Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Το ανεφάρμοστο σχέδιο .. «ρεσάλτο στον ΟΗΕ»


Με αφορμή μια ερώτηση σε ένα χθεσινό σχόλιο ενός φίλου, αλλά και από ένα μπαράζ παραπλανητικών φημών στα ΜΜΕ ότι δήθεν η ηγεσία των Σκοπίων, με την ενθάρρυνση των Αμερικανών , θα προσφύγει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα ζητήσει από αυτήν να αναγνωριστεί ως «Μακεδονία» , θα ήθελα να δηλώσω ότι αυτό το σενάριο, απλά …..είναι πλήρως ανεφάρμοστο !

Η αλήθεια είναι ότι κάποτε εξετάστηκε ως εναλλακτική λύση από την ομάδα του κ. Ντανιελ Φριντ , αλλά γρήγορα τέθηκε στο περιθώριο λόγω αρκετών αιτιών που το κατέταξαν στα ... μη πραγματοποιήσιμα.

Ας δούμε μαζί ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι . Ξέρουμε ότι 120 χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Άρα θα μπορούσαν κάποιοι αδαείς να ισχυριστούν (όπως συμβαίνει εδώ και λίγες ημέρες από τους «κεραμιδόγατους» της ….ανάλυσης …στα Ελληνικά ΜΜΕ ) ότι το σενάριο θα ήταν εφικτό , αφού η Αμερικανική κυβέρνηση είναι πολύ εύκολο να πείσει άλλες 8 ακόμη χώρες ,για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 128 που αποτελεί τα απαιτούμενα δύο τρίτα των 192 κρατών - μελών του ΟΗΕ .

Καταρχάς να εξετάσουμε κάποιες βασικές παραμέτρους μιας τέτοιας κίνησης , τόσο πολιτικές όσο και νομικές.

Μια τέτοια μονόπλευρη και αυθαίρετη κίνηση είναι σίγουρο ότι θα έθετε την οριστική ταφόπλακα στο κράτος των Σκοπίων, διότι σε αυτή την περίπτωση η χώρα μας δεν θα συναινούσε ΠΟΤΕ στην ένταξη τους στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ.

Η ομάδα του Ντανιελ Φριντ γνώριζαν πολύ καλά , ότι η χώρα μας άμεσα θα διέκοπτε κάθε είδους σχέση με τα Σκόπια, θα είχαμε καινούργιο εμπάργκο σε εμπορεύματα αλλά και ανθρώπους, αφού δεν θα αναγνωρίζαμε κανένα έγγραφο με την ονομασία «Μακεδονία».

Επιπλέον θα κοβόντουσαν «μαχαίρι» οποιαδήποτε Ευρωπαϊκά κονδύλια (που λαμβάνουν αυτή την στιγμή και αποτελούν θεμελιώδη πυλώνα της οικονομίας τους και της ανάπτυξης τους), αφού όπως πολύ καλά γνώριζαν η χορήγηση αυτή απαιτεί ομοφωνία από την ΕΕ.

Το Ελληνικό «Veto» λοιπόν σε αυτά τα κονδύλια θα επέστρεφαν την ΠΓΔΜ στην εποχή του …Τίτο.

Όλα αυτά εξετάστηκαν πολύ καλά και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο «ρεσάλτο στο ΟΗΕ» δεν θα είχε ευτυχή κατάληξη για τα συμφέροντα τους.

Και αυτό γιατί πέρα από τα πολιτικά και οικονομικά εμπόδια που θα συναντούσαν όπως ανέφερα , υπήρχαν και νομικά εμπόδια.

Ποια ήταν αυτά ; Έστω ότι βρίσκονταν οι 128 χώρες που θα περνούσαν μια απόφαση ευνοϊκή για την ΠΓΔΜ στη ΓΣ του ΟΗΕ.

Και τι έγινε ; Στον OHE, ως γνωστό, οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι υποχρεωτικές για το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Την ένταξη όμως των Σκοπίων στο ΟΗΕ , με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ , καθώς και την εντολή για διαμεσολάβηση με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας, τις έχει αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τις αποφάσεις 817 και 845 του 1993.

Είναι γνωστό ακόμη ότι καμιά απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπορεί να αναιρεθεί αυτοδικαίως. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην οποία όμως πρέπει να συμφωνήσουν και τα πέντε μόνιμα μέλη που έχουν δικαίωμα «Veto».

Εδώ καταλαβαίνετε πολύ καλά την σοφή εξωτερική πολιτική του κ. Καραμανλή, με τις ισχυρές συμμαχίες τόσο με την Ρωσία του Βλαντιμήρ Πούτιν , όσο και την Γαλλία του Νικολά Σαρκοζί !

Επιπλέον και με την ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη , την Κίνα, που βλέπει πλέον την Ελλάδα ως ένα ισχυρό σύμμαχο της στην Ευρώπη , μια περιοχή που εμπορικά την ενδιαφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Θα ήταν αδύνατο να υποστηρίξει σε μια τόσο σημαντική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ένα αδιάφορο γι΄ αυτήν κρατίδιο, και να έρθει σε ρήξη με την Ελλάδα , το κύριο σύμμαχο και σκαλοπάτι της για την Ευρώπη .

Τρία στα πέντε μόνιμα μέλη λοιπόν που έχουν δικαίωμα «Veto», δεν θα συναινούσαν στο …. «ρεσάλτο στον ΟΗΕ» και αυτό το ξέρει πολύ καλά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ !

Γι΄αυτό και δεν θα το επιχειρήσουν προς απογοήτευση των …εγχώριων αδαών «κεραμιδόγατων» της ανάλυσης επί παντός επιστητού.

Την μια αναλύουν την τιμή του αγγουριού και της μελιτζάνας στις λαϊκές αγορές και την επόμενη ημέρα ,…..τις κινήσεις ….στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Ήμαρτον Κύριε !!

24 σχόλια:

  1. "Εδώ καταλαβαίνετε πολύ καλά την σοφή εξωτερική πολιτική του κ. Καραμανλή".
    Αγαπητέ Πολίτη,έγραψες ένα σωρό μόνο
    γι αυτή την αράδα...το σκέφτηκες καλά
    ή είναι τα μεθεόρτια της γρίπης και του υψηλού πυρετού?
    Όπως και νάχει περαστικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @politis
    "Εδώ καταλαβαίνετε πολύ καλά την σοφή εξωτερική πολιτική του κ. Καραμανλή".

    Θα ήταν εξίσου καλό ή προτιμητέο αν μπορούσε να πει κανείς το ίδιο και για την εσωτερική πολιτική.

    Δεν ξέρω επίσης πόσο σοφό μπορεί να χαρακτηριστεί -ας κρατάμε και μια πισινή- η συνεργασία με 2 όχι και τόσο δημοκρατικά καθεστώτα.

    Ιδιαίτερα δε για την Κίνα, η αναδυόμενη οικονομία της οποίας "απειλεί" ολόκληρη την παγκόσμια αγορά και πολλά κράτη δικαιολογημένα ανησυχούν. Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί εμείς θα πρέπει να είμαστε "ενθουσιασμένοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ politis-gr
    Ok.Α πόλυτα κατανοητό. Έβλεπα και άκουγα τους διαφόρους που το ανέφεραν , και από την άλλη έβλεπα ότι εσύ δεν έδινες καθόλου σημασία στις αναφορές και δεν ήξερα τι παίζεται.
    Το άρθρο σου πλήρως κατατοπιστικό .
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. GIATI RE GEORGE KAI TI KALO EIDAME TOSA XRONIA APO TIS "DHMOKRATIKES" XORES?OI OPOIES ONTOS EINAI DHMOKRATIKES STO SPITI TOYS ALLA OXI MAMA-TEREZA STHN EKSOTERIKH TOYS POLITIKH EKTOS AN AYTO SYMPLEEI ME TA SYMFERONTA TOYS (KAI KALA KANOYN).EMEIS TI KERDISAME POY GINAME FILOI ME TO FARABUTO MARTI n TOYS SANTINISTAS?EKSOTERIKH POLITIKH SHMAINEI SYMFERON KAI OXI IERAPOSTOLH.AS MATHOYME KAPOTE TI EINAI "REALPOLITIK".KOYIZ POIOS KATHGOROYSE PRIN ARKETA XRONIA THN OSTPOLITIK THS TOTE D.GERMANIAS?KAI TI KERDISE H GERMANIA APO THN POLITIKH AYTH? (GIA BOHTHEIA SAS LEO OTI OI ANTITITHEMENOI DHMOKRATIKOI HTAN) G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε politis-g
    Επισκέπτομαι τακτικά το blog από τον Ιανουάριο και δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω γιατί η γραφή σου και τα επιχειρήματα σου μου θυμίζει τον αείμνηστο Γεωργαλά, ολόκληρο κατεβατό για να εξυμνήσεις ακόμα μια φορά τον Καραμανλή και το πόσο τυχεροί είμαστε που τον έχουμε Πρωθυπουργό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τωρα φαινεται ξεκαθαρα για που το πηγαιναν ο Σημιτης , ο Γιωργακης και τα αλλα παιδια, αφηνοντας σιγα-σιγα μα φτασουν 120 χωρες που αναγνωρισαν τα Σκοπια ως "μακεδονια".
    Οι ανερικανοδουλοι τους οποιους θελουν να ξαναφερουν στην εξουσια οι αμερικανοι για να ανασυγκροτησουν το σχεδιο τους.
    Η δικαιολογια τους για τους ιθαγενεις Ελληνες ετοιμη "Δεν φταιμε εμεις , αλλα οι 128 κακες χωρες".τι να κανουμε που ειναι αυτοι κακοι.
    Ξυπνατε Ιθαγενεις. Δεν θα μεινει απο τον Γιωργακη ουτε Θρακη , ουτε Νησια (την αρχη αλλωστε την εχει κανει).
    Πολιτη κανονικα το καθε post θα επρεπε να το τελειωνεις με το "λιγα στρεμματα Ελληνικης γης , για να κοιματε ησυχος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Alex -troll
    Πιθανώς γιατί ήσουν ένθερμος οπαδός του και ....σου λείπει .
    Ψάχνεις εναγωνίως να βρεις την λύτρωση σου, περιδιαβαίνοντας σε μονοπάτια της κακοήθειας , της αγένειας,και της κακεντρέχειας.
    Προσπάθησε ακόμα λίγο και θα ......ολοκληρωθείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευχαριστώ πολύ φίλε politis-gr
    δεν καταλαβαίνω βέβαια πως βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα περί αγένειας, λύτρωσης, κακεντρέχειας, όσο για κείνο το troll τι να πω ευγενέστατε φίλε μου, εγω πάντως θα παραμείνω ταχτικός επισκέπτης με τα οφέλη που αποκομίζει κάποιος που δεν συμφωνεί μαζί σου άλλα θα μάχεται για το δικαίωμα σου να λες τη γνώμη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Alex troll
    Αν άλλαζες και έβαζες την ενεργοποίηση του προφίλ σου και το blog σου, ευχαρίστως να συζητήσω οτιδήποτε θα ήθελες.
    Από την στιγμή που ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ κρύβεσαι , μην επιμένεις .....δεν με πείθεις.
    Ανωνυμία αγαπητέ ALEX κακώς θεωρούν την απόκρυψη του ονόματος μας, ανωνυμία είναι η απόκρυψή των ΑΠΟΨΕΩΝ μας.
    Εάν λοιπόν θα ήθελες να μη χαρακτηρίζεσαι ...troll (ανώνυμο ή ψευδοεπώνυμο), θα φρόντιζες με παρρησία να έκθετες προς κοινή τέρψη και το blog σου, και τα γραφόμενα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε politi.gr
    Απλός πολίτης είμαι, απόμαχος του κύματος, 37 συναπτά έτη πάλευα με τα κύματα, έστω και δύσκολα όμως, λόγω επαγγέλματος, παρακολουθούσα τα δρώμενα και η κρίση μου είναι αξιόλογη πιστεύω.
    Τώρα τι σημασία έχει το ονοματεπώνυμο σε σχόλια στα blogs και γιατί αναιρεί τον καλοπροαίρετο διάλογο αυτό δεν το καταλαβαίνω.
    Πάντως τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση σου αν τα επιθυμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για όσους ενδιαφέρονται για πρωτογενείς πηγές διαβάστε εδώ.
    (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8777&pubid=1624558)

    @Πολίτη αν δε σε λένε Δελαστίκ τότε οφείλεις να τον παρουσιάζεις σαν πηγή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολίτη επειδή πήρα το μέρος του alex μου διέγραψες την άποψη μου....σε αυτή τη δημοκρατία πιστεύεις....
    Επειδή το περίμενα έκανα paste και έχω στείλει σε όλα τα γνωστά blogs το τι συνέβει.
    καληνυχτα μεγαλε δημοκρατη...ή καραμπινάτε Νεοδημοκράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολίτη όλο άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είσαι....ο κόσμος ΠΕΙΝΑΕΙ και εσύ μας έχεις ταράξει με τον αόρατο πρωθυπουργό...τι λες να τρώμε ,ληγμένα?
    ε κύριε Καραχάλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @minister
    Το άρθρο του Πολίτη αποτελεί μια πολύ καλή περίληψη του άρθρου του Δελαστίκ. Δεν το θεωρώ κατακριτέο, αν και θα ήταν πρέπον να κάνει μια αναφορά στον Δελαστίκ για να δείξει ότι και άλλοι έχουν γράψει κάτι σχετικό.

    Κατακριτέο είναι ότι στην περίληψη του άρθρου του Δελαστίκ, ο Πολίτης προσθέτει και λίγη "ζάχαρη":
    "Εδώ καταλαβαίνετε πολύ καλά την σοφή εξωτερική πολιτική του κ. Καραμανλή".

    Αν αυτό δεν είναι απόδειξη "κομματικών γυαλιών" τότε τι είναι;

    Βεβαίως και είναι η άποψή του και καλά κάνει και την υπερασπίζεται. Μην κατηγορεί όμως τους υπόλοιπους συνομιλητές του ως "κομματικούς" και εμφανίζει εαυτόν ως ουδέτερο-υποψιασμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν κατάλαβα καλά, το επιχείρημα είναι: Φεύγουμε από την αμερικάνικη επιρροή και φτιάχνουμε -στα χαρτιά πάντα!- έναν αγωγό με τους Ρώσους (θα τρώει και η ρώσικη μαφία τώρα μαζί με την ελληνική! οκ!)-πουλάμε τα λιμάνια στους Κινέζους (να φάνε λίγο και οι τριτοκοσμικοί κι ας πεθάνει το ελληνικό εμπόριο από τα εκατομμύρια κινέζικα προϊόντα που θα εισρέουν), αγοράζουμε γαλλικές φρεγάτες προκειμένου να μας γελάσει λίγο ο...Σαρκοζίδης(!) κι όλα αυτά για να μην (;) ονομαστεί το γειτονικό κρατίδιο (λες κι εμείς είμαστε το γιγάντιο κράτος!) Μακεδονία!
    Ξέρετε ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής; Αυτό που δε σας λέει από εδώ ο politis γιατί δεν "κολλάει" με τη συνομωσιολογική θεωρία περί του διεθνούς "αντιελληνισμού": Όταν ο Καραμανλής πούλησε τον ΟΤΕ στους Γερμανούς (στα πλαίσια της ανεξάρτητης πολιτικής...μακρυά από τον αμερικανικό εναγκαλισμό!) οι Ντόιτσε Τέλεκομ ΑΠΕΣΥΡΕ την COSMOTE από τη FYROMacedonia για λόγους -λέει- ανταγωνισμού. Τα συμπεράσματα δικά σας.
    Κι εγώ επιμένω: Αντί να ξεπουλήσουμε όλη τη χώρα στο όνομα ενός κατ' επίφαση αντιαμερικανισμού, μήπως θα ήταν καλύτερα να λύσουμε τρέχοντα και ρέοντα προβλήματα (Υγεία, Παιδεία κλπ) αντί να βολοδέρνουμε στη διεθνή σκηνή μπας και η...κυλότα καμμιάς αθλήτριας γράφει πάνω Macedonia αντί για ότι μας γουστάρει εμάς; Ντρεπόμαστε να πούμε ότι θα ονομαστεί Μακεδονία το κράτος που τόοοοοοσα χρόνια κάνουμε εμπορικές συναλλαγές με το ίδιο όνομα; Ξέρετε πόσοι τρώνε...παντεσπάνι από τη "μακεδονολογία";
    Επιμένω επίσης στο ερώτημα: Σε ποιας χώρας τον πρωθυπουργό απάντησε πρόσφατα στην επιστολή περί μακεδονικής μειονότητας ο Καραμανλής; ΤΙ έγραφε πάνω η επιστολή; Έστειλε ο Γκρούεφσκι γράμμα που έγραφε FYROM (και γιατί δεν το προβάλλαμε ως επιχείρημα) ή ο Καραμανλής απάντησε στον πρωθυπουργό της Μακεδονίας;
    Ακόμη μου άρεσε η αναφορά στο... εμπάργκο. Καλέ μου politis μόνο εσύ δεν ξέρεις ότι στην πράξη εμπάργκο δεν έγινε ποτέ απλά ήταν μια καλή πράξη του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου προς τους λαθρέμπορους μακεδονοκάπηλους Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες που το πρωί ούρλιαζαν " Η Μακεδονία το όνομά μας η ψυχή μας" και το βράδυ πούλαγαν στη μαύρη από σαλάμια μέχρι καύσιμα στη ...FYROM; Δεν ξέρεις ότι από Βορειοελλαδίτες γέμιζαν τα καζίνο των Σκοπίων και βεβαίως τα ταμεία της ξένης χώρας για να κάνει αυτή μετά την προπαγάνδα της; Νομίζεις δεν τα γνωρίζουν οι ξένοι όλα αυτά; Νομίζεις ότι δεν γνωρίζουν ότι ΔΕΝ χρειαζόμαστε κανέναν για να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας;
    Μήπως την πατήσαμε για άλλη μια φορά και πέσαμε στη λούμπα ενός δήθεν πατριωτισμού πολύ κερδοφόρου για κάποιους; Ξέρετε πόσοι παρακαλάνε τώρα να πέσει και καλά ...εμπάργκο στη γειτονική χώρα; Και κάτι για πλάκα: μη μου πείτε ότι όταν ονομαστεί έστω "Άνω ή Βόρεια" Μακεδονία, το επίθετο δε θα γράφεται με ψιλογράμματα ή καθόλου. Τι θα λέμε δηλαδή στα διεθνή φόρα; Παρακαλώ χρησιμοποιείτε την αυτή γραμματοσειρά για ολόκληρη την ονομασία της χώρας; Τέτοια ρόμπα μας επιφυλάσσει το μέλλον; Θα φεύγει ο κάθε διπλωμάτης και Υπουργός από τα τραπέζια γιατί το "άνω" θα είναι ...πολύ μικρό και δε θα φαίνεται; Ε ρε ντομάτα που θα πέσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλαδή για να καταλάβω καλά αυτό το σκηνικό ήταν ανοικτό και προετοιμαζόταν και εμείς ασχολούμασταν με τα διάφορα δήθεν και έτσι και αλλιώς στο εσωτερικό μας.
    Δεν μας τα είχες πει αυτά Γιωργάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πω-πω λύσσα κακιά τα τρολλ. Τι τους κάνεις ρε πολίτη και τα έχουν παίξει.
    Αυτός ο πως τον λένε διπλωχέρις και σε παρακαλούσε προχθές να αλλάξεις λιγο την ατζέντα και να αφήσεις λιγο να πάρει ανάσα το Ποσουκ.
    Πω-Πω λύσσα κακιά αδερφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Πολίτης πήγε Μαντόνα μάλλον σήμερα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε συ πολίτη ξέχασα, ξέρεις ποιοι είναι αυτοί που γράφουν . Οι γνωστοί των παραπολιτικών-σχολίων .
    Σε διατεταγμένη υπηρεσία τα παιδιά του .αααα! δεν θα το πω .Απλά κοίτα στο μαιλ.
    Σου γράφω τα στοιχεία και ελεγχε τα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του sik
    Έθεσε ένα ερώτημα…πήρε μια απάντηση μαζί με αυτόν και όσοι πραγματικά ενδιαφερόμαστε να μάθουμε.
    Ευχαρίστησε ...και τελείωσε. Κυριλέ και σωστή επικοινωνία !!!

    Κατά τα άλλα καλά έκανες και ¨πήγες στην Madonna¨ και δεν απαντάς στις αηδίες.
    Πάντως εμένα ειλικρινά με καταδιασκεδάζουν αυτές οι αντιδράσεις των αξιαγάπητων σχολιαστών :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όντως η πόρτα ήταν ανοιχτή όσο αφορά αυτή την υπόθεση .
    Πολύ καλά έκανε ο Καραμανλής και την σφράγισε.
    Αν δεν το είχε κάνει , τώρα θα αντιμετωπίζαμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα , όχι μόνο με τους Σκοπιανούς , αλλά και στο Κυπριακό.
    Βλέπεις η Τουρκία προορίζεται για την διετία 2009-10, ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
    Άρα με εννέα ψήφους από τους Δέκα , το παιχνίδι ήταν χαμένο.
    Μετά την εν αγνοία ακόμα και σήμερα του Ελληνικού λαού , παραχώρηση μέρος του Αιγαίου από τον Παπανδρέου το 2000 στις μυστικές συμφωνίες με τον ΙσμαήλΤζελ, θα είχαμε σήμερα νέα δράματα.
    Εντύπωση πάντως μου προκαλεί ότι ορισμένοι οπαδοι-χουλιγκαν δεν σέβονται ούτε τα εθνικά θέματα,
    Θα είναι το καινούργιο ήθος και ύφος που υπόσχεται ο Ανερικανοθρεμμένος αρχηγός τους.
    Λίγη ντροπή γραικύλοι! Λίγη ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. POLLA PROSOPIKA & THYMOS EXEI PESEI SHMERA KAI AYTO DEIXNEI APOTHHMENA,APOPEIRES TYPOY MANTEIOY TON DELFON,APOTEROYS SKOPOYS,KSYLINH GLOSSA (KOMMATIKH) K.A. NEYRAKIA NEYRAKIA KAI OLA ERXONTAI STHN FORA,XANOYME THN PSYXRAIMIA MAS KAI DEIXNOYME THN PRAGMATIKH MAS TAYTOTHTA.KAI MESA SE OLA EXOYME KAI TON ZOYMPA POY PROSPATHEI NA MAS PEISEI OTI EPEIDEI OI POLITIKOI EINAI LAMOGIA KAI KLEBOYN DEN PREPEI NA THEOROYME SHMANTIKA TA ETHNIKA THEMATA n OTI AN ASXOLOYMASTE ME AYTA EIMASTE KOROIDA GIATI PEFTOYME STHN PAGIDA TON POLITIKON FARISAION POY TA XRHSIMOPOIOYN SAN PROPETASMA KAPNOY OSTE NAS MAS APOSPOYN THN PROSOXH APO TIS KLEPSIES TOYS.GIA TOSO M@L@KAS PERNIESAI AN SE NOIAZEI,ESTO KAI LIGO,AN TA SYNORA THS ELLADAS EINAI STON EBRO ANTI STHN LAMIA.AIDOS ARGEIOI!!!G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γειάσου ΖΟΥΜΠΑ Ελληναρά. Ρε ουστ από δώ που θα δώσουμε το όνομά μας στους γυφτοσκοπιανούς. Εμείς εδώ στη Μακεδονία τι θα λέμε μετά?? οτι είμαστε από πού? Ρε ούστ μακάκα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ διπλωμάτη κλπ
    Όταν λείπει ο γάτος χωρεύουν τα ποντίκια.
    Απειλές δεν τις σήκωνε και δεν τις σηκώνει το πετσί μου! Είναι έξω από την φιλοσοφία μου !
    Αποτανθείτε σε όποιο "χωροφύλακα" θέλετε , αρκεί να γράφετε το όνομά μου σωστά δηλ. politis-gr.
    Aν δίνατε και κάποιο link προς το blog μου , θα σας ήμουν ...υπόχρεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή