Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΚΟ - Μυστικές Κυήσεις Οξύνσεων !


Όσοι παρακολουθούν από κοντά την αμερικανική διαδρομή στο Κυπριακό και στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβία , με τρόμο παρατηρούν τις ίδιες συμπεριφορές και παρεμβάσεις -στο όνομα των ...ανθρωπίνων δικαιωμάτων-, στη Θράκη και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας .

Την τελευταία δεκαετία η προέκταση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ ακούει στο όνομα …. «ΜΚΟ» (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις)!

Δεν είναι μυστικό αφού το αποδεικνύει και η «απόρρητη» ομιλία του προέδρου Τζορτζ Μπους σε κλειστή συνεδρίαση που οργάνωσε η περίφημη USAID παρουσία του πρώην διευθυντή της Αντριου Νάτσιου.

Σύμφωνα με αυτή και την οποία έφεραν στο φως της δημοσιότητας Αμερικανοί ερευνητές, ο κ. Μπους σε έντονο ύφος υπενθύμισε πως οι «ΜΚΟ» είναι προέκταση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και ζήτησε να κόβεται η οικονομική ενίσχυση στις «ΜΚΟ», οι οποίες δεν υποστηρίζουν με …ακρίβεια και ….επάρκεια την στρατηγική των ΗΠΑ.

Είναι και επίσημα γνωστό από την Αμερικανική Γερουσία ότι μέσω «ΜΚΟ» και τεράστιων χρηματικών ποσών έγινε προσπάθεια να ….υφαρπαχτεί το Ναι για το σχέδιο Ανάν.

Το ανησυχητικό είναι ότι και στην χώρα μας οι «ΜΚΟ» που χρησιμοποιούνται ως «οχήματα» , ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια.

Ένθερμος υπερασπιστής τους ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του στην ημερίδα Κοινωνία των πολιτών «ΜΚΟ» και Συνταγματική Αναθεώρηση : «Άλλοι ρωτούσαν τι εκφράζουν και ποιοι είναι αυτοί; Ή μήπως είναι και… απειλή σε κατεστημένες λογικές και κατεστημένες καταστάσεις; Το τελευταίο ερώτημα, είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίον πιστεύω στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στην κοινωνία των πολιτών. Πρέπει να είναι η απειλή(sic!) στις κατεστημένες αντιλήψεις και στις κατεστημένες καταστάσεις …»

Επί θητείας του στο ΥΠΕΞ (εδώ) χρηματοδοτήθηκαν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (18,5 εκατ. ευρώ) πολλές «ΜΚΟ», όπου η διαχείριση, το ποιοι συμμετέχουν και …..τι έργο προσφέρουν, καλύπτονται από απόλυτο σκοτάδι, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Έτσι λοιπόν φθάσαμε στο χαρακτηριστικό σημείο της «Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρείας της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (ΠΕΚΕΜ).

Ο σκοπός της «ΜΚΟ» ξεκάθαρος ! Θέλει να αποδείξει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι της περιοχής είναι …Τούρκοι! Με περίσσιο θράσος θα ζητήσει και ….χρηματοδότηση από το Ελληνικό κράτος (ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο κ. Παπανδρέου) όπως δήλωσε ο πρώην βουλευτής Γκαλήπ Γκαλήπ σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θράκης.

Η εν λόγω .. «ΜΚΟ» σκοπό έχει την ….ανάδειξη όλης της μειονότητας σε Τουρκογενή (την αρχή άλλωστε την έκανε ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας την μειονότητα γενικά ως…. Τούρκους, παραβαίνοντας τη Συνθήκη της Λοζάνης), αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για πειθήνιο όργανο του κεμαλικού κράτους, από το οποίο και χρηματοδοτείται (ακόμη και στο καταστατικό προβλέπονται «δωρεές από το εξωτερικό»).

Όμως μην νομίζεται ότι σταματάνε εκεί οι επιδιώξεις τους αφού στο καταστατικό περιλαμβάνεται: Καλλιέργεια της τουρκικής γλώσσας, ανάδειξη του τουρκικού πολιτισμού(!),αλλά και το …ζουμί της υπόθεσης ,…. «Να προβεί στην ίδρυση σχολείων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών» (άρθρο 5). …..«Να ανεγείρει και να μισθώνει κτίρια, για να στεγαστούν τα παραπάνω εκπαιδευτικά ιδρύματα» (άρθρο 6). …..«Να συνεργαστεί με φυσικά ή νομικά πρόσωπα στον ευρωπαϊκό, βαλκανικό και ευρύτερο …διεθνή χώρο για τα θέματα της μειονότητας… ».

Το μακρύ χέρι της Αμερικανικής εξωτερικής πολίτικης που …λέγαμε στην αρχή !

Κατά τα άλλα ο κ. Παπανδρέου ακόμα επιμένει ότι : «Εκφράζονται απόψεις που μέχρι σήμερα θα χάνονταν. Νέες φωνές ακούγονται και …..αδύναμες φωνές. Περιθωριοποιημένες φωνές βρίσκουν τη δική τους βάση, τη δική τους έκφραση,… τη δική τους δύναμη…» .

Μην εκπλήσσεστε .Είναι άλλωστε γνωστές οι απόψεις του….Μερικά...στρέμματα γης…. λιγότερα , για να κοιμάται ήσυχος….!!! (εδώ).

30 σχόλια:

  1. Αυτός ο άνθρωπος δηλαδή θες να μας πεις ότι εμφανίζεται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός;;;
    Δεν ξέρει τι του γίνεται απ' ότι βλέπω και εδώ αλλά και στην tv (εκεί να μασάνε όμως...)
    Δεν πάμε καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI MKO (NGO) EINAI YPOPTES APO THN GENNHSH TOYS.APO POY ERXONTAI TA XRHMATA GIA THN IDRYSH & THN SYNTHRHSH TOYS,POIOI EINAI OI IDRITES TOYS?KAI POIOS O SKOPOS TOYS SE ENA EYNOMOYMENO KRATOS?DE LEO ISOS XREIAZONTAI GIA PERIOXES SAN TO SOYDAN, AN KAI KEI XRHSHMEYOYN GIA KALYPSH PRAKTORON,KATASKOPON K.A KATHOS KAI GIA ANAMIKSH STA ESOTERIKA GIA THN XEIRAGOGHSH TON POLITIKON ISSOOROPOION.TORA GIA TA DIKA MAS,OI YPOSTHRIKTES TON MKO YPARXOYN SE OLA TA KOMMATA DEN EINAI "PRONOMIO" TOY PASOK KAI TOY PAPANDREOY,GIA AYTO EINAI KAI DYSKOLO NA ANTIDRASOYME ME OYSIASTIKO TROPO.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ G apo CT
    Δεν διαφωνώ καθόλου. Υπάρχει βέβαια μια ουσιώδης και προεξάρχουσα διαφορά.
    Αυτή έγκειται στο ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είναι ένας απλός υποστηριχτής των ΜΚΟ που ευρίσκονται σε όλα τα κόμματα.
    Είναι αρχηγός κόμματος Εξουσίας. Έχει τεράστια διαφορά από έναν απλό βουλευτή ή ακόμη και υπουργό.
    Δεν νομίζω να έχουν τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας...!
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα πω τίποτα. Απλά θα παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από το greekhelsinki.gr(όλοι ξέρουμε τον ρόλο του) και του κ. Δημητρά.«Έτσι, όταν ένα μήνα αργότερα οι τρεις Τούρκοι μειονοτικοί βουλευτές στην Ελληνική Βουλή και δέκα μακεδονικές και τουρκικές ομάδες υπέγραψαν έκκληση για την αναγνώριση αυτών των μειονοτήτων και την άνευ όρων επικύρωση της Σύμβασης Πλαισίου για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων, υπήρξαν μόνο τρεις ΜΚΟ που συνυπέγραψαν, περιλαμβανομένων του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) και της Ελληνικής Ομάδας για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (ΕΟΔΜ). Η έκκληση οδήγησε σε αντιδράσεις και σε εκτεταμένη χρήση ρητορικής μίσους εναντίον όσων υπέγραψαν, αλλά σχεδόν καμία άλλη ΜΚΟ ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν ύψωσε τη φωνή της έστω και μόνο για να διαμαρτυρηθεί για αυτές τις αντιδράσεις, ακόμα και αφού ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου έκανε δηλώσεις υπέρ των μειονοτικών δικαιωμάτων.
    Ο Υπουργός Εξωτερικών, απ’ ό,τι φαίνεται με την πλήρη υποστήριξη του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, προσπαθεί να οδηγήσει την Ελλάδα προς μία σύγχρονη πολιτική ανθρώπινων δικαιωμάτων και εξωτερικών σχέσεων, απαλλαγμένη από τα ανασφαλή και επομένως ξενόφοβα στοιχεία που κυριαρχούσαν σε αυτήν μέχρι τώρα. Ο Παπανδρέου εξαίρει την κοινωνία των πολιτών και δηλώνει πειστικά ότι «αν δεν ήμουν πολιτικός θα εργαζόμουν σε ΜΚΟ».
    Νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά.......!!!
    Όπως και να έχει αγαπητέ πολίτη, πράττεις πολύ σωστά αναφέροντάς τα, αφού αυτά δεν τα γνωρίζει η ευρύτερη κοινωνική μάζα των συμπολιτών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί σχολίου σας αφιερώνω ένα ποίημα του Βάρναλη για τη Δημοκρατία.


    Νὰ μὴν ἀκούω καὶ νὰ μὴ βλέπω νὰ πατῶ.
    Νὰ μὴ νογάω καὶ νά ῾χω τὸ στόμα βουλωτό.
    Νὰ μὴ μὲ φαρμακών᾿ ἡ μπόχα τοῦ καιροῦ μου.
    Χωρὶς αὐτιὰ καὶ μάτια, μύτη καὶ μυαλό,
    μουγκὸς νὰ πηαίνω, ὅποτε μοῦ ῾ρθει, πρὸς νεροῦ μου,
    κι ἅμα τσινάει ὁ Γάϊδαρος νὰ μὴ γελῶ.
    Καὶ σὰ μὲ καρυδώνουνε μουνοῦχο σκλάβο
    οἱ Ἀμερικάνοι, ἐγὼ νὰ βλαστημάω τὸ Σλάβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως έλεγε και ο greg ,όποιος είναι πάνω από 25 χρονών, ξέρει τη θεωρία του “σταλακτίτη”. Παρ’ ότι δεν ήταν ανακάλυψη των ατλαντιστών (για να λέμε και του στραβού το δίκιο) έμαθαν να την χρησιμοποιούν άριστα. “Δημιούργησαν” τους εκατοντάδες “δούρειους ίππους” των ΜΚΟ (κάποτε τους λέγαμε παρακρατικούς) για να επιβάλλουν κυριολεκτικά ανέξοδα, την ιδεολογία που εξυπηρετεί την κοινωνία της “ανοικτής εξαθλίωσης” και των δικαιωμάτων του “ιερού εμπορίου”.

    Κάτω από τον σταλλακτίτη όμως, σιγά-σιγά, στάλα-στάλα μεγαλώνει και ο σταλαγμίτης. Σας έλαχε η δουλειά αυτή και με χαροποιεί ότι την παλεύετε με ζωντάνια.

    Keep doing the good job, πoυ θάλεγε και ο επόμενος πρωθυπουργός μας G. Papandreou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΓΑΠ προβάλλεται, σαν αμέτοχος παντός σκανδάλου, μειωμένης νοημοσύνης βέβαια, αλλά με ειλικρινή διάθεση να πλήξει τη διαπλοκή. Αυτά τα παραμύθια καιρός είναι να τα παραιτήσουν .
    Τον 1/2002 παραιτήθηκε ο υφυπουργός εξωτερικών κ.Ζαφειρόπουλος εξαιτίας ύποπτων κολοσσιαίων παροχών του ΓΑΠ σε ΜΚΟ. Στην θέση του ανέλαβε ο Συνταγματολόγος Α. Λοβέρδος. Όλα κουκουλωμένα κι ο κ. Ζαφειρόπουλος μουγκός.
    Εξάλλου, στις 22-1-01, στη συνέντευξη τύπου του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Ρέππα, ο δημοσιογράφος Σταματόπουλος τον ρώτησε: "Εσείς έχετε δώσει κονδύλια του υπουργείου Τύπου σε συγγενείς σας;" Εννοώντας, πως είχε δώσει ο ΓΑΠ. Έγινε το σχετικό μπάχαλο. Η αποκάλυψη ποια ήταν. Ότι ο ΓΑΠ έδωσε χρήματα "σε ένα ίδρυμα και σε μια άλλη οργάνωση, στη μία από τις οποίες είναι η μάνα του και στην άλλη η αδελφή του."
    Και βέβαια ας δούμε και τον ρόλο του αδελφού του Νίκου.
    Όταν ήταν σύμβουλος του Σηφουνάκη δεν υπήρχε το ασυμβίβαστο που ισχυρίστηκε αισχρά στην περίπτωση της Ζαχαρέα.
    Εκτός από Σύμβουλος του Σηφουνάκη, ο αδελφός Νίκος κατείχε και άλλες θέσεις. Όλα αυτά τα ξεχάσαμε.
    Βγήκα λίγο εκτός θέματος , να με συμπαθάτε, αλλά όλοι κάνουν το παγόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολίτη καλή η προσπάθεια σου αλλά συγγνώμη σε πήραμε χαμπάρι....αυτά μπορεί να λέγονται όταν συναντιέστε οι ΔΑΠίτες με τους ΟΝΝΕΔίτες...εμείς να μας συγχωρέσεις Κε Καραχάλιο δεν μασάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε συ ανωνυμε, αυτα βρηκες να πεις, η αν αυτα που γραφει ο ανθρωπος, ειναι σωστα η οχι;
    Μηπως εισαι λαλακας και δεν το ξερεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλά ρε Θόδωρε τόσο μακάκας είσαι που να μην καταλαβαίνεις την προπαγάνδα του Πολίτη?
    Ο Παπανδρέου αδελφέ είναι ο στόχος λόγω δημοσκοπήσεων..αθάνατη δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ante na to doume kai ayto,
    aytoi pou legane katidian xronia tora akatallilo ton papandreou kai den milousane pote anoixta gia tis opoies ikanotites tou, simera na ton theoroun kai san to isxiro xarti tou pasok..

    ...athanati tainia o lalakis o eisagomenos...eimaste(?) telika poli "amerikanakia"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν, αποκλειστική πληροφορία για το πολίτης-γρ: Σύντομα το καράβι της εθνικόφρονος παλαιοδεξιάς τρώει τορπίλη και πάει αύτανδρο στον πάτο. Τη γλιτώνει μόνο ο Τατούλης που διαχώρισε τη θέση του εγκαίρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάπου έχεις δίκιο, κάπου άδικο.

    Δεν είναι σωστό ότι ολόκληρη η μουσουλμανική μειονότητα είναι τουρκική, αλλά πάντως ένα μεγάλο μέρος της έτσι αισθάνεται (τεράστια συζήτηση με πολλές παραμέτρους). Υπαρκτή είναι επίσης η (ελάχιστη) κοινότητα που αυτοπροσδιορίζεται ως "Μακεδόνες", στη Φλώρινα και αλλού.

    Σήμερα, που η ενημέρωση έχει ανοίξει, η Ελλάδα χρειάζεται να αναθεωρήσει τη βλαχιά με την οποία αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα. Όσο δεν το κάνει (ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΕΞΥΠΝΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ) θα καλείται να αντιμετωπίζει τις αντιφάσεις της.

    Οι αντιφάσεις αυτές δεν μπορούν εσαεί να δικαιολογούνται ως ...ανταποδοτικές της πολιτικής γειτονικών κρατών, για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή, όχι τριτοκοσμική. Δεν είναι ούτε Τουρκία, ούτε Αλβανία, ούτε Ιράν, ευτυχώς.

    Ξαναλέω: ή θα εντάξει τις παραμέτρους αυτές στην πολιτική της πρακτική, με συμφέροντα γι αυτήν τρόπο (ΚΑΤΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΦΙΚΤΟ -κάτι όμως που προϋποθέτει ανάληψη εσωτερικού πολιτικού κόστους, ελέω λαϊκής δεξιάς, πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ), ή θα την πατάει και θα ξεφτιλίζεται ολοένα περισσότερο. Προς το παρόν επιλέγει τον δρόμο της ραθυμίας (βλ. βραχυπρόθεσμοι υπολογισμοί για μείωση άμεσου πολιτικού κόστους) και της ξεφτίλας. Αυτόν τον δρόμο θα πληρώσει στη Θράκη και, ίσως, στη Μακεδονία, όχι τις ανησυχίες που εκφράζει τον άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Παπανδρέου είναι αυτός που είναι.
    Μπορείς να μας πεις ο Καραμανλής τι έκανε;
    Χρηματοδοτούνται ή όχι ακόμη ΜΚΟ από το Υπουργείο Εξωτερικών;
    Eγινε ποτε δημοσια καταγγελία από την κυβέρνηση για το ΕΠΣΕ και το Δημητρά και την παρέα του;
    Ο Βερέμης το ρόλο παίζει;
    Λοιπόν το έργο "είμαστε πατριώτες αλλά κρυβόμαστε και σωπάστε μη μας πάρουν είδηση'' πάλιωσε.
    Δεν μπορεί για ένα χρόνο να χαλάει ο κόσμος για ένα βιβλιο ιστορίας που δεν το θέλει το 90% του ελληνικού λαού και να τρέμει ο πρωθυπουργός να πει "κόφτε το" και μόνο όταν οι ψηφοφόροι έστειλαν τη Γιαννάκου σπίτι της να το καταργεί.
    Αν δε μπορείτε να κυβερνήσετε κύριοι γιατί φοβάσθε να το πείτε.
    Και αν νομίζετε ότι θα πείσετε απογοητευμένους πατριώτες να μην πάνε στον Καρατζαφέρη με τον κίνδυνο Παπανδρέου κάνετε μεγάλο λάθος.
    Δεν μας ενδιαφέρει αν ο ένας προωθεί τις ΜΚΟ επειδή το πιστεύει ενώ ο άλλος επιδή φοβάται ή εκβιάζεται.Το ίδιο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ ανώνυμος 2.14
    Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να καταλάβω που απευθύνεσαι. Στην αρχή χρησιμοποιείς ενικό που δηλώνει ότι το σχόλιο σου απευθύνεται σε εμένα.
    Στην μέση γυρνάει σε πληθυντικό!
    Εάν λοιπόν απευθύνονται αυτά που γράφεις σε εμένα να σου δηλώσω ότι τον πατριωτισμό μου Ουδέποτε τον εμπορεύτηκα πουλώντας βιβλία , εκπομπές , ...μασαζοκαλτσόν κλπ .
    Ουδέποτε τον εκμεταλλεύτηκα στο ελάχιστο με σκοπό το ίδιον όφελος και τον πολλαπλασιασμό των περιουσιακών μου στοιχείων.
    Να είσαι απολύτως βέβαιος ότι από αυτόν τον τόπο που αγαπώ και έχω κάνει πάρα πολλά για αυτόν , δεν έχω απαιτήσει ποτέ τίποτα ως ανταμοιβή μου. Δεν θέλησα να εξαργυρώσω Τίποτα !
    Σε αντίθεση με πολλούς άλλους!
    Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε μπερδέψει (σκοπίμως ;) τον πατριώτη με τον ... πατριδοκάπηλο.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. παντως ο πρωθυπουργος δεν μπορει να ειναι περιτριγυρισμενος απο λαμογια και να μην ειναι ο ιδιος λαμογιο,απλα ειναι το μεγαλυτερο λαμογιο απ ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η προπαγάνδα σου εξώφθαλμος...λόγω πανικού των ημερών? τοιουτοτρόπως χάνεις και τους πιο πιστούς...δεν μπορεί να φταίει για όλα ο Παπανδρέου..περιμένουμε εναγωνίως μια ανάλυση για τη πτώση Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρωτον, να πω κατι για την εξυπνοτατη πολιτικη την οποια εφηρμοσε το Ελληνικο κρατος, επι επαρατου, στο θεμα της μειονοτητος στη Θρακη, την οποια δωρησε στην Τουρκια,για να μην πανε με τους Βουλγαρους, που τοτε ηταν στη Σοβιετια.
    Ετσι, οι Τουρκοι κανανε τα αισχη κι εμεις τους κοιταγαμε.
    Δεν ειχαμε καν τα αρχιδια, να τους διωξουμε ολους, το 55, η το 64, η το 74, υστερα απο τα εγκληματα που μας κανανε οι Τουρκοι.
    Μπορει αυτοι να μη φταιγανε τοτε, αλλα σημερα, τους εχουμε σαν καρφι στον πισινο μας.
    Οσον αφορα σ αυτα που μου γραφει ο φιλος μου ο ανωνυμος και με στολιζει, του λεω οτι κι εγω, Πασοκ ψηφιζα παντοτε.
    Σημερα, δεν θα το ψηφισω, αλλα δε θα ψηφισω και κανεναν αλλο.
    Οσον αφορα στο ΓΑΠ,απλως δεν με επεισε, οτι εχει το στοιχειωδες IQ που χρειαζεται, για να γινει πρωθυπουργος.
    Ο ανθρωπος, βρισκεται στον κοσμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗΜΕΡΑ POLITI!!! AN KAI THN OΝΟΜΑΣΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΣΕ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ¨ΠΟΛΙΤΗΣ¨ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΚΤΙΜΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΝΩΣΤΕΣ.ΑΥΤΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ, ΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΙΓΟ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 2.14.Πουθενά δεν έγραψα ότι εμπορεύτηκες κάτι.
    Το γυρισα στον πληθυντικό γιατί είναι προφανές ότι υπερασπίζεσαι ως εθνικά ανεξάρτητη την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και άρα κοντά σε αυτήν.
    Γράφω ότι απο πλευράς αποτελέσματος είτε προωθείς τα μειονοτικά όπως ο Παπανδρέου είτε τα αφήνεις να προωθούνται γιατί φοβάσαι ή εκβιάζεσαι όπως ο Καραμανλής είναι το ίδιο.
    Ο πρόεδρος της Βολιβίας Μοράλες απέλασε τον Αμερικανό πρεσβευτή γιατί συναντηθηκε με αυτονομιστές της επαρχίας Βέρα Κρουζ και δύο μέλη της Human Rights Watch.
    Γιατί η κυβέρνηση δεν απελαύνει τον Κινεζοαμερικανό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη;
    Eνας ινδιάνος εξαθλιωμένου κράτους
    έχει περισσότερο θάρρος από πρωθυπουργό ανεπτυγμένης χώρας που υπονομεύεται.
    Και ακόμη φοβάμαι ότι απο χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων χρηματοδοτούνται ΜΚΟ όχι γιατί αρέσει στον Καραμανλή αλλά γιατί δεν τολμά να τα κόψει.
    Και είναι αλήθεια ότι ο Καρατζαφέρης είναι πατριδοκάπηλος αλλά όταν ο ένας (Παπανδρέου) είναι αμερικανοκινούμενος και ο άλλος φοβάται τον ίσκιο του (Καραμανλής) τι πρέπει να κάνουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. o theodore ψήφιζε ΠΑΣΟΚ...
    ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατι ρε συ;Που ειναι το αστειο;
    Πασοκ ψηφιζα.Ακομα και την τελευταια χρονια, που δεν ηθελα να παω καθολου να ψηφισω, η μανα μου,υπεργηρη μεν, πολιτικοποιημενη δε, με επεισε να παω να ψηφισω, για να μη βγει ο χοντρος, οπως μου ειπε.
    Απλως τωρα, δεν θα παω καθολου.
    Τους μεν δεξιους, δεν τους ψηφισα ποτε, και δε μου παει να το διαπραξω τωρα στα γεραματα.
    Τους Πασοκους, τους ψηφισα, αλλα με πουλησαν.
    Γι αυτο, θα "κατσω σπιτι". Και ας σηκωθει απ τον ταφο του ο Αριστοτελης, να με αποκαλεσει ιδιωτη.
    Αλλα για να λεμε και του στραβου το δικηο, ποιος μπορει πια να κανει κατι στην Ελλαδα, οταν τα δυο αυτα κομματα, ταχουν κανει σκατα τοσα χρονια;
    Επειδη η ασθενεια, εχει προχωρησει, πρεπει να γινει επεμβαση,αλλα τοτε θα πονεσει κοσμος.
    Ποιος μπορει να ο κανει αυτο;
    Για μενα, κανείς.
    Αν εσυ γνωριζεις καποιον, γραψε, και εδω ειμαστε να το κουβεντιασουμε.
    Προς το παρον, καλη σου μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. OPOS BLEPETE OTI KAI NA PEIS SOY BAZOYN TAMPELES,OTAN KRITIKAREIS KATI n KAPOION AMESOS ANHKEIS STHN APENANTI PLEYRA.LOGIKH BUSH ME LIGA LOGIA "n EISTE ME MAS n ENANTION MAS",ANTE TORA NA BRETHEI LYSH SE MIA EPOXH POY XREIAZETAI OMOPSYXIA.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. theodore σε χρειαζόμαστε...
    ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολίτη, εδώ πλησιάζεις (αν δεν περνάς) τα όρια της συκοφαντίας. Το επιχείρημά σου δεν στέκει απ' όπου κι αν το κοιτάξει κανείς:
    - Η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί πολλές ΜΚΟ για να τις χρησιμοποιεί ως προέκταση της πολιτικής της (αλήθεια είναι αυτό)
    - Πολιτικά καθοδηγούμενες ΜΚΟ υπάρχουν και στην Ελλάδα (αλήθεια επίσης).
    - Ο Παπανδρέου έχει διατυπώσει την άποψη πως οι ΜΚΟ (γενικά) μπορούν να παίξουν σημαντικο ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής ζωής δίνοντας φωνή σε μικρές ομάδες πολιτών και τις έχει υποστηρίξει έμπρακτα χρηματοδοτώντας τις (αλήθεια επίσης).

    Για να συσχετίσουμε τα δύο πρώτα με το τρίτο θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο οτι ο Παπανδρέου ή χρηματοδοτεί εν γνώσει του και ειδικά τις καθοδηγούμενες ΜΚΟ (αν έχεις συγκεκριμένες τέτοιες πληροφορίες δεν τις αναφέρεις) ή οτι ΟΛΕΣ οι ΜΚΟ είναι πολιτικά όργανα των Αμερικανών των Τούρκων κλπ. και όποιος τις υποστηρίζει το κάνει γιατί καθοδηγείται σ' αυτό.
    Υπάρχουν εκατομμύρια ΜΚΟ στον κόσμο. Μόνο αυτές που δραστηριοποιούνται στο διεθνή χώρο είναι 40.000 περίπου. Μια πολύ γνωστή ΜΚΟ είναι οι "γιατροί χωρίς σύνορα". Χρηματοδοτούνται δε από πολλές και διάφορες πηγές (κυβερνήσεις, εταιρείες, συνδρομές μελών, πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών). Είναι όλες καθοδηγούμενες; Τι σε κάνει να πιστεύεις πως όποιος χρηματοδοτεί τις ΜΚΟ είναι καθοδηγούμενος; Αν για παράδειγμα στείλω μια προσφορά στου ΓΧΣ είμαι όργανο των Αμερικανών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ κυριάκο
    Χμ!..."γιατροί χωρίς σύνορα" ;;;;
    Δεν ήξερες δεν ρώταγες;;
    Κάνεις λάθος φίλε. Δίνω παραπομπές μου για προηγούμενα άρθρα μου σχετικά με τον συσχετισμό ΜΚΟ και Παπανδρέου.
    Μην κάνεις τον αφελή. Όταν μιλάω για ΜΚΟ αναφέρομαι στις μεγάλες και όχι στις αθώες ΜΚΟ τύπου "Αρκτούρου".
    Για ψάξε για WWF,Διεθνής Αμνηστία,HumanAid, ICG κλπ .
    Καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος και υποψιασμένος πολίτης.
    Ψάξε , ρώτα , ....μάθε!!!! Και το κυριότερο....με ανοιχτό μυαλό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολίτη, όλες οι παραπομπές σου είναι σε δικά σου άρθρα οπότε δεν αυξάνουν την αξιοπιστία αυτών που γράφεις. Μπορεί να είσαι συνεπής σ' αυτά που γράφεις αλλά μην περιμένεις να σε πιστέψω μόνο επειδή το λες και επειδή το έλεγες από παλιά.
    Τα στοιχεία σου δεν είναι επαρκή. Στο άρθρο σου στο οποίο παραπέμπεις μιλάς για κάποιον Αλέξη Ρόντο για τον οποίο λες οτι είχε εμπλακεί σε σκοτεινές δραστηριότητες χωρίς να αναφέρεις καμιά πηγή για την πληροφόρησή σου. Πώς τα έμαθες όλα αυτά; Γιατί θα πρέπει να πιστέψω οτι είναι αλήθεια και όχι απλές φήμες; Το μόνο link που δίνεις είναι προς το site του ιδρύματος Α.Παπανδρέου όπου το όνομα αναφέρεται ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής. Και λοιπόν;
    Σε κάποιο σημείο γράφεις:
    "Διαχειριζόταν όλα τα χρήματα που διέθετε το ΥΠΕΞ σε ΜΚΟ αλλά και μυστικά κονδύλια για την «άσκηση πολιτικής» στα Βαλκάνια με ……έμφαση την πρώην Γιουγκοσλαβία."
    Πώς το γνωρίζεις αυτό; έχεις κάποιο ντοκουμέντο; Αυτός που στο είπε έχει; Έχεις έστω ένα όνομα από κάποια ΜΚΟ στην οποία δόθηκαν χρήματα (δεν αναφέρεις πουθενά καμία);
    Πολίτη καλό θα ήταν να είσαι πιο αυστηρός με τις πηγές σου. Δεν μπορείς να απευθύνεις τόσο σοβαρές κατηγορίες σε οργανώσεις (που δεν κατονομάζεις) και τελικά σε πρόσωπα (που κατονομάζεις) χωρίς κανένα ντοκουμέντο.
    Και σχετικά με το παρόν άρθρο μίλησα για την επιχειρηματολογία σου. Επειδή ο Μπους χρηματοδοτεί ΜΚΟ και υπάρχουν κατευθυνόμενες ΜΚΟ στην Ελλάδα δεν σημαίνει πως όποιος στηρίζει τις ΜΚΟ είναι ύποπτος, όπως υποννοείς. Αν δεν έχεις κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που να συνδέει τον Παπανδρέου με κάποια ύποπτη ΜΚΟ δεν αρκεί η δεδηλωμένη και έμπρακτη στήριξή του στις ΜΚΟ γενικά για να τον κατηγορείς. Ξέρεις πώς μοιράστηκαν π.χ. τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ που αναφέρεις; Πώς ξέρεις πως δεν πήγαν στις μεγάλες και αθώες ΜΚΟ που αναφέρεις κι εσύ; Έχεις κάποιο ντοκουμέντο ή κάποια επώνυμη καταγγελία;
    Επειδή ακριβώς είμαι υποψιασμένος και έχω ανοιχτό μυαλό κρίνω το κάθε τι που ακούω και διαβάζω αυστηρά πριν το πιστέψω. Τα μισόλογα και οι αστήρικτες κατηγορίες δεν είναι απόδειξη για τίποτα απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ κυριάκο
    Φίλε μου ή είσαι νεαρός ή έχεις ασθενή μνημη ή δεν παρακολουθείς τα πολιτικά θέματα εκ του σύνεγγυς !(το τελευταίο είναι το πιο πιθανό αφού δεν ξέρεις καν σε ποιο νομό εκλέγεται ο κ. Τατούλης , που το τελευταίο διάστημα έχει την ΠΛΗΡΗ προβολή. Φυσικά μπορεί να συνδυάζεται και με τα άλλα δυο)
    Ρώτα τον κ. Πάγκαλο , ψάξε για δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για το ΥΠΕΞ, διάβασε καμιά πιο παλιά Σέρβικη εφημερίδα....Ενημερώσου τέλος πάντων !
    Αυτή η στάση του εντελώς απληροφόρητου, ανυποψίαστου και που την κάθε λέξη που λέω να την ακολουθούν δεκάδες παραπομπές .....με τρελλλλαίνει!
    Συμβουλή(αν την θέλεις). Έχε το μυαλό σου ανοιχτό και πάψε να είσαι προκατηλημένος ή προδιατεθειμένος.
    Στην ψυχολογία το αποκαλούν (χάριν αστείου) φαινόμενο του Γρύλλου.
    Φιλικά πάντα και ειλικρινά χωρίς ίχνος διάθεσης να σε προσβάλλω.
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν έχεις διάθεση (λες) να με προσβάλεις αλλά κάνεις ακριβώς αυτό. Αυτό που κάνεις εσύ στη λογική λέγεται ad hominem σχόλιο: αντί να σχολιάσεις τα επιχειρήματά μου σχολιάζεις εμένα. Δεν περνά αυτό φίλε. Δεν είναι δική μου δουλειά να ψάξω για να αποδείξω τα λεγόμενά σου, είναι δική σου να ψάξεις για να τα τεκμηριώσεις. Αν δεν μπορείς να τα κάνεις τότε το πρόβλημα είναι δικό σου.

    Δεν περιμένω φυσικά να κάνεις παραπομπή στην κάθε σου λέξη αλλά θα έπρεπε να ξέρεις (στη δημοσιογραφική δεοντολογία είναι ξεκάθαρο) πως δεν μπορείς να υποστηρίζεις κάτι χωρίς ντοκουμέντα ή επώνυμες και αξιόπιστες πηγές. Αν αυτό ήταν αποδεκτό ο καθένας θα μπορούσε να πει οτιδήποτε για οποιονδήποτε και όλα θα είχαν την ίδια βαρύτητα. Όταν κατηγορείς λοιπόν κάποιον για κάτι τόσο σοβαρό όσο αυτά που λες στα άρθρα σου δεν είναι δυνατό να το κάνεις χωρίς στοιχεία. Αυτό είναι συκοφαντία.

    Γιατί πρέπει να γνωρίζω πού εκλέγεται ο Τατούλης; Έχει σχέση με τα λεγόμενά του; Έχει την παραμικρή σημασία για την αξιολόγηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας; Εσύ γνωρίζεις που εκλέγεται ο κάθε βουλευτής του κάθε κόμματος της χώρας; Αστεία πράγματα. Αν θέλεις να αποδείξεις οτι δεν είμαι ενημερωμένος θα πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο. Εξάλλου εγώ δεν έκρινα την αλήθεια των λεγομένων σου με βάση πληροφορίες που έχω ή δεν έχω (κάτι που θα απαιτούσε ενημέρωση) αλλά με βάση τη λογική τους συνέπεια και την τεκμηρίωσή τους. Καθώς δεν μπορούμε να έχουμε πληροφορίες για όλα τα θέματα αυτά είναι τα μόνα μας κριτήρια για να πιστέψουμε ή όχι κάθε ισχυρισμό που ακούμε. Σ' αυτά δεν μου έχεις δώσει καμιά απάντηση ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συμπλήρωση στο προηγούμενο:
    Για να καταλάβεις πόσο εξωπραγματική και τελικά ανούσια είναι η απαίτησή σου να είμαι "ενημερωμένος" σκέψου το εξής: Εσύ γεννήθηκες ενημερωμένος; Προφανώς όχι. Από κάπου ενημερώθηκες. Όταν ενημερώθηκες με ποια κριτήρια αποφάσισες αν η ενημέρωσή που έλαβες είναι αξιόπιστη; Δεν μπορώ να απαντήσω σ' αυτή την ερώτηση για σένα αλλά για μένα (και για κάθε "υποψιασμένο" και "ανοιχτόμυαλο" αναγνώστη) η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά μια: Η λογική συνέπεια και η τεκμηρίωση των ισχυρισμών είναι τα μόνα κριτήρια για να ελέγξω την ενημέρωση που λαμβάνω όταν δεν έχω άλλες αξιόπιστες πληροφορίες.

    Το αν γνωρίζω πού εκλέγεται ο Τατούλης δεν έχει καμιά σημασία λοιπόν, εκτός αν ο σκοπός σου είναι να με παρουσιάσεις αναξιόπιστο (ad hominem και συνεπώς λογικά απαράδεκτη επιχειρηματολογία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή