Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Το κύκνειο άσμα και τα ….παπαγαλάκια !


Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ματ Μπράιζα, λίγο πριν (και τυπικά) από το τέλος της διοίκησης Μπους, θέλησε σε μια ύστατη προσπάθεια του να επαναλάβει το γνωστό …. «ποίημα του».

Συμβούλεψε (….;)λοιπόν Αθήνα και Άγκυρα να απευθυνθούν σε Αμερικανούς εμπειρογνώμονες για τα «προβλήματα του Αιγαίου».

Φαίνεται ότι η χρηματοπιστωτική κρίση προκαλεί (μεταξύ άλλων) παρενέργειες στους εγκεφάλους του Στέητ Ντηπάρτμεντ, αποδεικνύοντας ότι έχουν κοντή και λανθάνουσα επιλεκτική μνήμη.

Δεν έχουν καταλάβει ότι η χώρα μας άλλαξε πορεία αποκόβοντας τα μονοπάτια του «yes men» και … «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», του μεγαλύτερου μεταπολεμικά πολιτικού σκανδάλου των Ιμίων.

Αυτού του σκανδάλου που κατέστησε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο , «ξεπουλώντας» τεράστιες Ελληνικές πετρελαιοφόρες περιοχές και για το οποίο καμιά ….εξεταστική και προανακριτική επιτροπή δεν θα μπορούσε να αποδώσει ποτέ την καθοριζόμενη από τον νόμο κατηγορία και την αρμόζουσα ποινή. Την κατηγορία της Εθνικής προδοσίας και την σκληρή ποινή της.

Βλέπετε η Εθνική συνείδηση των τότε αρμοδίων «περιοριζόταν» στο ιταμό … «λιγότερα στρέμματα γης για να κοιμούνται ήσυχοι» (εδώ)

Αυτού του σκανδάλου που έδωσε προχθές το …. «δικαίωμα» στον κ. Μπράιζα να τα ονομάσει ……. Υμια/Καρντάκ!

Στην επισήμανση δε του δημοσιογράφου ότι ομιλεί για τα …Ίμια, ανταπάντησε ότι: «Δεν το είπατε εσείς. Εγώ είπα Υμια/Καρντάκ. Η κάθε πλευρά έχει τη δική της ονομασία για το νησάκι. Σωστά; »…….

Προχώρησε και άλλο ο κ. Μπράιζα. , ευρισκόμενος προφανώς σε πλήρη σύγχυση και απουσίας ουσιαστικής επίγνωσης της θέσης που ευρίσκεται η χώρα του στο σημερινό γεωπολιτικό παιχνίδι... .

Μας κάλεσε για ακόμη μια φορά ....σε ενεργειακή απομάκρυνση από τη Μόσχα, προσποιούμενος ότι ομιλεί και ενδιαφέρεται για το ....καλό μας (.....).

«Θέλουμε σας βοηθήσουμε, να πετύχετε τους δικούς σας στόχους, μακριά από τη χώρα εκείνη που, ήδη, σας εφοδιάζει με το ….83% του φυσικού αερίου, που είναι η Ρωσία!»…δήλωσε με ακραία κουτοπονηριά , θέλοντας για ακόμη μια φορά να ….υπενθυμίσει στα εδώ ….παπαγαλάκια τους , την «γραμμή» που τους έχουν δώσει.

Γραμμή που συνεχώς υπενθυμίζουν στους διευθυντές των εξαρτωμένων ΜΜΕ (και είναι δυστυχώς η πλειονότητα) μέσω επαναλαμβανόμενων συγκεντρώσεων στην Αμερικανική πρεσβεία ( μη τολμήσει κανείς να το διαψεύσει γιατί υπάρχουν τα στοιχεία με τα ονόματα των συμμετεχόντων).

Για να τελειώνουμε με το παραμύθι των παπαγάλων του Στέητ Ντηπάρτμεντ, να ξεκαθαρίσουμε ότι η πολιτική βούληση της χώρα μας και η στρατηγική επιλογή της είναι η διασφάλιση ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ πηγών ενέργειας.

Οι δύο αγωγοί Sοuth Stream και TGI (Tουρκίας, Eλλάδας, Iταλίας) δεν είναι ανταγωνιστικοί αλλά αντιθέτως συμπληρωματικοί. Εκτός αυτού δεν πρόσεξαν( ή δεν ήθελαν να την προβάλουν) την σημειολογία της προχθεσινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού, στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα και τον κεντρικό αγωγό Υψηλής Πίεσης Φυσικού Αερίου στους Αγ. Θεοδώρους.

Μιας επίσκεψης στην περιοχή Σάββατο πρωί-πρωί 8-8.30 η ώρα , χωρίς κανένα «κλακαδόρικο» χαρακτήρα αφού σε αυτή ευρίσκοντο ΜΟΝΟ ελάχιστοι υπηρεσιακοί παράγοντες του έργου, οι βουλευτές του νομού και λιγοστοί άνθρωποι του επιτελείου του Πρωθυπουργού.

Που άλλες εποχές πριν χρόνια που οι πλαστικές σημαιούλες του αγαπητού φίλου Κίμωνα Κουλούρη ,σε παρόμοιες επισκέψεις ξεκινούσαν από τα …διόδια της Ελευσίνας. ….Αξέχαστες εποχές !

Τέλος πάντων. Η επίσκεψη έχει την σημειολογία της αφού έρχεται μετά την επίσκεψη του κ. Καραμανλή στη «Σαουδική Αραβία του φυσικού αερίου» το Κατάρ, και τις συζητήσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο θέμα του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Στο σχεδιασμό μας βλέπετε θεωρούμε τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και την ασφάλεια του εφοδιασμού ως τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής μας για την εισαγωγή αερίου. Σημαντικό στοιχείο για την Ελλάδα είναι η αύξηση των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου από διαφορετικές πηγές και από αυτήν την άποψη θεωρούμε το Κατάρ ως έναν πολύτιμο δυνάμει εταίρο.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ως απάντηση στον κ. Μπράιζα και στα λεγόμενα του περί …83% ότι, με βάση τις υπάρχουσες συμβάσεις, για το 2009 είναι εξασφαλισμένα περίπου 3 δισ. κ.μ. ρωσικού αερίου που παραδίδονται στα σύνορα με τη Βουλγαρία, περίπου 600 εκατ. αλγερινού αερίου που παραδίδονται σε υγροποιημένη μορφή (LNG) στον σταθμό της Ρεβυθούσας και περίπου 750 εκατ. αζέρικου αερίου που αγοράζουμε από την Τουρκία.

Δηλαδή το ρώσικο αέριο που εφοδιαζόμαστε είναι ….68% και όχι 83% που ισχυρίζεται ο κ. Μπράιζα.

Στα περί …εξάρτησης και ….μονοπωλίου που προωθεί λοιπόν το Στέητ Ντηπάρτμεντ ( με ψευδή νούμερα) και αναπαράγουν τα εδώ φερέφωνα τους , η απάντηση είναι ΜΙΑ και αυτή θα έπρεπε να έχει δοθεί από το ΥΠΕΞ: «Αφού ένα από τα πλεονεκτήματα των διπλωματών είναι να μιλάνε για άλλες χώρες και όχι για τη δική τους και αφού εσείς ομιλείτε για την δικιά μας, εμείς θα μιλήσουμε για τις ……HΠA. Σύμφωνα με τα στοιχεία η χώρα σας (ΗΠΑ) βρίσκεται σε πλήρη εξάρτηση από έναν προμηθευτή, τον Kαναδά, σε ποσοστό (αληθινό και όχι ψευδές) ….82,5%»

Σας επιστρέφουμε λοιπόν κ. Μπράιζα το ….. «Αναρωτιέμαι ποια πολιτική ηγεσία δεν βλέπει ότι μια τέτοια εξάρτηση είναι επικίνδυνη» που είπατε , γιατί όπως αποδεικνύεται το ερώτημα θα έπρεπε να το θέσετε ….. εσείς στην κυβέρνηση σας.


ΥΓ. Η κατευθυντήρια γραμμή της τελευταίας συνάντησης με τα εδώ φερέφωνα τους ήταν η ….αλλαγή στην …..καταλληλότητα … μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη.

47 σχόλια:

  1. "μη τολμήσει κανείς να το διαψεύσει γιατί υπάρχουν τα στοιχεία με τα ονόματα των συμμετεχόντων."

    Σε εμποδίζει κανείς να τους ξεμπροστιάσεις εφόσον υπάρχουν τα στοιχεία και οι αποδείξεις ?

    και μετά πολίτη ψηφίζω ΝΔ για πάρτη σου .

    Για να δούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους πάρει το ποτάμι...δεν ξέρω αν θα τους πει ο ΠΟΛΙΤΗΣ, αλλά ας αρχίσω εγώ...

    Όλοι οι διεθυντές ειδήσεων και αρχισυντάκτες εξωτερικών ειδήσεων των κάτωθι εφημερίδων


    Ε.Τ
    Ελευθεροτυπία
    ΝΕΑ
    Ημερησία
    Καθημερινή
    ΤΟ Βήμα
    Εθνος


    Επίσηεέγιναν τρείς τουλάχιστον "ομαδικές" συναντήσεις

    Τον Ιούλιο στο σπίτι του πρεσβευτή των ΗΠΑ και άλλη μια τον Ιούλιο σε εστιατόριο στο κεντρο της Αθήνας, όπως επίσης και μια στο Χίλτον το Σεπτέμβριο ενώ σύμφωνα με κάποιεσ πληροφορίες ετοιμάζεται και μια "Χριστουγενιάτικη" έξοδος για τα "παιδιά"

    Τέλος εάς αναρωτηθεί κάποιος πως δημοσιογράφοι των 1.000-1.300 ευρώ μέχρι πριν απο μερικά χρόνια, μένουν τώρα σε βίλες τν Β.Π και οδηγούν Καγιεν...οτιδήποτε άλλο είναι "τρες μπανάλ"


    Δυστυχώς για αυτούς τους τύπους, τα στοιχεία τους όπως και ποιοι είναι αυτοί που αναλαμβάνουν τις διανομές τω πακέτων και τις "αγαθοεργίες", είναι εις γνώση πολλών στην Αθήνα και θα ζουν πάντοτε με το φόβο μήπως αποκαλυφθούν μέχρι το τέλος της σταδιοδρομίας τους.

    Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα πέριξ της Αμαερικάνικης πρεσβείας που αναλαμβάνουν τον εκμαυλισμό δημοσιογράφων και όλοι είναι Ελληικής καταγωγής άξιοι απόγονοι δοσίλογων.

    Ονόματα δεν χρειάζοται να ειπωθούν, όσοι ξέρουν πήραν το μήνυμα και όσοι δεν ξέρουν, να "ηεστραβωθούν" και να ερευνήσουν μόνοι τους.

    Πάντως το έχασαν το "παιχνίδι" γιατί ακόμα και εάν φύγει ο Καραμανλής, τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί και η επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση είναι πλέον αδύνατη.

    Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και αυτές οι πορτοκαλίες έχουν και αυτές Ντόλαρς" και παγκόσμιες επαφές ισοδύναμες με των Γιανκηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ απορώ πως δεν τα βλέπουν όλα αυτά οι συνήθως...αμερικανοπολέμιοι της "αριστεράς" ή αυτοί που ανοίκουν στο λεγόμενο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε

    Αρες μαρες κουταμάρες λες ..

    Είσαι κλασικός στις Γκεμπελικές μεθοδεύσεις για να βγάλεις τον πρωθυπουργό του ΤΙΠΟΤΑ ότι τάχα μου εφαρμόζει υψηλού επιπέδου ανεξάρτητο ενεργειακή πολιτική…Άσε το παραμύθι σου δεν πείθει πια κανένα ούτε άσχετο ούτε καν αφελή.

    Όσοι λοιπόν σχεδίασαν και υλοποίησαν τη πρωθυπουργική επίσκεψη στο Σταθμό Υγροποιημένου Αερίου της Ρεβυθούσας, απέδειξαν για άλλη μια φορά την άβυσσο που χωρίζει αυτή την κυβέρνηση από την πραγματικότητα.
    Παρέλειψαν δε, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν άλλο ένα κενό περιεχομένου πρωθυπουργικό «μιντιακό γεγονός», να πουν την αλήθεια για την πραγματική εξέλιξη του έργου.
    Αυτό που δεν είπε ο κ. πρωθυπουργός είναι ότι, το έργο αναβάθμισης του σταθμού δημοπρατήθηκε την περίοδο 2002-2004, με τίμημα 36 εκ. ευρώ και χρόνο εκτέλεσης 28 μήνες. Σήμερα, μετά από 12 μήνες καθυστέρησης και με το κόστος να έχει υπερβεί τα 41 εκατ.ευρώ, το έργο δεν λειτουργεί σύμφωνα με τις δημοπρατηθείσες προδιαγραφές λόγω σοβαρών προβλημάτων σχεδιασμού, κατασκευής και προμήθειας εξοπλισμού.
    Ταυτόχρονα, η επέκταση του φυσικού αερίου στη χώρα μας παραμένει σε νηπιακό στάδιο λόγω αδυναμίας των ΕΠΑ να αναπτύξουν το δίκτυο τους αλλά και των κρατικών φορέων να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες αερίου.
    Πως θα μπορέσει το δίκτυο να επεκταθεί στην Πελοπόννησο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. πρωθυπουργός, όταν οι συμβολαιοποιημένες ποσότητες δεν επαρκούν για τους σημερινούς πελάτες;
    Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδείχτηκε και σήμερα το τεράστιο έλλειμμα μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού, που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και η συνειδητή άρνηση της κυβέρνησης να ασκήσει ενεργειακή πολιτική.
    Αυτή είναι η αλήθεια όλα τα υπόλοιπα που λες είναι όπως ξεκίνησα…
    Αρες μαρες κουταμάρες…
    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπάμπης.. είσαι ο ίδος που πέρυσι σε 24ωρη βάση περνούσες τη γραμμή "Γιωργάκη" στο Πρεςς.γρ χρησιμοποιόντας χυδαίες εκφράσεις?

    Μάλλον.

    Για να σου πω μερικά λογάκια για το αέριο, αφού τα ξέρεις τόσο καλά.

    Λες ότι το αέριο δεν φτάνει ούτε για τους υπάρχοντες πελάτες κτλ.

    Αυτ΄ειναι εν μέρει σωστό και ωφείλετε στην αύξηση κατά 70% περίπου της κατανάλωσης αυτής της μορφής ενέργειας τη τελευταία πενταετία. Επιπλέον μόνο η ΕΠΑ-Αττικής μόνο για το 2008 επένδυσε γύρω στα 100 εκ. ευρώ σε νέες επενδύσεις οι οποίες συν τοις άλλοις δημιούργησαν και ουκ ολίγες θέσεις απασχόλησεις.


    Μην ξεχνάς ότι το 2004 η ΝΔ βρήκε δίκτυο αερίου ουσιαστικά μ΄νο στη Β. Ελλάδα ενώ τ έφτασε μέχρι τη Κόρινθο και φυσικά και στο λεκανοπέδιο σε οικιακούς χρήστες.

    Μην ξεχνάς ότι ο Σιούφας δημιούργησε σε χρόνο ρεκόρ τη ΔΕΣΦΑ, μια εταιρεία η οποία αξίζει γύρω στο ενα δις αυτή τη στιγμή.

    Τέλος Μπάμπης... η εποχή του πετρελαίου φθίνει καιρός να το καταλάβει και το ΠΑΣΟΚ αυτό γιατί φαίνεται ότι έχει μείνει λίγο πίσω. Α και κάτι ακόμα, οι Έλληνες ερευνητές ήδη διεξάγουν πειράματα σε θέματα σύντηξης υδρογόνου...πονάει το ξέρω Μπάμπης που η πολιτικήηγεσία του ΠΑΣΟΚ ευνοεί τα συμφέροντα των περτελαιάδων, αλλά τι να κάνουμε μόνο η ΝΔ βάζει πρόστιμα και κυνηγά και τους λαθρεμπόρους ταυτόχρονα τους οποίους το ΠΑΣΟΚ τους μετέτρεψε στους σύγχρονους Έλληνες κροίσους. Πονάει πολύ αυτό είναι σίγουρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Πως θα μπορέσει το δίκτυο να επεκταθεί στην Πελοπόννησο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κ. πρωθυπουργός, όταν οι συμβολαιοποιημένες ποσότητες δεν επαρκούν για τους σημερινούς πελάτες; "

    by babis

    "Η επίσκεψη έχει την σημειολογία της αφού έρχεται μετά την επίσκεψη του κ. Καραμανλή στη «Σαουδική Αραβία του φυσικού αερίου» το Κατάρ, και τις συζητήσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο θέμα του υγροποιημένου φυσικού αερίου."

    to keimeno..

    ama den diavazeis(i den theleis na diavaseis) sosta ena keimeno
    kai to mono pou thes einai na to apodomiseis me "ares mares koukounares",
    tote "panta me ektimisi" den exeis agatho skopo..

    alloste ta papagalakia, eite vrizoun eite einai eygenika -analoga tou poso tous pernei to perivallon-, panta papagalakia tha einai..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πάλι θά ρωτήσω:
    Αφού τά παπαγαλάκια, πεμπτοφαλαγγίτες, σύγχρονοι δοσίλογοι, είναι γνωστά τοίς πάσι, γιατί ο Καραμανλής δέν τά ξεδόντιασε έγκαιρα (τό 2004 μέ 46% μπορούσε) καί έφτασε σήμερα νά κρέμεται πάνω απ' τά κεφάλια μας η επιστροφή τού "εθνοσωτήριου" ΠΑΣΟΚ?
    Τούς λυπήθηκε, τούς φοβήθηκε, ή δέν ήθελε νά παίζει χωρίς αντίπαλο?

    ΥΓ
    Πρός Babis: συγνώμη γιά τήν αγένεια, αλλά σέ παρακαλώ διάβαζε καλύτερα καί μή μού ξαναδώσεις συγχαρητήρια (28 Νοε - Γάμος χωρίς …σφαχτά δε γίνεται) γιατί κόντεψα νά αυτοπυροβοληθώ.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε politis
    ¨Έγραψες¨ ως συνήθως
    Περιμένω να δω και την εφαρμογή του υστερόγραφου!!!

    - jd ok αλλά αρχίζει να ¨βαραίνει¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα στοιχεία σου θέλω 4:37 και μετά τα δημοσιεύω εγώ αν δεν θες εσύ .

    Όμως έτσι καφενειακά ξέρω κι εγώ να σου πω για άλλους 100 που τα παίρνουν από τους γιανκις .

    Όσο δεν μπορώ να το αποδείξω όμως θα παραμένω καφενείο και αυτοί θα γελάνε .

    Στοιχεία - Αποδείξεις

    και μετά

    ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΌΣ !

    μπορείς ???

    αν όχι δεν πειράζει , ένα ακόμα κενό σχόλιο θα είναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @gnik
    Κατάλαβες για ποια επίσκεψη ;
    Μη στεναχωριέσαι για τον jd.Θα βαραίνει αλλά έχει χρόνια μπροστά του !
    Κοίτα να δεις που κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι ΠΟΤΕ δεν αφήνω κάτι στην μέση.
    Κοίτα να δεις που δεν έχουν καταλάβει ότι έχω μια αποδεδειγμένη τάση να επιβεβαιώνω διαχρονικά οτιδήποτε γράφω.
    Κοίτα να δεις ότι δεν έχουν καταλάβει ότι στα κείμενα μου προσέχω πολύ την κάθε λέξη και την σημασία της.
    Κοίτα να δεις ότι δεν έχουν μάθει ακόμα να διαβάζουν ΠΙΣΩ από τις λέξεις και να τις αποκρυπτογραφούν.
    Κοίτα να δεις φίλε μου ότι δεν έχουν καταλάβει ότι δημοσιεύω ότι ΕΓΩ θέλω, την ώρα που ΠΡΕΠΕΙ, αλλά οπωσδήποτε τα.... ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εάν Πολίτη και επί των ημερών της τόσο "ανεξάρτητης" κυβέρνησης κάνουν παιχνίδι οι "πρώην" φίλοι σας οι Αμερικανοί ,τότε αγαπητέ μου το έχετε χάσει το παιχνίδι και δεν σας μένει παρά μόνο σεμνά και ταπεινά να παραδώσετε τα κλειδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να θυμήσω ότι η περιβόητη Εγνατία, που έπρεπε να παραδοθεί το 1997, εγκαινιαστηκε περίπου 42 φορές από το Πασοκ - κάθε χιλιόμετρο και νέα εγκαίνια. κανένα κομμάτι μεγαλύτερο από 7 χλμ δεν παραδόθηκε τότε.
    Η σημερινή κυβέρνηση και κάνει λάθη και έχει αποτυχίες - αλλά προσπαθέι, έχει σταθερή γράμμη και σωστές βλέψεις για το μέλλον -
    αλλοίμονο στην Ελλάδα του Σημίτη και του Γιωργάκη (και για όσους δεν συμφωνούν να περιμένουν λίγα χρόνια να δουν τι θα πει η ιστορία για τους πρόσφατους/σύγχρονους Έλληνες πρωθυπουργούς)
    Στη παγκοσμιοποιημένη κοινωνια τα οικονομικά συμφέροντα ελέγχουν τα ΜΜΕ και προσπαθούν και της κυβερνήσεις - οι ΗΠΑ ήδη την πάτησαν - εμείς αντέχουμε ακόμη (σε αυτό συμβάλλουν και τα ιστολόγια) - και ελπίζουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξεχάσατε τους πιό κραυγαλέους και επιτήδειους αμερικανοτσολιάδες, την ηγεσία των κρατικών καναλιών με τους πιό αγράμματους και "στρατευμένους" στη νεοταξίτικη κουρελοπροπαγάνδα εξωτερικατζήδες. Ακόμα τρέχουν τα σάλια απ' τα δοξάστε τον Ομπάμα, ο οποίος σημειοτέον προορίζεται να γίνει χειρότερος από ΚΑΘΕ προκατοχό του...
    Κατά τ' άλλα προσυπογράφω ξαναποστάροντας την ουσία της διακυβέρνησης Καραμανλή.
    "Εγώ πάλι θά ρωτήσω:
    Αφού τά παπαγαλάκια, πεμπτοφαλαγγίτες, σύγχρονοι δοσίλογοι, είναι γνωστά τοίς πάσι, γιατί ο Καραμανλής δέν τά ξεδόντιασε έγκαιρα (τό 2004 μέ 46% μπορούσε) καί έφτασε σήμερα νά κρέμεται πάνω απ' τά κεφάλια μας η επιστροφή τού "εθνοσωτήριου" ΠΑΣΟΚ?
    Τούς λυπήθηκε, τούς φοβήθηκε, ή δέν ήθελε νά παίζει χωρίς αντίπαλο?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέμπτη, 27 Νοέμβριος 2008
    ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ; ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΕΛΛΗΝΑ" ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ? ΡΕ, ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ;
    ΑΦΗΓΗΣΗ ΦΙΛΟΥ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΦΙΛΛΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!



    "Κατά σύμπτωση μερικές εβδομάδες αργότερα επισκέφθηκε το Τορόντο ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Παπανδρέου.
    Με την ευκαιρία εκείνης της επίσκεψης, οργανώθηκε συνέντευξη τύπου του Υπουργού προς τους φορείς των ομογενειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τορόντο.
    Ο Υπουργός αναφέρθηκε πάνω στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης ως ..,Τούρκους.!!!!!!!!!!!!
    Ζήτησε δε την ....κατανόηση των αποδήμων ομογενών οι οποίοι έχουν τις δικές τους εμπειρίες πάνω στο ...πολύ-πολιτισμό.
    Όταν κάποια στιγμή μου δόθηκε ο λόγος ανάφερα στον Υπουργό τους ισχυρισμούς των Αμερικανών υπευθύνων και τον ρώτησα εάν πραγματικά συμφωνεί μαζί τους.
    “Για του λόγου του αληθές“, τόνισα, “επικαλούμαι και την μαρτυρία του Πρέσβη σας στο Τορόντο ο οποίος ήταν παρόν και άκουσε αυτά που ειπώθηκαν“, και του έδειξα τον παρακαθήμενό του Γιάννη Θωμόγλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Οτάβα.
    Ο υπουργός αφού με άκουσε, απάντησε:
    "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας."!!!!!!!!!!
    "Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού"
    ΑΠΟ ΤΟ politis gr
    Σημ.skeftomasteellhnika.gr: Για να αποφύγουμε να σχολιάσουμε "δεόντως" , απλά αναφέρουμε ότι την περίοδο εκείνη, σύμβουλός του ήταν η κ.Βαλλιανάτος. Η Ρεπούση ήρθε μετά, ο Τσίπρας ήταν στο πατίνι του κι εμείς οι χαχόλοι κοιμόόόόόμαστε΄και χειροκροτούσαμε, συναγωνιζόμενοι τον....μακάκα του Λάκη.
    αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη πεμπτη 27/11/08

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έλα μην μυγιάζεσαι , στον 4:37 τα λέω .

    Να ξέρεις όμως όσων αφορά την αξιοπιστία σου πως η δικαιολογία περί κατάλληλου timing έχει ψιλό παλιώσει .

    Δεν υπάρχει κατάλληλο timing αν θες να αποκαλύψεις ποιοι διαστρεβλώνουν αλήθειες και ποιοι παραπληροφορούν τον λαό .

    Πάντα κατάλληλο είναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ φίλε

    1. Ποτέ και καμία σχέση με υβρεολόγια και χυδαιότητες. Ξέρετε εμείς της δημοκρατικής παράταξης , το ήθος η ευπρέπεια και η ευγενική συμπεριφορά είναι τρόπος ζωής. Άλλοι έχουν διακριθεί στους τραμπουκισμούς τις ύβρεις και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και ενέργειες. Ψάξε τους στο χώρο σου και για να μην πάμε μακριά πρόσφατα γεγονότα please , από της εποχής των αλήστου μνήμης Κενταύρων κλπ μέχρι των ηρωισμών της εποχής του Τεμπονερα.. κλπ.
    Πλείστοι στην προσπάθεια αποδόμησης του σταθερού γραπτού μου στην υποστήριξη του ηγέτη της Δημοκρατικής παράταξης Γεωργίου Α. Παπανδρέου , προσπάθησαν με πλαστοπροσωπίες ,χυδαιολογίες και συκοφαντίες να διαστρεβλώνουν τα λεγόμενα μου. Αν θυμάσαι μιας και ήσουν τακτικός θαμώνας τότε όπως λες στο press-gr , μέχρι και site είχαν δημιουργήσει…κάτι με babis o skylos toy gap klp ….δεν θυμάμαι ακριβώς.
    Είμαι πολύ υπερήφανος για την προσπάθεια μου αυτή που ήδη σε λίγο θα στεφτεί από επιτυχία και ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι πολύ σύντομα ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας για να αποκτήσει η χώρα μας ένα όραμα και μια προοπτική .

    2. Μιας και είσαι τόσο ενημερωμένος θα έπρεπε να γνωρίζεις τις πρωτοποριακές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και την σημαντική του δράση σε αυτό τον τομέα…Μην βιάζεις ανοικτές θύρες. Άλλοι εμμένουν και είναι προσκολλημένοι στο πετρέλαιο..


    Με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Τα κουρελια τραγουδανε ακομα" G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υποκλίνομαι στο άρθρο .
    Κάποιοι και από εδώ μέσα βγάζουν χωλή ακόμα και στα εθνικά θέματα.
    Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί είναι είτε ένθερμοι υποστηρικτές του ΓΑΠ , είτε ......άρρωστοι αριστεριστές.
    Για να ξέρουμε ποιοι είναι φιλέλληνες και ποιοι ..μισέλληνες που αποσκοπούν μόνο στην κομματική γραμμή και η εξουσία.
    Προσοχή γράφω άρρωστοι αριστεριστές και όχι αριστεροί, γιατί οι πραγματικοί αριστεροί ακούνε ...Αμερική και αλαφιάζονται.
    Άσχετο αλλά το αναφέρω γιατί μου κάνει ...... εντύπωση. Αυτό το μαϊμού τρολλ , ο george(ανος)) που εξαφανίστηκε. Η ...μήπως όχι!!!

    Γεωργία
    (τέρμα το ..georgia γιατί κάποιοι φίλοι κάτι είπαν και είχαν απόλυτο δίκιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτά τα πετρέλαια στο Αγαίο...νιός ήμουν και γέρασα
    Για να δούμε θα βγάλουμε κανένα βαρέλι πριν κλείσω τα μάτια [τους δίνω δηλαδή καμια 50αριά χρόνια]
    Διότι μετά τι να το κάνω?
    ΔΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πλέον η έννοια "εμμονή" παίρνει νέες μορφές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Οι "πρώην" φίλοι σας οι Αμερικανοί" είπε κάποιος από τα γνωστά τρολλ.
    Την ώρα βέβαια που αυτός( πιθανών) ήταν αγέννητος, εγώ μάτωνα για να φύγει από τον σβέρκο μας ο Αμερικανός και να μπορεί σήμερα αυτός να γράφει στα σχόλια ελεύθερα. Ας είναι .. , δεν πειράζει!
    Βέβαια ξανακάνει το λάθος και με προκαλεί και θα αναγκαστώ να γράψω άρθρο( επί του θέματος του τσιγκλίσματος) που θα τον ...ξανα-δυσαρεστήσει.
    Δεν έχει μάθει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πέρασα για να ευχηθώ ένα καλό μήνα!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναι και από ¨Сосед¨ και από ¨Очень немного¨
    -mail

    -Καλημέρα Μαριάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @gnik?????
    Υπονοείς κάτι με τα ρώσικα σου πάλι;;;
    Που το είδες το mail??
    Καλό ξημέρωμα!!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ marianaonice
    Καλημέρα @φίλη μου.
    Χαχα! Δεν έχει σχέση με εσένα και δεν υπονοεί τίποτα ο gnik με τα Ρώσικα του. Μου ανταπαντά σε σχόλιο μου, λίγο πιο νωρίς.
    Καιρός δεν είναι να αρχίσεις και εσύ να μαθαίνεις; χαχα!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολίτη γιατί δεν φανερώνεις τη σχέση σου με τη Ρηγίλλης και ειδικότερα με τον Σαμαρά....θα ήταν πιο έντιμο.
    Η Ντόρα πάντως σε περιμένει στη γωνία...και η μεταΚωστάκη εποχή άρχισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η Ντόρα πάντως σε περιμένει στη γωνία...και η μεταΚωστάκη εποχή άρχισε
    ---------------

    Χωρίς να θέλω να σε δυσαρεστήσω, αλλά η Αγία Οικογένεια πλέον κάηκε ελέω Miesens και Mayo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και κάτι άλλο: Ακούσατ ότι η Καλιφόρνια κύρηξε κατάσταση εκτάτου οικονομικής ανάγκης;;;

    Δεν θα εκπλαγώ να δω Πεζοναύτες στους δρόμους του Los Angeles...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. H εντύπωση που καλλιεργείτο παλιά από ΠΑΣΟΚ και αριστερά και τωρα από μερικούς καραμανλικούς ότι με την αποκόλληση από τη συμμαχία με την Αμερική θα ευνοηθούν τα εθνικά θέματα είναι τελείως λάθος.
    Δεν είναι η Τουρκία που ζητεί την επέμβαση της Αμερικής στα ελληνοτουρκικά αλλά η Ελλάδα γιατί αυτή έχει ανάγκη την επέμβαση αυτή.
    Δε ζήτησε η Τσιλέρ την παρέμβαση Κλίντον στα Ιμια γιατί αυτή ήταν έτοιμη για πόλεμο αλλά ο Σημίτης και αρα σωστά ευχαρίστησε τους Αμερικανούς που τον έσωσαν και όχι μόνο αυτόν αλλά και την Ελλάδα.
    Δεν πρόκειται ούτε η Ρωσία,ούτε η Κίνα,ούτε η ΕΕ να παρεμβει σε ελληνοτουκρική κρίση. Μόνο η Αμερική μπορεί.Εάν ο Καραμανλής αντιμετωπίσει μία παρόμοια κρίση από ποιον θα ζητησει βοηθεια;
    Εχει την εντύπωση ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της η Ελλάδα την Τουρκία;Η μήπως νομίζει ότι θα δεχθούν οι Τουρκοι σχέδιο καλ
    ύτερο από του Ανάν στην Κύπρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @10,05
    Φίλε μάστερ παίρνεις στην προβοκάτσια.
    Αλλού αυτά, εκεί που σε παίρνει.
    Από την πρεσβεία που εκπέμπεις !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. o 10:15 an ta pistevei ayta ta fantastika pou grafei, mallon zei se alli xora(kai se aytin milane ta agglika san proti glossa)

    alla stin xora ayti theoroune "vlaxous" tous kanadous pou tous dinoune to 82,5% tou aeriou tous..diplomatia xoris ithiki,politiki dixos ithos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @10,05 Πλακώσαν τα Αμερικανάκια και τα φερέφωνά τους στο διαδίκτυο.Όνειρα κάνει ο φίλος τώρα που η χώρα του(η Αμερική) παίρνει την κάτω βόλτα.Εδώ μέσα αυτά δεν τα σηκώνουμε.Ένα blog έχει μείνει καθαρό και πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να το χαλάσουν.Να δώσεις τους χαιρετισμούς μου στον κ.Σπερχαρντ και στον κ.Παπανδρέου.Να τους τα πεις στα Αμερικάνικα, στη μητρική τους γλώσσα.
    Τέρμα πια το yes man

    M.N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Eγω θα περιμένω να δω συγκεκριμένα σημεία ελληνικών επιτυχιών στα ελληνοτουρκικά που επιτευχθηκαν από την εξωτερική πολιτική και θα δούμε.Στα ελληνοτουρκικά όμως-όχι στο θέμα με τα ψόφια Σκόπια.
    Οτι δεν έχουμε ανάγκη τρίτους για να τα βάλουμε με τα Σκόπια το ξέρουμε.Αλλά δεν είναι αυτο το σημαντικότερο θέμα.
    Αυτό το ιστολογιο έχει γράψει πολλα για τα ελληνοτουρκικά (Θράκη,Κύπρος,Αιγαίο ) και απλώς παραπονιέται.Γιατί όμως;
    Δεν ξέρει ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να ενοχλεί τους Τούρκους γιατί φοβάται μία κρίση τη στιγμή που δεν εχει καλη σχέση με την Αμερική και δεν υπάρχει κανείς άλλος να τη στηρίξει πραγματικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @10:05
    Εσύ γιατί έχεις την εντύπωση ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της την Τουρκία.
    Γιατί πληρώνουμε τόσα λεφτά για να έχουμε στρατό, εξοπλισμό και άριστους αξιωματικούς και πιλότους.
    Αν είναι έτσι να τα καταργήσουμε και να παραχωρήσουμε μια βάση στους Αμερικανούς μισθοφόρους να μας προστατεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @11,51

    "Τα ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη αλωνίζουν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Η Τουρκία διαμαρτύρεται στο ΝΑΤΟ για τις παραβιάσεις και απογειώνει τα μαχητικά της για να αναχαιτίσουν τους προκλητικούς εισβολείς. Εις μάτην…
    Πληρώνει με το ίδιο νόμισμα τις δικές της παραβιάσεις στο Αιγαίο. Πάντα υπάρχει κάποιος ισχυρότερος…
    Η Μόσχα έστειλε έτσι σαφές μήνυμα κυρίως στις ΗΠΑ...."
    Από δημοσιεύματα στον ελλ.τύπο.

    Το 'πιασες το υπονοούμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kάλώς τα πληρώνουμε τα λεφτά και τους εξοπλισμούς.Είνια μία αποτρεπτική δύναμη αλλά δεν φθάνει γιατί οι Τούρκοι έχουν υπεροπλία.
    Η Ρωσία ποτε δεν θα αναμιχθεί σε σύγκρουση δύο μελών του ΝΑΤΟ και να κινδυνεύσει παγκόσμιο πόλεμο.
    Μη ζείτε με ψευδαισθήσεις.Οι σφαίρες επιρροής υπάχρουν ,απλώς έχουν μετατοπισθεί βορειότερα.
    Οπως δεν έκανε τίποτα η Αμερική για τη Γεωργία και η Ρωσία για τη Σερβία έτσι δε θα κάνει τίποτα για τα ελληνοτουρκικά.
    Δεν είμαι τελείως αρνητικός.Η κυβέρνηση θεωρησε ότι μπορεί να κτυπηθεί με τους Αμερικανούς για το θέμα των Σκοπίων που δεν έχουν δική τους δύναμη κάνοντας ανακωχή με τους Τούρκους.Αλλά μην περιμένετε κέρδη στα ελληνοτουρκικά και τελικά θα κριθεί από το τελικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @politis
    πολύ καλό το video απο την αριστερή μπάρα ¨Money as Debt¨ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. - ΕΓΩ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΩΜΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ .
    ΔΗΛ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ: ΒΑΛΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ , ΕΛΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ (ΛΙΜΑΝΙΑ - ΔΟΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 10 - 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΤΖΑΜΠΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΝ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ . ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ "YOU HAVE TO DEAL WITH THEM ALSO (RUS & CIN) ". ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΠΕΘΑΝΕ !!!
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ .

    Υ.Γ. ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ Ν.Δ.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    ΗΙΤΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλά κρασιά σε ό,τι αφορά στα πετρέλαια Αιγαίου.


    Υπέγραψε τη μη-εξόρυξή τους ο Α.Π. όταν σύρθηκε στο Νταβός το Φεβρουάριο του '88. Αυτό κι αν είναι παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος. Και παραμύθιαζε τον κοσμάκη με τα 12 μίλια και τις κορώνες περί "ανεξαρτησίας".


    Μπροστά (βιτρίνα) από αυτό (τα πετρέλαια Αιγαίου - για τα οποία είχε συσταθεί τότε και ανώνυμη εταιρία), η Πετρέλαια Αιγαίου Α.Ε., η τελευταία εταιρία του Κοσκωτά η οποία ΔΕΝ πρόλαβε να "περπατήσει".


    Τον οποίο Κοσκωτά όλως τυχαίως, ποιός κατήγγειλε/αποκάλυψε ως απατεώνα? Μα ο γιωργάκης


    Γιατί άραγε? (πέρα από την πασίγνωστη κόντρα με τον πατέρα του)???


    Το ένα από τα πολλά γιατί το απαντά το post του politis. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Καραμανλής είχε τήν ευκαιρία νά μείνει στήν ιστορία ώς ο πρωθυπουργός πού ένωσε τούς Ελληνες καί σήκωσε τήν Ελλάδα από τό βούρκο καί τήν παρακμή τού ΠΑΣΟΚ.
    Εδειχνε ότι έχει τή θέληση καί τόν τρόπο.
    Τό 2004, τό 2005, τό 2006, οί πολίτες, ανεξάρτητα κομματικής προέλευσης, σέ εξωφρενικά ποσοστά, βάσισαν τίς πιό κρυφές ελπίδες τους πάνω του. Οί ψηφοφόροι του εννοείται. Αλλά καί Αριστεροί καί απλοί Πασόκοι παραδέχονταν κρυφά καί φανερά, ότι είχαν προσδοκίες ανάκαμψης τής χώρας, εξυγείανσης τού δημόσιου βίου, γενικού νοικοκυρέματος.
    Αντ' αυτού δυστυχώς, τό 2008 όλοι ζούμε σέ μιά κατάσταση σύγχυσης, ίσως καί απογοήτευσης. Οι Πασόκοι "ανένηψαν" καί θριαμβολογούν, οί Αριστεροί ξαναγύρισαν στό ...όλοι είναι ίδιοι καί οί άλλοι ..άστους καλύτερα.
    Σίγουρα η αναστροφή τής πορείας τής χώρας, μετά ΠΑΣΟΚ, ήταν δύσκολο έργο.
    Οί πολιτικές καί οικονομικές υποχρεώσεις πού άφησε τό ΠΑΣΟΚ σέ εσωτερικό καί εξωτερικό δυσβέσταχτες καί δεσμευτικές. Η διαφθορά στό Δημόσιο βαθειά ριζωμένη. Οί νταβατζήδες καλά δικτυωμένοι καί πεισμωμένοι στή λεηλασία καί υπονόμευση τής χώρας, η Ολυμπιάδα άφησε κάποια καλά σέ λίγους καί τεράστια χρέη στούς υπόλοιπους. Καί φυσικά η νοοτροπία τού ίδιου τού Ελληνα, πού πουλούσε καί τήν ψυχή του γιά μιά ακόμα μέρα δανεική ευημερία.

    Αλλά τίποτα δέν ήταν ακατόρθωτο.
    Μέ τό λαό, ενωμένο, έτοιμο νά συστρατευθεί στό πλάι ενός αποφασισμένου καί έντιμου ηγέτη, η Ελλάδα μπορούσε νά μεταμορφωθεί.
    Τουλάχιστον κάποιοι (πολλοί), τό πιστέψαμε.

    Καί φτάσαμε σήμερα εκεί πού πρίν 2 χρόνια δέν περίμενε ούτε ο πιό απαισιόδοξος. Νά προβάλλεται ο Γιωργάκης σάν ....ελπίδα !!!
    Υπάρχει καμμιά λογική εξήγηση γι' αυτά πού δέν έγιναν, ενώ έπρεπε καί γιά εκείνα πού έγιναν, άν καί δέν έπρεπε?????
    Προσωπικά, ακόμα ελπίζω καί περιμένω. Αλλά καί ανησυχώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. πλακα εχει αυτοσ ο τυπος που προσευχεται καθε βραδυ στισ ΗΠΑ να τον εχουν καλα.Στο ιδιο μηκος κυματος με τα βληματα που νομιζαν οτι η χουντα εγινε για να προστατευθει το κρατος απο τους "κομμουνιστας" G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητέ "Πολίτη" αν και την εξουσια
    της χώρας μας την εχει η παράταξη της Νεας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ.Καραμανλή
    παρ΄ολα αυτα τελικά ειστε απο τους λιγους,
    μηπως και ο μοναδικος,
    που υποτιθεται οτι υποστηριζετε αυτην την κυβερνηση και τον κ.Καραμανλη συγκεκρίμενα
    γεγονός φυσικά αξιοσημείωτο
    (ουσιαστικα απλα λετε τα πραγματα με τ΄ονομα τους και παλι λιγα λέτε.)
    Σε λιγο καιρο ισως να βγουμε για συγκεντρωση με πανο υπερ του Καραμανλη οπου θα λεμε τι καλά εχει κανει.
    Ακρως σουρεαλιστικο αλλα
    με ολους τους Εφιάλτες σ΄αυτην την χωρα μπορεις τα παντα να κάνεις.
    Χωρις να εχω καμια σχεση με κομματικά ή οποια συμφεροντα,
    χωρις να εχω ευνοηθει προσωπικα απο τίποτα εως τωρα
    ( αντιθετα ως καλλιτεχνης υποφερω απο την απουσια ενος καποιου περιβαλλοντος ενω αντιθετα ανθει η υπο- και η ψευτο- κουλτουρα και διανόηση)
    και βλεπώ και με ανησυχεί αφάνταστα τεραστιας σημασιας προβληματα να μην λυνονται αντιθετα να οξύνονται οπως π.χ. (που είναι και το πιο σοβαρό) η λαθρομεταναστευση
    παρόλα αυτα θεωρώ
    οτι ο ανθρωπος αυτός βαζει τουλάχιστον ενα πλαίσιο, δημιουργει τις προυποθέσεις για καλύτερες μερες.
    Και αυτοι που φωναζουν ηρθε επιτέλους η ωρα να κανουν οτι μπορουν ο καθενας για αυτον τον τόπο.Αλλιως ας κατσουν στην ακρη.
    Οσο για τα παπαγαλακια πρεπει
    τελικα να καταλαβουν οτι υπαρχει ενας Θεός
    πιο πανω απο τον δικο τους
    δικαιος κριτης
    που μεταξυ αλλων αγαπαει ιδιαιτερα αυτην την χώρα και αυτον τον λαό
    και παρεμβαίνει οποτε χρειάζεται.
    Δεν πηραν μαθημα απο το θαυμα του Πουτιν;
    Η΄αλλιως απ΄ τα λόγια του Ελύτη
    ας μαθουν οτι

    "θα γυρίσει αλλου τίς χαρακιές
    Της παλάμης,η Μοίρα,σαν κλείδουχος
    Μια στιγμη θα συγκατατεθεί ο καιρός

    Πως αλλιώς,αφού αγαπιουνται οι ανθρωποι

    Θα παραστήσει ο ουρανός τα σωθικά μας
    Και θα χτυπήσει τον κοσμο η αθωότητα
    Με το δριμύ του μαύρου του θανάτου"
    (Μονόγραμμα)

    Συνεχίστε να γράφετε ακομα περισσότερα.
    Χαιρετώ
    @12¨42
    Αγαπητε καταρχην αλλο η Ρωσια τοτε και αλλο τωρα.Μην μπερδεύεις τον κοσμο.Τοτε δεν μπορουσε γιατι και η ιδια ηταν διαλυμενη.
    Τωρα εχεις ακουσει για καποιον Πουτιν!
    Οσο για την Αμερικη σιγα μην υποστηριζε την Γεωργια.Εδω τους πολιτες της δεν μπορει να υποστηρίξει την Γεωργια θα υποστήριζε.
    Αλλωστε η απάντηση του @12'00
    είναι οτι καλυτερο για του λογου το αληθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @Politis
    Ανέφερες τον όρο "Εθνική Προδοσία" στο άρθρο σου. Ως μεγαλύτερος ηλικιακά φαντάζομαι θα γνωρίζεις πόσο "βαρύς" είναι αυτός ο όρος και πως η ιστορία μας είναι γεμάτη από "Εθνικές προδοσίες". Από που να ξεκινήσουμε;

    Να μιλήσουμε για την προδοσία που οδήγησε στα γεγονότα της Κύπρου; Να μιλήσουμε για την προδοσία που οδήγησε στην επιβολή της δικτατορίας το 67; Να πάμε και πολύ παλαιότερα να μιλήσουμε για την προδοσία το 22;

    Να μιλήσουμε για προδοσία όσον αφορά την (ανύπαρκτη) αναπτυξιακή πορεία της χώρας μετά τον Β' Παγκόσμιο; Θα μπορούσαμε να μιλάμε μέχρι αύριο το πρωί.

    Εστιάζεις στα γεγονότα των Ιμίων. Να μπορούσες να τεκμηριώσεις καλύτερα τα περι Εθνικής Προδοσίας στην περίπτωση αυτή νομίζω ότι θα έκανες χάρη στους αναγνώστες σου.


    Φιλικά
    Γ.

    3 Δεκέμβριος 2008 11:35 πμ
    Sorry ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Oλα όσα γράφεις έιναι σωστα . Αλλά όπως είμαστε καταχρεωμένοι και δημογραφικά συνέχεια γινόμαστε λιγότεροι ,σε 50 χρόνια οι Αλβανοί θα είναι πλειοψηφία ,και ουσιαστικά θα τους χαρίσουμε την Ελλάδα μαζί με το δημόσιο χρέος της .Επειδή δεν μπορούμε να μεταφέρομε γιά τότε τους τόκους που θα μας κοστίσουν άλλες 4 φορές το δημόσιο χρέος ,νομίζω ότι ο Μπράιζα έχει δίκηο .Να εκμεταλευτούμε τα πετρέλαια της υφαλοκρηπίδας με τους Τούρκους μισά μισά τώρα ,γιά να μην τα κληρονομήσουμε και αυτά στους Αλβανούς . Η σημερινή νοοτροπία των Ελλήνων είναι "ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο................μας" και φαίνεται ότι ο Μπράιζα το έχει καταλάβει . Είναι σαν να μας λέει γιατί " παιδιά μου έχετε διχασμένη προσωπικότητα " και δεν έισαστε ρεαλιστές . Βέβαια όπως έκανε ο Μπούς την οικονομία τους να είναι σαν την δική μας , και ο Μπράιζα μελετά το Ελληνικό μοντέλο γιά να πάρει μαθήματα για την δική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @Politis
    "sorry.."

    Κανένα πρόβλημα. Προσπάθησα όσο γίνεται πιο "ευγενικά" να απαντήσω έμεσα σε αναγνώστη πιο πάνω που με αποκάλεσε "μαιμού-τρολ", κάτι που δεν λογοκρίθηκε.

    Εννοείται ότι δε γίνεται ούτε και θέλω να επιβάλω την άποψή μου, απλά με ξενίζει λίγο η παντελώς αρνητική στάση σου για τον Σημίτη. Ρίξε αν θέλεις μια ματιά και στην αντίθετη άποψη, π.χ.

    http://www.ppol.gr/fullarticle.php?id=4528

    ΑπάντησηΔιαγραφή