Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Από το βήμα της ΔΕΘ.


Η πληρέστερη απάντηση που έχω λάβει στο διαχρονικό ερώτημα μου « τι τους πιάνει κάθε χρόνο όλους και σωρεύονται μετά μανίας στην ΔΕΘ», την έλαβα πριν αρκετά χρόνια από ένα νεαρό υπάλληλο στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου της συμπρωτεύουσας όπου είχα καταλύσει ανήμερα των εγκαινίων: «Τους αρέσει η Θεσσαλονίκη γιατί τρώνε μύδια στην Αρετσού και δοκιμάζουν τρίγωνα Πανοράματος».

Ανέκαθεν η ΔΕΘ ήταν ένα πανεθνικό πανηγύρι, που συγκέντρωνε στη συμπρωτεύουσα την «ελίτ» της επικράτειας και έχει καθιερωθεί ως θεσμός διατύπωσης της οικονομικής πολιτικής τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

Από το βήμα της ΔΕΘ ξεκίνησαν πολιτικές που σηματοδότησαν την πορεία της χώρας μας προς τον εκσυγχρονισμό αλλά και πολιτικές οπισθοδρόμησης, πολλές από τις οποίες ,ως εύκολες λύσεις στα χέρια …εμπόρων λαϊκισμού, εξακολουθούμε να πληρώνουμε επί πολλά έτη.

Από την ΔΕΘ εξαγγέλθηκαν και υλοποιήθηκαν τα μεταπολιτευτικά καρκινώματα των κρατικοποιήσεων ζημιογόνων επιχειρήσεων, που το «εμπνευσμένο σοσιαλιστικό ιδεολόγημα» θέλησε τις ζημιές τους να τις καλύψει ο αναιμικός κρατικός προϋπολογισμός.

Από την ΔΕΘ εξαγγέλθηκαν και εν συνεχεία υλοποιήθηκαν κρατικές σπατάλες στην προσπάθεια να διεγείρουν κοινωνικά αντανακλαστικά και να τα εκμεταλλευτούν ψηφοθηρικά , άσχετα αν το μέγεθος της σπατάλης οπισθοδρόμησαν τη χώρα μας για δεκαετίες σε υποδομές, κοινωνική μέριμνα και παιδεία.
Το βήμα της ΔΕΘ έφτασε στο σημείο να μεταμορφωθεί σε βήμα πλειστηριασμού θολών ψευδαισθήσεων ευημερίας και παρασιτισμού.

Αυτού του είδους η παραγωγή ερμαφρόδιτης πολιτικής οικονομίας κάποια στιγμή θα πρέπει να τεθεί στο περιθώριο.

Είναι ευκαιρία το βήμα της ΔΕΘ να χρησιμεύσει όχι για προσπάθειες «χαϊδέματος των αυτιών μας», αλλά για να ενεργήσει ως εθνική κοινωνική αφύπνιση με σκοπό το νέο ραντεβού με την ιστορία.

Γιατί επί πολλά χρόνια φτιάχναμε και απολαμβάναμε μια ψεύτικη υπανάπτυξη που μας την ονόμαζαν ..ευημερία.

Δήθεν κοινωνικό κράτος «made in Greece», χωρίς πραγματικές κοινωνικές υπηρεσίες, χρηματοδοτούμενο όχι από το παραγωγικό πλεόνασμα ,αλλά από κοινοτικά κονδύλια και ανενδοίαστο διεθνή δανεισμό , που οδήγησε σε ασύστολο δημόσιο χρέος.

Αυτό το σάπιο κράτος ,που και οι ίδιοι οι συνειδητοί σοσιαλιστές στον τόπο μας το έχουν αποκηρύξει,…. δεν το χρειαζόμαστε πια.

Θέλουμε νέο κράτος, σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό .Δεν θέλουμε πλέον νοσοκομεία χωρίς υγεία, πανεπιστήμια χωρίς επιστήμη, δημόσιες υπηρεσίες κατ`όνομα μόνο και χωρίς την παροχή πραγματικών υπηρεσιών και … δημοσίους υπαλλήλους να μας κοιτάνε στα χέρια για το σχετικό … «γρηγορόσημο».

Χρειαζόμαστε μεταρρυθμιστική φυγή προς τα εμπρός και όχι φοβική αναδίπλωση μπροστά στην διεθνή οικονομική κρίση.

Θα θέλαμε να αισθανθούμε ότι πραγματικά σε τούτο τον τόπο υπάρχουν κάποιοι που προβληματίζονται , ερευνούν τα νέα δεδομένα , προσπαθούν να προβλέψουν , να σχεδιάσουν το μέλλον μας σε έναν δυσοίωνο και δύσκολο κόσμο.

Η σύγχρονη πολιτική οικονομία επιτάσσει την ανάπτυξη της οικονομίας μας με την εφαρμογή ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, την εξάλειψη του τέρατος της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση και την μείωση της φορολογίας, αδιακρίτως ως προς την πηγή ή τον φορέα του εισοδήματος.

Η ΔΕΘ σήμερα προσφέρεται για την διατύπωση και εφαρμογή μιας άλλης σύγχρονης πολιτικής οικονομίας .

Μιας πολιτικής που δεν θα επιτρέπει να παρουσιάζεται το κράτος σαν σανίδα σωτηρίας για την ελάχιστη επιβίωση των πολιτών του.

Ας γίνει το βήμα της ΔΕΘ αφετηρία για αιχμηρές αλλά στην ουσία φιλολαϊκές αλλαγές, με την πραγματική σημασία του όρου και όχι με την πλασματική λαϊκίστικη μορφή του.

Το απαιτούν οι καιροί και η ανάγκη επιβίωσης του τόπου !

19 σχόλια:

  1. Πέστα χρυσόστομε. Είναι καιρός να αλλάξουν γραμμή πλεύσης τα μεταπολιτευτικά κόμματα.
    Αν θέλουν να επιβιώσουν και αυτά τα ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να σου πω φίλε μου…
    Αν ήσουνα θρησκευτικός ηγέτης θα ασπαζόμουνα αμέσως το δόγμα σου... Αλλά...όλα αυτά που λες χρειάζονται μπαλάκια τα οποία δεν διαθέτει κανένας πολιτικός αρχηγός από τους διαθέσιμους σήμερα.
    Και αν πούμε ότι κάποιος τα διαθέτει...διστάζει να τα χρησιμοποιήσει.

    Υ.Γ. Ο Αλογοσκούφης βρήκε την αιτία της οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας και κατήργησε το αφορολόγητο.... αλλά δέχθηκε την αύξηση του μισθού του...
    -Ο Σουφλιάς είπε ότι μέχρι τέλος του 2008 θα παραδοθεί η Εγνατία....
    -Το τσίρκο Medrano χρειάζεται συνεργάτες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολίτη, μετά το ανώδυνο θέμα σου για τη ΔΕΘ,θα περιμένουμε το τι έχεις να πείς για τη καραμπινάτη νοθεία που έγινε στη βουλή...ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ gnik
    θρησκευτικός ηγέτης εεε! Δεν το είχα σκεφτεί.
    Ίσως είναι μια οξεία διάθεση αυτοκριτικής,για την γενιά μας, την γενιά του πολυτεχνείου. Αυτή που άρχισε σιγά-σιγά να περνά σε δεύτερο πλάνο , υπερχρεωμένη από τις ευθύνες της και χωρίς να έχει αφήσει κληρονομιά ηθικής -και όχι μόνο-υπεραξίας στην νεότερη γενιά.
    Το μόνο που αφήνουμε είναι συσσωρευμένο χρέος που θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας.
    Γι` αυτό σου λέω ότι είναι μάλλον μια οξεία διάθεση αυτοκριτικής.
    Σε αυτές τις κυβερνήσεις των απατηλών ονείρων εμείς τους στρώσαμε τον δρόμο(αλλά και συμμετείχαμε) και οι ευθύνες μας είναι πολλαπλάσιες από αυτές της νεότερης γενιάς.
    Φιλία και αγκαλιές στον J.D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MIΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΕΛΕΟΣ.ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΨHΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟ 1985 Η ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2000.

    1 Σεπτέμβριος 2008 5:50 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. NA ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κος ΔΗΜ. ΣΙΟΥΦΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ Ν ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2007!
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολίτη, το βίντεο το είδες;
    Πολύ καλό ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δευτέρα, 1 Σεπτέμβριος 2008
    το Πασόκ απέκτησε μαντικές ικανότητες, αλλά και πάλι "την πάτησε" !!!!

    Από χθες το Πασόκ προαναγγέλλει καταγγελίες βόμβες, πολιτικές εκπλήξεις και εβδομάδα εξελίξεων και πρωτοβουλιών από πλευράς προέδρου Γιώργου. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι την ατζέντα αυτής της εβδομάδας την προετοίμαζαν επί μήνες και εμπεριέχει και διεφθαρμένο υπουργό αλλά και άλλα πολλά hapenings. Μάλιστα λέγεται ότι κάποια από τις κινήσεις του προέδρου Γιώργου «θα ξεπερνά τα όριά του»! η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η σκηνοθετημένη τηλεοπτική και θα μας δίνουν τα στοιχεία για τις σοβαρές καταγγελίες με δόσεις (το μαρτύριο της αποκαλυπτικής σταγόνας!!!) και με ρυθμό που θα συμβαδίζει με τα τεκταινόμενα της προηγούμενης ημέρας ώστε να μπορέσει ο λαός να κατανοήσει και να χωνέψει το τσουνάμι των αποκαλύψεων! Αλλά και τα στοιχισμένα «δημοκρατικά» μέσα χειραγώγησης να μπορούν να σκηνοθετήσουν με τον δικό τους τρόπο τις «αποκαλύψεις».
    Το άγχος του Πασόκ επικεντρώνεται στις δημοσκοπήσεις που έρχονται και εκεί εστιάζει την προσοχή του, αλλά και ο ενταφιασμός με οιονδήποτε τρόπο του σκανδάλου Τσουκάτου αλλά και των εξελίξεων στην υπόθεση Siemens, όπου αναζητούνται τα λεγόμενα «ορφανά εκατομμύρια»! η μέρα (1η Σεπτεμβρίου) που επέλεξε το Πασόκ να εκκινήσει τις «αποκαλύψεις» του, δεν είναι καθόλου τυχαία. Σημειολογικά αντιστοιχεί στην ημέρα
    που «ανοίγει ξανά ο φάκελος της Siemens». Το Πασόκ στέλνει μήνυμα έτσι στην Κυβέρνηση και στη Δικαιοσύνη ότι μπορεί να κάμει ανω κάτω την Ελλάδα έτσι και αποκαλυφθούν οι σχέσεις Πασόκ – Siemens. Προ ημερών έλαβαν το μήνυμα οι εισαγγελείς. Σήμερα το λαμβάνει η Κυβέρνηση. Το Πασόκ σε συγχορδία με όλα τα νταβατζίδικα ΜΜΕ, μετατρέπουν σε σκάνδαλο την ψηφοφορία της 27ης Μαΐου 2008, για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Είναι τόσο εύκολο για όλους αυτούς να δημιουργήσουν θέμα και εκεί που δεν υπάρχει. Ενοχοποιείται ο υποχρεωτικός έλεγχος των ψηφοδελτίων και ο επανέλεγχός τους από άλλον ψηφολέκτη. Με τη βοήθεια των σκηνοθετικών σχολιασμών και των εφέ που δεν συμβαδίζουν με τη ροή του επίμαχου video, αλλά και των «δημοκρατικών» ΜΜΕ, αν τρέξει ο Μπούγας να δείξει ένα χαρτί στον Τραγάκη ….. έκαμε πραξικόπημα! Κάτι ανάλογο γίνεται σε όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής. Τρέχουν οι Επιτροπές! Χρειάζονται ειδικές μαντικές δυνάμεις για να καταλάβεις αν τσαλακώθηκε ένα χαρτί και αν το χαρτί αυτό είναι ψηφοδέλτιο.
    Το πρόβλημα του Πασόκ και σε αυτή τη διαδικασία της βουλής είναι ότι όλα τα ψηφοδέλτια ήταν ονομαστικά προτυπωμένα με καθορισμένη γραμμογράφηση, γεγονός που αποκλείει κάθε δυνατότητα έστω και απλής φωτοτύπησης ή το χειρότερο αντικατάστασης. Αν κάποιος έσκισε ένα από τα ψηφοδέλτια μπορεί να αποδειχτεί με απλό έλεγχο των ψηφοδελτίων. Και δεν χρειάζεται πολύ ώρα. Θα αναζητήσει συγκεκριμένα ψηφοδέλτια για τα οποία έχει σκηνοθετήσει και διάφορα σχόλια.
    Η έκπληξη της ημέρας είναι ότι το Πασόκ τις έχει τις μαντικές δυνάμεις και γι’ αυτό τις επεξηγεί με εμβόλιμα σχόλια σε μας τους ιθαγενείς που δεν ξέρουμε καλά βουντού και τηλεπαθητικά κόλπα! Κάτι που έμαθε δηλαδή το Πασόκ τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση είναι η τηλεπάθεια, η χαρτομαντεία, οι πασιέντζες και οι νοητικές ακροβασίες. Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι μαντείο. Τον κιτρινισμό και τον λαϊκισμό τον είχε ήδη σε πλεονασμό και στην ένδειξη maximum…..



    διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο.....
    το έστειλε ο exastal at 7:35 μμ 0 comments

    labels: ΜΜΕ, νταβατζήδες, ΠΑΣΟΚ, ψέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To video της ντροπής και της απόλυτης κυβερνητικής... "σεμνότητας"!
    http://link.brightcove.com/services/player/bcpid422687732?bctid=1766122176
    Ορίστε πως μας κυβερνάνε!

    Το βίντεο της ΝΟΘΕΙΑΣ ) που παρουσιάζει την ψηφοφορία της 27ης Μαΐου. Φαίνονται δύο βουλευτές της ΝΔ να παραλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια των συναδέλφων τους και να αλλάζουν όσα δεν ακολουθούσαν την κομματική γραμμή, σε μια ψηφοφορία που βάσει του Συντάγματος της Ελλάδος είναι μυστική και οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση!!!

    Τι έχει να μας πεις τώρα η Ντόρα Μπακογιάννη που προχθές έλεγε σε συνέντευξή της ότι "αν κάποιος βουλευτής της Ν.Δ. καταψηφίσει κάποιο νομοσχέδιο θα πάμε σε εκλογές"; Συνεχίζει να το λέει και σήμερα που φαίνεται καθαρά ότι όχι μόνο νομοσχέδια, αλλά και συνταγματικές αναθεωρήσεις καταψήφισαν;

    Έχετε ξεφτιλίσει και απαξιώσει κάθε θεσμό, σήμερα μάθαμε ότι νοθέψατε και την ίδια την δημοκρατία μας!


    1. Τι αποκάλυψε σήμερα το ΠΑΣΟΚ;

    Το ΠΑΣΟΚ σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε ότι πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη νοθεία στη τελική ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Ολομέλεια της Βουλής, με καταστροφή και αντικατάσταση των ψηφοδελτίων. Η απροκάλυπτη νοθεία καταγράφηκε με αδιάψευστη εικόνα, αλλά και ήχο, από τις κάμερες της Bουλής. Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα κοινοβουλευτιής τάξης, ένα ζήτημα θεσμών, εν τέλει ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Ένα ζήτημα το οποίο δείχνει ξεκάθαρα τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία αυτής της κυβέρνησης, απέναντι στους θεσμούς, όπως και απέναντι στον πολίτη, στην οικονομία, στην καθημερινότητά του.

    2. Ποιοι καταγράφονται ως οι φυσικοί αυτουργοί της επιχείρησης νοθείας;

    Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Πρόκειται για την ηγεσία της ΝΔ.

    3. Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της νοθείας; Ποια είναι η ευθύνη του πρωθυπουργού;

    Είναι αυταπόδεικτο ότι εντολέας της επιχείρησης νοθείας για τη διασφάλιση του αρεστού αποτελέσματος κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ουδείς άλλος διαθέτει την εξουσία να πειθαναγκάσει ή να εξουσιοδοτήσει την ηγεσία της Κ.Ο. της ΝΔ να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Άλλωστε η νοθεία γίνεται καθ’υποτροπήν. Είχε προηγηθεί η νοθεία στο άρθρο 24, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, που όταν αποκαλύφθηκε, βρήκε την πλήρη κάλυψη του Πρωθυπουργού, αποδεικνύοντας ότι ήταν καθοδηγούμενη ενέργεια.

    4. Ποια κόμματα ήταν παρόντα στη διαδικασία; Γιατί δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ;

    Το ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει μετά την αποκάλυψη της νοθείας στο άρθρο 24, καταγγέλλοντας τη διαδικασία και προτείνοντας την επανέναρξη της για μια προοδευτική αναθεωρητική πρωτοβουλία στη βάση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης. Στη διαδικασία συμμετείχε η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

    5. Τι συνέπειες θα υπάρξουν για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της νοθείας;

    Το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Οι συνέπειες, τις οποίες έχει ευθύνη να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ γιατί τις αξιώνει ο ελληνικός λαός, είναι οι αυτονόητες πολιτικές ευθύνες. Δεν έχει θέση στη Βουλή, όποιος βεβηλώνει το Σύνταγμα, όποιος ασελγεί κατά των πιο θεμελιωδών κανόνων του πολιτεύματος.

    6. Ποιες είναι οι πολιτικές συνέπειες της αποκάλυψης;

    Είναι κατανοητό σε όλους, ότι ο Πρωθυπουργός που ευνόησε αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν έχει το ηθικό έρεισμα και την πολιτική νομιμοποίηση να ηγείται της Κυβέρνησης σε μια Δημοκρατία. Οι ευθύνες του είναι ιστορικές και απαράγραπτες.

    7. Από πότε γνώριζε τη θεσμική εκτροπή το ΠΑΣΟΚ;

    Το ΠΑΣΟΚ εντόπισε μέσα στο καλοκαίρι την υπόθεση, μετά δυστυχώς την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενημερώθηκε η ηγεσία της Κ.Ο. του και προχώρησε σε εξαντλητικό έλεγχο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για την αποκαλυπτόμενη νοθεία. Με υπεύθυνο τρόπο προέταξε την ευθύνη απέναντι στη χώρα από οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη κομματική ανάγκη. Και μόνο μετά τον πλήρη έλεγχο της αυθεντικότητας του αποδεικτικού υλικού το παρουσιάζει στη δημοσιότητα.
    http://krogias.blogspot.com/

    ------
    eleos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με την αυτοκριτική και την συμμετοχή μας αλλά και εμείς δεν ξέραμε και λαχταρούσαμε...
    Δεν πειράζει...η Υγεία τώρα πάνω από όλα.
    Fatso – Kg ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά από πέντε ώρες, ο Σιούφας και οι εμπλεκόμενοι βουλευτές απαντούν λέγοντας απλά ότι δεν έγινε νοθεία και βρίζοντας το ΠΑΣΟΚ.

    Σας πήρε πέντε ώρες για να το πείτε αυτό;

    Και το βίντεο βρε παιδιά; Κουβέντα για το βίντεο; Σαν να μην υπάρχει το βίντεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ gnik
    27 kg και ....μεγαλώνει! Θα έχω έντονο πρόβλημα σε κανένα χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί τώρα και όχι αμέσως μετά την ψηφοφορία;

    Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ (αλλά και στη ΝΔ) φοβούνται τη Siemens.

    Τι σύμπτωση, σήμερα άρχισε η πρώτη εξέταση μαρτύρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μέσα από το καράβι, μεσοπέλαγα ήδη, επιστρέφοντας από το νησί της ψυχικής μου αρμονίας, χαζεύω και πάλι στις μπλογκογειτονιές μας! Έτσι έφθασα και εδώ και είδα τις σωστές σου επισημάνσεις!
    Για σχόλιο δεν έχω να πω τίποτε περισσότερο από ό,τι σχολίασε εύστοχα πολύ, κατά τη γνώμη μου ο @gnik!
    Θεωρώ ότι κανείς σήμερα δεν είναι άξιος να κάνει την αφετηρία που οραματίζεσαι @φίλε μου!
    Καλό φθινόπωρο και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ marianaonice
    Kαλώς να έρθεις @φίλη μου.
    Έβλεπα καθημερινά ότι πέρναγες καλά και αυτό είναι το κυριότερο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε παιδία, φανερή ήταν η ψηφοφορία! Δεν ξέρουν τι ψηφίσαν? Μην ξεχνάτε ότι πέρασε και άνετα με πάνω από 190 ΦΑΝΕΡΟΥΣ ψήφους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όσο για τον ισχυρισμό ότι «η ψηφοφορία δεν ήταν κρίσιμη» αυτός ακριβώς μπορεί να ήταν και ο λόγος του μαυρίσματος της κυβέρνησης εκείνη την ημέρα από βουλευτές της. Ακριβώς επειδή η κυβέρνηση δεν θα έπεφτε από αυτό, βρήκαν την ευκαιρία ορισμένοι να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους και να στείλουν μήνυμα στο Μαξίμου. Μην ξεχνάτε τι έγινε με το άρθρο 24. Τέλος πάντων άλλο είναι το θέμα του ποστ και Πολίτη μου μακάρι να γινόταν αυτό που γράφες αλλά ο Καραμανλής ακολουθει το προτυπό του τον Σημίτη στην διακυβέρνηση δηλ. έχω υπουργούς για τα εσωτερικά και εγώ ασχολούμαι με τα εξωτερικά θέματα αλλά μπαρπούτσαλα και αυτός την έχει πατήσει όπως ο προκατοχός του και μάλιστα πολύ χερότερα.......γιατί οι δικοί του είχαν τον ακράτητο στο κιούπι με το μέλι και το άδειασαν μόλις σε μία 5'ετία -οχι 20ετία- χωρίς να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα.....μεγάλη απογοήτευση φίλε μου και ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κάποιο ρέγουλο στην ιδεολογία των δήθεν ιδιωτικοποιήσεων χρειάζεται. Η Ντόϊτσε Τέλεκομ δεν είναι ιδιωτική εταιρία με την ίδια έννοια που δεν είναι όλες οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, με ή άνευ συμμετοχή του δημόσιου. Αυτά περί ιδιωτικού τομέα είναι στα χαρτιά, κράτικοί οργανισμοί, ακόμη το μονοπώλιο της βίας έχουν και "ιδιώτες" είναι μόνο όσοι τους πιστεύουν. Την παλιά καλή αναδιανομή πλούτου και εξουσία στους πολλούς χρειαζόμαστε επειγόντως. Ολιγαρχία, ή Αληταρχία, αν προτιμάτε είναι το πραγματικό πολίτευμα της ελλάδας κι όχι μόνον αυτής. Μικρή ιδιοκτησία, ακλόνητοι συμμετοχική θεσμοί και ισχυρό κράτος είναι το Δίκαιο για να ενώσει τους έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή