Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Φοβού τους Έλληνες (….και δώρα φέροντας)...Mr. Bush

Η χθεσινή νύχτα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι ο γίγαντας έχει …..πήλινα πόδια.

Μία νύχτα που ανήκει στην υστεροφημία του κ. Καραμανλή , την ιστορία της Ελλάδας αλλά και του ΝΑΤΟ που, μέχρι τώρα μετρά κάποιες υποσημειώσεις και αστερίσκους, αλλά όχι «Veto» σε στρατηγικούς σχεδιασμούς, όπως η διεύρυνση.

Αν και ο όρος «Veto» δεν συμπεριλαμβάνεται στη διπλωματική ορολογία της Συμμαχίας, ουσιαστικά ο κ. Καραμανλής έθεσε «Veto» και δρομολόγησε αυτό που διαμηνύει εδώ και καιρό σταθερά, ότι χωρίς λύση στο θέμα της ονομασίας δεν θα υπήρχε πρόσκληση.

Το ελληνικό «Veto» σφράγισε λοιπόν τη Σύνοδο αν και τα πράγματα από το πρωί έδειχναν ….άλλα από την πλευρά των Αμερικανών .

Προσερχόμενος στο Βουκουρέστι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζoρτζ Μπους χαρακτήρισε «ιστορική» την Σύνοδο, (αλλά όχι για τους λόγους που θα ήθελε όπως φάνηκε) και στην ομιλία του είχε εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του στην ένταξη της Αλβανίας, της Κροατίας και της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μπους έκανε αναδρομή στην πρόσφατη ιστορία των Βαλκανίων για να καταλήξει, ότι η πρόοδος που έχουν σημειώσει οι χώρες της περιοχής πρέπει να... ανταμειφθεί και ότι ο ίδιος υποστηρίζει σθεναρά την ένταξη και της «Μακεδονίας».

Έδειχνε …..σίγουρος και με περίσσια αυτοπεποίθηση για την κατάληξη της υπόθεσης.
Όσο όμως προχωρούσαν οι ώρες άρχισαν να ….. «τους ζώνουν τα φίδια» και τους Αμερικανούς διπλωμάτες και τον …πλανητάρχη.
Έτσι αναγκάστηκε να ….μαζευτεί «κάτι τις» και το μεσημέρι να δηλώσει ότι «υπάρχει κάποιο πρόβλημα με μια χώρα , αλλά ελπίζουμε να το ξεπεράσουμε»!!!

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όμως επέμεινε στην γραμμή του «Veto» , καθιστώντας σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει, εάν προηγουμένως δεν έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως των πιέσεων ο κ. Καραμανλής μέτρησε το βάρος της απομόνωσης( των παπαγάλων το …ανάγνωσμα) και εκείνο της υπαναχώρησης και επέμεινε στο «όχι».

Έτσι εμφανίστηκαν ( όχι …αναπάντεχα, αλλά γι`αυτά θα γράψω τις επόμενες ημέρες) σύμμαχοί των Ελληνικών θέσεων αναγκάζοντας την Αμερικανική διπλωματία σε μια …ταπεινωτική υποχώρηση και τελικά σε .…..«άτακτη φυγή».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, έκρινε σκόπιμο να μη λάβει εκ νέου τον λόγο επί του θέματος.

Το σίγουρο συμπέρασμα που προκύπτει από την εξέλιξη των πραγμάτων είναι ότι άλλα ……περίμεναν οι Αμερικάνοι , συνηθισμένοι στην πολιτική της….διπλωματίας μας στα Ίμια ,στην υπόθεση Οτσαλάν, των S-300 στην Κύπρο κλπ και άλλο ….μενού βρήκαν στο τραπέζι της Συνόδου.

Οι Αμερικανοί λοιπόν δεν πήραν αυτό που ήθελαν !

Αυτό αποτελεί απόδειξη του τι κερδίζουμε κάθε φορά που φωνάζουμε ένα βροντερό ΟΧΙ !!!

Για τη αξιοπιστία της χώρας μας ,της πολιτικής ηγεσίας της, μα πάνω από όλα για την τιμή του λαού μας.( …κινδυνολογούντα …ύποπτα παπαγαλάκια που κρυβόσαστε τώρα ;;)

Όμως, ας μην εφησυχάζουμε. Ας σταματήσουν οι χοροί γιατί, από αύριο κιόλας ,η Αθήνα προβλέπεται να γίνει κέντρο ……διερχομένων.

Οι πιέσεις θα κλιμακωθούν, από τους .. «καουμπόηδες» των ΗΠΑ και προβλέπεται να γίνουν αφόρητες (…Dvds …σε …άλλη μορφή…).

Όμως, τώρα ξέρουν, για δεύτερη φορά μετά από το 2004 και το βροντερό ΟΧΙ στο εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν, ότι καμιά φορά λέμε και όχι. Έτσι για αλλαγή !

Καιρός είναι να …..θυμηθούν λίγο και τα λόγια του Ατατούρκ .

«Να φοβάστε τους Έλληνες όταν είναι ενωμένοι»!!!!!



YΓ. Μη σας παραξενεύει ο …τίτλος του άρθρου μου .Θα καταλάβετε …..λίαν συντόμως !

ΥΓ2. Αμάν με αυτά τα clopy paste. Ρε κουρδιστέ , ρε ποντικέ ,ρε αιγαιοπελαγίσιε, ρε ομογενή και όλοι οι υπόλοιποι ….ρε , τσατάλια τα νεύρα μου .
Έλεος πιά !!!! Τελειώνουν και τα …ηρεμιστικά και ο γιατρός δεν μου χορηγεί άλλα γιατί (λέει) έγινα καλά.
Πάντως το …..μάτι μου γυαλίζει!!!!!
Γράψτε και το ……
politis-gr. Δεν δαγκώνει!!! Όσο δεν το γράφεται δεν πρόκειται να κατεβάσω και εγώ την …..γελοιογραφία από την αριστερή στήλη.
Χιούμορ κάνω. Νάστε καλά παιδιά και ….δεν πειράζει!!!

43 σχόλια:

  1. Καλή αρχή!
    Η χώρα μας γυρίσε επιτέλους σελίδα!
    Αφού πέρασε δια πυρός και σιδήρου ο Καραμανλής τα κατάφερε, και τους την έφερε μιά χαρά.
    Δεν ξέρουν από που τους ήρθε... και να χρησιμοποιήσω κ μία εκφραση του Γ.Κουρή στην Αυριανή, ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΤΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα copy paste, από αυτό που έγραψα πριν λίγο στο press-gr.

    Όσο για τον "πατριώτη"... Καρατζαφέρη
    με τα αδωνοβελοπουλάκια του, τους είδαμε από το Μαϊο που ούρλιαζαν ότι χάσαμε το δικαίωμα του VETO σε Νατο κ ΕΕ και ότι ο Καραμανλής "σέρνεται" από την Ντόρα και έχει ξεπουλήσει... τα πάντα.
    Από το καλοκαίρι, κατοικοεδρεύουν στα κανάλια από το πρωί μέχρι το βράδυ και ειδικά στο MEGA..και την μόνη λέξη που έχουν στο στόμα τους είναι ΑΝΙΚΑΝΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ που προσκύνησες τον Αμερικανό... τώρα που θα κρυφτούν...!!!!
    Τελικά να μας απαντήσουν ο "Λαμπράκης" έγινε ξαφνικά πατριώτης και τους βγάζει όλη μέρα στο κανάλι χωρίς να τους δυσκολεύει... με καμμία ερώτηση? ή αυτοί προσκυνήσανε κανονικότητα? Τί "ΕΘΝΟΠΑΤΈΡΕΣ" θέε μου!!!!!!!!
    Αλλά όλα εδώ πληρώνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και Ντόρα φέροντες ... μήπως;;

    jkr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνφωνώ απόλυτα φίλε μου.
    Και όπως λέει και ο πολίτης στο σημερινό άρθρο του " που κρύβονται τώρα τα ...παπαγαλάκια;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ JKR
    Ρε σεις
    Πολύ ...πονηροί γίνατε τώρα τελευταία!!!
    Μου ...αρέσετε και σας πάω!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρατηρήσατε ότι το τελευταίο διάστημα MEGA και λοιπές ΛαμπρακικοΨυχαρικοεκδόσεις εμφανίζουν και προωθούν τη Ντόρα και τους περί αυτήν? Συμπτωματικά, μετά τη διαρροή του εγγράφου Νίμιτς.

    Επειδή δε έχουνμε δρόμο ακόμη μπροστά μας, και επειδή η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ απέτυχε να πείσει την Ουάσιγκτον στο παραμικρό για το δίκαιό μας, ο Καραμανλής πρέπει να αντικαταστήσει τη Ντόρα στον υπόλοιπο χρόνο των διαπραγματεύσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα άλλα τα καταπληκτικά που λέγανε πάλι του ΛΑΟΣ? Η Ντορίτσα.. τον σέρνει, κάνει ότι θέλει, είναι δειλός, έχει γονατίσει στους Αμερικανούς, ξεπουλήσανε τα πάντα, οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο με τις ευλογίες του, κάτι πήγε να κάνει με τον Πούτιν αλλά λύγισε...
    Και ότι άλλο σενάριο καταστροφολογίας μπορείς να διανοηθείς.
    Έχουν την εντύπωση ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Κάθε βρώμικο σενάριο που κυκλοφορεί για τον Καραμανλή και αφορά την προσωπική του ζωή, το διακινούν από το συγκεκριμένο κόμμα. Αυτή είναι η αποστολή τους οι συκοφαντίες και το ψεύδος.
    Το καταπληκτικότερο όμως το έχει πεί στο mega στον Καμπουράκη ο Καρατζαφέρης, "πετάχτηκα το σαββατοκύριακο, στην Σόφια να δω τον Πούτιν (όταν είχε πάει εκτακτως.. πρόσφατα)να βάλω λίγο "ώμο" να σώσω την κατάσταση με τον αγωγό γιατί καταλαβαίνεις πήγε να χαλάσει η δουλειά... με τα πισωγυρίσματα του Καραμανλή"
    ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν πραγματοποίησε το ταξίδι στην Μόσχα πέρυσι τέτοια περίπου εποχή ο Παπούλιας, συνόδεύοταν και από την Ντόρα.
    Εκεί λοιπόν αιφνιδιαστικά και εκτός "προγράμματος" επί μιαμισι ώρα συνομίλησε.. (τι συνομίλησε δηλ. μάλλον μόνο άκουγε..) με τον Πούτιν παρουσία κ του Παπούλια. Ούτε δηλώσεις μετά ούτε τίποτα.
    Μμμ! μέχρι εδώ καλά, όταν βγήκε έξω όμως από την συνάντηση, όποιος το είδε θα το θυμάται καλά... κομμένα τα χαμόγελα.. κατατρομαγμένη... και κοίταζε δεξιά-αριστερά σαν να ήθελε να ξεφύγει απο κάπου..
    Έτσι την Ντόρα δεν την έχετε ξαναδεί ποτέ!!!!!
    Τώρα τί συνέβη? Δεν ξέρω. Αλλά μήπως? λέω μήπως από τότε "υποχρεώθηκε" να παίξει "διπλό" ρόλο, οι Αμερικανοί νομίζανε ότι ήταν σίγουρα.. μαζί τους και τους δούλευε κανονικά....
    Και μην ακούμε τι βγαίνει προς τα έξω, αυτή ξέρει καλύτερα από τον καθενα ότι ο Καραμανλής πάει για πολύ καιρό ακόμα!!!! σύν ότι πλέον γνωρίζει πολύ καλά πως παιχνίδι κάνει πλέον ο VLADIMIR.....
    Λέω μήπως?
    Ε! τότε θα τον παραδεχτώ ακόμα μιά φορά τον Καραμανλή γιατί μάλλον ξεγέλασε τους πάντες.... για σκεφτειτε το λίγο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ πολίτη, αυτό το "σας πάω" μου θύμισε τον μακαρίστο Χριστόδουλο. Εκωφαντική η απουσία του...
    Να είναι καλά εκεί που είναι!!!
    Ο πρώτος που συνέβαλε στην μύηση... του Καραμανλή...!!!
    Είχαν σκοπό μάλλον επί Σημίτη να τελειώσουν και το Σκοπιανό, αλλά με Χριστόδουλο έν ζωή καταλαβαίνεις τι θα γίνοταν...
    Άμα θέλει ο θεός... πως έρχονται τα πράγματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα. Η επιλογή της Ελλάδας είναι η σύμπλευση με την Ρωσία και όχι τους Αμερικανούς και πολύ καλά κάνει... Διανύουμε το " Κύκνειο άσμα" των Αμερικανών τα τελευταια χρόνια, και όλα δείχνουν ότι φτάνει στο τέλος "του". Βλέπε Dow Jones & Nasdaq :)Η μεγάλες φούσκες κάνουν και μεγάλα ΜΠΑΜ, φυλαχτείτε μη μας πάρουν τα σκάγια !!!

    http://liondani.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Γερμανοί, οι πρώτοι στην Ευρώπη που άνοιξαν το δρόμο για στενή συνεργασία με τη Ρωσία, οι Γάλλοι και Ιταλοί κατάλαβαν ότι πλέον οι ΗΠΑ είναι μια χρεωκοπημένη υπερδύναμη.

    Περιμένετε ένα 6μηνο και θα δείτε πολλές εξελίξεις, κυρίως προς Τουρκία μεριά. Ήδη η Ε.Ε αφαίρεσε το χαρακτηρισμό "τρομοκρατική οργάνωση" στο ΡΚΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανώνυμο 5.00
    Και εγώ φίλε τον ...πήγαινα!!
    Χαρισματικός άνθρωπος και μεγάλη προσωπικότητα !

    @nasso.
    Προσυπογράφω!

    @ liondani
    Καλώς ήρθες φίλε! Ελπίζω να πέρασες καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Filarakia....to VETO einai mia anavolh gia th lysh tou provlhmatos...pisw einai ta dyskola kai as mh viastoume na vgalome exw apo to paixnidi thn USA. Poly de perissotero na pernome sta sovara ta slogan tou Kourh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε 5.53 δεν διαφωνώ μαζί σου, και το σλόγκαν του Κουρή έτσι το έγραψα για να πανηγυρίσουμε λιγάκι!!!!
    Μην φοβάσαι να χαρείς!
    Σίγουρα μας περιμένουν "δύσκολες" μέρες, και γεγονότα "περίεργα" τώρα ειδικά που λυσσάξανε... αλλά έχουνε "γνώσιν οι φύλακες".
    ΗΘΙΚΟ ΑΚΜΑΙΟ, ΟΜΟΝΟΙΑ κ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!! και δεν φοβόμαστε κανένα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μετά την οκτάμηνη αναβολή σκέφτηκες τι θα γίνει;; Δεν θα βρεθούμε πάλι μπροστά στο veto και στην "πρόσκληση";;
    Εμείς οι νομικοί λέμε πάντα ότι κάθε αναβολή είναι "υπέρ του κατηγορουμένου"!!
    Μακάρι εδώ να συμβαίνει το αντίθετο!!
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κωστάκης ο Σκοπιακτόνος....
    Σιγά μάγκες μη βιάζεσται τα θαύματα στη Ελλάδα κρατάνε μόνο τρείς μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. marianaonice den yparxei sygkekrimeno xronodiagramma.To keimeno grafei aplws oti oi hgetes eyxontai na ly8ei to provlima to syntomoterondynaton.
    Epishs prepei na tonisoyme pws anaferetai oti den mporei na yaprksei eisodos twn skopiwn sto nato AN den ly8ei to provlima ths onomasias.
    Nomizw den mporoyme na zhthsoyme perissotera.Apolyth epityxia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ marianaonice
    Καλησπέρα καλή μου φίλη.
    Στο κείμενο συμπερασμάτων, το ΝΑΤΟ "ενθαρρύνει την χωρίς καθυστέρηση επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, ώστε να βρεθεί το ταχύτερο δυνατό αμοιβαίως αποδεκτή λύση, η οποία ευθύς αμέσως θα ανοίξει την πόρτα του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ."
    Όπως βλέπεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
    Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και όλα εξαρτώνται (εάν θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ ) ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!!
    Εάν .....βρούμε ....κοινά αποδεκτή λύση , έχει καλώς.Εαν όχι η ...πόρτα παραμένει εσαεί αμπαρωμένη.
    Για να σου πω και την άποψή μου ....πιθανώς να μην υπάρχουν σε λίγο καιρό με αυτή την μορφή ως κράτος!!!
    Για τα ...ρέστα δυστυχώς κωλύομαι και ......καταλαβαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεγάλος μάγκας ο Καραμανλής αν και την τελευταία φορά δεν τον ψήφισα.Άκουσα μόλις το διάγγελμα του και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και με πανέξυπνες τοποθετήσεις.Πρέπει να το παραδεκτούμε όλοι.Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή καλύτερο.Ο Δεύτερος είναι πολύ μακριά.Κατάφερε με τους χειρισμούς τους να ενώσει μεγάλη μερίδα κόσμου και να αποκλείσει τις αψιμαχίες σε εγχόριο πολιτικό επίπεδο.Έχουμε όμως μάχες ακόμα σε πολλά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευτυχώς που ήταν ο Καραμανλής....!!!Εα΄ν ήταν η Ντόρα η' ο Γιωργάκης ποιό Βέτο.Θα μας είχαν πουλήσει όλους για μια ...δεκάρα.Ας θυμίσω στους φίλους πως παίρνουν εντολή από το ίδιο γραφείο στον Λευκό Οίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαστε στη μέση μιας προσπάθειας.Ο Καραμανλής με πείθει με τις κινήσεις του.Ο Γιώργος καλά εκανε και τελευταία στιγμή στήριξε.Οι Αμερικάνοι το έβαλαν το μάθημα τους.Ήταν ιδιαίτερα προκλητικός ο Μπους χθες.Άρπα την τώρα και εσύ και η Κοντολίζα.Η βαση σας στα Σκόπια δεν αποτελεί βάση του ΝΑΤΟ.Οι Σκοπιανοί καλό θα ήταν να είναι περισσότερο διαλακτικοί και να αλλάξουν τους πολιτικούς τους οι οποίοι κατά...τύχη έχουν σπουδάσει με υποτροφίες του Ιδρύματος Κόκκαλη.!!Τί άλλο θα μάθουμε για τον πράκτορα Κόκκαλη και τη συμμορία του.Δεν μου φταίει ο Κόκκαλης,το πήρε το μάθημά του με την τεσσάρα.Αστειεύομαι...
    Το μήνυμα το είπε ο Καραμανλής πριν από λίγο.¨ολοι οι Έλληνες μαζί μπορούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γι αυτό λοιπόν πρέπει να καθίσουν κάτω οι δικοί μας να καταλήξουν από κοινού σε ένα όνομα μην βγαίνουν οι μισοί έλληνες μετά και λένε εμείς δεν συμφωνούσαμε, να το προτείνουν σαν απόφαση όλων των ελλήνων στις διαπραγματεύσεις ώστε να γίνει κατανοητό από όλους.
    Ή ΑΥΤΟ ή τίποτα.
    Αυτό σημαίνει:
    «Να φοβάστε τους Έλληνες όταν είναι ενωμένοι»!!!!!
    και πρός Θεού σταματήστε πάλι το Καρανμανλής-Γιωργάκης-Ντορα
    Είπαμε ενωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητή φίλη marianaonice, δεν αναφέρεται στο κείμενο τίποτα περί οκτάμηνης αναβολής, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν κατάλαβα τι εννοείς; Ποιοί δεν θα υπάρχουν σε λίγο ως κράτος; Η ΠΓΔΜ ή η Αμερική;;
    Όσο για τα ...ρέστα, πολύ θα ήθελα να μάθω τι ξέρεις, αλλά αφού κωλύεσαι δεν πειράζει... :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τους γείτονες Μαριάννα.
    Έχουν ...πολλά προβλήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χαμηλώστε λίγο την έπαρση, κάπως έτσι έκαναν οι λεβέντες του Γούναρη στην Τουρκία και αφού προχώρησαν "περήφανοι & αγέρωχοι" για πλήρη κατάληψη της ανατολής, τι ήταν ο Βενιζέλος σ΄αυτόν θα σταματούσαν τώρα! και μετά την ουρά κάτω από τα σκέλια και καταστροφή. Το τελικό αποτέλεσμα θα μετρήσει και όχι τα εφήμερα επικοινωνιακά τρυκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @marianaonice
    Πώς τα έμπλεξες, στην απάντηση του politis δεν αναφέρθηκε πουθενά η Αμερική.
    Σαφώς και εννοούσε την πγδμ
    Εκτός και αν ξέρεις κάτι για την Αμερική.
    Και ζηλεύω που ο politis απαντάει μόνο σε εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολίτη το ΥΓ 2 είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.Έχω προσέξει και εγώ πως πολλά θέματα έχουν βγεί από σένα και είμναι πάρα πολλά και το τρωκτικό το κουρδιστό πορτοκάλι που ξέρουμε ποιοί ειναι από ...πίσω δεν αναφέρου ούτε την πηγή χωρίς παραπομπή.Λυπαμαι που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.Εσένα σε γουστάρω γουστάρω γιατί εισαι αυθεντικός.Συνέχισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε φίλε ανώνυμε 9.16
    Δεν ξέρω άμα το ξέρεις αλλά βρισκόμαστε στο 2008.
    Μην μπερδεύεις τις γάτες με τα γατόψαρα.
    Σορρυ τα λέω χωρίς να θέλω να σε προσβάλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ gnik
    Με αδικείς !χα-χα!
    Εάν με ρωτάει κάποιος-α προσωπικά και δεν σχολιάζει απλώς τα άρθρα μου , πάντοτε απαντάω , έστω και καθυστερημένα κάποιες φορές λόγω .....έλλειψης χρόνου.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όλα τελικά κατέληξαν όπως προφανώς τα είχε σχεδιάσει ο Καραμανλής άκρως αριστοτεχνικά.
    Πιστεύω ότι όλοι είδαν το "τυρί" και όχι την "φάκα" και όταν εννοώ όλοι ντόπιοι... και ξένοι...
    Αυτά τα περί "συνθέτης ονομασίας" κατά την δική μου ερμηνεία (και όχι μόνο) ήταν ένα ωραιότατο "παραμύθι" για να κερδίσει το χρόνο που χρειαζόταν να φθάσει ως την σύνοδο.
    Διότι μία παγιωμένη κατασταση 17 χρόνων δεν είναι καθόλου εύκολο να την γυρίσεις.
    Ιδιαιτέρως δε ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός που του έχουν "στήσει" τα μύρια όσα....αν λοιπόν από την αρχή δήλωνε την άρνηση του εντελώς σε ονομασία που να περιέχει τη λέξη Μακεδονία, συμφωνα με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του ΄92 το πιθανότερο ήταν να μην είχε προλάβει ούτε να το ξεστομίσει... (που λεει ο λόγος).
    Θα τον είχαν τελειώσει έν μία νυκτί...
    Τους "κοίμισε" ωραιότατα και τις 2-3 τελευταίες μέρες πήρανε είδηση τι τους είχε "στήσει"!!!!
    Για όσους λοιπόν έχουν ανησυχία για την συνέχεια, επειδή ο χρόνος κυλάει υπέρ μας ή θα βρέθουν σε τόσο δύσκολη θέση (λόγω Αλβανών) που θα μας παρακαλάνε στο τέλος
    να τους βάλουμε όπως-όπως, ή δεν θα υπάρχουν πιά στο χάρτη σαν ενιαίο κράτος....
    Παντως κράτος με όνομα που θα περιέχει την λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ξεχάστε το
    από τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!!
    ΑΞΙΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ!!! καιρός ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στο ποδόσφαιρο φίλε παλιέ το λένε Fair play.Και όποιος δεν το τηρεί τον "γιουχάρουν" ακόμα και οι φίλαθλοί του.Το Fair play με τον politi-gr δεν τηρείται από ορισμένα Ειδησιογραφικά blogs.Θέλω από εδώ να τονόσω στους φίλους υγιείς και...μη bloggers ότι η αναφορά πηγής είναι θέμα ηθικό και ενδειξης σεβασμού μεταξύ μας.Το politis-gr έχει κάνει πολλούς να ανεβάσουν την επισκεψημότητά τους,όπως και εμένα.Εγώ όμως έχω παραπομπή για λόγους σεβασμού και μόνο.Politi ωραίο και το σημερινό post,αν και δεν κατάφερα να το σχολιάσω.Μου κέντρισε το ενδιαφέρον το τελευταίο ΥΓ σου.Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. mariananice πολύ πιθανον σε λίγα χρόνια να μην υπάρχουν ΟΥΤΕ ΗΠΑ αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ!!!!

    Η επόμενη πενταετία θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα!!! ΔΕ θα πλήξουμε καθόλου!

    Ερχονται Ελπιδοφόρες ημέρες... πρώτα όμως θα έρθουν οι πολύ δύσκολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μπράβο μας... και μπράβο στον Καραμανλή...... κι ας τσιρίζουν τα τσιπράκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το κείμενο των συμπερασμάτων για την ΠΓΔΜ

    H πρόσκληση ένταξης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ συναρτάται με την επίλυση του προβλήματος της οριστικής ονομασίας της.

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Λυπάμαι που θα διαφωνήσω αλλά, το veto δεν είναι ούτε διπλωματική νίκη, ούτε απόρροια κάποιας συντονισμένης και καλά οργανωμένης εξωτερικής πολιτικής.
    Το επιτρέπει το καταστατικό του ΝΑΤΟ και απλώς το ασκήσαμε.
    Ο Καραμανλής είχε πίσω του, την ομοφωνία του όλου σχεδόν του λαού, αυτόν εκπροσωπεί και έκανε το αυτονόητο.
    Το ζητούμενο είναι, να λυθεί το θέμα επιτέλους, με επίκεντρο όχι μόνο το όνομα αλλά και το ζήτημα του αλυτρωτισμού.
    Αν διαβάσατε κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις, τόσο δικών μας όσο και Βούλγαρων θέτουν το ζήτημα στις συνταγματικές τροποποιήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Fyrom για να επιλυθούν τα θέματα αυτά στην ρίζα τους.
    Ευχαριστώ πολίτη για την φιλοξενία, σε διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον, προσπαθώ να μη σε αντιγράφω :) και σε προτείνω στο blog μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. διαβάστε αυτό το ποστ
    http://tsakidia.blogspot.com/2008/04/macedonia-usa.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βεβαίως... όλοι μαζί του, λές και μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς... μην τρελλαθούμε τελείως.... δηλ. αγαπητέ kanenas τι άλλο θα μπορούσαν να να πούν μην βάλεις βέτο...
    Νομίζω ότι είναι πιά καιρός να βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά, και ο τρόπος που σκεφτόμαστε να μην έχει τις "γνωστές" παλιές κομματικές "αγκιλώσεις".
    Ας κάνουμε όλοι οι Έλληνες ένα βήμα παραπέρα... γιατί έρχονται μέρες που τα γεγονότα δεν θα τα προλαβαίνουμε.
    Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορούμε να δίνουμε στο μέτρο το δυνατό σωστές ερμηνείες!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και τα Σκόπια και οι ΗΠΑ διαλύονται.

    Τα Σκόπια γιατί είναι πολυεθνικό μόρφωμα (Αλβανοί, Σλάβοι, Έλληνες) και λόγω Τετόβου, ενώ οι ΗΠΑ λόγω οικονομικών προβλημάτων (όταν σκάει η φούσκα των ακινήτων, καταρρέει όλη η οικονομική δραστηριότητα).

    Έχουμε ακόμη να δούμε πολλά πράγματα εντός 6μήνου. Στη Τουρκία ήδη γίνεταί ένα "ημι-στρατιωτικό" πραξικόπημα μέσω Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Να μη ξεχνιόμαστε πάντως. Το σημαντικότερο πρόβλημά μας είναι εσωτερικό κι όχι διεθνών σχέσεων. Η σιγουριά των αγγλοαμερικάνων πως είμαστε "δεδομένοι"-καλύτερα πως οι κυβερνήτες μας είναι δεδομένοι, εμας μας θεωρούν ατίθασους-πηγάζει από τα πολλά χρήματα που δίνουν σε πολλούς παράγοντες για να πιέζουν για τη μετάλλαξη και απορρόφησή μας από τον δικό τους πολιτισμό. Ο κωστάκης ελίχθηκε πανούργα, κατόρθωσε να μην τον ρίξουν οι νταβάδες, οι οποίοι προτιμούν βέβαια τους αχυρανθρώπους των αγγλοαμερικανοϊσραηλινών, κατήγαγε τη νίκη αυτή, αλλά το πρόβλημά μας παραμένει η "πέμπτη φάλαγγα" των παγκοσμιοποιημένων, είτε αυτοί είναι στον πρώην εθνικόφρονα χώρο, όπως η κα Γιαννάκου, είτε στον πασοκοροζέ, όπως η κα Ρεπούση. Επιπλέον, ως χώρα διαθέτουμε τους δήθεν "αναρχικούς" καταδρομείς και άλλους χρήσιμους ηλίθιους φερόμενους ως "ακτιβιστές" των ΜΚΟ και τους ...συνεργάτες τους στις υπηρεσίες ασφαλείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Στην Κωνσταντινούπολη ήταν μία η "Κερκόπορτα", εδώ μάλλον έχουμε πολλές... και "συνωστισμό" ποιός θα τις πρωτοανοίξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ελπίζω ότι τό veto δέν ήταν τυχαία καί χωρίς συνέχεια κίνηση, αλλά τό πρώτο ορατό αποτέλεσμα μιάς καλά προσανατολισμένης καί αθόρυβα σχεδιασμένης αλλαγής τού μέχρι πρόσφατα "ανώδυνου-τό λιγότερο" τρόπου άσκησης εξωτερικής πολιτικής.
    Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός έχει τόν τρόπο νά ενώσει τόν Ελληνικό Λαό κάνοντας τον νά νιώσει κάτι πού έχει πολλά χρόνια νά νιώσει: Αξιοπρέπεια. Δέν είναι τής ώρας νά πούμε τί γινόταν παλιότερα. Είπαμε πρώτα η ενότητα.
    Εύχομαι η πολιτική αυτή νά επεκταθεί καί σέ άλλες κατευθύνσεις εθνικού ενδιαφέροντος (καί γιατί όχι καί στό εσωτερικό).
    Σίγουρα δέν χρειάζεται ενθουσιασμός καί κραυγές. Συνέχιση τής (σοβαρής) δουλειάς απ' τή διπλωματία καί ενίσχυση τής ήδη εμφανούς ενότητας τού λαού μας χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή