Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Πήραν φωτιά τα …μπατζάκια τους!


Εβδομάδα έντονης κινητικότητας όσο αφορά τα Εθνικά μας θέματα ήταν αυτή που διανύουμε. Μη περιμένετε βέβαια από τα στρατευμένα γνωστά ΜΜΕ να αναφερθούν σε τέτοια …. «ψιλοθέματα».

Προτιμούν να επιδίδονται στο …..gallop therapy , που ως χρηματιστηριακός δείκτης στις αξέχαστες στιγμές ευδαιμονίας του καλοκαιριού 1999 , συνεχώς …τραβά την ανηφόρα από την συνεχή …. Χειραγώγηση !

Και επειδή ως Έλληνες έχουμε ασθενή μνήμη , να υπενθυμίσω ότι μετά 4-5 μήνες , τα Χριστούγεννα του 1999 και αφού η φούσκα είχε σκάσει και ο δείκτης έψαχνε χώρο να σταθεροποιηθεί στα …τάρταρα , ….κάποιοι βγήκαν στην αναζήτηση ….δανεικής γαλοπούλας!

Τέλος πάντων ας επανέλθουμε μετά την μικρή εισαγωγή (που όμως συνδέεται άρρηκτα με το κυρίως θέμα), στα Εθνικά μας θέματα.

Εβδομάδα ΟΗΕ και «επιθανάτιος ρόγχος» της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Τζ. Μπους στο Σκοπιανό.

Βλέποντας ότι τα κτυπήματα … «εντός , εκτός και επί τα αυτά» προς την Ελληνική κυβέρνηση, δεν απέδωσαν στον βαθμό που θα ήθελαν και τον κ. Καραμανλή , κάνοντας ΥΠΟΜΟΝΗ να ….. «αγοράζει χρόνο», έκαναν απέλπιδα προσπάθεια διπλού επιπέδου , η οποία καθώς φαίνεται θα πέσει και αυτή σε … «κενά αέρος».

«Τη σκυτάλη» ανέλαβε η κ. Ράις και ο Ντάνιελ Φρίντ . Ο δεύτερος σε ένα καινούργιο ρόλο στην προσπάθεια του να πείσει τους Σκοπιανούς περί …της ευκαιρίας που… χάνουν …..Κοιτάτε πως αλλάζουν τα πράγματα !!!

Έτσι ανέλαβε να τους τα εξηγήσει με απλά λόγια μέσα από συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Kanal 5».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θεωρεί ότι πρέπει να γίνει ένα βήμα προς τα εμπρός αυτή την περίοδο γιατί : …. «ο επόμενος πρόεδρος δεν θα γνωρίζει τόσο πολλά για το όνομα όσα γνωρίζει ο πρόεδρος Μπους, ο οποίος πραγματικά κατανοεί τη διαδικασία, παρακολουθεί τα πράγματα και …. με ρωτά πώς προχωρώ. Είναι γεγονός ότι ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι, δεν πρόκειται (αμέσως) να καταπιαστεί με αυτό το ζήτημα κι αυτό το γνωρίζετε. Γι' αυτό, νομίζω ότι τώρα είναι μια καλή περίοδος να προσπαθήσετε να καταλήξετε σε συμφωνία.»

Στροφή 180ο για τον Ντάνιελ που σε απλή και «Πασαλιμανιώτικη» μετάφραση …τους λέει. «Ο καιρός φτάνει .Ο ..άλλος …συνεχώς αγοράζει χρόνο . Τα Χριστούγεννα που θα έχουμε φύγει (επίσημα στις 21 Ιανουαρίου) θα έχει πετάξει το πουλάκι και θα ψάχνεται και εσείς για …δανεική γαλοπούλα (να που δένει και η παρεμφερής γαλοπούλα του …. gallop therapy της εισαγωγής).

Συνειδητοποίησαν βλέπετε με μεγάλη απογοήτευση ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να καταστεί … «ενεργειακός όμηρος» της Τουρκίας και των ΗΠΑ (και μάλιστα ….οικειοθελώς, από τον κ. Καραμανλή) , η πόρτα για «Νατοποίηση» του προβλήματος (εδώ) …. επιτηρείται διαρκώς, και η μόνη διαφυγή τους είναι η υποχώρηση της πλευράς των Σκοπίων , επιδιώκοντας απλά να μεταθέσουν σε χρονική στιγμή του μέλλοντος την χρησιμοποίηση της φαρέτρας με τα βέλη της εθνότητας.

Εν τω μεταξύ δέχονται και συνεχή πυρά εκ των έσω και συγκεκριμένα από την γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και τον Δημοκρατικό συνάδελφό της Ρόμπερτ Μενέντεζ που ζητούν από την κυβέρνηση του Τζ. Μπους να αποσύρει την αναγνώριση των Σκοπίων, εάν δεν επιδείξουν ειλικρινή διάθεση συνεργασίας για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Οι δύο γερουσιαστές παρουσίασαν ιστορικά επιχειρήματα (τα οποία τους απέστειλα και εγώ από τον Μάιο) και παρέθεσαν τις προειδοποιήσεις του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Εντουαρντ Στετίνιους, (εδώ) ο οποίος το 1944 έγραψε ότι η δημιουργία «μακεδονικής περιφέρειας» εντός της Γιουγκοσλαβίας ουσιαστικά αποτελούσε απειλή κατά της Ελλάδας.

Κατά τους Μενέντεζ και Σνόου, η κ. Ράις θα πρέπει να πείσει τα Σκόπια να δεχθούν ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ,που παράλληλα να χρησιμοποιείται και στις διμερείς σχέσεις της Ουάσιγκτον με τη χώρα .

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ! Τα ..gallop therapy θα πάρουν φωτιά γιατί απλά …έχουν πάρει φωτιά τα …μπατζάκια τους !

15 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΥΡΗ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΣΗΧΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ πολίτη, παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τα εξωτερικά θέματα. Πολλά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες αναπαράγουν φήμες ότι δήθεν, αν η κυβέρνηση Καραμανλή δεν επιδείξει υποχώρηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, οι Σκοπιανοί με την συμπαράσταση των ΗΠΑ θα προσφύγουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα ζητήσουν από αυτήν να αναγνωριστούν ως «Μακεδονία».
    Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο ; γιατί εσένα δεν βλέπω να σε ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός, αν κρίνω σωστά απο τα γραφόμενά σου.
    Επ`ευκαιρίας σου εύχομαι Περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ OKTOBER FEST ΆΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΌΝΑΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με τα σημερινά ΝΕΑ η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών έδωσε στη Ντόρα προθεσμία 40 ημερών για λύση του Σκοπιανού....ότι είναι να συμβεί στη κυβέρνηση Καραμανλή θα συμβεί αμέσως μετά...ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΘΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν προλαβαίνω να διαβάσω, μπήκα απλά να πω "περαστικά" και "ταχεία ανάρρωση"!! Τα τέσσερα μάτια δεν κατάλαβα, ποιά ήταν;; των τετράποδων αγαπημένων φίλων;; Αν είναι έτσι, η καλύτερη θεραπεία είναι αυτή, @φίλε μου!!

    Για τον κ. Σανιδά μόνο μία κουβέντα, όλα αυτά ισχύουν εφόσον δεν έλεγε για πλανημένους υπουργούς. Δεν χρειαζόταν αυτό! Η έρευνα έτσι κι αλλοιώς θα γινόταν εκ του νόμου προς όλες τις πλευρές και στη βουλή θα πάει οπωσδήποτε αν προκύψουν ευθύνες για πολιτικούς! Επομένως προς τι η πρώϊμη άποψη του Ανώτατου Εισαγγελέα μας;; Για τον κ. Κολιούση έχω την άποψη ότι είναι λεβέντης και "τσακάλι"!! Προσωπικά πιστεύω ότι θα κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει και θα την έκανε καλύτερα αν δεν είχε την προαπόφαση του Προϊσταμένου του για τους υπουργούς!!Και η κα Σωτηροπούλου καλή είναι!

    Για τα λάδια και τα ούζα δεν κατάλαβα... Τι υπονοείτε με τον gnik? Σιγά μη λάδωνα για να βγω στην ΤV!! Xaxaxa!!!

    Όσο για το ότι πήρα αέρα μετά το ραδιόφωνο...gnik μου, θα έχεις διαπιστώσει πιστεύω ότι εγώ τον αέρα τον έχω από γεννησιμιού μου!! Χαχαχαχα!!!!
    Και που να με ήξερες, θα έβλεπες πώς ορμάω στα στραβά, ζωσμένη εκρηκτικά σαν "καμικάζι"!! Την πληρώνω βέβαια, αλλά δεν αλλάζω...
    :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς gnik
    Καλά το κατάλαβες @φίλε! Γνωρίζω τα πράγματα από πρώτο χέρι!!!!
    Γι' αυτό ξέρω τι λέω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Μαριάννα
    Πάντα καλά να είσαι Μαριάννα .
    Παρακολουθώ την πορεία σου ανελλιπώς ας μην αφήνω σχόλια στο ¨σαλούν¨!!!!
    @ politis
    Πώς πάμε Master..καλύτερα σήμερα ? !!!!!
    Αν και με τέτοια security forces δεν μπορεί να μην είσαι καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Sik
    Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Αλλά μου δίνεις μια αφορμή να το εξηγήσω αναλυτικά (προς απογοήτευση ...κάποιων ΜΜΕ), στο αυριανό άρθρο μου.
    Ευχαριστώ !

    @ marianaonice
    Φυσικά αυτά τα ζευγάρια μάτια εννοώ! χαχα!
    Ας περιμένουμε για να κρίνουμε(τον κ. Σανιδά) γιατί αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία και η λογική ! Κρίσεις εκ υπολογισμού και χωρίς να έχουμε ορατό το αποτέλεσμα είναι έξω από τους δικούς μου πολιτικούς στοχασμούς . Μη σου διαφεύγει ότι το Πασοκ δια μέσου του κ. Α.Κακλαμάνη είχε ζητήσει το θέμα να αποσταλεί στην Βουλή. Τα αναφέρω εντελώς παρενθετικά αφού άλλο είναι το σημερινό μας θέμα.
    Καλό βράδυ @ φίλη μου!

    @ Gnik
    Δυστυχώς τα ίδια φίλε μου. Αλλά που θα πάει ...θα περάσει και αυτό!
    Η security forces έχει μελαγχολήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κρίσιμο διάστημα θα είναι κατά τη γνώμη μου μετά τις αμερικανικές εκλογές και μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.
    Οποιος και να βγει θα προτιμά να καθαρίσει ο Μπους όσα προβλήματα μπορεί για να αποδεσμευθεί από τις δεσμεύσεις του.
    Ταυτόχρονα ούτε αυτός ούτε κανείς γερουσιαστής δεν θα έχει ανάγκη ψηφοφόρους.Μη ξεχνάς ότι η αναγνωριση από ΗΠΑ με το όνομα Μακεδονία έγινε αμέσως μετά τις εκλογές το 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Σταμάτα να στέλνεις το ίδιο σχόλιο.
    Εάν ήσουν λίγο πιο έξυπνος θα έβλεπες ότι το σχόλιο σου(από την πρώτη κιόλας φορά) έχει μεταφερθεί στο σωστό post .Το σημερινό άρθρο αν διαβάσεις αναφέρεται σε άσχετο προς το σχόλιο σου θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο παλιός πρόεδρος είναι άπερχόμενος. Ο νέος πρόεδρος ειναι ''νέος'', έτσι γιά ένα 5μηνο 6μηνο δικαιολογούνται ''πιέσεις'' καί ''λάθη''... Κλασική αμερικάνικη έξωτερική πολιτική. Νά δούμε έμείς πότε θά γίνουμε ''κλασικοί''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το πιο ωραίο είναι ότι ο Πάγκαλος βγήκε και κατηγόρησε ότι η κυβέρνηση υποκύπτει σε πιέσεις των Αμερικανών.
    Μα σε ιθαγενείς νομίζουν ότι απευθύνονται. Ο άνθρωπος που υπέκυψε στην υπόθεση Οτσαλάν και στην υπόθεση των Ιμίων και στο τέλος μαζί με τον Σημίτη ευχαριστούσαν τους Αμερικάνους.
    Ο Καραμανλής δέχεται πόλεμο μονό και μόνο για το φυσικό αέριο . Αυτό είναι ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Καραμανλής δεν πρέπει να κάνει πίσω και να περάσει πιο καθαρά το μήνυμα που περνάς με μεγάλη επιτυχία από εδώ.Οφείλω και γω να σε συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορείς σε παρακαλώ να παραθέσεις κάποια πυγή στα αγγλικά με το κείμενο του Στετίνιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 8.34

    Το γράφω στην παραπομπή φίλε.
    US State Dep. Foreign Relations Vol.VII
    Circular Aigram (868.014)
    Washington 26Dec 1944
    Δεν ξέρω αν θα το βρεις σε ηλεκτρονική μορφή.
    Εμπεριέχεται ΚΑΙ στα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή