Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Προεδρικές ευρωπαϊκές …ντρίπλες !

Θυμάστε την αποκάλυψη του επίσημου εγγράφου με κωδικό VWA070767 και το οποίο περιείχε τα πρακτικά της συνάντησης, μεταξύ των ανώτερων αξιωματούχων από το Σλοβένικο υπουργείο εξωτερικών, του State Department και της NSA ;

Το εν λόγω έγγραφο αποκάλυπτε μια σειρά σημαντικά στοιχεία για την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στα ενδότερα της ΕΕ και …..«ενημέρωνε» την Σλοβένικη κυβέρνηση (εν όψει της προεδρίας της στην ΕΕ ) ,για το ποιες κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν, στα θέματα που αποτελούν την πρώτη γραμμή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής (Μέση Ανατολή- Κεντρική Ασία - Βαλκάνια).

Τότε κάποιοι θέλησαν να μας ….. χλευάσουν για την δημοσιοποίηση του απόρρητου εγγράφου και στην συνέχεια ταχέως να …..ανασκευάσουν ,βλέποντας την εξέλιξη του ρόλου... της Σλοβενίας στην προεδρία της Ε.Ε.

Τώρα πλέον όλοι παραδέχονται ότι η Σλοβενία και μερικά από τα νέα μέλη, αποτελούν …..τους εκφραστές των ΗΠΑ στα ενδότερα μιας ….σαστισμένης και πιθανόν …μετανιωμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα νεότερα έρχονται από την εφημερίδα «Dnevnik», η οποία σε πρωτοσέλιδο άρθρο της με τίτλο « Η Αθήνα σε σφοδρή επίθεση στις Βρυξέλλες», υπογραμμίζει ότι η σλοβενική προεδρία βρέθηκε σε ελληνικό διπλωματικό κλοιό κατά την προετοιμασία της πρότασης συμπερασμάτων, για την επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, που θα διεξαχθεί στις 29 Απριλίου.

Η συνεδρίαση είναι προκαταρκτική της Συνόδου Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουνίου.

Οι Σλοβένοι σκόπευαν να εισηγηθούν να εξεταστεί η δυνατότητα για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ε.Ε. και ΠΓΔΜ.

Η πρόταση στηρίχτηκε από μεγάλη ομάδα χωρών-μελών, αλλά παρεμποδίστηκε από την Ελλάδα, ενώ η Γαλλία και η Γερμανία κράτησαν ουδέτερη στάση, σύμφωνα με τις πηγές.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ε.Ε. αντέδρασε μάλιστα έντονα και προχώρησε σε άμεσες απειλές προς τη Σλοβενία.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, είπε ότι «η Σλοβενία συμπεριφέρεται ως δίδυμη της ΠΓΔΜ και όχι ως προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε.» και υπογράμμισε ότι ο μοναδικός τρόπος για να προχωρήσει η ΠΓΔΜ προς τις Βρυξέλλες είναι η εξεύρεση λύσης για την ονομασία.

Παράλληλα, τόνισε, ότι «η Ελλάδα δεν θα διστάσει να επαναλάβει το σενάριο του Βουκουρεστίου».

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται και η άλλη …..διπλωματική ..ντρίπλα που επιχείρησε η προεδρία ,δια μέσου του εκπρόσωπο της ΕΕ στην ΠΓΔΜ κ. Έρβαν Φουερέ ,στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής της ΕΕ για θέματα πολιτικής και ασφάλειας .

Ο κ. Φουερέ ζήτησε την ταχεία κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου (Visa )για τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

Άμεση όμως ήταν η αντίδραση και εδώ του Έλληνα πρέσβη στις Βρυξέλλες, ο οποίος ζήτησε «να αποπεμφθεί άμεσα από το αξίωμά του ο κ. Φουερέ,, διότι προέβη σε κατάχρηση του αξιώματός του και δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των 27 χωρών-μελών της Ένωσης».

Η διπλωματική ..ντρίπλα βλέπετε που επιχειρήθηκε ήταν ότι, στην περίπτωση που δεν θα χρειαζόταν πλέον visa για τη διέλευση των πολιτών της ΠΓΔΜ στις χώρες-μέλη της Ε.Ε , άρα και στην Ελλάδα, θα περνούσαν δια της πλαγίας οδού το ζήτημα με την εθνική ταυτότητα και την ονομασία, που θα αναγράφονταν στα διαβατήριά τους.

Στριμώχτηκε η γάτα στη γωνιά και …..βάζει τα ….γατάκια να …καθαρίσουν !

3 σχόλια:

  1. Όταν το είχατε βγάλει στο φως το έγγραφο μέσα στους άπιστους Θωμάδες ήμουν και εγώ.
    Η εξέλιξη των πραγμάτων πράγματι σας δικαίωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χαίρομαι, που μετά από λίγο καιρό επιβεβαιώνονται αυτά που γράφεις!!!
    Ανυπομονώ και γι΄αυτά που θα ακολουθήσουν....

    Πως έρχονται όμως τα πράγματα?
    Η μικρή Ελλάδα να υψώνει πάλι, μπόϊ γίγαντα όπως άλλοτε...
    Λίγο οι καινούργιες συμμαχίες..., λίγο η θέληση το θάρρος και η φιλοπατρία του Καραμανλή, λίγο τα "λόγια" του "παπά"..... (αυτού που μας λείπει... αυτές τις μέρες), μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι πήραμε μπρός για τα καλά...!!!
    Άντε να δούμε....

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η Ελλάδα δεν θα διστάσει να επαναλάβει το σενάριο του Βουκουρεστίου....Εγώ αυτό βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή