλάσνικοβ, αρκετές ρουκέτες, 800 χειροβομβίδες, 12 αντιαρματικά βλήματα και πολλές αλεξίσφαιρα. Κινητήρια δύναμη πίσω από το σχέδιο είναι ο ΑΝΑ (Αλβανικός Εθνικός Στρατός).
    Επικεφαλής τους, που κρύβεται στο διαδίκτυο πίσω από το ψευδώνυμο «Αλβαν Βγιόσα», είναι ο δικηγόρος Ιδαγιετ Βεκίρη, 52. Ιδρυτής του κόμματος Εθνική Ένωση Αλβανίας και φίλος του Φάτος Νάνο, προέδρου της Αλβανίας. Ήτανε μαζί στην φυλακή όταν δεν ήταν ακόμα στην εξουσία. Εδώ και λίγο καιρό ψάχνει η Αλβανική κυβέρνηση για τον «Βεκίρη που ξεσηκώνει τον λαό» μέσω της Ιντερπολ. (...) Με το μικρό του στρατό θέλει να μπει στ’ αχνάρια του UCK. Ο κόσμος πρέπει να δεχτεί τον ΑΝΑ, δήλωσε ο Βεκίρι. Αν δεν τα βρούνε διπλωματικά θα καλέσει τους οπαδούς του σε ανταρτοπόλεμο. Κανένας Αλβανός στα Βαλκάνια δεν θα αρνηθεί τον πόλεμο, αν δοθεί η ευκαιρία για την Ένωση.
    (...) Οι Αλβανοί έχουν ελπίδες. Ένας από τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Wesley Clark, επισκέφτηκε πριν λίγο καιρό το Κόσοβο. Υποσχέθηκε στους Αλβανούς να τους βοηθήσει με όλη του την καρδιά, αν έχει την υποστήριξη του αλβανικού λόμπι στο αμερικανικό Κογκρέσο.
    Παράλληλα έρχεται η βοήθεια από τις ΗΠΑ. Οι μυστικές υπηρεσίες λένε, πως στη Νάπολη παραδόθηκαν 9 κονταινερ με εξοπλισμό επικοινωνιών το 2001 στους Αλβανούς αντάρτες. Έτσι μπορούν οι Αλβανοί αντάρτες σε Κόσσοβο, ΠΓΔΜ και Αλβανία να έρχονται σε επαφή χωρίς να υποκλέπτονται από τις μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων. Όλα αυτά οργανώνονται από την ιδιωτική MPRI (Military Professional Resources Inc.) στη Βιρτζίνια, υπό την ηγεσία του πρώην επιτελικού αξιωματικού του Αμερικανικού Στρατού Carl Vuono. (...) Όμως, μια επίθεση Αλβανών στην Ελλάδα θα φέρει της ΗΠΑ σε πολύ δύσκολη διπλωματική θέση. Γι’ αυτό προτρέπουν τον ΑΝΑ να λύσει το θέμα με διπλωματικά μέσα.
    Από την Αθήνα θα ζητήσουν προς το παρόν, μόνο τον επαναπατρισμό 200.000 Αλβανών, οι οποίοι εκδιώχτηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, είπε ο Βεκίρι. Θα βοηθήσουμε την κατάσταση με μικρές προβοκάτσιες. Τα όπλα είναι εφεδρικά. «Όμως ξέρετε όλοι» προσθέτει ο Αλβανός γελώντας «η όρεξη έρχεται στο φαγητό»."

    Θέλουμε και άλλα...???

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατι ρε χαζοχαζε,η Ζαχαρεα και ο Τατουλης, εχουν μεγαλυτερη επιπτωση στην οικονομια και στην κοινωνια, απο τους αγεληδον φτανοντες με καθε μεσον, παρανομους, αρρωστους και αγνωστου πατροτητος και κινητρων ανθρωπους;
    Εδω η φυματιωση, εχει κανει εισβολη μαζι μ αυτους. Πηγαινε στο Σωτηρια, να ρωτησεις τι κουβαλανε μαζι τους.
    Και δεν μπορουν να εγκλιματιστουν, αφου ειναι αλλου γι αλλου.
    "Αλλο μποι κι αλλο ποδι".
    Και ειναι τοσο μεγαλη η βλακειa που κουβαλανε οι πολιτικοι, του Τσιριζα κυριως, αλλα και του Πασοκ οι περισσοτεροι, που δεν καταλαβαινουν, οτι ο κομπος εχει φτασει στο χτενι.
    Καθε μερα, πανω απο 200 ατομα, μπουκαρουν στην πατριδα μας.Δηλαδη, 70.000 το χρονο!
    Τι διαολο, δεν το πηρατε χαμπαρι, οτι δεν παει αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ
    Το σημερινό άρθρο του Πολίτη θα έχει σχέση με την απαξίωση της ΝΔ, τα σκάνδαλά της, την ηθική διάβρωση, τα φαινόμενα Βουλγαράκη, Ζαχαρέα,Ρουσόπουλου, Παυλίδη, Τατούλη, Γιαννόπουλου, Γεροντόπουλου, Τη ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ Αλογοσκούφη,του Βατοπεδίου, και γενικότερα την πτώση της ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ.
    ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ; Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δαπιτάκο έχω ξανά αφήσει σχόλιο στο «έγκριτο» ιστολόγιο σου αλλά δεν είχες τα @@ να το δημοσιεύσεις, δεν ξέρω αν θα το κάνεις τώρα…

    Εργοδοτική ασυδοσία/ τρομοκρατία , εργατικά «ατυχήματα», απολύσεις , «ελαστασφάλεια» , αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μισθοί και συντάξεις πείνας, ανεργία , ακρίβεια, κατάργηση των «βαρέων και ανθυγιεινών», ιδιωτικοποιήσεις, καταστολή, σκάνδαλα επί σκανδάλων, η σαπίλα των γαλάζιων αρπαχτικών στην ημερήσια διάταξη, εκπαιδευτική αναδιάρθρωση , περιβαλλοντική καταστροφή και τόσα άλλα...

    Όχι το πρόβλημα μας είναι οι μετανάστες, αυτοί οι «νέγροι υπάνθρωποι» που κατέλαβαν την πλατεία Ομονοίας!

    Είμαι από χωριό , ζω στην Αθήνα δύο χρόνια σε περιοχή σχετικά «κακόφημη» και με πολλούς μετανάστες. Αυτά τα δύο χρόνια δεν με πείραξε ποτέ κανένας μετανάστης , δεν ένοιωσα να απειλούμε ποτέ και από κανέναν «μαυρούλη», αλβανό ή ρουμάνο μετανάστη / πρόσφυγα. Η μόνη βία (μικρή ή μεγάλη, λεκτική, σωματική ή ψυχολογική δεν νομίζω ότι έχει και τόσο μεγάλη σημασία…) που έχω δεχθεί είναι από κάτι παράξενους κακομούτσουνους τύπους με χακί και γαλάζιες στολές , με κράνη , γκλοπς και δακρυγόνα , από τα «άξια τέκνα της ελληνοορθοδοξίας», τους νονούς της νύχτας που αλωνίζουν στα ελληνικά πανεπιστήμια περιφρουρώντας «δημοκρατικές διαδικασίες» και κάτι ΟΝΝΕΔίτες σαν και του λόγους σου …

    Σοβαρευτείτε «κύριοι»! Οι μετανάστες (οι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες και όχι οι μαφιόζοι του εμπορίου ναρκωτικών και λευκής/μαύρης σαρκός, που συνήθως έχουν διαπρεπείς Έλληνες για αφεντικά) έχουν προβλήματα ! δεν είναι το πρόβλημα!

    Νέος γύρος ανυποχώρητων κινητοποιήσεων εργαζομένων και φοιτητών ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    Αυτό το φθινόπωρο θα είναι το τελευταίο της κυβέρνησης Καραμανλή!

    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ – ΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άχ!! Αγόρι μου... και μετά ξύπνησες... δεν μου λές απ΄έξω... το έχεις μάθει το "ποίημα" το αντέγραψες.... ή στο υπαγορεύσανε...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γορτύνιε, πήγαινε μάθε γιατί υπάρχουν μισθοί πείνας. Ακόμη και οι "προοδευτικοί" θα σου πουν "οι μετανάστες αποτελούν εκβιαστικό όλπο στους εργοδότες".

    Όταν βγείς να δουλέψεις θα το καταλάβεις.

    Και ναι είναι πολύ σοβα΄ρο πρόβλημα, γιατί πλέον αποτελούν το 20% του πληθυσμού.

    Ωραίο όπλο αποστθαροποίησης μιας χώρας.

    Το τελευταίο φθινόπωρο του Καραμανλή; Ευχή για κάποιους (ΗΠΑ, Νταβα-CIA), κατάρα για άλλους (ΚΚΕ, ουε και αλλίμονο αν ανοίξουν αρχεία περί χρηματοδοτήσεως από ΕΣΣΔ).

    ΥΓ: Οικογενειακοί φίλοιο μας ζούσαν από το 1969 μέχρι προ 3μήνου στον Άγιο Παντελεήμονα. Τώρα μένουν Άγιο Δήμητριο. Μάντεψε γιατί έφυγαν...

    Τις αναρχο-μ@λ@κίες και τους μπάφους σας αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι λέει το παληκαρι παραπανω; ο γορτύνιος; δεν τον πείραξε ποτε μεταναστης; Φιλε αν είχες καμια επαφή με αυτο που το λένε Ελλάδα θα ηξερες αυτο που λεει ο λαος της. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να τονίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι δεν είμαι κατά της νόμιμης μετανάστευσης .



    ΝΑΙ!!! ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ
    ΟΤΑΝ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και μία άλλη άποψη

    Θεωρώ αυτό το πόστ πολύ ανώτερο στην ανάλυση του προβλήματος των μεταναστών στην αθήνα.

    Δεν φταίνε οι μετανάστες που ήρθαν εδώ. Και οι έλληνες όταν πεινάσαν πήγαν στην αμερική κατά χιλιάδες. Και τότε οι εφημερίδες έγραφαν τα ίδια που γράφεις και εσυ.

    Οι μετανάστες είναι αποτέλεσμα πολιτικών. Οι μετανάστες δεν είναι "εκβιαστικό όπλο των εργοδοτών" με την έννοια ότι, αν εξαφανιστούν μαγικά, όλοι θα πάρουμε αυξήσεις!!

    Δηλαδή εσύ πιστευεις πώς αν δεν υπάρχουν πια μετανάστες στην Ελλάδα οι εργοδότες θα πουν, "Ωπ παιδιά μας καταλάβατε, ορίστε η αύξησή σας!".

    Η εργοδοσιακή ασυδοσία νικιέται με αγώνες και όχι με το να δείχνεις το δάχτυλο σε άλλους εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή