Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Ευκαιρία για την έκφραση της δυσφορίας μας.


Με παγιωμένη πλέον την εντύπωση πως η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν καθορίζει τις εξελίξεις, αλλά οι διεθνείς εξελίξεις καθορίζουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική, στην Ουάσιγκτον, μέχρι «να βρουν τον δρόμο» τους, κινούνται με την κεκτημένη ταχύτητα της «συνέχειας» των πολιτικών που κληρονόμησαν από τον Μπους.

Έτσι παρατηρείται ένας εντυπωσιακά βραδύς ρυθμός αλλαγών σε ιδέες και στελεχικό δυναμικό (σ.σ. θυμίζει το πρώτο εξάμηνο της πρώτης θητείας του Μπιλ Κλίντον).

Η κυβέρνηση Ομπάμα βρίσκεται σε αναζήτηση μιας νέας πολιτικής εθνικής ασφάλειας που να ξεφεύγει από τη «σκληρή» τεξανή νοοτροπία του πρώην προέδρου, αλλά παράλληλα να μην κινδυνεύει να χαρακτηριστεί «εύκαμπτη και ανεκτική» σε διεθνή φαινόμενα κρίσεων που «διαταράσσουν τη διεθνή τάξη» και κατ' επέκταση πλήττουν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Έτσι, επιχειρείται προσεκτική μετακίνηση από τον αέναο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»-εφεύρεση των νεοσυντηρητικών του Μπους για την προώθηση και υλοποίηση της ατζέντας τους- σε μια πιο ρεαλιστική αποτίμηση της διεθνούς πραγματικότητας και συνειδητοποίησης του «βάλτου» στον οποίο έχουν πέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μπαρακ Ομπάμα χρειάζεται, βέβαια, κάποιο χρονικό διάστημα για τη χάραξη της νέας πολιτικής εθνικής ασφάλειας, αλλά παράλληλα, επειδή τρέχει ενάντια στον χρόνο, διατρέχει τον κίνδυνο να εγκλωβιστεί σε πολιτικές του προκατόχου του.

Εν γνώσει προφανώς της νέας παγκόσμιας δυναμικής και των επιβαλλόμενων αλλαγών σκέψης και ταχύτερων αντιδράσεων για την ισορρόπηση φαινομένων, παρατηρείται τάση συγκεντρωτισμού εξουσιών και αρμοδιοτήτων στην εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης, με ενισχυόμενο και διευρυνόμενο τον ρόλο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC).


Κατ` αυτόν τον τρόπο , μέσα από ένα «κανάλι συντονισμού» πολιτικών που θα περνά από τον στρατηγό Τζόουνς του NSC, ο πλήρης έλεγχος ανά πάσα στιγμή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και άνευ τριγμών του παρελθόντος, θα βρίσκεται πάνω στο τραπέζι του προέδρου Ομπάμα.

Με απλά λόγια, ο Μπαρακ Ομπάμα «φέρνει μέσα» στο NSC το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από το οποίο αποκόπτει με μηχανισμούς ελέγχου την ανεξέλεγκτη ελευθερία κινήσεων της ηγεσίας του και εντέχνως «ξεδοντιάζει» τη Χίλαρι Κλίντον που θα μετέχει στο NSC ως «μία» από τις συνιστώσες παραμέτρους διαμόρφωσης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και όχι ως βασική συνιστώσα.


Εκ των πραγμάτων, συνεπώς, αντίθετα από το παρελθόν, ζητήματα πλέον άμεσου ή έμμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος, αν και θα εξακολουθήσουν να αποτελούν αντικείμενο καθημερινής ενασχόλησης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μπορούν να αποκτήσουν μέσα από μια ευρύτερη θεώρηση των αρμοδιοτήτων του NSC περισσότερα και καλύτερα «αυτιά» στην Ουάσιγκτον και όχι μόνο κάτω από συνθήκες κρίσης των αμερικανικών συμφερόντων, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Έτσι λοιπόν, η κ. Μπακογιάννη αύριο στην συνάντησή της με την κ.Χίλαρι Κλίντον, θα 'χει μπροστά της περισσότερο την «επικοινωνιολόγο» της κυβέρνησης Ομπάμα, επιφορτισμένη με το βαρύ έργο να «διορθώσει» την εικόνα των ΗΠΑ, με περιορισμένη, ωστόσο, συμμετοχή στη χάραξη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.


Είναι συνεπώς ευκαιρία για την Ελληνίδα ΥΠΕΞ να μεταφέρει και να καταθέσει την ελληνική «δυσφορία» για τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης Μπους και για τα όσα υπέστη η χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, η κ. Μπακογιάννη θα 'χει μάλλον μια πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση στο NSC, το πραγματικό και μόνο πλέον κέντρο λήψης αποφάσεων.


Πηγή :«enet»

43 σχόλια:

 1. politi, αν και συνήθως συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις, θα διαφωνήσω σήμερα. Δεν νομίζω ότι είναι "ευκαιρία για την Ελληνίδα ΥΠΕΞ να μεταφέρει και να καταθέσει την ελληνική «δυσφορία» για τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης Μπους και για τα όσα υπέστη η χώρα μας". Κι αυτό, γιατί δεν πιστεύω ότι η κ. Μπακογιάννη είχε καμια δυσφορία για τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης Μπους απέναντι στη χώρα μας. Η σχολή που επιτυχώς καθιέρωσε ο Jeffrey Papandreou, δηλαδή των "ελλήνων υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ", δεν νομίζω να αφήνει περιθώρια για...δυσφορίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ορθώς ο Μάρκος διαφωνεί. Η ανάρτηση θα είχε νόημα αν η ΥΠΕΞ και γενικότερα οι υπουργοί των Ελληνικών κυβερνήσεων ήταν αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού και όχι διορισμένοι υπάλληλοι-γλείφτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν διαβάζω καλά γράφει" να μεταφέρει και να καταθέσει την ελληνική «δυσφορία»".
  Το να "μεταφέρει" νομίζω ότι δίνει και το στίγμα.
  Θα μπορούσε να γράφει απλά " να καταθέσει την Ελληνική «δυσφορία»".
  Χρησιμοποιώντας λοιπόν το "να μεταφέρει" εννοεί προφανώς ο αρθρογράφος να μεταφέρει την "δυσφορία" εκ μέρους του στόχου .

  Και στόχος όλων αυτών των απίθανων που ζήσαμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο σίγουρα δεν ήταν η κ. Μπακογιάννη , αλλά ...ο Πρωθυπουργός.
  Εξ ου και το ..."να μεταφέρει".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητή norma, και δηλαδή ανάμεσα στα χασκόγελα με την Χίλαρυ και τα σταυρωτά φιλιά, πιστεύεις πραγματικά εσύ ότι θα "μεταφέρει" έστω τη δυσφορία του "στόχου"; Με ποιόν τρόπο άραγε; "You know, Hillary, i don't have a problem with you, but the fat man has";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "..Θα της μεταφέρει την δυσφορία.."
  Δηλαδή, η κ. Μπακογιάννη θα κλαυτεί ρουφώντας τη μύτη της.
  Και η Χίλαρι θα βγάλη το μαντήλι να της σκουπίση το δάκρυ της.

  Αν, ωστόσο αληθεύη η μεταφορά ισχύος από το State Department στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, αυτό σημαίνει ότι μειώνεται αντιστοίχως η επιρροή του Εβραϊκού λόμπυ, αν δεν κάνω λάθος.
  Αυτό, μάλιστα, θα είναι μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη.
  Πλήν όμως, η εκμετάλευσή της, απαιτεί Έλληνες πολιτικούς όχι εθισμένους στην εξάρτιση ούτε να αντιδρούν αυτόματα επί τη βάσει της εικαζόμενης βούλησης των Αμερικανών.
  Τρίχες με άλλα λόγια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι δημόσιοι υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν (Ντόρα και Γιωργάκης )θα μεταφέρουν την ελληνική δυσφορία στα αφεντικά τους.
  Ψάχνετε για γωνία στο δεκάδραχμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Μάρκος
  ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΧΟΥΣΕΙΝ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΨ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ίσως τώρα είναι η ευκαιρία να τοποθετήσουμε τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ , σε νέο επίπεδο.
  Πάντως οι ανακατατάξεις στα κέντρα αποφάσεων στην Ουάσιγκτον είναι ενδιαφέρουσες, απ` όποια πλευρά και εάν το δει κανείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν πρέπει να είμαστε ούτε αλόγιστα αισιόδοξοι, ούτε όμως κυνικοί. Το ζητούμενο είναι «ΑΝ» ο Ομπάμα θα πραγματοποιήσει τις αλλαγές που ισχυρίστηκε ότι είναι ικανός να διαχειριστεί με το ιδιαίτερα πετυχημένο σύνθημα "Yes we can."
  Εάν το μπορέσει τότε και οι σχέσεις μας θα μπουν σε νέα φάση.
  Σ.Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η Ελλάδα έχει ενηλικιωθεί κύριοι και δεν χρειάζεται να ακολουθεί αυτόματα τις επιθυμίες και υποδείξεις «προστάτιδων δυνάμεων». Το απέδειξε περίτρανα η μέχρι σήμερα θητεία του κ. Καραμανλή.
  Έκανε στροφή 180ο και κοίταξε, στα ενεργειακά θέματα ,μόνο το συμφέρον της Ελλάδας.
  Τι έκαναν οι ΗΠΑ; Μας γονάτισαν; Μόνο να ρίξουν τον κ. Καραμανλή από την εξουσία προσπάθησαν και αυτό (αν και ...σκύλιασαν) δεν το κατάφεραν. Πήγαν να μας εκδικηθούν με το Σκοπιανό και .... ακόμα τρέχουν από το κάζο που έπαθαν στο Βουκουρέστι.
  Γι` αυτό λοιπόν ελπίζω ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα διορθώσει, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κακώς κείμενα του προκατόχου του. Αλλά δεν μπορεί από μόνος του να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας με τους γείτονές της. Απλά μπορούμε –ως λαοί της περιοχής των ευρύτερων Βαλκανίων– να τα λύσουμε μόνοι μας.
  Κλείνω όπως ξεκίνησα.
  Η Ελλάδα έχει ενηλικιωθεί κύριοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Συμφωνώ με τον extra (μπορεί όχι περίτρανα αλλά είναι ο μόνος πρωθυπουργός που κάνει εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα - τουλάχιστον όσο τον αφήνουν οι δικοί μας "Εφιάλτες").
  Προς F5PILOT - Τα σχόλια σου είναι ανάξια σχολιασμού - δε μπορώ να φανταστώ ποιοτικό (έστω και αν διαφωνώ) περιεχόμενο, προιόν ώριμης σκέψης όταν βλέπω εκφράσεις όπως "Οι μέθοδοι της δεξιάς"!
  Μάλλον περιμένεις την φωτισμένη 'αριστερά', με τις αξιοκρατικές μεθόδους, να σε προωθήσει στα F16?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μπα ! Τον ΓΑΠ περιμένει να τον τοποθετήσει Αρχηγό Γενικού Επιτελείου ... Όπως έκανε ο μπαμπάς του με τον Μαυράκη και όταν του λέγανε οι πιλότοι "Αρχηγέ, τους τούρκους τους καταφέρνουμε, αλλά καμιά φορά μας σπάνε τα Lock-on" αυτός τους απάντησε "Θα σας αγοράσουμε καινούργια" !!! .... Η πεφωτισμένη ηγεσία του Σοσιαλιστικου (!) Κινήματος (!!!!) ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Tι ακριβως υπεστη;Γιατι άλλο αυτα που νομιζουμε εμεις ή πιθανολογουμε οτι υπεστη και αλλα αυτά που ειναι φανερο οτι υπεστη.Γιατι ακριβως μπορει να διαμαρτυρηθει η Μπακογιαννη στην Αμερικη;Αφου βασικα δεν ασχοληθηκαν μαζι μας και δεν υπεστη τιποτα.Εννοειται οτι εκει δεν μπορει να παει κανεις και να μιλα όπως στα ελληνικά καφενεια που θεωρουν τις ΗΠΑ υπευθυνες για οσα γινονται στον κοσμο.
  Το προβλημα της Ελλαδος εξωτερικα δεν ειναι η Αμερικη αλλα η Τουρκια και εσωτερικα η γενικη διάλυση.
  Οι Αμερικανοι ουτε προκειται να τα βαλουν με τους Τουρκους ουτε να ασχοληθουν με τη διαλυση τη δικη μας.Οποτε δεν εχει να ζητησει τιποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. F5PILOT, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...το μεσαίο όνομα του Ομπάμα είναι όντως Χουσεϊν, δεν το κρύβει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Στα πλαίσια της δημοκρατικής ανταλλαγής επιχειρημάτων και προπαγάνδας από τα κόμματα , ακούς πολλά και αρκετά εξ αυτών …υπερβολικά.
  Όμως να ακούς από πρών κυβερνητικά στελέχη (που κυβέρνησαν ως υπουργοί επί σειρά ετών) τι έπραξαν η δεν έπραξαν ως όφειλαν αυτά δεν έχεις παρά να τα λάβεις σοβαρά υπόψη σου .
  Παραθέτω μερικά εξ αυτών :

  1) "Ο Έλληνας πολίτης αηδιάζει από την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
  Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία από τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
  ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003)

  2) "Χρειαζόταν να αποκαλύψει η Αυριανή ότι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι από τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός (ΣΗΜΙΤΗΣ) ότι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )


  3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

  4) "Κανείς από εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
  ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Σύνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

  5) "Θυμάμαι ότι ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης ενοχλείτο κάθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γατί το αναφέραμε. Βλέπω ότι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Είναι αργά, αλλά είναι επιτέλους κάτι..."
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

  6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
  ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

  7) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
  ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )

  8) "Πολλά από τα στελέχη μας, έχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

  9) "Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
  Γιατί, ενώ τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζί με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
  (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

  10) Και το πιο ωραίο……
  "Εμείς, ΔΕΝ κλέψαμε !!!"
  Γ. Παπανδρέου 16-5-2007

  ETHEROVAMON O ΕΦΤΑΝΗΣΙΟΣ

  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  Ρε πατριώτες μας διαλύουν την πατρίδα και εσείς έχετε πάθει το σύνδρομο του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ???

  Ας βγούμε στους δρόμους, έξω από κόμματα (όπως μας κατάντησαν)να διεκδικήσουμε πρώτα μια Εθνική κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων και μεταβολή όλου του πολιτικού σκηνικού όπως δημιουργήθηκε από το ΄74 και μετά.

  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ !!!!!!!

  Etherovamon

  ######################################################
  Το παιντί μίλησε πάλι για σοσιαλισμό????
  Κύριε εν δυνάμει πρωθυπουργέ,όχι μόνο δεν ηγείστε ενός σοσιαλιστικού κόμματος όπως ο αείμνηστος Πατέρας σας, αλλά ενός ιμιτασιόν δεξιού αντιπατριωτικού κόμματος.
  Εκτός εάν θέλετε να πιστέψουμε ότι οι σημιτοφύλακες Βενιζέλος,
  Παπαδόπουλος, Διαμαντοπούλου, Βερελής , Χρυσοχοϊδης ο αμερικανοτσολίας, Φλωρίδης κ.λπ είναι σοσιαλιστές???
  Να μην τρελαθούμε!!!!!

  Kanenas o ΕΦΤΑΝΗΣΙΟΣ

  ##################################################
  Ένας Πασόκος από το 1977 έως το 1996 (εποχή Ιμίων) όπου και αποχώρησα πικραμένος , θέλω να κάνω την κριτική μου σε ένα κόμμα που επί σχεδόν 20 χρόνια αγάπησα ,αγωνίστηκα, εκτέθηκα στη δουλεία μου, ψυχράθηκα με φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα , μετατέθηκα δυσμενώς στην εργασία μου (ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) για τα πιστεύω μου.
  Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα. Του Πατριωτικού Πασόκ του Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και του ,δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους, εναέριου και θαλάσσιου χώρου.
  Την κριτική που θα σου κάνω εν δυνάμει πρωθυπουργέ είναι ειλικρινής :
  - Mε στεναχώρησες με την στάση σου απέναντι σε αυτόν το μεγάλο ηγέτη (και πατέρα σου)που κάθε 100 χρόνια βγάζει ο τόπος.,όταν στο επικήδειο λόγο σου λες.. Άκουσες.. Πατέρα.. όλος ο κόσμος μιλάει για έσένα και την άλλη ημέρα στο Συνέδριο του κόμματος στήριξες Σημίτη για πρόεδρο και πρωθυπουργό.
  Ποιόν αυτόν που συνωμοτούσε εναντίον του πατέρα σου και όπου βρισκόταν μηχανορραφούσε εναντίον του.
  -Ποια ήταν η στάση σου στο …ευχαριστώ στους Αμερικάνους από τον Σημίτη?
  -Για την στάση σου για τα ΙΜΙΑ.
  -Γιατί είσαι ο πρώτος που ξεκίνησε τη φάμπρικα τών ΜΚΟ στήν Ελλάδα και με αυτό τον τρόπο μοίρασες πολύ χρήμα σε ανθελληνικές οργανώσεις.
  -Τι δήλωση ήταν αυτή που έκανες σαν υπουργός εξωτερικών το 1999:
  "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs
  παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs."
  στον κ. ΘΩΜΑ ΣΑΡΑ, αρχισυντάκτη τηs Βόρειο – Αμερικανικήs Επιθεώρησηs
  « ΠΑΤΡΙΔΕΣ » , Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά."
  http://online-pressblog.blogspot.com/2009/01/blog-post_2743.html
  -Για την πρόταση σου που κατέθεσες στη Βουλή για τη καλλιέργεια κάνναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
  -Για τους χορούς (ζεϊμπέκικα) με τον κύριο Τζέμ?Τι κέρδισε η Πατρίδα?
  -Για την υπόσχεσή σου ότι θα τα ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ όταν παρέλαβες από τον Σημίτη το κόμμα ,τι άλλαξες Γιώργο?
  -Αλήθεια τι εξηγήσεις έδωσες για τα 500.000 γιαούρτια στην Θεσσαλονίκη που έγραψε στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ο Μάκης Κουρής?
  -Τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων και εσύ ήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Υπουργός?
  -Τι θέση πήρες όταν έδινε χρήματα σε εργοστάσια της Β. Ελλάδος να μεταβούν στα
  Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η Μακεδονία και η ανεργία να φουντώσει?
  -Με πίκρανες με επιλογές τύπου Καραχασάν, Ματσούκα αλλά και πρόσφατα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του Πασόκ ο οποίος άκουσον-άκουσον ζήτησε από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει…και ούτε που τον διέγραψες από το κόμμα
  μιας και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων.
  -Πρόεδρε ποια ήταν η στάση σου για το βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.α)?και ποιά χρηματοδότηση είχε η έκδοση αυτού του βιβλίου από το ίδρυμα GEORGE SOROS?
  -Με την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ (ο Κολοκοτρώνης των Κούρδων ας μου επιτραπεί να πω) τι θέση πήρες ενώ παραιτούνταν Πάγκαλος-Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος
  για να καταλαγιάσει η καταγραυγή του λαού? Έγινες….. Υπουργός Εξωτερικών…
  -Ποια ήτανε η στάση σου τότε για την κλοπή του Χρηματιστηρίου που εκλάπησαν 35 τρις δρχ. ιδρώτας του λαού από τα λαμόγια?
  -Με στεναχώρησε τότε η πρόσκλησή σου στο Πασόκ των κ.κ Ανδριανόπουλου, Μάνου..ακόμα της Μαρίας της Δαμανάκη και Ανδρουλάκη Μίμη γιατί το 1989 έβριζαν τον Μεγάλο Ηγέτη και ήθελαν μαζί με τους άλλους να τον κλείσουν μέσα.
  -Με πίκρανε η θέση σου για το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν η Κύπρος.
  -Με πικραίνεις για την μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχεις τάξει Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού λες και εσύ δεν ήσουνα κάποτε Έλληνας της διασποράς….(ΜΉΠΩΣ ΑΡΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΜΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ???
  - Με ενόχλησε Πρόεδρε που έθεσες σε κίνδυνο το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας παιχνίδια με την αλυσίδα του ποδηλάτου και μάλιστα χωρίς Αστυνομική προστασία/συνοδεία.
  -Με ενοχλεί η σιωπή σου για την επαναλαμβανόμενη (μέχρι και πρόσφατα στην Κομοτηνή) θέση της αρμόδιας για θέματα Παιδείας κας Διαμαντοπούλου…Μπίντελμπεργκ που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο στο Μπαγκλαντές, Ινδία ,Πακιστάν κ.α πρώην αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική).
  Προσωπικά έχω κάνει 2,5 χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ και έχω περάσει στα παιδία μου ότι η Αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει γνωστή σε επίπεδο μητρικής….αλλά όχι και επίσημη γλώσσα της χώρας μας και μάλιστα την στιγμή που στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια διδάσκεται η Ελληνική…
  Αλήθεια θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας????
  Εν κατακλείδι Πρόεδρε θα σου θυμίσω την φράση του κου Πάγκαλου ότι επί Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα την δεύτερη τετραετία (κατά την δικιά μου κρίση όλη την 8 ετία επι ΣΙΜΙΤΗ …κάνατε το ΠΑΣΟΚ ένα δεξιό κόμμα και διαλύσατε τα πάντα).
  Για όλους τους παραπάνω λόγους ,όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσω το κόμμα που κάποτε αγωνίστηκα και αγάπησα πολύ, αλλά θα πείσω και φίλους και συγγενείς και αναγνώστες των blogs να κάνουν το ίδιο.

  3 του Σεπτέμβρη με πίκρα να γελάς

  ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ

  ΥΓ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ
  ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ!!!!
  ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ ΣΗΚΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ!!!!
  ######################################################
  "Δήλωση του Γεωργίου Παπανδρέου σαν υπουργός εξωτερικών το 1999
  "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs, παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs."
  Έλληνες αυτός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός μας;
  Την δήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου την έκανε στον κ. ΘΩΜΑ ΣΑΡΑ, αρχισυντάκτη τηs Βορειο – Αμερικανικήs Επιθεώρησηs « ΠΑΤΡΙΔΕΣ » , Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά."
  http://online-pressblog.blogspot.com/2009/01/blog-post_2743.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @Μάρκος
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @Dimitris D
  ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΚΡΙΝΕΙΣ "ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ";
  Η ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ. ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @F5PILOT
  Κατά καιρούς πολλοί φίλοι σε έχουν παρακαλέσει να μην γράφεις με κεφαλαία.
  Θα σε παρακαλούσα και εγώ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. F5PILOT, προφανώς ούτε εσύ καταλαβαίνεις τι γράφεις, για να μην το εξηγείς. Εκτός αν στα λένε άλλοι και τα γράφεις. Αν και δεν δείχνεις για τόσο έξυπνος. Μάλλον ΠΑΣΟΚος του Βαγγέλη Γιαννόπουλου θα είσαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @Μάρκος
  Νομίζεις ότι οι βρισιές σου και οι προσωπικές επιθέσεις εναντιον μου θα με αποτρεψουν από το να εκφράζω ελεύθερα την άποψή μου; Όχι αδελφέ. Τις λογικές και πρακτικές του δεξιού παρακρατους τις γνωρίζω πολύ καλά γιατί τις γνωρίζω από μέσα.
  Για αυτό μην νομίζεις ότι με μειώνεις με τις μ@λ@κίες που γράφεις αντίθετα. Σας ξέρω βρε πανέξυπνα λαμόγια θλιβεροί υπαληλίσκοι ρηγιλλάριοι σας ξέρω από μέσα.

  ΥΓ Μου πήρε λίγο χρόνο politi αλλά δεν θέλω να χάσω τους οπαδούς μου και εχω πολλούς εδώ μέσα. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται εκτός και αν τα φαινόμενα απατούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. F5PILOT, απορρώ που είδες βρισιές στο προηγούμενο σχόλιό μου. Αντί να απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα, επαναλαμβάνεις τα γνωστά ξύλινα ΠΑΣΟΚικά στερεότυπα. Ειλικρινά, τρέμω στη σκέψη ότι μπορεί όντως να ήσουν κάποτε πιλότος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. @Μάρκος @ οπως αλλιώς
  Συνεχίζεις τις προσωπικές επιθέσεις αλλά εγώ σε συγχωρώ. Το μεροκάματο βγαίνει δύσκολα και μάλιστα αν έχεις τα αφετικά σου στη Ρηγίλλης που γνωρίζω ότι είναι πολύ σκληρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Βρε αγόρι μου, καταλαβαίνεις ελληνικά; Εγώ σου ζήτησα να απαντήσεις τι εννοείς για την "βρώμα" για το όνομα του Ομπάμα. Εξακολουθείς όμως να αποφεύγεις την απάντηση, και να επαναλαμβάνεις αυτά που σου λένε. Εγώ δεν σου επιτέθηκα. Δικαιούμαι όμως να έχω την προσωπική άποψη ότι αν όντως ήσουν πιλότος κάποτε, αυτό θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για την χώρα. Θα μας πεις τώρα για την "ταμπακιέρα";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. @Μάρκος
  Πρέπει να θυμάσαι πως παρουσιάστηκε αυτο στη προεκλογική περίοδο απο το επιτελείο του Μακβειν και για δύο εβδομάδες ο Ομπάμπα εμφάνησε σαφή πτώση στις δημοσκοπήσεις. Σημασία στη προπαγάνδα έχει το πως το παρουσιάζεις και από ποιόν. Αφου λοιπόν τα ξέρεις ως πανέξυπνος όλα το γνωρίζεις οτι ο συγγραφέας παρουσιάζεται φάτσα κάρτα στα pay rolls τησ ερτ από την εποχή Ρουσόπουλου;

  υγ δεν περιμένω απο κανένα υπάλληλο της ρηγίλλης να αξιολογήσει την εξυπνάδα μου και την ικανότητά μου. Στη μέχρι τώρα ζωή μου έχω αναγκαστεί να δινω συνεχείς εξετάσεις γιατί δεν πιστεύω στα ρουσφέτια αλλά στη σκληρή δουλειά. Για το λόγο αυτό θα σε καλέσω μια φορα στο γραφείο της νέας δουλειά μου που έχει σχέσει με τον κρατικό αερομεταφορέ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. @F5 PILOT, καταρχήν ποιος είναι ο συγγραφέας που "παρουσιάζεται φάτσα κάρτα στα pay rolls τησ ερτ από την εποχή Ρουσόπουλου"; Και τι σχέση έχει αυτό, με το επώνυμο του Ομπάμα; Σε ό,τι αφορά το επώνυμο, μάλλον όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Αν λοιπόν ο Ομπάμα το έκρυβε, ενώ ο Τζον Φιτζέραλτν Κένεντι δεν το έκρυβε, τότε μάλλον είχε λόγο να το κάνει. Αν δεν είχε, δεν θα το έκρυβε.
  Κατά τα άλλα, εκπλήσσομαι που, παρά τις συνεχείς εξετάσεις που δίνεις, γράφεις "έχει σχέσει" ενώ με το ζόρι κατάφερες μετά από τόσο καιρό να προσαρμοστείς με τους κανόνες του ίντερνετ και να γράψεις χωρίς κεφαλαία. Όσο για την νέα σου δουλειά στον κρατικό αερομεταφορέα, χαίρομαι που θα δεχθείς να υπηρετήσεις το Κράτος που τόσα χρόνια εσύ και κάποιοι πρασσινοφρουροί κατέστρεψαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ρε Μάρκο συνεχίζεις τις προσωπικές επιθέσεις και το καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά γιατί δεν έχεις επιχειρήματα. Την πρακτική σας την γνωρίζω στο επίπεδο σου δεν πέφτω γιατι εχω μάθει στη ζωή μου να είμαι ευγενής με αυτούς που εκφράζουν διαφορετική άποψη, πράγματα που μου τα έχουν διδάξει κάποιοι μεγάλοι που έχουν μείνει στην ιστορία.
  Κατά τα άλλα μόνο ενημερωμένος δεν είσαι. Αν στη ρηγίλλης χρησιμοποιούν τέτοιους τότε καταλαβαίνω απόλυτα την κατρακύλα.
  1. Δεν γνωρίζεις ποιός ειναι αυτός που έχει βγάλει τη βρώμα για το Jefrey στο βιβλίο του; Αλλά είσαι εντεταλμένος να ρίχνεις τη λάσπη στον ανεμιστήρα.
  2. Δεν γνωρίζεις ότι η Ολυμπιακή πρόκειται να αλλάξει χέρια.

  ΥΓ. Αν καθίσεις μαζί μου και είσαι καλός μαθητής θα σου μάθω και άλλλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. 1. tha proteina na min anoigei kaneis dialogo me afisokolites..ama eixan epixirimata tha ta legane apo tin arxi...einai san na milas se toixo..afiste tous na poun to poiima kai as asxolithoume me ta arthra..

  2. an diavasa sosta, o politis egrapse: "Σε ό,τι αφορά το μέλλον, η κ. Μπακογιάννη θα 'χει μάλλον μια πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση στο NSC"

  epeidi to ayti i protasi isos exei poli zoumi, mipos mporoume na exoume kapoia peretero analisi ?

  einai sinithes to NSC(simvoulio ethnikis asfalias tis amerikis) na exei sinomilies ek tou sinegkis me ipourgous exoterikon allon kraton ?
  kai an oxi, me poia idiotita tha doun tin k.mitsotaki ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Κι "άλλλα"; Ευχαριστώ, αλλά μεγαλωμένος σε μια εποχή που η "μαλλιαρή" γλώσσα των ΠΑΣΟΚων επικρατούσε παντού, κατάφερα ευτυχώς να μάθω στοιχειώδη ελληνικά.
  Για την ταμπακιέρα τώρα:αφενός, το Τζέφρευ το ξέρω πολύ πριν ο συγγραφέας το αποκαλύψει. Αφεταίρου, γιατί είναι βρώμα, να αποκαλύπτει κάποιος την αλήθεια; Στο τέλος τέλος, ντρέπεται κάποιος που έχει γεννηθεί Αμερικανός πολίτης, επειδή τον φώναζαν έτσι όταν ήταν μικρός;Ντρέπεται κάποιος για το παρελθόν του. Ή πρέπει να ντρέπεται ο Ομπάμα που κατάγεται από την Κένυα και το μεσαίο όνομά του είναι Χουσεϊν;ψ Είπαμε, όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται.
  Ο μειωμένος καταλογισμός σου δεν σου επιτρέπει καν να δεις ότι εγώ ρωτάω, κι εσύ επιτίθεσαι, αντί να απαντάς. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως, απάντησες έστω και μετά από 5 σχόλια. It's never too late darling, όπως θα έλεγε και ο Jeffrey στον Alex Rondos...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. @Η Μάρκος
  Πρέπει να είσαι δυναμική γκόμενα. Αν είσαι και ωραία μπορει να σε προσλάβω ιδιαιτέρα μου. Γουστάρω που μου κάνεις προσωπικές επιθέσεις. Συνέχισε. Συνέχισε.
  Το Jefrey κούκλα μου εσύ το έχεις κάνει θέμα σε ένα άσχετο θέμα το ξέχασες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Α,είσαι σίγουρα μειωμένου καταλογισμού. Εγώ το έκανα θεμα; Εγώ μίλησα για την Ντόρα και την Χίλαρι, αναφέροντας απλά το παιδικό όνομα του Γιωργάκη σου. Εσύ τσίμπισες κι άρχισες τις κατινιές. Ξυδάκι αγοράκι! Όσο για γραμματέα, πολύ αμφιβάλλω αν είσαι ικανός να προσλάβεις έστω και therapist...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Άσε αυτά που σου έχουν μάθει. Τι σχέσει έχει το όνομα αυτό με την ουσία του άρθρου. Απλώς θέλεις να δείξεις σε κάποιους ότι κάνεις αντιπολίτευση μπας και μπεις σε κανα στειτς με 300 400 ευρώ. Εσύ κορίτσι μου είσαι για άλλα κόλπα. Ας πούμε ελικοπτεράτα. Η πρότασή μου πάντως ισχύει αν και διαβλέπω μια διστακτικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. @25 Φεβρουάριος 2009 1:52 μμ
  Συμφωνώ απόλυτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ο/Η F5PILOT είπε..(μεταξύ άλλων)
  ..... γιατι εχω μάθει στη ζωή μου να είμαι ευγενής με αυτούς που εκφράζουν διαφορετική άποψη, πράγματα που μου τα έχουν διδάξει κάποιοι μεγάλοι που έχουν μείνει στην ιστορία....
  25 Φεβρουάριος 2009 1:36 μμ

  Αν ρίξει κανείς μιά ματιά σέ προηγούμενα σχόλιά σου, θά βρεί πολλές ...ευγένειες σου.
  Φυσικά άν αποκαλύψεις καί τούς "μεγάλους" ιστορικούς σου μέντορες, θά εξηγηθούν πολλά....

  Φιλικά καί μέ κατανόηση
  (Ενας από τούς οπαδούς σου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. "στειτς", άλλη μια ευγενική προσφορά ελληνικών του F5PILOT. Προφανώς εκεί στο ΠΑΣΟΚ, όπου έχετε μπερδέψει την βούρτσα με τον...Βαλιανάτο, λογικό είναι η λιγούρα σου να σε έχει κάνει να πιστεύεις ότι είμαι κορίτσι. Αν και πάλι, δεν είναι καθόλου απίθανο να νομίζεις ότι το "Μάρκος" είναι γυναικείο όνομα, οποότε πάω πάσσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Λύσσα λύσσα οργή για τη διαφορετικη άποψη κουκουλοταγματασφαλίτες, φασισταριά. εδω θα είμαι δεν φεύγω οι βρισιές σας και οι προσωπικές επιθέσεις δεν με πτοούν. Εδω θα είμαι και θα τα ακούτε θλιβεροί υπαλληλίσκοι η ωρα του επιδόματος ανεργίας σας έρχεται όπως και του αφεντικού σας στη ρηγίλλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. @F5PILOT θα μας τρελάνεις φιλαράκι; Ποιες βρισιές και ποια λύσσα; Το "κουκουλοταγματασφαλίτες, φασισταριά" το δικό σου είναι η μοναδική γλώσσα που σου δίδαξαν οι δικοί σου; Κρίμα γιατί τσάμπα τα λεφτά. Μην διανοηθείς να φύγεις από το blog. Ίσα ίσα που εμάς μας διασκεδάζουν κάτι "γιαννόπουλοι" σαν κι εσένα. Αυτό έλλειπε να σε χάσουμε από εδώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ο/Η F5PILOT είπε...
  Λύσσα λύσσα οργή για τη διαφορετικη άποψη κουκουλοταγματασφαλίτες, φασισταριά. εδω θα είμαι δεν φεύγω οι βρισιές σας και οι προσωπικές επιθέσεις δεν με πτοούν.
  26 Φεβρουάριος 2009 7:19 πμ

  Οχι, όχι μήν πτοηθείς καί χάσουμε τήν ευγενική καί χαριτωμένη παρουσία σου.
  Πάντως νά ξέρεις ότι τό στυλάκι σου (τό ευγενικό ντέ), μάλλον πολιτική ζημιά κάνει στούς Εθνοσωτήρες πού θαυμάζεις καί ονειρεύεσαι.
  Βρέ F5PILOT μήπως τελικά είσαι κρυφοΝΔκράτης?

  Καλημέρα καί νά 'σαι καλά.
  Φανατικός (πλέον) οπαδός σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. @26 Φεβρουάριος 2009 11:00 πμ
  Βασικά εσένα μύγα σε τσίμπισε; ή είσαι δικηγόρος της Μαρκος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. @ την Μάρκος
  Να δεις έμένα πόσο με διασκεδάζουν κάτι φασιστοειδή σαν και εσένα που έχουν απίστευτη πλάκα με τη λύσσα που βγάζουν όταν ξέρουν ότι πλησιάζει να βρεθούν από τα σαλόνια στα αλώνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Μύγα τώρα χειμωνιάτικα?
  Οσο γιά τό δεύτερο, λογιστής του θά μπορούσα, δικηγόρος του αποκλείεται.
  Τίποτα, απλά θαυμάζω τόν τρόπο πού "πολιτεύεσαι".
  Αν θύμωσες θά κρατάω πλέον τό θαυμασμό μου κρυφό.
  Αλλά οπαδός σου θά παραμείνω.
  Κάτι σάν F5PILOT WATCH..

  Ψυχραιμία λοιπόν καί keep walking.

  ΑπάντησηΔιαγραφή