Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Πάταξη της διαφθοράς ! ……ναι μεν ……αλλά….

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, ο μέσος πολίτης άρχισε να βιώνει ολοένα και πιο επώδυνα τη διαφθορά στις πολλαπλές παραλλαγές της.

Σταδιακά, η νοοτροπία του εύκολου κέρδους, η άτυπη νομιμοποίηση της συναλλαγής, , το καθεστώς της ατιμωρησίας, δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για ν’ αναπτυχθεί η διαφθορά ως άλλη Λερναία Ύδρα.

Οι «εστίες μόλυνσης» είναι λίγο-πολύ σε όλους μας γνωστές:

Η διαφθορά φώλιασε σταδιακά σε όλο σχεδόν το φάσμα της δημόσιας διοίκησης,

Και ενθάρρυνε την ανάδυση μιας ισχυρής εξωθεσμικής ομάδας πίεσης, που φιλοδοξούσε να ελέγχει τη θεσμική εξουσία και τις εξελίξεις.

Βαθμιαία, ξεκινώντας από την κορυφή, η διαφθορά έφθασε να εμποτίσει και τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας.

Όταν το 2004 ο Ελληνικός λαός ,κουρασμένος επί δεκαετίες από την αλαζονεία και τον κυνισμό του ΠΑΣΟΚ , μα πάνω απ` όλα μην αντέχοντας άλλο την έντονη «μπόχα» της διαφθοράς , έδωσε την διακυβέρνηση της χώρας μας στην NΔ και θέλησε να αλλάξει σελίδα .

Η κυβέρνηση της ΝΔ κέρδισε την ψήφο του με «όχημα» την καταπολέμηση της διαφθοράς .

Και προς τα εκεί πρέπει να …οδηγηθεί!

Επειδή όμως στην ζωή μου δεν έχω αποδεχθεί τον «μηδενισμό» ως τρόπο ζωής και έκφρασης, οφείλω να ομολογήσω ότι έγιναν κάποια σημαντικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.

Η κατάργηση του περιβόητου «Μαθηματικού Τύπου» και η επιστροφή στον τυπικό μειοδοτικό διαγωνισμό, αποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό τη διαφάνεια στα δημόσια έργα.

Η μετατροπή της απιστίας των δημοσίων υπαλλήλων από πλημμέλημα σε κακούργημα, (όπως ήταν μέχρι τη δεκαετία του ’90) σίγουρα είναι βήμα προς τα εμπρός.

Όπως επίσης βήμα προς την σωστή κατεύθυνση είναι και η μετατροπή της δωροδοκίας δικαστή από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Αλλά φοβάμαι ότι η κυβέρνηση λησμονεί την σοφία του λαού μας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις διαφορές παροιμίες του.

Και μία από αυτές λέει ότι …..«το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

Εάν θέλει πράγματι να επιταχύνει τον πόλεμο για την εξάλειψη της διαφθοράς θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει και στην μετατροπή της δωροδοκίας (παθητικής και ενεργητικής) πολιτικών προσώπων από απλό πλημμέλημα, που είναι σήμερα ,σε κακούργημα.

Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται η δωροδοκία του δημοσίου υπαλλήλου ή του δικαστή κακούργημα και η αντίστοιχη δωροδοκία του βουλευτή ……πλημμέλημα !!!!!

Αυτό είναι το κεφάλι και από εκεί θα έπρεπε να ξεκινήσει!

Μόνο έτσι θα μπορέσει η Δικαιοσύνη να προχωρήσει στη διαλεύκανση φαινόμενων διαφθοράς.

Και για να το διευρύνω περισσότερο , θα έπρεπε να μετατρέψει αντίστοιχα ΚΑΙ των νομαρχών και των δημάρχων, καθώς επίσης το ίδιο και για τους διοικητές των ΔΕΚΟ που ως τώρα βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας.

Θεωρώ ότι μια τέτοια ενέργεια από την κυβέρνηση μπορεί να βρει έντονη αντίδραση από πλευράς των βουλευτών, νομαρχών και δημάρχων αλλά …..δεν πειράζει.!!

Θα δοθεί η ευκαιρία στον απλό πολίτη να …κρίνει και να ξεκαθαρίσει την ….ήρα από το στάρι !!!

Άλλωστε …..Όποιος έχει την μύγα ….μυγιάζεται λέει ο λαός μας !

32 σχόλια:

  1. 25 Μαρτίου 1842 διαβαστε τι έγραφε, επιστολή του Διονυσίου Σολωμού στον Γεώργιο Τερτσέτη δικαστή στην δίκη του Κολοκοτρώνη.

    "Πάνε είκοσι ένα χρόνια σαν σήμερα που ή Ελλαδα έσπασε τις αλυσίδες. Η μέρα συτή του Ευαγγελισμού είναι μέρα για χαρά και για δάκρυα. Χαρά για τα μελλούμενα, δάκρυα για την σκλαβιά την περασμένη.
    Και για το σήμερα τι να είπω? Η διαφθορά είναι τόσο γενική κι έχει τόσο βαθιές ρίζες, που σε κάνει να σαστίζεις. Μόνον όταν οι αφορμές της διαφθοράς εξολοθρευθούν πέρα ως πέρα, θα μπορέσουμε να έχουμε μία ηθική αναγέννηση. Τότε, το μέλλον μας θα είναι μεγάλο, όταν όλα στηριχθούν στην ηθική, όταν θριαμβεύσει η δικαιοσύνη, όταν τα γράμματα καλλιεργηθούν όχι για μάταιη επίδειξη, παρά για το όφελος του λαού, που έχει ανάγκη από πραγματική παιδεία και από μόρφωση όχι σχολαστική."

    Πές μου σε παρακαλώ δεν είναι σαν να το έχει γράψει τώρα...????

    Τί διάολο... η διαφθορά είναι συστατικό της φυλής?

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aληθεια πειτε μου πως γινεται ενα κρατος , που απο τη μερα που δημιουργήθηκε (1830 εννοώ) το μόνο που κάνει είναι να τρώει απο δανεικά , να αλλάξει χωρίς να αλλάξουν και οι κυβερνήτες του .
    Γιατι οι κυβερνήτες που πέρασαν από τοτε μέχρι σήμερα προέρχονται ουσιαστικά από το ίδιο εξουσιαστικο γενεολογικό δέντρο .

    Και πείτε μου τώρα πως γίνεται ένας λαός , που από την ώρα που δημιούργησε το κράτος του έχει μάθει να ανταποκρίνεται σε ρουσφετο πολιτικοπαίχνιδα , να αλλαξει χωρίς αλλάξουν και οι συσχετισμοί πλουτοκρατίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φαινόμενο της διαφθοράς τελικά είναι αποκλειστικά συνδεδεμένο με την υπάρξη του κράτους που γεννά και την γραφειοκρατία. Τελικά όσο λιγότερο κράτος... τόσο λιγότερη και η διαφθορά.
    Αλλή και πάλι, κάποιο τρόπο θα βρούμε.... είναι κακό χούι αυτό... και ως γνωστόν πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "οφείλω να ομολογήσω ότι έγιναν κάποια σημαντικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση"

    Είσαι σίγουρος γι' αυτό Πολίτη; Αποψή σου βέβαια και απόλυτα σεβαστή. Αφουγκράσου όμως λίγο καλύτερα το περιβάλλον γύρω σου, τους ανθρώπους, τους θεσμούς και συλλογίσου ξανά αν όντως έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Βεβαίως και δεν είμαστε ΜΑΟ-ΜΑΟ. Κάποιες επιμέρους σωστές διατάξεις σε κάποια νομοσχέδια που σίγουρα υπάρχουν δε συνιστούν απαραίτητα βήματα προς τα εμπρός. Από όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης (μαζί κι αυτή του Μητσοτάκη) έχουν γίνει βήματα προς τα εμπρός σε διάφορους τομείς ,και βήματα πίσω βέβαια σε άλλους. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση μου δίνει την εντύπωση ότι δεν πάει σχεδόν τίποτα σωστά. Μακάρι να κάνω λάθος...

    Κρατώ αυτό που είπες "Εάν (η κυβέρνηση) θέλει πράγματι να επιταχύνει τον πόλεμο για την εξάλειψη της διαφθοράς.." που σημαίνει μάλλον κάτι το προφανές: Δεν θέλει

    Φιλικά
    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @George
    Για να καταλάβω φίλε μου, γιατί και εγώ δεν θέλω να τα μηδενίζω όλα.
    Κάποιοι γύρισαν την απιστία των δημοσίων υπαλλήλων από κακούργημα σε πλημμέλημα,και η σημερινή κυβέρνηση το επανέφερε σε κακούργημα.Δεν είναι βήμα προς την σωστή κατεύθυνση;
    Και τα υπόλοιπα (Μαθηματικός τύπος,Δικαστές)που αναφέρει δεν είναι βήματα προς την σωστή κατεύθυνση;
    Εάν φοράμε κομματικές-ιδεολογικές παρωπίδες μηδενίζοντας τα πάντα ,μόνο κακό κάνουμε τόσο στον εαυτό μας όσο και στην κοινωνία μας.
    Ας κοιτάξουμε όλοι μαζί άσχετα των ιδεολογικών μας πεποιθήσεων να πιέσουμε για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλοι μου αν και κινδυνεύω να θεωρηθώ πεσιμιστής νομίζω ότι το σχόλιο για το Σολωμό κρύβει μια σημαντική παράμετρο.Μπορεί κανείς να αρνηθεί την διαφορετικότητα ανάμεσα στον Έλληνα της εποχής της Αρχαίας Ελλάδας,της Ρωμαικής κατοχής,της Βυζαντικής αυτοκρατορίας με τον σημερινό πολίτη;Τότε είμασταν εμείς αυτοί που επιβάλλαμε τον πολιτισμό μας στους "βάρβαρους".Δυστυχώς 400 χρόνια τουρκικής αιμομιξίας,επικοιστικών μετακινήσεων λαών,εκκαθαριστικών επιχειρήσεων κλπ έχουν επιρρεάσει το DNA.Πολύ λυπάμαι ότι είτε δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουμε ως λαός είτε κάτι τέτοιο θα είναι τυχερά να δουν τα δις δις δισέγγονα μας.
    Ουαί τους Δαναούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς το σχόλιο περί διαφθοράς έρχεται μετά από την κατάπτυστη, κατά τη γνώμη μου, άποψη του Politis ότι οι Έλληνες του εξωτερικού ξεπουλήθηκαν για μια "πράσινη κάρτα". Ολίσθημα μέγα. Περίμενα μια συγγνώμη ή μια διευκρίνηση δημόσια. Δεν έγινε. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Συγγνώμη politis αλλά μέχρις αποκαταστάσεως κρίνεσαι, τουλάχιστον για μένα, πλήρως αναξιόπιστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η γνωμη μου ειναι, πως οι ανθρωποι που θα μπορουσαν να κανουν κατι σ αυτη την κατευθυνση, κλαδευονται κανονικα απο το συστημα, με τον ενα, η τον αλλο τροπο.
    Απο την εποχη του Κολοκοτρωνη, που οι αγωνιστες πηραν τον πουλο και εγιναν πολλοι απ αυτους, ληστες για να επιβιωσουν, μεχρι την εποχη του εμφυλιου, που πολλοι εντιμοι ανθρωποι, που ηταν αριστεροι, χωρις αυτο να ειναι τυχαιο, κλαδευτηκαν κανονικα, ακομα και με στησιμο στον τοιχο, εκοτς απο τις πολυχρονες φυλακισεις.
    Και δε μιλαω για τα μεγαλοστελεχη, που συνηθως δεν παθανε τα περισσοτερα. Μιλαω για απλους ανθρωπους, που τους εφαγε το σκοταδι, με διαφορα προσχηματα.
    Το ιδιο εγινε και με τη χουντα. Οι ανθρωποι με χαρακτηρα, που δεν μπορουσαν να ανεχθουν αυτα που γινοντουσαν, εφαγαν το κεφαλι τους με διαφορους τροπους, ετσι ωστε εμεις, (τα ανθρωπακια), να μην μπορουμε να κανουμε τιποτα στην κατευθυνση που λεμε.
    Γιατι απορειτε λοιπον οτι δε γινεται τιποτα; Πιος να το κανει, εμεις; Μα εμεις ειμαστε ανικανοι, η ανημποροι, η δειλοι.
    Και ετσι,
    δειλοι μοιραιοι και αβουλοι ανταμα,
    προσμενουμε ισως καποιο θαμα.
    Σας στενοχωρησα; Ξυδι φιλοι μου,ξυδι.
    Τουλαχιστον εγω, λεω αυτο που νοιωθω οτι ειναι η αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η διαφθορά στις μέρες μα ς είναι στο πικ...Πρέπει να γίνουν και πολλά άλλα ...Πάντως η μετατροπή από πλημμέλημα σε κακουργημα δωροδοκίας βουλευτών δημάρχων κτλ είναι μια κίνηση προς τα μπρός....και αν γίνει τόσο το καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Politi, entaksei otan eixa diavasei kati kalo pros thn ND eixa pei "etyxe", alla synexizeis na ypostirizeis thn ND xwris na kratas ta prosxhmata. ELEOS. Einai san na akouw ton Tragka auta pou grafeis. Leei synexeia "ymnous" sthn ND kai pou kai pou petaei kai kati kako, etsi gia to gamoto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καθίστε να δούμε ΤΙ αντιδράσεις και από ΠΟΙΟΥΣ θα προέλθουν , ΕΑΝ ...κάνει η κυβέρνηση μια τέτοια κίνηση.
    Τότε θα καθαρίσει η ήρα απο το στάρι όπως λέει και ο politis-gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κάθαρση είναι απαίτηση όλων μας.
    Δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην το υποστηρίζει.
    Τώρα το πως , εάν δωροδοκηθεί ένας πολιτικός, να θεωρείται πλημμέλημα (και να προστατεύεται μέσω της βουλευτικής ασυλίας) δεν μπορώ να το καταλάβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε φίλε μπορείς να πεις τα πάντα,αλλά όχι και τον πολίτη νεοδημοκράτη.Είναι από τους λίγους που μας 'εχουν μείνει εδώ μέσα να γράφουν σοβαρά πράγματα και στην τελική υπάρχουν φορές που τα χει χώσει και σε υπουργούς.Πρέπει να μάθεις να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις...φιλικά γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Proxwra kai grapse ...sthrizoyme politis se diavazoyme kathimerina.H diafthora den einai ellhniko fainomeno,kala pame teleytaia pantws

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ ανώνυμο 9.05

    Αγαπητέ φίλε γράψε στα Ελληνικά σε παρακαλώ. Μπορείς!
    Το σχολιό σου ..τι να πώ!
    Έχω γράψει άρθρα κατηγορώντας την Μπακογιάννη,τον Πολύδωρα, τον Σπηλιωτόπουλο,τον Τατούλη αλλά και ολόκληρη την κυβέρνηση σε κάποια θέματα.
    Ψάχνοντας στα διάφορα σχόλια θα δεις ότι κάποιοι (φορώντας τα χρωματιστά γυαλιά τους ή και όχι γιατί απλά ....έχουν συμφέροντα )κατά καιρούς με έχουν ....κατατάξει στην ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ (το Βενιζελικό), στην Ευρύτερη Αριστερά κ.ο.κ
    Από αυτό και μόνο θα έπρεπε να καταλάβεις ότι δεν ανήκω σε ΚΑΝΕΝΑ , παρά μόνο στον ....εαυτό μου!
    Τώρα το ΠΩΣ το άρθρο το χαρακτηρίζεις φιλικό προς την ΝΔ, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω.
    Ίσως είσαι επηρεασμένος από τα διάφορα ΜΜΕ και επιθυμείς το οποιοδήποτε άρθρο να είναι "χρωματιστά καταγγελτικό" .
    Δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι υπάρχουν και άνθρωποι που μπορεί να είναι "ευπρεπώς καταγγελτικοί" χωρίς να έχουν αποδεχτεί τον "μηδενισμό" ως τρόπο ζωής και έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολίτη η ειρωνία τύπου ΜΠΟΡΕΙΣ! εντάσεται στο ευπρεπώς καταγγελτικό;

    Μη τρελαίνεσαι κι ο Τατούλης τα έχωσε στη κυβέρνηση κι αυτός ευπρεπώς καταγγελτικός ή μήπως κρυφοπασόκος ;

    Σε μπλογκ είμαστε ασε το καθένα να πει τη μαλακία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...Eτσι κι αλλοιως, το γραψιμο, λειτουργει ψυχοθεραπευτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μετά τα 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ, στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων, το θεμελιώδες αξίωμα της Δικαιοσύνης ανεστράφη: όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου! Όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες, όλοι λαμόγια, όλοι υπηρετούν τα σκάνδαλα και την διαφθορά! Αυτή είναι η… μεγάλη "υπηρεσία" που προσέφεραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απαιτούνται θέσεις και λύσεις ξεκάθαρες,με αποφασιστικότητα για την εξάλειψη της κάθαρσης άσχετα με τις αντιδράσεις των κατεστημένων παρασιτικών μικροσυμφερόντων που εξέθρεψαν οι διάφορες Κυβερνήσεις του Χθες και έχουν ρημάξει εδώ και δεκαετίες αυτόν τον τόπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο POLITIS Ν.Δ?
    Δηλαδή αν βλέπει κάποιον να προσπαθεί να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο να μην σταθεί σ΄αυτό, να μην το σχολιάσει θετικά? Αμέσως έτοιμη την "ταμπέλα" για να την κρεμάσουμε...? Κουραστικοί γίνεστε...
    Θα πρέπει τα κανάλια της σκέψης μας όπωσδήποτε να έχουν "χρώμα"?
    Δεν μπορούν να είναι διάφανα, για να έχουμε και την δυνατότητα να τα βλέπουμε όλα καθαρά όπως είναι?

    M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. EKANAN ΔIKAΣTHPIO ΣTON ANΔPEA,KAI TI EΓINE?TOYΣ EΓPAΨE ΣTA APX.. KAI OYTE ΠATHΣE.KAI ΠOIOΣ ΘA TOY EKANE KATI?AΦOY OΛOI ΔIEΦΘAPMENOI EINAI KAI O ENAΣ EKBIAZEI TON AΛΛO.VIVA MUGABE VIVA! G AΠO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν ο Καραμανλής φίλε μου ήθελε αληθινή κάθαρση δεν ήταν ανάγκη να κάνει τα πλημμελήματα κακουργήματα! Ο δικαστής που είναι διεφθαρμένος πρέπει να φεύγει από το σώμα ακόμη και αν η δωροδοκία ήταν πταίσμα!! Δεν χρειάζεται να γίνει κακούργημα! Το πρόβλημα είναι ποιός τους ελέγχει και ποιοί ελέγχονται! Όσο για τους βουλευτές, αλήθεια τα πιστεύεις αυτά που λες;; Εγώ νομίζω πως όχι!
    Σήμερα καταπιάστηκες με ένα θέμα που και εμένα πολύ με έχει απασχολήσει.
    Καλό σου ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Μarianaonice
    Φίλη μου
    Πιστεύω πάντα αυτά που γράφω !
    Με τη μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα θα καταστεί απαγορευτική η προστασία των βουλευτών με τη διάταξη περί ασυλίας, καθώς σπάνια πλέον δεν αίρεται η ασυλία βουλευτή που διώκεται για κακούργημα.
    Εκτός αυτού έτσι διευκολύνεται η δικαιοσύνη για να κάνει το έργο της(άρση απορρήτου κλπ)κάτι που σε πλημμελήματα δεν μπορεί να κάνει.
    Είναι πολύ επικίνδυνο να αρχίσουμε να μιλάμε για εξαρτήσεις στην δικαιοσύνη γιατί πλέον ο απλός πολίτης θα πάψει να πιστεύει σε αυτήν .
    Οι συνδικαλιστές στον χώρο της δικαιοσύνης ,ας προσέξουν μην απαξιώσουν τον κλάδο τους στα μάτια και στην συνείδηση των πολιτών ,όπως έχει συμβεί και με όλο το φάσμα των συνδικαλιστών.
    Και αυτό αυτομάτως θα μας οδηγήσει σε .....άλλες μορφές πολιτεύματος.

    Το τονίζω! Είναι Επικίνδυνο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η διαφθορά του κράτους εδράζεται στα πολιτικά κόμματα εξουσίας στα μεγάλα και στα μικρά στελέχη τους. Τα στελέχη των μικρών κομμάτων είναι του ιδίου φυράματος σε γενικές γραμμές. Σημαντικότατος τα τελευταία χρόνια, παράγοντας εξάπλωσης της διαφθοράς, αλλά και της ιδεολογίας της, του αγοραίου κυνισμού, αναδείχθηκαν οι δημοσιογράφοι οι μαντρωμένοι σε κόμματα και σπόνσορες. Λειτουργώντας ως ιμάντας διαβίβασης του δίκιου του ισχυρότερου το απίθανο πλήθος από κουραδομήντια διδάσκουν και είναι "φωτεινά" παραδείγματα πώς όλοι τα πιάνουν κι όλα, όπως κι όλοι πουλιούνται κι αγοράζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Gia na yparxei katharsh,prepei na yparxei kai akritos dikaiosynh..vlepete pouthena kati tetoio?Ola ta alla einai ampelofilosofies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν φταίνει οι συνδικαλιστές για την απαξίωση της δικαιοσύνης φίλε μου. Άλλοι είναι αυτοί που απαξιώνουν τη δικαιοσύνη!! Η κάθαρση θα επέλθει αφού καταγγελθούν τα στραβά και όχι να σκεπαστούν, γιατί όσο και να μη φαίνονται έχουν αρχίσει και βρωμάνε!!
    Καλό σου μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΟΞΑΣΟΝ
    Κράτησες πολύ αυτό το post περί λαμογιάς και είναι tempting
    Ας κάνουμε μία ανακεφαλαίωση να δούμε πού βρισκόμαστε

    1/ Σκυλολόϊ από αγύρτες μασκαράδες, κουμπάρους και φίλους , με διασυνδέσεις στά
    υψηλότερα αξιώματα διορίζονται και διορίζουν το σόϊ τους και τίς γκόμενές τους ,
    και όλοι μαζύ αλωνίζουν καί λυμαίνονται τό δημόσιο χρήμα . Στήνουν οι αχρείοι μαιμού
    διαγωνισμούς για εκατοντάδες ημέτερους και τρέχεις εσύ με την ελπίδα -
    στο κόλπο και οι συνδικαλοξυπόλυτοι, 10 δικοί μου 5 δικοί σου... ετσι πάει
    2/ Ολα αυτά τα τσόλια και λοιπά λαμόγια σε αγαστή σύμπνοια με τούς δήθεν
    εργατοπατέρες συνδικαλιστές της ρεμούλας αδιακρίτως πολιτικού χρώματος εχουν κάνει
    θύλακες καί εχουν στήσει πάρτυ με τα ασφαλιστικά και κρατικά ταμεία .
    Κάποιοι μάλιστα είναι και σε διατεταγμένη υπηρεσία για τήν χρηματοδότηση του κόμματος
    που υπηρετούν - μέχρι να τους πιάσουν - εκει καίγονται.
    Πού είναι τα ονόματα των συνδικαλιστών πού υπέγραψαν για τα ομόλογα... τα κατάπιαν .
    ε βέβαια αφού ο ενας ξυπόλυτος καλύπτει τον αλλον.
    (Ξυπόλυτοι γιατί οι περισσότεροι απ'αυτούς αν σηκώσεις το αρμάνι παντελόνι δεν φοράνε
    καλτσες ).
    Και το βλέπεις ξεκάθαρα αφού το σύστημα άλλους τούς έκανε βολευτές και αλλους τούς 'αξιοποίησε'
    επαγγελματικά. Παράγκες με εργατολόγους που ξεσκίζαν το κοσμάκη μέσα στο χώρο
    της ΓΣΕΕ κι' εκείνοι δήθεν το αγνοούσαν. Ναί " διέλαθε της προσοχής των "
    Λέγεται οτι μεγάλο τμήμα των χρημάτων απο την Μιζενς πήγαν σε μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ και
    στούς συνδικαλοξυπόλητους - φήμες ? . Γιατί ομως το ΥΠΠΟ 'τραμπουκωνει' καθε χρόνο
    με δεκάδες εκατομ.(ευρώ) τα συνδικάτα .
    Απο πότε και γιατί τα συνδικάτα διαχειρίζονται κρατικά χρήματα .

    Τα ίδια λαμόγια διαλύσαν το ΝΑΤ και τα ιδια λαμόγια καναν χοντρές κονόμες όταν διναν
    δις και τρίς άτοκα στίς τράπεζες... που είναι αυτά τα λεφτά ... γιατί δεν τα ζήτησε κανείς.
    Τώρα πού δεν έχει ομόλογα και άτοκα , σκεφτήκαν την συνένωση ταμείων - στην αναμπουμπούλα
    σου λέει κάτι θα αρπάξουμε .

    3/ Διαπλεκόμενα λαμόγια κάθε χρώματος θέλετε με το χρηματιστήριο, θέλετε με τίς αμυντικές
    προμήθειες πού έχουν πλουτίσει ούκ ολίγοι απόστρατοι και μεγαλο-πολιτικάντηδες (μεγαλέμπορος
    όπλων σου λέει πού ξεκίνησε πουλώντας σάντουιτς στο Παλάσκα - σιγά ρε μεγάλε ) ,
    τα μεγάλα οδικά έργα πού τα εχουν μοιραστει δύο εταιρείες νομότυπα δεν λέω με αποφάσεις του ΣτΕ ,
    για ρωτήστε όμως την γνώμη τού προέδρου της Μηχανικής πού επανειλημμένως τούς εχει καταγγείλλει ,
    τα νοσοκομεία με τις προμήθειες πάντα κατόπιν διαγωνισμού δέν λέω,
    την συνεχιζόμενη συνεργασία κράτους με πρώην ' νταβατζήδες' π.χ ΟΠΑΠ...ακυρώθηκε ο διαγωνισμός
    τι να κάνουμε.Γιατί εσείς οι ίδιοι ρε κύριοι με καθυστερήσεις μεθοδεύσατε την ακύρωση.
    Τα Καρτέλ οργιάζουν και λυμαίνονται κυριολεκτικά τα πάντα - σημασία δέν δίνει κανείς και αυτά
    πού σκάνε τα παγώνουν μέχρι το κουκούλωμα π.χ. Vivartia.
    Δίνει η ΔΕΗ φθηνό ρεύμα σε εργοστάσια και καποιοι εξ' αυτών το επιστρέφουν στη ΔΕΗ υπό τύπον
    δικής τους παραγωγής σε πολύ υψηλότερες τιμές νομότυπα δέν λέω , και κανείς δεν ντρέπεται να
    αλλάξει μία διάταξη να σταματήσει τη ρεμούλα π.χ. Μυτιλιναίος (πρώην Αλουμίνιο της Ελλάδος)

    Ετσι για να ξέρετε με λίγα λόγια, σύμφωνα με ανακοίνωση τής ΔΕΗ (25/2/08),
    Το 2004, ο Μυτιληναίος αγόρασε την Αλουμίνιον, και η μέση τιμή ρεύματος δεν υπερέβαινε
    τα $28,83/MWh εν γνώσει αυτού οτι η σύμβαση με τήν ΔΕΗ λήγει το 2006.
    Mε ασφαλιστικά μέτρα τώρα ο Ομιλος Μυτιλιναίου έχει καταφέρει να τροφοδοτείται με ηλεκτρικό
    ρεύμα σε πολύ χαμηλή τιμή με βάση τη Σύμβαση του 1960, παρά το ότι αυτή έχει λήξει
    από το 2006 και η οποία, έχει χαρακτηρισθεί ως «αποικιακή σύμβαση» .
    Ταυτόχρονα επιδιώκει τήν πώληση στη ΔΕΗ του ρεύματος που θα παράγει η μονάδα της ΑτΕ σε
    περίπου 75 ευρώ/MWΗ ενώ παράλληλα αυτή θα αγοράζει από τη ΔΕΗ το ηλεκτρικό ρεύμα που
    χρειάζεται σε περίπου 38 ευρώ/MWΗ. Οικονομική επιβάρυνση στη ΔΕΗ της τάξης των 80 εκατ.
    περίπου ευρώ ετησίως. Η ΑτΕ σκόπιμα έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια επιδιώκοντας
    ετσι μέσα από διαρκείς αναβολές τη διαιώνιση της «αποικιακής σύμβασης» του 1960 .
    Τελευταία αναβολή για δικονομικούς λόγους 28/2/08 .
    Δηλαδή η σύμβαση έχει λήξει ο πελάτης επιβάλλει στη ΔΕΗ το δικό του κοστολόγιο και αυτοί σου λέει
    κολλήσαμε στά διαδικαστικά. Γιατί να μήν σκεφθεί κάποιος τι bonus παίρνει ο καθένας τους.
    Τα ΜΜΕ το έχουν θαμμένο

    Είπανε οτι θα λογοδοτήσουν οι μιζαδόροι και τί εγινε . Μάζεψαν τα στοιχεία για να κάνουν
    τούς μεταξύ τους συμψηφισμούς, τα πάρε-δώσε, να βάλουν και αυτοί το δάκτυλο στο μέλι.
    Το κόμμα εχει πολλά έξοδα κύριοι αν θέλει να παραμείνει στην εξουσία.
    Σιγα μήν τούς ενοιαζε να πατάξουν την διαπλοκή να νοικοκυρέψουν και να ανασυντάξουν το κράτος.

    4/ Διαφθορά, γρηγορόσημα, μίζες, κομπίνες σε όλες τίς δημόσιες υπηρεσίες και σε όλες
    τις βαθμίδες . Που να να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Μπαίνεις σε δημόσια υπηρεσία
    (π.χ πολεοδομία) και ο υπάλληλος σε κοιτάζει σαν γελάδα να σε αρμέξει. Δυσκολίες,
    προσκόμματα, και ασάφειες να σε πελαγώσει . Μετα θα φταίς αν τού τη κάτσεις .
    Το ξερει ο κουφός αλλά δέν κάνει τίποτα να τούς ξετινάξει γιατί ετσι συντηρείται το
    σύστημα πού τον στηρίζει. Η μισή Ελλάδα εκτός σχεδίου γιατί ετσι τούς βολεύει.
    ακούσατε τίποτα για το κτηματολογιο - κανείς δεν πλήρωσε για το πρόστιμο τών 200εκ. ευρώ .

    5/ Εγκληματικότητα θέλετε , εχει γινει κράτος οπερέτα - καταφύγιο κάθε αλλοδοπού
    κακοποιού. Οποιος θέλει μπαίνει και βγαίνει χωρίς έλεγχο. Κλεμμένα αυτοκίνητα περνάν συνέχεια
    τα σύνορα και όλοι σφυρίζουν αδιάφ(θ)ορα
    Αστυνόμευση μηδέν. διαλυμένα τά πάντα, φοβισμένα παιδάκια σε γραφικές υπηρεσίες.
    Οι τσουρόμαγκες οι παλιότεροι εχουν βρεί τίς ακρες καί βυζαίνουν. Τακτικοί λέει θαμώνες του
    κολάδικου στη Συγγρού που τινάχτικε στόν αέρα . διπλα σε σφάζουν κι' αυτοί σιγά τα ωά .
    Εχουν κάνει γκέτο γειτονιές πού μεγαλώσαμε και αν δεν σφάζουν γερους σφάζονται μεταξύ τους.
    Εχουν κατέβει ολόκληρες συμμορίες αλβανών με σκοπό καί πρόγραμμα την δημιουργία εστιών
    έντασης (το ιδιο κάνανε στο Κόσοβο) . Μέχρι τότε κλέβουν, σφάζουν κάνουν εμπόριο ναρκωτικών
    ειναι και τα μπουμπούκια τα δικά μας δεν λέω , και κανείς δεν δίνει σημασία .
    Ανοιξε λέει 'λαική' με ναρκωτικά πίσω απο το δημαρχείο . σιγά τα νέα.
    Τους λές ρε ανοίξτε τα μάτια σας μετά θα είναι αργά και σου απαντάν "ξέρουμε εμείς ,
    εχουν γνώση οι φύλακες"
    Σκατά στά μούτρα σας πού ξέρετε . Οσο ήξερε με τίς πυρκαγιές ο κύριος multipresents, ο χέσε ψηλά
    κι' αγνάντευε του Κίτσου τη ραχούλα , άλλο τόσο τώρα καί ο κύριος ''ευχαριστούμε τούς αλλοδαπούς'' .
    Ρέ δεν πάς να κάνεις καμιά νομικίστικη μελέτη να καλύψεις τις λαμογιές κανενός.... μωρέ πως
    λεγόταν αυτός με μία κατασκευαστική πού πηγαινοερχόσουν. άκουσα δεν πάει καλά.

    Τι άλλο να πιάσουμε καί δεν θα είναι βουτηγμένο στα σκατά .
    Την οικονομία που χαρίζουν δις στις τράπεζες χωρίς ίχνος ντροπής και κυνηγάν μεροκαματιάρηδες για
    πενταροδεκάρες, ή δεν κατάλαβε ο κόσμος τι έγινε με τα ομόλογα των ασφ.ταμείων.
    Την παιδεία που την καταντήσαν σαν τα μούτρα τους και τώρα τήν εκχωρούν στούς μεγαλοσχήμονες
    με τα ιδιωτικά κολλέγια που σε λίγο θα ζητήσουν για '' εκχώρηση '' και τα δημόσια εκπαιδευτικα
    κτίρια, την δικαιοσύνη που έγινε κουκουλοσύνη και όλα στο αρχείο..., ή που με καθυστερήσεις μεθοδεύουν τη
    συγκάλυψη της υπόθεσης Μίζενς ,
    τούς πολιτικάντηδες που οικογενειακά βυζαίνουν χρόνια τώρα αυτό το κράτος.
    Εμ βέβαια ο πατέρας κληροδοτεί το αρχείο με τούς εξαρτώμενους μαλάκες στα παιδιά
    και σόι πάει το βασίλειο λες και δέν έχει αξιόλογους ανθρώπους αυτός ο τόπος.
    'Ανθρωποι που δεν εχουν ένα ένσημο στή ζωή τους θέλουν να μάς κυβερνήσουν ... μπούληδες
    κηφηναριό, ανθρωπάκια της σφαλιάρας.

    Να πιάσουμε και τήν τέταρτη εξουσία τούς δημοσιογράφους. εκεί κι' αν σε πνίγει η μπόχα
    Αν δεν καταλάβατε εδώ υπάρχει αλληλοκάλυψη με τούς πολιτικάντηδες τα τακίμια. Οι μέν έχουν
    το κοσμάκη στη τσίτα τη μιζέρια καί το κυνηγητό να μην υπάρχει χρόνος για σκέψη , οι δέ να μάς
    μπαρουφιάζουν με άσχετα σκουπίδια και κραυγές για να αποβλακώνουν το κόσμο.
    Λές εσύ μετά καλά ρε του τάχωσε για το πήδημα τής κυρά-μαριωρής χτύπησε και το χέρι του .
    Ο κόσμος κατά τα άλλα χάνεται, εσύ έμεινες στη κυρα-μαριωρή, κι'αυτοί παραδίπλα τα πίνουν και
    κανονίζουν την επόμενη αρπαχτή . Μέχρι και στα εξοπλιστικά ειναι μπλεγμένοι ..οχι που δεν θα γλείφανε

    Αυτά ειναι το εύκολο μέρος των ...διαπιστώσεων που ούκ έσονται τέλος

    Κύριοι πάρτε χαμπάρι οι τσουρόμαγκες καταφέραν να κάνουν αυτή τη χώρα μπάχαλο
    και δέν λογαριάζουν τίποτα.
    Ο κοσμάκης πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αναγκάσει το
    κολοκράτος να γίνει σοβαρό . Να αναγκάσει τούς μανδαρίνους να σέβονται τον πολίτη και να τού
    προσφέρουν αυτά που δικαιούται .
    Τα έσοδα του κράτους να μένουν στα ταμεία και οχι να τα λυμαίνονται οι εκάστοτε με τις παρέες τους.
    Γρηγορόσημα, φακελλάκια, κομπίνες, μαιμού διαγωνισμοί, διασπάθιση δημοσίου χρήματος να κυνηγηθούν
    άγρια και ανελέητα .
    Καμμία σχέση με χρώματα, κομματα, πολιτικές πεποιθήσεις - η λαμογιά παίζει παντού .
    Ανάψτε το φώς και οργανωθείτε . Καλά τα ευφυολογήματα, οι ατάκες και το βρίσιμο
    για εκτόνωση , αλλά δεν προσφέρουν κάτι ουσιώδες για να πείς στο τέλος της ημέρας
    'ρε ξεφτύλες σας τσάκωσα' .
    Αρχίστε της καταγγελίες χωρίς ονόματα ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , μην δίνετε ευκαιρία στο συστημα
    Αν καταλάβατε οι ρεμούλες δεν γίνονται μόνο απο έναν υπαλληλάκο - τμηματα ολόκληρα και υπηρεσίες
    συνεργούν και τα μοιράζονται .

    Ahab

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς mariannaonice

    Τώρα; Τόσα χρόνια ΤΙ; Τις ζεμπεκιές του Γιαννόπουλου; Του Πετσάλνικου;
    Ποιος ο ρόλος του Ντ. Ρόβλια (μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ) στις πρόσφατες ανακατωσούρες(Μπάγια);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς Μαράκι,

    Όταν κάποιος πουλάει καλή μου, όλοι θέλουν να τον οικειοποιηθούν!! Και τώρα ο Μπάγιας πουλάει!

    Δεν μιλώ μόνο για τώρα! Σίγουρα κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια... και οι πρώην έχουν την κύρια ευθύνη! Δεν δικαιούνται να βγάζουν δάκρυα κροκοδείλια, αλλά να σπεύσουν να ζητήσουν την κατάργηση διατάξεων που οι ίδιοι ψήφισαν και έφεραν τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πιστεύω οτι κατι πρέπει να κάνει και ο λαός για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά των πολιτικών.Εμείς οι πολίτες οφείλουμε να σταματήσουμε να είμαστε άβουλα όντα που περιμένουν απο την εκάστοτε κυβέρνηση την αλλαγή και αντιμετώπιση των προβλημάτων (στη συγκεκριμένη περίπτωση τη διαφθορά).Προτείνω να οργανωθεί μια πανελλαδική διαδήλωση-πορεία απο ολα τα συνδικάτα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας οπου κύριο αίτημα θα είναι η μετατροπή της δωροδοκίας των πολιτικών απο πλημέλλημα σε κακούργημα αλλά και άλλα αιτήματα τα οποία θα συμβάλλουν στον περιορισμό της διαφθοράς (τα οποία δε μπορώ να κρίνω ποιά θα είναι εφόσον δε κατέχω τις απαραίτητες γνώσεις).Αυτος ειναι τρόπος που οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προτάσεις ενάντια στη διαφθορά :
    www.protaseis-enantia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή