Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Ο παλιός και ο νέος !


Έγραφα πριν λίγες ημέρες για τους Έλληνες του χθες , του σήμερα και ….ελπίζω όχι του αύριο.
Στην επιστολή του , γραμμένη πριν 2.068 χρόνια (εδώ) ο Κικέρων Μάρκος Τούλιος , αναφερόμενος στους Έλληνες και την σχέση τους με το νόμο , έγραφε ότι : «Το ελληνικό άτομο, περιφρονεί τον νόμο και δεν παραδέχεται άλλη κρίση παρά την ατομική του, που δυστυχώς στηρίζεται σε ατομικά κριτήρια. Για να κρίνουν αν ένας νόμος είναι δίκαιος , θα τον μετρήσουν με το μέτρο της προσωπικής τους περίπτωσης.». Αυτός ήταν ο Έλληνας του χθες!

Ο Έλληνας του σήμερα μεταλλάχθηκε στην … «εξελιγμένης του» μορφή, κρατώντας όλα τα ανωτέρω και συμπληρώνοντας τα με σύγχρονες Νεοελληνικές χρήσεις στην επίκληση του νόμου και της Δικαιοσύνης.

Στη Δημοκρατία υπάρχει μία ΒΑΣΙΚΗ και ΑΠΑΡΑΒΑΤΗ αρχή: οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές. Δίχως αυτή την αρχή , συγνώμη αλλά …έχουμε μπερδέψει τα πολιτεύματα .

Προσπάθειες κατεδάφισης του κύριου πυλώνα θα οδηγήσει στην κατάρρευση της Δημοκρατίας.

Η αρχή αυτή (περί σεβασμού στις αποφάσεις της δικαιοσύνης) αφορά πρωτίστως τους καλούμενους πολιτικούς ταγούς.

Οι κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα και εν γένει οι πολιτικοί δεν μπορούν να εξυμνούν την Δικαιοσύνης μόνο όταν οι αποφάσεις της είναι πολιτικά και προσωπικά … βολικές.

Η ισονομία επίσης είναι ένα από τα βασικότερα άρθρα του Συντάγματός μας και οφείλουν να τη σέβονται και να την υπερασπίζονται.

Ως εκ τούτου είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση του πρώην υπουργού κ. Κεφαλογιάννη, έναντι των δικαστών που τον καταδίκασαν σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.

Ο Κρητικός πολιτικός είναι ένας κοινοβουλευτικός άνδρας με πενηντάχρονη παρουσία στο δημόσιο βίο και ως εκ τούτου το ατόπημα του είναι ιδιαιτέρως βαρύ.

Το να μιλάει για «στημένη δίκη» ως νέος Ντρέιφους, και να χαρακτηρίζει ….. «ανεκδιήγητο» τον εισαγγελέα της έδρας , στην ουσία εκτοξεύει βέλη κατά της Δημοκρατίας.

Αφού πιστεύει -και είναι δικαίωμά του- ότι κακώς καταδικάστηκε, ο νομικός μας πολιτισμός τού δίνει τη δυνατότητα να προσφύγει στον επόμενο βαθμό απονομής της Δικαιοσύνης.

Κάτι παρεμφερές ισχύει και για τον Αλέξη Τσίπρα και την μήνυση εναντίον του, για συκοφαντική δυσφήμηση , που του υπέβαλε ο κ. Βγενόπουλος.

Ο Αλέξης από την μια είναι νέο παιδί , νέο αίμα , αλλά από την άλλη ακολουθεί, στην συγκεκριμένη περίπτωση, παλαιολιθικά βήματα .
Αυτά τα …..περί πολέμου κατά της Αριστεράς ( στην οποία δεν ανήκει άλλωστε) θυμίζουν … μουχλιασμένα μυαλά με ωραιοποιημένο νέο …περιτύλιγμα!

Μια δήλωση , ότι εμπιστεύεται την Ελληνική Δικαιοσύνη και ότι δεν αντιμάχεται το ιερό και κατοχυρωμένο δικαίωμα περί ισονομίας όλων των πολιτών, μηδενός εξαιρουμένου , θα του έδινε τον αέρα του Νέου πολιτικού που ευαγγελίζεται το κάτι …καινούργιο και θα κέρδιζε …πόντους.

Διπλό ..φάουλ λοιπόν από τους πολιτικούς μας (από ένα παλαιό και από ένα νέο) μέσα στην ίδια ημέρα , σε μια περίοδο που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού περνάει μια φάση έντονης απαισιοδοξίας και καταρράκωσης του ηθικού του.

Το μόνο καλό είναι ότι , όπως και στην περίπτωση του κ. Σανιδά και την παραγγελία του προς τους εισαγγελείς, όπου τους περιγράφει με το νι και με το σίγμα τα εγκλήματα που έγιναν στην υπόθεση Βατοπαιδίου και τους στρώνει στην ουσία χαλί για να προχωρήσουν στην εξερεύνηση του σκανδάλου, έτσι και η υπόθεση του κ. Κεφαλογιάννη έδειξε ότι η Δικαιοσύνη παραμένει στο ύψος της , παρόλο που τις αποφάσεις της οι πολιτικοί ταγοί τις χρησιμοποιούν ωσάν «μπαλαντέρ» και όπως ....τους βολεύει !

Ας καταλάβουμε όλοι ότι η χώρα μας δέχεται κτυπήματα των οποίων τα αίτια αναβλύζουν … φυσικό αέριο !

Οργανωμένο σχέδιο που με την συμμετοχή εξωθεσμικών Ελληνικών κύκλων , μας σπρώχνουν στην περιδίνηση μιας «κρίσης».

Το ξεπέρασμα αυτής της «κρίσης», θα πρέπει να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των πολιτικών μας , αλλά και της κοινωνίας μας.

Όπως έλεγε ο Δημοσθένης «Τοίς ελευθέροις μεγίστη ανάγκη η υπέρ τών πραγμάτων αισχύνη» (Είναι ανάγκη οι ελεύθεροι να έχουν συναίσθηση της ευθύνης για τα πράγματα της πολιτείας ).

26 σχόλια:

  1. Άσχετο
    @ gnik
    Κάτω αριστερά και η ..Σια.(εν μέρει, αφού το θηλυκό με το που βλέπει κάμερα , κινητό κ.λπ ...την κάνει στα γρήγορα ...αλαλάζοντας προφανώς ...τι διαβολικό πράγμα είναι τούτο !...
    ή είναι πολύ ..σεμνή η γλυκεία μου !!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο πρώτος στο δεύτερο πλάνο???
    Γιατί μπροστά δεσπόζει ο μέγας !!!!
    Πρέπει να τους κάνει την ζωή δύσκολη όλη την ημέρα…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κοινωνία μας σήμερα θα έπρεπε να στραφεί προς τη διασφάλιση των συμφερόντων της και την προάσπιση της ταυτότητας της , βασιζόμενη στις αξίες: ορθολογικότητα, δικαιοσύνη, δημοκρατία.
    Αντιθέτως και τις τρεις αυτές αξίες τις καταντήσαμε ΑΛΑ ΚΑΡΤ .
    Όσο και να πονάει αυτή είναι η αλήθεια .
    Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, αλλά και εμείς οι ίδιοι.Ας κοιτάξουμε γύρω μας , ας κοιτάξουμε τους εαυτούς μας. Τι βλέπουμε ;
    Την ίδια συμπεριφορά με τους πολιτικούς. ΑΛΑ ΚΑΡΤ συμπεριφορές όσο αφορά τις ΑΞΙΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1,Πολύ σικ τα είπες σικ :)))))

    2,Πολίτη μου η λέξη 'συναίσθηση' και μάλιστα ευθύνης είναι μεγάλη κουβέντα για μικρούς πολίτες και πολιτικούς,
    Ελεάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δημοσθένης φίλε πολίτη μιλούσε για τους ελεύθερους και όχι για τους σκλάβους της κομματοκρατίας.
    Πόσοι Έλληνες σήμερα είναι ελεύθεροι από τα δεσμά των κομμάτων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ως πρός τήν ορθή γραφή τής λέξεως "Βατοπέδιον", παρακαλώ όπως ανατρέξετε στόν "Πάπυρο", εάν όχι σέ άλλην εγκυκλ. Η ορθή γραφή είναι "Βατοπέδιον" εκ τού χωρίου τής Χαλκιδικής, καί Μονή Βατοπεδίου (όχι Μεγίστη!). Τό -αι μού θυμίζει τήν νεωταξίτικη (μακράν τής ελληνικής γλώσσης) γραφή τής ιατρ. ειδικότητος "ορθοπεδική" σέ "ορθοπαιδική", παραβλέποντες τήν ετυμολογία τής λέξεως!!! ΜΔΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @5.46
    Φίλε χρησιμοποιώ την ορθή γραφή όπως αυτή αναγράφεται στην Μονή του Άγιου Όρους αλλά και όλα τα παλαιά Εκκλησιαστικά κείμενα.
    Εάν πας στο Άγιο Όρος θα δεις ότι αυτή τη γραφή χρησιμοποιούν.Η Μονή ιδρύθηκε τον Δ αιώνα από τον Μέγα Θεοδόσιο καθώς ο γιος του Αρκάδιος διασώθηκε με θαύμα από ένα ναυάγιο και βρέθηκε στην γεμάτη βάτα περιοχή της.
    Εάν πάρουμε (κακώς αφού στη γραφή του ονόματος μας δεν έχει κανένας δικαίωμα να επέμβει)την γραφή «Βατοπέδιο» = Πεδίον (δηλαδή πεδιάδα) με βάτα (θάμνους).
    Μόνο που στον 'Αθω δεν υπάρχουν πεδιάδες και γενικά χώροι ανοικτοί που να θυμίζουν κάτι τέτοιο, παρά μόνο βουνά που καταλήγουν ως επί το πλείστον απότομα προς την θάλασσα.
    Τέλος πάντων εγώ μένω στην Γραφή της Μονής την οποία άλλωστε θεωρώ και σωστή.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολίτη μου,
    Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Τσίπρα, αλλά νομίζω πως τον αδικείς. Ο Κεφαλογιάννης καταδικάστηκε για υπόθαλψη εγκληματία (πίεσε αστυνομικούς ν' αλλάξουν την κατάθεσή τους, για να πέσει στα μαλακά έμπορος ναρκωτικών), ενώ ο Τσίπρας διώκεται για πολιτικές του δηλώσεις, έστω και εξαιρετικά αιχμηρές... Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ τάκιτος
    Φίλε δεν συγκρίνω κανένα ως προς την ποινική βαρύτητα.
    Εάν όμως επιμένεις ότι το ορθό από ένα ΝΕΟ Πολιτικό ,δεν είναι η δήλωση "ότι εμπιστεύεται την Ελληνική Δικαιοσύνη και ότι δεν αντιμάχεται το ιερό και κατοχυρωμένο δικαίωμα περί ισονομίας όλων των πολιτών, μηδενός εξαιρουμένου", δεν θα επιμείνω!
    Εγώ προσωπικά έχοντας ζήσει ..."αρκετούς ελπιδοφόρους" πολιτικούς, έτσι το οραματίζομαι το ΝΕΟ , και το ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ !
    Επαναλαμβάνω δεν συγκρίνω ποινική βαρύτητα, αλλά πολιτική τοποθέτηση ως προς τον πυλώνα της Δημοκρατίας, την Δικαιοσύνη!
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. politis-gr
    Οι πολιτικοί είπες είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Πως, λοιπόν, θα μπορέσουν οι οκνυροί έλληνες του σήμερα να επιλέξουν τους δέκα από τους εκατό πολιτικούς που έχουν ακόμα δημοκρατικά φρονήματα και σέβονται τους νόμους? Ακόμα και οι δικοί μου γονείς(για να μην πηγαίνω μακρυά) που τους πιπιλίζω συνέχεια το μυαλό αδυνατούν να δουν πάνω από ένα μέτρο.
    υ.γ. καλή ανάρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ newton
    Κάθε κανόνας έχει όπως πολύ σοφά αναφέρεις και τις εξαιρέσεις του.
    Αυτούς δεν δίναμε εγώ να σου τους υποδείξω.
    Απλά να σου υπενθυμίσω τα σοφά λόγια του Μένανδρου "Ηθη τά πάντων έν χρόνω πειράζεται".
    (Με το χρόνο αποκαλύπτεται ο χαρακτήρας όλων).
    Στην ...Αλήθεια κρύβεται το μυστικό!
    Αλλά η Αλήθεια πολλές φορές δεν είναι αρεστή από άφρονες ανθρώπους!
    Τίποτα δεν είναι εύκολο.
    Φιλοσοφική αδεία απλά να αναφέρω ότι .. "Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά".
    Παραθέτω και την Νεοελληνική μετάφραση , γιατί δυστυχώς δεν διδάσκεται πλέον η αρχαία Ελληνική γλώσσα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση(ήξεραν πολύ καλά που κτύπησαν)!
    "Σε κάθε πολιτεία ανεξαίρετα θεμέλιο είναι η ανατροφή των νέων"
    Λόγια σοφά από τον Πυθαγόρα..
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επίλογος:Ο κάθε πρωθυπουργός πρέπει να προσέχει διπλά ποιούς θα έχει στο πλάι του...ήδη ο Καραμανλής το πληρώνει ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλη η ουσία εστιάζεται στα ζητήματα των ατομικών δικαιωμάτων και της υποχώρησής τους προ του συμφέροντος της κοινότητας .
    Στην Ελληνική περίοδο ήδη υπήρχαν , σχηματισμένες αντιλήψεις περί δικαίου, δικαιωμάτων, φύσεως και σκοπού αυτών των αντιλήψεων και σύνδεση της αντιλήψεως περί δικαίου με θετούς κανόνες δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το πρόβλημα δεν είναι στην απόφαση της δικαιοσύνης, που σε δεύτερο βαθμό μπορεί να αλλάξει.
    Είναι η νοοτροπία και το ήθος των πολιτικών:

    Να δεχτώ ότι υποστηρίζει ο κ Κεφαλλογιάννης. Μπορεί να μου απαριθμήσει μία χώρα που ο βουλευτής φωνάζει την αστυνομία στο γραφείο του? για ποιο λόγο να τον κεράσει καφέ?
    Βγαίνει η απόφαση της δικαιοσύνης.
    Η εκτελεστική εξουσία και η δικαστική εξουσία πρέπει να υπακούουν στα κελεύσματα της νομοθετικής / πολιτικής ηγεσίας?
    Που το είδαν γραμμένο?

    Ω καιροί ω ήθη...

    ΥΓ

    με τον κ Τσίπρα δεν ασχολούμαι, όχι γιατί έχει το ελαφρυντικό της νεότητας, αλλά πολιτικός είναι ως πολιτικός βελάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. LIGO ASXETO AYTO ALLA FOBAMAI MHPOS KAI TO KSEXASO.PROXTES MILOYSAME GIA THEORIES SYNOMOSIAS,KATEYTHHNOMENA DHMOSIEYMATA KAI SKOTEINOYS SKOPOYS KAI ALLA POLLA POY NOMIZEIS OTI BGAINOYN APO TIS SELIDES DIHGHMATOS.THN DEKAETIA TOY '70 H NOTIOS AFRIKH MAZI ME TO ISRAHL PRAGMATOPOIHSAN PYRJNIKH DOKIMH STA ANOTERA STROMATA THS ATMOSFAIRAS KAPOY PANO APO TO NOTIO ATLANTIKO OKEANO.AMESOS META PLAKOSAN OLOI OI SYGGRAFEIS GIA UFO & PARAKSENA FAINOMENA KAI GRAFAN GIA KAPOIO UFO POY ANATINAXTHHKE PITHANON APO ATYXHMA.ARGOTERA BEBAIA H ALHTHEIA HRTHE STO FOS GYRO STA MESA TON '80s. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο σου σε παραδέχομαι! Έχεις το θάρρος της γνώμης σου να στηλιτεύσεις τέτοιου είδους αλαζονικές συμπεριφορές που έφεραν τη δικαιοσύνη μας σ' αυτό το χάλι που είναι σήμερα!
    Απ' όπου κι αν προέρχονται! Ο Εισαγγελέας της έδρας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου, το ξέρω ότι είναι λεβέντης και λεβέντης αποδείχθηκε και ο δικαστής!!
    Όσο για τον Τσίπρα σαφώς και δεν είναι αριστερός! Ούτε και η δικηγόρος που τον υπερασπίζεται είναι αριστερή κι ας είναι γόνος πρώην ηγέτη του ΣΥΝ!! τι σχέση έχουν αυτά τα άτομα με την αριστερά ποτέ δεν κατάλαβα!!

    Μόνο σε ένα κάνεις λάθος: Όταν ο Ανώτατος Εισαγγελέας της Χώρας μας κ. Σανιδάς στην παραγγελία του προς τους υφισταμένους εισαγγελείς, τους περιγράφει με το νι και με το σίγμα τα εγκλήματα που έγιναν στην υπόθεση Βατοπαιδίου δεν τους στρώνει το χαλί για να προχωρήσουν στην εξερεύνηση του σκανδάλου,
    αλλά τους βάζει όρια μέχρι που θα φθάσει αυτή η εξερεύνηση!!
    Δεν επιτρέπεται από το σύστημα της ποινικής μας δικαιοσύνης τέτοιου είδους υπόδειξη από ανώτερο δικαστικό λειτουργό προς τον κατώτερο, αρμόδιο και φυσικό δικαστή ή εισαγγελέα μιας υπόθεσης!
    Ο νόμος ορίζει τι και πώς θα το ψάξει!! Δεν χρειάζεται καθοδήγηση! Και οι βαθμοί των δικαστικών λειτουργών δεν δημιουργήθηκαν για να οδηγεί ο ανώτερος τον κατώτερο, αλλά για να προσφεύγει ο πολίτης σε δεύτερο και τρίτο βαθμό για να βρει το δίκιο του!!
    Ξέρω τι σου λέω!!
    Καλό σου βράδυ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aa! και κάτι άλλο: Υπό μορφή οδηγιών και συμβουλών γίνονται οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε πολιτικό, και πολύ περισσότερο όταν γίνονται από ανώτερους προς κατώτερους!
    Όταν και ο τέως Πρόεδρος της Ένωστης Δικαστών και Εισαγγελέων Αχιλλέας Ζήσης κατηγορήθηκε ότι συμβούλεψε την ανακρίτρια για την υπόθεση Αβραμίδη - Μπογδάνου, πέρασε πειθαχική δίωξη και ποινική για παράβαση καθήκοντος, γιατί έκανε δήθεν παρέμβαση στο έργο της! Μα και αυτός συμβουλευτικά ενήργησε, ξέροντας ίσως και κάποια πράγματα περισσότερα για την υπόθεση, μιάς και η γυναίκα του ήταν δικηγόρος του Αβραμίδη.
    Και μη μου πεις ότι ο κ.Σανιδάς δεν είχε ατομικό συμφέρον να θέσει συμβουλευτικά τα όρια μιας τέτοιας έρευνας, ξέροντας και αυτός περισσότερα πράγματα σε κυβερνητικό επίπεδο που του επέτρεπαν να πει για παραπλανημένους υπουργούς... γιατί δεν θα σε ...πιστέψω!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. MARIANIKH EXEIS APOLYTO DIKIO,ME AYTO TON TROPO ORIOTHETOYN THN EREYNA KAI THN ASKHSH TON POINIKON DIOKSEON.TAYTOXRONA DE BAPTIZOYN STHN KOLYMPITHRA TOY SILOAM TOYS EAYTOYS TOYS (OPOIOI & NA EINAI AYTOI) KAI TON SANIDA GIA TIS OPOIES EPILEKTIKES APRAKSIES TOY STO PARELTHON.DHL. BGAINOYN KAI LENE STON APLO KOSMO "EIDES POSES KATHGORIES BALAME?MISO KILO XARTI!!EMEIS NOIAZOMASTE GIA THN KATHARSH" (KATHARSH POSO THN MISO AYTHN THN LEKSH!!!!) G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ απόλυτα ότι η δικαιοσύνη είναι η αρχή και το τέλος της δημοκρατίας.
    Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στο θεσμό τότε έχουμε χάσει τα πάντα.

    -Έχει δίκιο η Μαριάννα..άλλωστε γνωρίζει και τα πράγματα από πρώτο χέρι.

    ΥΓ. έχεις παρατηρήσει politis ότι μερικοί που βγαίνουν και σε ραδιοφωνικές εκπομπές ..έχουν άλλο αέρα μετά έτσι?
    :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ mariannaonice
    Καταρχάς να ..."απολογηθώ" για το σχόλιο στα Ρωσικά.
    Μπαίνω στο blog σου , διαβάζω το post και πάω στα σχόλια .
    Διαβάζω και λέω: ....Που πας ρε Καραμήτροοοο! Στο σαλούν που έπεσες θα πέσουν όλοι επάνω σου ωσάν .....ρίνγκο ! Χαχαχα!
    Αποφάσισα λοιπόν να σου γράψω στα Ρωσικά το σχόλιο μου με σκοπό να σου το μεταφράσω σε ουδέτερο έδαφος ,έξω από το σαλούν με τους ...ρίνγκο !Χαχαχα ! Κορόιδο είμαι;
    Μεταφράζω λοιπόν: "Διαφωνώ, αλλά δεν θέλω να σου χαλάσω την καρδιά . Όμως τα πράγματα τα βλέπεις μόνο από την μια πλευρά.
    Καληνύχτα είμαι άρρωστος:))) "
    Αυτά περί του σχολίου μου χαχαχα!
    Τώρα για το θέμα του κ. Σανιδά και εδώ ξέρεις πολύ καλά ότι τα πράγματα τα βλέπουμε διαφορετικά. Δεν ξέρω εάν έχεις διαβάσει όλη την επιστολή αλλά εγώ τόσα χρόνια στο ....κουρμπέτι ομολογώ ότι τόσο "σκληρή" και αναλυτικά αποκαλυπτική εντολή από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς την Εισαγγελία Εφετών, δεν έχω διαβάσει!
    Τα περί πολιτικών έχουν και μια άλλη ... εξήγηση . Άκου λοιπόν την άλλη πλευρά. Εάν ο κ. Σανιδάς έλεγε ότι προκύπτουν κατά την γνώμη του ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα , η υπόθεση σύμφωνα με τον νόμο πήγαινέ στην Βουλή . Ερωτώ : από όσες υποθέσεις,όλα αυτά τα χρόνια ,έχουν πάει στη Βουλή , αποκαλύφθηκε ποτέ η Αλήθεια ; Φυσικά και ΟΧΙ ! Άρα εάν ήθελε συγκάλυψη ΕΚΕΙ θα την έστελνε !
    Περίμενε λοιπόν το πόρισμα της δικαιοσύνης , μη "προκαταβάλεις"(με την καλή έννοια) αποφάσεις, και ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ εκ του αποτελέσματος και όχι υπολογιστικά και κατά την γνώμη μας.
    Αυτό νομίζω επιβάλει η Δημοκρατία και η λογική.
    Χαρίσματα ενόρασης δεν έχουμε (εάν είχαμε .... δε θα αναγκαζόμουν να μην δηλώνω την πισίνα στο φτωχικό μου .... στο Ντουμπάι χαχαχα!).
    Η γνώμη μου είναι ότι μετά την έρευνα της δικαιοσύνης πολλοί θα την πληρώσουν , μεταξύ αυτών και πολιτικοί που θα αναγκαστούν να καταφύγουν στην ασυλία της Βουλής δια μέσου των διαφόρων εκλογικών κόλπων.
    Οι δύο εισαγγελείς κ.Κολιούσης(ειδικός στις αρπαγές δασικών εκτάσεων και δημοσίων κτημάτων) και Σωτηροπούλου έχουν πιάσει δουλεία . Ας δούμε πρώτα την δουλειά τους .....και τα ξαναλέμε.
    Αυτά τα .....ολίγα χαχαχα ! Ύπνος δεν με πιάνει αφού κοιμόμουν κάποιες ώρες τώρα και το έριξα στην ... laptop therapy ,με μια θερμοφόρα στο κεφάλι , στο κομοδίνο αρκετό ...τίλιο , και ο πυρετός ....να επιμένει.
    Ααα! ξέχασα και η κουρτίνα στην μπαλκονόπορτα τραβηγμένη και τέσσερα ζευγάρια μάτια συνεχώς να με προσέχουν.
    Καλό βράδυ @ φίλη μου !


    @gnik
    Για ρώτα για το ...λάδι από την Μυτιλήνη χαχαχα !
    Την πάτησε όμως γιατί προμήθειες σε καραφάκια ( τα οποία χρειάζονται για να γυρίσουν τα γρανάζια στη ΤV ), δεν έκανε ! Ας πρόσεχε! ή ....ας ρώταγε!!! χαχαχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @politis
    "Ερωτώ : από όσες υποθέσεις,όλα αυτά τα χρόνια ,έχουν πάει στη Βουλή , αποκαλύφθηκε ποτέ η Αλήθεια ; Φυσικά και ΟΧΙ ! Άρα εάν ήθελε συγκάλυψη ΕΚΕΙ θα την έστελνε !"

    Μας δουλεύεις Πολίτη;
    Τη μια μας λες ότι πρέπει να έχουμε (ανακτήσουμε) εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την άλλη εμφανίζεσαι βέβαιος ότι η Βουλή θα κάνει συγκάλυψη;

    Οχι Πολίτη! Να πήγαινε η υπόθεση στη Βουλή, να γινόταν συζήτηση κι ας αναλάμβανε ο καθένας βουλευτής τις ευθύνες του.

    Τις δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης εισαγγελέων τις άκουσες, ή τι κάνεις γαργάρα; "Μόνη αρμόδια Αρχή να αξιολογεί και να εκφράζει απόφαση για ποινική συμπεριφορά υπουργών είναι η Βουλή".

    ..και όχι ο Σανιδάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιωργάκη ...Πρασινοφρουρίξ....μην ζορίζεσαι αγόρι μου . Θα πάθεις τίποτα . Ανεβαίνει και η πίεση και ...ούτε το μαγικό φίλτρο δεν θα σε ...συνεφέρει. Χαλαράάάάά.
    Την συγκάλυψη που θα ήθελες μέσω της Βουλής δεν θα την αντικρίσεις.
    Δεν έχεις και μυαλό, αφού το ότι εκτελείς διατεταγμένη υπηρεσία από τον Ρωμαίο Καίσαρα, φαίνεται από το ότι είσαι κρεμασμένος όλη την ημέρα στο πληκτρολόγιο.
    Δουλειά δεν έχεις? Α, ξέχασα ....οι ανασφάλιστοι της Χαριλάου Τρικούπη με την υπόσχεση για διορισμό ....όταν ......!
    Καλά κρασιά!
    ΠΑΠ
    υγ.Πες στον ...Λασιθιώτης(ξέρεις ποιόν) ότι ο Σανιδας θα ξανανοίξει και την υπόθεση Οπλού. Ξέρεις εκείνα τα 27.000 στρέμματα .....!
    Ο δήμαρχος Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος την κρίσιμη περίοδο του 1997 ήταν βουλευτής του Συνασπισμού, σε δηλώσεις του στη "Ν.Κ." σημειώνει ότι «στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου τότε για το θέμα, στο ερώτημά μου τι θα γίνει με τα 10 χιλιάδες στρέμματα που διεκδικεί το Ελληνικό Δημόσιο και ότι δεν ανήκουν στη Μονή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς μού είχε απαντήσει ότι, ακόμη και αν το Ελληνικό Δημόσιο κερδίσει τη δίκη, είναι στις προθέσεις του να εκποιήσει αυτή τη δημόσια έκταση στη Μονή ώστε οι Άγγλοι επενδυτές να προχωρήσουν την αξιοποίησή της...».
    Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά από αυτή την παρέμβαση Δανέλλη, που έθετε σοβαρά ερωτήματα και για τις διαδικασίες και για το είδος και για την αξιοπιστία της επένδυσης, η τότε δημοτική Αρχή Σητείας είχε κηρύξει το βουλευτή "ανεπιθύμητο πρόσωπο" που μάχεται την ανάπτυξη της περιοχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να σχολιάσω τον τσαμπουκά των ημιμαθών και κρατούντων: βρε δε πα να γράφετε τον εαυτό σας Βατοπαίδιο από τότε που υπάρχετε, εμείς θα σας γράφουμε Βατοπέδι γιατί έτσι γουστάρουμε, γιατί έτσι γουστάρει ο Μπαμπινιώτης στην Πάπυρο, μη τζιζ ποιός τολμά να αμισβητήσει τον Μέγα Ιεράρχη της Γλώσσας!, και γιατί έτσι σας σπάμε -το βασικότερο- το δικό σας τσαμπουκά! ναι με ένα ε παίρνετε χαμπάρι ποιός μοιράζει την τράπουλα σήμερον! Γίνομαι πολύ αμερικάνικη ε; ...δεν πειράζει!
    Να σχολιάσω και το προτεινόμενο ήθος: Πολίτη είσαι απίστευτα έως εγκληματικά ρομαντικός.. σόρρυ δηλαδή, αλλά από ποιά αγωγή και παιδεία θα βγούνε αυτοί οι πολιτικοί; πόσα περισσότερα θέλουμε να δούμε και να ζήσουμε στο πετσί μας για να συνειδητοποιήσουμε που οδήγησε αυτή η γελοία μεταπραττική αστική τάξη τον τόπο μας σήμερα;!
    Χ. Τσίρκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξεκίνησες και σβήνεις τα σχόλια μου Πολίτη, δίχως να έχουν τίποτα προσβλητικό, ενώ αφήνεις τα άκρως πρσβλητικά σχόλια του ανωνύμου; Συγχαρητήρια. Οι δημοκρατικές σου ευαισθησίες με "συγκινούν".

    Θα τα ξαναπώ λοιπόν. Είναι προφανής η απόπειρα του ανώνυμου να αποπροσανατολίσει με τις ασυναρτησίες τις οποίες γράφει. Επί της ουσίας όμως για το προηγούμενο σχόλιό μου ΤΙΠΟΤΑ. Το ποιος φοράει κομματικά γυαλιά είναι νομίζω προφανές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Χ Τσίρκα
    Αγαπητή Φίλη , για να μη επαναλαμβάνω τα σχόλια μου και γίνομε κουραστικός,σε παρακαλώ κοίταξε το σχόλιο μου7.17μμ.
    Με δύο λόγια μόνο ""Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά". Εκεί είναι η λύση! Εκεί πρέπει να σταφούμε και να δώσουμε όλο το βάρος μας.
    Καλό μεσημέρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο/Η george είπε...

    @politis
    "Ας περιμένουμε για να κρίνουμε(τον κ. Σανιδά) γιατί αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία και η λογική !"

    Από πότε στη Δημοκρατία και με βάση τη λογική ένας εισαγγελέας αποφαίνεται εκ των προτέρων για μια υπόθεση, για το ποιος φταίει και ποιος δε φταίει; Ξέρετε εσείς κάποιο άλλο προηγούμενο;

    Κατά τη λογική σου Πολίτη λοιπόν, πρέπει να ...περιμένουμε.

    @politis (από χθες)
    "από όσες υποθέσεις,όλα αυτά τα χρόνια ,έχουν πάει στη Βουλή , αποκαλύφθηκε ποτέ η Αλήθεια ; Φυσικά και ΟΧΙ ! Άρα εάν ήθελε συγκάλυψη ΕΚΕΙ θα την έστελνε !"

    1) Από πότε τίθεται θέμα τι θέλει και τι δεν θέλει ο εισαγγελέας; Είτε προκύπτουν ευθύνες πολιτικών και βάσει νόμου πηγαίνει η υπόθεση στη βουλή είτε όχι και πηγαίνει στο αρχείο.
    2) Συνέχεια του πρώτου. Από όσες υποθέσεις έχει διαχειριστεί η Δικαιοσύνη και όπου υπάρχουν έντονες ενδείξεις ανάμειξης πολιτικών, πόσες κατέληξαν τελικά στη βουλή;

    26 Σεπτέμβριος 2008 9:27 μμ
    Διαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή