Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Το Σινούκ , τα δις και η τρομοκρατία


Στα σχόλια του χθεσινού άρθρου κάποιος φίλος με παρακάλεσε να σχολιάσω το θέμα της … «επικαιρότητας»,… τη Μονή Βατοπαιδίου.

Θα προσπαθήσω μέσα από διάφορα άρθρα να σας παρουσιάσω κομμάτια του παζλ , με σκοπό μια ειλικρινή ενημέρωση για υποψιασμένους πολίτες και όχι «πρόβατα» των εξαρτημένων και κατευθυνόμενων ΜΜΕ (και όχι μόνο).

Θα ξεκινήσω αυτά τα κομμάτια του παζλ από ένα άρθρο του Γ. Ντάσκα , που από πολλούς πέρασε στα ..ψιλά. Γράφει ο δημοσιογράφος:

«Το καλοκαίρι του 2004 είναι εξαιρετικά «βαρύ». Στην Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί οι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά στο περιθώριο υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.

Πατριάρχης στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου είναι ο Κύπριος Πέτρος. Εκείνο το καλοκαίρι πηγαινοέρχεται στην Αθήνα , αλλά και σε ένα ….νησάκι πολύ κοντά στο Άγιο Όρος.

Κάποια στιγμή οργανώθηκε , με την συμμετοχή υψηλού εκκλησιαστικού παράγοντα , συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με μέλος βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Η συνάντηση έγινε σε θωρακισμένη βίλα στη Γλυφάδα και κάποια στιγμή από τη βίλα αυτή μεταφέρθηκαν σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα περίπου 110 δις δραχμές της εποχής , δηλαδή κοντά στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες οργανώθηκε επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Άγιο Όρος με κυριότερη επίσκεψη του στη Μονή Βατοπαιδίου.

Το περίεργο είναι ότι ο Πατριάρχης πήγαινε εκεί με ολόκληρο το οικονομικό και νομικό επιτελείο του και εκείνους που γνώριζαν τις φανερές αλλά και τις μυστικές συναλλαγές.

Η μεταφορά τους οργανώθηκε με ελικόπτερο Σινούκ και στο επιτελείο του ήταν και ο δικηγόρος Γ. Μαύρος , μέλος του αιγυπτιακού ελληνισμού, αλλά και δικηγόρος σε σημαντικότατες υποθέσεις όπως π.χ στην υπόθεση των οικονομικών σκανδάλων της Εκκλησίας αλλά και στην υπόθεση της τρομοκρατίας.

Το Σινούκ συνετρίβη λίγο πριν φθάσει στο Άγιο Όρος , κάτω από εντελώς σκοτεινές συνθήκες και σκοτώθηκαν όλοι.

Στο ελικόπτερο την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκαν δύο πρόσωπα. Ο πρόεδρος που δίκασε τη 17 Νοέμβρη, κ. Μαργαρίτης, και ο πρώην ιερωμένος και πρώην δημοσιογράφος της πατριαρχικής συνοδείας κ. Απ. Φορλίδας.

Ο τελευταίος δεν επιβιβάστηκε για να παραστεί όπως είπε , ως μάρτυράς σε δίκη του Πατριαρχείου. Λίγο καιρό αργότερα έβγαλε το ράσο, απείλησε με αποκαλύψεις αλλά , δείχνοντας εξαιρετικά φοβισμένος …..εξαφανίστηκε….

Ο δικηγόρος Γ. Μαυρός , ο οποίος ήταν σε μερικές υποθέσεις και επίσημα δικηγόρος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και δικηγόρος της Εκκλησίας μας, αλλά και των Σαϊεντολόγων και των Μορμόνων , έλεγε λίγο καιρό πριν την συντριβή , ότι τελειώνει το γράψιμο πολύ σημαντικού βιβλίου για την τρομοκρατία , γιατί η αλήθεια δεν είχε βγει όλη στο δικαστήριο και πολλά μέλη της τρομοκρατίας γύριζαν σε κεντρικά σαλόνια της Αθήνας.

Ο δικηγόρος κυριολεχτικά εξαφανίστηκε και δεν βρέθηκε ποτέ το παραμικρό σωματικό ίχνος του.

Εξαφανίστηκε όμως μυστηριωδώς και το βιβλίο , το οποίο ήταν σχεδόν έτοιμο για έκδοση και συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Στην συνέχεια , ήρθαν στην επιφάνεια πολύ σοβαρά στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση.

Μεταξύ αυτών , η ανατίναξη με βόμβα των δύο λογιστών που χρησιμοποιούσε το Πατριαρχείο. Οι λογιστές πήγαιναν από την Ελλάδα στην Αίγυπτο για να τακτοποιήσουν τα οικονομικά μετά την συντριβή του ελικοπτέρου και τον θάνατο του Πατριάρχη και του Οικονομικού και νομικού επιτελείου του.

Μόλις έβαλαν μπρος τη μηχανή του παρκαρισμένου στο αεροδρόμιο του Καΐρου αυτοκινήτου τους , εκείνο ανατινάχθηκε. Ο κύριος λογιστής Κοσμίτης κομματιάστηκε και ο βοηθός του ακρωτηριάστηκε….

Ποτέ δε έγινε λόγος για τη δολοφονία αυτή…….».

Πηγή: «Πολιτικά Θέματα»

23 σχόλια:

  1. AN EINAI OPOS TA LES YPARXOYN SOBARES ENDEIKSEIS SYNOMOSIAS.APO THN ALLH MERIA OMOS O KOSMOS EXEI GINEI SKEPTIKISTHS ME TIS THEORIES SYNOMOSIAS POY KANOUN TON GYRO APO DIAFOROYS TSARLATANOYS n APO PRAKTORES ME ENTETAGMENH YPHRESIA DHL. ANTHROPOI POY KYKLOFOROYN DIAFORES GELIOTHTES OSTE AN KATI ALHTHINO DEI TO FOS NA MH GINETE PISTEYTO.PANTOS TO MONO POY EINAI SIGOYRO EINAI TO GEGONOS OTI STA "BATHIA NERA" DEN YPARXOYN SYMPTOSEIS.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ G APO CT
    Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι φίλε.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. einai fanero oti i moni vatopediou ekane kapoies "mpiznes" gia "ethnikous logous"(kai ola kapoia stigmi tha pesoun pano se nomikous toixous)

    gia ayto kai i diakommatiki kalipsi, gia ayto kai den idronei to ayti kanenos poli ipsila istamenou, gia ayto kai oi tzampa magkies ton dimosiografon...

    o kontominas "anoigontas" to thema vatopediou, pou sigoura epeidi eixe ton tsima dipla tou ixere polla gia ton rolo tis monis,
    ithele na ginei kakos mpelas se aytous pou einai piso apo tis drastiriotites tis monis gia dikous tou logous?
    i xrisimopoiithike(plirose kanena grammatio isos) gia na stamatisoun aytes, mias kai exoume kai to kipriako kai to rosiko se exelixi(efraim kiprios, o nekros patriarxis kiprios, sto agio oros rosikes mones...polles simptoseis mazemenes se ena meros..)

    tha doume..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Ο κ. Μαργαρίτης
    -Βιβλίο για την τρομοκρατία...
    Για συνέχισε και ας είναι μεγάλη η ανάρτηση.
    Τι μας το κόβεις σαν τα αμερικανικά σήριαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Gnik
    Είπαμε φίλε...κομμάτια του παζλ! Όλα σιγά σιγά θα τα ...συνθέσουμε!
    Δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όπως θέλουν κάποια ΜΜΕ κλπ να την παρουσιάσουν, προκειμένου να ...εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους .
    Θα έχουμε τον καιρό (θεού ..θέλοντος και ανθρώπου επιτρέποντος) να εξετάζουμε ένα -ένα τα κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολίτη στο τέλος το ότι είσαι λάτρης της συνομωσιολογίας καταντά φαιδρό...δώσε συνέχεια ότι τον Κωστάκη τον τρώνε οι Αμερικανοί ,τα νεφελίμ και οι εξωγήινοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...και μετά ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
    Καληνύχτα...

    Η αιώνια Ελληνική μανία της συνωμοσίας, ΟΚ το δέχομαι.

    Τι έκανε από το 2004 - 2008 η Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, το Ελληνικό Κράτος κλπ?
    Συνωμοτούσαν στη συγκάλυψη?
    ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μμμμμ...θα ορκιζόμουν οτι το 2004 κυκλοφορούσε το ευρώ στην Ελλάδα. Τις δρχ πού τις βρήκαν; Και τόσες πολλές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολίτη, εσύ να σκεφτείς οτι το μόνο ίδρυμα που μπορούσε να δεχτεί δραχμές τότε ειναι η ΤτΕ, διαφορετικά τα λεφτά αυτά ήταν χωρίς αξία. Τώρα αν εσύ θέλεις να με κάνεις να πιστέψω ότι

    1. Οι 'άραβες' γυρνάγανε με 110δισ δραχμες χωρίς να δημιουργουν υποψίες (αλήθεια πόσα pampers χρειάζονται για να τα χωρέσουν;)
    2. Η ΤτΕ τα άλλαξε σε ευρώ και δεν άνοιξε ρουθούνι ουτε στην ελλάδα ούτε στη Φρανκφούρτη
    3. ...αλλά ερχεσαι εσύ μετά απο 4 χρονια και μα το αποκαλύπτεις απο το blog σου

    ...δυσκολεύομαι να το πιστέψω!
    Ειδικά τωρα - επίτρεψέ μου - που στο Μαξίμου ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ.

    Φιλικα, Πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ minister
    Δεν ξέρεις πόσο με στεναχωρεί που η κομματική μέγκενη καθιστά τους ανθρώπους άλογους.
    Κάποιους πειράζει η συνέχεια περί του θέματος .
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ παρακολουθώντας τα σχόλια φαίνεται πως πράγματι κάποιους πειράζεις.
    Ενδιαφέρον μου προκάλεσε ότι ενώ εσύ δεν αναφέρεις πουθενά περί πολιτικών, κομμάτων και τα συναφή , κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα(όπως πολύ σωστά λέει και ο πρώτος σχολιαστής G apo CT ,πιθανοί τσαρλατάνοι ή πράκτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία) ).
    Βέβαια αναρωτιέμαι εάν είναι ποτέ δυνατόν με τέτοιου είδους σχόλια να τους λάβει κανείς σοβαρά υπόψη.
    Συνέχισε και γράφε, αφού είσαστε πολύ λίγα τα ιστολόγια που κρατάτε ένα επίπεδο και ασχολείστε με σοβαρά θέματα , χωρίς να υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.
    Νομίζω ότι με το θέμα που ανοίγεις θα δεχτείς και τις σχετικές ποικιλόμορφες πιέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από την αρχή μου φάνηκε ότι η ιστορία αυτή ήταν πολύ σκοτεινή και καθόλου συμπτωματική!
    Όλοι στο βυθό με μιάς και γλυτώσαμε!
    Αλλά και ο κ. Μαργαρίτης, δεν ήξερα ότι θα ήταν στο ίδιο ελικόπτερο!
    Τι δουλειά είχε με όλους αυτούς αυτός ένας ανώτατος δικαστικός;;
    Ιστορίες βρώμικες και σκοτεινές!
    Κρίμα, κρίμα.... και πάλι κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O Κωστάκης είναι γνωστό ΕΤ από τον γαλαξία της ανυπαρξίας,διαπρέπει χάριν της συνωνυμίας του με άλλο γνωστό Νεφελίμ απο τον αστερισμό Βραχώδη όρη,στο τέλος υπάρχει η μεγάλη φυγή με το όνομα Τρτανταφυλλίδης.
    Καλό το παραμύθι αλλά δεν μας είπες πότε θα ασχοληθούν μαζί του οι Αμερικανοί για να τον φάνε ....σύντομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σ΄ευχαριστώ! Είναι απίστευτο το πόσο συμβάλεις στο να μπορούμε να βάζουμε σε τάξη διάφορα γεγονότα φανερά και μη, που "βλέπουμε".

    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟ!!!!

    Μ.

    Υ.Γ.
    Άσε δεν είχα και υπολογιστή στο σπίτι και σήμερα το πρωί στο γραφείο μπόρεσα να δω το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ασχολούνται καιρό φίλε 8,40 απλά εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι τα γεωπολιτικά παιχνίδια καθορίζουν τις εκάστοτε εγχώριες πολιτικές.
    Σε επηρεάζει πολύ η τηλεόραση.Μην βλέπεις πολύ!Φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα σε σένα και όχι μόνο σε σένα.Πήγαινε τώρα να δεις τους στρατευμένους δημοσιογράφους και άσε το διαδίκτυο στην άκρη.
    Στο θέμα μας τώρα!
    Το γεγονός η' καλύτερα τα γεγονότα αυτά όντως δεν γίναν γνωστά και αποτελούν αινίγματα για γερούς λύτες.
    Το πολιτικό σύστημα οφείλει να αντέξει και εάν δεν γίνει κάτι συγκλονιστικό (???) ελπίζω να ξεπεράσουμε τα δεινά και να βρεθούν οι λύσεις για μεταρρυθμίσεις.
    Καλά τα λες.Συνέχισε να μας ξυπνάς από τον λύθαργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. KΑΛΗΜΕΡΑ POLITI!!! ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ,ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΕΙ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ,ΤΟΥ Κ.ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΥΧΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ομοιος
    Φίλε μου όποια πέτρα και αν σηκώσεις....μπροστά σου θα τον συναντήσεις. Τον ίδιο ή ...τα ίχνη του!
    Καλή σου ημέρα!
    ..

    @marianaonice
    Για σκέψου @φίλη μου ότι το ..Βιβλίο του κ. Μαύρου είναι σε κάποια χέρια και ότι κάποια στιγμή ...θα εμφανιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ θέλω απάντηση επί της ουσίας προς τον minister . Αυτά που λέει φαίνονται είναι λογικά ερωτήματα . Αν ξέρεις τις απαντήσεις δεν έχεις παρά να του απαντήσεις απλά και λογικά (για δρχ και ΤτΕ) δίχως υπεκφυγές και χαρακτηρισμούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ greekpoliticalreview
    Να σου κάνω το χατήρι και να απαντήσω ,αν και προτιμώ να υπάρχει σύνθετη σκέψη και όχι επιδερμική.
    Οι παλαιές δρχ. επίσημα ανταλλάσσονται μέχρι το 2012 στην ΤτΕ.
    Ένα τέτοιο ποσό καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν δυνατόν να ....παρουσιαστεί από καμιά άλλη πηγή ...εκτός των "Εμιράδων". Γι` αυτό διαλέχτηκε αυτή η οδός , και διακινδύνευσε ο (κύπριος) Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος να επισκεφτεί μέλος βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας στην Βίλα της Γλυφάδας. Τα χρήματα ήταν ήδη στην Ελλάδα αλλά ...μαύρα! (το εξηγώ με το επόμενο άρθρο μου)
    Το "διακινδύνευσε" ελπίζω να το καταλαβαίνετε λόγω διαφοράς των θρησκειών (και μάλιστα των σκληρών εκφράσεων αυτών) και των τυχών κακών εντυπώσεων (και για τους δύο) που θα απέρρεαν από την ...ιδιωτική επίσκεψη.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΥΓ. Για τους γνωρίζοντες παρόμοιες ανταλλαγές (δρχ, ευρώ) από τους "Εμίρηδες" μεγάλων ποσών (για εμάς και όχι γι`αυτούς) έχουν γίνει και άλλες φορές με την καθιέρωση του ευρώ μετά το 2002!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να είσαι καλά Πολίτη, που με αξίωσες με μία απάντηση. Σου απάντησα και εγώ στο νέο σου post αλλά υοθετώντας τη δική σου τεχνική...

    Βέβαια στη απάντηση σου μονο ένα γεγονός παραθέτεις ('Οι παλαιές δρχ. επίσημα ανταλλάσσονται μέχρι το 2012 στην ΤτΕ') αλλά αυτο το διάβαζα και στην ιστιοσελίδα της ΤτΕ. Όλα τα άλλα είναι εικασίες και μυθιστοπήματα που σε τελική δεν απαντάνε στα ερωτήματα που θέτω.

    Διαβάζοντας τα σχόλια μερικών αναγνωστων σου φτάνω σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Τελικά, μας έχουν φτάσει σε τέτοια απαξίωση που να έχουμε ανάγκη να πιστέψουμαι οτιδήποτε μας πασάρουν χωρίς κριτικηή, αρκεί να μη χρειάζεται να φτάσουμε στο συμπέρασμα πως δυστυχώς μας εξαπάτησαν για άλλη μία φόρα και οι βλάκες και κουτοί δεν είναι οι άλλοι, αλλά οι ίδιοι μας οι εαυτοί. Πραγματικά τι θλιβερό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή