Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Το μακρύ χέρι της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ !


Πριν λίγες ημέρες (εδώ) αναφερόμουν στο μακρύ … «χέρι –προέκταση» της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ , που ακούει στο όνομα …. «ΜΚΟ» (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις)!

Φυσικά αναφερόμουν στο …..ένα χέρι ! Γιατί το άλλο «χέρι-προέκταση» σας το έχω περιγράψει από τον Μάιο (εδώ) και ακούει στο όνομα …… «Institute».

Το μεγάλο δάκτυλο αυτού του χεριού φυσικά είναι το Open Society Institute (OSI ) , η γνωστή…. «Ανοιχτή Κοινωνία» του G. Soros.

Τώρα αποκαλύπτεται ένα ακόμα δάκτυλο αυτού του χεριού ! Θυμάστε την «Libertas Institute » την Ιρλανδική (?) οργάνωση που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία του «Όχι» στο τελευταίο δημοψήφισμα για την Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισσαβόνας ; (εδώ)

Αποκαλύπτεται ο ρόλος της , αφού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την θέτει υπό στενή παρακολούθηση προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για τον τρόπο χρηματοδότησής της.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ευρ.Κοινοβουλίου κ. Χανς Γκερτ Πέτερινγκ ήταν ιδιαίτερα καυστικός στην δήλωσή του, «θα απαιτήσουμε την ίδια διαφάνεια για την Libertas, με αυτή που απαιτεί η Libertas από την ΕΕ».

Σύμφωνα με όσα έρχονται στην δημοσιότητα χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό Πεντάγωνο και την CIA, ώστε …η Ευρώπη να μην καταστεί υπέρ του ....δέοντος ισχυρή.

Όλος ο μηχανισμός κινείται από ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, τον πολυεκατομμυριούχο πρόεδρο της κ. Ντίκλαν Γκάνλεϊ. Όπως καταλαβαίνετε οι ομοιότητες με την «Ανοιχτή Κοινωνία» του Soros , μας οδηγούν εκ του ασφαλούς στο συμπέρασμα της ….. κλωνοποίησής του.

Ο κ. Γκάνλεϊ είναι διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Rivada Networks, η οποία έχει μια θυγατρική εταιρεία στην Αλάσκα, την Nana Pacific (Σύμπτωση η επιλογή της Σάρα Πέιλιν , κυβερνήτης της Αλάσκας, για τη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο ψηφοδέλτιο των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου ; ….Δεν νομίζω! Αδιασταύρωτες …ακόμα… πληροφορίες φέρουν την Nana Pacific να ήταν μια εκ των χρηματοδοτών της Σάρα Πέιλιν , στην τελευταία προεκλογική της εκστρατεία ).

Η Nana Pacific λοιπόν, έχει 8ετη σύμβαση με το Πεντάγωνο για την προμήθεια εξοπλισμού επικοινωνιών της Βόρειας στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ , αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Όποιος διαβάσει (σύμφωνα με τον ιρλανδικό τύπο) το καθεστώς των συμβάσεων αυτών, θα δει ότι είναι…. αρκετά περίεργο ! Παραπέμπει καθαρά στο ….εμπορικό τμήμα της CIA !

Παρόμοιες «συμβάσεις» συναντήσαμε τα τελευταία χρόνια στο Ιράκ μετά την «εισβολή» των ΗΠΑ, αλλά και στην γειτονιά μας …στα Βαλκάνια.

Πρόκειται για συμβάσεις ….χρηματοδότησης εταιρειών με …μη διαφανή ρόλο.

Σύμφωνα με τα σχέδια των πέραν του Ατλαντικού …χρηματοδοτών, η Libertas προορίζεται …..να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο .

Την προορίζουν ως πανευρωπαϊκό κόμμα που θα κατέβει στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Ο κ. Γκάνλεϊ έχει ξεκινήσει περιοδεία στην Ευρώπη προς συνάντηση των ευρωσκεπτιστικών. Ήδη προχθές μίλησε στο Παρίσι ενώ πριν από λίγες μέρες συνάντησε τον πρώην Τσέχο πρόεδρο Β. Κλάους.

Ο στόχος των πέραν του Ατλαντικού χρηματοδοτών του , σε πρώτη φάση , είναι 30-40 θέσεις στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Είναι τόσο θρασείς δε, που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Στα τέλη Ιουλίου ο πρόεδρος της Libertas κ. Γκάνλεϊ, ο εκτελεστικός διευθυντής και διευθυντής της εκστρατείας είχαν επισκεφθεί την Ουάσιγκτον όπου είχαν και τις σχετικές επαφές και συνομιλίες.

Όλως τυχαίως(?) μετά δέκα περίπου ημέρες ξέσπασαν τα γεγονότα στην Ν. Οσετία.

Αμέσως προέβηκαν στην ακόλουθη δήλωση: «Αντιδρώντας στην είδηση ότι το Κρεμλίνο με τεθωρακισμένα, πεζικό και εναέριες δυνάμεις ….εισέβαλε (sic!) στην ανεξάρτητη και δημοκρατική …ευρωπαϊκή χώρα της Γεωργίας, καλούμε τους ηγέτες της ΕΕ να ενωθούμε και να δείξουμε ισχυρή αναμφισβήτητη υποστήριξη για τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Γεωργίας.

Υπάρχουν μερικοί Ευρωπαίοι ηγέτες, με έλλειψη ηγεσίας και όραμα, που έριξαν την Γεωργία στους …λύκους. Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει (sic!), άλλα …Βαλκάνια» .Τι ήθελε να πει ο ποιητής ;

Αυτά παίζονται στην γειτονία μας .. . Μας προορίζουν για μια ακόμη «πολιτεία» των ΗΠΑ και όποιος δεν συμμορφώνεται, ….. με διαφόρους τρόπους θα προσπαθήσουν να τον εξοντώσουν.

Τόσο ηθικά όσο και πολιτικά . Με κτυπήματα … «εντός, εκτός και επί τα αυτά».

10 σχόλια:

  1. Θα ήμουν πολύ περίεργος να δω αν ο Γκάνλεϊ έρθει και εδώ στην Ελλάδα και με ΠΟΙΟΝ θα μιλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φίλοι μας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν θα σταματήσουν...
    Έρχεται και ένταξη Σκοπίων σε ΝΑΤΟ κ ΕΕ !
    ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TORA EINAI ARGA OI HPA KATAFERAN NA APODYNAMOSOYN GIA PANTA THN E.E METHN EISAGOGH THS POLONIAS,TSEXIAS,BALTIKON XORON KAI TON ALLON "PROHN".THN "EFERAN" STOYS EYROPAISTES THN ORA POY H AGGLIA ARXISE NA PARAGKONIZETAI.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/09/23/greece.minister.ap/index.html
    H απόλυτη ξεφτίλα...ποιός Πολίτη βάζει το χεράκι του? Κάτι καλά παιδιά που βιάζονται στη Βασιλίσης Σοφίας?
    Κρίμα να είναι ο Καραμανλής αιχμάλωτος του Ρουσόπουλου...γιατί δεν ακούει τη φωνή της παράταξης τον Μειμαράκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ploutarxo
    Κάποιο από τα τρία κόμματα που δεν συμφώνησαν στην βουλή για την επικύρωση της Συνθήκης.
    Αν έρθει εδώ θα πέσουν τα μπετά από τα γέλια.
    Για φαντάσου ο βαλμένος από τους αμερικάνους να πλησιάσει το ΚΚΕ...
    Από την άλλη για φαντάσου να μιλάει μαζί του για συμμαχία ο ...ΛΑΟΣ !
    Θα πέσουν τα τσιμέντα σου λέω.
    alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασχετο, αλλα γιατι γραφεις "πληρη" διαφανεια,αντι του ορθου, πληρης;
    Μου τη διδει, που τρωτε τα τελικα "ς", τωρα τελευταια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ενω γινονται ολα αυτα παγκοσμιως, οι σοσιαλ(δημοκρατες)ιστες συνεδριαζουν μεσα στο κεντρο του διεθνους 'σοσιαλιστικου' κινηματος,την Νεα Υορκη.
    φαντασου τι παρε δωσε θα παιχτουν εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δημοσίευμα του CNN μετά από αυτό του Ρόιτερ, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως αυτό που έγραφες εδώ και καιρό. Τα κτυπήματα στον Καραμανλή προσωπικά.
    Τσούζουν οι αγωγοί !!
    Έχουν φαγωθεί ,αλλά το δυστύχημα είναι ότι υπάρχουν και ξεπουλημένοι εντελώς στον τόπο μας που τα αναπαράγουν.
    Για άλλη μια φορά αντί να είμαστε ενωμένοι , παίζουμε το ξεπουλημένο παιχνίδι των αμερικάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αναμέτρηση Ευρωζώνης και Αμερικής στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ελάχιστα έχει αντανάκλαση στο εσωτερικό της χώρας μας, με την εξαίρεση του πρωθυπουργού, επειδή ως πρωταγωνιστής της «ομάδος φίλων συνοχής», είναι συνεχώς ενήμερος· η διαπλοκή μεταδίδει την προπαγάνδα του επικυριάρχου της, οπότε δεν υπάρχει δι΄ αυτήν ούτε η λέξις Ευρωζώνη στο λεξιλόγιό της· η αντιπολίτευση, με την εξαίρεση του ΚΚΕ και του κόσμου του, αγνοεί προκλητικά την Ευρωζώνη και αρνείται την πολιτική και οικονομική της παρουσία, επειδή αδυνατεί ακόμη διαρρίξαι τα δεσμά της με την Αμερική. Το πρόβλημα είναι η κρατική ΕΡΤ, με την επιβίωσή της χάρις στη δημόσια επιχορήγηση και μόνο, αλλά αυτή ακολουθεί πιστά την διαπλοκή στην αντιερυωπαϊκή πολιτική της· οπωσδήποτε η ΕΡΤ εκφράζει τις απόψεις του προϊσταμένου της υπουργού, αλλά γίνεται εις γνώσιν του πρωθυπουργού; Σύντομα θα λυθεί στις λεπτομέρειες το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή