Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Η ανικανότητα της κυβέρνησης και ο Φόρος αίματος


Η στυγερή δολοφονία ενός 44χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, στην καρδιά της Αθήνας, λίγη ώρα πριν η σύζυγός του φέρει στον κόσμο το δεύτερό τους παιδί, αποδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η ΕΛ.ΑΣ. και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πολιτών βρίσκονται σε πλήρη διάλυση.

Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου πολίτη –ασχέτως εάν διαπράχθηκε από αλλοδαπούς, όπως εικάζει η Αστυνομία, ή όχι– αναδεικνύει, παράλληλα, τα μεγάλα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την ανεπιτυχή αντιμετώπισή τους.

Η κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό και οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια και τρόμο από το γεγονός ότι βρίσκονται ανυπεράσπιστοι στο έλεος κάθε αλλοδαπού ή εγχώριου εγκληματικού στοιχείου, που δεν διστάζει να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή, στη μέση του δρόμου, για λίγα ευρώ ή για μια βιντεοκάμερα όπως στην περίπτωση του άτυχου πατέρα.

Είναι πασιφανές ότι ο έλεγχος των συνοικιών της Αθήνας βρίσκεται σε αδίστακτες συμμορίες που έχουν μετατρέψει σε γκέτο περιοχές του κέντρου, με συνέπεια οι κάτοικοι που δεν τις εγκατέλειψαν ακόμη να φοβούνται να κυκλοφορήσουν έξω από τα σπίτια τους.

Την ώρα που το ιστορικό κέντρο της Αθήνας παραμένει έρμαιο της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας και του παρεμπορίου, με ευθύνη και της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ο αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο ενός υπουργείου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο Προστασίας του Πολίτη απλώς δηλώνει ικανοποιημένος, αν δεν επαίρεται, για στατιστικές βελτιώσεις των δεικτών εγκληματικότητας, η οποία, στην πραγματικότητα, θεριεύει.

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως στο έργο της και στον τομέα της ασφάλειας και αδυνατεί να εκπληρώσει ακόμη και τα στοιχειώδη καθήκοντά της. Θα πρέπει όμως να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

ΕΤ