Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Κάτι πρέπει να μείνει όρθιο, κάπου να ακουμπάμε...


Γκάφα ολκής που προκαλεί βάναυσα την κοινή νοημοσύνη, ή......
... βίντεο-ντοκουμέντο που ταράζει συθέμελα την κυβέρνηση λίγες μέρες πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης;

Προσπάθεια εσωκομματικής «δολιοφθοράς», από τους μηχανισμούς της Χαρίλαου Τρικούπη ώστε να εκθέσουν τον κ. Βενιζέλο, τοποθετώντας τον στην εμπροσθοφυλακή του γεγονότος και κρατώντας πίσω και σε ασφαλή θέση τον κ. Παπανδρέου, ή ......
.....Αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα οικονομικά προβλήματα του τόπου και «δεκανίκι» του κ. Αλογοσκούφη;

Ενεργοποίηση του … «βαθύ» μηχανισμού του ΠαΣοΚ της δεκαετίας του 80` ,το οποίο ποτέ δεν αποτάχθηκε από το σώμα του κόμματος , αλλά «κρυφίως-φανερώς» έχει συσπειρωθεί και κατευθύνεται από το «πέμπτο παιδί του Αντρέα», το «θείο βρέφος» και κατά άλλους το «κυρίως ΠαΣοΚ», ή .....
.....
Άμεση ανταπάντηση –με όχημα την αμερικανόφιλη ηγεσία του ΠαΣοΚ-στις γεωπολιτικές κινήσεις του κ. Καραμανλή (εδώ) από τους γνωστούς εξωθεσμικούς κύκλους και τα υπερατλαντικά κέντρα που τους κατευθύνουν ; Η χρονική στιγμή βλέπετε δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Πιθανώς το μοναδικό σενάριο στο οποίο εντάσσεται το γεγονός είναι αυτό του συνεχώς επιταχυνόμενου ευτελισμού του κοινοβουλίου , κατευθυνόμενο από ομόκεντρα σημεία των ανωτέρω εξωθεσμικών παραγόντων .

Σκοπός τους το κάτι ….καινούργιο , το οποίο όμως δεν θα προέρχεται μέσα από λαϊκές διεργασίες , αλλά θα μας παρουσιαστεί αυτόβουλα ως …«μάννα εξ ουρανού».

Γιατί όποιος πιστεύει ότι το ΠαΣοΚ μπορεί να έχει πολιτικό κέρδος από το βίντεο για την αναθεώρηση του Συντάγματος, κάνει λάθος.

Στην ουσία πριονίζεται το κλαρί του κοινοβουλευτισμού πάνω στο οποίο κάθονται.

Τα σημάδια για οποίον ξέρει να τα παρατηρεί είναι έντονα την τελευταία διετία.

Πάρτε ως παράδειγμα την πολιτική «Καρχιμάκη», την οποία ΠΟΤΕ δεν καταδίκασε η ηγεσία του κόμματος , για να καταλάβετε τον ευτελισμό του κοινοβουλευτισμού και του δημόσιου βίου , που επιχειρείται.

Ακόμη και γι` αυτή την περίφημη – «πατάτα»-επερώτηση σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, για την οποία έχω γράψει στο παρελθόν (εδώ), ποτέ δεν παραδέχθηκαν το πολύ απλό και ανθρώπινο … «συγνώμη, λάθος !» και εξακολουθούν να την έχουν αναρτημένη στα επίσημα site, τόσο του ΠαΣοΚ, όσο και του Κ. Καρχιμάκη.

Το γεγονός από μόνο του καταδεικνύει ότι σκοπός του .. «βαθύ ΠαΣοΚ» είναι η κατασυκοφάντηση, ο ευτελισμός του κοινοβουλευτισμού και η λασπολογία.

Άλλωστε ο κύριος εκφραστής αυτής της …. «θείου βρέφους πολιτικής», έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για …..Συκοφαντική Δυσφήμηση.

Τα βήματα του ακολουθεί πιστά και η νεότερη και «βιτρινάτη» παραλλαγή του.

Η ζημιά που γίνεται είναι ανυπολόγιστη. Ο κοινοβουλευτισμός αποτελούσε και αποτελεί το βασικό πυλώνα πάνω στον οποίο στηρίζεται το ισχύον πολιτικό σύστημα.

Οι πολίτες έχουν καταχωρισμένη στο μυαλό τους τη Βουλή των Ελλήνων ως τον τόπο όπου διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση και λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους.

Τον απλό πολίτη δεν τον ενδιαφέρει -μέσα στα δεκάδες καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει- πώς γίνεται η ψηφοφορία για το Σύνταγμα, τι κάνει ο ψηφοσυλλέκτης και πώς συμπληρώνουν τα «κουτάκια» του ψηφοδελτίου κλπ.

Αυτό που γνωρίζει πολύ καλά ( γιατί δεν αναμασάει ..κουτόχορτο) είναι ότι οι νοθείες δεν γίνονται σε φανερές ψηφοφορίες που διεξάγονται μπροστά στις κάμερες, σε άπλετο φως, με μηχανογραφημένα και με ειδική « γράμμωση» ψηφοδέλτια και με βουλευτές της αντιπολίτευσης παρόντες.

Οι νοθείες, όπως καλά ξέρει το «βαθύ ΠαΣοΚ», γίνονται σε μυστικές ψηφοφορίες και με .....«έγχρωμα» ψηφοδέλτια.

Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τον πολίτη είναι οι πολιτικοί, μέσα από το βήμα του Κοινοβουλίου που τον ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ,να είναι σοβαροί, να ασχολούνται με τα προβλήματα της οικονομίας που τον «καίνε», να έχουν συναίσθηση του βάρους της ευθύνης που «κουβαλούν» όταν καταγγέλλουν κάτι και να μην επιδίδονται σε μια τυφλή σκανδαλολογία που από ένα σημείο και μετά δεν βγάζει πουθενά, παρά μόνο στον δρόμο των ….εξωθεσμικών κέντρων και στο ...

…… Μπερλουσκονικό « μάννα εξ ουρανού».

37 σχόλια:

  1. Με απογοητεύει το σημερινό σου άρθρο... Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να κρατήσεις αυτήν την στάση... έιναι όμως σεβαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το όνομα του "μάννα εξ ουρανού"?
    Ανδρέας ή Γιάννα?????
    Ιδού η απορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΄Ελα ρε πολίτη, το παράκανες!
    Βέβαια είναι θέμα αισθητικής και νοημοσύνης του καθένα μας.....
    Έχεις ακούσει τη λέξη "μπουνταλάς".
    Πιστεύεις ότι επειδή γράφεις "Τον απλό πολίτη δεν τον ενδιαφέρει -μέσα στα δεκάδες καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει- πώς γίνεται η ψηφοφορία για το Σύνταγμα, τι κάνει ο ψηφοσυλλέκτης και πώς συμπληρώνουν τα «κουτάκια» του ψηφοδελτίου κλπ" μπορεί να πείσεις ότι αυτό είναι λογικό επιχείρημα;
    Ξαναλέω μάθε ποιους λένε "μπουνταλάδες" και το συζητάμε...
    Και για να μη σε αδικήσω λέω ότι συμφωνώ με το "Οι νοθείες, όπως καλά ξέρει το «βαθύ ΠαΣοΚ», γίνονται σε μυστικές ψηφοφορίες και με .....«έγχρωμα» ψηφοδέλτια." Έχεις δίκιο σ΄ αυτό.
    Κατά τα άλλα συμψήφισέ τα όλα κι είναι και τα δύο κόμματα του δικομματισμού πάτσι. Καλή η λογική σου.

    Έλα όμως που μ΄ αυτές τις λογικές ο δικομματισμός πάει φούντο. Μάταια αγωνίζονται να δώσουν ποσοστά και στα δυο κόμματα μαζί έως 55%.
    Δε μασάμε πολίτη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα θα εξαρτηθούν από την μεγαλύτερη δημοσκόπηση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, με δείγμα 50.000 ανθρώπων.
    Νομίζω περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ή Τον Οκτώβρη θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα.
    Ας αναρωτηθούμε ποιός(οί) δαπανά αυτό το τεράστιο ποσό για δημοσκόπηση , που ούτε τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν την δυνατότητα να την πραγματοποιήσουν!
    Για την "Νέα Ελλάδα" ρε γαμώτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μετα το δικομματισμο, τιι;
    Εχω την εντυπωση, οτι εχετε φαει μεγαλο κολλημα με ανυπαρκτες λυσεις.
    Εκτος και αν εννοεις για λυση, την Κανελη και τον Τσιπρα, οποτε μιλαμε για πληρη αφασια.
    Και για να πω τη γνωμη μου κι εγω, νομιζω οτι η μονη λυση θα ηταν να επεφτε τσεκουρι ΚΑΙ στα δυο κομματα και να μαζευτουν καποιοι αο κει μεσα, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, που να κανουν κατι σοβαρο.
    Λυση με αριστερα κομματα, ουτε που το βλεπω.
    Ειδατε οτι ο Τσιριζας, φυλλορροει ηδη και στην αλλη δημοσκοπηση, θα πεσει κατω απο το 10%.
    Και μην ξεχνατε, οτι το ελλειμμα, ειναι πια τοοσο μεγαλο, που αν ειχαμε δραχμες, θα χρειαζοταν να κανουμε ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, πανω απο 20%.Ισως και 25.
    Μιλαμε για αγρια πραγματα δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σου πήρε πολίτη μία μέρα να βρεις τι θα γράψεις έτσι; Και πάλι φταίει το ΠΑΣΟΚ.
    Είναι απορίας άξιο, πως ξέχασες να αναφέρεις τους ψηφοφόρους-δέντρα του "Εθνάρχη".
    Είναι ντροπή σου να μιλάς για ευτελισμό του Κοινοβουλίου από το ΠΑΣΟΚ ενώ οι δεξιές χουντόφατσες που κυβερνάνε δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο και είναι οι ίδιοι που προκαλούν τις επερωτήσεις.
    Εκτός αν θέλεις να κάνουν όλοι μόκο για να πλουτίζει ανενόχλητος ο κάθε σκαφάτος υπουργός που έχει αποκτήσει δεκάδες ακίνητα σε λίγα χρόνια.
    Το βίντεο το είδες, νοθεία υπάρχει και πάψε επιτέλους να μιλάς σα τον Πρετεντέρη, από εκεί και πέρα όλα είναι απλή οδοντόκρεμα.
    Απλά εκτίθεσαι γιατί δείχνεις ότι ο ΠΑΡΩΠΙΔΙΣΜΟΣ βασσιλεύει.
    Αντιπροσωπευτικό δείγμα αθεράπευτου δεξιού που πιστεύει πως η νοθεία είναι δείγμα δημοκρατικότητας.
    Λυπάμαι, αλλά τη νοθεία δε την έκανε το ΠΑΣΟΚ.
    Ελπίζω παράλληλα να θυμάσαι τις γελοιότητες του Καραμανλή επι Σημίτη, αυτός ήταν ευτελισμός του Κοινοβουλίου.
    Περαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απορεί κανείς ποιοι και πώς παρέσυραν τον κ.Παπανδρέου σε τέτοια γκάφα,που προσβάλει τον ίδιο και φυσικά την κοινοβουλευτική διαδικασία. Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν, κόμμα που διεκδικεί να κυβερνήσει τον τόπο να προχειρολογεί τόσο κραυγαλέα.
    Κάθε ψηφοδέλτιο είναι μοναδικό και αριθμημένο. Δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε να αλλαχθεί από κάποιον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας το πάρουμε λίγο ψύχραιμα το θέμα.
    -Αν πράγματι υπήρχαν διαφωνούντες βουλευτές...γιατί δεν έβγαιναν να το πουν ?
    Όταν διαφωνείς σε κάτι το κάνεις γνωστό..και αν δεν σε παίρνει αποχωρείς.
    Όλα τα άλλα είναι ¨απλώς οδοντόκρεμες¨....
    -Είδα το βίντεο από την αρχή που βγήκε στον αέρα. Δεν μπόρεσα να διακρίνω κάτι συγκεκριμένο εκτός από ένα μπάχαλο ανθρώπων που πηγαινοερχόταν και αντάλλασε χαρτιά. Και ερωτώ τους γνωρίζοντες Αυτό συνέβη πρώτη φορά ή είναι συνήθης η ψηφοφορία στιλ καφενείου ?
    Στο χώρο ήταν παρούσα και αντιπολίτευση γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε να διακοπεί η διαδικασία και να ξαναγίνει σωστά αν έβλεπε κάτι παράξενο?
    -Σε τελική ανάλυση τι απομένει στο μυαλό από αυτή την ιστορία.
    Άλλο μυαλό θα διαλέξει ότι η Ν.Δ. κάνει νοθείες
    Άλλο ότι το κοινοβούλιο είναι γενικώς μπάχαλο και οι ψηφοφορίες φτιαχτές
    Και κάποιο άλλο ότι ¨Εδώ ο κόσμος καίγεται και.......¨
    Όπως και να έχει όλα οδηγούν στην απαξίωση του θεσμού. Τελικά ίσως έχει δίκιο ο politis ότι το αποτέλεσμα είναι η απαξίωση.
    -Και αρχίζει πράγματι να γίνεται ύποπτο αυτό άσχετα με το ποιος το προκαλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @theodore
    Μην ξεχνάς ότι τα ίδια γίνονταν και το 66 ¨απαξίωση¨ και μετά
    Πατρίς -Θρησκεία –Οικογένεια

    Υπέρ της λύσεως που προτείνεις είμαι και εγώ ... πώς να τους το κάνουμε γνωστό όμως που οι δημοσκοπήσεις δεν περιλαμβάνουν τέτοιες ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος έσβηνε το σταυρό στο ’όχι’ και έβαζε ’ναι’, αυτό και πάλι δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από το σκάνερ διότι η ηλεκτρονική υποστήριξη που υπάρχει από το 1998 από την ίδια εταιρεία έχει αυτές τις προδιαγραφές.
    Για να γίνει, λοιπόν, η οποιαδήποτε λαθροχειρία θα έπρεπε να συντρέχουν συνθήκες οι οποίες ακόμα και όλες να συνέτρεχαν θα ήταν αδύνατο να αλλάξει η γνώμη ή η ψήφος του βουλευτή.
    δεν ήταν εφικτό να αλλάξει κάποιος το ψηφοδέλτιο, γιατί ήταν και ονομαστικό και διαγραμμισμένο και τυπωμένο στις δύο πλευρές, η υπογραφή του βουλευτή και ψηφολέκτη και στις δύο πλευρές.
    Δηλαδή ψηφοδέλτιο που παρελήφθη από ψηφολέκτες δύο διαφορετικών κομμάτων, που διαβιβάστηκε σε δύο άλλους βουλευτές δύο διαφορετικών κομμάτων, που δόθηκε σε τεχνικούς που συνεργάζεται η βουλή και επιβλέφθηκε από διευθυντή της Βουλής θα έπρεπε να έχει συναίνεση τουλάχιστον 7 προσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Μπένι είναι ΓΑΤΑ. Πήγαν να τον βάλουν μπροστά, αλλά αυτός τα γύρισε σήμερα για να μην εκτεθεί. Από την "καλπονοθεία" της ηγετικής ομάδας , το πήγε στην "μη κανονική διαδικασία η οποία όμως δεν αλλάζει το αποτέλεσμα"
    Όχι νόμιζαν ότι θα την πατήσει την πεπονόφλουδα. ΓΑΤΟΝΙ με πέταλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tο ΠΑΣΟΚ καταφεύγει κατ΄ εξακολούθηση στην πολιτική ανευθυνότητα. Στην απέλπιδα προσπάθειά του να καλύψει την κραυγαλέα πολιτική του απουσία, έχει μπει για τα καλά στο πεδίο της πολιτικής αυτογελοιοποίησής του. Μιας αυτογελοιοποίησης που την πιστοποιεί η διαχρονική προσφυγή του ΠΑΣΟΚ σε καλπονοθευτικές μεθόδους σε πάμπολες εσωκομματικές του διαδικασίες, όπως καταγγέλλουν τα ίδια του τα στελέχη.
    Νομίζω ότι και το παρόν μπλοκ είχε παλαιότερα ποστ για το θέμα .
    Το ΠΑΣΟΚ και εδώ απλώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.
    K.N

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H υπεύθυνη ΝΔ δεν ξέρει τίποτε για το φόνο (το βίντεο δε δείχνει τίποτε λέει....)
    Το ΠΑΣΟΚ φροντίζει για τη νομιμότητα....(αυτή που τήρησε τοοοόσα χρόνια)
    Ο πολίτης έκανε (που άνοιξε τέτοιο θέμα).
    Κάποιοι το παίζουν ειδήμονες (και προαναγγέλλουν νέο κόμμα).
    Οι δημοσκόποι κάνουν παιχνίδι...
    (νομίζουν ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το πάλαι ποτέ αβραμοπουλικό κόμμα που έσβησε).
    ΒΓΕΙΤΕ μωρέ στην κοινωνία την καταχρεωμένη και μην απομονώνεστε στο P/C σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το οπτικοακουστικό υλικό είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ότι και να κάνει ο "Γκαίμπελς" και τα "παπαγαλάκια" του, ότι και να πούν ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν είστε ευχαριστημένοι με την εικόνα του κοινοβουλίου όπως τη έδειξε το βίντεο...να αλλάξουμε χώρα.
    Ένας τύπος(Τραγάκης) με στύλ Ζανίνο σε ταινίες
    που υποδυόταν τον χωροφύλακα να γυρίζει ανάμεσα στους ψηφοσυλλέκτες για να ελέγχει την πειθαρχία της στάνης,μια Φεβρωνία delivery girl,ένας Αγοραστός να βάζει στις τσέπες ψηφοδέλτια όπως έβαζαν στην Αγία Παρασκευή στα Τέμπη τα πεντοχίλιαρα.
    ΑΘΑΝΑΤΗ ΔΕΞΙΑ,ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σιγά τον μεγάλο ηγέτη, τον υποτιθέμενο αντιαμερικανό. Ήθελα να ήξερα τι θα έκανε αν η Ρωσσία δεν ήταν αυτό που είναι τώρα. Αν ήταν σοβαρός δεν θα άφηνε τον Παπαδόπουλο να βγάλει το φίδι απο την τρύπα, στην διαπραγμάτευση του σχεδίου Ανάν. Ακόμα περιμένουμε την θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΤΑ ΤΟΝ Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 119) η αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία, δηλαδή φανερή, και όχι με ψηφοδέλτιο, με το οποίο γίνονται οι μυστικές ψηφοφορίες.

    ΕΣΤΩ, ΟΜΩΣ, και με τη χρησιμοποίηση ονομαστικών και υπογεγραμμένων ψηφοδελτίων οι βουλευτές έπρεπε να είναι παρόντες κατά την καταγραφή της ψήφου τους για κάθε μία διάταξη και να την επιβεβαιώνουν προφορικά. Οι «τεχνικές ατέλειες», που επικαλέστηκε ο κ. Αγοραστός, τις οποίες παρουσίαζαν μόνο ψηφοδέλτια βουλευτών της Ν.Δ., γιατί μάλλον δεν ήξεραν να τα συμπληρώσουν σωστά και δεν μπορούσαν να σκαναριστούν, τα καθιστούσε άκυρα. Αρα, δεν έπρεπε να προσμετρηθούν και όχι να «διορθωθούν» από τους παριστάμενους επιτελείς της Ν.Δ. Είχε, όμως, σημασία για τη Ν.Δ. να φανεί, ότι είναι «εντός γραμμής» και οι 152 βουλευτές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Oι βουλευτές της ΝΔ είναι σαν τις γριές στα χωριά που τους δίνουν οι συγγενείς τους το φάκελο με το ψηφοδέλτιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε 11. 44 δεν γνωρίζεις από τα κοινοβουλευτικά.
    Διάβασε τον κανονισμό της Βουλής και θα δεις ότι στην προκειμένη περίπτωση καλούνται οι ψηφολέκτες να τα παραλάβουν από τον υπεύθυνο του συστήματος καταγραφής και να πάνε στους βουλευτές για την διόρθωση. Φυσικά θα ακολουθήσει και η ίδια διαδικασία υπογραφών κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πω πω σήμερα τι έχει γίνει εδω μέσα?
    Διαβάζουν πολίτη και τα αριστερά ριγμένα επί της διαδικασίας παλικάρια της Χ.Τρικούπη?
    Βρε μήπως είστε εσείς οι ανασφάλιστοι των γραφείων του Πασοκ?
    Βρε πολίτη τι κάνεις και τους ανεβάζεις την πίεση?
    Τρελάθηκε έμαθα ο Καρχιμάκης με την ύπαρξή σου.
    Θα συμφωνήσω με την άποψη και τα ερωτήματα που αφήνει ο πολίτης για τον Μπένι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μα δεν είναι η πρώτη φορά που η σκανδαλολογία αντικαθιστά το σοβαρό πολιτικό λόγο!
    Ούτε η πρώτη φορά που νομίζω ότι η αντιπολίτευση που κάνει το ΠΑΣΟΚ μοιάζει γενικά δεκανίκι για τους σημερινούς σωτήρες, που επίσης όταν ήταν αντιπολίτευση αγαπούσαν να σκανδαλολογούν!!
    Δανεικά πάνε τα βάζα στο γάμο @φίλε μου και μην απορείς για τίποτε πια!

    Να χαίρεσαι την καθημερινή σου βόλτα στη φύση και να μακαρίζεις τον εαυτό σου που πήρες την απόφαση και άλλαξες τη ζωή σου!
    Ελπίζω κάποτε να μπορέσω να σε μιμηθώ!
    Καλό σου ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ντροπη για τους πολιτικους και τη Βουλη ολη αυτη η εικονα.
    ειτε εγινε νοθεια, ειτε οχι. Συνεργαζομενοι σε βαρος του λαου ειναι ΟΛΟΙ τους. Επικινδυνα το παιζουν το παιχνιδι, αρκει για την ατομικη και οικογενειακη τους ευημερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και ο Ευθυμίου κόμμα.... Έλεος!!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όταν οι βουλευτές θεωρούν τη βουλή ως αμφιθέατρο πανεπιστημίου και όποια ψηφοφορία ως φοιτητικές εκλογές τι περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά πάμε από όλες τις πλευρές..., στην επόμενη ψηφοφορία, μπορεί να υπάρξει κόμμα που θα κλέψει (κάψει) και την κάλπη... :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχει γίνει και αυτό
    Καλ(π)ογιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. από την ημέρα που κάηκαν τα μισά δάση της Ελλάδας, μέχρι και σήμερα που η νοθεία και η προχειρότητα δίνουν και περνούν, κάποιοι εξακολουθούν και μιλούν για ασύμμετρες απειλές και για σκοτεινές δυνάμεις που σκοπεύουν στο μέλλον να καταδυναστεύσουν τον τόπο! Σωστά;

    Ακόμα και αν τα πράγματα έχουν έτσι ακριβώς, μας κάνει διαφορά αν μας καταδυναστεύσουν "σκοτεινές" δυνάμεις στο μέλλον, την στιγμή που σήμερα μας καταδυναστεύουν "φανερές" δυνάμεις;;;

    Δύσκολη ερώτηση, στην οποία δεν περιμένω απάντηση.. Χρειάζονται και άντερα όταν κάνουμε κριτική και το παίζουμε οραματιστές και ειδήμονες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ευτυχώς που από τον Γενάρη δήλωσες ότι δεν είσαι δεξιός πολίτη.
    Γιατί μ' αυτήν την ανάρτηση κόντεψα να σε παρεξηγήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λοιπόν κ. Πολίτη ζητώ σεμνά και ταπεινά συγνώμη γιατί κάποτε σε κατηγόρησα ότι είσαι ο ΚΑΡ...αχάλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ.
    Όλοι μαζί να τους ρίξουμε από τη κυβέρνηση.
    Ηρθε η ώρα του Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο μεγάλος γερμανός στοχαστής Γκαίτε είχε γράψει: «προσπάθησε να παραπλανήσεις και να αποπροσανατολίσεις τους ανθρώπους, διότι το να τους ικανοποιήσεις είναι πολύ δύσκολο». Εχω την εντύπωση πως εδώ και πολύ καιρό, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί πιστά αυτήν τη συμβουλή του Γκαίτε. Εδώ και τρία χρόνια, η κυβέρνηση ταλανίζεται διαρκώς με σκάνδαλα ολκής, και πάνω που στριμώχνεται για τα καλά, κάθε φορά ανοίγει το ΠΑΣΟΚ ένα άλλο θέμα δίνοντας έτσι φιλί ζωής στην κυβέρνηση.
    Εχουμε το σκάνδαλο με τη SIEMENS, φορτώνεται το ΠΑΣΟΚ όλη την ευθύνη, τρώει όλη τη λάσπη, σωστά, και πάνω που αρχίζουν να τρίζουν τα θεμέλια της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ αλλάζει θέμα. Ερχεται το φορολογικό νομοσχέδιο, αποτέλεσμα λανθασμένων εκτιμήσεων και πολιτικών της κυβέρνησης, το οποίο σε συνδυασμό με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, αποτελεί μια γροθιά στο στομάχι όλων των ελλήνων.
    Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, όπου σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε δεινή θέση και αίφνης, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φέρνει στη δημοσιότητα (άκουσον-άκουσον) «τη μεγάλη αποκάλυψη για την εκτεταμένη νοθεία στην τελική ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος». Ένα θέμα δηλαδή, που εκτός από 5-6 συνταγματολόγους, δεν ενδιαφέρει ουσιαστικά κανέναν έλληνα, αλλά μας παραπλανά και μας αποπροσανατολίζει όλους. Ετσι κι αλλιώς η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων δεν πιστεύει ότι νόμοι και θεσμοί λειτουργούν σε αυτήν την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Με την ατελή -όπως όλες- κίνηση εντυπωσιασμού, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε χρήση της εικόνας (και πιο συγκεκριμένα του blow up) για την υπηρεσία του πολιτικού του κέδρους. Επανεισήγαγε την πολιτική του «σκληρού ροκ», θυμίζοντας τις σκοτεινές εποχές Λαλιώτη-Ρέππα που για χάρη του κομματικού «Καλού» έκαναν επανειλημμένως χρήση της προπαγάνδας, κυρίως μέσω κατασκευασμένων κατηγοριών που διοχέτευαν σε περιοδικά χρησμένων εν μια νυκτί εκδοτών, είτε μέσω πληρωμένων δημοσιογράφων αλλά και ολόκληρων διαπλεκόμενων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων. Δυστυχώς, σήμερα αποδεικνύεται ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ελλείψει πολιτικών θέσεων και προτάσεων, καταφεύγει στην προσφιλή μέθοδο του πολιτικού ιμπρεσιονισμού. Η εντύπωση για την εντύπωση, ή καλύτερα η εικόνα για την εικόνα. Αν και πίστευα ότι αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η συγκεκριμένη τακτική, τελικά την ανέσυρε και πάλι το «όλον ΠΑ.ΣΟ.Κ.», θυμούμενο ίσως τα κέρδη του παππού και γέρου της δημοκρατίας με τις κατηγορίες για «βία και νοθεία».
    Ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία του σκανδάλου;;! Έξι κάμερες, ανοικτή ονομαστική ψηφοφορία, 2 χαρτιά-«ψηφοδέλτια», έλλειψη κινήτρου από την κυβέρνηση,, πολυκοσμία, μαζική συνέργεια (4 βουλευτές, 3 υπάλληλοι της Βουλής και πολλοί παρευρισκόμενοι την ώρα του εγκλήματος) και ένα ….απέχων ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    A/M.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο μεγάλος γερμανός στοχαστής Γκαίτε είχε γράψει: «προσπάθησε να παραπλανήσεις και να αποπροσανατολίσεις τους ανθρώπους, διότι το να τους ικανοποιήσεις είναι πολύ δύσκολο»

    ...Εαν υποψιαστώ ότι ο Καραμανλής δεν κυβερνά με βάση αυτή την αρχή εδώ και 4+ χρόνια, θα πάω να βουτήξω από το καμπαναριό της μονής Βατοπεδίου!
    εδώ πέρα μιλάμε για σκάνδαλα μετά σκανδάλων, νοθείες, κοινωνικά ανάλγητες φορολογικές μεταρρυθμίσεις* και κάποιοι μιλούν για "αγαθές προθέσεις του καραμανλή", για κακή αντιπολίτευση, που δεν χτυπάει στα "μεγάλα σκάνδαλα" αλλά στα "μικρά"**, για "κακούς" συνεργάτες και συμβούλους του "καλού" πρωθυπουργού, για ασύμμετρες απειλές, για Αμερικάνους, για εξωγήινους! Αν αυτό δεν είναι προπαγάνδα Γκεμπελικού χαρακτήρα, τότε βοηθήστε με να καταλάβω τι είναι.. Και εν πάση περιπτώσει, δεν κυβερνάει αυτόν τον τόπο ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τους κατηγορούμε για ενασχόληση με προπαγάνδα παρά με προβλήματα.. Με προβλήματα να ασχοληθεί η κυβέρνηση που ναι, σας το θυμίζω, είναι η ΝΔ!!!! (απίστευτο ε;;) Εκτός και αν πιστεύει κανείς πως τα 271 μέτρα κατά της ακρίβειας, άλλαξαν την ζωή μας!! Γελάει ο κόσμος με όλα αυτά!

    *Οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις του πάντα χαμογελαστού κυρίου Αλογοσκούφη, ήταν η λογική χιονοστιβάδα που ακολούθησε την άνευ όρων μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από 40% σε 25%. Τα χρήματα αυτά, υποτίθεται, θα χρησιμοποιούνταν από τις επιχειρήσεις για την ανάπτυξη τους, και όμως η ελληνική οικονομία παρουσιάζει αρνητική ανάπτυξη! Γιατί; Γιατί πολύ απλά, όποιος επιχειρηματίας πάρει ένα επιπλέον 15% στην τσέπη του, δύσκολα θα σκεφτεί να το επιστρέψει στην κοινωνία εν μέσω της ανάπτυξης (εκτός και αν όντως υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο).. Με λίγα λόγια, τα λεφτά κάναν φτερά, και ο μεγάλος προφέσορ Κος Αλογοσκούφης, αποφάσισε να αδειάσει τα δικά μας πορτοφόλια για να γεμίσει τα άδεια-από τις επιχειρήσεις- ταμεία του κράτους..
    Αυτή η πολιτική του "προφέσορ χαχανούλη", είναι εκ των προτέρων χρεοκοπημένη και δεν υπάρχει σε κανένα βιβλίο μακροοικονομίας!
    είναι ελληνική πατέντα και εφεύρεση

    **Εάν κύριε Πιστοφίδη, θεωρείται μικρό και ασήμαντο σκάνδαλο η νοθεία εντός της βουλής (και όχι εντός της δευτέρας του δημοτικού σχολίου κάτω ραχούλας) τότε όντως, σε αυτή τη χώρα έχουμε χάσει το μέτρο και δεν υπάρχει καμία ασύδοτη πράξη που θα μας ενοχλήσει..
    Η δικαιολογία του στυλ "έλα αδερφάκι μου, αυτά πάντα γίνονταν και θα γίνονται" πρέπει να τελειώσει. Πρέπει μια φορά ο Καραμαλής να βγει και να μιλήσει με ειλικρίνεια. Αυτός είναι ο πρωθυπουργός. Αυτός οφείλει να υπερασπίσει τους θεσμούς και την διαφάνεια. Αυτή είναι δίκη του δουλειά και όχι της αντιπολίτευσης!!! ΔΙΚΗ ΤΟΥ!
    Το κρυφτούλι του πρωθυπουργού, είναι το επικοινωνιακό τρικ που κλονίζει τους θεσμούς σήμερα όσο ποτέ από την αντιπολίτευση.
    Οι ηγέτες δεν κρύβονται πίσω από επικοινωνιακά τρικ, κύριοι. Οι ηγέτες βγαίνουν και αναλαμβάνουν ευθύνες. και όποιος παίρνει ευθύνες κάνει και λάθη! Όποιος κρύβεται και φορτώνει τις ευθύνες σε συνεργάτες, εχθρούς και φίλους, εξωγήινους και ενδογήινους, αλλά ποτέ δεν αναλαμβάνει ευθύνες ο ίδιος, είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΗΓΕΤΗΣ!!! Αυτή είναι η αλήθεια αγαπητοί μου, είτε μας αρέσει, είτε όχι!

    ΥΓ. Ομοίως άχρηστος για ηγέτης είναι και ο έτερος, ο Κος Παπανδρέου, που του φταίνε και αυτού, τα ίδια πράγματα.. Εχθροί, φίλοι, εξωγήινοι, ενδογήινοι, λυτοί, δεμένοι και ένας χοντρός… Ποτέ δεν φταίει το κεφάλι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το ιδιο εκανε και η ΝΔ, οταν ηταν στην αντιπολιτευση.Ακου και μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έτσι μπράβο...
    Διακρίνω ότι σιγά σιγά είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε την πράσινη ή τη γαλάζια δεξιά. ΠΡΟΟΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μη νομισεις κατα λαθος, οτι θα παμε στον ...Τσιπρα η στην Κανελη, γιατι μαλλον θα χασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή