Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Το κυνήγι, εγώ και οι εγκληματίες πολέμου.

Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρωην Γιουγκοσλαβία (ICTY) Carla Del Ponte, στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο: «Το κυνήγι, εγώ και οι εγκληματίες πολέμου».

Σε αυτό παρουσιάζει στοιχεία για ένα απίστευτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξαν Αλβανοί αυτονομιστές του Κοσσυφοπέδιου, στελέχη της τρομοκρατικής-εγκληματικής οργάνωσης UCK.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, 300 νεαροί Σέρβοι απήχθησαν το καλοκαίρι του 1999 την ώρα που το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη έμπαιναν στο Κοσσυφοπέδιο, στο τέλος του πολέμου μεταξύ των αυτονομιστών και του σερβικού στρατού.

Όλοι αυτοί ήταν αιχμάλωτοι και μεταφέρθηκαν στην πόλη Μπούρελι, 90 χιλιόμετρα βόρεια των Τιράνων.

Στην συνέχεια αφού τους αφαιρέθηκαν τα όργανα του σώματος των (που διοχετευθήκαν στο παράνομο διεθνές εμπόριο ), τους έθαψαν κοντά σε ένα κίτρινο σπίτι, που βρίσκεται πλησίον ενός νεκροταφείου, 20 χιλιόμετρα νότια της πόλης Μπούρελι.

Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών επιθεώρησαν την επίμαχη οικία, όπου βρήκαν ιατρικά και χειρουργικά εργαλεία, αλλά και κηλίδες αίματος, αλλά δεν μπορούσαν επί τόπου να διαπιστώσουν αν το αίμα ανήκει σε ανθρώπους.

Η Ελβετίδα δικαστικός όμως, κάνει και άλλες αποκαλύψεις: μεταξύ των θυμάτων του UCK, υπήρχαν και Ρώσοι υπήκοοι, αλλά και υπήκοοι άλλων σλαβικών χωρών.

Και όλα αυτά σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές!

Η Carla Del Ponte υποστηρίζει ότι οι έρευνες για τις απαγωγές και τις δολοφονίες των νεαρών δεν προχώρησαν , μετά από εντολή της αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσσοβο.

Η εφημερίδα «The Press» του Βελιγραδίου αναφέρει ότι η «επιχείρηση» διοργανώθηκε και διευθύνθηκε προσωπικά από τον Χασίμ Θάτσι , ο οποίος κέρδισε εκατομμύρια δολάρια από το εμπόριο των οργάνων και ότι τα στοιχεία που υπάρχουν θα παρουσιάζονταν στην δίκη του Μιλόσεβιτς στη Χάγη ,αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω του θανάτου του.

Τα δε έγραφα , φωτογραφίες και χάρτες με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Κόσσοβο και στην Β. Αλβανία οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και οι μηχανισμοί της ΕΕ τα ….αγνόησαν παντελώς.

Και μέσα σε όλες αυτές της αποκαλύψεις, έρχεται και η διεθνής οργάνωση (που εδρεύει στη Νέα Υόρκη) Human Rights Watch σε επιστολή της με ημερομηνία 4 Απριλίου 2008 και ζητά από την "κυβέρνηση" του Κοσσυφοπεδίου και συγκεκριμένα τον ………"πρωθυπουργό" Χασίμ Θάτσι, (?????) να εξακριβώσει την αλήθεια των καταγγελιών, σε συνεργασία με τους ομοεθνείς του στη γειτονική Αλβανία.

"Θεωρούμε τις αποχρώσεις ενδείξεις που παρουσιάζει η κα. Carla Del Ponte εξαιρετικά βαριές ώστε να διατάξετε περαιτέρω διερεύνηση", υπογραμμίζει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην επιστολή της.

Εν τω μεταξύ την κατάθεση μήνυσης κατά της πρώην Γενικής Εισαγγελέως της Χάγης για συκοφαντία ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός του Κόσσοβου και ένας εκ των ηγετών του UCK Ραμούς Χαραντινάι, o οποίος πρόσφατα αθωώθηκε από τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου από το δικαστήριο της Χάγης.

Ο πρώην «μπράβος» νυκτερινών κέντρων και για λίγους μήνες πρωθυπουργός, αθωώθηκε αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι οι μάρτυρες κατηγορίας ….δεν εμφανίστηκαν …..στην αίθουσα του δικαστηρίου, δεχόμενοι προφανώς απειλές για την ζωή τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σε όλο το μεγαλείο της, ενώ οι οικογένειες των 300 νεαρών Σέρβων που αγνοούνται στο Κοσσυφοπέδιο από το 1999 ακόμη περιμένουν να λάμψει η αλήθεια .

Κάτι που μπορεί να μη συμβεί ποτέ!

14 σχόλια:

  1. Κάτι παίζει μεταξύ Ελβετίας, Κόσσοβου και εμπορίου οργάνων.
    Η Ελβετία ήταν από τις πρώτες που αναγνώρισαν το Κόσσοβο,έστειλε (ως πρεσβηρα) την Carla Del Ponte στην ....Αργεντινή και απο πάνω τις βάζει πάγο και την καλεί...να τα πάρει πίσω. Γιατί; Τι ενδιαφέρει την Ελβετία για ένα βιβλίο;
    Ο θάτσι βρέθηκε με εκατ.Ευρώ σε καταθέσεις στην Ελβετία εντελώς ξαφνικά.
    Μήπως εκτός από τράπεζες που διακινούν το χρήμα ανά τον κόσμο υπάρχουν και τίποτα άλλες ....τράπεζες με έδρα την Ελβετία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό είναι σοβαρό θέμα με έντονες πολιτικές διαστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως συνεργάζονται και τα ...Γιαννιτσά;
    Λέω μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eiχα γραψει καπου, οτι οι Αλβανοι, ειναι πολυ πιο εξυπνοι, απο ολους μας.Ευρωπαιους και Αμερικανους, μαζι.
    Οταν γινοταν το μεκελλειο, Καναδη δημοσιογραφος, εντιμη κοπελλα, νομιζε οτι βρηκε ειδηση και ταραξε τον κοσμο στον Καναδα, στο κλαμα, με την "ιστορια" μιας οικογενειας Αλβανων Κοσσοβαρων, που και καλα σκοτωθηκε ο πατερας απο τους κακους Σερβους και δεν ξερω τι αλλα φοβερα και τρομερα.
    Μολις τελειωσε το μακελλιο και οι Αλβανοι καταφεραν να διωξουν τους Σερβους, εκοντες ακοντες, η δημοσιογραφα, πηγε στο σπιτι της οικογενειας, να δει τι γινεται η φιλη της, η Αλβανιδα δηλαδη, που της ειχε δωσει την "ειδηση".
    Μολις χτυπησε την πορτα, της ανοιξε ο "πεθαμενος" πατερας.
    Αυτος ντε που τον ειχαν σφαξει οι Σερβοι.
    Οταν η κοπελλα εκπληκτη, ρωτησε τι γινεται, της ειπαν ανερυθριαστα, οτι την ειχαν κοροιδεψει, για να γραφει μαλακιες στον Καναδα, ωστε να στρεψει την "κοινη γνωμη", αυτη τη μεγαλη πουτανα, εναντιον των Σερβων.
    Η κοπελλα, γυρισε στον Καναδα και εγραψε την ιστορια, ζητωντας συγγνωμη για το λαθος της.
    Η ζημια ομως, ειχε γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Κόσσοβο έχει γίνει διεθνές κέντρο σωματεμπορίας, ναρκωτικών,εμπορίου οργάνων και εμπορίου όπλων.
    Πέραν αυτού έχει στενές σχέσεις με την Αλ Κάιντα , αυτήν την "μαϊμού" τρομοκρατική ομάδα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Νέας Τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήλωση Αλβανού Εισαγγελέα, όταν επισκέφτηκε μαζί με ομάδα του ΟΗΕ το οίκημα που γίνονταν οι θηριωδίες.
    "Κανείς Σέρβος δεν είναι θαμμένος εδώ. Αλλά εάν πέρασαν Σέρβους από το Κόσοβο εδώ & τους σκότωσαν, έκαναν κάτι καλό"

    ΚΤΗΝΗ... ΚΤΗΝΗ... ΚΤΗΝΗ...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδω εστησαν την τελικη 'σφαγη' αλβανων απο Σερβους με πτωματα απο νεκροταφεια για να δικαιολογηθει το ΝΑΤΟ και ας το αποκαλυψαν αργοτερα Ισπανοι και Φινλανδοι ιατροδικαστες. Πληρης απαθεια της 'διεθνους κοινοτητας' σε μια προδιαγεγραμμενη ιστορια, οπως βεβαια και των καθοδηγουμενων ελληνοφωνων προοδευτικων. Που ειναι ο τσιπρας, ο 'ερευνητης' κουλογλου, ο ανδριανοπουλος, ο τσιμας, τα 'αντιρατσιστικα κινηματα', οι δεκαδες ιστοσελιδες τυπου ιντυμιντια, τα ΜΜΕ γενικα? Σσσσ... κιχ! Αν ηταν ομως αναποδα και τα θυματα ηταν αλβανοι? Σας αφηνω να το σκεφτειται τι τΣΥΡΙΔΕΣ θα ακουγονταν και για ποσο καιρο. Υπογειες διασυνδεσεις και οχι μονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΛΙΨΗ, ΘΛΙΨΗ μόνο και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!! Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω!!
    Ο κόσμος μας έγινε άντρο των δαιμόνων φίλε μου, και ο Θεός μας σιχάθηκε!!
    Εγώ κλαίω για την κακοποίηση ενός ζώου, εδώ τι μπορώ να κάνω;;;...
    Και οργίζομαι που δεν μπορώ να κάνω τίποτε!!!
    ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ μα η δική μου η οργή δεν φτάνει!!
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Σερβοι ηταν και θα ειναι συμαχοι μας σε αυτο το ανακατωμα που προσπαθουν ννα κανουν οι Αμερικανοι στα βαλκανια . Εμεις τους στηριξαμε σε ολες τις δυσκολες στιγμες τους τα τελευταια χρονια και παλαιοτερα. Ο γραφων θυμαται την εποχη που φορτωναμε μακαρονια και αλλα ζυμαρικα απο την βιομηχανια ζυμαρικων ηλιος για την Βοσνια και για αλλες περιοχες της Σερβιας .Εκεινο που θελω να ρωτησω τους φιλους Blogers ειναι τουτο.Τι σταση εχουν κρατησει οι '' αδελφοι μας ''Σερβοι στα δικα μας Εθνικα Προβληματα? Π.Χ Εχουν αναγνωρισει την VARDARSCA ως ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' η οχι? Γιατι καποια φορα θα πρεπει και εμεις να ξυπνησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε μου σου διαφευγει οτι στις διακρατικες σχεσεις, δεν υπαρχουν φιλιες, ουτε "δικαια".Μονον συμφεροντα.Ξερα.Οποιος δεν το καταλαβαινει, την εχει πατησει απο χερι.
    Και κατι αλλο. Οι Σερβοι, εχουν κι αυτοι το μεγαλοιδεατισμο τους. Ψαξτο λιγο και θα δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητε theodore .Αυτο ακριβως περιμενα να ακουσω ως απαντηση στο προηγουμενο σχολιο μου. Καιρος λοιπον να κυταμε και εμεις το συμφερον μας. ΕΤΣΙ ΞΕΡΑ οπως λες και εσυ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ ρε παιδιά.
    Δεν έπρεπε ο πολίτης να τα αναφέρει;
    Μιλάμε για εγκλήματα πολέμου φρικιαστικά.
    Να τα καλύψουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Αλβανοι, ως πιο πονηροι, τον τυλιξαν το Μιλοσεβιτς. Του εβαλαν τη φακα κι αυτος ειδε μονο το τυρι, αλλα οχι και τη φακα.
    Και ετσι πηρε τον κοσμο στο λαιμο του.
    Οι Αλβανοι βεβαια, ειχαν και τη στηριξη των Αμερικανων, που σπρωχτηκαν καταλληλα απο τους Αλβανοαμερικανους, που εχουν πολλα φραγκα απο ναρκωτικα και τα σκορπανε καταλληλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή