Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πολύ αργά για… σωσίβιο


Ηταν φανερή η απεγνωσμένη προσπάθεια του πρωθυπουργού, από τις χθεσινές συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, να μεταφέρει και στα άλλα κόμματα τουλάχιστον ένα μέρος από τις τραγικές ευθύνες της δικής του κυβέρνησης για τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας.

Ηταν ολοφάνερη η αγωνιώδης αναζήτηση από τον Γ. Παπανδρέου έστω και ψηγμάτων συναίνεσης, από οποιαδήποτε πλευρά, προκειμένου να αποκτήσει άλλοθι για τα λάθη και τις αστοχίες της κυβέρνησής του που έφεραν τα πρωτοφανή στα χρονικά φορολογικά μέτρα.

«Ρίξτε μας επειγόντως σωσίβιο για να σωθούμε και… να συνεχίσουμε την καταστροφική πορεία», ήταν σαν να έλεγε ο πρωθυπουργός.

Η φοροεπιδρομή-σοκ που αποφάσισαν κυβέρνηση και Τρόικα, με στόχο να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 6 δισ. ευρώ την οποία δημιούργησε η αποτυχημένη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτεται από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Δεν μπορεί να γίνει δεκτή ούτε από τον επιχειρηματικό κόσμο ούτε από τους εργαζομένους και συνταξιούχους ούτε όμως από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, όπως κατέστη σαφές και χθες.

Με πλέον χαρακτηριστική και σημαίνουσα τη σθεναρή και υπεύθυνη στάση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή, την οποία πρώτη η Ν.Δ. είχε καταδικάσει.

πολιτική της άγριας υπερφορολόγησης των πάντων αδειάζει πλήρως τις τσέπες των πολιτών, προκαλεί την ασφυξία της αγοράς, πολλαπλασιάζει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, εκτοξεύει την ανεργία και εξαντλεί πλήρως τις αντοχές της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

ET