Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Φιλανθρωπία των αγωγών. Έτσι ή …αλλιώς!


Με αφορμή την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του επιτίμου προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη, σχετικά με τη διάθεση του ποσού που του κατέβαλε ο κ. Λαλιώτης ως χρηματική ικανοποίηση ηθικής βλάβης για συκοφαντική δυσφήμηση, είχα εχθές το βράδυ μια συζήτηση με έναν από τους καλύτερους φίλους μου.

Ισχυριζόταν (μεταξύ σοβαρού και αστείου) ότι η διαδικασία των αγωγών μεταξύ πολιτικών προσώπων τελικά αποβαίνει προς όφελος της κοινωνίας, με την προϋπόθεση ότι τα χρήματα που επιδικάζονται διατίθενται προς τις ευπαθείς ομάδες του κοινωνικού συνόλου.
Μάλιστα εξέφραζε την άποψη ότι οι δικαστές σ` αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είναι πιο αυστηροί ως προς το επιδικαζόμενο ποσό , εξαντλώντας τα όρια του Αστικού Κώδικα.


Μου ανέπτυξε δε ολόκληρο τον …. «Φιλανθρωπικό προϋπολογισμό» που θα μπορούσαμε να αναμένουμε ως μπόνους προς την κοινωνία, αφού ως γνωστόν εκκρεμούν πλήθος αγωγών.
Μόνο εναντίον του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Καρχιμάκη εκκρεμούν αγωγές της τάξεως των …2.5 εκατομμυρίων ευρώ..


Με ένα πρόχειρο υπολογισμό του συνόλου των αγωγών, μου ανέπτυξε το …..Φιλανθρωπικό έργο των αγωγών, ομιλώντας μου περί σχολείων, πλατειών και άλλα τέτοια … όμορφα , αλλά …. παραμυθένια !
Αυτό που αγνοούσε βλέπετε ο φίλος μου ήταν ότι το ποσό των 155.000 ευρώ που επιδικάστηκε στην προκειμένη περίπτωση υπέρ του κ. Μητσοτάκη, δεν το πλήρωσε ο κ. Λαλιώτης , αλλά το … (χρεοκοπημένο και δανεισμένο στα όρια της τρέλας και της … ανομίας) ταμείο του ΠαΣοΚ..

Βλέπετε η ηγεσία του, έκρινε ότι ….. η συκοφαντική δυσφήμηση εντάσσεται στα πλαίσια του ….πολιτικού λόγου του κόμματος και ως εκ τούτου ο κ. Λαλιώτης που ενεργούσε ως εκπρόσωπος του δεν όφειλε να αποδώσει αυτά τα χρήματα από τον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Εδώ ακριβώς είναι που διαφώνησα (εν μέρει) με την άποψη του φίλου μου. Μπορεί (εδώ) τον περασμένο χρόνο να εξέφραζα τον προβληματισμό μου σχετικά με το θέμα λέγοντας ότι : To θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό .Μπορεί να αντιδρώ με την «λασπολογική» πολιτική τύπου Καρχιμάκη μέσα στο ιερό χώρο του κοινοβουλίου , αλλά συγχρόνως δεν μπορώ να δεχτώ ούτε ως σκέψη τις παραπάνω αγωγές.
Γιατί δεν μπορεί σε μια Δημοκρατία να νοείται δίωξη βουλευτή για ενέργεια που έγινε στο πλαίσιο –και μόνο– των αρμοδιοτήτων του.
Αρκεί όμως ....τα κόμματα ( στην προκειμένη περίπτωση το ΠαΣοΚ ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους μη αποδεχόμενα πολιτικές τύπου «Κλουζό» -Καρχιμάκη με κύριο γνώρισμα την βιομηχανία ψευδών επερωτήσεων με σκοπό την λασπολογία και την συκοφαντία. Είναι μείζον θέμα του Δημοκρατικού πολιτεύματος απ` όποια πλευρά και εάν το δει κανείς».

Αυτός ο προβληματισμός όμως , όπως αποδεικνύεται, δεν … άγγιξε τον κ. Παπανδρέου, τουναντίον προχώρησε επαίσχυντα προς την αντίθετη πλευρά της όχθης. Αυτής, της πληρωμής επιδικασμένης συκοφαντικής δυσφήμησης με την ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ δικαιολογία ότι ήταν στα ...πλαίσια του πολιτικού λόγου του κόμματος του.

Βέβαια ο κ. Παπανδρέου ατύχησε ως προς την μόρφωση του , αφού στερήθηκε βασικά στοιχεία της Ελληνικής παιδείας. Δεν γνωρίζει π.χ ότι κατά τον Πλάτωνα «Η κύρια αποστολή και ο ορισμός της πολιτικής είναι η ηθική».

Ίσως είναι λοιπόν καιρός , οι βασικές συνταγματικές αρχές να βρουν την εφαρμογή τους ΚΑΙ στον χώρο των πολιτικών. Από την στιγμή που έχουμε μπει σε μια φάση συνεχούς και επιταχυνόμενης πορείας προς τον φασισμό, εξισώνοντας τον πολιτικό λόγο με τη συκοφαντία, την πολιτική επιχειρηματολογία με τον «γκαιμπελισμό» και την ζύμωση ιδεολογικών ροπών με την ψευδολογία, τότε δεν διαφαίνεται άλλος δρόμος απ` αυτόν που οδηγεί στις Αστικές αγωγές.

Αρκεί αυτές να πληρώνονται από τους καταδικασθέντες και όχι από κομματικά ταμεία, τα οποία συντηρούμε …εμείς μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
Βλέπεται τι κύκλους κάνει …..η φιλανθρωπία ; Από εμάς ξεκινά για να καταλήξει ξανά …σ` εμάς !

13 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΔΙΕΡΩΤΟΜΑΙ ΠΩΣ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΥ ΛΙΒΑΝΗ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΓΙΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΠΟΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ; ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η όλη διαδικασία είναι σαν να λέει ο κ. Παπανδρέου ... : "Συκοφαντήστε και το ...κόμμα είναι εδώ".
    Το ότι σε άλλες χώρες η καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμηση ,(και δη πολιτικού του αντιπάλου) αυτομάτως είναι και αιτία διαγραφής από τα μητρώα του κόμματος, αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα που ονειρεύεται ο κ. Παπανδρέου.
    Τι να πει κανείς ; Κατηφόρα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος είπε πιλότε πως ο Λαλιώτης δεν έχει υπεράκτιες εταιρίες??? Υπάρχουν πολλοί τρόπο να έχεις υπερακτιες εταιρίες και κανείς να μην μπορεί να τις συνδέσει με το όνομα σου. Μία παρατήρηση του τρόπου ζωής και του κόστους που αυτή συνεπάγεται θα ήταν πολύ κατατοπιστική για πολλούς πρώην υπουργούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tό θέμα είναι όμως ότι τά κόμματα καί έν προκειμένω τό ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας "πολιτικές" τύπου Λαλιώτη (τότε), Καρχιμάκη (τώρα), ώς κομματικές καί όχι ώς ατομικές πρωτοβουλίες, καί καλύπτοντας τούς συκοφάντες πολιτικά καί οικονομικά, στήν ουσία ομολογούν συνενοχή καί συναυτουργία στό αδίκημα τής συκοφαντικής δυσφήμησης.

    Μπορώ δλδ νά γραφτώ σ' ένα κόμμα, νά βρίζω όποιον δέ γουστάρω καί μετά νά αναλαμβάνει τό κόμμα?
    Καί μάλιστα χωρίς συνέπειες καί μέ λεφτά τών φορολογούμενων?
    Γιατί άν τό κάνω ώς ανένταχτος, αλλοίμονό μου.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μονομερής εμπάθειά σου δεν έχει τελειωμό.
    Συγχαρητήρια στην ανεξάρτητη και δεοντολογική σου συνεισφορά στα κοινά του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mia kai milame gia tis agoges stous politikous..

    enas gnostos ekdotis-kanalarxis(kai isos na min einai o monos) eixe san "mixani", opote ithele na "enisxisei" oikonomika kapoion politiko - gia dikous tou logous -
    na ton kataggelei psevdos apo tin efimerida tou gia kati..
    etroge mia megali agogi, fonaze gia merikes meres kai meta plirone..

    etsi kai o ekdotis ekane tin douleia tou(edine nomima xrimata ston politiko), kai o politikos eperne ta lefta "nomima" kai anevaine kai sta matia ton politon,dikaiomenos dikastika, kai kaneis den mporouse na tous katigorisei meta...otan periergos o ekdotis meso tou politikou, apolamvane eynoikon rimthmiseon,megalon simvolaion se douleies, i kerdize periergos se ipotheseis pou koinoi polites tha ehanan sta dikastiria (kai eixe-exei polles)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @13 Φεβρουάριος 2009 4:02 μμ

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΛΙΩΤΗ. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πιλότε πρέπει να καταλάβεις πως ο καταδικασμένος αμετάκλητα συκοφάντης είναι ο κ.Λαλιώτης. Διάβασε προσεκτικά αυτά που γράφω και σε παρακαλώ γράφε με μικρά γραμματα
    ο 13 Φεβρουάριος 2009 4:02 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλοι ¨ίδιαίτεροι¨ σχολιαστές
    Με έχετε μπλοκάρει και δεν μπορώ να καταλήξω
    Τι να ψηφίσω και ποιον να υποστηρίξω Ένωση Κεντρώων ή Πασοκ
    Ελπίζω μέχρι τις επόμενες εκλογές να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @GNIK ASTO ΦΙΛΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 14 Φεβρουάριος 2009 12:05 πμ

    ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ......
    ΑΛΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένας Πασόκος από το 1977 έως το 1996 (εποχή Ιμίων) όπου και αποχώρησα πικραμένος , θέλω να κάνω την κριτική μου σε ένα κόμμα που επί σχεδόν 20 χρόνια αγάπησα ,αγωνίστηκα, εκτέθηκα στη δουλεία μου, ψυχράθηκα με φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα , μετατέθηκα δυσμενώς στην εργασία μου για τα πιστεύω μου.
    Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα. Του Πατριωτικού Πασόκ του Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και του ,δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους, εναέριου και θαλάσσιου χώρου.
    Την κριτική που θα σου κάνω εν δυνάμει πρωθυπουργέ είναι ειλικρινής :
    - Mε στεναχώρησες με την στάση σου απέναντι σε αυτόν το μεγάλο ηγέτη (και πατέρα σου)που κάθε 100 χρόνια βγάζει ο τόπος.,όταν στο επικήδειο λόγο σου λές.. Άκουσες.. Πατέρα.. όλος ο κόσμος μιλάει για έσένα και την άλλη ημέρα στο Συνέδριο του κόμματος στήριξες Σημίτη για πρόεδρο και πρωθυπουργό.
    Ποιόν αυτόν που συνωμοτούσε εναντίον του πατέρα σου και όπου βρισκόταν μηχανορραφούσε εναντίον του.
    -Ποια ήταν η στάση σου στο ευχαριστώ στους Αμερικάνους από τον Σημίτη?
    -Για την στάση σου για τα ΙΜΙΑ
    -Για την πρότασή σου περί καλλιέργειας κάναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
    -Για τους χορούς (ζεϊμπέκικα) με τον κύριο Τζέμ?Τι κέρδισε η Πατρίδα?
    -Για την υπόσχεσή σου ότι θα τα ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ όταν παρέλαβες από τον Σημίτη το κόμμα ,τι άλλαξες Γιώργο?
    -Αλήθεια τι εξηγήσεις έδωσες για τα 500.000 γιαούρτια στην Θεσσαλονίκη που έγραψε στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ο Μάκης Κουρής?
    -Τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων και εσύ ήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Υπουργός?
    -Τι θέση πήρες όταν έδινε χρήματα σε εργοστάσια της Β. Ελλάδος να μεταβούν στα
    Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η Μακεδονία και η ανεργία να φουντώσει?
    -Με πίκρανες με επιλογές τύπου Καραχασάν, Ματσούκα αλλά και πρόσφατα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του Πασόκ ο οποίος άκουσον-άκουσον ζήτησε από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει…και ούτε που τον διέγραψες από το κόμμα
    μιας και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων.
    -Πρόεδρε ποια ήταν η στάση σου για το βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.α)?και ποιά χρηματοδότηση είχε η έκδοση αυτού του βιβλίου από το ίδρυμα GEORGE SOROS?
    -Με την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ (ο Κολοκοτρώνης των Κούρδων ας μου επιτραπεί να πω) τι θέση πήρες ενώ παραιτούνταν Πάγκαλος-Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος
    για να καταλαγιάσει η καταγραυγή του λαού? Έγινες Υπουργός Εξωτερικών…
    -Ποια ήτανε η στάση σου τότε για την κλοπή του Χρηματιστηρίου που εκλάπησαν 35 τρις δρχ. ιδρώτας του λαού από τα λαμόγια?
    -Με στεναχώρησε τότε η πρόσκλησή σου στο Πασόκ των κ.κ Ανδριανόπουλου, Μάνου..ακόμα της Μαρίας της Δαμανάκη και Ανδρουλάκη Μίμη γιατί το 1989 έβριζαν τον Μεγάλο Ηγέτη και ήθελαν μαζί με τους άλλους να τον κλείσουν μέσα.
    -Με πίκρανε η θέση σου για το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν η Κύπρος.
    -Με πικραίνεις για την μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχεις τάξει Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού λές και εσύ δεν ήσουνα κάποτε Ελληνας της διασποράς….
    - Με ενόχλησε Πρόεδρε που έθεσες σε κίνδυνο το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας παιχνίδια με την αλυσίδα του ποδηλάτου και μάλιστα χωρίς Αστυνομική προστασία.
    -Με ενοχλεί η σιωπή σου για την επαναλαμβανόμενη (μέχρι και πρόσφατα στην Κομοτηνή) θέση της αρμόδιας για θέματα Παιδείας κας Διαμαντοπούλου…
    που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο στο Μπαγκλαντές, Ινδία ,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική)
    Προσωπικά έχω κάνει 2,5 χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ και έχω περάσει στα παιδία μου ότι η Αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει γνωστή σε επίπεδο μητρικής….αλλά όχι και επίσημη γλώσσα της χώρας μας και μάλιστα την στιγμή που στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια διδάσκεται η Ελληνική…
    Αλήθεια θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας????
    Εν κατακλείδι Πρόεδρε θα σου θυμίσω την φράση του κου Πάγκαλου ότι επί Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους ,όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσω το κόμμα που κάποτε αγωνίστηκα και αγάπησα αλλά θα πείσω και φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο.

    3 του Σεπτέμβρη να γελάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένας Πασόκος από το 1977 έως το 1996 (εποχή Ιμίων) όπου και αποχώρησα πικραμένος , θέλω να κάνω την κριτική μου σε ένα κόμμα που επί σχεδόν 20 χρόνια αγάπησα ,αγωνίστηκα, εκτέθηκα στη δουλεία μου, ψυχράθηκα με φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα , μετατέθηκα δυσμενώς στην εργασία μου (ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) για τα πιστεύω μου.
    Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα. Του Πατριωτικού Πασόκ του Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και του ,δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους, εναέριου και θαλάσσιου χώρου.
    Την κριτική που θα σου κάνω εν δυνάμει πρωθυπουργέ είναι ειλικρινής :
    - Mε στεναχώρησες με την στάση σου απέναντι σε αυτόν το μεγάλο ηγέτη (και πατέρα σου)που κάθε 100 χρόνια βγάζει ο τόπος.,όταν στο επικήδειο λόγο σου λες.. Άκουσες.. Πατέρα.. όλος ο κόσμος μιλάει για έσένα και την άλλη ημέρα στο Συνέδριο του κόμματος στήριξες Σημίτη για πρόεδρο και πρωθυπουργό.
    Ποιόν αυτόν που συνωμοτούσε εναντίον του πατέρα σου και όπου βρισκόταν μηχανορραφούσε εναντίον του.
    -Ποια ήταν η στάση σου στο …ευχαριστώ στους Αμερικάνους από τον Σημίτη?
    -Για την στάση σου για τα ΙΜΙΑ.
    -Γιατί είσαι ο πρώτος που ξεκίνησε τη φάμπρικα τών ΜΚΟ στήν Ελλάδα και με αυτό τον τρόπο μοίρασες πολύ χρήμα σε ανθελληνικές οργανώσεις.
    -Τι δήλωση ήταν αυτή που έκανες σαν υπουργός εξωτερικών το 1999:
    "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs
    παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs."
    στον κ. ΘΩΜΑ ΣΑΡΑ, αρχισυντάκτη τηs Βόρειο – Αμερικανικήs Επιθεώρησηs
    « ΠΑΤΡΙΔΕΣ » , Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά."
    http://online-pressblog.blogspot.com/2009/01/blog-post_2743.html
    -Για την πρόταση σου που κατέθεσες στη Βουλή για τη καλλιέργεια κάνναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
    -Για τους χορούς (ζεϊμπέκικα) με τον κύριο Τζέμ?Τι κέρδισε η Πατρίδα?
    -Για την υπόσχεσή σου ότι θα τα ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ όταν παρέλαβες από τον Σημίτη το κόμμα ,τι άλλαξες Γιώργο?
    -Αλήθεια τι εξηγήσεις έδωσες για τα 500.000 γιαούρτια στην Θεσσαλονίκη που έγραψε στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ο Μάκης Κουρής?
    -Τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων και εσύ ήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Υπουργός?
    -Τι θέση πήρες όταν έδινε χρήματα σε εργοστάσια της Β. Ελλάδος να μεταβούν στα
    Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η Μακεδονία και η ανεργία να φουντώσει?
    -Με πίκρανες με επιλογές τύπου Καραχασάν, Ματσούκα αλλά και πρόσφατα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του Πασόκ ο οποίος άκουσον-άκουσον ζήτησε από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει…και ούτε που τον διέγραψες από το κόμμα
    μιας και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων.
    -Πρόεδρε ποια ήταν η στάση σου για το βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.α)?και ποιά χρηματοδότηση είχε η έκδοση αυτού του βιβλίου από το ίδρυμα GEORGE SOROS?
    -Με την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ (ο Κολοκοτρώνης των Κούρδων ας μου επιτραπεί να πω) τι θέση πήρες ενώ παραιτούνταν Πάγκαλος-Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος
    για να καταλαγιάσει η καταγραυγή του λαού? Έγινες….. Υπουργός Εξωτερικών…
    -Ποια ήτανε η στάση σου τότε για την κλοπή του Χρηματιστηρίου που εκλάπησαν 35 τρις δρχ. ιδρώτας του λαού από τα λαμόγια?
    -Με στεναχώρησε τότε η πρόσκλησή σου στο Πασόκ των κ.κ Ανδριανόπουλου, Μάνου..ακόμα της Μαρίας της Δαμανάκη και Ανδρουλάκη Μίμη γιατί το 1989 έβριζαν τον Μεγάλο Ηγέτη και ήθελαν μαζί με τους άλλους να τον κλείσουν μέσα.
    -Με πίκρανε η θέση σου για το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν η Κύπρος.
    -Με πικραίνεις για την μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχεις τάξει Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού λες και εσύ δεν ήσουνα κάποτε Έλληνας της διασποράς….
    - Με ενόχλησε Πρόεδρε που έθεσες σε κίνδυνο το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας παιχνίδια με την αλυσίδα του ποδηλάτου και μάλιστα χωρίς Αστυνομική προστασία.
    -Με ενοχλεί η σιωπή σου για την επαναλαμβανόμενη (μέχρι και πρόσφατα στην Κομοτηνή) θέση της αρμόδιας για θέματα Παιδείας κας Διαμαντοπούλου…
    που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο στο Μπαγκλαντές, Ινδία ,Πακιστάν κ.α πρώην αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική)
    Προσωπικά έχω κάνει 2,5 χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ και έχω περάσει στα παιδία μου ότι η Αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει γνωστή σε επίπεδο μητρικής….αλλά όχι και επίσημη γλώσσα της χώρας μας και μάλιστα την στιγμή που στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια διδάσκεται η Ελληνική…
    Αλήθεια θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας????
    Εν κατακλείδι Πρόεδρε θα σου θυμίσω την φράση του κου Πάγκαλου ότι επί Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα την δεύτερη τετραετία (κατά την δικιά μου κρίση όλη την 8 ετία επι ΣΙΜΙΤΗ κάνατε το ΠΑΣΟΚ ένα δεξιό κόμμα και διαλύσατε τα πάντα).
    Για όλους τους παραπάνω λόγους ,όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσω το κόμμα που κάποτε αγωνίστηκα και αγάπησα πολύ, αλλά θα πείσω και φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο.

    3 του Σεπτέμβρη με πίκρα να γελάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή