Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Μας χρωστάει ο ….Γιώργος !!

«George owes us»
«Μας οφείλει ο Γιώργος» απάντησε εκνευρισμένος ο κ.Ντάν Φρίντ σε συνομιλητές του, εννοώντας με αυτό ότι για χάρη του οι ΗΠΑ καθυστέρησαν την αναγνώριση των Σκοπίων με τη συνταγματική τους ονομασία, μετά την ανάληψη από τον κ. Παπανδρέου της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, για να μην «πληγεί πολιτικά» στις εκλογές του 2004.

Για τους καλά πληροφορημένους και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ε» στα μέσα Ιανουαρίου του 2004, ο εξ απορρήτων του κ. Παπανδρέου, κ. Αλεξ Ρόντος πέρασε το κατώφλι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) και είχε μακρά συνομιλία επ' αυτού με τους κ. Φρίντ και Μπράιζα, που υπηρετούσαν τότε εκεί.

Σχετικό δε «μέμο» λέγεται πως έφυγε από τον Φρίντ προς την Τζόουνς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ήταν τότε υπεύθυνη για τα ευρωπαϊκά.

Η τότε εκτίμηση του κ। Νταν Φριντ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) και σήμερα βοηθός υπουργού Ευρωπαϊκών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ήταν ότι η Ελλάδα είναι «χάρτινος τίγρης» ( «paper tiger») και «δεν πρόκειται να κάνει τίποτε σε ότι και να της κάνουμε».

«Όταν σταματήσουν οι ……πολιτικές κραυγές, οι Έλληνες θα γίνουν συνετοί», (έτσι τους …είχε μάθει ο κ. Σημίτης και οι κυβερνήσεις του) έλεγε εκείνη την περίοδο ο κ. Φριντ, ο οποίος με πρόσχημα ότι κινδύνευαν τα Σκόπια λόγω του τότε δημοψηφίσματος, έθετε το διλημματικό ερώτημα στους ελάχιστους «αντιρρησίες» συναδέλφους του: «Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την απώλεια της ….."Μακεδονίας";»

Εκείνο που περίμενε ο κ. Φρίντ τώρα, ήταν μια πιο …..ελαστική θέση εκ μέρους του κ. Παπανδρέου «σύμφωνα με αυτά που πραγματικά πρεσβεύει», ούτως ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να είναι σε θέση για κάποιους ελιγμούς.

Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι …παρέλαβε το μήνυμα …αν θυμηθούμε τις γνωστές πρόσφατες δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής περί …..διπλής εσωτερικής πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης (σπέρνω …ζιζάνια το λέει ο απλός λαός μας).

Μάλιστα, κατά τους ….."γνωρίζοντες", έτσι εξηγείται και η, πράγματι, ασυνήθιστη παρουσία Σπέκχαρντ, του Αμερικανού πρέσβη, στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στις 13 Μαρτίου, με προφανή στόχο την «επικοινωνία» σχετικών, συμβολικών έστω, μηνυμάτων.

Η κίνηση λοιπόν του κ. Παπανδρέου προχθές να επισκεφτεί τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα για να ….δηλώσει ότι συμπλέει με την απόφαση του κ. Καραμανλή( Veto) τι μπορεί να σημαίνει;

Γιατί τόσο καιρό δεν …..προχωρούσε στην κίνηση αυτή αλλά περίμενε την τελευταία στιγμή και με ΔΕΔΟΜΕΝΗ την κάθετη και ξεκάθαρη (προς ….πάσα πλευρά) αντίδραση του κ. Καραμανλή ότι "μή λύση σημαίνει μή πρόσκληση" ;;;

Γιατί είναι έτοιμος να μεταβεί στα Σκόπια (πάντα την τελευταία στιγμή και με την ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ απόφαση για το veto ) για να ……βοηθήσει στη διαπραγμάτευση ;;;

Γιατί δεν αντιδρούσε τόσες εβδομάδες στις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις των ηγετών των Σκοπίων (και σπουδασμένων με χρήματα …..Ιδρύματος Έλληνα επιχειρηματία που ….τυχαία γιγαντώθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ) ότι οι σκληρές αντιδράσεις του κ. Καραμανλή είναι στα πλαίσια ……εσωτερικών πολιτικών αντιπαραθέσεων στην Ελλάδα ;;;

Γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει επίσημα (μετά τα δημοσιεύματα ) και με απόλυτο τρόπο ότι δεν ….χρωστάει σε κανέναν;;;

Συνειρμικά οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι γίνεται προσπάθεια της τελευταίας στιγμής και αφού ο κ. Καραμανλής είναι …. Εθνικά ξεροκέφαλοςτουλάχιστον να μην …καεί το χαρτί τους που λέγεται Παπανδρέου από την στιγμή μάλιστα που οι …..υπόγειες συναλλαγές του με τον κ. Ντάν Φρίντ αποκαλύφτηκαν από τον τύπο.

Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει αναλάβει εκ των πραγμάτων να διαψεύσει την εχθρική αμερικανική εξωτερική πολιτική και την παγιωμένη από χρόνια άποψη τους πως η χώρα μας είναι «χάρτινος τίγρης» και να ανατρέψει τις εντυπώσεις του παρελθόντος.( Ίμια , Οτσαλάν κλπ )

Γιατί διαφορετικά, πέραν της οποιασδήποτε σημασίας του Σκοπιανού για τα ελληνικά συμφέροντα, η ανυπαρξία αντιδράσεως θα «επιβεβαίωνε» την άποψη των «σκληρών» της αμερικανικής γραφειοκρατίας, θα μείωνε την υπόσταση και την αξιοπρέπεια της χώρας σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και, κυρίως, θα είχε χαθεί ένα σημαντικό μέρος της αξιοπιστίας της Ελλάδας αφού θα φαινόταν ξεκάθαρα ότι μια μικρή χώρα σαν τη FYROM, που διαθέτει δύναμη στις ….ΗΠΑ, μπορούσε να "χτυπήσει" την Ελλάδα και να πάρει ότι ήθελε ……χωρίς να δώσει τίποτε....!!!!

Και το κυριότερο θα παραλάμβανε το μήνυμα ….που αναμένει εναγωνίως …και κάποιος άλλος γείτονας !!!!



Πηγή:Ελευθεροτυπία

26 σχόλια:

  1. Άψογος.

    Δικό σου το άρθρο ή της Ελευθεροτυπίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολίτη έχεις απόλυτο δίκιο.
    Από το πρωί έχει αρχίσει ένας αγώνας δρόμου στα κανάλια διαφόρων στελεχών του Γιώργου(ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΠΑΣΟΚ)να μας πείσουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ...φαίνονται και όπως αποκαλύπτονται.
    Keep Walking George έστω και την τελευταία στιγμή.
    Αλλά να θυμάσαι καλά ότι ο λαός σαν την καμήλα ...δεν ξεχνά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ πεα κυάνεα
    Χρησιμοποιώ αποσπάσματα και αποκαλύψεις από την Ελευθεροτυπία για να καταλήξω στα δικά μου ερωτήματα και απόψεις.
    Η Ελευθεροτυπία έχει άλλη...γραμμή χωρίς ....ερωτήματα και συνειρμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστό!
    Μπράβο.
    Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικάνοι έστειλαν στη Χαριλάου Τρικούπη και το κείμενο για το τι έπρεπε να πει στον πρέσβη ο Παπανδρέου...
    Κι εγώ πιστεύω ότι στην πραγματικότητα ο Παπανδρέου κυβερνάει απο το 2004...

    Ρε μεγάλε δεν κοιτάς τα χάλια που έχει φέρει τη χώρα ο dvdακιας καλύτερα;

    Τι προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες για να καλύψεις τον απόλυτο άχρηστο που παριστάνει τον πρωθυπουργό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως καταλαβαίνετε άρχισαν οι διάφοροι ...ανεξάρτητοι blogger με το ...δένδρο της ..αλλαγής(πήραμε , πήραμε) σε πρώτη μούρη στο blog τους να αντιδρούν και να ......απαντούν στα ερωτήματα και στα ντοκουμέντα του πολίτη.
    Εγώ από την ...το είδος των απαντήσεων στα Γιατί του πολίτη , των ανωτέρω αλλά και από αυτών που σίγουρα θα ακολουθήσουν στο ίδιο πνεύμα ...καταλαβαίνω πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε politis-gr δεν σου είπαμε ότι θα μπεις στο στόχαστρο των προσκείμενων στους "Ιούς'.
    Ο παραπάνω "Χαζοπούλι"(όνομα και πράγμα) στην αρχική του σελίδα έχει εκτός του δένδρου του ΠΑΣΟΚ και φωτο με μπάνερ του www.iospress.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά πολύ γελοία σχόλια, που προσπαθούν να βγάλουν λάδι κάποιους ανίκανους που αν τύχει και δεν είναι θλιμένοι, δυσφορούντες, ενοχλημένοι είναι πάντως λαπάδες και ανίκανοι να διευθύνουν τις τύχες της Ελλάδος. Κρίμα, πάντως γιατί σε όλες τις Εθνικές καταστροφές αυτό το κόμα κυβερνούσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη. Ειπε ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις. Ένα ξεκάθαρο "όχι" σε οποιαδήποτε μορφή διπλής ονομασίας. Σε αντίθετη περίπτωση η χώρα πρέπει να θέσει βέτο», τόνισε ο κ.Παπανδρέου και εξέφρασε την αντίθεσή του στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από την "πίσω πόρτα", χωρίς να έχει λυθεί το θέμα του ονόματος.



    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

    Τι σημαίνει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό; Που λέει;

    Μήπως το Δημοκρατία τής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΚΟΠΙΑ είναι αυτό που λέει ο ΓΑΠ.

    ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ;

    τι εννοεί το ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να δούμε όμως τώρα που ο Γιωργάκης αποδεικνύεται καμμένο χαρτί και του γδέρνει σιγά-σιγά το τομάρι ο Τσίπρας, ποιόν θα βρουν οι πέραν του Ατλαντικού "φίλοι" για να κάνει τη δουλειά που "πρέπει"; Γιατί για πρωθυπουργό, δεν τον βλέπω τον άνθρωπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και που τα μαθατε ωρε παλληκαρια ολ αυτα;Ποιος ειναι αυτος που σας ταπε;
    Και τα μεμο, κυκλοφορουν ετσι, απο δω κι απο κει για να εκθεσουν τον "δικο τους";
    Σα να μου λετε μαλακιες μου φαινετε.
    Πολυ θεωρια συνωμοσιας βλεπω. Και τα καταπινετε αμασητα μωρ αδερφακι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς theodore
    Γιατί δεν διαβάζεις.
    Σε παρακαλώ ,βγάλε τα γυαλιά που σε εμποδίζουν.
    Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύτηκαν από την Ελευθεροτυπία(το αναφέρω στην αρχή και στο τέλος) χωρίς να διαψευστούν απο ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!
    Και να σου πώ γιατί;
    Γιατί εάν βγει και τα διαψεύσει την άλλη μέρα θα βγουν πρωτοσέλιδα τα έγγραφα.
    Αυτή είναι ή πολιτική του τύπου.
    Ξαναρωτήσου λοιπόν αυτό που ρωτάω και εγώ (να διαβάζεις):"Γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει επίσημα (μετά τα δημοσιεύματα ) και με απόλυτο τρόπο ότι δεν ….χρωστάει σε κανέναν;;;"
    ΓΙΑΤΙ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, αλλά όχι και όπως λέγονται. Λυπάμαι που θα διαφωνήσω. Ας αναμείνουμε να δούμε αν όντως εξελιχθούν τα θέματα όπως προδιαγράφονται από τα ΜΜΕ, διότι δεν είθισται στη διπλωματία η προανακοίνωση των όποιων κινήσεων, εκατέρωθεν. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Re paidia...eseis oi xeroles pou eiste sta mesa kai sta exw...th forma E9 mhn xecasete na symplhrwsete...ligh tsipa den yparxei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μηπως ξερει καποιως να μας πει ο κυριος Αλεξ Ροντος τι ωρα περασε το κατωφλι του Συμβουλιου Εθνικης Ασφαλειας???? Before or after breakfast?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλήθεια το πιστεύεις ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έχει αναλάβει να διαψεύσει την εχθρική αμερικανική εξωτερική πολιτική και να ανατρέψει τις εντυπώσεις;;
    Εγώ όχι! τι Γιωργάκης τι Κωστάκης!
    Και οι δύο είναι καλά εκπαιδευμένοι στο Yes sir!
    Μακάρι να διαψευσθώ αλλά νομίζω ότι όλα γίνονται για τις εντυπώσεις... Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο...
    Καλό σου ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Απο επάνω
    Γιατί δεν τα διαψεύδει τότε ο ΓΑΠ προεδρικά ανθρωπάκια ;
    Όπως ποτέ δεν διέψευσε και τις κατηγορίες για νοθεία στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
    Ας συγχωράει τον κ. Βενιζέλο που είναι κύριος και δεν τον ξεφώνισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ουπς λάθος .
    Εννοούσα τον ανώνυμο λέγοντας "@ Απο επάνω" και όχι την marianaonice.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ marianaonice
    Καλήμερα.
    Πιστεύω ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε "στρατόπεδο".
    Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί ευνοούν μια τέτοια κίνηση.
    Όσο για τον Καραμανλή , ναι! πιστεύω ότι θα μας οδηγήσει στην αλλαγή "στρατοπέδου".
    Αυτό δείχνουν πλήθος στοιχείων .
    Καιρός για ....απεξάρτηση, στο μέγεθος και στις ....δυνατότητες της χώρας μας.
    Και στο αυριανό άρθρο ,εάν δεν συμβεί κάτι εξαιρετικά έκτακτο ,θα ασχοληθώ με την αντιμετώπιση μας από τους ...συμμάχους μας πέραν του ατλαντικού καθότι έλαβα ένα προεκλογικό email του ....Ομπάμα που ψάχνει για ....Αμερικανάκια!!
    Ήμαρτον θεέ μου , έμενα βρήκανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ......ή ότι το έγραψε ο Ρουσόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και νομιζετε οτι ο καθενας, δεν εχει αλλη δουλεια να κανει, απο το να κανει διαψευσεις σε καθε ειδους "συγγραφη", του οποιου "ιστορικου";
    Δεν καταλαβαινετε, οτι αν ηταν ετσι, δεν τους συνεφερε τους φιλους μας, να εκθεσουν το δικο τους, κυκλοφορωντας απο δω κι απο κει τα μεμο;
    Αφηστε για λιγο τις θεωριες συνωμοσιας και παψτε να βλεπετε πολυ τηλεοραση.Ετσι κι αλλοιως, τι νομιζετε οτι μπορει να κανει αυτος ο υπερμετρος αντιαμερικανισμος; Κερδος παντως για μας, δε νομιζω οτι μπορει να εχει.
    Εκτος και αν θελετε να τους κηρυξετε τον πολεμο.(Δειτε επι τη ευκαιρια και την πολυ παλια ταινια με τον Πητερ Σελλερς, "Το ποντικι που βρυχαται". Αξιζει τον κοπο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ theodore
    Δεν βλέπω τηλεόραση καθόλου φίλε μου.
    Έχει καταντήσει στο σπίτι μου ....διακοσμητικό στοιχείο.
    Μόνο διαβάζω.
    Δοκίμασέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καμμένο "χαρτί" έτσι και αλλιώς, είναι πλέον για αυτούς ο Γιωργάκης. Ε! δεν είναι και τυχαία η πολιτική του "ταλαιπωρία" τους τελευταίους μήνες. Ο Καραμανλής αντέχει και θα συνεχίσει να ΑΝΤΕΧΕΙ. Όσο για την αλλαγή "στρατοπέδου" έχει ήδη γίνει πολύ καιρό τώρα...!!! και για την σημερινή μέρα....
    "Ο Χ Ι"
    και θα το πανηγυρίσουμε δεόντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σιγά να μην είναι ο Κωστάκης και Κολοκοτρώνης...μέχρι χθές έπαιζε με τον Ζαχό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν ο ΓΑΠ πραγματικά ενδιαφερόταν να βοηθήσει την Ελλάδα και σαν πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλιστικής θα επισκεπτόταν καμιά χώρα πριν και δεν θα έκανε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση που σήμερα προσπαθεί να περάσει της Ελληνικές θέσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμε... 2.47
    Κάτι κύριοι... σαν και εσένα ή τα διακινούν τα "σεναριάκια" ή τα καταπινούν... θα σας περάσει όμως, προετοιμαστείτε... τώρα για την επόμενη ιστορία... που θα "σκάσετε" γιατί δεν έχετε και πολύ χρόνο...!!!

    Φοβερό όμως!!! ενώ "παίζει" με τον Ζαχό... να βάζει VETO και να κλείνει με τον Πούτιν συμφωνίες μαμούθ!!!

    Ε! ρέ πως σας πονάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή