Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι ;


Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ` αυτόν τον κόσμο, πόσο μάλλον οι στρατηγικές γεωπολιτικές κινήσεις.

Εν μέσω λοιπόν κινήσεων αποπροσανατολισμού , μηνυμάτων και στρατηγικών τοποθετήσεων , οργασμού παρασκηνιακών κινήσεων εκ μέρους μυστικών υπηρεσιών και προπαγανδιστικών μηχανισμών , το ενδιαφέρον της Ελληνικής κοινής γνώμης για άλλη μια φορά επικεντρώθηκε στο … δόλωμα.

Το επαναλαμβανόμενο σενάριο του χολιγουντιανού έργου « Όταν η Ελλάδα έχει πονοκέφαλο η περιοχή της παίρνει φωτιά» (εδώ) , έρχεται για άλλη μια φορά να πιστοποιήσει το γεγονός της ανεπιδεκτικότητας μας. Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας!
Ενώ λοιπόν ο Έλληνας «Χάνος» περιδιαβαίνει στα θολά νερά της παραπολιτικής , οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα είναι ραγδαίες.

Ας δούμε λοιπόν με μια μικρή ανασκόπηση ποια γεγονότα έτρεχαν αυτή την εβδομάδα και κατά πόσο εμείς οι .. «Χάνοι» τα αντιληφθήκαμε , ανησυχήσαμε , τα μελετήσαμε , και …προετοιμαστήκαμε ως πολίτες για την αντιμετώπισή τους.

Καταρχάς είχαμε το "πακέτο νέων ιδεών" του κ. Νίμιτς που περιλαμβάνει και θέμα «Μακεδονικής ταυτότητος», στις αντιπροσωπείες των δύο πλευρών, με τις οποίες είχε συναντήσεις στη Νέα Υόρκη.

Όλο το σχέδιο των ΗΠΑ σας το έχω παρουσιάσει (εδώ ) και η εξέλιξη των πραγμάτων με δικαιώνει για ακόμη μια φορά.
Ο κ. Νίμιτς ενώ η εντολή που έχει λάβει από τον ΟΗΕ περιλαμβάνει μόνο την ονομασία, ρίχνει στο τραπέζι «πακέτο» το οποίο είναι σίγουρο ότι θα το απορρίψουμε.
Με αυτή την κίνηση του επιδιώκει να φανεί στην διεθνή κοινή γνώμη , ότι ΚΑΙ η χώρα μας είναι «ξεροκέφαλα» ανυποχώρητη και όχι μόνο τα Σκόπια. Το σχέδιο περί … «νατοποίησης» του προβλήματος ….προχωρά !

Την ίδια στιγμή οι δραστηριότητες του προξένου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν μια πρωτοφανή κινητικότητα σχετικά με την περιοχή της Φλώρινας και της Θράκης.

Απλά να υπενθυμίσω ότι Αμερικανός πρόξενος κ. Hoyt Brian Yee, που τοποθετήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2006 (σας ξυπνάει από τον λήθαργο σας η ημερομηνία ;) είναι «ειδικός» σε θέματα διάλυσης κρατών, εκ των καθοριστικών «παικτών» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, των νατοϊκών επιδρομών κατά της Σερβίας και της αποσταθεροποίησης της περιοχής που έγινε με αποσχίσεις εδαφών της πρώην κυρίαρχης χώρας, μέσω δικαιωμάτων …..ανεξαρτητοποίησης που διεκδικούσαν …..εθνικές μειονότητες.

Για όποιους δεν γνωρίζουν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Daniel V. Speckhard (ανέλαβε το 2007 , …σας λέει πάλι τίποτα η ημερομηνία ;) υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, έχει διατελέσει διευθυντής πολιτικού σχεδιασμού στο γραφείο του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ και υπήρξε ειδικός απεσταλμένος της Ατλαντικής Συμμαχίας για τα ..Σκόπια !

Πολλές οι συμπτώσεις ; Υπάρχουν και άλλες! Συνεχίζω με την Αμερικανίδα κα Gay J. McDougall, «ανεξάρτητης εμπειρογνώμονος του ΟΗΕ» για …μειονοτικά ζητήματα , που η άφιξή της -την εβδομάδα που όλοι εμείς «περί άλλων τυρβάζαμε»- προκάλεσε σοβαρό προβληματισμό όσο αφορά τις πραγματικές διαθέσεις και τα κίνητρα της .

Παρακολουθήστε τα «δείγματα γραφής» της κ. Gay J. McDougall. Αρχικά είχε εκφράσει την επιθυμία να έρθει στη χώρα μας για να εξετάσει την κατάσταση των Ρομ.

Εντελώς ξαφνικά με πρωτοβουλία του Βρετανού συνεργάτη της G.Fox, …….διαμόρφωσε το πρόγραμμά της ώστε να επισκεφτεί την ..Θράκη .

Εν τω μεταξύ όλη την εβδομάδα γνωστός... δημοσιογραφικός παράγοντας της μειονότητας με την αγαστή συμπαράσταση του τουρκικού Προξενείου ηγείτο εκστρατείας εκφοβισμού όλων των μετριοπαθών στοιχείων της μειονότητας που είχαν εκφράσει την επιθυμία να συναντηθούν με την κα. Gay J. McDougall.

Όμως δεν σταματάμε εκεί αφού η ….«ανεξάρτητη εμπειρογνώμων του ΟΗΕ» αιφνιδιάζοντας για ακόμη μια φορά ,…τροποποιεί το πρόγραμμα της και ζητά να επισκεφθεί και την ...Φλώρινα (βλέπε περιθωριακή ομάδα του Ουράνιου Τόξου).

Περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται έντονα τους τελευταίους μήνες όπως προείπα ο πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη κ. Hoyt Brian Yee.

Συμπτώσεις ; Δεν νομίζω ότι υπάρχει έλλογος άνθρωπος που θα το ισχυριστεί !

13 σχόλια:

  1. πολύ καλή ανάρτηση....για απαντήσεις παρακαλώ στην Κα Ντόρα .
    Έχει καταλάβει Πολίτη τι συμβαίνει ή πορευόμαστε έτσι χωρίς μπούσουλα.
    Κάθε απάντηση δεκτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη στη Θράκη της κ. ΜακΝτούγκαλ, έχει κανονιστεί από τον Τζεμίλ Καπζά, πρόεδρο του Συλλόγου Τούρκων Επιστημόνων, και περιλαμβάνει βεβαίως όλα τα ακραία στοιχεία της μειονότητας και τους προστατευόμενους του τουρκικού Προξενείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αμερικη εδω και χρονια προσπαθει να "ανακαλυψει" μειονοτητες στην Ελλαδα.Σκοπός η αναγνώριση ψευδομειονοτήτων που θα φέρει κοντύτερα μελλοντικό τεμαχισμό της Ελλάδος. Το αμερικανικό σχέδιο «κοσοβοποίησης» της Ελλάδας φαίνεται πως περιλαμβάνει έγερση θέματος εθνικών μειονοτήτων, οι οποίες κατοικούν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες της επικράτειας και συνορεύουν με γειτονικές χώρες: Εκτος της μακεδονιας και της θρακης εχουν σχεδια και για την Ήπειρο (για την οποία έχει εγείρει αξιώσεις η Αλβανία), αλλά και τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (που διεκδικεί η Τουρκία).
    TK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχέδια, σενάρια, αόρατες επιδιώξεις.
    Η ανάλυση του "σκοτεινού" και του "μυστικού" έχει το πλεονέκτημα της κοινής σύμβασης μεταξύ ακροατηρίου και συγγραφέα περί μη απαίτησης αποδείξεων. Μόνο εικασιών. Σεβαστών μεν, εικασιών δε.

    Τα διεθνή όργανα δεν λειτουργούν ούτε εις όφελος ούτε εις βάρος της Ελλάδας. Οι αξιωματούχοι τους - σε όλες τις ευνομούμενες χώρες -εκτελούν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται. Είναι "καλοί" όταν γράφουν τις εκθέσεις τους για την Τουρκία και "κακοί" όταν γράφουν εκθέσεις για την Ελλάδα;

    Ναι έχουμε μειονότητες. Το έχουμε αποδεχθεί στο παρελθόν-σε συνθήκες και άλλα κείμενα- για πολιτικούς λόγους. Για πολιτικούς λόγους επίσης αρνούμαστε σήμερα την ύπαρξή τους. Οι μειονότητες όμως δεν είναι φορολογικοί συντελεστές ώστε κάθε Υπουργός να τους ρυθμίζει κατά το δοκούν.
    Απλά υπάρχουν. Η Μακεδονία και οι κάτοικοί τους υπάρχουν. Και η ιστορική συγκυρία τους θέλει να συγκροτούν ανεξάρτητο κράτος. Και είναι απολύτως φυσικό όταν εμείς αρνούμαστε την ύπαρξή τους να στρέφονται αλλού για προστασία. Ποιός λοιπόν επιτρέπει παρερμηνείες, αναλόγως των συμφερόντων του; Οι ξένοι - από τους οποίους για έναν ανεξήγητο σε εμένα λόγο, δεν πρέπει να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα παρά μόνο αυτά της Ελλάδας-ή εμείς που αρνούμαστε την πραγματικότητα;
    ΑΝ είχαμε αναγνωρίσει εγκαίρως την ύπαρξη μειονοτήτων ( όπως ΟΛΕΣ οι Ευρωπαϊκές χώρες) και είχαμε νομοθετήσει τα δέοντα γι'΄αυτές, ποιός θα μας έψεγε; Δεν θα αφαιρούσαμε από οποιονδήποτε κακόπιστο όλα τα επιχειρήματά του;
    Η μισαλλοδοξία και η κοντόφθαλμη αντιμετώπιση, μαζί με το καταραμένο πολιτικό κόστος, δεν επιτρέπουν στο - ανέκαθεν πολυπολιτισμικό Ελληνικό Κράτος-να αποδεχθεί την ιστορική πραγματικότητα, αλλά το κρατούν εγκλωβισμένο και ηττοπαθές.
    Ποιο είναι το πρόβλημα να διαχειρισθούμε την ούτως ή άλλως υπαρκτή Μακεδονική μειονότητα; Την Τσάμικη; Την Αρβανίτικη; Μας απείλησε ποτέ - πραγματικά όμως κι όχι στα λόγια - η τουρκική μειονότητα της Θράκης; Μήπως εμφάνισε ποτέ τίποτα χρυσόβουλα που πήραν κομμάτια της Ελλάδας και τα έκαναν επιχειρήσεις real estate;
    Ποτέ. Αντίθετα, στο σύνολό τους όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζητούν δικαιώματα όπως και όλοι οι άλλοι Έλληνες. Αν δεν τους τα δώσουμε συμπεριφερόμενοι ως "συνέχεια του Οθωμανικού Κράτους" (ναι το άκουσα κι αυτό από τηλεοράσεως) θα έχουν άδικο να ζητήσουν αλλού το δίκιο τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποια τσαμικη και αρβανιτικη μειονοτητα βρε ζουμπα.
    σε ποιο μερος της χωρας ειδες τσαμιδες και αρβανιτες να ζητανε μειονοτηκα δικαιωματα;
    με την λογικη σου να ζητησουν και οι ρουμελιωτες και οι πελοποννησιοι και οι θεσαλοι μειονοτικα δικαιωματα.
    λευτερια στην ρουμελη...
    κατω τα ξερα σας απο την πελοποννησο....
    ανεξαρτησια στο δυτικο κολωνακι και την βορεια γλυφαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Zoubas

    Εν ολίγοις είτε εισαι βλάκας είτε παριστάνεις τον βλάκα και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος ανάπτυξις επιχειρημάτων.

    Το ζητούμενο ειναι απο πού πορεύεσαι??

    Ahab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Zουμπας
    Κάποτε υπήρχε κάτι που λεγόταν μη-ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών.
    Φαίνεται ότι κάποιοι δεν το θέλουν πια και στρέφονται όχι μόνο εναντίον εχθρών αλλά και συμμάχων.
    Αναδύονται όμως και νέες μεγάλες δυνάμεις που δεν έχουν παρόμοιες διαθέσεις.Ας μη μας ζητήσουν πάλι συμμαχία αυτοί που μας υπονομεύουν ύστερα από τους παγκόσμιους πολέμους που είμαστε μαζί.
    Το πουλάκι της ελληνικής κοινής γνώμης πέταξε για πάντα.
    Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την αμερικανική πολιτική στα Βαλκάνια την ώρα της παντοδυναμίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. AKOMA ANAMENOYME THN ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥΣ,Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ Η ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ΄΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καἰ εμἐνα κἀποτε κἀποιος σἀν τὀν zoumba μἐ απεκἀλεσε μειονὀτητα διὀτι
    εἰμαι Σαρακατσἀνος,τὀν ἐκανα σὐντομα νἀ τὀ μετανοιὠση(ὀχι μἐ λεπτὀτητα)
    διὀτι ἐχω στὀ σὀι τἠν μιἀ γιαγιἀ Βλἀχα τοὐς ὐπὀλοιπους Σαρακατσαναἰους καἰ 2 Αρβανἰτες καἰ πολὐ αγριἐυουμε ὀταν αμφισβητοὐν τἠν Ελληνικὀτητἀ μας γιἀ τἠν οποἰα εἰμεθα πολὐ υπερἠφανοι.Θἀ συνιστοὐσα στὀν κἀθε zoumba νἀ διαβἀση τὀ βιβλἰο του ΜΠΙΡΗ,:Αρβανἰτες,οἰ Δωριεἰς τοὐ νεωτἐρου Ελληνισμοὐ:,ὠστε νἀ μἠ λἐει ὀ καθἐνας ὀτι αρλοὐμπα τὀν βολἐυει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ZOYMPA TO THEMA EINAI POIOS SE PAIRNEI ESENA STA SOBARA,SE EXOYME MATHEI PIA,EXEIS KANTANTHSEI GRAFIKOS. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να σου πω ρε zouba. Εκείνα τα γ@....ν@ τα χημικά όπλα που έψαχνε η χώρα σου στο Ιράκ, τα βρήκε ρε; Άσε μας .... που θα μας πεις πως η Αμέρικα είναι αθώα περιστερά, ......! Είσαι ανάξιος του payroll του State Department, .......

    15 Σεπτέμβριος 2008 9:55 μμ

    Sorry Για τις περικοπές, αλλά παρακαλώ ΟΧΙ υβριστικά σχόλια.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ και επαυξάνω!
    Τίποτε δεν είναι τυχαίο, όντως!!
    Όλα είναι προσχεδιασμένα και καλά μελετημένα από σκοτεινά κέντρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναί βρέ ζουμπάδες.. υπάρχουν σκοτεινά κέντρα, ύπάρχει συνωμοσία, ύπάρχει σχέδιο πού έξελίσεται σέ βάρος τής άνθρωπότητας, καί
    ή Έλλάδα ζουμπάδες είναι
    ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.
    Ποιός ήταν ό πρωτεργάτης τής έγέρσεως μειονοτικών ζητημάτων στήν Έλλάδα ποιός; Μά ό ''Γιωργάκης'' ώς ύπουργός έξωτερικών αλλά καί πιό πρίν, νέα γεννιά καί δέν συμμαζεύεται.Αύτό τό άμερικανάκι γέννημα θρέμα, ό γιός τής Μαργαρίτας γνωστής ''έγας'' πού τόλμησε νά βρίσει τήν Παναγία, κόρη τού σημαντικού στελέχους τών Ιεχωβάδων χιλιαστών τού Σικάγο, άς πιστεύει ότι θέλει, αλλά τό λέω γιατί μισούν τήν όρθοδοξία καί προσπαθούν νά διαλύσουν τή χώρα μου.Καί στενοχωριέμαι
    γιά τή χώρα μου καί δέν έκχωρώ σέ κανένα τό δικαίωμα νά τήν ζημιώνει.
    Καί νά τελειώσει αύτό τό παραμύθι τών πολιτικών αλλά καί άλλων άνεγκέφαλων ότι άγαπάμε όλοι τήν Έλλάδα, ΟΧΙ. Πολλοί '' κωλοέλληνες πού έλεγε κι ό Σαβόπουλος δέν άγαπάτε τήν
    Έλλάδα. Άγαπάω τήν Έλλάδα σημαίνει πνευματική άγάπη, τού πολιτισμού, τής πίστεως στόν αληθινό Θεό πού πρώτοι οί Έλληνες άπεδέχθησαν τότε..καί δέν σημαίνει ύλιστικά πράγματα, σπίτια δουλειές βολέματα καλοπέραση καί οί μισοί νά κοροϊδεύουν τούς άλλους μισούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή