Τρίτη, 29 Απριλίου 2008

Ο χορός καλά κρατεί !

Η διπλωματία των αγωγών με την διπλωματία αγοράς και παραγωγής όπλων δημιουργεί ένα παζλ για παίκτες με γερά νεύρα.

Οι νέες γεωστρατηγικές ισορροπίες επιβάλουν λεπτούς χειρισμούς με μελλοντικές βλέψεις.

Κρίσιμη σημασία έχει για την χώρα μας ο αγωγός South Stream.

Το σημερινό ταξίδι του κ. Καραμανλή στην Μόσχα έρχεται να κλειδώσει οριστικά την συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Συγχρόνως «τρέχουν» και οι διαπραγματεύσεις για την αγορά των 420 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης .

Τώρα οι συζητήσεις βρίσκονται στο πιο κρίσιμο στάδιο: των τεχνικών ζητημάτων και της διαμόρφωσης των αρμάτων.

Μπορεί κάποιοι πολίτες ,ζώντας μέσα στην καθημερινότητα τους να μην δίνουν και μεγάλη σημασία στο γεγονός ή κάποιοι άλλοι να το αγνοούν παντελώς.

Μπορεί να φαίνεται –από μια πρώτη ματιά-μικρή και ασήμαντη η συμφωνία (σε σύγκριση με άλλα οπλικά συστήματα) για τα ΤΟΜΑ , αλλά σας διαβεβαιώ ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Βλαντιμήρ Πούτιν ανασυντάσσει την ρωσική πολεμική βιομηχανία και προσπαθεί να δημιουργήσει συμμαχίες προκειμένου να διεισδύσει στις αγορές της δύσης.

Η Ελλάδα (μαζί με την Κύπρο ….πάνε πακέτο) αποτελεί ιδανική περίπτωση για την Ρωσία, μιας και είναι η μοναδική χώρα του ΝΑΤΟ που έχει προμηθευτεί ρωσικά οπλικά συστήματα και έχει κατορθώσει με επιτυχία να τα διασυνδέσει στην πολεμικής της μηχανή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε η Ρωσία στην Ελλάδα, ήταν η δυσφήμιση που υπέστη στην «προ Πούτιν εποχή», καθόσον στις προηγούμενες αγορές είχε αναμιχθεί η ρωσική μαφία .

Έτσι πλέον δεν θέλουν να έχουν μεσολαβητές και θέλουν να συνομιλούν κατευθείαν με την κυβέρνηση.

Το ΒΜP-3 ΤΟΜΑ προ τριετίας ήρθε πρώτο στις δοκιμές που έγιναν εδώ και θεωρείται κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο, με μακράν το δεύτερο.

Η επιτυχία πέραν των τεχνικών χαρακτηριστικών του, είναι ότι η τιμή -που επιτεύχθηκε με διακρατική συμφωνία και χωρίς μεσάζοντες- είναι στο 1/3 των αντίστοιχων του ΝΑΤΟ.(…είπες τίποτα ….Άκη…!!!!!)

Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα συμπαραγωγής σε πρώτη φάση στην Ελλάδα ποσοστού 25-30%.

Πρόθεση των κκ. Πούτιν και. Καραμανλή είναι να προχωρήσουν οι δύο χώρες σε αναλογική συμπαραγωγή για το σύνολο των αρμάτων, που θα πωλούνται ΚΑΙ σε τρίτες χώρες !!

Η συνεργασία δεν περιορίζεται όμως μέχρι εκεί !

Ο κ. Πούτιν έχει εκφράσει την επιθυμία συνεργασίας και συμπαραγωγής σε θέματα πολεμικής βιομηχανίας και πέρα από την συμπαραγωγή του συγκεκριμένου άρματος.

Σε πρώτη φάση στη συμπαραγωγή των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τα ΤΟΜΑ που θα προμηθευτεί η Ελλάδα ,αλλά για όλες τις χώρες του κόσμου που θα πουληθεί το συγκεκριμένο ΤΟΜΑ .

Η ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) που κατασκευάζει βλήματα θεωρείται αξιόπιστος συνεργάτης και έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Έτσι μετά την πολιτική των αγωγών έχουμε σαν συνέχεια την πολιτική των οπλικών συστημάτων τα οποία άρχισαν να …….κατεβάζουν οι αγωγοί πριν ακόμη υλοποιηθούν.

Το όραμα μιας Ελλάδας αυτόνομης(σε έλλογο βαθμό) από πλευράς πολεμικής βιομηχανίας αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει σάρκα και οστά.

Η εγχώρια βιομηχανία οφείλει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.

Ο καιρός που θα δούμε το ποσοστό για της αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του κράτους μας να φθίνει σταδιακά και τα αντίστοιχα ποσά να μεταφέρονται στην υγεία και στην παιδεία, σε βάθος χρόνου ,δεν είναι πολύ μακριά.

Είναι μια ευκαιρία μοναδική για ένα ….εγχείρημα τεράστιο !


Πηγή:Υποστρ.ε.α Ν.Καρατουλιώτης

22 σχόλια:

 1. Μπήκαμε σε νέα εποχή.
  Μπράβο σε όσους συνέβαλαν σε αυτήν την εξέλιξη !
  Η ΗΠΑ διαρκώς φθίνει ως οικονομία σε αντίθεση με την Ρωσία που φαίνεται ως η υπερδύναμη των επομένων δεκαετιών.
  Η χώρα μας τίποτα θετικό δεν έχει αποκομίσει από την επί δεκαετίες συμμαχία της με τις ΗΠΑ.
  Τουναντίον όλοι ομολογούμε ότι για πολλά από τα δεινά που υπέστη η χώρα μας κατά την περίοδο της δικτατορίας υπαίτια ήταν οι ΗΠΑ.
  ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν νομίζω ότι θα ήταν υπερβολή να πούμε πως αυτή η συνάντηση, έχει πλέον χαρακτήρα κοσμοιστορικού γεγονότος.
  Αυτή η συμμαχία δεν έχει προηγούμενο!
  Από την μία η Ρωσία με τον πλούτο, και την τεράστια γεωπολιτική δύναμη, και από την άλλη η Ελλάδα με την τεράστια ιστορία και παράδοση δηλ. ένα κέντρο παγκόσμιας δύναμης και ένα κέντρο παγκόσμιας πολιτιστικής αναφοράς συμμαχούν σε ενεργειακό, οικονομικό, και στρατιωτικό επίπεδο!!!
  Ο Καραμανλής και ο Πούτιν έκαναν το ΘΑΥΜΑ!!! με την αποφασιστικότητα, την τόλμη και την φιλοπατρία τους.
  Αυτό που απαιτείται τώρα από όλους μας είναι συσπείρωση και συναίνεση για να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των νέων περιστάσεων!!!
  Οι αντιδράσεις ενδέχεται να είναι πολλές από τους άλλους "παγκόσμιους παίκτες".
  Τα μάτια μας ανοιχτά... και μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
  (το Χριστός Ανέστη του Πούτιν έγραψε...)

  Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ήρεμα ρε μάγκες ,καλή η προπαγάνδα του Ρουσόπουλου αλλά δεν μασάμε,αν οι Αμερικανοί στήσουν στον Κωστάκη κανένα επεισόδιο με τους μπουνταλάδες ,να περιμένετε να σας σώσει ο Πούτιν.....ηρεμήστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε Tse
  μια ζωή εσύ και οι άλλοι...tse.. ανθέλληνες είσαστε;
  Έγινε μια μεγάλη συμφωνία,τόσο γεωπολιτική ,όσο και οικονομική.
  Το μόνο που έχεις να πεις είναι ....."προπαγάνδα του Pουσόπουλου";
  Τόσο μικρόψυχοι και μίζεροι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η γιαγιά μου έλεγε "όπου ακούς πολλά κεράσια,κράτα και μικρό καλάθι".Ήρεμα παιδιά, ήρεμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ειναι πραγματι πολλυ καλα τα νεα απο την Μοσχα,αλλα δεν χρειαζεται να πανηγυριζουμε.Ο δρομος για την ανεξαρτησια της χωρας θα ειναι μακρυς και με πολλες κλειστες στροφες.Και μην ξεχναμε οτι ο Πουτιν κυτταζει-και καλα κανει- τα συμφεροντα της χωρας του και μονο.
  Θα ηθελα παντως νε εξηγουσες λιγο περισσοτερο τι εννοεις στην τελευταια σου παραγραφο.Πως θα μειωθουν οι εξοπλισμοι?Ποιο ειναι το τεραστιο εγχειρημα? Εαν σκεφτεσαι οτι σκεφτομαι καλυτερα να το ξεχασουμε και οι δυο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Poliths
  "Ο καιρός που θα δούμε το ποσοστό για της αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του κράτους μας να φθίνει σταδιακά και τα αντίστοιχα ποσά να μεταφέρονται στην υγεία και στην παιδεία, σε βάθος χρόνου ,δεν είναι πολύ μακριά"

  Μην εχεις αυταπάτες Πολίτη. Τα συμφέροντα είναι τόσο ισχυρά που αποκλείεται να επιτρέψουν μείωση του αμυντικού προυπολογισμού της Ελλάδας. Αλλά και εάν επιτευχθεί η μείωση που λες, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα διατεθούν τα λεφτά στην Παιδεία, Υγεία, κλπ. Μακάρι βέβαια, αλλά η συνεχής απαξίωση της Παιδείας και της Υγείας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν τα "ακούμε"... τα κεράσια τα βλέπουμε ως γεγονός.
  Έλεος ρε παιδιά!
  Είχαμε συνηθίσει μια παθητική Ελλάδα που την χαρακτήριζε μόνο η υποτέλεια στους Αμερικανούς, χωρίς ποτέ να μας υποστηρίξουν σε τίποτα το "παίζανε" μόνο κηδεμόνες..... και εισπράταμε μόνο χαστούκια.... σχέδιο Ανάν, γκρίζες ζώνες, Σκοπιανό, για να μην πούμε για το "αμαρτωλό" ΄74....
  Καιρός δεν ήταν να πάρουμε λίγο τα πάνω μας.....
  Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουμε? να καθόμαστε μέχρι να μας τεμαχίσουνε, και να μοιράσουν τα κομμάτια της Ελλάδας σε Αλβανία, Τουρκία, Σκόπια????
  Δεν λέτε πάλι καλά που ανέκαμψε η Ρωσία και μπορούμε να στραφούμε και κάπου αλλού? Αλλιώς θα είμασταν καταδικασμένοι σε περίπτωση αντίδρασης, όπως η άτυχη Σερβία το ΄99 που δεν υπήρχε αντίπαλον δέος και την διαλύσανε... ή... θα υποκύπταμε
  Να ευλογούμε την τύχη μας, και αφήστε τις μιζέριες....

  ΕΝΟΤΗΤΑ!!!

  Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Να ρωτήσω, με το ενότητα τι εννοείς; Δαγκωτό Καραμανλή στις επόμενες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Να ρωτήσω κάτι για τον σπουδαίο μας σύμμαχο ?
  Γιατί ανέφερε ΤΡΕΙΣ φορές -3- μπροστά στον Πολιτισμικό του ,τον Οικονομικό του και Στρατιωτικό του σύμμαχο τα FYRROM ως Μακεδονία??τρεις φορές το ξανατονίζω. . .(αυτά είναι πάντα μετρημένα)και μη μου πείτε ότι έτσι την έχουν αναγνωρίσει.
  Παιδιά χαλαρώστε.
  Παίζουν πολλά καλά και κακά.Έτσι κι αλλιώς ο Πούτιν δε μασάει με συμμάχους και βλακείες.Άμα τον συμφέρει θα σε φάει δε πα να σαι και ομόθρησκος σύμμαχος που λέει ο λόγος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Την απάντηση την γνωρίζεις και εσύ πολύ καλά. Γιατί ρωτάς?
  Εκτός και αν ξέρεις κάποιον άλλον εκτός από τον Καραμανλή που να είχε ένα γεωπολιτικό - γεωστρατηγικό όραμα για την χώρα, και να το τηρεί πιστά ανεξαρτήτου κόστους και αφόρητων πιέσεων....
  Δεν αξίζει την ψήφο μας?
  Εσύ τι λές? Ειλικρινά και αντικειμενικά πές μου...

  Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @greekpoliticalreview:

  Ναί, έτσι την έχουν αναγνωρίσει. Όπως επίσης ισχύει η Σλαβική αλληλεγγύη.

  Και καλά κάνει και κοιτάζει τα συμφέροντα του. Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ανώνυμος:

  Το αν αξίζει τη ψήφο μας είναι άλλο θέμα.

  Γιατί καλά κάνει και κοιτάζει μπροστά με τα Ενεργειακά Θέματα, αλλά καλό θα ήταν να κοιτάζει και να προτείνει λύσεις για τα καλπάζοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί Έλληνες και όχι να στρουθοκαμηλίζουν.

  Και που θα γίνουν ακόμη χειρότερα με την καλπάζουσα αύξηση κόστους πετρελαίου και τροφίμων. "Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι" που έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος.

  Η τσέπη του λαού και το κατά πόσο γεμάτη ή άδεια είναι βγάζει κυβέρνηση, και όχι η εξωτερική πολιτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Παιδιά η Ρωσία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "μακεδονία" επι Γιέλτσιν.
  Και αφού έτσι είναι το επίσημα αγνωρισμένο όνομα του κρατιδίου, πως θα θέλατε να το ονομάσει ο Πούτιν;
  Το ότι είναι με το μέρος μας φαίνεται από πολλά άλλα πράγματα, που κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
  Και κάτι προς τους .....άμεσα παρατρεχάμενους στα διάφορα blog, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι ....μια από τα ίδια είναι και αυτός.
  Δεν ψάχνουμε κύριοι ....νταβατζή.
  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΌ ΣΥΜΜΑΧΟ ψάχναμε και απ`ότι δείχνουν τα πράγματα τον βρήκαμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ANEKAMPSE H ROSIA,ALLA KAI H EE AYTH TH STIGMH EINAI H NEOTERH POLITEIA THS USA.KATI SAN TO PUERTO RICO MONO YPOXREOSEIS XORIS DIKAIOMATA.TO POSO THA MPORESEI NA TO PAIKSEI AYTONOMH H ELLADA MONON TO MELLON THA TO DEIKSEI.PROS TO PARON KATI KANOYME,NA DOYME AN THA EXEI DIARKEIA.DEIKSTE AISIODOKSEIA. G APO CT

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Προτείνετε κάποιοι δηλαδή να ψηφίσουμε τον "οραματιστή" Καραμανλή λόγω του βετο προς τις ΗΠΑ και του Πούτιν-show?

  Ο Καραμανλής εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον μέσο-μακάκα Έλληνα (που ψοφάει να ακούσει μπούρδες για γεωπολιτικά/γεωστρατηγικά οράματα και πανηγυρίζει για ένα βετο) και γι' αυτό είναι ακόμα πρωθυπουργός.

  Αν θέλετε να τον ψηφίζετε, με γεια σας με χαρα σας, αλλά -ειλικρινά και αντικειμενικά- μην υποτιμάτε και τη νοημοσύνη των υπολοίπων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αγαπητε Μ., πρώτα απ'όλα ποιος σου είπε ότι κριτήριο για το τι θα ψηφίσω είναι η γεωπολιτική στρατηγική του καθενός; Είναι πολύ σημαντικό, συμφωνώ, αλλά και τα εσωτερικά θέματα δεν είναι; Σε αυτά τι έχει κάνει ο Καραμανλής; Και ακόμη, μου λες αν ξέρω κάποιον που να έχει ξεκάθαρη γεωπολιτική στρατηγική. Ο Καραμανλής είχε πριν εκλεγεί ως Πρωθυπουργός; Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ΜΠΡΑΒΟ του για τις κινήσεις αυτές. Όμως δεν αρκούν για να κερδίσουν τη ψήφο μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Mιας και μιλάμε για γεωπολιτική.
  Με το Κόσοβο τι γίνεται ?

  Μήπως ο Πούτιν δεν πήρε αυτά που ήθελε από το Μακεδόνα πολιτικό μας ,που σκέφτεται να το αναγνωρίσει, και τον τιμώρησε ?

  Δεν είναι όλα όπλα και ενέργεια στη γεωπολιτική . Υπάρχουν παράμετροι που έχουν ιδιαίτερο βάρος στις πολιτικές των κρατών . Κράτη τύπου Κόσοβο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για τη Ρωσία την εποχή αυτή .
  Οπότε ο φίλος με το μικρό καλάθι ας εξακολουθήσει να το κρατά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ηρθε η ωρα να αναγεννηθει απο τις σταχτες του, ο Βυζαντινος Δικεφαλος Αετος. Σιγα σιγα, το ενα κεφαλι ξανα.. κοιταζει στην Ανατολη.. Πολυ καλο αρθρο πολιτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Καλά εσύ greekpoliticalreview είσαι τελείως εκτός πραγματικότητας...

  Πρός Fotiakos

  Φυσικά οι σπουδαίες αυτές ενέργειες, θα πρέπει να συνοδευτούν και με εξίσου σπουδαίες ενέργειες στο εσωτερικό.
  Για να γίνουν όμως οι δεύτερες, χωρίς επεμβάσεις.... από ξένα κέντρα.... βασική προυπόθεση ήταν να γίνουν οι πρώτες!
  Λές να θέλει να τα αφήσει στην τύχη και να αδιαφορήσει?
  Δεν νομίζω! Τώρα έρχεται η σειρά γι΄αυτά!

  Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Τι έγινε κύριε Μ ? Σου χαλάει η σούπα ? Περιμένουμε την ιδιαίτερη άποψή σου περι Κοσόβου και Ρωσίας . Το λιγότερο που πρέπει να κάνει κάποιος που διαφωνεί .

  ΑπάντησηΔιαγραφή