Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

«Ηγετικές» ατολμίες και η …«Γκιουμουλτζίνα»


Όταν πριν ένα χρόνο, η Ziraat Bank (πρόκειται για την Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας) κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) αίτηση για άδεια λειτουργίας τουρκικού τραπεζικού καταστήματος στην Αθήνα και στην Κομοτηνή, είχα κάποιες εύλογες επιφυλάξεις.
Όσοι γνωρίζουν καλά το χρηματοπιστωτικό σύστημα της γείτονος, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε τράπεζα , αλλά στην ουσία ….«Η Ziraat είναι το ίδιο τουρκικό κράτος».

Η σκοπιμότητα λοιπόν αυτής της κίνησης δεν εντάσσεται τόσο στη χρηματοπιστωτική σκακιέρα , όσο σε αυτή της γεωπολιτικής. Το σύνθημα…«τα δικά μας λεφτά σε δική μας τράπεζα», της άτυπης εκστρατείας του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στην προσπάθειά του να προωθήσει την τουρκική τράπεζα, μπορεί κάποιοι να το εκλάμβαναν μόνο ως μια οικονομική κίνηση.

Αλλά αυτό ήταν ο … «φερετζές» που απέκρυπτε τις πραγματικές σκοπιμότητες, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Πίσω από τον «φερετζέ» αποκρύπτεται η διαρκής προσπάθεια της Άγκυρας για τη χειραγώγηση της μουσουλμανικής μειονότητας.

Μετά τους …«τουρκικούς» συλλόγους, τα εκπαιδευτήρια, τα ΜΜΕ που έχουν εγκαθιδρύσει και λειτουργούν σε Ξάνθη και Ροδόπη ,δημιουργείται πλέον και ένας «οικονομικός οργανισμός» , μέσα από τον οποίο πληρώνονται ….περίπου 2.000 μουσουλμάνοι.(εφημ.Το Παρόν 15/2/09) Για ποιους λόγους και για ποιες υπηρεσίες ….δεν το γνωρίζω!

Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι μετά και τις τελευταίες προ μηνός προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Τσετίν Μαντατζή , όπου είχε χαρακτηρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «τουρκική και αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους», και οι οποίες έγιναν αντικείμενο συζήτησης στο Κοινοβούλιο μας, το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης άφηνε να εννοηθεί , μέσω δημοσιευμάτων στον φιλικό τύπο , ότι με την έλευση του κ. Παπανδρέου από το εξωτερικό, θα υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις.

Τις είδατε ; Εγώ παρακολουθώντας το θέμα διαπίστωσα μόνο μια φιλική , απαλή και άνευ ηγετικής πυγμής , «σύσταση» του κ. Παπανδρέου προς τον κ. Τσετίν Μαντατζή.
Όλα αυτά εσωτερικώς και … «υπογείως» της Χαριλάου Τρικούπη. Η «σύσταση» του κ. Παπανδρέου , (και.. εν δυνάμει Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις δημόσιες ομιλίες του) περιορίστηκε στην παραίτηση του βουλευτή από την θέση του προέδρου της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της «τουρκικής» μειονότητας δυτικής Θράκης (όπως αυτοαποκαλούνται).

Το «ανατολίτικο παζάρι» που διαδραματίστηκε στα γραφεία του ΠαΣοΚ προκειμένου να «κουκουλωθεί» η υπόθεση , μας προσβάλει βάναυσα ως Έλληνες, η δε τελική απόφαση περί παραιτήσεως του βουλευτή από την ως άνω ψευδεπίγραφη επιτροπή , μας προσβάλει και ως νοήμονες ανθρώπους , αφού έτσι και αλλιώς αυτή ήταν προγραμματισμένη καθότι η θητεία του έληγε πολύ σύντομα.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι το ΠαΣοΚ δείχνει ατολμία στο όνομα της δήθεν ελευθερίας της έκφρασης, και των επικίνδυνων εθνικών «απόψεων» του προέδρου του (εδώ).

Αλλά δεν πρόκειται μόνο περί αυτού. Το ΠαΣοΚ είχε επιλέξει τον κ. Μαντατζή ως υποψήφιό του στις τελευταίες εκλογές, επειδή ήταν ένας από τους πλέον ισχυρούς παράγοντες της μειονότητας (λόγω της θέσης του στην ψευδεπίγραφη Ένωση) και τους σίγουρους ψήφους που τον συνόδευαν.

Για τον κ. Παπανδρέου οι ψήφοι των φανατικών (υπέρ της Τουρκίας) μουσουλμάνων της Θράκης, είναι σημαντικότεροι από την ίδια την Θράκη και τους υπόλοιπους πολίτες της.

Τέτοιες συμπεριφορές από …. «εν δυνάμει Πρωθυπουργό» βλέπουν οι γείτονες και αποθρασύνονται, στέλνοντας πρόσκληση για τα εγκαίνια λειτουργίας του καταστήματος της Ziraat Bank στον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταμάτη, όπου την Κομοτηνή την αναφέρουν ως …. «Γκιουμουλτζίνα».

Φυσικά η πρόσκληση επεστράφη στην Τράπεζα με συνοδευτικό έγγραφο του κ. Σταμάτη όπου αναφέρει ότι : «θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για τη χώρα που σας φιλοξενεί , την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα».

22 σχόλια:

  1. Πολίτη θα περιμένουμε για πολύ καιρό ακόμα να ιδρώσει το αυτί του Γιώργου για τον κ.κ...βουλευτή του.
    Δεν μπορούν να συζητήσουν τίποτα άλλοα από εκλογές , εκλογές , εκλογές.
    Πρέπει κάποιος να πετάξει με κλοτσιές από την Βουλή τον κ.Τσετίν.Δεν έχει θέση εκεί.Στο Τουρκικό κοινοβούλιο και στο Τουρκικό Προξενίο μάλλον την έχει κερδίσει προ πολλού.
    Όπως είχες γράψει και σε προηγούμενο άρθρο σου ο άνθρωπος αυτός σε περιόδους κρίσης το είχε ρίξει σε ταξιδάκια στο εξωτερικό και δυσφήμιζε...τη χώρα μας, όλους εμάς και τους οπαδούς του κατά συνέπεια.Ντροπή του.!!!!
    Αυτή είναι η ποιότητά τους.Κρατικοδίαιτοι και ανεύθυνοι σε μεγάλο ποσοστό.
    Ντροπή σε όλους αυτούς που βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από το Εθνικό.
    Φαντάσου να τους την σκάσει ο Καραμανλής και να τους στείλει στα έδρανα που φαίνεται πως δεν τους αρέσουν στη Βουλή για άλλα τέσσερα χρόνια.\Τι έχει να γίνει...Μάλλον θα το διαλύσουν το μαγαζί
    Οι άνθρωποι είναι γελοίοι και επικίνδυνοι για το μέλλον των παιδιών μας.
    Ο Γιώργος συνεχίζει το ανθελληνικό του παραλήρημα και αυτοπροβάλεται ως εν δυνάμει πρωθυπουργός.
    Ψωνίσαμε από σβέρκο όπως λέει ο λαός.

    ΥΣ Προς βουλευτές/υπουργούς ΝΔ
    Αφήστε τα event με πρώην προέδρους και τις οικογένειες τους (παλιές και ..νέες)
    Δώστε σημασία σε αυτό που προβάλει ο Κώστας Καραμανλής.
    Σεμνά και ταπεινά κύριοι.
    Ξυπνάτε, παίζετε το μέλλον μας.
    Εάν ...καταφέρετε να σας στείλει σπίτι σας(οι μισοί) και εκλεγεί το Αμερικανάκι την έχουμε "βάψει" από χέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είτε έτσι είτε γιουβέτσι βαμμένη την έχουμε ούτως ή αλλέως .

    gpr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακομα ο εν λόγω κύριος είναι βουλευτής του Πασοκ?
    Ρε σεις δεν δουλεύει τίποτα?
    Κανείς δεν έχει λίγη τσίπα?
    Κανείς δεν σκέπτεται τα συμφέροντα της χώρας εκεί στην Ιπποκράτους?
    Πολίτη ξεμπροστιασέ τους.Θέλοντας και μη τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω τους.
    Η ΝΔ τι κάνει?Γιατί δεν φέρνει το θέμα στη Βουλή και ξανά και ξανά?
    Το ΛΑΟς?Το ΚΚΕ?
    Για το Συριζα δεν αναφέρομαι καθόλου.!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σύστημα της Αγκυρας έχει καταφέρει να θεσμοθετηθούν «φορείς» που στοχεύουν στην «κοσοβοποίηση» της περιοχής.
    Είναι γεγονός ότι καθημερινά οι ΕΛΛΗΝΕΣ μουσουλμάνοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής εδώ και αρκετά χρόνια πέρναγαν τα σύνορα για να καταθέσουν τα χρήματά τους στις τουρκικές τράπεζες.
    Ήθελα να ξέρω (εάν το γνωρίζει κανείς, ας μας πληροφορήσει)αν επιτρέπεται να υπάρχει τουρκική πινακίδα Τουρκική Δημοκρατία ΤC ZIRAAT BANKASI στην πινακίδα κι όχι η ευρωπαϊκή ονομασία;
    Τουλάχιστον αυτό είδα περνώντας τις προάλλες από Κομοτηνή.

    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωχ μάνα μου ωχ ωχ ωχ τι έχουμε να τραβήξουμε ακόμα ... άμα αληθεύει αυτό που κάπου διάβασα ότι ο G .Παπανδρέου Σε μια ομιλία του είπε το εξής. ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠ’ΡΧΕΙ.... :ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ 2 ΜΕΤΡΑ ΛΙΓΌΤΕΡΗ ΓΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΎΜΑΣΤΕ ΉΣΥΧΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΠΛΈΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΎΡΚΟΥΣ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε player εάν δεν ήταν ο Πολίτης να μας πληροφορήσει για τις δηλώσεις περί λιγότερων στρεμμάτων τότε θα κοιμόμασταν όλοι τον ύπνο του δικαίου.Είμαστε άξιοι της ψήφου μας λέω εγώ.Να τον χαίρονται τον Τσετιν εκεί πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαινεται οτι το παιδι,ειναι με IQ ραδικιου.
    Οι αλλοι ομως,γιατι τον ανεχονται;
    Εκεινος ο Παγκαλος πχ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον Παπανδρέου τι να πούμε; Είναι γνωστές οι απόψεις του και από ότι φαίνεται δεν τις αλλάζει. Δεν πειράζει το κεφάλι του θα φάει.
    Τώρα σχετικά με την τράπεζα υπάρχουν και από εμένα πολλές επιφυλάξεις.Μιλώ πάντα για το κατάστημα στην Κομοτηνή.Ποιες άραγε στρατηγικές κινήσεις ετοιμάζει η Τράπεζα για μετακινήσεις μεγάλων πελατών στα γκισέ της;
    Οπωσδήποτε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.
    Από εκεί και πέρα; Μήπως στραφεί και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης; Όλοι ξέρουμε ότι πολλοί δήμοι είναι στα "χέρια" μειονοτικών. Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν φερθούν ως τοπικοί άρχοντες και όχι ως φανατισμένοι "φιλότουρκοι". Θα φερθούν όμως;
    Στην ουσία φοβάμαι ότι τα χρήματα του Ελληνικού δημοσίου στην περιοχή θα καταλήξουν σιγά- σιγά στα ταμεία της Τουρκικής τράπεζας.
    Ειδικά τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης αυτό θα είναι λίγο παρακινδυνευμένο .
    Δηλαδή με το χρήμα των κονδυλίων του δημοσίου στα ταμεία της θα παίξει το παιχνίδι της χειραγώγησης της μουσουλμανικής μειονότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κορόιδο είναι ο ΓΑΠ , τώρα που ζητά εκλογές να χάσει σίγουρους ψήφους από την Θράκη?
    Τώρα όχι μόνο δεν πειράζει τον Μεντετζή , αλλά πιθανώς να τον αναβαθμίσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαιρετίσματα από την Κομοτηνή φίλε politis-gr…
    Το εξωφρενικό δεν είναι μόνο ότι χρησιμοποιήθηκε η τουρκική λέξη για την Κομοτηνή, αλλά ότι η πρόσκληση στάλθηκε γραμμένη όχι στα ελληνικά, αλλά στα τούρκικα και στα αγγλικά. Αυτό δείχνει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο σκοπός της αποστολής της ήταν να απαξιώσει τις ελληνικές αρχές. Δε γνωρίζω βέβαια ποιοι και πόσοι χριστιανοί τοπικοί άρχοντες, βουλευτές κλπ. την έλαβαν, ούτε και ποιοι εξ αυτών αντέδρασαν όπως ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, ούτε και αν τελικά αυτός ή κάποιοι άλλοι παραλήπτες πήγαν στα εγκαίνια.
    Ας μου εξηγήσει όμως κάποιος γιατί ο Καραμανλής, η Ντόρα και όσοι άλλοι (υποτίθεται πως) χειρίζονται την εξωτερική μας πολιτική, δεν έκαναν κάτι για να εμποδίσουν τη δημιουργία του παραρτήματος της τουρκικής τράπεζας στην Κομοτηνή. Τόσο ηλίθιοι είναι που δεν μπορούν να δουν τη σημασία της ύπαρξης μιας τουρκικής τράπεζας σήμερα, ενός τουρκικού πανεπιστημίου αύριο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μεθαύριο; Ή μήπως τους αξίζει κάποιος ακόμα χειρότερος χαρακτηρισμός;
    Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να λέει αυτά που λέει και να κάνει αυτά που κάνει, τα οποία εκθέτουν τη χώρα στο εξωτερικό αλλά και τον ίδιο και το κόμμα του ανεπανόρθωτα, όμως αυτοί που κυβερνούν σήμερα είναι που, με τις πράξεις ή την απραξία τους, συνεχίζουν την πολιτική των περασμένων δεκαετιών και οδηγούν τον τόπο μου σε επικίνδυνα μονοπάτια.
    Η κερκόπορτα ανοίγει και πάλι σιγά σιγά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. to aigaio exei petrelaio..i thraki ouranio..eytixos pou den exei anakalifthei akoma tipota stin pelloponiso, giati tha exoume kai ekei diekdikiseis..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "την ουσία ….«Η Ziraat είναι το ίδιο τουρκικό κράτος»"

    Ερώτηση:
    "η ΕΤΕ, μέσω Φινάνζμπανκ στην Τουρκία, τι είναι; μηπως ο μητροπολίτης Ιωαννίνων στο δρόμο προς την Άγκυρα;"

    (γιατί ως γνωστόν ο συγκεκριμένος ελέγχει σεβαστό ποσοστό των μετοχών της ΕΤΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ geokalp
    H Φινανζμπανκ είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ τράπεζα φίλε, το ίδιο και η ΕΘΝΙΚΗ με μικρή πλέον συμμετοχή του Ελληνικού κράτους.
    Μετά την εξαγορά παραμένει με το ίδιο όνομα. Οι επιλογές των υπαλλήλων της δεν είναι χριστιανοί, σε αντίθεση με την Ziraat΄(στην Κομοτηνή) που ΟΛΟΙ είναι μουσουλμάνοι.
    Η Φινανζμπανκ δεν πληρώνει 2.000 χριστιανούς χωρίς να γνωρίζει κανείς για ποιές υπηρεσίες, σε αντίθεση με την Ziraat.
    Μου φαίνεται ότι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ των δύο αυτών περιπτώσεων.
    Ας μη μπλέκουμε δυο διαφορετικές υποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ploutarxe

    ξέρω σίγουρα δύο πράγματα
    1. τράπεζες = κέρδος
    2. τράπεζες = πίστωση = ανάπτυξη με το σύστημα που ισχύει τώρα = αντι-ύφεση

    πολύ κρίμα που θεωρείς την ΕΤΕ "ιδιωτική" τράπεζα...
    οι μέτοχοί της βγάζουν τον Διοικητή της;
    η εκκλησία και η Ιερά Σύνοδος μήπως είναι fund με επενδύσεις στην ΕΤΕ;
    η ΑΛΦΑ ή η ΠΕΙΡ δανείζουν το ελληνικό κράτος όταν ξεμένει;

    επίσης μιας και δείχνεις ενδιαφέρον, δύο ακόμα θεματάκια:
    οι Ισλαμικές τράπεζες (γενικά) δεν τοκίζουν το χρεός προς τους δανειζόμενους...
    ταυτόχρονα έχουν κέρδη...
    ταυτόχρονα έχουν το μικρότερο ποσοστό επισφαλειών (=ΟΛΟΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ) παγκοσμίως, με τη παραπάνω διατύπωση να μην μπορεί να εξηγηθεί από τις παραδοσιακές δυτικές οικονομικές θεωρίες...

    ακόμα, μιας και θα ενδιαφέρεσαι: τι σχέση είχε η Παγκόσμια Τράπεζα στο ντηλ με τη Φινάνζμπανκ;
    μήπως η ευρύτερη συμφωνία περιείχε και το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς geokalp

    Με βάση τον ισλαμικό νόμο της σαρία, αυτοί που δεν πληρώνουν τα χρέη τους οδηγούνται στη φυλακή μέχρι να εξοφληθεί το χρέος.
    Μη τα παρουσιάζεις όπως θέλεις σύντροφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ανώνυμε;

    τι εννοείς;
    ότι ΑΥΤΟΙ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ (τους);
    ή
    εκείνοι δεν υποκύπτουν σε πειρασμούς;
    (του στυλ "πάρε τα λεφτά και τρέχα"!)

    ps δεν είμαι σύντροφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @geokalp
    Ντουμπάι.(Ε.Τύπος)"Ακόμη και το 2007, όταν η οικονομία βρισκόταν σε άνθηση, το 42% από τους 3.000 τροφίμους των φυλακών βρισκόταν μέσα για χρέη...."
    Καταλαβαίνεις τώρα τι εννοώ.

    ps Σύντροφοι είμαστε όλοι:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ανώνυμε

    καλή η κουβέντα, αλλά με έχεις παρασύρει σε διαφορετικά μονοπάτια (ιε να "μαλώνουμε" για τις τράπεζες του ισλάμ) σε σχέση με αυτό που είναι το κύριο:

    η ΕΤΕ αγόρασε τη φινάνζμπανκ μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας και η "συμφωνία κυρίων" με την Άγκυρα περιελάμβανε την ίδρυση τουρκικών υποκαταστημάτων τραπεζών στην Ελλάδα

    κι αν κάποτε έμπαινες με όπλα και στρατό κατοχής, πλέον "επενδύεις"...

    καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @geokalp
    Δεν είναι κακό να ιδρυθεί μια ξένη τράπεζα σε οποιαδήποτε χώρα.
    Τόσες ξένες τράπεζες υπάρχουν στην Ελλάδα.
    Κακό είναι να αναφέρεις την Κομοτηνή ως ...«Γκιουμουλτζίνα». Κακό είναι να προσλαμβάνεις μόνο μουσουλμάνους υπαλλήλους.
    Κακό είναι ακόμα και η επιγραφή σου να είναι στα Τούρκικα και όχι όπως ισχύει σε όλο τον κόσμο Αγγλικά ή με λατινικούς χαρακτήρες.
    Αυτό σημαίνει ότι κάτι άλλο έχει στην πίσω πλευρά του μυαλού της και το επιδεικνύει με περίσσιο θράσος.
    Είναι ξεκάθαρο ότι η κίνηση δεν έχει (όπως λέει και στο άρθρο) οικονομική σημασία , αλλά γεωπολιτική.
    Όσο για την ..."συμφωνία κυρίων", αυτό δεν το ξέρω. Από που αποδεικνύεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ αστείο είναι που οι δογματικοί "εκσυγχρονιστές" συγκρίνουν τα μη συγκρίσιμα. Έστω, η εξαγορά της τουρκικής ιδιωτικής τράπεζας από την Εθνική είναι ελληνική οικονομική διείσδυση στην Τουρκία. Το δέχομαι. Εδώ όμως δεν πρόκειται για άνοιγμα υποκαταστημάτων τουρκικής τράπεζας στην Ελλάδα γενικά. Πρόκειται για άνοιγμα υποκαταστήματος ΚΡΑΤΙΚΗΣ τουρκικής τράπεζας σε περιοχή για την οποία η Τουρκία έχει αποδεδειγμένα ΕΙΔΙΚΟ ενδιαφέρον, με μουσουλμάνους (τουρκικής συνείδησης) υπαλλήλους. Στην ίδια πόλη υπάρχει, ως γνωστό, Προξενείο που μοιράζει αφειδώς λεφτά και αποδεδειγμένα ΔΕΝ είναι ένα απλό προξενείο.

    Αυτό είναι συγκρίσιμο μόνο με την υποθετική περίπτωση που άνοιγε υποκατάστημα της ΚΡΑΤΙΚΗΣ Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος στην Ίμβρο, στην υποθετική περίπτωση που η Ίμβρος βρισκόταν σήμερα στην προ του 1950-60 κατάσταση, δηλαδή με απόλυτη πλειοψηφία ελληνικού πληθυσμού, είχαν προσληφθεί μόνο Έλληνες της Ίμβρου ως υπαλλήλοι στο υποκατάστημα και η πρόσκληση προς τον τούρκο Νομάρχη Δαρδανελλίων είχε αποσταλεί στα ελληνικά και τα αγγλικά. Και στο αγγλικό κείμενο το νησί ονομαζόταν Ίμβρος.

    Όποιος δεν θέλει να καταλάβει τα παραπάνω, απλά είναι δογματικός και ιδεοληπτικός, είτε αριστερός είτε φιλελεύθερος θεωρείται. Δυστυχώς, έχω καταλάβει ότι οι δογματικοί του φιλελευθερισμού-εκσυγχρονισμού ελάχιστα διαφέρουν ως προς την εμμονή στις ιδεοληψίες από τους δογματικούς του σταλινισμού (ΚΚΕ) ή του αριστερισμού (ΣΥΡΙΖΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και φυσικά, για το άνοιγμα του παραπάνω υποκαταστήματος, στην Κομοτηνή, την άδεια την έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, εν γνώσει φυσικά της Ελληνικής Κυβέρνησης. Άρα, ποιός ευθύνεται; Όχι φυσικά ο χαζός ΓΑΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΕΛΕΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ.
    ΑΛΛΑ Ο ΔΡΑΚΟΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ; ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Η ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΝΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ. ΑΜΕΤΑΝΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΩΡΘΩΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή