Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Για ... μαζέψτε τον !


Μια πολύ …..ενδιαφέρουσα (sic!) πρόταση καταθέτει ο Νίκος Παπανδρέου , αδελφός του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με άρθρο του προ ημερών στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Θέλω να προτείνω, γράφει ο κ. Ν. Παπανδρέου, « μια αλλαγή που αφορά την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση….

Το μάθημα λογοτεχνίας και ελληνικής γλώσσας, όπως διδάσκεται σήμερα στην Ελλάδα, είναι απαράδεκτο για πολλούς λόγους. Ο βασικός λόγος είναι η χρήση του ανθολογίου ως διδακτικού μέσου….

Να καταργηθούν οι ανθολογίες και να αντικατασταθούν με βιβλία …ολόκληρα».

Μέχρι εδώ τίποτα το μεμπτό, αφού η πρόταση του μόνο από ειδικούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου θα μπορούσε να αξιολογηθεί και να κριθεί ,ως προς τα οφέλη της στην σπουδή του αντικειμένου .

Όμως …..δεν σταματά εδώ αλλά κάνει και προτάσεις των …«ολόκληρων» βιβλίων που θα μπορούσαν να διδάσκονται . Ποια , …κατά τον κ. Ν. Παπανδρέου , θα είναι τα βιβλία αυτά ;

Αφού πρώτα αμπελοφιλοσοφεί , μπερδεύοντας λέξεις και ορολογίες που δεν αποδίδουν νόημα ( μου θύμισε τη περίφημη υπόσχεση του αδερφού του για αποκέντρωση , με….. ισχυρό και επιτελικό κεντρικό κράτος !!!!!) στο τέλος παραδέχεται : «είναι φυσικά ένα μεγάλο θέμα, και θα πρέπει τα βιβλία να ταιριάζουν με τις ηλικίες των μαθητών. Γιατί όμως όχι Τριβιζά σε μικρή ηλικία ; Γιατί όχιΧάρι Πότερ…. σε μεγαλύτερη ;»

Μάλιστα ! Ο Χάρι Πότερ ως ….λογοτεχνικό βιβλίο να διδάσκεται στα Γυμνάσια….!!!!

Υπό άλλες συνθήκες πιθανόν η πρόταση να προκαλούσε ,επιεικώς, θυμηδία , αλλά ας σκεφτούμε ότι ο κ. Ν. Παπανδρέου -έχει διατελέσει σύμβουλος του κ. Σηφουνάκη στο Υπουργείο Αιγαίου , όπου … χάζευε το απέραντο θαύμα που ονομάζεται αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα και τον ελληνικό ουρανό ( έτσι ακριβώς …αναφέρει στο Βιογραφικό του)- με την περίεργη αντίληψη περί …νομής και κατοχής του ΠαΣοΚ που επικρατεί στην οικογένεια , μπορεί έξαφνα να παρουσιαστεί ως ....βουλευτής ή και υπουργός.

Σε αυτό τον τόπο τα πάντα είναι …πιθανά !

θα παραθέσω ένα μόνο μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του "Δέκα Μύθοι και Μια Ιστορία" για να καταλάβουμε την λογοτεχνική παιδεία του και ίσως τότε δικαιολογήσετε και τα περί του λογοτεχνικού κειμένου …Χάρι Πότερ : «Κάποτε, όταν ο πατέρας μου αρρώστησε βαριά, με βρήκε στην κουζίνα του σπιτιού μας ένας άντρας με τη φωτογραφία του πατέρα μου κολλημένη κατάστηθα και μου έδωσε κάτι που έμοιαζε με κατάλογο κρεοπωλείου. Θα μπορούσε όμως να ήταν και νομικό έγγραφο:

Εγώ, ο υπογράφων, υπόσχομαι να προσφέρω στον… αρχηγό τα κατωτέρω:

1 συκώτι ,1 καρδιά ,1 πνεύμονα ,1 νεφρό ,1 μικρό ή 1 μεγάλο έντερο, 1 πόδι (όχι το δεξί που έχει δύο ουλές),και να συνεργαστώ με τους θεράποντες γιατρούς που θα επιλεγούν για να τα αφαιρέσουν»……….!!!! …Η Αποσάθρωση της λογοτεχνίας !

Σίγουρα ο κ. Ν. Παπανδρέου , καθότι Αμερικανοθρεμμένος , δεν κατανοεί την ετυμολογία της λέξεως «Παιδεία» {παις, παιδός > παιδεύω (εκπαιδεύω, ανατρέφω, διορθώνω)} και την συγχέει με την Νεοελληνική έννοια του …παιδεύω (ταλαιπωρώ, βασανίζω)

Κλείνοντας το άρθρο του στην εφημερίδα ο κ. Ν. Παπανδρέου χωρίς να το καταλαβαίνει μας αποκαλύπτει και τον σκοπό της πρότασής του περί ….Χάρι Πότερ.

Προσέξτε την τελευταία πρόταση από τον επίλογο του άρθρου του: «Δεν πιστεύω ότι μια τέτοια πρόταση είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά.

Μάλιστα αν είναι να γίνει μια και μόνο τομή στην παιδεία, πιστεύω ότι πρέπει…. να είναι αυτή.

Πάνω απ’ όλα τα βιβλία που διαβάζουμε σε μικρή ηλικία είναι εκείνο που διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό τη συνείδηση του έθνους».

Χωρίς λόγια ……………….

48 σχόλια:

  1. I am extremely angry with the man.
    Who does he think he is and dares to suggest what books our children should read.We do not wish to make our children amerikanakia.
    He is not a Greek and he cannot read and appreciate,Palama,Elyti,or the great Papadiamanti.We will continue to educate our children the way we want and that means,the Hellenic way,and if he does not like it,he should go back to where he belongs,and stay there.He does not help his brother with what he says(better for us).
    Συγνὠμη γιἀ τἀ Ἁγγλικα,ἀλλἀ σκἐφτηκα νἀ γρἀψω στἠν γλῶσσα του μἠπως καἰ καταλἀβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολίτη νομίζω ότι ξέφυγες για τα καλά αυτή τη φορά:

    Δεν υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα να ασχοληθείς από το τι είπε ο Ν. Παπανδρέου;

    Και ποιος είναι ο Ν. Παπανδρέου; Είναι αδελφός του ΓΑΠ. Ε και λοιπόν; Κατέχει κάποιο σημαντικό δημόσιο πόστο και έχει σημασία το τι λέει ή το τι κάνει; Διεκδικεί κάποιο αξίωμα ώστε να έχουν σημασία τα λεγόμενά του και οι πράξεις του;

    Το σημερινό σου άρθρο δείχνει ξεκάθαρα την εμπάθειά σου στον ΓΑΠ. Είσαι νομίζω φαουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε george
    Ο τίτλος της ανάρτησης σε συνάρτηση με το σχόλιο του politis στίς 21 Σεπτεμβρίου 2008 8:07 μμ
    Και στην ανάρτηση ¨Για πες μας κ, Φωτιάδη¨
    Το κάνει να ¨χωνεύεται¨
    Τουλάχιστον εγώ έτσι το καταχωρώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ποστ αυτό είναι στο πλαίσιο κρίνουμε μόνο την αντιπολίτευση έτσι ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα τωρα που θα δικεδικήσουν κυβενητικό ρόλο?????????
    Εκεί που πήγα να ασπαστώ ότι αρθρογραφείς με αυτό το πνεύμα.........το έκαψες :(((((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολίτη ας ελπίσουμε ότι η επόμενη ανάλυση δεν θα είναι για τη μητέρα του Γιώργου τη Κα Μαργαρίτα διότι η τρωθείσα προ πολλού αξιοπιστία σου θα αμαυρωθεί πλήρως...
    ΥΓ Στο χωριό μου λένε :εδώ καράβια χάνονται(Κωστάκης κλπ )βαρκούλες αρμενίζουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ¨με την περίεργη αντίληψη περί …νομής και κατοχής του ΠαΣοΚ που επικρατεί στην οικογένεια , μπορεί έξαφνα να παρουσιαστεί ως ....βουλευτής ή και υπουργός¨

    Μην πηδάτε γραμμές στο κείμενο.

    -Το σωστότερο θα ήταν οτι:
    αρθρογραφείς ¨ΚΑΙ¨ με αυτό το πνεύμα

    -Sorry που επεμβαίνω αλλά εξηγώ πως το εκλαμβάνω εγώ σαν τρίτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς george
    Μάλλον ζεις σε άλλη Eλλάδα δικέ μου.
    Ο Ν. Παπ έχει διατελέσει σύμβουλος υπουργού, ο άλλος αδελφός και αυτός σύμβουλος στο Υπεξ επί ΓΑΠ. Μετά τον έκανε ....καθηγητή Πανεπιστημίου.
    Εσύ δεν έχεις ακούσει τίποτα περί ...οικογενειοκρατίας?
    Τώρα στο Υπεξ είναι ο υιός της Ντόρας.
    Για να δούμε τι έχουμε από οικογενειοκρατία.
    ΠΑΠ (1ος-2ος-3ος, Κατσανέβας) ΚΑΡ(1ος-2ος,Αχιλλέας- Λιάπης)ΜΗΤΣ( φτου-Ντόρα-Κυριάκος),Πάγκαλος, Αλαβάνος, Κεφαλογιάννης....κλπ
    Γιατί κρύβεσαι λοιπόν πίσω από το δάκτυλο σου φανερώνοντας ότι απλά είσαι ένα κομματόσκυλο.
    Το οποίο μάλιστα δεν ξέρει και Ελληνικά, γιατί αν ήξερες θα διάβαζες:"Υπό άλλες συνθήκες πιθανόν η πρόταση να προκαλούσε ,επιεικώς, θυμηδία , αλλά ας σκεφτούμε ότι ο κ. Ν. Παπανδρέου -έχει διατελέσει σύμβουλος του κ. Σηφουνάκη στο Υπουργείο Αιγαίου , - με την περίεργη αντίληψη περί …νομής και κατοχής του ΠαΣοΚ που επικρατεί στην οικογένεια , μπορεί έξαφνα να παρουσιαστεί ως ....βουλευτής ή και υπουργός.
    Σε αυτό τον τόπο τα πάντα είναι …πιθανά !"
    Τον είδες λοιπόν σύμβουλο του υπουργού, στις επόμενες πιθανά θα τον δεις στην...Αχαϊα υποψήφιο (Είτε αυτόν μήτε τον ..Αντρίκο, τον Πανεπιστημιακό)
    Κοιτά λοιπόν στην ουσία και στην λούμπα που πάνε να μας ρίξουν και άσε τον κομματισμό σου!
    ΠΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολίτη πιέζεις να σε κατατάξουν σε κάτι γραφικά κατευθυνόμενα blogs...
    μήπως λέω μήπως το αποτέλεσμα που επιδιώκεις είναι το αντίθετο.Πρόσεχε λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΥΤΗΣ: "....ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΔΙΧΩΣ ΚΟΙΝΟ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΔΙΧΩΣ ΠΟΙΗΤΕΣ...."

    ΜΙΑ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ:" ....ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ "ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ" ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ....ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ "ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ"..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι για γέλια ο ΝΑΠ...
    Φαντάσου να τον βλέπουμε να μπαινοβγαίνει για επίσκεψη στο Μαξίμου εάν κάνουμε τον ποδηλάτη πρωθυπουργό.(ο μόνος Έλληνας που εν κινήσει έβαλε το δάκτυλο στην αλυσίδα!).Αυτοί οι άνθρωποι μας κυβερνάνε; Και οι άλλοι δεν πάνε πίσω αλλά είναι κάπως πιο ευφυείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Διπλωμάτη
    Όχι ! Την κα.Μαργαρίτα ποτέ! Να φανταστείς πριν λίγο καιρό ( το φετινό καλοκαίρι) βρεθήκαμε να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι μιας κοινωνικής εκδήλωσης. Η κα. Μαργαρίτα μου μίλαγε Αμερικάνικα και εγώ (από αντίδραση) ...Ρώσικα ! Τελικά ούτε στα Ελληνικά δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε. ΤΟ γέλιο από όλο το τραπέζι !!!
    Σοβαρά, ο οποιοσδήποτε θα έβγαινε με άρθρο σε εφημερίδα και έγραφε τέτοιου είδους ...."προτάσεις", τα ίδια θα έγραφα.
    Χάρι Πότερ ;;; Δηλαδή να αντικαταστήσουμε ένα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (, που πολλοί τον παρομοίωσαν με τον Ντοστογιέφσκι), ένα Παύλο Νιρβάνα, με ...... την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ(συγγραφέας του Χάρι Πότερ) ; .....Έλεος!!!
    Ξυπνάτε , αφήστε τα κομματικά χρωματιστά γυαλιά σας , γιατί τα ίδια λάθη τα κάναμε και εμείς ...και ιδού τα αποτελέσματα!.

    Я говорю с любовью (μεταφραση. Σου μιλώ με αγάπη)
    politis-gr
    ΥΓ. Αυτό το ...αξιοπιστία κάτι μου θυμίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προτιμότερο να βάζεις το δάκτυλο στη αλυσίδα παρά ΟΛΑ τα δάκτυλα στο μέλι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ανώνυμος
    Ούτε σε άλλη Ελλάδα ζω, ούτε κομματόσκυλο είμαι και ελληνικά γνωρίζω γελοίο υποκείμενο, αν θες να σου απαντήσω και στο ύφος που εσύ χρησιμοποιείς.

    Ο Πολίτης ανέρτησε θέμα για τα λεγόμενα ή τις πράξεις ενός προσώπου που δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ αξίωμα ΠΛΕΟΝ, δεν διεκδικεί ΚΑΝΕΝΑ αξίωμα. Μόνη του ιδιότητα είναι ότι είναι ...αδελφός του ΓΑΠ. Αν αυτό δε δείχνει εμπάθεια τότε τι δείχνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ george
    Σε παρακαλώ σβήσε "Το γελοίο υποκείμενο" προς τον συνομιλητή σου!
    Στην αντίθετη περίπτωση να με συγχωρείς αλλά θα αναγκαστώ να το κάνω εγώ.
    Σε παρακαλώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @politis
    Εντάξει. Το παίρνω πίσω. Το έγραψα πάνω στο θυμό μου, αλλά το ύφος του και οι χαρακτηρισμοί του είναι εξίσου απαράδεκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ george
    Σε ευχαριστώ ! Διάβασα το σχόλιο του 5.55 ΠΑΠ.
    Επιθετικό μεν αλλά όχι υβριστικό.
    Η μόνη λέξη που μπορώ να σταθώ είναι το "κομματόσκυλο", αλλά νομίζω ότι στην καθομιλουμένη την χρησιμοποιούμε όχι με υβριστικό τρόπο αλλά ως χαρακτηρισμό κάποιου που είναι έντονα προσκολλημένος σε κάποιο κόμμα.
    Δεν μου αρέσει και εμένα η λέξη , είναι αλήθεια , γι` αυτό καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιούμε την λέξη ...κομματικά γυαλιά, χρωματιστά γυαλιά ή κάτι παρεμφερές.
    Σε ευχαριστώ και πάλι για την διόρθωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπορούμε να έχουμε και photo του ανερχόμενου αστεριού
    Fatso
    Ή θα κατηγορηθούμε για λυκαϊσμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @politis
    Δεν είναι ο χαρακτηρισμός "κομματόσκυλο" (σιγά την προσβολή) αλλά το όλο προσβλητικό (και όχι απλά επιθετικό) ύφος της ανάρτησης. Εν πάσει περιπτώσει πολυασχοληθήκαμε και δεν είναι το θέμα μας αυτό.

    Όσον αφορά τον ΝΑΠ, αν αυτός πιστεύει ότι ο Χαρυ Πότερ είναι μνημείο λογοτεχνίας τότε είναι δικαίωμά του. ΔΕΝ είναι υπουργός Παιδείας ο ΝΑΠ και ούτε πρόκειται να γίνει. Παρεπιπτόντως ο Χαρυ Πότερ έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, αναπτερώνοντας το ενδιαφέρον των παιδιών για τη λογοτεχνία.

    Κτύπα τον ΓΑΠ ευθέως αφού δεν τον συμπαθείς, αλλά μέσω του αδελφού του, με συγχωρείς Πολίτη, αλλά η σημερινή σου ανάρτηση πολίτη είναι χτύπημα κάτω από τη μέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ george
    Φίλε νομίζω ότι απάντηση έδωσα λίγο πιο επάνω στον Διπλωμάτη.
    ΟΠΟΙΟΣ και να τα έγραφε, (άσημος ή διάσημος, αδελφός ή ξάδελφος, Πράσινος ή Γαλάζιος ή πορτοκαλί ή κόκκινος ή ....Μπλέ( τώρα εδώ τι να βάλω ;), πάλι τα ίδια θα έγραφα.
    Όταν έχουμε ένα Νίκο Καββαδία, ένα Κώστα Βάρναλη, ένα Μενέλαο Λουντέμη, ένα Κώστα Καρυωτάκη,ένα Δημήτρη Βικέλα, μια Πηνελόπη Δέλτα ....και τόσους άλλους ....είναι ντροπή να εκφέρονται τέτοιες γνώμες.
    Οι τελευταίες 4-5 λέξεις του άρθρου μου τα λένε ΟΛΑ.
    Αν δεν τις καταλαβαίνεις ...τι να πω!!!!
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @gnik

    Φίλε κάτω-κάτω και αριστερά.
    Λυκαϊστή :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι θέλει και μιλάει αυτός ο Νίκος.??
    Υπάρχει μια διαφορά,βαλτοί είναι να την καταστρέψουν.Δεν έχω διάθεση να μιλήσω για το θέμα σήμερα αλλά θα σας πω ένα μυστικό (και πολίτη μην το κόψεις)
    Ο πολίτης ΔΕΝ ειναι δεξιός και μην σας παραπλανά.
    Είναι του Βαγγέλη και όχι του δεξιού Μειμαράκη αλλά του γνωστού ως Βeni.(τι είπατε?)
    και πηγές από εδώ στα γραφεία λένε ότι πλέον γίνεται εμφανέστατη η πολιτική του θέση.
    Σας έχει ξεγελάσει φίλοι μου.
    Άλλαξα γνώμη , θα μιλήσω για το σημερινό θέμα μόνο με μια σύντομη φράση.
    Νίκο μαζέψου , ο Αντρίκος έχει σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @politis
    Μιας και το έφερε η κουβέντα, πιστεύεις στ' αλήθεια ότι τα λογοτεχνικά κείμενα που διδάσκονται στα σχολεία είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου της Ελληνικής Λογοτεχνίας; Γιατί (απλό παράδειγμα) υπάρχει σχεδόν παντελής απουσία κειμένων από τα βιβλία του Ν. Καζαντζάκη;

    Η κριτική σου επομένως -αν σε ένοιαζε πραγματικά το θέμα- θα έπρεπε να εστιάζεται περισσότερο στο Υπουργείο Παιδείας και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, αντί στις ...δηλώσεις του ΜΗ ΚΑΤΕΧΟΝΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΞΙΩΜΑ Νίκου Παπανδρέου.

    Κάτι ακόμα. Διορθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά έχεις γράψει ποτέ για την κ. Νατάσα Καραμανλή και τη "λαμπρή" σταδιοδρομία της στην Ιατρική, που αποτελεί ντροπή για ολόκληρη την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @george
    Δεν διάβασες το post , διαβασέ το πάλι καλά!
    Επίσημο αξίωμα είχε αλλά τότε δεν είχαμε Χαρι Ποτερ.
    Ο politis αναφέρει ποιούς λογοτέχνες θεωρεί σημαντικούς προς διδασκαλία στα σχολεία.
    Ντροπή για την τρτοβάθμια δεν θα πρέπει εσύ να μιλάς, εσύ ελληνοσοσιαλιστή φίλε γιατί απ ότι φαίνεται δεν έχεις σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο.Έχεις μπει άραγε μέσα εκεί ποτε?
    Λέω εγώ "όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"
    "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί"
    I can tell you more about the post but my time is up. Thanks george for the dialog.I will wait your answer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @local
    Διάβασε σε παρακαλώ το κείμενό σου ξανά και πες μου αν βγάζεις νόημα από τις ασυναρτησίες τις οποίες γράφεις. Επί της ουσίας όμως τίποτα.

    Για το δικό σου ξεστράβωμα, ούτε σοσιαλιστής είμαι και στα ελληνικά πανεπιστήμια πέρασα 10 χρόνια από τη ζωή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @politis
    Με το που άνοιξα το blog εκεί πήγα κατευθείαν χωρίς να διαβάσω το σχόλιο.
    Τώρα τι να λέμε μπροστά στα έργα τέχνης...χαζογελάω μισή ώρα τώρα :)))))
    Ευχαριστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @george
    Απαντώ εν συντομία, γιατί σήμερα το μετατρέψαμε σε ...Chat:))
    1)Μπορούν να γίνουν πολλές και καλές αλλαγές.
    2) Επιμένεις , αλλά ...δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι δικαιώνεις τον 5.55 περί χρωματιστών γυαλιών.Δεν πειράζει, είναι αναφέρετο δικαίωμα σου.
    3)Έχουν γράψει τόσοι άλλοι...
    Βέβαια δεν αναφέρεις για τον Αντρίκο και το πως έγινε Πανεπιστημιακός!!!!
    Κοίτα πως τα βλέπεις τα πράγματα και μέσα από ΤΙ γυαλιά!
    Για να ξέρεις αποφεύγω να γράφω θέματα που έχουν επανειλημμένα ανακυκλωθεί από τους πάντες.
    Αλλάξτε !! Τα λάθη αυτά τα κάναμε επί χρόνια και συνεχώς τα .... λουζόμαστε !
    Η ίδια η κοινωνία αυτή την στιγμή ανθίσταται και γαντζώνεται απελπισμένα στα κεκτημένα της ψευδαίσθησης , γιατί στο μεταπολιτευτικό μας βίο ελάχιστες φορές ειπώθηκαν οι αλήθειες.
    Ζητήστε ...τις Αλήθειες!!!
    Είπα εν συντομία , αλλά ...τέλος πάντων !!
    Καλό βράδυ γιατί είμαι με ένα πολύ γερό κρυολόγημα και ....πάω για το κρεββάτι μου.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @politis
    1) Μην πέφτεις στην παγίδα να κατηγορείς τους συνομιλητές σου για κομματικά γυαλιά. Είναι η εύκολη δικαιολογία για κάτι "ανώνυμους", εκτός του ότι κάνεις και λάθος, τουλάχιστον για μένα.
    2) Να μιλήσουμε και για τον Αντρίκο, το Λαλιώτη, τη Βάσω Παπανδρέου, την Παπαρήγα, τον Καραμανλή, τον Βουλγαράκη για όλους! Κανένα πρόβλημα. Για ΟΛΟΥΣ όμως, και όχι επιλεκτικά.
    3) Το θέμα της Νατάσας Καραμανλή, ένα θέμα που δεν έχει ανακυκλωθεί όπως λες και κρύβει μπόλικη "διαπλοκή" και τροφή για αναζήτηση της αλήθειας. Το αποφεύγεις όμως, χρησιμοποιώντας την εύκολη δικαιολογία ότι "φοράω κομματικά γυαλιά". Θεωρείς μάλλον πιο σημαντικές τις ...δηλώσεις του ΝΑΠ περί Χάρυ Πότερ.

    Καλή σου νύχτα και περαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολίτη περαστικά....το επόμενο post
    αδελφέ για τον Καραμανλή...έτσι για αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. χάρη πάτερ!!!!
    Μπορεί να κοροιδεύετε το Νικολάκη,αλλά θυμάμαι ένα μονόστυλο στην Ελευθεροτυπία του 1982,δεν θυμάμαι όμως ημερομηνίες,στο οποίο έγραφε περίπου ότι "αποκλειστικός αντιπρόσωπος όλων των πολεμικών βιομηχανιών των ΗΠΑ,στην Ελλάδα,είναι ο Ν.Α.Παπανδρέου"!!!!!!
    Ε,πως να μη χαζεύει το...Αιγαίο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Πολίτης
    Το γινάτι βγάζει μάτι...έχεις καταντήσει 'γραφικός', και εγώ μαζί σου που διαβάζω τι γράφεις!
    Σε παρακαλώ ασχολήσου με κάτι ποιό ουσιώδες - (έχουμε ανάγκη απο ποιητές) διαφορετικά θα πρέπει να σε 'καταδικάσω' στην αφάνεια, στην ίδια αφάνεια απο όπου σε ανέσυρα μερικους μήνες πριν. Πάρτο όπως θέλεις...ειλικρινά μιλαω.

    @ Ορίζοντας
    Πολύ καλό!

    @ gnik
    Από το 'Sorry που επεμβαίνω αλλά εξηγώ πως το εκλαμβάνω εγώ σαν τρίτος' ξέχασες το αντικιμενικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΠΟΛΙΤΗ, ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΩΙΝΟ, ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πωπω, έπεσαν οι πρασινοφρουροι αλβανικής καταγωγής να σε φάνε Πολίτη! Έτσι ΠΑΣΟΚάκια αλβανόφωνοι! Σας έχει πιάσει τρόμος γιατί ο ΓΑΠ και όλο του το σόι είναι για τον βίλον που λένε και οι κύπριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πρασινοφρουροί στις θέσεις σας στην πρώην Τρικούπη...ανασφάλιστοι οπλίσατε ...θα διοριστείτε όταν γίνουμε κυβέρνηση ΠΥΡ!
    \
    Άντε και στο Λύκειο να βγει να πει ο Γιώργος όμως για διδασκαλία του lORD of the RING...xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Much ado, about nothing.
    Καλα, τοσα γραμματα, χωρις πραματα;
    Ασε μας ρε φιλε.Αντε να σε κοιταξει κανας γιατρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που μπαινουν εδώ μέσα και βγάζουν χολή!
    Αφού τα είπε ο Νικολάκης!
    Τα είπε και σεις το χαβά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Βενιζέλο δεν μας τα λες καλά.
    Το μάθαμε πλέον ότι είσαι εσύ.
    Μην το παίζεις δεξιός.
    Γράφεις καλά αλλά ο ΓΑΠ δεν φεύγει.
    Και από τον Καραμανλή να χάσει ξανά εδώ θα μείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εμ πολίτη μου , αυτά παθαίνεις άμα δίνεις πατήματα .

    Ήθελα να γράψω ένα σχόλιο χθες όταν ήταν στα 26 αλλά είπα δε γ*** ανούσιο , άτοπο το άρθρο δε χρειάζεται να μπεις σε χαζούς τσακωμούς .

    Μα είναι δυνατόν να καταρρέει όλος ο κόσμος απ άκρη σ άκρη και εσύ να μας λες για τον Νικολάκι το συνονόματο ?

    Έλεος βρε αδερφέ . Καταρρέουμε ομαδικώς και παγκοσμίως , δεν το χετε πάρει χαμπάρι ?

    Μας έχεις συνηθίσει σε ποιο επίκαιρες παρεμβάσεις δίνοντας τροφή για ωραίους διαλόγους . Μη το χαλάς ...

    Υ.Γ : (υπέρ του george) Το σχόλιο του 5.55 είναι σαφώς πιο υποτιμητικό και προσβλητικό για τη νοημοσύνη μας παρά οι χαρακτηρισμοί του george . Αυτόν έπρεπε να σχολιάσεις κι όχι τον άλλο που προκλήθηκε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Θα διαφωνήσω με τον παραπάνω φίλο λέγοντας πως και αυτά τα θέματα πρέπει να συζητιούνται γιατί ο εν λόγω κύριος ήταν σύμβουλος Υπουργείου και μελλοντικός σύμβουλος κάποιου άλλου Υπουργείου εάν το Πασοκ ανέβει πάνω.
    Αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε τον τόπο μπροστά διδάσκοντας Χαρι Ποτερ;
    Ας τον μαζέψει και αυτόν κάποιος!
    Καλό σίριαλ το Βατοπέδι αλλά δηλώσεις με τέτοιο περιεχόμενο αξίζουν σχολιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα παιδιά, πείτε στον Χαρι Ν.Α.Ποτερ να κάνει κανένα μαγικό να γεμίσει το ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ μου.Άτιμοι τελωνιακοί.Ο Magic Νίκος θα σας μετατρέψει σε πραγματικά κοράκια.
    Που το βάζεις το άλλο;
    Ο Καραμανλής θα μας φουλάρει με φυσικό αέριο ελέω Πουτιν και South Stream...και όλοι εσείς τον πυροβολείτε...
    Ο Πρωθυπουργός μας είναι πολύ μπροστά και ορίστε..! λύνει τα καθημερινά προβλήματα.
    Ave οι ειδικοί λογαριασμοί>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Όλοι φαίνεται λισμονούν την πολωνική και αλβανοτσάμικη καταγωγή των Παπανδρέου, καθως και την βουλγαρική γραμμή αίματος των νεότερων από την μαμάκα τους την Μαργαρίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ρε παιδιά ξέρετε πόσοι είναι σύμβουλοι σε υπουργεία ??? Εκατοντάδες .

    Θα σχολιάζουμε τη κάθε σαχλαμάρα του καθενός ?

    Δηλαδή ο ΝΑΠ ως αδερφός του ΓΑΠ θεωρείτε , σοβαρά τώρα , ότι θα έχει μελλοντικά την εξουσία να βάλει τον Πότερ στα σχολεία ???

    Και άντε να υποθέσουμε ότι θα την έχει ... λέτε να είναι τόσο ανόητοι οι υπόλοιποι Πασόκοι που να τον αφήσουν να κάνει τέτοια ?

    Ξαναλέω , έλεος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ ΦΑΝΤΟΜΑΔΕΣ..
    Ο πυρετός από το βαρύ κρυολόγημα με εξασθενεί μόνο σωματικά και ΟΧΙ πνευματικά.
    Πάψτε λοιπόν να παριστάνεται τους ...Φαντομάδες , χρησιμοποιώντας στα σχόλια επώνυμες ή ανώνυμες μάσκες.
    Το ότι, όταν ακουμπήσω συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (το σύγχρονο κομμάτι του κι όχι το ΚΑΛΟ , το παλαιό , το πατριωτικό), παρουσιάζεται ..Ο Φαντομάς, προσπαθώντας να προπαγανδίσει ( τρομάρα σου), φανερώνει την επαφή του IQ του με την επιφάνεια του πατώματος.
    Είπαμε την ΕΥΓΕΝΕΙΑ μη την εκλαμβάνεται ...ως ΑΔΥΝΑΜΙΑ !!
    Όλοι όσοι παρακολουθούν τα σχόλια αναγνωρίζουν τα ..troll, και οι λίγο πιο ...υποψιασμένοι συνδυάζοντας πολλά, καταλαβαίνουν ΠΟΙΟΣ είναι και ΤΙ ΑΠΟΚΟΠΗ ...έχει πάρει.
    Η προπαγάνδα σου(σας) (τρομάρα σου ) απευθύνεται σε "χαχόλους" χειροκροτητές με σερνάμενο ..."ραδικιού"..
    Ποιο έντιμο και πειστικό θα ήταν να υπογράφετε ....ως troll , παρά να υποδύεστε ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ τον ρόλο του ..ΦΑΝΤΟΜΑ .
    Trolling ....MONO για τους πνευματικά ανεπαρκείς!!!!!!!!!!!
    Ψάξτε αλλού, εδώ ....δεν.. !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @politis
    Μαλλον πως η ίωση σε έχει επηρεάσει και πνευματικά, αλλιώς δε μπορεί να εξηγηθεί λογικά αυτό το παραλήρημα προσβολής προς τους συνομιλητές σου.

    Μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου "υποψιασμένο". Δε σημαίνει όμως απαραίτητα ότι ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι είναι "φαντομάδες", "φορούν κομματικά γυαλιά" και έχουν IQ πατώματος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο πειστικά επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Έχεις ακούσει κάτι περί μύγας και ...μυγιάσματος ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. To ανησυχητικό δεν είναι ότι ένας τενεκές τύπου Νίκου Παπανδρέου, που έγινε καθηγητής Πανεπιστημίου διά μέσου της ασφαλούς οικογενειοκρατικής οδού, έχει τέτοιες απόψεις. Το ανησυχητικό είναι ότι η "Καθημερινή" φιλοξενεί τις απόψεις του. Η "Καθημερινή" έχει γίνει βορά του κάθε (απύθμενου) Μπουκάλα και του κάθε Καμπύλη.
    Επί της ουσίας: Προσωπικά, δεν έχω τίποτα κατά των "Ανθολογίων", φτάνει να γίνεται με κάποια σοβαρά κριτήρια η ανθολόγηση. Το ανθολογούμενο κείμενο είναι μία καλή αφορμή ώστε ο μαθητής να γνωρίσει και ολόκληρο το βιβλίο, ενδεχομένως. Με ποιά κριτήρια θα επιλεγούν 1 ή 2 βιβλία μόνο; Μήπως με κριτήρια του ποιός εκδοτικός οίκος τα έχει εκδώσει, οπότε στα μέσα και στα έξω θα είναι κάποιος "Καστανιώτης" π.χ.; Ή μήπως με τα κριτήρια του τί είναι πιασάρικο σήμερα, οπότε πάμε σε λύσεις τύπου "Χάρυ Πότερ", σαν αυτή δηλ. που προτείνει ο τενεκές "Καθηγητής" Νick Παπανδρέου;
    Μήπως πια είναι καιρός να στείλουμε στα σκουπίδια μερικές οικογένειες, που έχουν πια τόσο εκφυλιστεί ώστε να μην παράγουν παρά μηδενικά με χρυσό περιτύλιγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Mάρκο και Πολίτη δεν έχω να προσθέσω και πολλά στα δικά σας. Πολίτη με εντυπωσίασε η αντοχή σου να ολοκληρώσεις το άρθρο, εγώ το εγκατέλειψα στην δεύτερη παράγραφο κι έτσι δυστυχώς έχασα και το ζουμί, το οποίο ομολογώ πως με ξαφνιάζει με την θρασύτητά του. Συνήθως είναι πιο καλλιτεχνικά δοσμένα τα αιτούμενά τους και σίγουρα τα οσμίζεσαι από την πρώτη παράγραφό κιόλας αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε και μ΄ έναν ατάλαντο, οπότε λογική και η χυδαιότητα της ομολογίας του οράματός του.
    Πάντως δεν είμαι αισιόδοξη. Θα τον δούμε τον Χάρι Πότερ στην κωλοεκπαίδευσή τους, πράσινη και γαλάζια.
    Χαρίκλεια Τσίρκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μά καλά τί παριστάνετε όλοι έσείς πού διασκεδάζετε τίς έντυπώσεις, γιά νά μήν πώ τίς έπιπτώσεις τών λεγομένων τού λεγόμενου ΝΑΠ; Δέν ύπάρχει οίκογενειοκρατία στό βόλεμα, στά καθηγητιλίκια κτλ;Θά εξαιρέσουν τήν πολιτική; Μήπως ό ΓΑΠ έχει περισσότερο μυαλό ή είναι λιγότερο νεοεποχίτης από τόν ΝΑΠ, ή πουλάτε τρέλλα καί κάνετε ότι δέν ξέρετε τί σημαίνει Χ.Πότερ καί τί πλασάρει στή νεαρότερη ήλικία σήμερα. Αποκρυφισμούς, μαγείες, σατανική ένέργεια (έσείς τή λέτε θετική, καί πάει μέχρι έκεί πού δέν φαντάζεστε. Αίχμή τού δόρατος τής νέας έποχής είναι, μαζί μέ Ιντιάνα Τζόουνς μέ Μπάρμπυ μέ κινούμενα σχέδια, σατανοκινούμενα. Εμένα άλλο μέ έξοργίζει. Αύτού τού πράκτορα τής Ν.Εποχής τήν προηγούμενη έβδομάδα τού βαφτισε τό παιδί στά Λεγραινά ο...ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή