Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Η κυπριακή Μητρόπολη .


Εχθές τοποθέτησα στο τραπέζι ένα από τα κομμάτια του παζλ … Μονή Βατοπαίδιου. Σήμερα θα τοποθετήσω και ένα γειτονικό του κομμάτι που συνδεόμενα μεταξύ τους μπορούν να μας δώσουν ένα αμυδρό ίχνος της γενικής εικόνας του ..παζλ.

Επανειλημμένα έχω επισημάνει ότι τα σοβαρά άρθρα και ρεπορτάζ σε αυτή την χώρα σπανίζουν και όσα ξεφεύγουν από την «λογοκριμένη κακομοιριά» που επιβάλουν οι βαρόνοι των ΜΜΕ, συνήθως περνάνε στα …ψιλά και απαρατήρητα από την κοινή γνώμη.

Για να αντιληφθεί κανείς ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει πίσω ή γύρω από αυτή την μονή , πρέπει να εξετάσει τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό και σίγουρα μακριά από της .. «σειρήνες» των κατευθυνόμενων «ντελάληδων» των ΜΜΕ.

Απλώς παρενθετικά θα αναφέρω ένα χθεσινό παράδειγμα για να καταλάβατε τι σημαίνει «κατευθυνόμενοι ντελάληδες» στα ΜΜΕ.

Ανέφερε σε χθεσινή πρωινή εκπομπή , ένας εκ των δύο ξεφωνημένων υπερασπιστών του κατηγορηθέντος για κακουργήματα αφεντικού τους, ότι ευρισκόμενος σε μια κοσμική εκδήλωση είχε συναντήσει γνωστό έμπορο οπλικών συστημάτων.

Αυτός του ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα αναχωρούσε για το Άγιο Όρος. Ο εν λόγω ….. «δημοσιογράφος» τον ερώτησε, όπως είπε, …..τι πάει να κάνει εκεί…(sic!)… …Μόνο με αυτό θα έπρεπε ο οποιοσδήποτε λογικός πολίτης να είχε χρησιμοποιήσει το όπλο του (τηλεκοντρόλ) και να τον …ξαποστείλει.

Αντιστάθηκα στην έντονη επιθυμία μου να το χρησιμοποιήσω , προκειμένου να δω….. «που θα το πάει».

Η απάντηση που του έδωσε λοιπόν ο ….έμπορος οπλικών συστημάτων ,ήταν ότι εάν δεν πάει στην Μονή Βατοπαιδίου …..δεν μπορεί να πουλήσει όπλα…….!!!!!

Αυτός δεν είναι έμπορος οπλικών συστημάτων φίλε .. «δώστε πίσω τα λεφτά», αλλά ο ……Μπάμπης ο καφεντζής στο Μεταξουργείο που δεν «έβαζε …γλώσσα μέσα του».

Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο εν λόγω … «δημοσιογράφος». Υποτιμά και «βιάζει» μέσα από το βήμα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης , …την νοημοσύνη μας.

Ας προσέξει μόνο μήπως ..κάποιοι ξεσηκωθούν και αρχίζουν να του φωνάζουν …. «φέρε πίσω τα λεφτά» !

Το αναφέρω απλά ως ένα …ξεφωνημένο (διαρκείας) δείγμα της κατευθυνόμενης κακομοιριάς στην ενημέρωση και συνεχίζω στο θέμα μας.

Η αρχή λοιπόν γίνεται ,αναφέρει ο Γ. Ντάσκας , από την εποχή που άρχισαν να έρχονται στην Κύπρο τα χρήματα του Σαντάμ Χουσεΐν από το Ιράκ μέσα σε καρότσες φορτηγών !!

Την ίδια εποχή ακριβώς συλλαμβάνεται στην Κύπρο ο τότε μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος (αλλά στοχοποιείται και ο γέροντας Ιωσήφ της Μονής Βατοπαιδίου) να προσπαθεί να βάλει στην Κύπρο ακόμα και έναν ανεκτίμητης αξίας θησαυρό του δικτάτορα των Φιλιππίνων Μάρκος.

Προφανώς για να …ξεπλυθεί και να μετατραπεί σε ρευστό , για λογαριασμό της χήρας του Ιμέλντας .

Η σύλληψη γίνεται με την ανάμειξη ξένης μυστικής υπηρεσίας μεγάλης δύναμης , οι οποία παρακολουθούσε και την κρίσιμη στιγμή κινητοποίησε τις κυπριακές αρχές.

Όταν όλα αποκαλύπτονται , έρχονται στο φως πληροφορίες ότι μέσω του κυπριακού αυτού καναλιού ήρθαν στην Ελλάδα μαύρα χρήματα , με σκοπό να επενδυθούν (δηλαδή να ξεπλυθούν) σε δημιουργία κλινικής .

Οι αρχές ερευνούν και ο Χρύσανθος , υπό το βάρος των αποκαλύψεων , αναγκάστηκε να παραιτηθεί και την θέση του να αναλάβει ο Αθανάσιος από την Μονή Μαχαιρά..

Πάντα με την σθεναρή υποστήριξη της Μονής Βατοπαιδίου , αφού από αυτήν προερχόταν και αποτελούσε μαζί με τον Εφραίμ και τον γέροντα Ιωσήφ τους αναμορφωτές της Μονής Βατοπαιδίου.

Τελικά όλες οι κατηγορίες θα ….καταρρεύσουν κατά τη διάρκεια μιας Μείζονος Συνόδου που συγκαλείται ……υπό τον τότε Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο, που έγραφα εχθές , και έτσι φάνηκε να επήλθε η αλλαγή στον θρόνο και στα μαύρα χρήματα με ένα είδος …συμβιβασμού και συγκάλυψης.

Το «κυπριακό» κανάλι εισροής του μαύρου χρήματος στην Ελλάδα για την δημιουργία κλινικής (και όχι μόνο ),συνέχιζε ανεμπόδιστο την …ροή του !

Πηγή: «Πολιτικά θέματα»

20 σχόλια:

  1. Δεν παίζουν μπάλα μόνο ανατολίτες με την Κύπρο .

    Οι βασικοί παίκτες ήταν , είναι και θα είναι οι Ρώσοι στη Κύπρο στο Άγιον Όρος .

    Υ.Γ : παρακαλώ μια απάντηση στο προηγούμενο ποστ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ greekpoliticalreview
    Μάλλον τοποθετείς λάθος τα κομμάτια του παζλ. Ξαναπροσπάθησε:))
    Να θυμίσω ότι το Άγιο Όρος υπόκειται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
    Αυτό βέβαια δεν καθιστά και γενική "κυριαρχία" του επί όλων των Μονών .
    Δεν υπάρχει μόνο "μαύρο", αλλά και "άσπρο" και ..."γκρι" σ` αυτόν τον κόσμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αύριο θα υπάρχει σχετικό θέμα στο blog του Κορινθίξ.

    korinthix.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν συνδέω τίποτα . Την υπόθεση που περιγράφεις δεν την ξέρω και δεν έχω λόγο .

    Το σχόλιο έχει να κάνει με τις ρώσικες off shore της Κύπρου και τις διασυνδέσεις των off shore με τις Μονές και το ξέπλυμα ρωσικών κεφαλαίων . Αυτό το ξέρω ιδίοις όμμασι ...
    αν και δεν χρειάζεται εσωτερική πληροφόρηση για να το καταλάβεις και μόνος σου .

    υ.γ : η απάντηση στο προηγούμενο είναι τεκμηριωμένη αλλά ελέγχεται εύκολα μέσω των αρχείων της ΤτΕ . Ο καθένας θα μπορούσε να το ελέγξει και να τους αποκαλύψει . Έχω την εντύπωση ότι δεν θα το έκαναν τόσο ανοιχτά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν οι Βλάχος-Βερύκιος με εντολή Κοντομηνά εκτελούσαν κάθε πρωί τον Παπανδρέου με τις ανοησίες τους ,αγαπητέ Πολίτη δεν σε είδα τότε να ευαισθητοποιήσε και να τους καταγγείλεις....
    ΥΓ το βράδυ στο ίδιο κανάλι τον ρόλο αυτόν τον είχε αναλάβει ο Λαζόπουλος,τώρα όπως καταλαβαίνεις ξέρεις ποιόν θα περιλάβει ο Λάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Αμερική ξεκίνα πόλεμο με Ιράκ το Μάρτιο του 2003, ο Σαντάμ πιάνεται το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου αλλά παρόλο τον αποκλεισμό των αμερικανών και το εμπάργκο των προηγουμένων χρόνων τα καραβάνια- φορτηγά ξεκινάνε το 2004 (και αφού οι αμερικάνοι ελένγχουν την επικρατεία και γενικά τη χώρα) για...τσύπρο. Εκεί τα αλλάζουν κάποιοί 'καταχθόνιοι κύπριοι' με δραχμές (τις οποίες κράταγαν για τέτοιου είδους περιστατικά) και τούς στέλνουν με ψαρόβαρκες στην Αθήνα για το 'ξέπλυμα'. Τα λεφτά μεταφέρονται με βαλίτσες στη βίλλα και απο εκεί με ταξι (κιτρίνισε η παραλιακή) στη ΤτΕ. Ο υπάλληλος στο γκισέ τα μετραεί καλα καλά, τους κλεινει το μάτι και τους τα αλλάζει σε ευρώ.
    (Ο προιστάμενος του έλλειπε εκείνη την ώρα για μεσημεριανό...)
    Στο δι-μηναίο στατιστικό δελτίο της ΤτΕ η ανταλλαγή των ευρώ δεν αναφέρεται αλλά η ΕΚΤ ανακαλύπτει τη τρύπα και επικοινωνεί ζητώντας εξηγήσεις. Τη συνέχεια δεν μπορώ να σας τη γράψω τώρα αλλά θα σας την αποκαλύψω σε blog σε τέσσερα περίπου χρόνια...και τότε θα καταλάβεται πως ΟΛΑ συνδεόνται και αλληλοεξαρτούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ minister
    Που το ξέρεις ότι δεν αναφέρονται στο δελτίο της ΤτΕ?
    Άλλωστε μέχρι το 2004 (Μάρτιο - Απρίλιο κάπου εκεί) νομίζω όλες οι τράπεζες άλλαζαν τις δρχ και όχι μόνο η τράπεζα της Ελλάδας.
    Παρακολουθώ κατά καιρούς τα σχόλια και για να σου πω και την αλήθεια εσύ και ο διπλωμάτης (πιθανά το ίδιο και το αυτό πρόσωπο)αφήνεις την εντύπωση ότι γράφεις από την Χαριλάου Τρικούπη. Ξέρεις από τους ανασφάλιστους που ΘΑ τους ασφαλίσει ο ΓΑΠ όταν έλθει στην εξουσία.
    Άλλο ανέκδοτο και αυτό.Κόμμα επίσημο να έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους και να φωνάζει για το ασφαλιστικό ή την γενιά των 700 Ε με το μπλοκάκι, όταν το ίδιο το καθιέρωσε.
    Αυτά τα ανέκδοτα μόνο στην Ελλάδα.
    Και μια απορία την οποία την είπε και κάποιος άλλος. Γιατί ενώ ο πολίτης δεν έχει αναφέρει κόμματα, χρώματα, κπλ παρά μόνο για ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και κάποιο ΒΙΒΛΙΟ, εσείς λυσσάξατε ? ΞΕΡΕΤΕ τίποτα περί του θέματος? Φοβάστε κάτι και Τι είναι αυτό?
    Δεν πείθετε κανένα, κάποια στιγμή θα βγουν όλα στην φόρα και για την τρομοκρατία και για την Πρεσβεία !!! Είτε το θέλετε , είτε όχι θα ξεσκεπαστήτε!!!
    Και που`σαι διπλωμάτη , μινιστερ μάθε να διαβάζεις.
    Αυτά έχουν δημοσιευτεί δεν τα λέει το μπλοκ , και το αναφέρει.
    Μόνο κακό στην χώρα κάνουν κάτι τύποι σαν και εσένα και τα άλλα ανασφάλιστα καλόπαιδα της Χ. Τρικούπη.
    Τ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σε λίγο θα ντρέπεστε να λέτε ότι είστε δεξιοί....κατάντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Τ.Κ.
    Μη κρίνεις εξ ιδίων - κομματόσκυλο δεν είμαι και σίγουρα όχι 'σοσιαλιστής'. Αρκεί να ανατρέξεις σε παλαιοτερες καταχωρήσεις μου.

    Το γεγονός βέβαια πως με κριτικάρεις φορώντας το κομματικό σου μανδύα λέει πολλά για σένα και οχι για τη κριτική που άσκησα στο άρθρο και σε αυτα που γράφει ο Πολίτης.

    Τωρα σχετικά με το επιχείρημα σου, - για να απαντήσω ala πολίτη - 'σκέψου', που κατέληξαν τα λεφτά απο το όποιο πιστωτικό ιδρυμα στην ελλάδα τα άλλαξε...Μήπως στη ΤτΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ minister
    Για να σκεφτώ λοιπόν! Ο πολίτης αναφέρει ένα παλαιό άρθρο(του 2004) του Ντάσκα και ομιλεί για κάποια κλινική.
    Πριν λίγες ημέρες (2008) η εφημερίδα Το Παρόν αλλά και άλλες εφημερίδες αναφέρουν ότι το κτήριο στο Ολυμπιακό χωριό πουλήθηκε από την Μονή σε κάποια εταιρεία για να το κάνει κλινική(καρδιολογικό και γυναικολογικό κέντρο).
    Σύμφωνα λοιπόν με τις εφημερίδες η εταιρεία που αγόρασε το ακίνητο για να το κάνει κλινική έχει μετόχους τον Γιακούμπ και τον Θεοδωρόπουλο.
    Κοίτα κάτι συμπτώσεις!!!!!
    Τι σχέση έχουν οι κύριοι με το ΠΑΣΟΚ? Διευκολύνω ...Γιακούμπ και ο βοηθός του τότε Θεοδωρόπουλος εγχείρησαν τον Α. Παπανδρέου.
    Aπό τις εφημερίδες επίσης αναφέρθηκε και κάποιος έμπορος όπλων ως μέτοχός. Κοίτα σύμπτωση!!! Είναι ο ίδιος που "δάνεισε"(κατά το πόθεν έσχες )τον Α. Παπανδρέου για την βίλα στην Εκάλη. Κοίτα κάτι συμπτώσεις minister!!!
    Ο Εφραίμ είχε στενές σχέσεις με την Δήμητρα καικατόπιν "παράκληση της " έφερε την ζώνη της Παναγιάς στην Βίλα της Εκάλης για να ευλογήσει τον ασθενή Α. Παπανδρέου και το σπίτι. Κοίτα κάτι συμπτώσεις ρε φίλε minister. Συνωμότησε όλο το Σύμπαν για να τις συνθέσει!!!!!!
    T.K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ξεχείλωσαν οι τσέπες σου από τα λεφτά. Λιγδώθηκε το αντεράκι σου πεινασμένε. Και το φρύδι, στον ουρανό, σα να έχεις βάλει ζελε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. KYPROS = POLLA,ROSSOI LIBANEZOI!!!,MOSSAD,ARABES (SIITES & SOYNI) KAI OLA TA KALA PAIDIA POY THELOYN MIA EU XORA ME POLLES EYKAIRIES,TON KOLOMBIANON SYMPERILAMBANOMENON KSERETE NTE EKEINO TON GEORGIKO SYNETAIRISMO APO TO SOUTH AMERICA.EINAI POLY TO XRHMA KAI OLA-OI EXOYN THN TIMH TOYS (XRHMATIKH) G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τα λεφτά σε ρώτησε t.k όχι για τα πρόσωπα .

    Το επιχείρημά σου αναφερόταν στη μεταφορά και την αλλαγή των των χρημάτων

    Τα λεφτά πάντα αφήνουν ίχνη κι όχι οι άνθρωποι .

    Εκεί εστιάζεται ο σκεπτκισμός από νοήμονες στα του άρθρου ... και λέω σκεπτικισμός για να μην ξανατρελαθείς και αρχίσεις να με λες κι εμένα Πασόκο .

    Πολλά νεύρα , ρε παιδιά , εσείς οι δεξιοί τελευταία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να καταλάβω και εγώ που δεν ξέρω.Οφείλει η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας να δηλώσει την αλλαγή των χρημάτων σε Ευρώ;Και εαν ναι , σε ποιόν ; στον εαυτό της;
    Οφείλει η τράπεζα της Ελλάδας να δηλώσει από ποιόν αλλάχτηκαν τα χρήματα ; Και εάν ναι, που το ξέρεις ότι δεν έχουν δηλωθεί και ξεπλυθεί;
    Είσαι υψηλά ιστάμενος στην τράπεζα της Ελλάδας και θα πέρναγε από εσένα για υπογραφή η σχετική αλλαγή;
    Μη τρελαθούμε κιόλας.Εδώ τα ίχνη των μιζών ΤΟR-1 δεν μπόρεσαν να βρουν , θα βρουν την αλλαγή που έγινε από την Βασιλική της Σ.Αραβίας.(τα 400εκατ. Ευρώ τα έχουν για το μηνιάτικο της οικογένειας, άντε και της πρεσβείας τους εδώ))
    Όλα τα σχετικά που αναφέρει ο Τ.Κ δένουν πάντως με την υπόθεση. Το ίδιο και αυτά που αναφέρει ο politis-gr. Εκτός και εάν είναι συμπτώσεις. Φοριούνται πολύ τώρα τελευταία , από διαφόρους.
    Αυτά για τον φίλο με την μολότοφ greekpoliticalreview (αλήθεια σε αντιπροσωπεύει το avatar, γιατί στο μπλόκ σου βλέπω λουλούδια να πετάς και όχι μολότοφ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγνώμη φίλε greekpoliticalreview αλλά να συμπληρώσω και μια απορία μου ακόμα. Λες "Πολλά νεύρα , ρε παιδιά , εσείς οι δεξιοί τελευταία ..." !
    Από που συμπεραίνεις ότι ο ΤΚ είναι δεξιός; (αναχρονιστικοί οι όροι αλλά αφού τους χρησιμοποιείς.. εμένα δεν μου πέφτει λόγος)
    Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αριστεροφέρνον(με το θάρρος αφού "αδελφές και παλληκάρια γίναμε όλοι μαλλιά κουβάρια ). Βάλει κατά του Πασοκ , όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, και το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ.
    Θα μπορούσε να είναι ΣΥΡΙΖΑ. Ή μήπως όχι γιατί μιλά κατά της τρομοκρατίας.
    Τότε θα μπορούσε να είναι ΚΚΕ.... Λέω τώρα.....
    Πολύ θα με ενδιέφερε που εστιάζεται ο σκεπτικισμός σου για τον χαρακτηρισμό του . Ειλικρινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνέχισε όσο μπορείς... πάνω στο θέμα, μήπως και βγάλουμε κάποια άκρη... (τελικά είναι ολίγον... σπαζοκεφαλιά).

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ exarxos

    Φίλτατε ,

    καταρχάς η τελευταία φράση περί δεξιών ήταν χαβαλετζίδικη προς εκτόνωση των άλλων χαρακτηρισμών περί Τρικούπη και ανασφάλιστων , αν δεν το κατάλαβες χίλια συγνώμη την επόμενη φορά θα βάζω χαμογελάκι :) ...

    Συνεχίζοντας απλά σε πληροφορώ πως : η φωτό με τα λουλούδια είναι παραλλαγή της εδώ φωτό από τον banksy . Την εδώ φωτό την έχω βάλει για καθαρά αισθητικούς λόγους ώστε να μην έχει το μπλογκ δύο ίδιες φωτόγραφίες .

    ...Και μετά την αισθητική παρέμβαση ας μπούμε στο ψητό :

    Ναι ! οφείλει να τα δηλώσει . Και από ότι κατάλαβα από το άρθρο δεν τα άλλαξε η Βασιλική οικογένεια αλλά κάτι τύποι με μαύρες mercedes που έφυγαν από μια βίλα και και και .

    Οι μίζες TORM-1 δεν ήταν σε δρχ άρα δεν χρειάστηκε να μετατραπούν ώστε να δηλωθούν .

    Εσύ τι νόμιζες δηλαδή ? Ότι η ΕΚΤ θα άλλαζε δρχ και θα τύπωνε ευρώ δίχως να ρωτήσει τι που και πως ???

    Φιλικά και με χαλαρή διάθεση όπως έχω υποσχεθεί στον gnik !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξέχασα ,

    Επίσης τονίζω πως ΔΕΝ είναι μολότωφ !!!!!!!

    Είναι ο πύργος του Άιφελ φλεγόμενος .

    (αισθητικά αυτή τη φωτό τη θεωρώ πολύ ανώτερη από του banksy)

    Υ.Γ : δεν ξέρω αν διέκρινα σωστά αλλά η εμπάθεια δεν βοηθάει τον διάλογο . πρόσεχε καλύτερα (τουλάχιστον τις φωτό) πριν κρίνεις αγαπητέ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μόνο "με επανάσταση θα διώξουμε τη σκλαβιά", είναι το ζουμί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή