Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

Σημαία ευκαιρίας!


Αρκετό καιρό τώρα έχει διαμορφωθεί μια άποψη στην κοινή γνώμη ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου και γενικά η ηγετική ομάδα της πρώην Χαριλάου Τρικούπη και νυν Ιπποκράτους και Ναυαρίνου γωνία, στερείται προγράμματος και για τον λόγο αυτό προβαίνει σε ακατάπαυστες γενικολογίες , αρνήσεις και αδίστακτες παροχολογίες.

Όπως αποδεικνύεται από την ανάλυση των διαφόρων δημοσκοπήσεων , οι πολίτες θεωρούν ότι μια τέτοια στάση δεν συμβάλει εποικοδομητικά και αποτελεσματικά στην εξεύρεση λύσεων, που μέσα σε αυτή τη διεθνή οικονομική κρίση είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ.

Θέλοντας λοιπόν να αντιστρέψει αυτή την διαμορφωθείσα άποψη ,το ΠαΣοΚ προ ημερών δημοσιοποίησε ένα δεκαεπτασέλιδο κείμενο «προτάσεων» για την στήριξη της απασχόλησης.
Τα εισαγωγικά στην λέξη οφείλονται στο γεγονός ότι οι 15 σελίδες απ` αυτές ήταν αφιερωμένες στο τι κάνει ή δεν κάνει η κυβέρνηση και μόλις δύο σελίδες , περιείχαν «δήθεν προτάσεις» του ΠαΣοΚ.
Γιατί προτάσεις χωρίς ουσιαστικά στοιχεία μόνο ως ...«δήθεν προτάσεις» μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τίποτε συγκεκριμένο, τίποτε ουσιαστικό, τίποτε χρήσιμο για τους πολίτες και την χώρα.
Αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν είναι ότι με στρουθοκαμηλισμούς και γενικολογίες , θεωρίες και αναφορές σε μοντέλα που δεν εφαρμόζονται πουθενά στον κόσμο , με κενολογίες και με φράσεις οι οποίες δεν έχουν νόημα, ....πολιτική δεν γίνεται.

Οι πολίτες έχουν απαίτηση από μια υπεύθυνη στάση που θα θέτει ως πρωταρχικό θεμέλιο το κοινό καλό του τόπου και την όσο το δυνατόν αναίμακτη έξοδο από την οικονομική κρίση.
Έχουν απαίτηση να δίνονται στοιχεία που έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα στοιχεία και απαντήσεις και όχι γενικολογίες.

Έχουν απαίτηση π.χ όταν τους ομιλούν περί πράσινης ανάπτυξης και πράσινης οικονομίας να εξηγούν με στοιχεία που να καταδεικνύουν τι ακριβώς περιλαμβάνει η συγκεκριμένη πρόταση , ποια τα ακριβή οφέλη για τους πολίτες και ποιος ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση αυτής της πρότασης.


Έχουν απαίτηση όταν τους ομιλούν για τη θεσμοθέτηση της αποκαλούμενης ... «κοινωνικής εργασίας», να ξεκαθαρίσουν άμεσα και με απόλυτη ευκρίνεια, τι σημαίνει κατά την αντίληψή τους ...«κοινωνική εργασία».
Κατ`αρχάς είναι αμειβόμενη, ή εθελοντική; Είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης; Είναι ασφαλισμένη ή ανασφάλιστη; Σε ποιες χώρες, τέλος πάντων , εφαρμόζεται ώστε να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης και αξιολόγησης της ....«κοινωνικής εργασίας»;

Το γεγονός λοιπόν της παρουσίασης των 17 σελίδων
«προτάσεων», που ήταν μόλις ...δυο σελίδες με γενικολογίες ,καταδεικνύει ότι η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ έχει καταστήσει ως σημαία της στο άρμα για τον δρόμο της εξουσίας , την αρνητική αντιπολίτευση .
Αδυνατεί όμως να καταλάβει ότι αυτή αποτελεί ...σημαία ευκαιρίας!

19 σχόλια:

 1. Φίλε πολίτη δεν λες όλη την αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ παρέθεσε και κάποια στοιχεία.
  Όμως τα στοιχεία αυτά ήταν παραποιημένα, δηλ. «πειραγμένα».
  Αποδείχθηκε περίτρανα από την απάντηση και τα στοιχεία που αντιπαρέθεσε η κυβέρνηση.
  Βλέπεις λοιπόν ότι όχι μόνο δεν καταθέτουν κάποια πρόταση , αλλά και εκεί που πάνε να προσπαθήσουν κάτι τέτοιο το κάνουν με ψευδή στοιχεία. Απώτερος σκοπός η παραπληροφόρηση.
  Να τα γράφεις όλα και όχι τα μισά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο λεβέντες. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Ενώ η κυβέρνηση που ψήφισε προϋπολογισμό κοντά στα τέλη του Δεκέμβρη του 2008 και το Γενάρη του 2009 τα άλλαξε έχει πρόγραμμα. Η φορολογία των τραπεζών από 35% σ3 25% από το πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της Ν.Δ. πόσα έσοδα για το κράτος είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ τον ανώνυμο 1.54
  Για να δούμε φίλε τι γίνεται και διεθνώς, μήπως βγάλουμε άκρη.

  Έγραφε τις προάλλες ο Χ. Λαζαρίδης ότι τον περασμένο Οκτώβριο η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ προώθησε σχέδιο ύψους 800 δισεκατομμυρίων για τη σωτηρία του τραπεζικού συστήματος (το περιβόητο σχέδιο Πόλσον). Στην αρχή απορρίφθηκε. Μετά τροποποιήθηκε και έγινε αποδεκτό. Στη συνέχεια εφαρμόστηκε διαφορετικά απ’ ότι αρχικώς είχε σχεδιαστεί.
  Μετά 2-3 μήνες ήρθε η νέα κυβέρνηση του Μπαρακ Ομπάμα κι έβγαλε νέο σχέδιο, ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

  Στην Ευρώπη μόλις πριν 6-7 μήνες ανέβαζαν τα επιτόκια γιατί… φοβούνταν τον πληθωρισμό! Αλλά μετά αντί για την «πληθωριστική έκρηξη» που περίμεναν, τους ήρθε η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
  Οι τιμές αντί να εκτιναχθούν καταβυθίστηκαν, και άρχισαν να μειώνουν τα επιτόκια (που ως τότε τα ανέβαζαν).
  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άνοιξε τις χρηματοδοτικές κάνουλες κι έδωσε στις εθνικές κυβερνήσεις χρήματα να σώσουν
  τις τράπεζές τους. Οι τράπεζες πήραν τα χρήματα και αντί να τα δώσουν στην οικονομία έκλεισαν τις «τρύπες» τους και «κάθισαν πάνω στη ρευστότητά τους». Κι ύστερα οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης ψάχνουν τρόπους για να υποχρεώσουν τις τράπεζες να δώσουν τη ρευστότητα στην αγορά. Κι ακόμα ψάχνουν φίλε.

  Πώς σου μοιάζουν όλα αυτά; Ότι έχουν σχέδιο ; Ή μήπως ότι δεν ήξεραν πού πήγαιναν κι ύστερα δεν ήξεραν τι τους βρήκε και τώρα απλώς προσαρμόζουν τους προϋπολογισμούς τους και τις τακτικές τους μέρα με την ημέρα, βδομάδα με την βδομάδα και μήνα με τον μήνα.

  Κατόπιν έρχονται οι ΗΠΑ και επιδοτούν την αυτοκινητοβιομηχανία τους (με κεφάλαια από το πακέτο Πόλσον, που ήταν για τις τράπεζες!). Και αναγκάζονται οι Ευρωπαίοι να επιδοτήσουν τις δικές τους αυτοκινητοβιομηχανίες, που είναι εθνικές και μεταξύ τους ανταγωνιστικές. Παραβιάζοντας κατάφωρα την κοινοτική νομοθεσία…
  Κι έρχεται ο Σαρκοζί και παραγγέλνει ότι τα χρήματα που δίνει στις γαλλικές επιχειρήσεις δεν πρέπει να πάνε στις τσεχικές θυγατρικές τους, πράγμα που προκαλεί τη μήνιν των Τσέχων. Κι όλοι θυμώνουν με τον Σαρκοζί κι ετοιμάζονται να κάνουν… ότι ακριβώς κι εκείνος!

  Σου φαίνεται ότι όλα αυτά γίνονται «κατόπιν σχεδίου»;

  Κι ύστερα ερχόμαστε εμείς -στην Ελλάδα- και αναρωτιόμαστε (όπως εσύ)«αν έχουμε σχέδιο για την κρίση» και γιατί αναπροσαρμόζουμε τον προϋπολογισμό συνεχώς!
  Όταν καλώς γνωρίζουμε ότι ουδείς έχει σχέδιο. Όλα τα κράτη αυτοσχεδιάζουν… και προσαρμόζονται καθημερινά. Αυτό νομίζω ότι με απόλυτη ειλικρίνεια το έχει δηλώσει επανειλημμένα η ελληνική κυβέρνηση.Ότι λόγω της κρίσης θα αναπροσαρμόζουμε τον προϋπολογισμό όποτε χρειάζεται.

  Άρα φίλε ...Θέτουμε το λάθος ερώτημα, τη λάθος στιγμή, στη λάθος χώρα και με το λάθος τρόπο.
  Α, ναι, δίνουμε και τη λάθος απάντηση. Αλλά αυτό πια είναι το λιγότερο…
  Ένα είναι σίγουρο μονάχα. Οι Μάγοι δεν υπάρχουν πια, τους πήρε το τσουνάμι!
  Όποιος λοιπόν εδώ στην χώρα μας παρουσιάζεται ως Μάγος ή Ιατρός δια πάσα οικονομική νόσο,και κοινωνική ασθένεια, καταλαβαίνεις φίλε ότι πρόκειται για Τσαρλατάνο.

  Φιλικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σήμερα αποκάλυψε τον βασικό του στόχο.
  Σε ερώτηση που θα βρει τα λεφτά για όσα υπόσχεται ο ΓΑΠ απάντησε:"από την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου"
  Όχι ρε παιδιά, αυτό δεν θα είναι ...Βατοπαίδι. REAL ESTATE το λένε στην πατρίδα του!
  Ε ρεεε μαρκούτσι που θέλουν όλοι τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε τον κεράτα τον Σόρος, τι σας σκάρωσε πάλι...
  Ο Παλαιοκώστας την ξαναέκανε με ελικόπτερο απ΄ το Κορυδαλλό.
  Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ρε Γορτυνιε εισαι νηφαλιος οταν τα γραφεις αυτα?G APO CT

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολίτη για την κοινωνική εργασία να απαντήσω εγώ τι σημαίνει.
  Η λεγόμενη λοιπόν κοινωνική εργασία (για όσους θυμούνται και δεν πάσχουν από επιλεκτικό Αλτσχαιμερ)ήταν μία επιλογή του Υπουργείου Εργασίας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, που ίσχυσε τουλάχιστον μία πενταετία. Δεν ήταν μόνιμη εργασία, δεν ήταν πλήρης εργασία, δεν ήταν ασφαλισμένη εργασία. Όλα ήταν στο μέσον.
  Δεν το λένε από το ΠΑΣΟΚ . 'Οχι φυσικά γιατί ντρέπονται , αφού σε τέτοια περίπτωση δεν θα ήθελαν να το ξαναφέρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Να φύγει επιτέλους ο Παπανδρέου από την Ελλάδα να ησυχάσει ο Πολίτης....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Tο ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να συγκεκριμενοποιήσει. Αυτή η γεύση μυστηρίου με την οποία περιβάλλει το ΠΑΣΟΚ τα συγκεκριμένα θέματα, τα καθιστά από μόνα τους ύποπτα.

  Το ότι αποφεύγουν, αποδεικνύει απλώς ότι δεν έχουν τίποτε συγκεκριμένο να πουν.
  Σ.Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Και να σας το έλεγαν θα το καταλαβαίνατε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΟΙ ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΕΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ 0+0=14% ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @7:05 μμ "Και να σας το έλεγαν θα το καταλαβαίνατε?"

  exeis dikio..apeythinontai se toso poromenous opadous, pou oti kai na poun, aytoi tha tous psifisoun..arkei na min tous aforoun ta "metra" pou tha proanaggeilei...

  etsi to real estate, den afora ton ellina, afou den ta pernei apo tin tsepi tou(amesa)..opos kai i "koinoniki ergasia", pou den epivarinei tameia kai afentika, kai afinei entona mirodia rousfetiou..
  alla opos afise na ennoeithei kai o @7:05, ayta einai megala noimata gia na ta katalavoun osoi den einai "palioi" sto kourmpeti tis dimagogias..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Συμφωνω,οτι το πασοκ ειναι για τα πανηγυρια.Δυστυχώς,το ψηφιζα συνεχως,ως το μη χειρον κακο.
  Η ΝΔ ομως,μια τα ιδια ειναι ρε παιδια,δεν το βλεπετε;
  Κλεφτες τους ελεγε,χωρις και να το αποδειξει,κλεφτες ειναι κι αυτοι,ΜΕ ποδειξεις.
  Αχρηστοι ηταν στο πασοκ, σε πολλους τομεις.Η νδ,το ιδιο δεν ειναι;
  Αλλα εκεινο που δεν θελετε να καταλαβετε,ειναι το εξης.
  Με ποια δημοσια διοικηση,θα κανει εργο η οποια κυβερνηση;Αφου εχουν φροντισει ολοι τους,να βαλουν εκει μεσα,πιο χαζα και αγραμματα πλασματα,που παρεπιδημουν εν Ελλαδι,και αυτο,για δυο λογους.
  Πρωτον,για ρουσφετολογικους λογους,ο βλαχος,παει στο βολευτη,οταν το καμαρι του,ειναι ζωον,και οχι οταν αξιζει,γιατι τοτε,παει στον ιδιωτικο,οπου θα πληρωθει η αξια του,και δευτερον,για να μπορουν να τους ελεγχουν.
  Αμα ηταν εξυπνοι,γραμματισμενοι,και τιμιοι,δεν θα μπορουσαν να τους χρησιμοποιουν για τις παρανομιες τους.
  Γιατι ξερετε οτι δυστυχως,υπαρχει κανονας,που απαγορευει σε τρια πραγματα,να πανε μαζι.
  Εξυπνος,τιμιος,και δημοσιος υπαλληλος.
  Τα δυο απ αυτα δηλαδη,αποκλειουν το τριτο.
  Εν ταξει.Ολοι οι κανονες,εχουν και τις εξαιρεσεις τους,αλλα η πιθανοτητα,ειναι να ισχυει σε μεγαλο βαθμο.
  Εξ αλλου,δεν ειδατε τι εγινε σημερα,με τη δραπετευση Παλαιοκωστα;Με τον ιδιο τροπο;Στον ιδιο χωρο;
  Αν δεν σταματησουμε την μονιμοτητα των δημοσιων υπαλληλων, δεν προκειται να κανουμε τιποτα.Θα γυριζουμε γυρω γυρω.
  Α΄΄α οπως βλεπω,αυτο,δεν προκειται να το τολμησει κανενας,γιατι ειμαστε πλεον ενα κρατος των μετριων,και αυτοι,δεν προκειται να αφησουν τη μασα στους ικανους.
  Ομολογηστε το,να παμε παρακατω,χωρις να κοροιδευομαστε τουλαχιστον.
  Κανεις δηλαδη,δεν προκειται να κανει τιποτα στην Ελλαδα,για να παμε καλα,(ειτε πασοκ ειναι αυτος,ειτε νδ), και ετσι,θα βυθιζομαστε ολοι μαζι.
  Δειλοι,μοιραιοι και αβουλοι ανταμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γιατί και εχθές με τους 5 στόχους που ανήγγειλε , έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για το τι σημαίνουν αυτοί?
  π.χ πάλι είπε για την "πράσινη ανάπτυξη ως νέο μοντέλο οικοονομικής λειτουργίας, μς έμφαση στην παιδεία και στις τεχνολογίες αιχμής".
  Τι σημαίνει ρε παιδιά αυτό?
  Δηλαδή τι να περιμένω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αποκλειστικα υπευθυνη για την ανοδο του ΓΑΠ στην εξουσια είναι η σημερινη κυβερνηση η οποια μπορει πραγματι να ονομασθει κυβερνηση ελικοπτερων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @9.47
  Εσύ έχεις προεξοφλήσει ρε φίλε και την άνοδο του ΓΑΠ στην εξουσία, όπως λες. Καλά! Ότι πεις ! Οπωσδήποτε κινείσαι από ανιδιοτελή κίνητρα.Κατά πάσα πιθανότητα επιθυμείς το καλό μας και το καλό της τσέπης μας.
  Που να κάνουμε έξοδα τώρα,μέσα στην κρίση , για εκλογές. Εύκολα είναι τα 300 εκατ. ευρώ που μας στοιχίζει η κάθε εκλογική αναμέτρηση?
  Πολύ προχω η σκέψη σου. Για πρότεινε την στον ΓΑΠ , γιατί και αυτού η σκέψη και η ευφυΐα είναι...προχω!
  Καληνύχτα φίλε!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Παντως αυτη η επιμονη του Γιωργακη και των συνδαιτημονων του να παιζουν με την νοημοσυνη του Ελληνικου λαου ειναι προκλητικη.Οταν η κριση εχει κτυπησει απο ΗΠΑ μεχρι Κινα και Γερμανια μεχρι Ρωσια βγαινει ο Γιωργακης να μας πη οτι φταιει η κυβερνηση για την κριση!!!!
  Και οτι ο ΓΑΠ εχει το γιατροσοφι την στιγμη που ΟΛΟΙ (ΗΠΑ Γερμανια Αγγλια Γαλλια) ειναι προβληματισμενοι και απλα δοκιμαζουν συνταγες χωρις να ειναι σιγουροι για τα αποτελεσματα.Τωρα η σιγουρια του Γιωργακη πως δικαιολογειται μονο ενας ψυχιατρος μπορει να το εξηγησει.Να εξηγησειτο που οδηγει η λαγνεια της εξουσιας και η παντελης ελλειψη του "γνωθι σαυτον".Κριμα που η αμερικανικη παιδεια και ταυτοχρονα η ελλειψη της Ελληνικης συμβαινουν σε ενα ανθρωπο που ειχε το θρασσος να διατελεσει και υπουργος παιδειας στην ταλαιπωρη Ελλαδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΡΕ ΔΕ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΏΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΥΡΙΖΟΝΤΑΙ. ΕΜΠΡΟΣ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ. Η ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ. ΤΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Στα πλαίσια της δημοκρατικής ανταλλαγής επιχειρημάτων και προπαγάνδας από τα κόμματα , ακούς πολλά και αρκετά εξ αυτών …υπερβολικά.
  Όμως να ακούς από πρών κυβερνητικά στελέχη (που κυβέρνησαν ως υπουργοί επί σειρά ετών) τι έπραξαν η δεν έπραξαν ως όφειλαν αυτά δεν έχεις παρά να τα λάβεις σοβαρά υπόψη σου .
  Παραθέτω μερικά εξ αυτών :

  1) "Ο Έλληνας πολίτης αηδιάζει από την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
  Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία από τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
  ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003)

  2) "Χρειαζόταν να αποκαλύψει η Αυριανή ότι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι από τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός (ΣΗΜΙΤΗΣ) ότι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )


  3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

  4) "Κανείς από εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
  ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Σύνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

  5) "Θυμάμαι ότι ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης ενοχλείτο κάθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γατί το αναφέραμε. Βλέπω ότι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Είναι αργά, αλλά είναι επιτέλους κάτι..."
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

  6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
  ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

  7) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
  ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )

  8) "Πολλά από τα στελέχη μας, έχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

  9) "Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
  Γιατί, ενώ τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζί με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
  (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

  10) Και το πιο ωραίο……
  "Εμείς, ΔΕΝ κλέψαμε !!!"
  Γ. Παπανδρέου 16-5-2007

  ETHEROVAMON O ΕΦΤΑΝΗΣΙΟΣ

  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  Ρε πατριώτες μας διαλύουν την πατρίδα και εσείς έχετε πάθει το σύνδρομο του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ???

  Ας βγούμε στους δρόμους, έξω από κόμματα (όπως μας κατάντησαν)να διεκδικήσουμε πρώτα μια Εθνική κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων και μεταβολή όλου του πολιτικού σκηνικού όπως δημιουργήθηκε από το ΄74 και μετά.

  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ !!!!!!!

  Etherovamon

  ######################################################
  Το παιντί μίλησε πάλι για σοσιαλισμό????
  Κύριε εν δυνάμει πρωθυπουργέ,όχι μόνο δεν ηγείστε ενός σοσιαλιστικού κόμματος όπως ο αείμνηστος Πατέρας σας, αλλά ενός ιμιτασιόν δεξιού αντιπατριωτικού κόμματος.
  Εκτός εάν θέλετε να πιστέψουμε ότι οι σημιτοφύλακες Βενιζέλος,
  Παπαδόπουλος, Διαμαντοπούλου, Βερελής , Χρυσοχοϊδης ο αμερικανοτσολίας, Φλωρίδης κ.λπ είναι σοσιαλιστές???
  Να μην τρελαθούμε!!!!!

  Kanenas o ΕΦΤΑΝΗΣΙΟΣ

  ##################################################
  Ένας Πασόκος από το 1977 έως το 1996 (εποχή Ιμίων) όπου και αποχώρησα πικραμένος , θέλω να κάνω την κριτική μου σε ένα κόμμα που επί σχεδόν 20 χρόνια αγάπησα ,αγωνίστηκα, εκτέθηκα στη δουλεία μου, ψυχράθηκα με φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα , μετατέθηκα δυσμενώς στην εργασία μου (ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) για τα πιστεύω μου.
  Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα. Του Πατριωτικού Πασόκ του Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και του ,δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους, εναέριου και θαλάσσιου χώρου.
  Την κριτική που θα σου κάνω εν δυνάμει πρωθυπουργέ είναι ειλικρινής :
  - Mε στεναχώρησες με την στάση σου απέναντι σε αυτόν το μεγάλο ηγέτη (και πατέρα σου)που κάθε 100 χρόνια βγάζει ο τόπος.,όταν στο επικήδειο λόγο σου λες.. Άκουσες.. Πατέρα.. όλος ο κόσμος μιλάει για έσένα και την άλλη ημέρα στο Συνέδριο του κόμματος στήριξες Σημίτη για πρόεδρο και πρωθυπουργό.
  Ποιόν αυτόν που συνωμοτούσε εναντίον του πατέρα σου και όπου βρισκόταν μηχανορραφούσε εναντίον του.
  -Ποια ήταν η στάση σου στο …ευχαριστώ στους Αμερικάνους από τον Σημίτη?
  -Για την στάση σου για τα ΙΜΙΑ.
  -Γιατί είσαι ο πρώτος που ξεκίνησε τη φάμπρικα τών ΜΚΟ στήν Ελλάδα και με αυτό τον τρόπο μοίρασες πολύ χρήμα σε ανθελληνικές οργανώσεις.
  -Τι δήλωση ήταν αυτή που έκανες σαν υπουργός εξωτερικών το 1999:
  "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs
  παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs."
  στον κ. ΘΩΜΑ ΣΑΡΑ, αρχισυντάκτη τηs Βόρειο – Αμερικανικήs Επιθεώρησηs
  « ΠΑΤΡΙΔΕΣ » , Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά."
  http://online-pressblog.blogspot.com/2009/01/blog-post_2743.html
  -Για την πρόταση σου που κατέθεσες στη Βουλή για τη καλλιέργεια κάνναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
  -Για τους χορούς (ζεϊμπέκικα) με τον κύριο Τζέμ?Τι κέρδισε η Πατρίδα?
  -Για την υπόσχεσή σου ότι θα τα ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ όταν παρέλαβες από τον Σημίτη το κόμμα ,τι άλλαξες Γιώργο?
  -Αλήθεια τι εξηγήσεις έδωσες για τα 500.000 γιαούρτια στην Θεσσαλονίκη που έγραψε στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ο Μάκης Κουρής?
  -Τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων και εσύ ήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Υπουργός?
  -Τι θέση πήρες όταν έδινε χρήματα σε εργοστάσια της Β. Ελλάδος να μεταβούν στα
  Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η Μακεδονία και η ανεργία να φουντώσει?
  -Με πίκρανες με επιλογές τύπου Καραχασάν, Ματσούκα αλλά και πρόσφατα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του Πασόκ ο οποίος άκουσον-άκουσον ζήτησε από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει…και ούτε που τον διέγραψες από το κόμμα
  μιας και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων.
  -Πρόεδρε ποια ήταν η στάση σου για το βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.α)?και ποιά χρηματοδότηση είχε η έκδοση αυτού του βιβλίου από το ίδρυμα GEORGE SOROS?
  -Με την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ (ο Κολοκοτρώνης των Κούρδων ας μου επιτραπεί να πω) τι θέση πήρες ενώ παραιτούνταν Πάγκαλος-Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος
  για να καταλαγιάσει η καταγραυγή του λαού? Έγινες….. Υπουργός Εξωτερικών…
  -Ποια ήτανε η στάση σου τότε για την κλοπή του Χρηματιστηρίου που εκλάπησαν 35 τρις δρχ. ιδρώτας του λαού από τα λαμόγια?
  -Με στεναχώρησε τότε η πρόσκλησή σου στο Πασόκ των κ.κ Ανδριανόπουλου, Μάνου..ακόμα της Μαρίας της Δαμανάκη και Ανδρουλάκη Μίμη γιατί το 1989 έβριζαν τον Μεγάλο Ηγέτη και ήθελαν μαζί με τους άλλους να τον κλείσουν μέσα.
  -Με πίκρανε η θέση σου για το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν η Κύπρος.
  -Με πικραίνεις για την μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχεις τάξει Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού λες και εσύ δεν ήσουνα κάποτε Έλληνας της διασποράς….(ΜΉΠΩΣ ΑΡΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΜΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ???
  - Με ενόχλησε Πρόεδρε που έθεσες σε κίνδυνο το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας παιχνίδια με την αλυσίδα του ποδηλάτου και μάλιστα χωρίς Αστυνομική προστασία/συνοδεία.
  -Με ενοχλεί η σιωπή σου για την επαναλαμβανόμενη (μέχρι και πρόσφατα στην Κομοτηνή) θέση της αρμόδιας για θέματα Παιδείας κας Διαμαντοπούλου…Μπίντελμπεργκ που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο στο Μπαγκλαντές, Ινδία ,Πακιστάν κ.α πρώην αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική).
  Προσωπικά έχω κάνει 2,5 χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ και έχω περάσει στα παιδία μου ότι η Αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει γνωστή σε επίπεδο μητρικής….αλλά όχι και επίσημη γλώσσα της χώρας μας και μάλιστα την στιγμή που στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια διδάσκεται η Ελληνική…
  Αλήθεια θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας????
  Εν κατακλείδι Πρόεδρε θα σου θυμίσω την φράση του κου Πάγκαλου ότι επί Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα την δεύτερη τετραετία (κατά την δικιά μου κρίση όλη την 8 ετία επι ΣΙΜΙΤΗ …κάνατε το ΠΑΣΟΚ ένα δεξιό κόμμα και διαλύσατε τα πάντα).
  Για όλους τους παραπάνω λόγους ,όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσω το κόμμα που κάποτε αγωνίστηκα και αγάπησα πολύ, αλλά θα πείσω και φίλους και συγγενείς και αναγνώστες των blogs να κάνουν το ίδιο.

  3 του Σεπτέμβρη με πίκρα να γελάς

  ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ

  ΥΓ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ
  ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ!!!!
  ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ ΣΗΚΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ!!!!
  ######################################################
  "Δήλωση του Γεωργίου Παπανδρέου σαν υπουργός εξωτερικών το 1999
  "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs, παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs."
  Έλληνες αυτός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός μας;
  Την δήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου την έκανε στον κ. ΘΩΜΑ ΣΑΡΑ, αρχισυντάκτη τηs Βορειο – Αμερικανικήs Επιθεώρησηs « ΠΑΤΡΙΔΕΣ » , Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά."
  http://online-pressblog.blogspot.com/2009/01/blog-post_2743.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή