Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Για πες μας κ. Φωτιάδη……..!


Έγραφα εχθές, σχετικά με την Μονή Βατοπαιδίου, ότι το έγκλημα κατά των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου είχε ξεκινήσει επί εποχής κυβερνήσεως ΠαΣοΚ το 2002.

Όσο ψάχνει κανείς τα κομμάτια του παζλ , τα τοποθετεί χρονολογικά και προσπαθεί να ανιχνεύσει την αλήθεια , τόσο ….ανακατεύεται πνευματικά και ηθικά σε σημείο …..«εμετικό».

Ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους σκοτεινός , ύποπτος όπως και των τότε (2002) κεφαλών του Υπουργείου Οικονομικών και ειδικά του υφυπουργού κ. Φωτιάδη.

Την συμμετοχή του στο σκάνδαλο ο κ. Φωτιάδης και το ΠαΣοΚ προσπαθούν να την προσδιορίσουν και να την οριοθετήσουν στα πλαίσια μιας λανθασμένης υπουργικής απόφασης , η οποία ουδόλως εμπεριείχε …ΔΟΛΟ.!

Όμως με έγγραφο(φωτο) που δημοσιεύει το περιοδικό «Πολιτικά Θέματα» αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών του 2002 ήταν …..καραμπινάτη !!

Το έγγραφο αυτό αναφέρεται στην συνεδρίαση και στην γνωμοδότηση του αρμόδιου Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κατά την οποία γνωμοδοτεί ….« υπέρ της ΜΗ προβολής δικαιωμάτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου επί των τοπογραφημένων παραλίμνιων εκτάσεων , εμβαδού 25.000 στρεμμάτων και των δύο νησίδων Αγίου Νικολάου και Παναγιάς Παντανάσσης , στη λίμνη Μπουρού Ν. Ξάνθης , ανηκουσών τούτων εξ ολοκλήρου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους , όπως αυτές απεικονίζονται στο από 12-12-2001 τοπογραφικό διάγραμμα του τοπογράφου μηχανικού ……».

Προσέξτε τώρα την αθλιότητα της συναλλαγής που προκύπτει από τις ημερομηνίες που φέρει το έγγραφό.

Γράφει λοιπόν στην αρχή του ότι το συμβούλιο αυτό συνεδρίασε στις 18 Ιουλίου 2002.

Εκείνη την ημέρα , δηλαδή στις 18 Ιουλίου 2002, δόθηκε στο συμβούλιο αυτό και η εισήγηση που είχε γράψει για το θέμα αυτό ο εισηγητής κ. Στέφανος Δέτσης.

Όμως…..όμως …..Για προσέξτε το έγγραφο ( λυπάμαι για την ποιότητα της ανάλυσης στην φωτο, όποιος έχει ….αμφιβολίες ….κυκλοφορεί το περιοδικό ).

Η σφραγίδα που έχει επάνω δεξιά είναι της Μονής Βατοπαιδίου και βάζει στο έγγραφο αυτό ημερομηνία εισόδου και αριθμό πρωτοκόλλου της Μονής.

Η ημερομηνία κατά την οποία έλαβε το έγγραφο αυτό η μονή είναι …..17 Ιουλίου 2002 !!!

Δηλαδή ….μια ημέρα νωρίτερα από την συνεδρίαση του συμβουλίου ….!

Το έγγραφο αυτό δεν είναι όπως προείπα όποιο κι όποιο….Είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ που έλαβε το συμβούλιο ΜΕΤΑ τη συνεδρίαση του (18.07.2002) και την ΚΑΤΑΘΕΣΗ του εισηγητικού σημειώματος που έγινε στην ίδια συνεδρίαση (18.07.2002 ,κάτω αριστερά στα κυκλάκια) .

Πώς είναι δυνατό να είχε δοθεί απόφαση μια ημέρα νωρίτερα στη μονή , αφού δεν είχε βγει ; Ποια απόφαση και …πράσινα άλογα ;

Προφανώς η συνεδρίαση είναι για το θεαθήναι και η απόφαση είχε ληφθεί σε σκοτεινό παρασκήνιο πριν από τη συνεδρίαση και εστάλη στη μονή για να δείξουν πόσο καλά παιδιά είναι οι θεματοφυλακές της δημόσιας περιουσίας.

Δικαιολογίες του τύπου … «έγινε ένα λάθος στις ημερομηνίες» μπορεί να πιστέψουν οι αφελείς…… Το ίδιο και τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών του ΠαΣοΚ κ. Φωτιάδη , ότι …. «πρόκειται περί νομικού θέματος…(sic!

Είναι πολλά τα λεφτά , για να τρώει κανείς κουτόχορτο…..

ΥΓ. Επαναλαμβάνω και σήμερα . Με τα ως άνω ουδόλως αθωώνονται οι μετέπειτα παραλήψεις , λάθη και άφρονες ανταλλαγές μιας καθαρά παρανόμως αποκτηθείσης γης και ….λιμνοθάλασσας.


Πηγή
: «Πολιτικά Θέματα»

32 σχόλια:

  1. "Δικαιολογίες του τύπου … «έγινε ένα λάθος στις ημερομηνίες» "

    Και λάθος να είναι (ο Θεός να το κάνει!) πρέπει να υποστούν τις συνέπειες. Ποιός είπε ότι τα λάθη δεν πληρώνονται ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέμα μεγατόνων !!!
    Εδώ χρειάζονται πειστικές απαντήσεις....από πολλούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αυτό εννοούσε ο ΓΑΠ όταν έλεγε λιγότερα στρέμματα γης περισσότερο ύπνο στην πολιτεία η' όπου αλλού μένει?
    Το θέμα όντως αποτελεί κεντρικό για τα δελτία ειδήσεων αλλά πολύ αμφιβάλω εάν το βγάλουν.
    Ευτυχώς που έχουμε τα blogs.
    Δεν μπορώ να πιστέψω το βαθμό της απάτης σε βάρος μας.
    Κανείς τους δεν κάνει.Όλοι είναι επιχειρηματίες και όχι πολιτικοί.
    Κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να τα αλλάξει όλα, πρόσωπα και πολιτικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βγάζω στο κυβερνητικό μπλογκ το καπέλο μου και σήμερα.Συγχαρητήρια.
    Ξεμπροστιάζεις μόνο τους άλλους αλλά κάτι είναι και αυτό από το τίποτα των δημοσιογράφων και των κάθε μορφής παρατρεχάμενων-τυχάρπαστων παπαγάλων των κομμάτων εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ politis-gr
    Μήπως πρέπει πιο μπροστά να ελέγξουμε με ποιο ημερολόγιο διακινούν τα εσωτερικά τους έγγραφα στην Μονή;
    Γιατί από όσο ξέρω, στο Άγιον Όρος έχουν άλλο ημερολόγιο...
    Και όλο σου το κείμενο βασίζετε στην σφραγίδα εισερχομένων της Μονής.
    Για ελέγξτε το αυτό. Μην δημιουργούμε εντυπώσεις από το πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολίτη, νομίζω ότι είσαι αρκετά έξυπνος να καταλάβεις ότι οι συνεχείς επιθέσεις σου στο ΠΑΣΟΚ, τη δεδομένη χρονική στιγμή -που αυτό δείχνει να ανακάπτει- δημιουργούν "υποψίες".
    Δε λέω ότι είναι αναληθή όσα γράφεις, αλλά πως γίνεται να βρίσκεις πάντα να γράφεις κάτι αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ και σχεδόν τίποτα για τη ΝΔ, δε μπορώ να καταλάβω.

    Επίσης, στον καταμερισμό των ευθυνών μάλλον ξεχνάς ποιος είναι ΤΏΡΑ στην κυβέρνηση και επομένως ποιος έχει τη δυνατότητα να διορθώσει τα λάθη προγούμενων κυβερνήσεων. Οι συνεχείς επιθέσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τουλάχιστον ξενίζουν.

    Και όσο αφορά την κριτική σου στον ΓΑΠ κατά καιρούς, και δίχως να έχω διάθεση να τον υπερασπιστώ, μπορώ να πω το εξής: Ο ΓΑΠ ως υπουργός των εξωτερικών (και ο κάθε υπουργός των εξωτερικών) χρειάζεται σίγουρα να κρατάει και κάποιες ισορροπίες στη διεθνή σκηνή. Κρίνεις τον ΓΑΠ, με βάση κάποιες αποσπασματικές δηλώσεις/πράξεις. Για το γεγονός π.χ. ότι μπήκε η Κύπρος ανώδυνα στην ΕΕ έχεις αναφέρει κάτι θετικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα καημένοι για αυτό είμαστε πίσω, ξεχάσαμε ότι λέγαμε το 2004 και κάνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ 2000 - 2004, υλοποιώντας τις αποφάσεις του.
    Τόσο απλά ...κ Λούλη που δεν χρειάζεται να αναλύεις τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Μονή χρησιμοποιεί το Ιουλιανό ημερολόγιο. Εμείς το Γρηγοριανό.

    Το έγγραφο το έλαβε καμιά 15αριά ημέρες μετά...

    http://www.teicrete.gr/users/kutrulis/Imerologio/Calendar_GR1.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε @ανώνυμε 5:06
    Θα σου απαντήσω εγώ για τον politis γιατί μερικές φορές φτάνει ο κόμπος στο χτένι με την στραβομάρα που θέλετε να έχετε.
    -Το ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ το διάβασες
    -2 φορές το έγραψε...
    -Μέχρι ώρας προσπαθούμε να μάθουμε από πού ξεκίνησε το κακό...
    Tο αυτό ισχύει και για τον @george
    Εντάξει αυτό το blog έχει βάλει σκοπό να εξουδετερώσει το ΠΑΣΟΚ :))
    Ερωτώ..αν δεν τα έγραφε ο politis θα τα μαθαίναμε....
    Γιατί εγώ έχω σταματήσει οποιαδήποτε επαφή με τα ΜΜΕ.
    Το τι κάνει η ΝΔ το ακούμε κάθε μέρα γύρω μας και το ζούμε..
    Να μην μάθουμε και τι έκαναν και οι ελπίδες μας τόσα χρόνια.
    Κύριοι πρέπει να το παραδεχθούμε...η ΝΔ βόθρο παρέλαβε και βόθρο το διατηρεί. Το θέμα είναι πως θα περάσουμε στον βιολογικό καθαρισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ανώνυμο5.17 και 5.30
    Με ανθρώπους του Αγίου Όρους που μίλησα το πρωί, μου είπαν ότι ναι μεν ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο στους εορτασμούς τους , αλλά όσο αφορά την αλληλογραφία και την καταχώρηση των εγγράφων ,με τον υπόλοιπο κόσμο καταγράφουν τις ημερομηνίες του Νέου Ημερολογίου . Αυτό για καθαρά λόγους δυσλειτουργίας με τις αντίστοιχες υπηρεσίες, ταχυδρομεία κλπ . Καταλαβαίνετε !
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @gnik
    Φυσικά και καλά κάνει και τα γράφει ο Πολίτης. Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Απλά καταθέτω κι εγώ τους προβληματισμούς/σκέψεις μου.

    Το ΠΑΣΟΚ δε χρειάζεται τον Πολίτη για να το εξουδετερώσει. Ξέρει να αυτοκαταστρέφεται και από μόνο του :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ politis-gr
    Μου κάνει εντύπωση το ότι μιλάς με ανθρώπους του Άγιου Όρους.
    Επίσης αίσθηση μου δημιουργεί το ότι στο ποστ σου δεν ανέφερες τίποτα για παλιό ή νέο ημερολόγιο, αλλά αναφέρεις τώρα που το επεσήμανα εγώ και μάλιστα ότι το συζήτησες με τους "αγιορείτες"...
    Και λες και ψέματα, γιατί σε όλη την εσωτερική τους λειτουργία χρησιμοποιούν το παλαιό ημερολόγιο.
    Μόνο στα εξερχόμενά τους χρησιμοποιούν το νέο. Σε αυτό το θέμα είναι αρκετά αυστηροί οι παλαιοημερολογίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάτι θες να πεις μα όσο κι αν προσπαθώ δεν μπορώ να καταλάβω που ευθύνεται ο Φωτιάδης - χωρίς να τον αθωώνω - για τις αλλαξοκωλιές του νομικού Συμβουλίου με τους μοναχούς.
    Πως δηλαδή ευθύνεται επειδή η Μονη ενημερώθηκε για την απόφαση πριν την έκδοσή της.
    Ο Φωτιάδης που δεν είχε στα χέρια του την απόφαση ενημέρωσε ή κάποιος -όποιος και ναναι- άλλος;
    Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους το ΠΑΣΟΚ και ο Φωτιάδης ευθύνονται για το πταίσμα της παραχώρησης της λίμνης στον Εφραίμ, για το μετέπειτα κακούργημα της ανταλαγής του νερού της λίμνης με οικοπεδικές εκτάσεις φιλέτα ευθύνεται η Ν.Δ και οι υπουργοί της μη εξαιρουμένου και του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
    Τα υπόλοιπα τα λένε στον κλήδονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ήθελα για άλλη μια φορά να υπενθυμίσω, προς τους διαφόρους φίλους του blog ,την εν γένει φιλοσοφία μου .
    Στην Δημοκρατία η αντιπολίτευση έχει τον ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ρόλο. Μέσω αυτής ελέγχεται (και όχι μόνο)η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Μέσω αυτής υπάρχει η οποιαδήποτε εναλλακτική λύση.
    Μέσω αυτής ελπίζει (αν κάτι δεν πάει καλά) ο λαός.
    Στο πολίτευμα μας, κυριαρχεί η δυνατότητα στον πολίτη , δια της ψήφου του , να επιλέγει αυτόν τον οποίο θέλει να τον εκπροσωπεί και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
    Αν είναι δυσαρεστημένος από την επιλογή που έκανε , θα πρέπει να υπάρχει η εναλλακτική πρόταση.
    Άρα την οποιαδήποτε κυβέρνηση την ψηφίσαμε για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Αν πάει κάτι στραβά , και με δεδομένο ότι η εναλλακτική πρόταση ,από την Αντιπολίτευση ,νοσεί (με δικές μας ευθύνες, διότι την αφήσαμε κακώς να νομίζει ότι μας αρέσει ο λαϊκισμός, οι πολιτικές κορώνες, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα) ..... Ερωτώ : Σε τι ελπίζουμε; Ποιες οι ευθύνες μας για την έλλειψη εναλλακτικής σοβαρής πρότασης; Με την θεωρία "κτυπάμε την κυβέρνηση και όχι την αντιπολίτευση " στο μόνο που θα μπορούμε να ελπίζουμε είναι... " μια από τα ίδια".
    Η φιλοσοφία μου λοιπόν είναι ...πιέζω την αντιπολίτευση με τέτοιο τρόπο που να αντιληφθεί ότι "δεν θέλω ...μια από τα ίδια". Να αλλάξει , να ανακαθορίσει τις ιδέες της , τον τρόπο συμπεριφορά της , την πολιτική φιλοσοφία της ...Το Όραμα της !!!
    Μόνο μέσω της αλλαγής αυτής , μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες.
    Στην αντίθετη περίπτωση στο άρρωστο πολιτικό σκηνικό , έχουμε την ΚΥΡΙΑ ευθύνη εμείς οι πολίτες , που δεν πιέσαμε για σωστή εναλλακτική πρόταση από την αντιπολίτευση και αρκεστήκαμε να κυνηγάμε μάγισσες.
    Πρέπει να το καταλάβουμε πολύ καλά.
    Η κυβέρνηση ήταν πριν λίγα χρόνια Αντιπολίτευση. Εμείς της δώσαμε να καταλάβει τι περιμένουμε απ` αυτή;
    Εάν νομίζεται ότι ..Ναι! της δώσαμε το μήνυμα, κάνατε λάθος.
    Το ίδιο λάθος κάνουμε και τώρα με την Αντιπολίτευση .
    Με το να κρύβουμε αυτάρεσκα κάτω από το χαλάκι τις όποιες αδυναμίες της, το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να ....στρουθοκαμηλίζουμε!
    Και φυσικά να λουζόμαστε και τα αποτελέσματα των πράξεων μας.
    Η Ελπίδα για τον τόπο προέρχεται μόνο μέσα από μια πεφωτισμένη ,ειλικρινή και υπεύθυνη Αντιπολίτευση , που ως αυτοσκοπό δεν θα έχει την εξουσία , αλλά την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και την προάσπιση των συμφερόντων του.
    Πολεμάμε γι` αυτή την Αντιπολίτευση ;
    Φιλικά
    politis-gr

    ΥΓ. @ monahikoslikos
    Φίλε νομίζω ότι στο υστερόγραφό μου (τις δύο τελευταίες ημέρες) το ξεκαθαρίζω. Δεν αθωώνω κανένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν είπα ότι αθωώνεις κάποιον όμως πραγματικά δεν κατανοώ που εντοπίζεις τις ευθύνες γιατί και το να πετάμε τη μπάλα εκτός γηπέδου κάτι σε συμψηφισμό και συγκάλυψη μου φέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Πολίτη,

    Μετά την "αποκάλυψη" σου απο άλλα blogs την "έκανες γαργάρα" και ασχολήθηκες με θεματα εξωτερικής πολιτικής και συνομοσιολογίες κατά του αφεντικού σου του Κωστάκη. ;Oταν ξεκίνησαν τα σκάνδαλα του προϊστάμενου σου (βλ. πνευματικό τεκνο Εφραίμ), συνέχισες τη γαργάρα... Μάλλον ή κατάσταση έχει ξεφύγει γι αυτό τωρα σε βάλανε να τα μπαλώσεις...

    Καλό κουράγιο και πολλά ΔΑΠίτικα φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ monahikoslikos
    Φίλε το έγγραφο είναι του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
    Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο εκεί ανήκει.
    Πολιτικός προϊστάμενος τους είναι ο υφυπουργός Οικονομικών.
    Δεν σε καταλαβαίνω! Ακόμα και στο ...αφελές σενάριο "ότι δεν γνώριζε τίποτα ο υφυπουργός" , αυτός έχει την πολιτική ευθύνη .
    Δεν νομίζω να πετάω την μπάλα στην κερκίδα, αλλά αντιθέτως να την επαναφέρω στον πολιτικό αγωνιστικό χώρο (με..."αράουτ") από την κερκίδα που άλλοι την είχαν πετάξει.
    Τώρα εάν είναι πταίσμα(όπως λες) η παραχώρηση στην Μονή 7i.ooo στρέμματα απο το ΠαΣοΚ, με συγχωρείς αλλά έχω αντίθετη άποψη.
    Η λογική Ιμίων απέχει πολύ από την φιλοσοφία μου.
    Κακούργημα είναι καραμπινάτο και στην μια περίπτωση και στην άλλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ξέχασες την άλωση της Τριπολιτσάς, πως σου ξέφυγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε καρντάση ..Μοναχικέ Λύκε.. αυτό είναι σχόλιο;
    Η ευγένεια λέμε εμείς στα μέρη μας δεν πουλιέται στο παζάρι. Κρίμα . Σου απάντησε νομίζω με πολύ ευγένεια.
    Σου ζήτησε συγνώμη αλλά έχει διαφορετική άποψη.
    Αν εσύ νομίζεις και είσαι της λογικής "Μερικά ….στρέμματα γης…. λιγότερα , για να κοιμάται ήσυχος……", όπως έκανε στα Ίμια και όπως φαίνεται ότι έκανε και στην Βισθωνίδα , έχει καλώς.
    Κρατάς την άποψη σου ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν πταίσματα και πάμε παρακάτω.
    Η ειρωνεία που κολλάει?
    Είσαι λάθος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο/Η Αντίσταση παντού είπε...

    Στρουθοκαμηλίζει αυτός που δίνει δεκανίκι στον Καραμανλή ...


    Ο κόσμος υποφέρει και τα λαμόγια του Καραμανλή κουμπάροι και μη κάνουν πάρτυ εις βάρος του

    Υπάρχουν και καλοι μοναχοι σίγουρα αλλά ποιόν δεν διεφθηρε το χρήμα ?

    Εγώ πάντως όσους ξέρω να έχουν σχέση με το Αγιο Ορος δεν πάνε εκει για να σώσουν την ψυχή τους και να μην μας φλομώνουν σε μαλακίες ....

    χρήμα κύριοι σε όλο του το μεγαλείο με σουίτες και πολιτελή Τζίπ και διαπλοκή πως γίνεται τωρα αυτό μόνο με ΔΕΞΙΟΥΣ ..ρε ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ έχεται την κατακραυγή του κόσμου ..........
    ............................

    21 Σεπτέμβριος 2008 10:55 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η διαφορα στα δυο ημερολογια, ειναι 13 ημερες, οχι μια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ monahikoslikos
    Αγαπητέ δεν είναι πταίσμα το να παραχωρείς τόσες χιλιάδες στρέμματα, τα οποία με την ίδρυση του Ελληνικού κράτους (στην ουσία μετά την συνθήκη της Λωζάνης) χιλιάδες αγρότες τα θεωρούσαν δικά τους και τα καλλιεργούσαν ή ψάρευαν στην λίμνη.
    Για έλα και στην θέση τους.
    Αύριο αν έρθει μια μονή και να της παραχωρήσει το κράτος το σπίτι σου το οποίο παρεμπιπτόντως το έχεις από το παππού σου, θα το θεωρείς και τότε ...ΠΤΑΙΣΜΑ;
    Δεν νομίζω ! Εξυπνάδες λέμε μόνο όταν το πρόβλημα αφορά τους άλλους και όχι εμάς.
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για να τελειώνουμε με αυτό το συμψηφισμό που επιχειρείται με τα του Φωτιάδη. Ναι μπορεί στην αρχή να ενέκρινε τις γνωμοδοτήσεις, αλλά ξεχνάτε όλοι πολύ εύκολα ότι επί ΠΑΣΟΚ ήταν η μόνη φορά που το Δημόσιο διεκδίκηση με όλες του τις δυνάμεις στο τέλος την λίμνη πίσω (Λίμνη, όχι εκτάσεις. Νερό διεκδικούσε η Μονή..).
    Μετά την δυναμική αντίδραση των φορέων της Ξάνθης, ο Φωτιάδης 10 ημέρες πριν την έκδοση εκδίκαση της Αγωγής (που είχε κάνει η Μονή γιατί μέχρι τότε δεν είχε ΔΥΝΑΤΑ χαρτιά και όλα ήταν στον αέρα) ΑΝΕΠΕΜΨΕ τις γνωμοδοτήσεις για επανεξέταση, δίνοντας έτσι στον Δικηγόρο του Δημοσίου ακόμη ένα χαρτί για την τελική δικαστική αναμέτρηση.
    Όσο για αυτό το χαρτί και το ζήτημα που παρουσιάζεις. Δεν είναι καινούργιο. Και τότε είχε αναφερθεί. Όταν οι πολίτες της Ξάνθης κατέφυγαν κατά της Ι.Μ.. Όντως είναι ζήτημα παλαιού και νέου ημερολογίου. Και τότε αυτή ήταν η επίσημη απάντηση και της Μονής. Υπάρχει αυτό το παράδοξο στο εισερχόμενο λόγο χρήσης του Παλαιού Ημερολογίου.
    Αφήστε λοιπόν τις (παρα)λεπτομέρειες και κοιτάξτε γιατί ΔΕΝ βγήκε η δικαστική απόφαση επειδή ΕΠΙ Ν.Δ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Ρε παλικάρι από πάνω (12.57) που τα πουλάτε αυτά?
    Από το 1998 μέχρι το τέλος του 2003 μαγειρευόταν η υπόθεση (πρώτη γνωμοδότηση η 26/1998). Ακολουθεί η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών το οποίο έδωσε στην Μονή όλο το νησί ΑνταΜπουρού το οποίο η μονή είχε από κληρονομιά του Μοναχού μόνο 400 στρέμματα και τα υπόλοιπα 1232 στρέμματα ανήκαν στο Αλιευτικό Συνεταιρισμό μας. Το 1999 με την υπουργική απόφαση 1007690/610/Α0010?5-2-1999 το ΠΑΣΟΚ έδωσε ΟΛΟ το νησί στην ΜΟΝΗ. Ακολούθησαν τα 25.000 στρέμματα με το ίδιο ακριβώς κόλπο και μετά τα 45.000 στρέμματα πάλι με το ίδιο κόλπο.( Υπουργικές αποφάσεις 1064538/5928/Α0010/5-8-2002 και 1051266/10611/Α0010?ΠΕ/4-6-2003).
    Το Πασοκ για να έχει τα νώτα του φυλαγμένα έκανε μια ντρίπλα στέλνοντας μια εντολή (ΠΡΌΣΕΞΕ ...εντολή)για επανεξέταση στο γνωμοδοτικό συμβούλιο. Δηλαδή απλά , εάν έχανε την εξουσία θα έλεγε (όπως και λέει) εμείς στείλαμε για ....επανεξέταση στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο και όλα μέλι γάλα.
    Αν κέρδιζε τις εκλογές το Γνωμοδοτικό θα έβγαζε όπως και έβγαλε απόφαση ότι τυχόν δικαστήριο δεν θα κάνει τίποτα αφού υπάρχει είδη παραίτηση του Δημοσίου από την αξίωση. Μονά ζυγά δικά μας ....Ανώνυμε!!!
    Τώρα για το χαρτί που ισχυρίζεσαι ότι εμείς το παρουσιάσαμε και ΤΟΤΕ(πότε και δεν το ξέρουμε εμείς που τρέχουμε στα δικαστήρια 8 χρόνια τώρα ;)και η επίσημη απάντηση από το μοναστήρι είναι η διαφορά από το Παλαιό - Νέο, ....τι να σου πω. Απλά το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι έχουμε πλειάδα εγγράφων από την αλληλογραφία με την Μονή για τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό και το νησί ΑΝΤΑ ΜΠΟΥΡΟΥ που οι ημερομηνίες αναγράφονται με το ΝΕΟ ημερολόγιο.
    Καλή η προσπάθεια σου αλλά ......Ανώνυμε από Χαριλάου Τρικούπη ορμώμενε!!!!!!!
    Η ΝΔ τα αντάλλαξε και έτσι μπορούμε και κάνουμε την δουλειά μας χωρίς να πληρώνουμε το Μοναστήρι.
    Αν διαφωνείτε με αυτά, είμαι διατεθειμένος όλα τα έγγραφα του Συνεταιρισμού να τα στείλω επίσημα στα Κεντρικά σας Γραφεία κρατώντας φυσικά τα πρωτότυπα.

    Καφίρης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. politis-gr καλημέρα,
    Διάβασα σε προϊγουμενο σχόλιο κάποιον να αναζητεί τους νέους του τόπου. Θα σας πω εγώ που βρίσκονται χαμένοι οι νέοι της ηληκίας μου(30) όσο μπορώ,
    Βρίσκονται χαμένοι στην ελλειπή μόρφωση των σχολείων, στην σαπίλα της τηλεόρασης, στα 600 ανασφάλιστα το μήνα.Βρίσκονται χαμένοι στην κληρονομιά που μας αφήσατε, να πιστεύουμε ότι μόνο με ένα καλό βίσμα μπορούμε να πάμε μπροστά, να βολευτούμε και μετά δεν τρέχει τίποτα. Μαλώστε λοιπόν όσο θέλετε για το ποιος έκανε τις πιο πολλές κλεψιές βρίστε με και εμένα αν θέλετε αλλά βάλτε το καλά στο μυαλό σας τίποτα δεν θα διορθωθεί έτσι, αν ρίξεις βρωμιά μέσα στο νερό θα λερωθεί ολόκληρο, όχι ένα μερος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δηλαδη κε προεδρε του συν/μου, αλλος γαμεί,(εσεις), κι αλλος πληρωνει,(ολη η Ελλαδα).
    Ετσι;
    Δηλαδη, οπως καταλαβαινετε, ολοι οι αλλοι, η ιστορια εγινε για να μην πληρωνουν οι ψαραδες και για να αρπαξουν τα καταπατημενα οι βλαχοι εκει πανω.
    Γιατι ζημια για τους πολλους ειναι ολα.Και αυτα που εκανε το μοναστηρι, αλλα και τα αλλα.
    Και θα επρεπε και να γυρισουν πισω τα χωραφια, αλλα και να πληρωνουν οσοι δουλευουν καπου και καλλιεργουν κατι, και χτιζουν καπου, που ΔΕΝ τους ανηκει.
    Γκεγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλά πολίτη αφού ανακάλυψες (και καλά έκανες) αυτά τα έγγραφα πως και δεν είδες ρε φίλε τίποτα από όσα έγιναν από το 2004 και μετά?
    δεν υπάρχει τίποτα κατακριτέο σε αυτό το διάστημα?
    μην μου πεις πως έχεις το βλέμα μόνο στην αντιπολίτευση θέλοντας να την κάνεις καλύτερη γιατί δεν πείθεις κανέναν πλην των δεξιών παρωπιδοφορούντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άξιος ο μισθός σου...συνέχισε με στόχο πάντα τον Παπανδρέου....
    ΘΕΟ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ο ευλαβής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @22 Σεπτέμβριος 2008 10:49 πμ

    Τι έγινε κομματόσκυλο; Νευράκια; Νευράκια, πρωί,πρωί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @22 Σεπτέμβριος 2008 10:08 πμ

    Εσύ βλέπεις ΜΟΝΟ μετά το 2004!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στη θανούσα προσφάτως ΝΔούλα κλεφτρούλα και τους συγγενείς της θερμά συλληπητήρια...να ζήσουμε να ΜΗΝ τη θυμόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. μα φαινεται κι απο τη φατσα του πολυ σκοτεινος τυπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή