Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε ξανά τον….. Μαρξισμό!

Σαν καράβι ακυβέρνητο συνεχίζει να πλέει το ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή την παραχώρηση του management του ΟΤΕ, αποφάσισε να ξεσκεπάσει τις αδυναμίες της «προσκυνημένης» σοσιαλδημοκρατίας, σύμφωνα με την πολιτική φιλοσοφία της οποίας μέχρι στιγμής συνέπλεε.

Γκρεμίζοντας πάνω στην πορεία αυτή τις ...απεχθέστατες αγορές.(?)

Όλα αυτά όμως για τα μάτια μερίδας των ….ψηφοφόρων του, που έχοντας μια πιο αριστερή θεώρηση των πραγμάτων θέλησαν να ανοίξουν πανιά για ….νέες πολιτείες.

Η ιδιωτική επιχειρηματική δράση, οι ιδιωτικοποιημένες δημόσιες επιχειρήσεις και γενικά ο περιορισμός του δημόσιου τομέα, καταδυναστεύει τα λαϊκά στρώματα είναι το νέο σύνθημα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ . Παπανδρέου βέβαια αποκρύβει επιμελώς ότι ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σημίτη που είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το….. «ξεπούλημα».

Το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που ξεκίνησε την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ με την πρώτη μετοχοποίηση, το 1995, , με πρωθυπουργό τον Ανδρέα και την ολοκλήρωσε με πρωθυπουργό τον Σημίτη, μειώνοντας το ποσοστό συμμετοχής του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού στο 40% περίπου.

Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση, η οποία διαθέτει πλέον μόνο το 28% του ΟΤΕ, αφού πούλησε και αυτή, ήταν εκτεθειμένη, όπως έδειξε και η περίπτωση Βγενόπουλου, στον κίνδυνο επιθετικής εξαγοράς του ΟΤΕ.

Αγοράζοντας η Deutshe Telekom το 20% του ΟΤΕ από τον Βγενόπουλο, θα μπορούσε να αποκτήσει από το Χρηματιστήριο πρόσθετες μετοχές μέχρι και πλειοψηφίας, αφήνοντας το κράτος στη γωνία να ..κλαψουρίζει..

Ψηφίζοντας ειδικό απαγορευτικό νόμο, η πρόταση στην D.T. για στρατηγική συμμαχία, ήταν για όλες της πλευρές η ιδανικότερη λύση.

Από την μια το Ελληνικό δημόσιο δεν έβγαινε από το παιχνίδι ενός στρατηγικού χαρακτήρα οργανισμού και από την άλλη την D.T δεν την συνέφερε να έχει απέναντί της το κράτος, όταν χρειαζόταν τη συνεργασία του.

Οι πολιτικές πιρουέτες και ακροβατισμοί του κ. Παπανδρέου ,μόνο προβληματισμούς προκάλεσαν στους πολίτες και μάλιστα οι πιουποψιασμένοι αποκρυπτογράφησαν την σκοπιμότητα του πίσω από την εξής δήλωση του : « Η πιθανή πώληση του ΟΤΕ σε ξένη εταιρεία θα θίξει τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου, ελληνικών εταιρειών, οι οποίες μαθαίνουν, αναπτύσσονται, με τη συνεργασία τους με αυτό τον μεγάλο και σημαντικό Οργανισμό »!

Καταλαβαίνεται πολύ καλά ότι το …"κόκκαλο" που του έχει κάτσει στο λαιμό επί πολλά χρόνια , όχι μόνο αδυνατεί να το …βγάλει αλλά δεν ……το επιθυμεί διόλου.

Αλήθεια όμως ,έχει αντιληφθεί ο κ. Παπανδρέου τι ακριβώς σημαίνει ο κρατισμός για τον Έλληνα πολίτη;

Πιθανώς όχι ! Έπαθε βλέπετε αλλά δεν …έμαθε.

Ο κρατισμός κ. Παπανδρέου είναι ένας ….. υπάλληλος που προσελήφθη όχι λόγω των προσόντων του, αλλά από μια κομματική συναλλαγή.

Ένας υπάλληλος συχνά βαριεστημένος και ως επί το πλείστον θρασύς.

Ένας υπάλληλος γραφειοκράτης ακολουθώντας πιστά ένα απίστευτα σύστημα, το οποίο τον απαλλάσσει από κάθε ευθύνη.

Ένας υπάλληλος που ουδείς μπορεί να τον διώξει ή έστω να τον επιπλήξει.

Ένας υπάλληλος που διακόπτει τη ραθυμία του μόνον για να κλείσει την εξώπορτα του «μαγαζιού» ακριβώς στη 1.30 αδιαφορώντας για την εικόνα που έχουν οι πολίτες για αυτόν..

Αυτός είναι κ. Παπανδρέου ο κρατισμός !

Καλό θα ήταν αντί να μιλάτε για την ανάγκη ενίσχυσης του κράτους, να κάνετε την αυτοκριτική σας για το τέρας που το κόμμα σας πρωτίστως δημιούργησε...

Επαναστάτες λοιπόν για ….. την παλινόρθωση του χθες !!!


26 σχόλια:

  1. To ΠΑΣΟΚγια τον ΟΤΕ θα πρέπει να κάνει γαργάρες...για την διόγκωση του δημοσίου τομέα το ίδιο...όσο και για τη ζιμενς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα η συντριπτικη πλειοψηφια των μελων της ΚΕ του Πασοκ, ηταν, τουλαχιστον οσο θυμαμαι εγω, κρατικοδιατοι.Τι λεμε τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλοβολεμένε blogger πέρασε μιά βόλτα από τον ΟΤΕ να μας αναπτύξεις τις απόψεις σου....να δουλεύεις και να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει..έλα να μας πείσεις,εμείς όλα τα παπαγαλάκια που αποκαλύπτει σήμερα ΤΟ ΘΕΜΑ όλους σας αγαπάμε αλλά ταυτόχρονα σας γνωρίζουμε καλά ...συνεννοηθήκαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΣΥ POLITIS ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ...ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΤΖΟΓΟΣ..ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝΕ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Pros alexi k 2,44
    Αντιγράφω από τον politi-gr
    "Το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που ξεκίνησε την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ με την πρώτη μετοχοποίηση, το 1995, , με πρωθυπουργό τον Ανδρέα και την ολοκλήρωσε με πρωθυπουργό τον Σημίτη, μειώνοντας το ποσοστό συμμετοχής του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού στο 40% περίπου.
    Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση, η οποία διαθέτει πλέον μόνο το 28% του ΟΤΕ, αφού πούλησε και αυτή, ήταν εκτεθειμένη, όπως έδειξε και η περίπτωση Βγενόπουλου, στον κίνδυνο επιθετικής εξαγοράς του ΟΤΕ.
    Αγοράζοντας η Deutshe Telekom το 20% του ΟΤΕ από τον Βγενόπουλο, θα μπορούσε να αποκτήσει από το Χρηματιστήριο πρόσθετες μετοχές μέχρι και πλειοψηφίας, αφήνοντας το κράτος στη γωνία να ..κλαψουρίζει.."

    Δεν σας λέει κάτι αυτό?Εμένα μου λέει πως δεν υπάρχει άλλλη επιλογή και πως εργαζόμενοι και πελάτες πρέπει να συμβιβαστούμε.Είναι η πιο λογική λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το ότι το μοναδικό κόμμα που δεν δικαιούται να κλαψουρίζει για την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων και γενικά τον περιορισμό του δημόσιου τομέα, είναι το ΠΑΣΟΚ αφού αυτό ξεκίνησε και τα ίδια θα έκανε αν ήταν σήμερα κυβέρνηση! Τα υπόλοιπα είναι για τους κουτούς!!

    Τώρα όσον αφορά για τον κρατισμό και τα προβλήματά του που ομολογώ πολύ εύστοχα αναπτύσσεις, δεν νομίζω ότι η μόνη λύση για να αποφευχθούν οι ράθυμοι και θρασσείς υπάλληλοι που περιγράφεις είναι το ξεπούλημα σε επιχειρηματίες κερδοφόρων μάλιστα επιχειρήσεων του κράτους μας. Δηλαδή θέλεις να πεις: "πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι" ;; Αλλος τρόπος όπως να θεσπισθούν κανόνες χρηστής διοίκησης και ελέγχου πραγματικού (χωρίς ασυλίες και σύντομες παραγραφές) των υπηρετούντων στον κρατικό τομέα και στην πολιτική δεν υπάρχει;;;
    Τότε ας πούμε όλοι "σφάξε με αγά μου ν΄ αγιάσω"!!!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ marianaonice
    Καλή μου φίλη νομίζω ότι κατά καιρούς έχουν εφαρμοστεί κάποια μέτρα .
    Είδαμε αποτέλεσμα;
    Μία σύντομη βόλτα από μια ιδιωτική εταιρεία και μια εταιρεία του δημοσίου, πείθει και τον πλέον κακόπιστο για την παροχή υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση που προσφέρουν αμφότερες.
    Εκτός των τριτοκοσμικών χωρών ,πουθενά αλλού δεν εφαρμόζεται η πολιτική του "πλέον του δέοντος κρατισμού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και τα τιμολόγια πολύξερε politis? όταν σου έλθουν κάτι τεράστιοι λογαριασμοί από τον ιδιώτη θα κλαψουρίζεις για την ασυδοσία του κεφαλαίου ή μήπως είσαι ματσωμένος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ BLOGG ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΕ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Alexis
    O ιδιωτικός ανταγωνισμός λειτουργεί πάντα υπέρ του καταναλωτή.
    Πάρε παράδειγμα την τηλεφωνία.
    Ο ΟΤΕ έχει αυτή την στιγμή υψηλότερα τιμολογιακή πολιτική (+ το πάγιο) απ`ότι οι ιδιωτικές εταιρείες.
    Ακόμη και τώρα που αναγκαστικά έχει ακολουθήσει, κατά κάποιον τρόπο, στις προσφορές των ιδιωτικών εταιρειών.
    Και πάντα μην ξεχνάς ότι λιγότερο "κράτος" σημαίνει λιγότερα έξοδα στον προϋπολογισμό, τον οποίον ΕΜΕΙΣ όλοι, μέσω των διαφόρων φορολογιών(άμεσες και έμμεσες )καλούμεθα να τον ...."συμπληρώνουμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολίτη λυπάμαι.
    Με απογοήτευσες.
    Είσαι κι εσύ μου φαίνεται από τους εργολάβους της "ενημέρωσης".

    Έρχερται και η μεγαλης έμπνευσης επιχειρηματολογία της Μπακογιάννη για το Σκοπιανό.
    Εκεί να σε δω φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. διαφωνώ με τους φίλους που φαίνεται η καρέκλα του δημοσίου υπαλλήλου δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα.Ε΄ναι μονόδρομος η λύση.Μας παίρνει να ρισκάρουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευκολα κάποιοι προσπαθούν να τοποθετήσουν ταμπέλες κρυβόμενοι πίσω απο ένα " Ανώνυμος".
    Ο οποιοσδήποτε blogger έχει το θάρρος να εκθέτει τις απόψεις του .

    ...@ "Ανώνυμους"
    Γιατί δεν δημιουργείτε ένα blog(5 λεπτά δουλειά) και να παραθέσετε τις απόψεις σας;
    Γιατί προσβάλετε τον Α ή Β blogger για τις απόψεις του;
    Μήπως γιατί τελικά εσείς είσαστε τα πληρωμένα "παπαγαλάκια"(με διαφόρους τρόπους π.χ κομματικούς, χρηματικούς, συντεχνειακούςκ.λ.π);

    Πολίτη μην τους δίνεις σημασία ,όπως κάνουμε και εμείς οι υπόλοιποι.
    Όποιος έχει το ΘΑΡΡΟΣ να εκθέτει τις απόψεις του , οι στατιστικές των επισκέψεων του δείχνουν έαν αυτό έχει την αποδοχή των πολιτών(ασχέτως εαν συνφωνούν οι διαφωνούν με αυτές).
    Ο διάλογος γίνεται μέσα απο επιχειρήματα και όχι μέσα απο στείρες αντιπαραθέσεις και επικολλήσεις ..."ταμπελών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εφοσον σημερα καποιοι φιλοι με τα σχολια τους κατηγορουν τον politis-gr,για "Βγενοπουλο","εργολαβο",κτλ, τοτε ισως και εγω δικαιουμε να τους χαρακτηρισω ως κρατικοδιαιτους και μελη του κομματικου/συνδικαλιστικου υποκοσμου.Επισης εφοσον ανηκω στην κατηγορια των μικρων ελευθερων επαγγελματιων που ποτε δεν εχουν δεχθει κανενος ειδους κρατικης βοηθειας/επιχορηγησης,που δεν εχουν δει ποτε ουτε τη σκια των Ευρωπαικων"πακετων",και που φορολογουνται αδιστακτα ωστε να διατηρουν οι σχολιαζοντες φιλοι μας τις θεσεις τους στο δημοσιο κομματικο/συνδικαλιστικο υποκοσμο, δικαιουμε να γνωριζω και να ελεγχω την τυχη των χρηματων μου, και του κοπου μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενώ εσύ ρε επώνυμε attica μας αποστόμωσες με τα επιχειρήματά σου.
    Και το politis δεν λέω επώνυμο .... βαρύ σαν ιστορία!!!!Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
    Η κομματική θεώρηση των πραγμάτων είναι ΠΑΝΤΑ λάθος.
    20 Απρίλιος 2008 5:45 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στο θέμα του δημοσίου έχεις απόλυτο δίκιο .
    Το ζούμε καθημερινά.
    Όσο για τον κ. Παπανδρέου μέσα στην αγωνία των γκόλοπ και της φυγής προς τα αριστερά πολλών ψηφοφόρων του θα ξεχάσει και που ...γεννήθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απο την πολλη κουβεντα γι αυτον, επεσε και τσακιστηκε ο ανθρωπος.(χερι-πλατη).
    Τωρα, για τα αλλα. Οπως ειπε και ο ιδιωτης προηγουμενως, δεν μπορει να τα παιρνουνε χοντρα καποιοι και εν πολλοις να τα ξυνουν, ενω αλλοι, πληρωνουν τα σπασμενα.
    Ειτε ειναι καποιοι εργοδοτες τιμιοι,(αν υπαρχουν βεβαια απ αυτους), ειτε οι πολλοι εργαζομενοι στον ιδιωτικο τομεα, που σκοτωνονται στη δουλεια με τη χατζαρα της απολυσης πανω απο τα κεφαλια τους.
    Εκει να δεις ανασφαλεια κυριε του ΟΤΕ.
    Θα σας πω τωρα ενα παραδειγμα για το ποιοι ειναι οι ΟΤΕτζηδες και τι δουλειες κανανε.
    Φιλος, δουλευε σε ιδιωτη, ως μηχανιος μελετητης συστηματων ενδιαφεροντος ΟΤΕ.
    Οταν παραγγελθηκε νεο συστημα, επρεπε να πανε καποιοι να μαθουν να τα χειριζονται.
    Πηγαν λοιπον μερικοι στην εταιρια για να μαθουν, τρομαρα τους.
    Μετα μιση ωρα, ο μεγαλυτερος εφυγε, γιατι ειχε δουλεια. Μετα απο αλλη μιση, εφυγε και ο αλλος.Στις δυο ωρες, εφυγαν ολοι πλην ενος, του νεωτερου, που καθησε μεχρι τελους.
    Τα λεφτα βεβαια, τα επαιρναν ολοι.
    Ετσι γινεται και στις ιδιωτικες εταιριες, οπως ξερουμε ολοι...
    Γι αυτο, οταν ανοιγετε το στομα σας να πειτε κατι, να το σκεφτοσαστε καλα πρωτα.
    Και αν μου πειτε οτι δεν ειναι ολοι ετσι, ας τους μαζευατε να μην τα κανουν, αφου ετσι θιγοσατε ολοι, αφου ολοι μεν πληρωνοσαστε, αλλα μερικοι μονο δουλευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν αμφιβάλλω ότι πολλά είναι όπως λέγονται.Ωστόσο αυτό παραβλέπει την ευθυνη των πολτικών που οφείλουν να δημιουργήσουν ένα δημόσιο τομέα που να λειτουργεί.
    Λησμονείτε ότι δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί όλο το κράτος.Στρατός,αστυνομία,δικαστήρια,εφορίες,δήμοι,νομαρχίες σχολεία ,νοσοκομεία και πολλά άλλα θα είναι κρατικά.Εκεί τι θα γίνει;
    Είναι πολύ απλουστευτική η αυτοανακήρυξη των πολιτικών ως άχρηστων που δεν μπορούν να διοικήσουν και πρεπει να πουλήσουν στους ιδιώτες.
    Το πρώτιστο καθήκον τους είναι να φτιάξουν το Δημόσιο ώστε να λειτουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @10.50
    Το άρθρο κάνει σαφή αναφορά για τον ΟΤΕ.
    Υπάρχουν και κάποιες υπηρεσίες όπως αναφέρεις που δεν είναι δυνατόν να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα.
    Μια λύση είναι και η πλήρης άρση της μονιμότητας.
    Αλλά εάν συμβεί αυτό ανοίγουν οι Ασκοί του Αιόλου για την εκμετάλλευση του χώρου από τα κόμματα.
    Τέλος πάντων ας προχωράμε σιγά-σιγά και ....βλέπουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βλέπω.....
    Σβήνεις.........
    Μετανοιώνεις.......
    Ξαναγράφεις.......

    Μεγάλη βδομάδα είναι οι μετανοήσαντες συγχωρούνται.

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ .... σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Ανώνυμο 10.59
    Γιατί είσαι άδικος;
    Το σχόλιο σου σβήστηκε κατά λάθος αντί αλλού, υβριστικού, και αμέσως όταν αντιλήφθηκα τι έγινε το επανέφερα.
    Είναι κρίμα χωρίς να γνωρίζεις προσωπικά ένα άτομο ,να είσαι εμπαθής απέναντι του ,μονό και μόνο για (πιθανώς) κομματικούς λόγους.
    Δεν ανήκω πουθενά φίλε μου και τα άρθρα μου το αποδεικνύουν.
    Εσύ μπορείς να κάνεις το ίδιο;
    Δηλαδή να γράψεις σχόλιο με το (πραγματικό ) nickname σου ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε, μέσω των απόψεων σου , να σε κρίνει;

    Σου εύχομαι(ειλικρινά) ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Politis αρχικά θέλω να σου πω ότι παρακολουθώ με ενδιαφέρον το μπλογκ σου, αν και αρκετές φορές διαφωνώ. Πιο πάνω λες ότι ο ιδιωτικός ανταγωνισμός λειτουργεί πάντα υπέρ του ιδιώτη. Αυτό δεν είναι απόλυτο(βλέπε τράπεζες και διάφορα καρτέλ). Ούτε φυσικά ισχύει το ό,τι ανήκει στο δημόσιο είναι "καλό". Όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Είμαι και εγώ υπέρ της αποκρατικοποίησης, το κράτος όμως οφείλει να ελέγχει και να προστατεύει, όχι να κηδεμονεί, τους πολίτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Foititakos
    Αγαπητέ μου φίλε σ`ευχαριστώ για το σχόλιο σου που μου δίνει την ευκαιρία να αναφερθώ στα "καρτέλ".
    Σε μια αναπτυγμένη καταναλωτική κοινωνία η αντίδραση ενάντια στα "καρτέλ" είναι μια και μοναδική.
    ΜΑΖΙΚΑ Καταναλωτικά Κινήματα!!!
    Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία σ`αυτόν τον τομέα είναι σε νηπιακή μορφή.
    Κάποιες προσπάθειες που έχουν γίνει κατά καιρούς δεν βρήκαν την ανάλογη ανταπόκριση από τους πολίτες.
    Πρέπει να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση και πρωτίστως να καταλάβουμε την Δύναμη μας.
    Όταν γίνει αυτό (που θα γίνει κάποια στιγμή) τότε το "καρτέλ" θα είναι απαγορευμένη έννοια για τους επιχειρηματίες γιατί θα τους οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή.
    Εκεί πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια όλων μας.
    Να αφυπνίσουμε την καταναλωτική συνείδηση των συμπολιτών μας και να γιγαντώσουμε τα καταναλωτικά κινήματα.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτά τα τέσσερα είδη "υπαλλήλου", που περιγράφεις, μπορούμε να ξυπνήσουμε μια μέρα και να μην υπάρχουν....?
    Ει δυνατόν.... και το είδος των πολιτικών, που ευθύνεται γι΄αυτό?
    Υπάρχει κάποια ελπίδα με τις ιδιωτικοποιήσεις να γίνουν "είδος προς εξαφάνιση" μήπως και γλιτώσουμε...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οχι, δεν προκειται να κανουμε τιποτα με τα καρτελ. Κι αυτο, γιατι στην Ελλαδα υπαρχει μια παραοικονομια του 30%, αρα, υπαρχει πολυς κοσμος, που δε ρωταει ποσο κανει κατι. Εχει λεφτα, μαυρα, και πληρωνει ανετα.
    Αν δεν ηταν ετσι, δε θα πληρωνατε τους καφεδες σας 4 και 5 ευρω χαλαρα.
    Ποιοι εισαστε εσεις, κροισοι και δινετε αυτα τα λεφτα,οταν οι Ευρωπαιοι, με πολυ μεγαλυτερους μισθους, δινουν τα μισα;
    Και βεβαια δεν ξερω αν το εχετε καταλαβει, ο καφες, διαμορφωνει τις τιμες και των αλλων προιοντων. Ναι, δεν κανω πλακα. Ο οποιος παραγωγος λεει, αφου πληρωνεις για εναν καφε 5 ευρω, γιατι να μη βαλω εγω τις ντοματες 3 το κιλο;Ετσι ειναι οπως σας το λεω.
    Αν δεν σπασει λοιπον η μαυρη οικονομια, δεν προκειται να γινει τιποτα. Και επειδη αυτο δεν προκειται να γινει, αφου ειναι πολυς κοσμος ανακατωμενος,και αρα οι πολιτικοι δεν προκειται να χαλασουν τη βολη τους και να στενοχωρησουν τους πελατες τους, σκαστε και πειναστε.
    Εκτος και αν γινει κανα κομμα των νηστικων. Των ξεβρακωτων.(sans culottes),που ισως και να ταρακουνησουν τα νερα.Πραγμα που δεν το βλεπω.Τον Τσιπρα βαλανε στον κοσμο για προτυπο. Ειδατε το αρθρο στα Νεα;Χεσε μεσα δηλαδη.
    Οσον αφορα τελος στους υπαλληλους, που γραφει ο αλλος φιλος, οχι φιλε μου. Δεν θα γινει τιποτα. Κι αυτο γιατι οι Ελληνες θα πηγαινουν συνεχεια στους βουλευτες να τους γλειφουν, για να διορισουν τα παιδια τους περα απο τις ικανοτητες τους και πατωντας τους αλλους που ειναι πριν απ αυτους στη σειρα.
    Τι ψαχνεις τωρα; Δεν υπαρχει ελπιδα, δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή