Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Δε θα μείνουμε …φίλοι ;

Ανέκαθεν ο τύπος προσφερόταν ως το «κανάλι» δια μέσου του οποίου …. «ταξίδευαν» διάφορα μηνύματα με …. αποκλειστικούς αποδέκτες.

Έτσι και το παρακάτω μηνυματάκι αποστέλλετε δια μέσου γνωστής πένας , με αποδέκτες γνωστούς ( για τους μη αδαείς) και μη …εξαιρετέους !

Η σκηνή διαδραματίζεται στο Βυζαντινό του Χίλτον λίγο καιρό πριν τις εκλογές του 2004. Σε κάποιο τραπέζι κάθεται μια παρέα ενός ασπρομάλλη μεγαλοδικηγόρου .

Κάποια στιγμή σηκώνεται από παραδιπλανό τραπέζι ένας άλλος ασπρομάλλης και ζητά από δημοσιογράφο , μέλος της παρέας του πολύπειρου δικηγόρου , να τα πουν «για πέντε λεπτά» σε διπλανό άδειο τραπέζι.

Εκεί του λέει: Είμαι μεγάλος και σε ηλικία και σε εμπειρία. Εντάχθηκα στο ΠαΣοΚ , προερχόμενος από την Ένωση Κέντρου.

Βρέθηκα με την εκλογή του κ. Σημίτη το 1996 στο γραφείο του …..(τάδε….) μεγαλουπουργού για την εντιμότητα του οποίου μέχρι τότε ορκιζόμουν και θα ήθελα να σκίσω στα δυο το ..Δημήτρη Ρίζο, που έγραφε εναντίον του τα χίλια μύρια και ειρωνευόταν την ….ομορφιά του .

Στο γραφείο έγινα λόγω της γνωριμίας μας «δεξί χέρι» και έβλεπα και μάθαινα τα πάντα.

Κάποια στιγμή βρέθηκα με έναν βαρύτατο φάκελο στα χέρια μου. Στενοχωρήθηκα , του μίλησα , με …αποπήρε. Κάποια στιγμή μη αντέχοντας το …βάρος και την δυσοσμία του φακέλου, τον πήρα και τον πήγα στον κ. Σημίτη στου Μαξίμου.

Μέχρι τότε όχι μόνο ορκιζόμουν για τον Σημίτη , αλλά την εντιμότητα του την παρέθετα ως παράδειγμα.

Με δέχθηκε σοβαρός- σοβαρός και αφού μιλήσαμε για λίγο για την διεφθαρμένη Δεξιά και τους αγώνες μας εναντίον της , σχεδόν κλαίγοντας του είπα:

Ξέρω ότι τον δικό μου τον έχεις άχτι. Πάρε του το κεφάλι και μάρτυρας θα είμαι εγώ, ο στενός του συνεργάτης. Εδώ έχω όλα τα ακλόνητα ντοκουμέντα της βρωμιάς , για να μη θεωρηθούν συκοφαντίες και φήμες.

Έδειξε να πέφτει από τα σύννεφα και αφού με ευχαρίστησε έφυγα ικανοποιημένος ότι έκανα το καθήκον μου.

Πέρασε καιρός και δεν είχα νέα από πουθενά. Περίμενα κάποια στιγμή να ξεσπάσει θόρυβος και το σκάνδαλο που είχε ο βαρύς φάκελος. Τίποτα !

Κάποια στιγμή με φώναξε ο πρωτοκλασάτος που είχα καταγγείλει στον κ. Σημίτη και είχα αφήσει το φάκελο.

Σε βλέπω κουρασμένο . Τα`λεγα τις προάλλες και με τον Σημίτη και μου είπε ότι …ήπιατε καφέ. Του είπα ότι θα σταματήσω να σε ταλαιπωρώ στο γραφείο και συμφώνησε .

Σε αποδεσμεύω από τα καθημερινά σου καθήκοντα για να μην ….κουράζεσαι και …πότε-πότε θα σε παίρνω για κανένα καφέ να τα λέμε. Δεν ….θα μείνουμε φίλοι ; Και μου έκλεισε το μάτι !

Κατάλαβες κύριε …δημοσιογράφε ; Ο Σημίτης τον ενημέρωσε για το φάκελο, τα βρήκαν μεταξύ τους και την πλήρωσα εγώ που έκανα την καταγγελία!

«Μήπως δεν τα θεώρησε σοβαρά στοιχεία ;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος για να τον προβοκάρει και να του δώσει τον φάκελο.

«Όχι προβοκάτσιες τέτοιες σε …μπαρουτοκαπνισμένους,» του απάντησε και απομακρύνθηκε μουρμουρίζοντας ότι ……ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ , όταν εκείνος το κρίνει ΣΚΟΠΙΜΟ.

Μήνυμα με πολλούς ….αποδέκτες !

Πηγή: «Πολιτικά Θέματα»

33 σχόλια:

  1. O YPOYRGOS EINAI O "ORAIOS MPROYMEL"? G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ πολίτη, ο "φωτογραφικός σου " φακός εστίασε στο πρόσωπο. Κατάλαβα !
    Αλλά παρακολουθώντας τα άρθρα σου , αυτό του έχω διαπιστώσει είναι ότι πολλές φορές "μπολνταρεις" συγκεκριμένες λέξεις , προκειμένου να εστιάσουμε την προσοχή μας! Έτσι λοιπόν το μυαλό μου ταξιδεύει σε ένα άλλο "μπολνταρισμένο" πρόσωπο, το οποίο θα μπορούσες να μην τo αναφέρεις γιατί εκ πρώτης όψεως δεν παρουσιάζει κάποιο ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα κείμενο.
    Σε αυτό το πρόσωπο κόλλησα !Άσε με με να το επεξεργαστώ και θα τα πούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολίτη είσαι το πιο καλό χέρι εδώ μέσα!Σήμερα και φωτογράφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. την ρουφιανιά πολύ αγάπησαν τον ρουφιάνο ουδείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5:05 ALLO ROYFIANIA KAI ALLO KATAGGELIA KLOPHS,EKTOS AN EISAI APTHN MERIA TOY "SALTADOROY" G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυσικά όλα αυτά το 2004 ,πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας σεμνά και ταπεινά η κυβέρνηση της ΝΔ.
    Από εκείνη την ημέρα η χώρα πίνει σαμπάνια ,οι πολίτες τρώνε παντεσπάνι,οι νταβατζήδες και οι κουμπάροι είναι είδος προς εξαφάνιση,τα ταμεία έχουν ξεχειλίσει και καταβάλλονται προσπάθειες από στελέχη να τα ελαφρώσουν,όλοι οι υπήκοοι της χώρας στραμμένοι στα θρησκευτικά τους καθήκοντα επισκέπτονται το Άγιο όρος όπου υπουργοί αυτοπροσώπως παραδίδουν μαθήματα επιχειρηματικότητας συνεπικουρούμενοι από έναν φωτισμένο μοναχό.
    Ενώ όλα αυτά τα σημεία συμβαίνουν
    στον επιούσιο λαό , ο ένας , ο πεφωτισμένος ηγέτης ,ο καταλληλότερος μονολογεί: με τον ήλιο τα βάζω με τον ήλιο τα βγάζω τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς τους εντεταλμένους.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όποιος πάει να μας χαλάσει τη ... συνταγή της μαγιονέζας τον τρώει η μαρμάγκα ...
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπράβο "διπλωμάτη" η γλώσσα σου τσακίζει κόκκαλα,αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν όσοι προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω μας ή εκτελούν απλώς υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. DIPLOMATH OPOS KALA KSEREIS DEN YPARXEI SYMPSHFISMOS SKANDALON,AYTA EINAI GIA KOMMATIKOYS EGKATHETOYS,OI KLEFTES EINAI KLEFTES,APO TO "THA TA FAOMEN OYLA" MEXRI TON EFRAIM & TOYS SHMERINOYS KOYMPAROYS.TO ZHTOYMENO EINAI NA GINETE ANAPSHLAFHSH OLON TON "FAMILY BUSINESS" GIA NA GNORIZOYN OI NEOTEROI & NA MHN KSEXNAN OI PALIOI.GIATI DEN MPOREI NA EXETAI TORA O TZOXATZO n O KATHE TZOXATZO KAI NA MOY LEEI OTI THA MAS GLYTOSEI APTON EFRAIM & TOYS KOYMPAROYS OTAN EXEI THN FOLIA TOY XESMENH.DHL. TI THA KANEI? THA DIOKSEI TON EFRAIM KAI THA KSANAFEREI TON LOYBARH n TON KOSKOTA? ESY AN EIXES MIA EPIXEIRHSH THA PROSLAMBANES SESHMASMENOYS KAKOPOIOYS SAN PROSOPIKO? G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσυ τι περίμενες να διώξει τον υπουργό! που ζεις.

    Για αυτό έφυγαν όλοι μαζί και διαλύθηκε το Πασοκ.Τα καλά δεν κρατάνε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @politis
    Συνήλθαμε και το παίζουμε ¨πιστολέρο¨ στο @saloon έτσι ?
    Για να δω και το Match point και τα λέμε:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η πλακα ειναι, οτι ολοι αυτοι, οι λωοπδυτες, εχουν ξετσουμισει τωρα με τις σφυγμομετρησεις και ονειρευονται παλι μεγαλεια.
    Και τους βλεπω να περιφερουν τον φθαρμενο απο τις ασωτιες και την ηλικια εαυτο τους και να βαζουν παλι, εκεινη την παλια κασεττα στο "μηχανημα", για να πουνε τι οι ταλαιπωροι;
    Και δεν εχουν καταλαβει, οτι ο κοσμος ειδε πια, οτι ο βασιληας, ειναι γυμνος.
    ...Δεν εχει πλοιο δι αυτους, δεν εχει οδον...
    Ας προσεχαν.
    Τωρα το τι θα γινει και ποιους θα βρουμε να βαλουμε επανω, δεν το ξερω.Και ουτε με κοφτει, τουλαχιστον αυτες τις μερες, γιατι προσπαθω να δω πως θα προστατεψω κατι λεφτουδακια που εχω, μη μου τα φαει η μαρμαγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είσαι ανορθόγραφος.
    Βασιληας γράφεται έτσι -βασιλιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό σου έμεινε ρε ανώνυμε 12.05 , από τα όσα έγραψε ο theodore?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι σύμπτωση @φίλε μου!!
    Το σενάριο αυτό εγώ το έζησα και το ζω ακόμη!! Με τον ίδιο βαρύ φάκελλο το βρωμερό, πήγα και εγώ στους σημερινούς ανώτατους αρμοδίους και τους κατήγγειλα μάλιστα όχι δικούς τους, αλλά άλλου κόματος της αντίπολίτευσης που έκαναν τις βρωμιές!!
    Ξέρεις τι τραβάω, δεν ξέρεις;;
    Τα βρήκαν μεταξύ τους και κυνηγούν και οι δύο εμένα!! γιατί εγώ δεν πήγα σε πολιτικό να το κουκουλώσει, αλλά εκεί που έπρεπε!
    Στη Δικαιοσύνη!! Και επειδή εκεί δεν μπορούν να κουκουλώσουν χωρίς απόφαση με τύλιξαν σε μια κόλλα ...διάταξης εισαγγελικής! Με ομολογημένη ενώπιον μάλιστα 11μελούς Συμβουλίου, εντολή Άνωθεν!!!!!!
    Χαχαχαχα!!
    Οι κολλεγιές είναι διαχρονικές και δεν έχουν χρώμα!!
    Και οι σημερινοί αρχάγγελοι της κάθαρσης έκαναν μια χαρά κολλεγιά με πρώην βουλευτή της αριστεράς και της προόδου, για να εξουδετερώσουν εμένα και τις καταγγελίες μου!!
    Τι έχεις να πεις;;

    Καλό σου ξημέρωμα και είμαι και πολύ κουρασμένη σήμερα με όλο αυτό το σαματά στο @σαλούν μου!
    Χαχαχα!!!
    Ες αύριον τα σπουδαία!!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ marianaonice
    Είδες τι τραβάμε σε(απο) αυτή τη ....ΖΩΗ !
    Καλό βράδυ @φίλη μου!

    @gnik
    Ρε σύντροφε και συ ....Ρώσικά ! Είδες ότι είναι εύκολη γλώσσα; To saloon βέβαια είναι ...αμερικάνικο ! Το σωστό είναι алкоголь магазин ! χαχαχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν ξέρω τι νόημα βγήκε αλλα εννοούσα:
    вы самые лучшие

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ gnik
    Από τα σκάγια υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες!Προσοχή στα ..σκάγια !χαχα
    Εν τω μεταξύ αυτός που ...μουρμούριζε ότι θα επανέλθει , ΟΤΑΝ εκείνος το κρίνει Σκόπιμο, .....απλά τα έχει πάρει στο κρανίο , που λέει και η νεολαία , και θα βγει σε άλλο ..saloon για να τα κάνει ...λαμπόγυαλο!
    Με το ζόρι κρατιέται !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και εγω, βασιληα τον ηξερα παντοτε. Ετσι μας το μαθαιναν στο Σχολειο.Τωρα αν τον αλλαξαν κι αυτον, με τα "νεα" συστηματα, τι να πω;
    (Ετσι κι αλλοιως, τον κατηργησαν, τουλαχιστον στην Ελλαδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @gnik
    Ξέρεις και εσύ ρωσικά;;
    Περιμένω τη μετάφραση, please...
    Εδώ δεν είσαι στο @σαλούν!! Χαχαχα!!
    Δεν είναι ευγενικό να μιλάτε μεταξύ σας με τον @politi στα ρωσικά για μένα...
    Είσαι ασφαλής εδώ μέσα δεν έχει πιστολίδι!!
    Χαχαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου Μαριάννα
    Για την μετάφραση δεν το διακινδυνεύω γιατί η φράση έγινε από τα ελληνικά στα αγγλικά και μετά στα ρώσικα, σιγά μην μπορούσα να χειριστώ ρωσικό πληκτρολόγιο.
    Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με διασκέδασε η όλη ιστορία.
    Είχες ένα ήσυχο blog, έμπαιναν οι φίλοι σου, έλεγες τον πόνο σου και αυτοί τον δικό τους, γράφατε ωραίους στίχους μας έγραφες για τα ταξίδια σου και ξαφνικά φτάνει ¨Ο¨ και το κάνει ¨για μια χούφτα δολάρια¨ :))))
    Ωραία ήταν...
    Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καραμανλής ΤΕΛΟΣ πέφτει όπως ο Μητσοτάκης.Δεν αντιλαμβάνονται ότι το βασικό πολιτικό ζήτημα για τη ΝΔ είναι ότι χάνει από το ΠΑΣΟΚ και ότι έτσι που πάει αυτό είναι που απασχολεί τους βουλευτές της είναι ότι την επόμενη φορά οι μισοί δεν θα ξαναεκλεγούν;
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σας τα είπα από χθές ,με τον ήλιο τα βάζει με τον ήλιο τα βγάζει τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. να δώσει το τιμόνι ΑΜΕΣΩΣ στη Ντόρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το Πασοκικό κατεστημένο έχει τα ιντερνετικά πλοκάμια του απ' ότι βλέπω για άλλη μια φορά.
    Τα σκάνδαλα και τους φακέλους από παλιότερα τα έθαβαν και οι παθογένειες του παρελθόντος θα άφηναν την κυβέρνηση Σημίτη ανεπηρέαστη?
    Ο λαός τους καταδίκασε , το μήνυμα όμως δεν το έλαβαν.
    Πάλι τα ίδια, με τους ίδιους τρόπους παραπληροφόρησης και παραπολιτικής.
    Δεν πρέπει να βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές.
    Πολίτη, μέλι έχεις και τους μαζεύεις μερικούς εδώ μέσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για ένα απλό φάκελο συζητάμε...;;;

    Εδώ χαντάκωσαν και έθαψαν το μέλλον των παιδιών μας.

    Αυτοί ήταν και αυτοί παραμένουν.

    Λαμόγια περιωπής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 9:29 πμ
    ευαίσθητος στην απλή κριτική είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 1 Τρις (=1.000 δις)
    φέρεται να είχε σε καταθέσεις ο "ωραίος" ..... όταν αποχώρησε από υπουργός.
    Ο έλεγχος του "μισού κόμματος" στο συνέδριο του 96 εξαργυρώθηκε με τον θώκο των πλέον "προσοδοφόρων" υπουργείων (ΥΠΑΝ, ΥΠΕΘΑ) και εσωκομματική "ασυλία".
    Βέβαια, σήμερα χρωστάει "χάρη" στον Βενιζέλο που τον "ξέπλυνε" στην κοινοβουλευτική εξέταση, απέναντι σε έναν .... εκπρόσωπο της πλειοψηφίας, ..... Τραγάκη.

    Σαφώς ο Σημίτης γνώριζε. Όταν τού κατήγγειλαν ότι ένας διοικητής οργανισμού κλέβει φέρεται να απάντησε "δεν μπορώ να τον πειράξω, είναι του ....".

    Κατά το γνωστό
    "υπάρχουν
    τα μικρά ψέμματα,
    τα μεγάλα ψέμματα
    και οι στατιστικές",
    υπάρχουν
    οι μικροί κλέφτες,
    οι μεγάλοι κλέφτες
    και οι πασόκοι.
    Δική τους κλάση αρχι-απατεώνων.

    Ο Καραμανλής σπατάλησε τη λαϊκή εντολή για "αγχόνες για τους ενόχους".
    Τώρα θερίζει θύελλες.

    ΥΓ Η ερασιτεχνική, πανικόβλητη ρεμούλα ή απόπειρα ρεμούλας των "γαλάζιων" ωχριά μπροστά στο πράσινο "τσουνάμι" 1981-2004.
    (Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εντάσσεται στο "εκσυγχρονιστικό" στρατόπεδο, εκεί ανήκει ιδεολογικά, ψυχικά και πολιτικά).
    Μέγιστο σκάνδαλο της νεοδημοκρατική διακυβέρνησης : η ολοκλήρωση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, η κλοπή των αποθεματικών των ταμείων, η μανιακή εμμονή για κατεδάφιση του Κράτους Προνοίας και παράδοση των τομέων Υγείας, Παιδείας, αυτοκινητοδρόμων και συντάξεων σε ιδιώτες, και τέλος η περιβαλλοντική καταστροφή του ελληνικού τοπίου με παράδοση της χωροταξίας στους εργολάβους για ανέγερση εκατομμυρίων "εξοχικών".
    Γι' αυτά δεν μιλάει κανένας ...
    Ο Προφήτης

    30 Σεπτέμβριος 2008 4:50 μμ
    Διαγραφή
    Sorry για τις λογοκριμένες ...., αλλά είπαμε ΟΧΙ ονόματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλα ρε συ ανωνυμε, αλλα πραγματικα, δεν καταλαβαινεις την αντιφαση των οσων γραφεις;
    Δηλαδη κατηγορεις τους Πασοκους, οτι κλεβανε και καλα.Ωραια,κλεβανε,αλλα ουτε ολοι, και ειχαν και μια περιοδο, που πολλοι εξ αυτων, που πιστευαν οι καυμενοι, αυτα που ελεγαν, προσπαθησαν να κανουν πραξη διαφορα καλα,στην αρχη της θητειας τους.Πχ μαχη της ντοματας,μοιρασμα στα Σχολεια περισσευματων της τοτε ΕΟΚ,που τοσο πολυ το ξεφτιλισατε εσεις τα παλιοσκυλα οι ΝΔκρατες, παντα μισαλλοδοξοι και αιμα θελοντες.
    Και η κλεψια, ηταν δημοκρατικη ρε κοροιδο. Δηλαδη, ηταν χιλιαδες που φαγανε τοτε.Οχι 20 ,οπως τωρα.Αρα πιο δικαιοι στη διανομη,αμα θες να το ξεφτιλισω κι εγω ετσι.
    Και μιλας για τουτους εδω, που πηραν την ψηφο του κοσμου, με τη ρομφαια του αναμορφωτη και του σωτηρα, αλλα τελικα κατεληξε να ειναι χειροτεροι απο τους αλλους.
    Και μονο γι αυτο.Το οτι κοροιδεψαν δηλαδη τον κοσμο, θελουν κρεμασμα.
    Οπως κρεμασμα ηθελαν οι 6, το 22,και ευτυχως τοτε το πηραν, οταν κοροιδευοντας τον κοσμο παλι, δεξιοι γαρ, τον αμολησαν στην αλμυρα ερημο, να βρει την κοκκινη μηλια, ενω ελεγαν οτι θα φερουν το στρατο πισω.
    Και ειδατε τι ωραια τον εφεραν.Μια και καλη, μαζι ομως με εναμισυ εκατομμυρια κοσμου, ετσι για να μη νοιωθουν οι στρατιωτες μοναξια.
    Και τωρα, τρωμε στη μαπα το χοντρο, που ο καυμενος, ουτε περιπτερο δεν ειχε "διοικησει", να προσπαθει να κανει τον πρωθυπουργο ετσι, μετο σπρωξιμο αλλων.
    Καλα μας ξεμπερδεματα.
    (Και αν νομιζεις, οτι εγω θα ψηφισω τους αλλους, πλανασαι πλανην οικτραν.Στο σπιτι μου θα κατσω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ 6:31
    Δεν αντιφάσκω.
    Θέλω να υπογραμμίσω την εξαχρείωση του συλλογικού ήθους που επήλθε επί των ημερών Πασοκ.

    Για να είμαι ακριβής σε ό,τι πιστεύω θα πρέπει να πω ότι η διαφθορά υπήρξε παγκόσμιο φαινόμενο και συνδέεται με
    - την εποχή μετά τις πετρελαϊκές κρίσεις
    - την πολιτική άνοδο του ρηγκανοθατσερισμού
    - τη γιγάντωση των υπερ-εθνικών επιχειρηματικών οργανισμών και την αύξηση της ισχύος τους σε βάρος των εθνικών κυβερνήσεων
    - την αποδυνάμωση του κράτους-έθνους
    - την ασυδοσία του μετακινούμενου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου
    - την ιδεολογική επίθεση του νεο-συντηρητισμού και τη βαθμιαία μεταστροφή των ανθρώπων σε άκρατους ατομικιστές που θέλουν διαρκώς να απολαμβάνουν - άρα να πρέπει να έχουν διαρκώς περισσότερα διαθέσιμα - άρα να κλέβουν για να τα αποκτήσουν.
    Εντελώς σχηματικά. Γιατί για να περιγραφεί αναλυτικά πρέπει να γραφεί δοκίμιο.

    Στην Ελλάδα, "όχημα" της Διαφθοράς υπήρξε το πασοκ.
    Ο εγχώριος θύτης.

    Όταν λες "μού έσφαξε την οικογένεια ο τάδε" δεν εξετάζεις σε ποια γεωπολιτική συγκυρία οφείλονταν τα κίνητρα του δράστη.
    Ξέρεις μόνο και καταλογίζεις ποιος σού 'κλεισε το σπίτι.

    Τώρα, τα περί του "εκδημοκρατισμού" της αρπαχτής είναι επίσης γνωστά και ανήκουν στην πρακτική ενός φίλαρχου ηγεμόνα, αρίστου χειριστή της μάζας, ο οποίος προκειμένου να κυβερνήσει δεν ορρωδούσε προ ουδενός.
    Για την "Δεξιά των 50 μεγαλοσυμφερόντων" συμφωνώ, έχω γράψει κι εγώ, όπως και για την απογοήτευση που προκάλεσε ο Κ. Καραμανλής στον κόσμο εγκαταλείποντας τη Λαϊκή Δεξιά.
    Τα 3,5 εκ. ψηφοφόρων της ΝΔ δεν είναι golden boys. Και τα τερτίπια του Λούλη είναι για αμερικάνους.

    Πάντως, στη συγκυρία, με ανοιχτά εθνικά & άλλα θέματα, θεωρώ ότι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί είναι η άνοδος πασοκ-συριζα, των φιλοαμερικανικών κομμάτων της Νέας Τάξης πραγμάτων.

    Συμφωνώ μαζί σου για τους 6.
    Όταν επέρχεται καταστροφή, ο "κοσμάκης", είτε τον σέβεται κανείς είτε τον υποτιμά, ζητά αίμα για να καταλογισθούν ευθύνες και να συνεχίσει την πορεία του.
    Ο Πλαστήρας το ήξερε.
    Ο Κ. Καραμανλής όχι.
    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή