Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Το κωμειδύλλιο «Σία και (προσ)αράξαμε»


Μετά την αποκάλυψη για τις υπόγειες διαπραγματεύσεις του με τον Στρος-Καν, ο πρωθυπουργός επιδόθηκε στη Βουλή σε ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας, δείχνοντας ότι δεν έχει συναίσθηση των πράξεών του.

Τι μας είπε χθες ο κ. Παπανδρέου; Οτι δεν ήταν προαποφασισμένη η προσφυγή στο ΔΝΤ και ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του προσπαθούν, μέσω του Μνημονίου, να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Δεν δίστασε, μάλιστα, να χρησιμοποιήσει το εκβιαστικό (ψευτο)δίλημμα «Τρόικα ή στάση πληρωμών». Εμφανίστηκε, δηλαδή, ο πρωθυπουργός στον… κόσμο του. Σαν να μην έχει επίγνωση των έργων του και της κατάστασης που αυτά έχουν προκαλέσει. Σαν να προσγειώθηκε ξαφνικά από άλλον πλανήτη. Ποιος;

Ο άνθρωπος ο οποίος , συνειδητά όπως αποκαλύφθηκε, έλεγε επανειλημμένα ψέματα, παραπλανώντας τον ελληνικό λαό με κατηγορηματικές διαψεύσεις, αλλά και υποσχέσεις για παροχές, την ώρα που διαπραγματευόταν κάτω από το τραπέζι με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Και μας επαναφέρει, τώρα, με άλλες λέξεις, στη λογική του μονοδρόμου ενός Μνημονίου το οποίο αποδεδειγμένα έχει αποτύχει και έχει καταδικάσει τη χώρα σε πρωτοφανή ύφεση και τους πολίτες της σε αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα.

Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου παίζει θέατρο απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους και τους ψηφοφόρους. Και προσπαθεί να ισχυριστεί ότι τα πράγματα δεν είναι όπως στην πραγματικότητα αλλά όπως ο ίδιος θέλει να τα εμφανίσει, κάνοντας το μαύρο άσπρο.

Αλλά δεν μπορεί πλέον να πείσει κανέναν. Ούτε καν τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησής του -πέραν των ολίγων «πραιτοριανών»- αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενστάσεις και τις διαφωνίες τους.

ΕΤ