Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Πολιτικός Μεσαίωνας …


Πολιτική οπισθοδρόμηση είναι το νέο εφαρμοζόμενο δόγμα , που οι παρατρεχάμενοι (κάθε λογής και κοψιάς) πολιτικοί γυρολόγοι έθεσαν σε εφαρμογή.

Δεν αφουγκράζονται την «κραυγή» της κοινής γνώμης για άσκηση πολιτικής στον δημόσιο βίο, προκειμένου να προβούμε στις αναγκαίες για τον τόπο αλλαγές και μεταρρυθμίσεις .

Αρέσκονται στην άσκηση θολής παραπολιτικής όταν η μαστιζόμενη από την διεθνή κρίση οικονομία μας , απαιτεί άμεση συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων και όλων των υγιών προτάσεων.

Αντί αυτών ανακάλυψαν ότι το πρόβλημα της χώρας μας αποτελεί η θέση της κ. Ζαχαρέα ως σχολιάστριας στο κεντρικό δελτίο του Alter και μετ` επιτάσεως ζητούν να …παραιτηθεί , λησμονώντας όμως ότι επί εποχής ΠαΣοΚ στην εξουσία , η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης ασκούσε την δικηγορία.. Και φυσικά πολύ καλά έκανε!

Και οι δυο κυρίες προϋπήρχαν στον χώρο και στον επαγγελματικό τους στίβο. Δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό , κάτι το έκνομο .

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και η σύζυγος του αείμνηστου Α. Παπανδρέου, παρόλο που δεν ήταν το επίσημο επάγγελμα της η δημοσιογραφία , είχε εκπομπή στην δημόσια τηλεόραση.

Ο κατευθυνόμενος «πολιτικός μεσαίωνας» λοιπόν όχι μόνο μας χτύπησε την πόρτα , αλλά αναιδώς και με βίαιο τρόπο εισήλθε στην πολιτική σκηνή .

Εντύπωση βέβαια μου προξένησε το γεγονός ότι οι γυναικείες οργανώσεις του τόπου μας έλαμψαν «δια της απουσίας των».

Οι κυρίες αυτές που πριν λίγο καιρό «επαναστάτησαν» για κάποιο νομοσχέδιο που έδινε το δικαίωμα στις συζύγους να διαλέγουν ποιο από τα δυο επίθετα (το δικό τους ή του συζύγου τους) θα χρησιμοποιούσαν, απλά ….εξαφανίστηκαν !

Τότε με σχετική ανακοίνωση, σημείωναν ότι το νομοσχέδιο «αφήνει τη γυναίκα βορά στις πιέσεις του συζύγου και του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος» . Μιλούσαν για αναχρονιστική περιθωριοποίηση των γυναικών.

Που είναι οι κυρίες που επί χρόνια πάλευαν και απαιτούσαν να μη χρησιμοποιείται η μέχρι τότε στερεότυπη λέξη « επάνδρωση» και να αντικατασταθεί (όπως και έγινε) από την λέξη « στελέχωση» , αλλά και για όλους τους γραμματικούς τύπους, που γενίκευαν και νομιμοποιούσαν στη γλώσσα την υποκατάσταση του θηλυκού από το αρσενικό.;

Που είναι οι κυρίες που πολεμούσαν για την απελευθέρωση των γυναικών από μικροαστικά κατάλοιπα με στόχο την ισότητα των δύο φύλλων;

Που είναι οι γυναίκες που κατέβαιναν στους δρόμους διεκδικώντας ίσα επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των ανδρών και κοινωνική ισότητα;

Θα αρκεστούν να παρακολουθούν «προοδευτικά» ιδεολογήματα της οπισθοδρόμησης ,ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι παρακολούθημα των ανδρών τους, να ζουν στη σκιά τους, χωρίς εργασία και χωρίς προσωπικότητα ;

Κάποιοι μίλησαν και για «ένα άνευ προηγουμένου ηθικό ασυμβίβαστο» (Όλως… τυχαίως .. στις θέσεις τους αναφέρθηκε και με ανταπόκριση από την Αθήνα το πρακτορείο Ρόιτερ , που όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί και ειδικά στους πιο παλαιούς θυμίζει ανταποκρίσεις των …..σκοτεινών χρόνων.)

Με περισσή «αντάρτικη» διάθεση ζητούν «να παραιτηθεί είτε η κ. Ζαχαρέα , είτε ο κ. Ρουσόπουλος, είτε ο μόνιμος στόχος τους ο ….κ. Πρωθυπουργός».

Δεν μου προκαλεί εντύπωση αφού περί της εξέλιξης αυτού του σεναρίου - χωρίς βέβαια να έχω ιδιαίτερα ψυχικά χαρίσματα ενόρασης- είχα αναφερθεί από το πρώτο μου άρθρο λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα (εδώ)

Έγραφα τότε: «Τελικός και αποκλειστικός στόχος τους η ανατροπή των σημερινών δεδομένων και ο πρωθυπουργός, γιατί έχει πάρει επάνω του το συγκεκριμένο θέμα.

Θυμηθείτε με ! Στο επόμενο διάστημα ο στόχος τους θα είναι αυτός και όχι η οποιαδήποτε πολιτική της ΝΔ.

Οι γνωστές ξένες μυστικές υπηρεσίες ( τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια) θα ανοίγουν τα συρτάρια τους και θα προωθούν «σκάνδαλα», ροζ ιστορίες και τα συναφή , με παραλήπτες .....Έλληνες.»

Βιώνουμε ένα «πολιτικό μεσαίωνα» σε όλο το μεγαλείο του .

Η πολιτική υποκρισία , η στρατευμένη επιστολογραφία και η επιλεκτική πραγμάτωση στόχων, συστρατεύονται στον δρόμο για την κοινωνική ,πολιτική και εθνική κατηφόρα.

Αυτοί που δεν δύνανται να …«κολυμπήσουν στα βαθιά» βάσει πολιτικής, βολεύονται να «πλατσουρίζουν» στα ρηχά και θολά νερά της παραπολιτικής.

Ουσιαστικά απονευρώνουν και «θεατροποιούν» την πολιτική , εναλλασσόμενοι μεταξύ «δράματος» και «κωμωδίας».

Στο δρόμο αυτής της μεθοδευμένης επιχείρησης της πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και του κοινοβουλευτισμού, ανακαλύπτουμε καθημερινώς με το προσωπείο της παραπολιτικής ένα κεκαλυμμένο φασισμό.

Σε επικίνδυνα μονοπάτια επιδιώκουν κάποιοι να βαδίσουμε !


YΓ. Μέσα στα σχέδια τους εκτός των πολιτικών είναι και η απαξίωση δικαστικών, αστυνομικών και στρατιωτικών. Για τους πρώτους ήδη έχουν αρχίσει. Έπονται οι άλλοι. Θα με θυμηθείτε !

46 σχόλια:

  1. ΠΟΛΙΤΗ ...

    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύεις ακόμα στη ".....μεθοδευμένη επιχείρηση της πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και του κοινοβουλευτισμού...."

    ΧΑ!χα!ΧΑ!χα!χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι ο Βουλγαράκης παραιτήθηκε για ηθικούς λόγους !Κάνετε λάθος.
    Πες τα πολίτη.Τουλάχιστον κατάφερες να σε διαβάζουν και οι παραπολιτικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί; Αυτό το αναξιόπιστος τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει!
    Ο καθένας κρίνεται από τα γραφόμενα του. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις. Στην αντίθετη περίπτωση ...απλά επιβεβαιώνεις αυτό το οποίο φωνάζω. Το κεκαλυμμένο φασισμό της παραπολιτικής.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε πάλι τα ίδια, Πολίτη. Μα οι μυστικές υπηρεσίες φταίνε για τα άπλυτα των πολιτικων, δικαστικών κλπ? Οι μυστικές υπηρεσίες τους απαξιώνουν ή μήπως οι ΙΔΙΟΙ οι πολιτκοί, δικαστικοί, κλπ απαξιώνουν τους εαυτούς τους με τις πράξεις τους; Να κατανέμονται οι ευθύνες δίκαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να τους απαξιώσεις όλους δεν χρειάζονται και πολλή προσπάθεια. Λίγο μυαλό, λίγη προσπάθεια να μην προκαλούν, λιγότερο λιμασμένοι να ήταν και δεν θα ήταν τόσο εύκολο, τουλάχιστον. Όσο για τους στρατιωτικούς τους δικαστικούς και τους αστυνομικούς όσα σκάνδαλα και να βγούν, το μέγεθος της αρρωστημένης σαπίλας και συγκάλυψης που υπάρχει δεν πρόκειται να βγεί. ότι και να μου πούν χειρότερα είναι. Άλλωστε πιστεύω ότι προωθούνται άτομα μέτρια ή εύκολα εκβιάσιμα για να μπορεί να ελέγχεται το παιχνίδι. Αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς όλοι οι παθολογικά γελοίοι και ασπόνδυλοι προωθούνται έτσι (το κόμμα καμιά σχέση δεν έχει, σε όλα τα πόστα βοηθάει να κρατάμε κάποιους στο χέρι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ george
    Να μην τα ξαναλέω φίλε! Ο τόπος έχει αναγκη από σταθερό πολιτικό βίο καθότι οι καιροί είναι ....ύποπτοι.
    Τα οποιαδήποτε σκάνδαλα ΟΠΟΙΟΥΣ και εάν αφορούν, ... στην δικαιοσύνη.
    Τα προβλήματα μας ως κοινωνία τεράστια. Οι πολιτικοί καλούνται να τα λύσουν. Αυτός είναι και ο σκοπός για τον οποίο τους στέλνουμε στο κοινοβούλιο.
    Η Βουλή ως πολιτειακός θεσμός είναι το αντιπροσωπευτικό όργανο όχι μόνο για την άσκηση νομοθετικής λειτουργίας αλλά και για τον έλεγχο στα πεπραγμένα της κυβέρνησης .
    Μέσα από εκεί να προσεγγίζουν υπεύθυνα τα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας , χωρίς κινδυνολογίες και ωραιοποιήσεις.
    Μέσα από τον διάλογο στη Βουλή και μόνο θα μπορέσουν να προέλθουν οι μεταρρυθμίσεις που όλοι παραδεχόμαστε ότι χρειάζεται ο τόπος μας . ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ. Τα προβλήματα μας ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
    Κάποιοι αντί αυτού , θέλουν να απαξιώσουν τα πάντα.
    Οι καιροί δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους παραπολιτικές εκτροπές .
    φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέχισε να εκθέτεις τα ερωτήματα σου.Είναι για δυνατούς λύτες.

    Συμφωνώ με όλα όσα λές politi-gr αλλά με τον Βουλγαράκη κάπου το θέμα είχε ξεφύγει, όχι απαραίτητα από τον ίδιον αλλά από το κύκλωμα των πρακτοροδημοσιογράφων.

    Το αν θα υποκύψει ο Καραμανλής είναι το θέμα.Μέχρι ώρας κρατά.

    Άσε τους άλλους να παραλιρούν και γράφε εσυ!

    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα λάβεις σήμερα πολλά σχόλια...Είναι η μέρα σου!
    Ωραίο το κείμενό σου , αν και λίγο ρομαντικό αλλά σωστο.Το μήνυμα είναι ένα και μόνο κατά την γνώμη μου."Τελικός και αποκλειστικός στόχος τους η ανατροπή των σημερινών δεδομένων και ο πρωθυπουργός, γιατί έχει πάρει επάνω του το συγκεκριμένο θέμα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολίτη μοιάζεις με τον Αντώναρο!!!
    Το μεσημέρι ο Αντώναρος μιλούσε και έλεγε οτι ο Βουλγαράκης είναι ακόμα μέλος της κυβέρνησης.
    Έτσι κι εσύ έχεις παρωπίδες... και φτηνιάρικα και συνωμοσιολογικά προσπαθείς ν΄ αναλύσεις την τωρινή πραγματικότητα. Δεν καταλαβαίνεις αλήθεια τι γίνεται;;;
    Δεν καταλαβαίνεις ότι όλα του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της ΝΔ ξέφτισαν; Δεν καταλαβαίνεις ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ και κατάντησε το ίδιο μ΄ αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ ,

    αυτό ακριβώς αλλά με διαφορετική ερμηνεία :

    Ο τόπος χρειάζεται σταθερό ΠΟΛΙΤΙΚΟ βίο . (όχι αδαείς wanna be μεγιστάνες) .

    Όσο για το μεσαίωνα :

    Προσωπικά δε μου καίγεται καρφί για τη Μάρα .
    Μου καίγεται όμως και πολύ τι έγινε εκείνη η έρευνα της Υ.Ε.Ε επί Κλαδά που εξαφανίστηκε περιέργως μόλις μπήκε στην εικόνα η κυρά .

    Υ.Γ : αν η δικαιοσύνη ήταν αυτή που αφελώς(?) νομίζεις ότι είναι θα ήμουν ο πρώτος να την στηρίξει λόγω...καταβολών (κι από κει και πέρα θα μπορούσαμε να στηρίξουμε πολλά ακόμα θεσμικά) αλλά , φίλτατε , Παυλίδης (στο αρχείο) , Σανιδάς (αδαείς υπουργοί-Βατοπέδι-νομικοί σύμβουλοι άσχετοι(?) , ΆΛΤΕΡ (αναζητείται) και αρκετές άλλες μικρές ή μεγάλες υποθέσεις (βάζω μερικές ενδεικτικές) .

    Τέλος ο σκοπός που τους στέλνουμε ΝΑΙ είναι αυτός που λες αλλά αυτούς τους ρώτησες αν είναι ο δικός τους σκοπός ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πάλι τα ίδια...εγώ αυτό που κρατώ είναι το '...του αείμνηστου Α. Παπανδρέου.' Έτσι, με έκανε και γέλασα που το έγραψες...Κατα τα άλλα και χωρις παρεξήγηση είσαι εκτός θέματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ greekpoliticalreview
    Φίλε επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι είσαι ένα εντελώς δημοκρατικό άτομο , θα σου πω τρεις λέξεις ( για το τελευταίο) και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις: Στο χέρι μας είναι!
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκάνδαλα, σκάνδαλα, σκάνδαλα.... τρελλαίνομαι όταν διαβάζω ορισμένους που τάχα μου πέφτουν από τα σύννεφα....., ότι μόνο τώρα επί κυβερνήσεως Καραμανλή γίνονται αυτά, παλαιότερα τίποτα..., όλα ήταν "καθαρά και ξάστερα..."
    Δηλ. να τρελλαθούμε εντελώς?
    Απλά τώρα τα βγάζουνε γιατί κάποιος δεν τους εξυπηρετεί..., γιατί κάποιος δεν τους κάνει τα χατήρια..., γιατί κάποιος "χάριν της ειρήνης και της ησυχίας..." δεν ξεπουλάει Μακεδονία και δεν χαρίζει στρέμματα Ελληνικής γής (βλέπε το άρθρο 8/09/08), γιατί επιτέλους κάποιος θέλει να ΞΕΜΑΓΚΩΣΕΙ την χώρα από την μέγκενη των τελευταίων 50 χρόνων, που ήταν και η κυριότερη αιτία για το σημερινό κατάντημα της πατρίδας μας σε όλα τα επίπεδα.
    Όσες προσπάθειες και να κάνουν κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν, ο κόσμος καταλαβαίνει πιά τι "παίζεται" και θα τον στηρίξει τον Καραμανλή.
    Μόνο να αντέξει γιατί τα βάρη είναι μεγάλα και οι πιέσεις απίστευτες...
    ΚΡΑΤΑ!!!! (που θα έλεγε και ο Ιακώβου)

    Μ.

    Υ.Γ
    Όσο για τις κυρίες που σιωπούν... σκοπίμως, το μόνο που έχω να πω είναι πως οτιδήποτε είναι κατά της οικογένειας είναι πρώτες... παλιά η τακτική. Γιατί εσύ μπορεί να μην τις είδες τώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση να διαμαρτύρονται, αλλά μήπως τις είδες να διαμαρτύρονται για τις κυρίες... μάλλον τις γυναίκες-κτήνη που έχουν ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕΙ τον πλανήτη να λένε τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι πρωτοπόροι της λάσπης και της δολιοφθοράς δεν δικαιούνται να ομιλούν.
    Αυτοί που δεν δίστασαν να αποκαλέσουν "αρχιερέα της διαπλοκής" τον Σημίτη,δεν δικαιούνται να ομιλούν.
    Αυτοί που ανήγαγαν την σπέκουλα,τον κίτρινο τύπο,τις στημένες δημοσκοπήσεις,την συκοφαντία σε επιστήμη,δεν δικαιούνται να ομιλούν.
    Εν τέλει αυτοί που καταστρέφουν κάθε μέρα που περνά την Ελλάδα,με τις βρωμιές τους και τις λαμογιές τους,ας τα μαζεύουν σιγά,σιγά.
    Απέδειξαν ακόμα μιά φορά ότι δεξιός δεν γίνεσαι,γεννιέσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πραγματικά σου μιλάω ,

    πλέον εν έτη 2008 ΔΕΝ είναι .

    (το ξανάπα : δεν θεωρώ δημοκρατική τη λογική από τους τυφλούς (λιγούρια απατεώνες) υπερισχύει ο μονόφθαλμος (λίγο απατεώνες)

    Αιτιολόγηση :

    Το επίπεδο : πολιτικό , επιχειρημάτων , διαλόγου , μόρφωσης , ποιότητας και είδους ζωής και γενικότερα το επίπεδο των ΑΝΘΡΏΠΩΝ της Ελληνικής Βουλής είναι κάτω της βάσης (και το θέτω ευγενικά) .

    Μετεξεταστέοι όλοι τους σε περίπτωση έκτακτου τεστ από τον δάσκαλο ...

    Διαβρωμένοι δυστυχείς άνθρωποι που το μόνο που επιζητούν εναγωνίως είναι ένα βλέμμα από άλλους (του χαμένου τους) αυτο-σεβασμού με όποιο τρόπο ή λόγο κι αν έρθει (απάτη , πλούτο , εξουσία)

    Αυτό δε , φαίνεται κι από το επίπεδο του λαού που εκπροσωπούν δυστυχώς (την πλειοψηφία τουλάχιστον για να μην είμαι και δογματικός) .

    Το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχει εναλλακτική , και αν θεωρήσουμε ότι αυτούς έχουμε και πορευόμαστε δε θα δούμε άσπρη μέρα τον αιώνα τον άπαντα .

    Κάποιες φορές αναρωτιέμαι πως θα με/μας βλέπουν οι ξένοι (πολίτες όχι πολιτικοί) όταν μαθαίνουν ότι επί δεκαετίες ολόκληρες την Ελλάδα την κυβερνάνε δυο οικογένειες .

    Μα καλά άλλους άξιους ανθρώπους δεν έχει ο τόπος (θα ρωτήσουν λογικά) ????

    Και ρωτώ εγώ : αλήθεια άλλους ικανούς για τέτοια ευθύνη ??? Που είναι η μόρφωση και το επίπεδο των διδακτόρων και των επιστημόνων που κάθε τόσο βαυκαλιζόμαστε ότι έχουμε ???Που είναι το "πνεύμα" ??

    Η απάντηση είναι απλή : σιγά μην ασχοληθεί άνθρωπος με επίπεδο με τη μούχλα και τη δυσωδία .

    Ο άνθρωπος που έχει επίπεδο θέλει να απολαμβάνει το σεβασμό που εισπράττει κι όχι να τον χρησιμοποιεί ...

    Λύπη μόνο προκαλεί η Βουλή και τα στελέχη της φίλε μου πανταχόθεν .

    Υ.Γ : Να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη σε όποιον (Νεοέλληνα) θιχτεί από τις περιγραφές μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Καραμανλής τα παθαίνει αυτά γιατί έχει αφήσει ανέγγιχτους τους μηχανισμούς της υπονόμευσης που στήθηκαν από το 80 και μετά σε μμε, παιδεία-πολιτισμό-επικοινωνία αστυνομίες, υπηρεσίες, στρατό και πολιτικό σύστημα. Εχει(είχε?) την αυταπάτη ότι θα μπορέσει με ελιγμούς να αποφύγει τη μετωπική σύγκρουση με το πανταχού παρόν πλέον πανίσχυρο παρακράτος μέχρι να αλλάξει τις συμμαχίες της χώρας. Νόμισε ότι θα πρόφταινε να αποκτήσει κοινωνικές ή πολιτικές συμμαχίες πριν τον "καθαρίσουν" και έτσι τους άφησε να λυσομανούν 5χρόνια. Μετά το Λιάπη, ο Βουλγαράκης και πριν ο Ζαχόπουλος και πιό πριν... Ομως αυτό δεν μας ενδιαφέρει εμάς του πολίτες και τόσο, όσο άλλα περίεργα (ότι φερειπείν καίγονται ...ανενόχλητα τα δάση στα βόρεια σύνορά μας μιά βδομάδα τώρα και το θέμα αγνοείται απ' τα μμε, άρα κι απ' το κράτος).
    Εν τω μεταξύ έγινε κοινή συνείδηση πως τα κόμματα και οι πολιτικοί μας "κάψανε" με κάθε τρόπο τόσο πιά που αν τεθεί ερώτημα για δικτατορία (με "ησυχία, τάξη κι ασφάλεια"!), ενδεχομένως να "μασίσει" ο κόσμος και να προτιμηθεί από τους πολλούς ο "γύψος"( κάτι που είναι αδιανόητο στη δική μας συγκυρία).
    Θα πεί κανεις, εσύ που τα ξέρεις αυτά κολλητός του είσαι ? Οχι, αλλά αν έγιναν όσα έγιναν μόνο και μόνο στο τέλος για να προσκυνήσουμε τους αγγλοαμερικανοϊσραηλινούς γρηγορότερα και να παραδοθούμε χωρις όρους, τότε είναι χειρότερος κι επιβλαβέστερος κι απ' τον Αντρέα ακόμη.... ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ας γραψω κι εγω,μερικα, ετσι για να γινεται τζιρος.
    Το προβλημα, ειναι πολυπλοκο βεβαια ως συνηθως και καθε φορα, θα πιανουμε και μια πτυχη του.
    Για το Βουλγαρακη, θα μπορουσα να πω, οτι με ενοχλει η υποκρισια των πολλων, που οντας οι ιδιοι διεφθαρμενοι ως το κοκκαλο, φωναζουν, αρον αρον στο Βουλγαρακη.
    Ποιος στην Ελλαδα, πλην καποιας μεριδας μισθωτων, και οχι ολων αυτων, πληρωνει ΟΛΟΥΣ τους αναλογουντες φορους;
    Αρα, ο Βουλγαρακης, λειτουργει σαν αποδιοπομπαιος τραγος κι αυτο, δε μ αρεσει.Γενικως.
    Τωρα για τον Καραμανλη.
    Θυμαμαι που ο Δρακουμελ καποτε, ειχε πει, οτι εγω, δεν τον εκανα, ουτε υφυπουργο.
    Κατι θα ηξερε.
    Μπηκε στο γηπεδο, μονος του χωρις αντιπαλο και χανει το παιχνιδι.
    Και μονο γι αυτο, ειναι αξιος της τυχης του.
    Εμεις ομως, και οι δημοσιογραφοι, που υοτιθεται πως μας εκφραζουν, κοιταμε μονο την ΠΑΡΑπολιτικη.
    Και δεν ειμαστε διατεθειμενοι, να βαλουμε το χερι στην τσεπη, για να φτιαξουμε την κατασταση.
    Παντα οι αλλοι, θελουμε να πληρωνουν.Αλλα αυτο, δε γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά μας δουλεύεις? Ή εννοείς αυτά που έγραψες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μου το είπε γνωστός μου την Δευτέρα και δεν το πίστευα.
    Ο Μπόμπολας θα δημοσιεύσει στο Πρώτο Θέμα την Κυριακή Γκάλοπ του θα δείχνει το Πασοκ Μπροστά.
    Θα πέσει μεγάλο γέλιο . Θέλω να δω πότε πραγματοποιήθηκε.
    Αν είναι αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να τους πάρουμε με τα γιαούρτια.
    Πως το ΄ξερε ο φίλος μου ο Θανάσης από την Δευτέρα.
    Θα του πω να βγει στα κανάλια και να τους κράξει.
    Για να δούμε τι θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @7:58
    Άνθρακες ο θησαυρός. Ο Χ"νικολάου στο δελτίο του προ ολίγου, ανέφερε πως επικοινώνησε με στελέχη του Πρώτου Θέματος και τον διαβεβαίωσαν ρητά πως δεν υπάρχει τέτοια δημοσκόπηση. Φήμες. Πολίτη, το επίπεδό σου είναι όαση στην Μπλογκόσφαιρα. Συνέχισε έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε Πολίτη...η οσμή της σήψης έχει σκεπάσει την Αθήνα και εξαπλώνεται στο Πανελλήνιο σαν πανούκλα...καλά εσύ δεν κατάλαβες τίποτα?
    Αν θα έλθει η σειρά του Κωστάκη δεν θα είναι σχέδιο συνωμοσίας ,απλώς δεν θα είναι πιά χρήσιμος στους πάλαι ποτέ "νταβατζήδες".ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://www.reuters.com/article/rbssIndustrialConglomerates/idUSL939616020080909?pageNumber=1&virtualBrandChannel=0
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ...ΣΤΟ ΚΑΛΟ.ΠΩΣ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΠΟΛΙΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ¨Οι γνωστές ξένες μυστικές υπηρεσίες ( τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια) θα ανοίγουν τα συρτάρια τους και θα προωθούν «σκάνδαλα», ροζ ιστορίες και τα συναφή , με παραλήπτες .....Έλληνες.»

    Πολίτη ακριβώς για τον παραπάνω λόγο που αναφαίρεις ΑΠΑΙΤΩ από τον Πρωθυπουργό της χώρας μου να με προστατεύσει μη έπιτρέποντας σε κανένα από τα στελέχη του οποιαδήποτε παρατυπία είτε ¨νομικής φύσεως¨ είτε ¨ηθικής¨.
    Αν εσύ γνωρίζεις την επικινδυνότητα πόσο μάλλον οι πολιτικοί μας και θα έπρεπε να είναι στο ακέραιο ποσεκτικοί ώστε οι πράξεις τους να μην αποτελέσουν δικαιολογία άλλων ώστε να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ¨επικίνδυνα μονοπάτια¨.
    Αυτό ακριβώς είναι το θέμα και είναι θέμα τάξης ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ποντάροντας σε γελοίες δικαιολογίες περί νομότυπου ή καριέρας και προσωπικότητας γυναικών. Όχι αγαπητέ μου όταν ξέρεις ότι θα σε θάψουν για τις πράξεις σου και κατ¨επέκταση την χώρα σου δεν θα θυσιάσεις την χώρα για την καριέρα καμίας Μάρας ή την βόλτα με το κότερο κλπ.
    Αλλά ποιοί από αυτούς βλέπουν την πατριδα??????
    Ελεάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 10.05
    Δεν ξέρεις πόσο με λυπεί όταν διαπιστώνω ότι στο 2008 υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν γράμματα και δεν ξέρουν να διαβάζουν.
    Οπωσδήποτε κάποιος φέρει την ευθύνη γι` αυτό. Ποιος άραγε ; Μήπως οι κυβερνώντες στην τελευταία 20ετια;
    Διάβασε απλά και συλλαβιστά το άρθρο μου και κάποια στιγμή θα βρεις την λέξη πρακτορείο Ρόιτερ .....
    Θα ήθελα να σε συμβουλέψω και κάτι τελευταίο.
    Με τον τρόπο που εκφράζεστε μέσα από τα σχόλια , μόνο κακό κάνετε στον χώρο που πολιτικά εκπροσωπείτε. Τον προσβάλλετε με την έλλειψη δημοκρατικού πνεύματος και λόγου.
    Εντελώς φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Την άποψή σου την σέβομαι μέχρι εκεί που δέν γίνεσαι χλευαστής της νοημοσύνης μου και δή της νοημοσύνης του μέσου ΄Ελληνα, και τώρα ξεπέρασες τα όρια.
    Τους αγύρτες που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο δέν τους φύτεψε καμμία ξένη υπηρεσία ούτε το Πασοκ

    Ο ΚΚ αν άμεσα δέν εκπαραθυρώση τους γνωστούς τοις πάσι υπεύθυνους και δεν σταματήσει τα καραγκιοζιλίκια του Σημίτη (στην δικαιοσύνη..) τότε ειναι ο ίδιος υπεύθυνος για τα υπόλοιπα που περιγράφεις.
    Τα αστεία τελειώσαν - ή θα κόψει κώλους και θα σοβαρευτούνε ή να πάνε στα σπίτια τους.

    Όλα τα άλλα ειναι για να χαιδεύονται αυτιά και αυτό δέν ειναι τιμητικό.

    Ahab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Αhab
    Τότε φίλε μου έχω το χάρισμα της ενόρασης. Αυτό δεν νομίζω να ....υποτιμά την νοημοσύνη σου.
    Φιλικά
    politis-gr
    ΥΓ. Το "θυμηθείτε με" του Ιανουαρίου το ξεπερνάς. Ελπίζω να μην ξεπεράσεις και το σημερινό " θυμηθείτε με " που γράφω στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επιστράτευσαν και το Reuters αλλά εγώ παραμένω ταπεινός αναγνώστης σου.
    Έχουν πολλά να δούνε ακόμη τα ματάκια μας.
    Ωραία το πας το άρθρο και με προβλημάτισε το γεγονός της απόλυτης σιωπής γυναικείων συλλόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και παραθέτω ορισμένα -κατά τη γνώμη μου- λογικά σφάλματα:
    1. Η μετάθεση της συζήτησης σχετικά με την εργασία συζύγων υπουργών, στο πεδίο της ισότητας των φύλων είναι παραπλανητική και δημαγωγική. Ουχί βεβαίως εξ' εσού αλλά εκ του Π/Θ ΚΚ που εντέχνως πρώτος το ανέφερε τοιουτοτρόπως στη ΔΕΘ. Το ζήτημα δεν είναι αν εργάζονται οι κυρίες αλλά που και υπό ποιου πολιτικού προϊσταμένου την (άμεση σε κάποιες πτυχές του εργασιακού τους βίου βλ. κρατική διαφήμιση στο τηλεοπτικό μέσο κλπ) εποπτεία, στην περίπτωσή μας του συζύγου τους. Νόμιμον ναι. Ηθικόν όμως; Εις περίπτωσιν θετικής απαντήσεως, παρακαλώ εφαρμόσατε και υμείς τον αυτόν κανόνα πανταχόθεν. Οραματιστείτε την οικογένειάν σας να διάγει βίον νόμιμον μεν ανήθικον δε. Υπέροχον! Τι; Το επιθυμείτε δια τους Υπουργούς και δεν το θεωρείται χρυσούν κανόνα για τον κοινό θνητό;


    2. Η θεωρία περί "υπηρεσιών":
    Η εκάστοτε ηγεσία της χώρας ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσα αναφέρεις εσύ εδώ- εφόσον έχουν ψήγμα αλήθειας- καθώς και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. Αλλοίμονό μας αν ΔΕΝ τα ξέρει. Αν δεν γνωρίζει, τότε πρέπει -υποχρεούται εκ του Συντάγματος!-επιμόνως να αναζητήσει και να ΜΑΘΕΙ. Αν δεν το κάνει τότε αμελεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της σε βαθμό κακουργήματος.
    Αν από την άλλη γνωρίζει, τότε υποχρεούται να ΔΡΑΣΕΙ. Αν δεν δράσει και ΞΕΡΕΙ, τότε ΠΡΟΔΙΔΕΙ τη χώρα. Αν δράσει και προλάβει, τότε δεν θα γίνει τίποτα, εσύ θα διαψευστείς και όλα πάνε καλά. Αν δράσει και δεν τα καταφέρει, τότε μάλλον θα πρέπει ή να παραιτηθεί λόγω ανικανότητος ή να ενημερώσει το λαό. Σε κάποιες υποπεριπτώσεις εκ των ανωτέρω, συγκροτείται και ένα Ειδικό Δικαστήριο, αν δεν κάνω λάθος αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια.

    Κατά τη γνώμη μου κάθε άλλη αντιμετώπιση - του τύπου "ό,τι μας συμβαίνει οφείλεται σε ακατανόμαστους ξένους"-στερείται σοβαρότητος (ακόμα θυμάμαι το περίφημο τζάκετ του Π/Θ ΚΚ καλοκαιριάτικα πέρυσι με τις φωτιές), ή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Έτι χειρότερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Βεβαίως και δεν πρέπει οι γυναίκες να είναι παρακολούθημα των ανδρών τους!
    Όμως οι γυναίκες των υπουργών πρέπει όχι μόνον να είναι τίμιες αλλά και να φαίνονται τίμιες!
    Από τη στιγμή λοιπόν που η επαγγελματική τους καριέρα γεννά υπόνοιες ευνοιοκρατίας και γενικά εκμετάλλευσης της ιδιότητας του συζύγου, τότε πρέπει ή να απέχουν χάριν της καριέρας του συζύγου τους, ή να απέχει ο σύζυγος από την πολιτική σκηνή του τόπου, χάριν της καριέρας της συζύγου!! Δυό
    Τελεία και παύλα!! Τρίτο δεν χωρεί!!
    Δυό καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν γίνεται!!

    Είναι σαν να δέχεσαι η δικηγόρος σύζυγος του δικαστή να δικάζει υποθέσεις της με το σύζυγό της στην έδρα!! Γίνεται;; Δεν γίνεται!!!

    Τώρα όσο για την απαξίωση των δικαστικών, την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά οι ίδιοι, και κυρίως τα ανώτατα στελέχη τους!!

    Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ marianaonice
    Γίνεται, ...γίνεται!! Ας μην έχουμε ασθενή μνήμη @φίλη μου. Υπουργός δικαιοσύνης ο σύζυγος , δικηγόρος η σύζυγος.
    Μονά-ζυγά δικά σου τα θέλεις. Τότε...φιου!!!!, τώρα κάτι περί δυο μασχαλών , καρπουζιών χαχα !
    Σοβαρά τώρα .Άλλο πράγμα είναι να διαπιστωθεί ότι ο εργοδότης που εργάζεται η σύζυγος του υπουργού τυχαίνει ευνοϊκής μεταχείρισης από την κυβέρνηση οπότε και έχουμε σοβαρό πρόβλημα κι άλλο πράγμα να μην εργάζεται η σύζυγος του υπουργού η οποία τυχαίνει να είναι δημοσιογράφος πριν ο σύζυγός της γίνει υπουργός. Στην περίπτωση που κάποιος έχει στοιχεία ότι η εργοδοσία της κ Ζαχαρέα τυχαίνει ευνοϊκής μεταχείρισης, τότε πρέπει να καταγγελθεί και υπάρχουν τα αρμόδια όργανα να το κρίνουν. Επομένως ας πάψουμε να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο. Μήπως και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι είναι χωρίς κομματική εξάρτηση; Τουλάχιστον αυτή δεν το κρύβει που ανήκει. Αυτό που λες ονομάζεται ....συγγενικός ρατσισμός χαχα !
    Καλό ξημέρωμα @φίλη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. να παραιτηθει η ποντικομαμη απο τη βιλα στη παρο στο καπανδριτη στη μασα του βατοπεδιου κλπ αστα τα ψοφια πολιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κατ' αρχήν δεν δίνω άφεση αμαρτιών στους προηγούμενους!!
    Δεύτερον μίλησα απλά για υπόνοιες και όχι για διαπιστωμένες πράξεις, που σαφώς και θα πρέπει να καταγγέλλονται σε κάθε περίπτωση!!

    Αν είναι όπως τα λες και οι δικαστές ας δικάζουν τις υποθέσεις των συγγενών τους, και αν διαπιστωθεί μεροληψία να καταγγελθεί και να ελεγχθούν!
    Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα!!
    Αλήθεια υπάρχουν;;;;;;;;;;;;;;

    Ή μήπως ο λαός θα λέει πάλι: "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"!!;;;

    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ούτε η παραπολιτική ούτε αν εργάζεται η Μάρα και τι γίνανε οι φεμινίστριες
    πρόβλημα είναι η τεράστια διαφθορά και η ανικανότητα της ΝΔ
    να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας και ειδικά τα οικονομικά με εκείνον τον ανεπαρκή υπουργό οικονομίας που προσπαθεί να καλύψει τις μαύρες τρύπες, που δημιούργησε η ανικανότητα του, από τις τσέπες των μισθωτών και μικροϊδιοκτητών επιχειρήσεων τύπου ΕΒΓΑ της γειτονιάς.
    Διαβάστε και την έκθεση που παρουσίασε η ΓΣΕΕ ποιοι επωμίζονται τα φορολογικά βάρη, αλλά και οικονομικές αναλύσεις ότι όλα αυτά τα απαρχαιωμένα μέτρα, τεκμήρια κλπ. Όχι μόνο έσοδα δεν θα φέρουν αλλά η μείωση των εσόδων του ΦΠΑ θα είναι τέτοια που ο Αλογοσκούφης θα ψάχνει πάλι άλλα μέτρα αφού θα έχουν εντωμεταξύ εξοντωθεί οικονομικά εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και χαμηλοεισοδηματἰες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολλή διαμαρτυρία έπεσε σήμερα
    Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το σκάνδαλο είναι η ζωή μας.
    Πάνω στα σκάνδαλα βασίζονται όλες οι αλλαγές κυβερνήσεων, από τα σκάνδαλα επιζούν τα ΜΜΕ, με σκάνδαλα μας μεγαλώσανε και με σκάνδαλα θα πεθάνουμε.
    Σημασία έχει τι είναι αυτό που αναγάγουμε σε σκάνδαλο και τι αποτέλεσμα έχει για την ζωή την δική μας και για το καλό της χώρας μας.
    Διότι είναι άλλο πράγμα να προδίδεις την χώρα και το μέλλον των νεοτέρων και άλλο να μοιράζεται το χρήμα σε μερικούς σήμερα και σε κάποιους άλλους αύριο.
    Εσείς γιατί νομίζεται ότι τρέχουν όλοι αυτοί στα κόμματα, για να βοηθήσουν για το μέλλον της χώρας ? ( αν ναι μπορώ να έχω ένα παράδειγμα ?)
    Ή με στόχο την αυτοπροβολή, την εφήμερη δόξα και την τσέπη τους πάνω από όλα.
    Ωραία ….έφυγε ο Βουλγαράκης...άντε να παραιτηθεί και η Μάρα.. ακόμα άντε να πέσει και ο Καραμανλής... Και μετά ?
    Τέρμα τα σκάνδαλα, ευημερία και πρόοδος.
    Θα πάμε στο υπερκατάστημα θα αγοράσουμε ένα νέο σετ κυβέρνησης και όλα εντάξει…
    Αφού ΟΛΟΙ μέσα στο σκάνδαλο έχουν μεγαλώσει ρε παιδιά.
    Κάντε μια επίσκεψη στο γραφείο ενός βουλευτή ακόμα και μη εκλεγμένου υποψηφίου και θα δείτε τι σημαίνει συγκέντρωση πολιτών για ρουσφέτι.
    Αλλά μάλλον το ρουσφέτι δεν είναι σκάνδαλο...είναι κεκτημένο δικαίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ,ΣΑΝ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΕΓΓΟΥ,ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ, Ο ΤΟΥΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΥΝΕΦΟ,ΟΙ ΜΕΝ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΧΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ,ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ.ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ!! ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! ΟΙ ΑΠΛΗ! ΟΙ ΑΓΡΑΜΑΤΟΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ!! ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΘΑ ΕΧΩ ΟΜΟΙΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΟΧΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ marianaonice
    Τι σημαίνει ..."υπόνοιες" καλή μου φίλη;
    Πως καθορίζονται ορισμός και όρια ;
    Μήπως την μπερδεύουμε με την προπαγάνδα και την λασπολογία;
    Υπόνοια= Η εντύπωση ότι κάτι ισχύει, η οποία όμως δεν προκύπτει από κάτι αποδεδειγμένο.Εδώ υπεισέρχεται η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ κλπ. ,που μας καλλιεργούν αυτή την ...υπόνοια για τους δικούς τους σκοπούς.. Να μην το αναλύσω περισσότερο, καταλαβαίνεις νομίζω !
    Η Δημοκρατία διαφοροποιείται από τον Φασισμό σε αυτό το επίπεδο.
    Ο Φασισμός δέχεται την υπόνοια ως κριτήριο σε αντίθεση με την Δημοκρατία που δέχεται μόνο τις αποχρώσεις ενδείξεις.( Η παρένθεση αφορά τους πολλούς που δεν το γνωρίζουν και όχι φυσικά εσένα που το γνωρίζεις πολύ καλά. Αποχρώσεις ενδείξεις= οι ενδείξεις που επαρκούν για να σχηματίσει κανείς άποψη και να λάβει απόφαση).
    Βλέπεις λοιπόν γιατί φωνάζω ότι με το προσωπείο της παραπολιτικής έχουμε ένα κεκαλυμμένο φασισμό.
    Ξέρεις ότι σε εκτιμώ και ότι το θέμα δεν το θέτω προσωπικά αλλά συλλογικά.
    Θύματα του Φασισμού είμαστε ΟΛΟΙ μας. ΑΥΤΟ φωνάζω!!!!!
    Καλή σου μέρα @ φίλη μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ gnik
    Γεια σου φίλε !
    Αυτό το τελευταίο "το ρουσφέτι δεν είναι σκάνδαλο...είναι κεκτημένο δικαίωμα." είναι όλη η ουσία στην σύγχρονη μεταπολιτευτική μας ζωή.
    Όλα τα δεινά του τόπου εκ της προτάσεως σου πηγάζουν.
    Κάναμε το λάθος εμείς , τουλάχιστον ας το καταλάβουν τα νέα παιδιά!
    Καλή σου ημέρα!
    J.D ok? Αγκαλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΟΛΙΤΗ...
    Είσαι ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΪΣΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ.
    ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ....
    ΕΧΕΙΣ ΟΝΟΜΑ; ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;
    ΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ΄ ΑΥΤΑ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σαφώς και οι αποχρώσες ενδείξεις ως νομική έννοια της υπόνοιας χρειάζονται για να παραπεμφθεί κάποιος!
    Όμως εδώ δεν παραπέμπουμε κανένα! Με την έννοια υπόνοια, εννούμε αυτό που λέει ο λαός, η δυνατότητα δηλαδή να "γλύψει" κάποιος το κουτάλι, εφόσον είναι μέσα στα "πράγματα"!!
    Αν θα το "γλύψει" ή όχι είναι άλλο πράγμα και κανείς δεν έχει τη δυνατότητα από τον απλό λαό να το διαπιστώνει ανά πάσα ώρα και στιγμή! Όμως αυτό δεν αναιρεί τη "δυνατότητα" που όλοι ξέρουν ότι υπάρχει!!
    Δεν έχουμε αδίκημα ποινικό και έτσι δεν έχουν θέση οι αποχρώσες ενδείξεις!

    Είπαμε όχι να είναι τιμία αλλά να φαίνεται και τιμία!! Αυτό μόνο φέρνει την κοινωνική και πολιτική ειρήνη!!!
    Καλό σου μεσημέρι!

    Υ.Γ. Ωραία η κουβέντα σ' αυτή την ανάρτηση!!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ Ανώνυμο 1.13
    Φίλε απλός πολίτης είμαι τώρα, αποτραβηγμένος από τα δεινά της Μεγαλούπολης και των επακολουθημάτων της.
    Πολλές φορές ειλικρινά σκέφτομαι ότι η ανωνυμία στα blog είναι δίκοπο μαχαίρι.
    Από την μια δίνει την δυνατότητα σε κάποιους να εκφραστούν ελεύθερα , γιατί για κάποιους ιδιαίτερους λόγους αυτό δεν θα ήταν δυνατόν, από την άλλη δίνει την δυνατότητα σε ορισμένους να συκοφαντούν , να δυσφημούν , να λοιδορούν, ....να παίζουν ΥΠΟΠΤΑ παιχνίδια, κρυβόμενοι πίσω από την Ανωνυμία τους.
    Το όνομα μου δεν έχω κανένα ενδοιασμό να το φανερώσω. Με την προϋπόθεση αυτό να γίνει για όλους τους bloggers. Για να δούμε ΟΛΟΙ μας ποιος είναι και ΤΙ είναι!!!!
    Φιλικά
    politis-gr
    ..

    @ marianaonice
    Οι αποχρώσεις ενδείξεις δεν είναι μόνο νομική έννοια.
    Καλό μεσημέρι @ φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Με μια γενική ματιά ....


    Στην εποχή μας αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η κακοδιοίκηση και η διαφθορά προκαλούν σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες στο κράτος. Το φαινόμενο έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην οικονομική, κοινωνική, κτλ εξέλιξη της χώρας.

    Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και ανάλογα με τη φιλοσοφία του ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία.
    Στην πολιτική βασικός στόχος είναι συνήθως η εξασφάλιση του πολιτικού ελέγχου με επίρριψη ευθυνών και πολιτικού κόστους στον αντίπαλο.

    Αν όμως δούμε προσεχτικά δηλώσεις στελεχών της σημερινής αντιπολίτευσης που επικρίνουν την κυβερνητική πολιτική θα δούμε ότι την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αναμεμειγμένοι και είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε οικονομικά σκάνδαλα της τότε εποχής. Επομένως το φαινόμενο της διαφθοράς στο δημόσιο βίο έχει βάθος χρόνου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι κοινωνικές συνθήκες που επικράτησαν πριν αρκετά χρόνια έγιναν σήμερα κοινωνικό πρόβλημα.

    Από την αντίθετη πλευρά τα τελευταία 3 χρόνια ακούμε καθημερινά για ανάμειξη στελεχών της σημερινής κυβέρνησης σε οικονομικά σκάνδαλα. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα αρνητικό και έχει προβληματίσει αρκετά την κοινή γνώμη της χώρας μας, φυσικό και αναμενόμενο με τόσα που ακούγονται. Επίσης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι πολίτες ως ένα βαθμό έχουν αρχίσει να ευαισθητοποιούνται.

    Το γεγονός θα ήταν ιδιαιτέρα ενθαρρυντικό αν οι πολίτες είχαν αρχίσει να ευαισθητοποιούνται προς την θετική κατεύθυνση, δηλαδή να κατανοήσουν το πρόβλημα και να συνδράμουν να καταπολεμηθεί. Αντί όμως να συμβεί αυτό βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο. Οι πολίτες έχουν αρχίσει να προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν να γίνουν μέλη του φαινόμενου. Το γεγονός αυτό τείνει να πάρει μαζική μορφή. Το σύνολο των πολιτών πλέον έχουν αρχίσει να μην πιστεύουν τίποτα και να προσπαθούν να φτάσουν με κάθε τρόπο να καλύψουν τις ανθρώπινες ανάγκες τους και το μέλλον των παιδιών τους με πλάγιους τρόπους.

    Όποιος είναι σε αντίθετη κατεύθυνση μάλλον έχει αρχίσει να αισθάνεται γραφικός και αν προσπαθήσει κιόλας για την πάταξη του φαινομένου θα αρχίσουν οι γύρω του να τον λοιδορούν, τέτοια παραδείγματα υπάρχουν αρκετά…
    Αυτό όμως ως κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί, επειδή θα κάνει μακροπρόθεσμα μεγάλη ζημιά στη χώρα, θα φτάσουμε σε κοινωνική αποδιοργάνωση.


    Αυτό συμβαίνει επειδή η κατάσταση εκλαμβάνεται και πιστεύεται από το σύνολο της κοινωνίας ως αιτία των κοινωνικών δεινών και παράγων ανωμαλίας. Επομένως για να γλιτώσει από τα δεινά πρέπει να προσαρμοστεί στην προσδοκώμενη από το κοινωνικό περιβάλλον κατάσταση. Έτσι η αποκλίνουσα συμπεριφορά δεν είναι συνέπεια της προσωπικότητας αλλά συνέπεια της κοινωνικής δομής.

    Αν όμως προσπαθήσουμε να κάνουμε μια δεύτερη προσέγγιση στα γεγονότα των τελευταίων χρόνων θα δούμε ότι σε αντίθεση με το παρελθόν οι κανόνες του παιχνιδιού σήμερα δεν αποσκοπούν στην διευκόλυνση ή στο κουκούλωμα των οικονομικών σκανδάλων. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν μεγάλα εμπόδια που βάζουν φραγμούς και σε μεγάλο βαθμό κλείνουν το δρόμο και εκθέτουν πολιτικά όσους επιχειρούν να προτιμούν αυθαίρετους κανόνες.

    Από τα παραπάνω συνάγεται ότι οι αντιφατικές καταστάσεις δεν μπορούν να διακριθούν ούτε θεωρητικά, ούτε πρακτικά, κύρια επειδή οι σκοποί δεν συμβαδίζουν. Κατά συνέπεια οι στρατηγικές παρέμβασης για την γενικότερη αντιμετώπιση των φαινομένων θα πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα.

    Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. RUN GEORGE RUN !!!!!

    WIN WIN !!!

    Ε ρε χάλια !!! Λαλιώτης-Καρχιμάκης σημειώσατε 1 ! Επανεμφανίστηκε ο μέγας ΣΕΦ της Χ. Τρικούπη με νέες συνταγές και άλλα κόλπα !!! Τύφλα να έχει ο Μαμαλάκης ! Καθαρίζει το "θείο βρέφος" από εδώ και πέρα !!!

    Γκάλοπ της ALCO κατά παραγγελία και κατ' αποκοπή !!!

    RUN GEORGE RUN !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Απο που ξεφυτρωσες εσυ ρε μανιαμουνια;
    Εισαι τοοσο χαζος, ,αν δεν εισαι σε κανα payroll,,που φανατιζεσαι ακομα;
    Το Πασοκ, δε θαρθει, ΑΝ ερθει, επειδη ο Λαλιωτης, θα κανει αυτο, η εκεινο, αλλα επειδη οι ΝΔκρατες, τα κανανε σκατα κι αποσκατα.
    Τι διαολο, δεν το βλεπεις;
    Σε δικο τους γηπεδο παιζανε και χανουνε το παιχνιδι με αυτογκολ.
    Ειναι αξιοι της τυχης τους και γι αυτο, "γαιαν εχε ελαφραν".
    Εσυ ομως, τι ζορι τραβας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πολίτη δεν είναι έτσι... άλλο ο απλός σχολιαστής , κι άλλο ο αρθρογράφος. Εσύ πρέπει επώνυμα να καταθέτεις άποψη και οι άλλοι σχολιάζουν ελεύθερα. Εσύ διαμορφώνεις γνώμη κι οι άλλοι σε ελέγχουν. Αφού εσύ βάζεις το θέμα πρέπει να ξέρουμε και ποιος είσαι. Πόσο αξιόπιστος είσαι.Μπορεί να τα γράφεις σωστά και όμορφα, αλλά πού να ξέρω εγώ αν κατοικοεδρεύεις σ΄ ένα γραφείο , της Ρηγ.... της Χαρ. Τρ..... ή είσαι πράκτορας. Δεν ισχυρίζομαι ότι είσαι αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω.
    Η επωνυμία σου θα σε απελευθέρωνε.. Ακόμα καλύτερα δε θα μπορούσε κάποιος να σε πει συκοφάντη, κατάσκοπο, όργανο της ΝΔ κι ότι άλλη κατηγορία.
    Μπρος λοιπόν...... πές μας ποιος είσαι...
    άσκησε νόμιμα το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου για να έχεις εγκυρότητα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οχι ρε φιλε. Να μην το γραψει το ονομα του.
    Στην Ελλαδα βρισκομαστε και ξερουμε τι εχει γινει εδω στο παρελθον.
    Γιατι να τον υποχρεωσεις να σου πει ποιος ειναι;
    Ακομη και στις εφημεριδες, δε γραφουν παντα με το ονομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή