Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν είμαστε αποικία σας κ . Μπράιζα


Αυτή η … «λατρεία» της «Καθημερινής» με τον αναπληρωτή βοηθό ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα, τείνει να δημιουργεί καχυποψίες ως προς τις προθέσεις της.

Ανέκαθεν βέβαια η αμερικανόφιλη «θοριά της» προκαλούσε τον Έλληνα πολίτη (ΚΑΙ της φιλελεύθερης παράταξης), που έχοντας νωπές ακόμη τις μνήμες των τανκς των συνταγματαρχών, οποιαδήποτε «ωραιοποίηση» και υπεράσπιση της Αμερικανικής Εξωτερικής πολιτικής , την αισθανόταν ως … «γροθιά στο στομάχι του».

Όμως με τον έλευση του κ. Παπαχελά η εντύπωση που αποκομίζει κανείς, είναι ότι το Στέητ Ντηπάρτμεντ βρήκε βήμα για προώθηση των θέσεων του και των …..ανακοινωθέντων του.

Αυτό συνέβη και σήμερα όπου φιλοξενεί για ακόμη μια φορά τις θέσεις της Αμερικανικής Εξωτερικής πολιτικής στέλνοντας αναιδώς και απροκάλυπτα το μήνυμα : «Δεν είναι ώρα για business με Ρωσία»……

Αυτό … «απαιτεί» ο κ. Μπράιζα (τον οποίο παρεμπιπτόντως με ανακοίνωση τους οι Ρώσοι τον θεωρούν εντελώς ανίκανο και ακατάλληλο για τον χειρισμό των θεμάτων του Καυκάσου) σε μια συνέντευξη του, …..υπόδειγμα της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Στην ερώτηση (?) εάν ενοχλεί τις ΗΠΑ η προώθηση της ενεργειακής συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας , απαντά:

«Η Ελλάδα θα λάβει τις δικές της ανεξάρτητες αποφάσεις. Πριν από μερικά χρόνια η χώρα σας αποφάσισε ότι ο αγωγός Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας (TGI) αποτελούσε την κορυφαία στρατηγική της προτεραιότητα. Άλλαξε άποψη πριν από ενάμιση περίπου χρόνο όταν αποφάσισε να προχωρήσει ταυτόχρονα και με τον αγωγό South Stream».

Καταλαβαίνετε τώρα τους λόγους για το ….πρόωρο των εκλογών, τις πρωτόγνωρες δολοφονικές «ασύμμετρες απειλές» για τις οποίες κάποιοι εξακολουθούν ως και σήμερα να προσποιούνται τους …μωρούς, την ξαφνική και έντονη έκρηξη της βιομηχανίας σκανδάλων (υπαρκτών και μη).

Συνεχίζει ο κ. Μπράιζα : «Εναπόκειται στην Ελλάδα να κάνει τη δική της επιλογή για το εάν επιθυμεί να εμβαθύνει την εξάρτησή της από τη Ρωσία πριν διαφοροποιήσει την τροφοδοσία της. Αλλά …..» (γιατί έχει και απειλητικό …αλλά !)……

«Αλλά η γενική θέση του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των… ΗΠΑ(sic !) είναι πως τώρα δεν είναι η στιγμή για …κανονική εμπορική συνεργασία (business as usual) με τη Ρωσία.
Ακόμη και ..αν υπήρξαν παλαιότερες δεσμεύσεις, η απόφαση να προχωρήσει κάποιος στην εμβάθυνση προηγούμενων δεσμεύσεων θα υπονοούσε ότι συνεχίζεται κανονικά η συνεργασία με τη Ρωσία, όταν όλοι στην ευρωατλαντική κοινότητα στέλνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι τώρα δεν είναι η ώρα για συνέχιση της συνεργασίας με τη Ρωσία.
Εμείς απλά περιμένουμε από όλους τους.. συμμάχους μας να εφαρμόζουν τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Δεν είναι δική μας υπόθεση οι δεσμεύσεις της Ε.Ε.,….. αλλά του ΝΑΤΟ είναι !!!!.
»

Απάντηση με «ψήγματα» απειλής και μήνυμα στις γεωπολιτικές τακτικές κινήσεις του κ. Καραμανλή (εδώ).

Προσέξτε την τεράστια ειδοποιό διαφορά μεταξύ της εξωτερικής πολιτικής των δύο υπερδυνάμεων (γιατί τέτοια είναι ξανά η σημερινή Ρωσία του Πούτιν):
Η Ρωσία με όπλο την ενέργεια δημιουργεί φιλίες, η δε Αμερική με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ενέργεια (αλλά και με την αλαζονεία της και τις απειλές της ) έχει έρθει αντιμέτωπη ακόμη και με παραδοσιακούς συμμάχους της. ( Γαλλία, Γερμανία , Ελλάδα, ).

Η Ελλάδα κ. Μπράιζα αναβαθμίστηκε γεωπολιτικά χάρη των ενεργειακών συμφωνιών με την Ρωσία , σε αντίθεση με τις δικές σας ενέργειες της τελευταίας 15ετιας που υποβάθμιζαν σταδιακά τον γεωπολιτικό της ρόλο στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όμως δεν θα πρέπει να περιοριστούμε εκεί. Έχουμε ευκολότερη και φθηνότερη πρόσβαση σε φυσικό αέριο έναντι των περισσοτέρων Ευρωπαίων εταίρων μας.

Πρέπει να το αξιοποιήσουμε προσελκύοντας παραγωγικές επενδύσεις στην χώρα μας.

Η Ρωσία βλέπει θετικά τον τομέα συμπαραγωγής στην χώρα μας. Μετά την συμπαραγωγή των αγωγών και την συμπαραγωγή των οπλικών συστημάτων τα οποία άρχισαν να …….κατεβάζουν οι αγωγοί πριν ακόμη υλοποιηθούν (εδώ) , ανοίγονται δυνατότητες συμπαραγωγής στην Ελλάδα πολλών προϊόντων ρωσικής τεχνολογίας , με προφανή πλεονεκτήματα στις εξαγωγές.

Θα είναι made in European Union και θα έχουν περισσότερες ευκολίες από ένα προϊόν made in Russia .

Καταλαβαίνετε ότι η ενεργειακή φιλία με την Ρωσία είναι συνακόλουθη με την «άνοιξη» της βιομηχανίας μας ,με την ανάπτυξη της οικονομίας μας , με το άνοιγμα χιλιάδων θέσεων εργασίας για τους νέους μας και τον περιορισμό της ανεργίας.

Αυτή η φιλία θα αποφέρει τεράστιους πόρους για την ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Υπολογίζουμε σοβαρά κ. Μπράιζα τα νέα δεδομένα και να είστε σίγουρος ότι θα πορευθούμε χωρίς αυταπάτες , χωρίς ωραιοποιήσεις.

Αλλά και χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς φοβίες, χωρίς παλινωδίες.

Είναι Εθνική μας υπόθεση κ. Μπράιζα !.

22 σχόλια:

  1. Οι απειλές καλά κρατούν και πιστεύω ότι θα ενταθούν κατά την διάρκεια της κύρωσης της συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας για θέματα ενέργειας ,οπλικών συστημάτων,τουρισμού και συμπαραγωγής προϊόντων πάσης φύσεως....Άσε τον κάθε Μπράιζα να λέει ότι θέλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε!ε ε ε ε !!!!!

    Το παράκανες!!!!!
    Πιστεύεις ειλικρινά Πολίτη ότι πίσω από όλα τα σημερινά υπάρχει αμερικάνικος δάκτυλος; Ή πιστεύεις ότι η δεξιά θα βγει στους δρόμους φωνάζοντας
    "ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ"
    Ο Μπράιζα είναι καθοδόν για συνταξιοδότηση λόγω Ομπάμα. Πιστεύεις αλήθεια ότι η γαλάζια δεξιά τα βάζει με τις πολυεθνικές των Αμερικανών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου επιτρέπεις πολίτη να εκτυπώσω και να μοιράσω σε σκεπτόμενους πολίτες τις απόψεις σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανώνυμο 4.05
    Άνθρωποι αλλάζουν φίλε στο Στέητ Ντηπάρμεντ, αλλά μην περιμένεις δραματικές αλλαγές στην πολιτική τους..
    Κάποια από τις επόμενες ημέρες θα αναφερθώ και στους στενούς συνεργάτες του Ομπάμα και ελπίζω ότι θα καταλάβεις.

    Φιλικά
    politis-gr

    ΥΓ.Δεν ξέρω εάν σου "λέει τίποτα" η χρηματοδότηση του από τον G. Soros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η δεξιά που κυβερνάει τη χώρα μας είναι σε θέση να τα βάλει με τις πολυεθνικές που στηρίζουν το αμερικάνικο κεφάλαιο. Εάν έχεις τέτοια στοιχεία θα ήταν φρόνιμο να τα καταθέσεις , όχι μόνο για μένα αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό. Θα πρόσφερες μεγάλη εθνική -και το εννοώ- υπηρεσία. Μήπως βολεύει το σενάριο της συνωμοσίας; Μήπως τις αδυναμίες των κυβερνώντων που σήμερα είναι στις εφημερίδες τους βολεύει ένας τέτοιος αποπροσανατολισμός;
    Και τα λέω αυτά γιατί κι εγώ "έχω παιδιά" αλλά δεν έχω δισεκατομμύρια να τους αφήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά κάνει και δε σχολιάζει την τραγική εικόνα του πρωθυπουργού.
    Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς σε κάτι τέτοια.
    Πόνεσε πάντως που η Καθημερινή χτυπάει τον Καραμανλή ε; Δεν εχει πια δεδομένη την υποστήριξή της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να πούμε λίγο τα πράγματα με το ονομά τους καλοί φίλοι bloggers!

    α)Η Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική λειτουργούσε πάντα εις βάρος της Χώρας μας και ΠΟΤΕ υπέπ της.

    β)Η στροφή Καραμανλή προς τα βόρεια ΜΟΝΟ θετικά μπορεί να φέρει στο μέλλον.

    γ)Τα ελληνικά ΜΜΕ παίζουν πολυ ΠΕΡΙΕΡΓΑ παιχνίδια έως αντιεθνικά!

    δ)Φωνάζουν για πλουτισμό στο Πασοκ όταν τα φαγαν στο Χρηματιστήριο πριν 8 χρόνια.Τα χώνεψαν ήδη?Θέλουν κι άλλα?.Φωνάζουν στο Λαος και στο Συριζα όταν οι αρχηγοί τους είναι οι πλέον ΠΛΟΥΣΙΟΙ πολιτικοί.

    ε)ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ δεχόμαστε και μάλιστα πολύ ύπουλους(βλέπε υποκλοπές τηλεφώνων, σκάνδαλα κτλ)

    Μπορώ να αναφέρω χίλιους δυο λόγους που με κάνουν να συγχαρώ τον politis-gr και να συμφωνήσω απόλυτα μαζί του.
    Ας σταματήσουμε τα παιχνιδάκια για δήθεν συνομοσιολογίες και ας δούμε την αλήθεια να τοποθετείται ΑΨΟΓΑ και ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΑ στην οθόνη μας.

    Ας κοιτάξουμε πέρα από τη μύτη μας και ας αφήσουμε τον "Τατουλισμό" επιτέλους στην άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μας κόψουν τις business , θα μας επιρεάζουν την πολιτική σκηνή , θα μας παρακολουθούν , θα μας.....τα......(δεν μπορώ να το πώ , θα μου κόψεις το μήνυμα).
    Καλά τα πάει ο Καραμανλής έξω , αλλά με τους Υπουργούς του δεν μπορεί να κάνει τίποτα.Να ναι τυχεροί που δεν υπάρχουν οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Πρετεντέρης στο Μega τον χαβά του.!Πέσαν πάνω σαν τα κοράκια!Το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνει ελληνικά η' κάπου δεν τα πιάνει καλά.Μαύρα κοράκια και κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι!Λαμόγια όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εν ολιγοις:
    Ειχατε επι πολλα χρονια την ευκαιρια να μας αποδειξετε οτι ειμαστε συμμαχοι. Αλλα τα εθνικα μας θεματα δειχνουν πως δεν ειμασταν.
    Κε Μπραιζα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κόψε πάντως κάτι από τα οφέλη της συνεργασίας με την Ελλάδα (χιλιάδες θέσεις εργασίας κλπ).
    Αυτά είναι ευχές και όχι, για την ώρα, προοπτικές.
    Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο δεν είναι τα σταθμισμένα ανοίγματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά η θρυλική αναξιότητα των πολιτικών μας. Οι οποίοι, πέραν της βλακείας και του μικροσυμφεροντισμού τους, έχουν και στέρεες (όσο και αντικρουόμενες) πολιτικές εξαρτήσεις.
    Αυτοί οι ανάξιοι άνθρωποι πρόκειται να διαχειριστούν το άνοιγμα προς της Ρωσία, το οποίο προϋποθέτει γνώση, εμπειρία, οξυδέρκεια, ευελιξία και ακεραιότητα. Ελπίζω να πετύχει. Αλλά μετά τους βλέπω και ανησυχώ.
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταθέτω την ευγνωμοσύνη μου για την όαση ενημέρωσης που προσφέρεις. Όταν τα ΜΜΕ (παραρτήματα συμφερόντων και 'γραμμιτζήδες' πρεσβειών - ΤΙ ΝΑ ΠΏ ΣΤΟΝ 'ΟΠΑΔΌ' ΠΟΥ ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΊΝΑΙ Η ΧΑΡΆ ΌΤΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΔΕΝ ΣΤΗΡΊΖΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ) έχουν στήσει αυτήν την κόλαση, μακαρίζω την ώρα που σε ανακάλυψα. Ξέχασα ,αλήθεια, πώς και πότε αφού δεν περιλαμβάνεσαι στην αλληλουποστήριξη των εξωνημένων μπλόγκς.
    Σκέφτομαι μόνο: δεν μπορούσαν οι υγιείς δυνάμεις, που φυσικό είναι να μην έχουν τούς πόρους να αντιπαρατεθούν στον πακτωλό του καθεστωτικού τύπου και των τηλεοράσεων, να έχουν ξανοιχτεί δυναμικά στο διαδίκτυο όπου πρόλαβαν και εξαπλώθηκαν τα πουλημένα ΜΜΕ -από μακριά κράζουν τα εκεί παραρτήματά τους.

    Και μία παρατήρηση με αγάπη. Για ένα τόσο ψηλό γνωστικό επίπεδο πώς συχνά -πυκνά παρεισφρύει το γνωστό λάθος σύγχυσης του αι του τρίτου ενικού προσώπου με το ε του δεύτερου πληθυντικού; οπως στο σημερινό ''Καταλαβαίνεται ότι η ενεργειακή φιλία.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμο φίλο 12.13
    Χαχα ! Διορθώνω !
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα μας πούνε τώρα και με ποιές χώρες θα κάνουμε δουλειές.
    Με τι μούτρα? Πενήντα σχεδόν χρόνια μας "κερνάνε" μόνο ήττες και ταπεινώσεις.
    ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!!!
    Μόνο και μόνο γι΄αυτό του βγάζω το καπέλλο του Καραμανλή.
    Μεσούσης της κρίσης στο Καύκασο είχε τα κότσια να φέρει την συμφωνία για επικύρωση στην βουλή.
    Χίλιες φορές μπράβο!!!!
    Όσο για τους άλλους, μια ζωή φωνάζανε¨"έξω οι Αμερικάνοι" και τους έβαζαν πιο πολύ μέσα... κοίτα πως έρχονται τα πράγματα όμως, άλλος να φωνάζει έξω, και άλλος να το κάνει!
    Κράτα γερά Καραμανλή, και ο λαός θα είναι μαζί σου!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε εκτιμώ όμως η σημερινή σου ανάρτηση μου θύμισε μία φήμη που θέλει τους καλόγερους του Αγίου Όρους όταν νηστεύουν να ονομάζουν το κρέας φασόλια και να το τρώνε!!

    Δηλαδή όλα τα σκάνδαλα που ζέχνουν και βρωμάνε σήμερα για τα ζεύγη Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη, τα ονομάζουμε συνωμοσιολογίες που καθοδηγούνται από τους Αμερικάνους πράκτορες για να ναυαγήσει ο υποτιθέμενος προσανατολισμός μας προς τα Βόρεια;;
    Πολύ τραβηγμένο σενάριο μου φαίνεται!
    Για σκέψου! Είναι δυνατόν τα σκάνδαλα ...εθνική μας υπόθεση;;; Και καλά το λες βιομηχανία σκανδάλων έχουμε πια υπαρκτή όμως, τόσο όσο δεν γίνεται!!!

    Καλό σου ξημέρωμα @φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ marianaonice
    Στον κόσμο είναι εξίσου μοιρασμένα το φως και το σκοτάδι , το θερμό και το ψυχρό , το ξηρό και το υγρό.
    Εκείνο που με προβληματίζει και φυσικά θα έπρεπε και εσένα καλή μου @φίλη, είναι ότι από ολόκληρο το άρθρο που εμπεριέχει αναλύσεις και ανησυχίες πολύ σοβαρές για το μέλλον τόσο το δικό σου , όσο και του παιδιού σου,το ενδιαφέρον σου εστιάζεται σε μια λέξη παρενθετική.
    Ή στραβός είναι ο γιαλός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε!
    Δεν είναι τόσο απλοϊκά (όπως τα φαντάζεσαι)τα πράγματα στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι καλή μου. Αλίμονο !!!! Θα έπρεπε βέβαια μια και αναφέρεσαι σε σκάνδαλα και μου ζητάς να ...σκεφτώ (;;;), να ...σκεφτείς και εσύ πως γι` αυτή την βιομηχανία σκανδάλων ,υπαρκτών και μη ,έχω αναφερθεί επανειλημμένα από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Σίγουρα δεν έχω ιδιαίτερα ψυχοσωματικά χαρίσματα ενόρασης.
    Απλά να θυμάσαι ότι σε αυτό το επίπεδο της γεωπολιτικής επιστήμης ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι όπως φαίνεται!!!!
    Και επειδή όπως έλεγε και ο Πιττακός "Χαλεπόν τό εύ γνώναι", καλό θα ήταν να έχουμε ανοικτό πνεύμα για να γίνουμε πιο πλούσιοι σε ..γνώση!
    Δεν είμαστε άποικοι είναι ο τίτλος του άρθρου.

    Καλό βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η σπουδαιότερη αποστροφή του λόγου του Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη παράγραφο της ομιλίας του μάλιστα(!):
    η χώρα αξιοποιεί τη γεωστρατηγική της θέση ...

    ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!

    Για αυτό παρόλες τις ανεπιτυχείς προσπάθειες θα επαναληφθεί το 1965 με αντεστραμμένους πρωταγωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. η σπουδαιότερη αποστροφή του λόγου του Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη παράγραφο της ομιλίας του μάλιστα(!):
    "η χώρα αξιοποιεί τη γεωστρατηγική της θέση ..."

    ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!

    Για αυτό παρόλες τις ανεπιτυχείς προσπάθειες θα επαναληφθεί το 1965 με αντεστραμμένους πρωταγωνιστές.

    jkr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ politi, συγχαρητήρια για το blog σου. Χάρη σε σένα μαθαίνουμε πράγματα που μας κάνουν να κατανοήσουμε καλύτερα το τι γίνεται για εμάς χωρίς εμάς...
    Επειδή τυγχάνει να ενημερώνομαι και να διαβάζω εδώ και αρκετά χρόνια για θέματα Άμυνας, οφείλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα σχετικά με την προμήθεια των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) τύπου BMP-3 τα οποία θέλουν να μας πωλήσουν οι Ρώσοι (ορμώμενος από τα όσα γράφεις στο άρθρο αυτό και σε παλαιότερο στο οποίο παραπέμπεις):
    1. Δεν έγιναν ποτέ δοκιμές του BMP 3 στην Ελλάδα, ούτε και κανενός άλλου ΤΟΜΑ. Παρουσίαση μπορεί και να έγινε, αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο είναι πως στην πρώτη περίπτωση ο πωλητής σου δείχνει αυτά που θέλει, ενώ στην πρείπτωση της δοκιμής (όπως έγινε άλλωστε για το άρμα μάχης) μιλάμε για διαδικασία όπου ο αγοραστής, με δικό του πλήρωμα να επανδρώνει το όχημα, καταγράφει αναλυτικά τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του προς πώληση οπλικού συστήματος. Και ως γνωστόν, το ποιο οπλικό σύστημα είναι καλύτερο προκύπτει μόνο από αληθοφανείς δοκιμές επί του πεδίου
    2. Αναφέρεις (σε παλαιότερο άρθρο σου) πως η τιμή είναι στο 1/3 των αντίστοιχων οχημάτων του ΝΑΤΟ. Πέρα από το ότι η προσφορά της Rosoboronexport είναι, από ότι ξέρω, ακόμα ανεπίσημη και φτάνει το 1,2 δις ευρώ για 450 περίπου οχήματα, είναι ενδιαφέρον πως ένοπλες δυνάμεις χωρών μελών του ΝΑΤΟ υπέγραψαν συμβάσεις για ανάλογο αριθμό οχημάτων με σημαντικά μικρότερο κόστος.
    3. Το BMP 3 είναι παντελώς ακατάλληλο για την αποστολή που καλείται να επιτελέσει, δηλαδή την ασφαλή μεταφορά του πεζικού στην πρώτη γραμμή προκειμένου να εξουδετερωθούν θύλακες αντίστασης, θέσεις αντιαρματικών όπλων κλπ. Ο λόγος είναι ότι η προστασία που παρέχει στο μεταφερόμενο προσωπικό είναι εντελώς ανεπαρκής, οι δαιτιθέμενοι χώροι εντός του σκάφους είναι ελάχιστοι, το κύριο πυροβόλο των 100 χλσ. περιττό για την αποστολή που καλείται το ΤΟΜΑ να επιτελέσει και πρόξενος μεγάλων κινδύνων λόγω του ότι τα πυρομαχικά του βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με το διαμέρισμα των οπλιτών κλπ.
    4. Η μεγάλη εθνική βιομηχανική συμμετοχή τείνει να εξελιχθεί σε μια φούσκα, μια και οι Ρώσοι εμφανίζονται απρόθυμοι να παραχωρήσουν τεχνογνωσία στην Ελλάδα για την κατασκευή του οχήματος και προσπαθούν τεχνηέντως να αυξήσουν τις τιμές των υποσυστημάτων για να μεγαλώσουν το κέρδος τους. Όπως εξάλλου πράττει κάθε καλός πωλητής...
    Για περαιτέρω ενημέρωση σε παραπέμπω σε ανάλογα άρθρα του περιοδικού "Ελληνική Άμυνα και Ασφάλεια", τεύχη 23, 24 και 31, τα οποία προσωπικά με έπεισαν για τα παραπάνω με το παραπάνω...
    Εν κατακλείδι, το παράδειγμα της προμήθειας των BMP 3 δείχνει πως, ενώ το άνοιγμα Καραμανλή προς τη Ρωσία ήταν σωστό ως πρόθεση, γίνεται με όρους που κάθε άλλο παρά πιστοποιούν πως οι δύο χώρες συνομιλούν και συναλλάσσονται ως ισότομα μέρη. Επιπλέον, οι ένοπλες δυνάμεις θα κληθούν να επιχειρούν με ακατάλληλα έως επικίνδυνα ΤΟΜΑ τα οποία ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει χρυσά (άλλο ένα "όφελος" της απευθείας ανάθεσης). Παρεπιπτόντως, κάτι αντίστοιχο πάει να γίνει και με τον αγωγό Burgas - Αλεξανδρούπολη - αλλά για αυτό μπορούμε να τα πούμε κάποια άλλη στιγμή, εφόσον έχεις το χρόνο και να το ψάξεις λίγο το ζήτημα.
    Συνέχισε την καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί όλοι οι εβραίοι έχουν τέτοιες σκατόφατσες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ elias
    Αγαπητέ μου φίλε. Δοκιμές έγιναν στην Κατερίνη.
    Η τιμή πράγματι είναι πολύ χαμηλότερη από τα αντίστοιχα δυτικού τύπου.
    Το μόνο που θα συμβούλευα είναι να μην κρίνετε με μεγάλη αξιοπιστία τα περιοδικά γιατί εξυπηρετούν και τα αντίστοιχα συμφέροντα.
    Νομίζω ότι αυτό είναι αυτονόητο για τον οποιοδήποτε έλλογο άνθρωπο.
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είπατε για την τουρκάλα γυναίκα του κ. Μπράϊζα που τον περιμένει κάθε βράδυ στο σπίτι με τον πλάστη στο χέρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή