Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αντώνης Σαμαράς: «Κλειδί» για τη συναίνεση η επανα – διαπραγμάτευση του Μνημονίου


Μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ήταν απόλυτα ξεκάθαρος. Ναι στη συναίνεση για Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου .Ναι στη συναίνεση για Επανεκκίνηση της Οικονομίας!
Όχι στη συναίνεση της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής. Όχι στην συναίνεση για την κατάργηση της Δημοκρατίας. Όχι στη «δικτατορία του μονόδρομου».

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «οι ίδιοι που ζητούν από την αντιπολίτευση να συναινέσει δεν ζητούν και από την κυβέρνηση να κυβερνήσει» .

Περιέγραψε την πλήρη αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης λέγοντας πως «κρύβουν τις οφειλές του Δημοσίου. Τα έσοδα έπεσαν. Οι δαπάνες αυξήθηκαν. Η ανεργία αυξάνεται. “ και συμπλήρωσε πως “αποδείχθηκε ότι απέτυχαν παταγωδώς. Αυτά για τα οποία προειδοποιήσουμε πέρυσι επαληθεύτηκαν» .

Επέμεινε στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα κι εξέφρασε τη διαφωνία του με την τρόικα.Υποστήριξε, ωστόσο, ότι μπορούν από κοινού να πείσουν την τρόικα.

«Το μνημόνιο θυμίζει το μύθο του Σίσυφου. Όσο και αν το σπρώχνεις αυτό γυρίζει πάλι πίσω στην αρχή» δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. στηρίζει ότι κάνει καλό στην πατρίδα, λέγοντας ότι «είμαι έτοιμος να νομοθετήσουμε μαζί για την αξιοποίση της δημόσιας περιουσίας, τις αποκρατικοποιήσεις, τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων προκειμένου να εισέλθουν χρήματα στο κράτος, τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, τις συμβάσεις για για εκχωρήσεις εκμετάλλευσης λιμανιών, αεροδρομίων κτλ».

Ωστόσο επισήμανε ότι αν και τα έχει προτείνει όλα αυτά η Ν.Δ. οι αντιστάσεις βρίσκονται μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.

«Οι συνδικαλιστάδες σας,δέχονται να χάσουν τα προνόμια; Οι ιδεαλιστές που έγιναν υπουργοί μπορούν να απαλλαγούν από τις ιδεοληψίες τους;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για ότι φοβίζει τον κόσμο με επικείμενη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ υπογραμμίζοντας πως τέτοιες συζητήσεις είναι καταστρεπτικές για τη χώρα και εντείνει «το φαινόμενο της μεταδοτικότητας» που αυξάνει το κόστος της χρεωκοπίας και πως κανείς άλλος δεν έχει συμφέρον από τέτοια σενάρια παρά οι κερδοσκόποι.

Ακόμη αναφέρθηκε και στα σχόλια του Γ. Καρατζαφέρη περί συμφιλίωσης του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, λέγοντας ότι «οι δύο άνδρες συμφώνησαν για να πολεμήσουν όχι για να υποκύψουν».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο κίνημα των «αγανακτισμένων» λέγοντας πως «έχουμε υποχρέωση να ακούσουμε τους αγανακτισμένους πολίτες, οφείλουμε να τους δώσουμε ελπίδα και πρακτικές λύσεις».